Zoeken in de muziekgeschiedenis

23 mrt 2012

Muziekgeschiedenis van 24 Maart


Duane_allmanIn Macon in de Amerikaanse staat Georgia wordt op 24 Maart 2001 de Duane Allman Boulevard geopend, vlakbij de plek waar de gitarist met zijn motor is verongelukt. Wanneer Duane Allman, slide-gitarist van The Allman Brothers Band, op 29 Oktober 1971 na een verjaardagsfeestje van de vrouw van Berry Oakley, bassist van de groep, op zijn Harley Davidson naar huis rijdt, komt hij op het kruispunt van Hillcrest en Bartlett in Macon, Georgia in botsing met een vrachtauto. In een poging de vrachtauto te ontwijken laat Duane zijn motor op de zijkant vallen om de klap op te vangen. Het gaat bijna goed, maar zijn hoofd raakt een lantarenpaal. De gitarist van The Allman Brothers overlijdt enkele uren later aan zijn verwondingen. Howard Duane Allman wordt op 20 November 1946 in Nashville, Tennessee geboren. Samen met zijn broer, Gregory Lenoir Allman, speelt hij vanaf 1960 in talloze groepen, onder sterke invloed van de vele blues en r&b-giganten. Eind jaren zestig is zijn reputatie als (slide-)gitarist zodanig gestegen, dat hij gedurende acht maanden als sessiemuzikant wordt ingelijfd door de beroemde Muscle Shoals Studio in Alabama. In die hoedanigheid is hij te horen op platen van Clarence Carter, Aretha Franklin, Arthur Conley en King Curtis. Ook is Duane Allman te horen op Layla And Other Assorted Love Songs van Eric Clapton's groep Derek & The Dominos. Het Allman Brothers Band album Eat A Peach bevat zijn laatste drie opnamen. Duane Allman is 24 jaar geworden.


Wayne_countyWayne County, de travestiete zanger van Wayne County & The Backstreet Boys (later The Electric Chairs) staat op 24 Maart 1973 terecht wegens een aanklacht voor lichamelijk geweld. County slaat tijdens een optreden in de CBGB Club in New York de zanger van The Dictators, Handsome Dick Manitoba met een microfoonstandaard. Manitoba houdt er een gebroken sleutelbeen aan over.



Neil_aspinall_met_beatlesNeil_aspinallNeil Aspinall overlijdt op 24 Maart 2008 in het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center in New York City aan de gevolgen van longkanker. Neil Aspinall wordt geboren op 13 Oktober 1941 in Prestatyn, Wales in Engeland en wordt ook wel "de vijfde Beatle" genoemd. Aspinall is een jeugdvriend van Paul McCartney en George Harrison en is vanaf het begin betrokken bij The Beatles. Neil Aspinall begint als eenvoudige roadie, maar werkt zich op tot de baas van alle Beatles-zaken. Daarbij manifesteert Aspinall zich als een man waar niet mee valt te spotten. Zo sleept hij het machtige Apple computerbedrijf voor de rechter in een strijd om de merknaam. In 2007 stapt hij na veertig jaar op als hoofd van Apple Corps, het bedrijf dat de belangen van de band behartigt. Het overlijden van Aspinall wordt bekendgemaakt door Apple Corps, dat mede namens de nog levende Beatles Paul McCartney en Ringo Starr een verklaring naar buiten brengt. "Al zijn vrienden en geliefden zullen hem intens missen, maar behouden dierbare herinneringen aan een fantastische man." Op enkele platen van de Beatles is Aspinall te horen. Meestal bespeeld hij exotische instrumenten. Op Yellow Submarine' zingt hij mee in het achtergrondkoor. Aspinall gaat ook de Beatlesgeschiedenis in als de zakenpartner die bij de groep blijft, zelfs nadat manager Brian Epstein drummer Pete Best ontslaat, wanneer Lennon, McCartney en Harrison besluiten dat ze liever een drummer in de band hebben die een rivaal in heel de stad is: Ringo Starr. Het is in het bijzonder een moeilijke keuze voor Aspinall omdat hij een kamer huurt van Best's familie en een verhouding krijgt met Bests moeder, Mona, een langdurige affaire waaruit een kind geboren wordt: Roag Best. Nadat hij partij kiest voor de meerderheid van de band, blijft Aspinall hun roadmanager tijdens het hoogtepunt van de wereldwijde Beatlemania en wanneer Epstein in 1967 overlijdt, vraagt de groep aan Aspinall om de leiding te nemen over hun zakelijke aangelegenheden. Zijn gebrek aan zakelijke ervaring leid echter tot financiele rampen wat Lennon, Harrison en Starr ertoe brengt om de New Yorkse advocaat Allen Klein in te huren, die Aspinall meteen ontslaat. Maar The Beatles nemen hem opnieuw aan voor een minder belangrijke rol, tot aan de ruzie met Klein begin jaren 70. Vanaf dat moment krijgt Aspinall de leiding over Apple Corps. In die hoedanigheid bedenkt hij het idee voor de Anthology TV serie die ervoor zorgt dat er in de jaren 90 een nieuwe golf Beatlemania onstaat en waarvan bijna 8 miljoen exemplaren van de bijbehorende serie CD's worden verkocht. Ook is hij uitvoerend producent van de "1" Hits collectie die wereldwijd ruim 11 miljoen keer verkoopt. Neil Aspinall is 66 jaar geworden.


Op 24 Maart 1956 is Elvis Presley voor de vijfde en de laatste keer binnen twee maanden te gast in de televisieshow van The Dorsey Brothers bij de Amerikaanse omroep CBS. Presley zingt Money Honey en Heartbreak Hotel.


Zinloos_ijsklontjeLange Frans deelt op 24 Maart 2006 tijdens een feest van scholengemeenschap Stad en Esch enkele rake klappen uit aan een jeugdige bezoeker. Tijdens het feest dat wordt gehouden in dancing Lord Nelson in Meppel, gooit een scholier tijdens het optreden van Lange Frans en Baas B, een ijsklontje naar de rapper. Tevens steekt hij zijn middelvinger op. Lange Frans laat dat niet op zich zitten, onderbreekt zijn optreden om de jongen even een lesje te leren en vliegt de 18-jarige Boy Tanahatoe aan omdat hij denkt dat die het ijsklontje heeft gegooid. Na meerdere flinke klappen te hebben geincasseerd, verlaat Tanahatoe de dancing. Lange Frans vervolgt daarna zijn optreden. Wel weet hij later nog zijn excuses aan het publiek te maken. "Ik trek jullie toch ook niet van de fiets af terwijl jullie je krantenwijk aan het doen zijn?", verklaart de heetgebakerde rapper. Boy Tanahatoe doet de volgende dag aangifte tegen Lange Frans. Hij heeft last van een bult en hoofdpijn. Op zijn beurt doet ook Lange Frans aangifte. Lange Frans is samen met Baas B. onder meer bekend van het nummer Zinloos, een protest tegen zinloos geweld. Naar aanleiding van de welbesproken vechtpartij zijn Lange Frans en Baas B niet meer welkom op Bevrijdingspop 2006 in Haarlem. Op 8 September 2006 wordt Lange Frans door het Openbaar Ministerie in Assen een schikking aangeboden van 300 euro. Door de transactie te betalen ontloopt de rapper een gang naar de rechter.


So_sad_to_watch_good_love_go_badThe Everly Brothers staan op 24 Maart 1960 in de studio om het nummer So Sad (To Watch Good Love Go Bad) op te nemen. So Sad (To Watch Good Love Go Bad) is geschreven door Don Everly, en komt op 5 September 1960 binnen in de Billboard Hot 100. De single bereikt de zevende plaats. De B-kant, een cover van Lucille van Little Richard, komt niet hoger dan een 21ste plaats.


De BBC zendt op 24 Maart 1968 het programma Dee Time op de televisie uit. Presentator Simon Dee ontvangt ondermeer Cliff Richard, Adam Faith, Joe Brown, The Paper Dolls en The Easybeats. Cliff Richard kan echter niet zingen, omdat hij een keelontsteking heeft.


U2_1980U2 tekent op 24 Maart 1980, in het damestoilet van de Lyceum Ballroom in Londen waar de band een concert geeft, een internationaal vierjarig platencontract met Virgin Records waarin de Ierse groep vier albums moet afleveren en in het eerste jaar ook drie singles. Het contract geldt voor alle landen, met uitzondering van Ierland waar U2 een contract heeft met CBS. Onderhandelingen met platenmaatchappijen als A&M Records en EMI zijn op niets uitgelopen. De contacten met Virgin Records worden gelegd op 26 Februari 1980 tijdens een concert in Dublin. Nadat bekend is geworden dat Bill Stewart van Virgin Records interesse heeft naar de groep wil komen kijken willen Bono en manager McGuinness indruk maken op Bill Stewart en bedenken het ambitieuze plan om zelf een concert te organiseren in het Dublin Boxing Stadium, dat een capaciteit van 2000 toeschouwers heeft. Naarmate de dag van het concert nadert, lijkt het er steeds meer op dat de hele onderneming op een ramp zou uitlopen. Er worden minder dan 500 kaarten verkocht. In een laatste poging de boel te redden wordt iedereen die Bono, Adam Clayton, Larry Mullen of The Edge ook maar vagelijk kent, gesommeerd om naar het concert te komen. En zo vliegt Stewart na het zien van het optreden van U2 in het National Boxing Stadium in Dublin voor een uitzinnig publiek van 2400 bezoekers, terug naar Londen, overtuigd dat hij net iets heel groots heeft bijgewoond. Zo groot, dat hij bij terugkeer op kantoor zijn baas bij Island Records, meedeelt dat ze U2 onder contract moeten nemen in plaats van de New Romantics Spandau Ballet. U2 laten lopen zou het equivalent zijn van The Beatles afwijzen volgens Stewart. Jaren later verteld Stewart over het concert: "Op een ijskoude Februari avond in 1980 bevind een rillende talentscout zich in Dublin, op wat de vooravond lijkt van de zoveelste zinloze wilde jacht. Een niet al te indrukwekkende single en een volhardende manager die zich echter nog helemaal niet bewezen heeft, verbeteren mijn stemming allerminst. Plotseling verschijnen in een explosie van wit licht vier personen op het podium. Ze pakken hun instrumenten alsof ze soldaten zijn die hun wapens ter hand nemen en storten zich met oorverdovend geweld in hun eerste nummer. Het is verbijsterend. Het is de eerste keer dat ik U2 zie." De set die U2 speelt bestaat uit de volgende nummers: Silver Lining, The Speed Of Life, The Magic Carpet, Stories For Boys, Trevor, Another Time Another Place, Another Day, Pete The Chop, The Dream Is Over, Cartoon World, Jack In The Box, Shadows And Tall Trees, A Day Without Me, Twilight, Boy-Girl en Out Of Control. Direct na het optreden bied Stewart U2 in principe een platendeal aan door McGuinness stevig de hand te drukken, en hem te beloven dat hij weer snel contact zou opnemen. Stewart houdt woord, en beweegt hemel en aarde bij Chris Blackwell. De contracten worden snel opgesteld. De band tekent echter niet zonder meer. Op Bono's verzoek weet McGuinness een grotere mate van creatieve vrijheid te bedingen dan in het contract staat opgesteld. U2 levert de komende vier jaar vier albums af, en Island Records moet de albums omgezien accepteren. Island Records krijgen de albums dus pas te horen als ze helemaal klaar zijn, dit om inmening of suggesties te voorkomen. Voor een beginnende band een ongehoorde clausule. De eerste single die bij Island Records verschijnt is 11 O' Clock Tick Tock. De titel is afkomstig van een briefje dat Gavin Friday ooit op Bono's achterdeur in Dublin heeft geprikt. De single wordt geproduceerd door Martin Hannett maar haalt de hitlijsten niet.


Pvt_elvis_presleyOp 24 Maart 1958 wordt Elvis Presley soldaat 53310761, wanneer hij zich in Memphis meldt voor militaire dienst. Presley heeft zich eigenlijk twee maanden eerder al moeten melden, maar krijgt uitstel om de opnames voor de film King Creole af te maken. De volgende dag krijgt hij in Fort Chaffee in Arkansas, onder het oog van de cameras, het typische legerkapsel aangemeten, waarna hij doorreist naar Fort Hood in Texas voor een zes maanden durende training. Zijn ouders reizen hem korte tijd later achterna en betrekken een gehuurde woning in de buurt van de legerbasis.


AlicecooperbilliondollarbabiesAlice Cooper komt op 24 Maart 1973 op de eerste plaats van de Engelse albumlijst met het album Billion Dollar Babies. Het album is de opvolger het het succesvolle Schools's Out met de gelijknamige hit uit 1972. Billion Dollar Babies is in het najaar 1972 opgenomen op The Cooper Mansion in Greenwich, Connecticut. Tijdens de opnames zijn er vaak beroemde sterren, zoals: Keith Moon, Marc Bolan, Harry Nilsson en Donovan, aanwezig om te jammen. Alice Cooper hoopt dat er dan iets moois uit voortkomt, maar meestal eindigt zo'n sessie in een drankgelag. Een uitzondering vormt het titelnummer Billion Dollar Babies waarop Donovan meezingt. Gitaristen Steve Hunter en Dick Wagner spelen op een aantal nummers gitaar, om de dan al met zijn gezondheid sukkelende Glenn Buxton te vervangen. Biilion Dollar Babies bevat in de vorm van Elected, Hello Hooray, No More Mr Nice Guy en Billion Dollar Babies een aantal grote hits.


Dark_side_of_the_moonVanaf 24 Maart 1973 ligt Dark Side Of The Moon van Pink Floyd in de platenwinkel. Pink Floyd is op 1 Juni 1972 in de Abbey Road Studio in Londen met de opnamen van dit album begonnen. Met technicus Alan Parsons nemen David Gilmore, Roger Waters, Richard Wright en Nick Mason ruim de tijd om de negen nummers op te nemen. Medio Januari 1973 staat alles op de band. Dark Side Of The Moon wordt xc3xa9xc3xa9n van de bestverkochte albums aller tijden. De LP heeft in totaal 741 weken in de albumlijst van Billboard gestaan. Pas op 23 April 1988 verdwijnt Dark Side Of The Moon, na vijftien jaar, uit de lijst. In Amerika zijn er meer dan tien miljoen exemplaren van het album verkocht. Precies 31 jaar nadat de LP is verschenen, wordt op 24 Maart 2003 een ge-remasterde versie van Dark Side Of The Moon van Pink Floyd op SACD uitgebracht.


Bono_met_liam_gallagherIn The Sunday Independent van 24 Maart 1996 verschijnt een foto van Bono met Liam Gallagher waarop ze elkaar, zo lijkt het, aan het tongzoenen zijn. De foto van de zanger van U2 en de Oasis zanger is genomen op 22 Maart 1996 na afloop van een Oasis show in The Point Depot Theatre in Dublin. Meerdere fotoos uit een ander gezichtspunt verschijnen later ook in andere kranten. Pas in een interview met Rolling Stone in 1999 verteld Bono wat er werkelijk gebeurdt is: "Actually, what happened was he had a guitar pick in his mouth, and he dared me to take it off him while the paparazzi were standing around. I couldn't resist. I can't say his breath smelled sweetly - let me put it that way. I, however, look like I've just come from the local boxing club."


Derek_longmuirDerek Longmuir wordt op 24 Maart 2000 door rechter Isobel Poole van het Queens Park Court in Edinburgh veroordeeld tot een taakstraf van driehonderd uur. De voormalig drummer van de Teenybobber band The Bay City Rollers is veroordeeld voor het downloaden van kinderporno op zijn computer. Bij hem thuis worden 153 videobanden aangetroffen waarvan er 22 kinderporno bevatten, en op 73 floppy disc worden ruim 1000 erotisch getinte foto's van kinderen aangetroffen. Derek Longmuir verklaart in eerste instantie dat alles behoort aan een Amerikaanse vriend. Derek Longmuir die door zijn werkgever het Edinburgh Royal Infirmary dan al geschorst is in zijn baan als verpleger weigert elk commentaar. Zijn advocaat Robbie Burnett verklaart: "He is not a paedophile and is not someone who engages in child sex nor somebody terribly interested in child porn. He deplores and disapproves of the exploitation of children for any of these purposes." Derek Longmuir gaat in hoger beroep in tegen zijn schorsing als verpleger. Hij wint dit en mag zijn oude beroep weer gaan uitoefenen. In de uitspraak staat ondermeer: "The committee has considered your case very carefully and has decided that although your actions are regarded as professional misconduct, your name should not be removed from the register. However, the committee has decided to give you a caution as to your further conduct." The Bay City Rollers zijn begin jaren 70 mega populair in Engeland. De band scoort tussen 1971 en 1977 twaalf hits waarvan er acht de Top 5 halen. Bye Bye Love en Give A Little Love halen in 1975 zelfs de eerste plaats.


Wings_over_america_1976In Dallas in Texas begint op 24 Maart 1976 de kaartverkoop voor Wings Over America. Het is de eerste grote tournee van Paul McCartney door Amerika sinds hij The Beatles heeft verlaten. De Amerikaanse tour is onderdeel van de Wings World Tour die op 9 September 1975 in Engeland van start is gegaan en behalve Amerika ook Australie en Europa aandoet. Tussen 3 Mei en 23 Juni 1976 trekken Paul en Linda McCartney samen met drummer Joe English, gitaristen Denny Laine en Jimmy McCulloch door Amerika. Wings wordt bijgestaan door Howie Casey (saxofooon), Tony Dorsey (trombone), Steve Howard (trompet) en Thadeus Richard (clarinet/fluit). De 31 concerten in Amerika worden door ruim zeshonderdduizend fans bezocht. Alle concerten worden opgenomen en uit meer dan 90 uur materiaal wordt door Paul McCartney in de Abbey Road Studio in Oktober en November 1976 het album Wings Over America samengesteld. Wings Over America wordt op 10 December 1976 als een drie-dubbel album uitgebracht. De meeste nummers op het album komen van 23 Juni 1976, de laatste dag van de tour van het concert wanneer Wings in The Forum in Los Angeles staan. Op 13 December 1976 heeft Wings Over America de gouden status al bereikt, en een week later is het album platina.


Motxc3xb6rhead begint op 24 Maart 1979, met een optreden in de St. Alban's City Hall, aan een zeventien dagen durende tournee door Engeland.


Gela_nash_john_taylorJohn Taylor treedt op 24 Maart 1999 in Las Vegas in het huwelijk met Gela Nash, de oprichtster van het kledingmerk Juicy Couture. Voor de bassist van Duran Duran is het dan zijn tweede huwelijk. Op 24 December 1991 trouwt de dan 31-jarige John Taylor in het Chelsea Registry Office in Londen met de negentienjarige actrice Amanda de Cadenet. In Maart 1992 wordt hun dochter Atlanta Noo de Cadenet Taylor geboren. Amanda de Cadenet verlaat de Duran Duran-bassist in 1995 voor Ashley Hamilton. Wanneer zij in 1997 een relatie krijgt met Keanu Reeves vraagt John Taylor officieel echtscheiding aan.


Uriel_jonesUriel Jones overlijdt op 24 Maart 2009 in het Oakwood Hospital & Medical Central in Dearborn in de Amerikaanse staat Michigan aan de gevolgen van een hartaanval. Uriel Jones wordt op 13 Juni 1934 geboren in Detroit, Michigan en is het meest bekend als studiodrummer in de Motown studio band, de Funk Brothers. Jones maakt gedurende de jaren zestig en de begin-jaren zeventig als sessiedrummer deel uit van The Funk Brothers; het huisorkest van Motown Records. Hij wordt aangetrokken als vervanger van Benny Benjamin, die vanwege ziekte moet afhaken. Uriel Jones is een zogenaamde "hard-hitting" drummer; hij is duidelijk beinvloed door Art Blakey en staat bekend om zijn funky sound. Zijn studio-set bestaat uit componenten van Ludwig, Slingerland, Rogers en Gretsch. Jones zijn harde en funky stijl is ondermeer te horen op hits als Ain't No Mountain High Enough (in de versies van Marvin Gaye & Tammi Terrell in 1967 en van 1970 van Diana Ross), I Heard It Through The Grapevine van Marvin Gaye, Cloud Nine van The Temptations , Home Cookin' van Jr. Walker, I Second That Emotion van Smokey Robinson & The Miracles en For Once In My Life van Stevie Wonder. Uriel Jones wordt bij muziekfans vooral bekend door zijn memorabel optreden in de documentaire Standing In The Shadows van Motown. Uriel Jones is 74 jaar geworden.


Mel & Kim maken tijdens een perscoferentie op 24 Maart 1988 in het Russell Hotel in Londen bekend dat Mel Appleby kanker heeft. De artsen van Mel verwachten dat zij in Juni 1988 weer aan het werk kan. Tot deze bekendmaking is de ziekte van Mel Appleby, op uitdrukkelijk verzoek van haarzelf, altijd ontkend. De afgelopen maanden heeft Mel Appleby verscheidene chemokuren onndergaan. Op 18 januari 1990 verliest Mel Appleby uiteindelijk haar strijd tegen kanker. Mel Appleby is slechts 24 jaar geworden.


There_goes_my_baby_van_the_driftersOp 24 Maart 1959 brengt Atlantic Records de single There Goes My Baby van The Drifters uit. Het is de eerste opname waarop Ben E. King als leadzanger te horen is. De enige overeenkomst van deze groep met The Drifters, die Clyde McPhatter in 1953 heeft opgericht, is echter de naam. De oorspronkelijke formatie ondergaat in korte tijd tal van wijzigingen in de bezetting en valt uiteindelijk in 1958 uit elkaar. Omdat er echter nog een contract ligt voor een optreden in het Apollo Theater in New York, zoekt manager George Treadwell naar een oplossing. Die vind hij bij The Five Crowns, een onbekende groep uit Harlem, die in het voorprogramma staan van hetzelfde concert. Zij accepteren zijn aanbod om als The Drifters verder te gaan, en staan een paar maanden later in de studio, om onder productionele leiding van Leiber & Stoller, vier nummers op te nemen, waarvan There Goes My Baby op single uitkomt en de eerste Amerikaanse Top 10 hit voor The Drifters wordt.


Door een rechter in Chicago wordt op 24 Maart 1992 bepaalt dat fans van Milli Vanilli, die hun platen hebben gekocht of hun concerten hebben bezocht, recht hebben op een financieable vergoeding. Rob Pilatus en Fab Morvan hebben nooit liedjes van Milli Vanilli gezongen. Zij hebben altijd gedaan alsof. Hun platenmaatschappij Arista moet meer dan 400.000 dollar uitkeren aan "gedupeerde" fans. Zo'n tachtigduizend mensen menen aanspraak te maken op deze restitutieregeling.


Op 24 Maart 1962 presenteert Brian Matthew een nieuwe aflevering van het muziekprogramma Thank Your Lucky Stars. In dit televisieprogramma ontvangt Matthew ondermeer Ken Dodd, Humphrey Littleton & His Band, Bert Weedon, Jimmy Justice, Patti Brook, Frankie Townsend en Peter Wynne. Ook wordt een fragment uitgezonden van The Young Ones, de nieuwe bioscoopfilm van Cliff Richard. Thank Your Lucky Stars wordt uitgezonden door de Britse commerciele omroep ABC.


Nik_kershawNik Kershaw begint op 24 Maart 1984 aan een 18 dagen durende tour door Engeland met een concert in het Southend Cliffs Pavilion, en staat aan het begin van een gouden toekomst. Nik Kershaw begint zijn carierre op school in Ipswich waar hij het bandje Half Pint Hog opricht dat niet verder komt dan drie optredens Hiena gaat Kershaw als gitarist spelen bij de plaatselijke jazzfunk-formatie Fusion. Daarmee doet hij podiumervaring op, tot de groep begin 1982 uiteengaat en Nik besluit zich te concentreren op het schrijven van liedjes, met The Police en Stevie Wonder als voorbeelden. Een samenwerking met Rupert Hine mislukt, waarna Peter Collins de albums HUman Racing en The Riddle produceert, platen waarop Nik Kershaw vrijwel alle instrumenten zelf speelt. Wouldn't It Be Good is begin 1984 een hit, gevolgd door Dancing Girls en de in eerste instantie geflopte debuutsingle I Won't Let The Sun Go Down On Me. Nik Kershaw ziet zichzelf in de eerste plaats als een muzikant, maar wordt een tieneridool tegen wil en dank. Na een periode van bezinning neemt Kershaw het album Radio Musicola op. Het album scoort lage verkoopcijfers, omdat het jonge publiek intussen geen boodschap meer heeft aan Kershaw, die op zijn beurt weigert om nog langer de popster uit te hangen.


Op 24 Maart 1991 worden The Black Crowes, enkele minuten nadat zij hebben opgetreden in The Omni Theatre in Atlanta als support act van ZZ Top, ontslagen. Zanger Chris Robinson verkondigt herhaaldelijk op het podium dat The Black Crowes het concert geven en niet Miller Beer: "Brought to you by The Black Crowes and not Miller Beer." aldus Robinson. Het biermerk is dit meer dan zat, en aangezien Miller Beer de tour van ZZ Top sponsort besluiten zij om The Black Crowes te ontslaan.


Golden_earring_1974De Golden Earring sluit op 24 Maart 1974 een tournee door Engeland af. Een maand lang heeft de Haagse groep langs alle belangrijkste zalen getrokken. Dit naar aanleidinmg van het nummer Radar Love dat de Engelse Top 10 heeft gehaald. Tijdens deze vierde Engelse tournee maakt de Golden Earring gebruik van de licht-show van The Who. Dit mag de Earring beschouwen als een vriendendienst van Pete Townshend van The Who. Deze vriendschap is onstaan in September 1965 wanneer The Who speelt in De Marathon in Den Haag. Omdat de apparatuur van The Who. drie weken eerder, op 2 September 1965 is gestolen, speelt de groep op geleende apparatuur van de Haagse groep The Haigs. Na acht nummers voluit gespeeld te hebben begeven de versterkers het echter. Op haastig geleende en geregelde apparatuur van een andere Haagse band, de Golden Earring, en de groep The Empty Hearts gaat The Who verder met het optreden. Door dit voorval onstaat een lange vriendschap, wat later resulteert in een platencontrakt voor de Golden Earring met Track Records.


Im_gonna_get_me_a_gunVanaf 24 Maart 1967 ligt I'm Gonna Get Me A Gun van Cat Stevens in de platenwinkel. Cat Stevens heeft deze door hemzelf geschreven, en door Mike Hurst geproduceerde single op 23 Januari 1967 opgenomen in de Decca Studio in West Hampstead, Londen. Cat Stevens over de oorprong van I'm Gonna Get Me A Gun: "From the very beginning, i wanted to write a musical. I had a kind of theme for a Mexican musical, and then i changed it to a story about Billy The Kid. I think this song, Ixe2x80x99m Gonna Get Me A Gun , emerged out of that. The other one was Northern Wind". I'm Gonna Get Me A Gun, met op de B-kant het nummer School Is Out, komt op 30 Maart 1967 binnen in de Britse hitparade, en bereikt de zesde plaats. Deze derde hit van Cat Stevens (na I Love My Dog en Matthew & Son) komt in Nederland niet verder een 26ste plaats in de Top 40.


Dirty_work_van_the_rolling_stonesPlatenmaatschappij CBS Records brengt op 24 Maart 1986 het album Dirty Work van The Rolling Stones uit. Dirty Work is het inmiddels dertigste album van The Rolling Stones dat in Amerika wordt uitgebracht. In Europa is Dirty Work de zesentwintigste LP van de groep. De opnamen zijn tussen Januari (in Parijs, Pathe Marconi Studio) en Oktober 1985 (in New York, RPM Studio's) gemaakt. Naast The Rolling Stones verlenen o.a. Jimmy Page (gitaar), Bobby Womack (gitaar), Patti Scialfa, Tom Waits, Jimmy Cliff en Kirsty MacColl (achtergrond vocalen), Chuck Leavell (toetsen en Ivan Neville (bas) hun medewerking aan dit album. Vooral Jimmy Page, voormalig gitarist van Led Zeppelin is een opmerkelijk gast op het album. Vijftien jaar eerder is hij door Mick Jagger en Keith Richard gevraagd om Brian Jones destijds te vervangen, maar dat heeft hij toen geweigerd, waardoor uiteindelijk Mick Taylor de nieuwe gitarist geworden is. Jimmy Page is ondermeer te horen op het nummer One Hit (To The Body) Dirty Work wordt opgedragen aan de op 12 December 1985 overleden pianist Ian Stewart, die sinds het begin van The Rolling Stones de vaste pianis is van de groep. Alleen doordat manager Andrew Loog Oldham hem er met zijn korte haar te netjes uit zag zien, is Stewart nooit vast toegeteden tot de band. Op de hoestekst van Dirt Works staat te lezen: "Thanks Stu for 25 years of Boogie Woogie". Dirty Work komt op 5 April 1986 de Nederlandse LP Top 75 binnen, en staat vanaf 26 April 1986 twee weken op de eerste plaats.


Kenny_mooreTijdens de Wildest Dreams Tour van Tina Turner door Australie overlijdt haar pianist Kenny Moore op 24 Maart 1997 aan een hartstilstand. Kenny Moore wordt op 2 April 1951 geboren in Sumter in South Carolina, en speelt sinds 1976 in haar begeleidingsband. Eerder heeft hij ondermmer samengewerkt met Aretha Franklin en Billy Preston. Ook schrijft Moore nummers voor artiesten als Patti LaBelle en Dave Koz. Kenny Moore is ook te horen op het album Tapestry Revisted van Carloe King. Tot vlak voor zijn dood treedt Kenny Moore ook op als solo-artiest. Kenny Moore is 45 jaar geworden. Bij Tina Turner wordt zijn plaats overgenomen door Chuck II Booker, die zijn sporen verdiend heeft bij Vanessa Williams, Kool & the Gang en als musical-director heeft getourd met Janet Jackson tijdens haar Rhythm Nation tour.


Harold_melvinOp 24 Maart 1997 overlijdt Harold Melvin (midden) in Philadelphia aan de gevolgen van een beroerte. Harold Melvin is geboren op 25 Juni 1939 en richt in 1954 de eerste versie van The Bluenotes (foto) op. Na begonnen te zijn als een zogeheten streetcornergroep, worden er in de jaren vijftig en zestig bescheiden hits gescoord met If You Love Me (1956), My Hero (1960) en Get Out' (1965). Het grote succes komt in pas begin jaren 70 nadat Teddy Pendergrass, voormalig drummer van The Cadillacs, leadzanger John Atkins komt vervangen en de groep een contract tekent bij Philadelphia International, het nieuwe label van Kenneth Gamble & Leon Huff. Een periode van wereldhits breekt aan met nummers als: I Miss You (1971), If You Don't Know Me By Now (1972), The Love I Lost (1973) en Who Are All My Friends (1974). Om zich te wijden aan een solocarrixc3xa8re verlaat Pendergrass eind 1976 de formatie, die vervolgens een contract tekent bij ABC Records. Met als leadzanger David Ebo, die zich in geen velden of wegen kan meten met Pendergrass, worden daarna elpees gemaakt die zo oninteressant zijn dat ze, met uitzondering van Now Is The Time niet eens in Nederland worden uitgebracht. Harold Melvin is 57 jaar geworden.


Tijdens een optreden van Lou Reed op 24 Maart 1973 in Buffalo, New York springt plotseling een overspannen man het toneel op. Onder het schreeuwen van "Leather! Leather!" rent hij op Lou Reed af, en bijt in diens achterwerk. De man wordt hardhandig het theater uitgezet en Reed maakt zijn show verder gewoon af, alsof er niets is gebeurd.


Top_pop_albumsHet Amerikaanse muziekvakblad Billboard begint op 24 Maart 1945 met de publicatie van een Album Top 10, waarin het album Collection Of Favorites van het Nat King Cole Trio op de eerste plaats staat. De rest van de Top 10 ziet er als volgt uit. Nummer 2 is The Greatest Hits van het Glenn Miller Orchestra, op de derde plaats staat Meet Me In St. Louis van Judy Garland, op nummer vier Hit Parade door Mark Warnow & His Orchestra. Getting Sentimental van Tommy Dorsey staat op vijf, en op zes Three Caballeros door Charles Wolcott & His Orchestra. Nummer zeven is Danny Kaye met zijn gelijknamige album, en acht is Oklahoma van The Original Cast. Nummer negen is Eight To The Bar door Johnson & Ammons en op tien tenslotte Up Swing, een verzamel-LP met opnamen van Benny Goodman, Tommy Dorsey, Artie Shaw en Glenn Miller. Een week later is de Top 10 ingekort tot een Top 5. Op 7 Augustus 1948 wordt de laatste LP Top 5 gepubliceerd in Billboard. De week daarna is er weer een LP Top 10. Op 13 Mei 1967 wordt de lijst uitgebreidt tot 200 (!) albums, en wordt dan gepubliceerd onder de naam Top Pop albums. De huidige naam, Billboard 200, wordt gebruikt sinds 14 Maart 1992.


Arethafranklin_2Nadat Aretha Franklin op 20 Maart 2004 in een ziekenhuis van Detroit is opgenomen omdat zij zich na een optreden niet goed voelde, wordt zij op 24 Maart 2004 ontslagen. "Alles wijst erop dat het een allergische reactie is geweest op de penicilline die zij heeft ingenomen. Zij heeft goed gereageerd op de behandeling. Zo te zien is dit eenmalig. Hier blijft het bij. Haar bloeddruk is weer normaal. Het gaat prima met haar", aldus xc3xa9xc3xa9n van de artsen van Aretha Franklin. Aretha Franklin lacht bij het verlaten van het ziekenhuis. Zij zwaait en steekt haar duim omhoog naar de fans die zich bij de uitgang hebben verzameld. "Ik hou ook van jullie", zegt Aretha Franklin voordat zij haar auto instapt. Op 25 Maart 2004 wordt Aretha Franklin 62 jaar. Zij viert haar verjaardag thuis, en zegt het de komende tijd erg rustig aan te willen doen.


Jordan_bratman_en_christina_aguilerNaar aanleing van eerdere berichten in de Amerikaanse en Britse media dat Jordan Bratman aan Christina Aguilera een aanzoek zou hebben gedaan wordt door een woordvoerder van de zangeres op 24 Maart 2004 ontkent dat Christina Aguilera zich zou hebben verloofd met Bratman. Sally Bratman, de grootmoeder van Brat, zou de verantwoordelijke zijn geweest van het naar buiten brengen van dit bericht in een interview met het Britse blad Hello. "He called me and told me two days ago. I'm very happy they are engaged. His mum and dad are very happy too. I don't know when the wedding will be - soon, hopefully." aldus Sally Bratman. Verder in het interview verteld Sally Bratman: "They have a ring and she's worn it. I think it has a diamond in it, but I haven't seen it myself". Jordan Bratman en Christine Aguilera hebben elkaar zeven maanden geleden leren kennen. Jordan Bratman is werkzaam op het managementbureau van de zangeres. In een reaktie laat Christine Aguilera weten: "My relationship is something I won't talk about. The only thing I'll say is that I'm very happy right now."


Op 24 Maart 2004 bepaalt een rechter in Los Angeles dat Michael Jackson bij platenmaatschappij Universal alleen aanspraak mag maken op achterstallige royalties van na 1994. Eerder heeft de rechter andere claims van Michael Jackson naast zich neergelegd. hierdoor kan Michael Jackson geen aanspraak meer maken op de royalties van zijn platen die hij verkocht heeft van voor 1994. Jackson heeft een aanklacht ingediend tegen Universal Music, die hij ervan beschuldigd een akkoord uit 1980 geschonden te hebben. Volgens Jackson zou daarin bepaald zijn dat zij de royalties zouden betalen voor de tracks die gemaakt zijn met de Jackson 5, en de nummers van Michael zelf die gemaakt zijn tussen 1969 en 1976. Destijds is Michael Jackson nog onder contract bij Motown, maar deze platenmaatschaapij is overgenomen door Universal Music. De ruzie tussen de Jackson's en de platenmaatschappij duurt al jaren, en Jackson is niet te spreken over de uitspraak van de rechter. Hij zegt dat hij helemaal niets heeft gekregen aan royalties. De rechter is wel bereid nader in te gaan op de bewering van Michael Jackson dat Universal zich niet zou hebben gehouden aan contractuele afspraken uit 1980. Volgens de advocaat van Michael Jackson, Michael D. Holtz is Universal te ver gegaan: "Universal have a very limited right to promote only the recordings, but they went way beyond that. They went and promoted goods and services." Volgens Universal zou Michael Jackson indertijd hebben afgezien van zijn recht op royalties van voor 1980. "De uitspraak van de rechter verbaast ons niet. De claims van Michael Jackson zijn ongegrond", is de reactie van Universal.


Jonathan_kingJonathan King wordt op 24 Maart 2005 voorwaardelijk op vrije voeten gesteld. De zestigjarige zanger/producer is op 25 Januari 2001 schuldig bevonden aan seksueel misbruik van kinderen. Eén van de aanklagers is een jongen die in 1969 door hem zou zijn misbruikt. Na het betalen van een borgsom wordt de zanger van ondermeer Everyone' Gone To The Moon op vrije voeten gesteld. Op 27 September 2001 wordt Jonathan King door een jury, in de Old Bailey rechtbank te Londen alsnog schuldig bevonden aan het seksueel misbruiken van vijf minderjarige jongens tussen 1982 en 1987. De zaak wordt pas in de media bekend gemaakt, nadat King, op 21 November 2001, door de rechter is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar. Volgens zijn advocaat Giovanni di Stefano heeft Jonathan King minder dan de helft van zijn gevangenisstraf uitgezeten. Zijn voorwaardelijke invrijheidstelling houdt in dat Jonathan King niet met kinderen mag werken. Hij moet verblijven op een vast adres en hij mag, zonder toestemming vooraf, geen bezoek jonger dan achttien jaar thuis ontvangen. Volgens zijn advocaat wil Jonathan King een musical over Cole Porter schrijven. Ook heeft hij het voornemen tegen zijn veroordeling in beroep te gaan. Jonathan King heeft namelijk steeds volgehouden onschuldig te zijn. King noemt zijn verblijf in de gevangenis in de Britse zondagskrant The Observer een "verlichtende, vermakelijke en fascinerende ervaring. Het is als de middelbare school zonder seks. Als God me tien miljoen pond bood om deze laatste jaren uit mijn leven uit te wissen, zou ik het weigeren."


Tijdens een optreden op 24 Maart 1962 in het Women's Institute in Barnston dragen John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en (dan nog) Pete Best voor het eerst de later zo bekende grijze pakken met fluwelen revers. Beatles manager Brian Epstein heeft deze show-kostuums laten maken door Burton's Multiple Tailors. Voor The Beatles is het tijdperk van leren kleding dan voorgoed voorbij.


Puppy_loveDonny Osmond ontvangt op 24 Maart 1972 in Amerika een gouden plaat voor zijn single Puppy Love. Puppy Love is geschreven door Paul Anka, en door hemzelf in 1960 als eerste op de plaat gezet. Puppy Love van Donny Osmond komt op 26 Februari 1972 binnen in de Billboard Hot 100, en bereikt op 1 April 1972 een derde plaats als hoogste notering. In Nederland bereikt Puppy Love op 8 Juli 1972 de 15e plaats.


When_the_lady_smiles_van_de_golden_When The Lady Smiles van de Golden Earring komt op 24 Maart 1984 de Billboard Hot 100 binnen, en bereikt op 7 April 1984 de 76-ste plaats. When The Lady Smiles is voor de Golden Earring de vijfde, en tot nu toe laatste hit in Amerika. George Kooijmans over de single: "We hadden niet zo veel nummers en we waren weer eens aan het touren in Amerika. When The Lady Smiles had ik al op tape staan, dezelfde tape waar Twilight Zone op stond. Maar dan in een simpele versie. Barry vond het te gek. Ik had als titel When The Lady Comes". Barry Hay: "When The Lady Smiles, daar hebben we zo'n twaalf versies van opgenomen, tot reggae aan toe. We kwamen er niet uit. George was van plan het nummer helemaal overboord te gooien. Daar werd ik gek van, zo'n fantastisch nummer. Toen had ik opeens een soort Baba O'Reily (The Who nummer) achtig ideetje, met veel geluidjes en getimmer. De volgende dag hebben we dat met Shell (Schellekens, producer) opgenomen, en in een paar uur stond het erop". In Nederland staat When The Lady Smiles vanaf 3 Maart 1984 twee weken op de eerste plaats van de Top 40.


Op 24 Maart 1941 begint 20th Century Fox aan de opnamen van Sun Valley Serenade. In deze door H. Bruce Humberstone geregisseerde film is het orkest van Glenn Miller te zien. Bovendien speelt Glenn Miller de rol van Phil Corey. De hoofdrollen zijn voor Sonja Henie en John Payne. Het scenario van Sun Valley Serenade is geschreven door Art Arthur en Robert Harari.


Nadat Whitney Houston een paar dagen opgenomen is geweest in een afkickcentrum voor druggebruikersde verlaat zij op 24 Maart 2004 deze kliniek alweer. De woordvoerder van Whitney Houston wil de situatie van haar clixc3xabnt niet nader toelichten. "Whitney Houston houdt zich, zoals voorzien, aan de voorgeschreven behandeling. Stipt volgt zij alle punten van het programma", aldus Nancy Seltzer. De woordvoerder weigert nader in te gaan op de status van Whitney Houston als buitenpatixc3xabnt. Evenmin is zij bereid bekend te maken waar de veertigjarige zangeres zich nu bevindt. Volgens een bron van de krant New York Daily News zou Whitney Houston zich in de kliniek "opgesloten" hebben gevoeld. "Zij raakte nogal overstuur. De muren vlogen op haar af", aldus de krant. Whitney Houston zou het vervolg van de ontwenningskuur afmaken in een gehuurde ruimte in Atlanta, niet ver bij haar eigen huis vandaan.


Mark_morrisonMark Morrison wordt op 24 Maart 1998 veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. De R&B zanger, ondermeer bekend van de hit Return Of The Mack, heeft geprobeerd onder een eerdere taakstraf uit te komen. Zijn lijfwacht Gabriel Mafereka heeft hij in zijn plaats die taakstraf laten overnemen. Om de autoriteiten om de tuin te leiden heeft de lijfwacht een zonnebril opgezet. Ook heeft hij zijn haar opgestoken onder een hoed  om zoveel mogelijk op Mark Morrison te lijken.


Open_van_the_sceneDe release van het album Open van The Scene, op 16 Maart 1992, wordt op 24 Maart 1992 in Cafxc3xa9 Wallstreet in Hilversum uitbundig gevierd. Open, de tweede CD van de Amsterdamse groep, komt op 4 April 1992 binnen in de Nederlandse Album Top 100, en bereikt uiteindelijk op 18 April 1992 een twintigste plaats. Op Open staan de volgende nummers: Open, Maan, Samen, Kans, Sta, Liefde, Steenworp, Zuster, Soldaat en Thuis. The Scene bestaat uit The Lau (zang, gitaar), Emilie Blom van Assendelft (bas, achtergrondzang), Jeroen Booy (drums), Eus van Someren (gitaar) en Otto Cooymans (toetsen). Michiel van Leeuwen (saxofoon) en Maryn Pezaro en Rob de Weerd (achtergrondzang) zijn de gastmuzikanten op Open. Van Open worden twee singles uitgebracht. Zuster, die op 11 April 1992 een 31ste plaats in de Top 40 bereikt, en Open die op 27 Juni 1992 de 38ste okaats bereikt. Beide singles staan slecht drie weken genoteerd in de hitlijst.


Vanaf 24 Maart 1991 staat Bram Vermeulen drie avonden in Theater De Werf in Brugge, Belgie. Vermeulen wordt tijdens deze optredens begeleid door Ernst Jansz, Raymond van het Groenewoud, Peter Vincent, Peter Wassenaar en Boudewijn de Groot. Een selectie uit deze drie concerten verschijnt later in 1991 op een live-CD onder de titel Vriend En Vijand.


Op 24 Maart 1990 wordt in Windhoek, met een zestien uur durend popconcert, de onafhankelijkheid van Namibie gevierd. Ziggy Marley & The Melody Makers zorgen voor de finale. Tien jaar eerder heeft zijn vader, Bob Marley, opgetreden tijdens de feestelijkheden ter gelegenheid van de onafhankelijkheid van Zimbabwe.


A_different_corner_van_george_michaVanaf 24 Maart 1986 ligt A Different Corner van George Michael in de platenwinkel. Deze, na A Careless Whisper, tweede solo-single van de Wham!-zanger komt op 5 April 1986 binnen in de Britse hitparade. A Different Corner staat vanaf 19 April 1986 drie weken op de eerste plaats. In Nederland staat A Different Corner in de week van 17 Mei 1986 op de eerste plaats, en is na A Careless Whisper zijn twee solo Nr 1 in Nederland. Na A Diffferent Corner komt George Michael nog twee keer solo op de eerste plaats met Faith en I Want Your Sex. Samen met Elton JOhn (Don't Let The Sun Go Down On Me) en Aretha FRanklin (I Knew You Were Waiting For Me) haalt George Michael ook de eerste plaats van de Nederlandse Top 40. Met Wham heeft de zanger twee keer de eerste plaats gehaald (Wake Me Up Before You Go-Go en The Edge Of Heaven).


Absolute_beginnersOp 24 Maart 1986 verschijnt de soundtrack van de door Julian Temple geregisseerde film Absolute Beginners. In Absolute Beginners zijn de hoofdrollen voor Patsy Kensit en David Bowie de hoofdrollen. Op de soundtrack is muziek te horen van David Bowie, Ray Davies en The Style Council. Absolute Beginners komt op 19 April 1986 binnen in de Nederlandse LP Top 75, en bereikt op 17 Mei 1986 de dertigste plaats. De gelijknamige single van David Bowie doet het beter. Absolute Beginners komt op 22 Maart 1986 de Nederlandse Top 40 binnen en bereikt op 12 April 1986 een vierde plaats als hoogste notering.


Lionel Richie krijgt op op 24 Maart 1986, tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Academy Awards, een Oscar voor Say You Say Me. Richie heeft dit nummer geschreven en gezongen voor de film White Nights.


De_gewone_manOp 24 Maart 1984 komt De Gewone Man van Pisa op een 32ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. De Gewone Man, met op de B-kant De Beer Van De Meer, bereikt de 17e plaats in de Nederlandse Top 40. Zowel De Gewone Man als De Beer Van De Meer zijn geschreven door Henk Spaan, Harry Vermeegen en Gerard Stellaard. De Beer Van De Meer is een eerbetoon aan Piet Schijvers, die van 1974 tot 1983 de keeper van het eerste elftal van de Amsterdamse voetbalclub Ajax is. Beide nummers staan ook op het album Liefhebbers Opgelet!, die in Maart 1984 is uitgebracht. Naast De Gewone Man en De Beer Van De Meer staan op dit album de volgende nummers: Harry's Probleem, Kan Die Man Niet Weg, De Liftster, Plankenkoorts, Amsterdam, Als Ik Maar Niet Meer Op M'n Poef Hoef, Menuet, Bevroren Tranen en Carnaval Di Pisa.


Vanaf 24 Maart 1980 ligt Rarities van The Beatles ook in de Amerikaanse platenwinkels. Het album met afwijkende versies van ondermeer. Penny Lane en Across The Universe en de Duitse versies van I Want To Hold Your Hand (als Komm Gib Mir Deine Hand) en She Loves You (als Sie Liebt Dich) is een half jaar eerder al in Europa uitgebracht.


Op 24 Maart 2006 winnen drie Zuid-Afrikaanse vrouwen een zes jaar durende juridische strijd over de rechten van The Lion Sleeps Tonight. Zij zijn in één klap miljonair geworden. De vrouwen zijn naar de rechter gestapt, omdat hun vader Solomon Linda nooit behoorlijk is betaald voor het nummer dat hij in 1939 heeft geschreven.


Alle_13_goed_en_drie_extraAlle 13 Goed! + Drie Extra komt op 24 Maart 1984 op een 34ste plaats binnen in de Nederlandse Album Top 100. Deze verzamel-LP staat vanaf 14 April 1984 twee weken op de 14e plaats als hoogste notering. Op Alle 13 Goed! + Drie Extra staan de Golden Earring met When The Lady Smiles, Masquerade met Guardian Angel, Jose & Ron Brandsteder met So Long Marianne, Frank Stallone met Far From Over, Trio met Tooralooralooraloo Is It Old & Is It New, Eddie & The Soul Band met Soul Cha Cha, Risque met Shadow Of Your Heart, Video met Somebody, de Dolly Dots met She's A Liar, George McCrae met One Step Closer, Bennett & Bee met Everybody Feel The Heat, Hazell Dean met Jealous Love, Babe met Dolly The Doll, World Premiere met Share The Night, Snowy White met Bird Of Paradise en Saskia & Serge met The Country Disco Train.


With_a_little_luckVan Paul McCartney & Wings wordt op 24 Maart 1978, vier dagen na de Amerikaanse release, de single With A Little Luck ook in Europa uitgebracht. Wings bestaat dan nog maar uit Paul en Linda McCartney en Denny Laine. With A Little Luck is de eerste single van hun album London Town dat vanaf 31 Maart 1978 in de platenwinkel ligt. With A Little Luck, met op de B-kant de nummers Backwards Traveller en Cuff Link, komt op 15 April 1978 binnen in de Nederlandse Top 40, en bereikt op 22 April 1978 de zesde plaats. Het album London Town bereikt op 29 April 1978 de tweede plaats in de Nederlandse Album Top 100, waar het het drie weken volhoudt.




Muziek Jarige Op 24 Maart

1946: Lee Oskar - War Zanger
1951: Dougie Thompson - Supertramp Bas
1960: Nena (Gabriele Susanne Kerner) - Zangeres Duitsland
1970: Pacemaster Mase (Vincent Mason) - De La Soul Rapper
1970: Sharon Corr - The Corrs Viool/Zang

1 opmerking: