Zoeken in de muziekgeschiedenis

18 mrt. 2012

Muziekgeschiedenis van 19 Maart

Ruby_murrayRuby Murray schrijft op 19 Maart 1955 muziekgeschiedenis. De Ierse zangeres staat met maar liefst vijf platen in de Engelse hitparade genoteerd. De single Softly Softly staat op twee. Let Me Go Lover op nummer negen, Happy Days And Lonely Nights staat op veertien, Heartbeat op nummer vijftien en If Anyone Finds This, I Love You staat op de zeventiende plaats. In de maand Maart 1955 worden er ruim 650.000 platen van Ruby Murray verkocht.GracelandOp 19 Maart 1957 koopt Elvis Presley voor $102,500 in Memphis het aan de 3764 South Bellevue Boulevard gelegen landgoed Graceland, dat vernoemd is naar Grace, een oudtante van de vorige eigenaresse Ruth Brown-Moore. Elvis zal er tot aan zijn dood op 16 Augustus 1977 wonen en wordt er ook begraven. Graceland is tot aan de verkoop aan Elvis Presley in gebruik bij de Graceland Christian Church. Naast de muziek is Graceland, dat inmiddels uitgegroeid is tot een soort van bedevaartplaats, de grootste bron van inkomsten voor zijn nabestaanden. Jaarlijks bezoeken ruim 700.000 mensen de laatste rustplaats van The King.


Het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone schrijft op 19 Maart 1970 dat het nummer Come Together van The Beatles wel heel erg veel weg heeft van You Can't Catch Me van Chuck Berry. Beide nummers beginnen met de regel Here come old flat top, he come groovin' up slowly. Op het album Rock 'n' Roll van John Lennon uit 1988 staat als goedmakertje een versie van het origineel van Chuck Berry.


Kylie_show_girl_the_greatest_hits_tIn het SECC in Glasgow gaat op 19 Maart 2005 het Europese gedeelte van de Kylie - Show Girl: The Greatest Hits Tour van Kylie Minogue van start. Voor deze tournee heeft de 36-jarige zangers een korset van 72.000 euro besteld van Mr. Pearl. Kylie Minogue wil een ultiem slanke taille van 40 centimeter hebben. Mr. Pearl maakt in 1999 ook het korset voor Victoria Beckham, wat ze draagt wanneer ze trouwt met David Beckham. Voor Kylie Minogue is het korset een onderdeel tijdens de optredens van de Showgirl-tournee. De Franse acteur Olivier Martinez is speciaal naar Glasgow gevlogen om het premiere-concert van zijn vriendin te kunnen bijwonen. Martinez, ondermeer bekend van de films Unfaithful en Taking Lives, wil hiermee zijn steun aan Kylie tonen. Op 27 Maart 2005 staat Kylie Minogue voor een eenmalig concert in Ahoy' in Rotterdam. Op 20 Mei 2005 moet in het Superdome in Sydney het Australische gedeelte van de Kylie - Show Girl: The Greatest Hits Tour beginnen. Het is dan voor de eerste keer sinds de On A Night Like This tournee uit 2001 dat Kylie Minogue in haar geboorteland weer op tournee gaat. Bij de Fever tour (2003) is er door tijdgebrek alleen opgetreden in Sydney en Melbourne. "I'm very excited to be coming home to tour in May and June. This is my most ambitious show ever; it needs to be in order to do justice to all the hits. It will be two hours of music and memories; and I promise some surprises!" aldus Kylie Minogue. Op 17 Mei 2005 komt het bericht dat Minogue de concerten moet afzeggen, nadat bij haar borstkanker is geconstateerd. "I was so looking forward to bringing the Showgirl tour to Australian audiences, and am sorry to have to disappoint my fans. Nevertheless, hopefully all will work out fine and I'll be back with you all again soon." Nadat Kylie Minogue haar ziekte overwonnen heeft gaat op 11 November 2006 de tour onder de naam Showgirl Homecoming Tour met een concert in het Sydney Entertainment Centre, in Sydney Australie weer van start. Kylie Minogie bij haar aanomst in Australie: "I'm thrilled to be back. I've been looking forward to this for such a long time. We've got a lot hard work ahead this week, but we're on tour again! Woo-hoo!!".


Mariah_careyMariah Carey rijdt op 19 Maart 2005 in Londen een extra aantal rondjes in de stad, omdat ze haar hotel niet in wil. De zangeres wil bij het Londense Bagliono Hotel waar zij verblijft worden verwelkomd met een rode loper, geflankeerd door rijen grote witte kaarsen. Wanneer bij aankomst blijkt dat deze eis niet is ingewilligd, moet de chauffeur doorrijden. Nadat de hotelmanager geregeld heeft dat de rode loper is uitgerold en de kaarsen staan opgesteld, is Mariah Carey bereidt om met haar gevolg de door haar vijftien geboekte kamers te betrekken. "Het is niet ongewoon dat we snel de rode loper uitrollen voor gasten. We zijn gewend aan belangrijke gasten die allemaal hun eigen eisen hebben." aldus de hotelmanager. Mariah Carey is in Groot-Brittannie om haar nieuwe album The Emancipation Of Mimi te promoten.


Anthologyalbum_van_the_beatlesVanaf 19 Maart 1996 ligt het tweede Anthology-album van The Beatles in de platenwinkels. Op dit album staan vijfenveertig nummers, waaronder de nieuwe single Real Love wat John Lennon in 1979 heeft geschreven. In Februari 1995 hebben Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr en producer Jeff Lynne dit nummer bewerkt en afgemaakt totdat het een echt Beatles-nummer is. Anthology 2 komt op 30 Maart 1996 de Nederlandse Album Top 100 binnen, en haalt de vijfde plaats. Real Love komt op 23 Maart 1996 op een 23e plaats de Top 40 binnen, en haalt een week later, op 30 Maart, de 20e plaats als hoogste notering. De hoogtij dagen van The Beatles op single gebied zijn voorgoed voorbij, Real Love staat slechts drie weken genoteerd.


Dance_classics__volume_1_Op 19 Maart 1988 komt Dance Classics Volume 1 op een 63ste plaats de Nederlandse LP Top 75 binnen. Het concept voor dit album komt van Nan Schuring en Herman Heinsbroek, de directeur van de platenmaatschappij Arcade. Dance Classics Volume 1 bereikt op 30 April 1988 de zesde plaats als hoogste notering. Op dit album staan A Real Mother For Ya van Johnny Guitar Watson, Lowdown van Boz Scaggs, Strawberry Letter #23 van The Brothers Johnson, Why Did You Do It van Stretch, Rock Your Baby van George McCrae, Nice And Slow van Jesse Green, Play That Funky Music van Wild Cherry, See You When I Get There van Lou Rawls, Don't Leave Me This Way van Harold Melvin & The Blue Notes, Theme From Shaft van Isaac Hayes, Tighten Up van Archie Bell & The Drells, Soul Man van Sam & Dave, Young Hearts Run Free van Candi Staton en That's The Way (I Like It) van KC & The Sunshine Band. Dance Classics Volume 1 blijkt zo aan te slaan dat er al spoedig een vervolg komt,  Dance Classics Volume 2. Uiteindelijk is Dance Classics Volume 16. de laatste in deze serie. Daarnaast verschijnen er ook delen van Dance Classics The Ballads, Dance Classics The Remixes en Italo Dance Classics in deze serie.


Jefferson Airplane besluit op 19 Maart 1974 een doorstart te maken. Grace Slick en Paul Kantner beginnen samen met Jefferson Airplane oprichter van het eerste uur, Marty Balin, de groep Jefferson Starship.


Randy_rhoadsOp 19 Maart 1982 vindt er in de buurt van Orlando, Florida een wel heel curieus ongeluk plaats, waarbij Ozzy Osbourne's gitarist, Randy Rhoads, om het leven komt. Terwijl Osbourne's tourbus, in Leesburg, wordt gerepareerd, stapt Rhoads, samen met kapster Rachel Younblood, in een klein eenmotorig vliegtuig voor een fatale rondvlucht. Onder de invloed van cocaine, vliegt de piloot, Andrew Aycock, plotseling recht op de geparkeerde tourbus af. Het vliegtuig schampt het voertuig, crasht vervolgens tegen een garagemuur en explodeert. Niemand aan boord overleeft de klap. Randy Roads wordt geboren op 6 December 1956 in het St. John's Hospital in Santa Monica Californie. Voordat hij gitarist bij Ozzy Osbourne wordt speelt Rhoads ondermeer bij bands als Milfred Pierce, The Katzenjammer Kids en Mammoth One. Uiteindelijk richt Rhoads, samen met zijn beste vriend Kelly Garni de groep Quiet Riot op. Op 18 Maart 2004 krijgt Randy Rhoads zijn eigen ster aan de Hollywood RockWalk Of Fame. Randy RHoads is 25 jaar geworden. "He was a saint. He was an angel, and too good for this world. His death's always on my mind. Every year at the anniversary of his birth and death, fans from all over the world gather at his grave site to honor his passing. We will never forget him. His musical legacy lives on in the minds and music of his many fans", Ozzy Osbourne.


The Crickets tekenen op 19 Maart 1957 een contract met Coral Records. Als onderdeel van de deal zal het label de rechten kopen van de oorspronkelijke versie van That'll Be The Day, die in Juni 1956 door Buddy Holly & The Three Tunes is opgenomen. Nadat de zaak is geregeld, brengt Brunswick, een sub label van Coral, de tweede versie van That'll Be The Day op de markt die in Februari 1957 in de studio van Norman Petty is opgenomen. In de zomer van 1957 wordt het de enige Amerikaanse nummer 1 hit van The Crickets.


Vanessa_williams_hollywood_walk_of_Vanessa Williams onthult op 19 Maart 2007 in Los Angeles haar eigen ster op The Hollywood Walk Of Fame. Vanessa Williams wordt in 1983 uitgeroepen tot Miss America, maar door vermeende naaktfoto's wordt die titel haar later ontnomen. Het succes komt alsnog voor haar als zangeres met ondermeer nummers als Save The Best For Last (#1 in Amerika, Canada en Nederland) en Colors Of The Wind, de titelsong voor de animatiefilm Pocahontas. In haar dankwoord zegt de zangeres/actrice ondermeer: "I also want to thank my family for allowing me to live my dreams. The sun didn't shine today, but my heart is shining." Bij de plechtigheid zijn haar familie en de leden van de cast van Ugly Betty aanwezig. In deze succesvolle televisieserie vertolkt Vanessa Williams de rol van de journaliste Wilhelmina Slater.


Second_46664_concert_will_smith46664Op 19 Maart 2005 vindt er, op het terrein van het Fancourt Hotel & Country Club Estate in George in Zuid-Afrika, het tweede internationaal benefietconcert voor de slachtoffers van AIDS plaats. Bijna 20.000 toeschouwers, waaronder Nelson Mandela en zijn vrouw Graca Machel, zijn getuige van optredens van Queen, Annie Lennox, New Kids On The Block, Katie Melua en India Arie. Lokale popsterren als Danny K, Mandoza, Karen Zoid, Johnny Clegg, Prime Circle, Blk Sonshine en de kwaito groep Mafikizolo vertegenwoordigen Zuid-Afrika. Het benefiet concert is een initatief van de oud-president van Zuid-Afrika, Nelson Mandela. In November 2003 heeft Mandela's 46664-organisatie, vernoemd naar zijn celnummer op Robbeneiland in de jaren zestig en zeventig, een eerste benefietconcert tegen aids georganiseerd. "You may well ask, what is this old age pensioner doing here tonight, when he is supposed to have retired? Yes, I would love to enjoy the peace and quiet of retirement, but I know that like many of you, I cannot rest easily while our beloved continent is ravaged by a deadly epidemic. Today there are millions of women in Africa living on their own Robben Islands, struggling against terrible odds, alone and often without much hope." aldus Nelson Mandela, die eerder in het jaar zijn oudste zoon aan aids heeft verloren, in zijn toespraak. Annie Lennox waarschuwt de toeschouwers bij het begin van haar optreden dat miljoenen mensen mogelijk het HIV-virus dat aids kan veroorzaken onder de leden hebben. Ze roept daarom op tot veilige seks. "In Africa more people are wiped out by AIDS ever year than in the entire Asian Tsunami disaster. In this society women are powerless and vulnerable to the whims of men who refuse to practice safe sex and use condoms." aldus de voormalig zangeres van The Eurythmics. Het tweede 46664-concert tegen aids wordt gepresenteerd door de Amerikaanse filmster Will Smith (op foto met zijn vrouw). "I have made movies and music. I felt like that's not enough. I want to fight and I want to struggle." aldus Smith. Het concert wordt rechtstreeks uitgezonden door de Zuid-Afrikaanse publieke omroep, en brengt uiteindelijk 1,2 miljoen euro op.


In zijn huis in Tuscon, Arizona pleegt de aan hevige depressies lijdende Joseph Melville See jr. op 19 Maart 2000 zelfmoord. Volgens vrienden van Mel See heeft zijn dood niets te maken heeft met het overlijden van zijn eerste vrouw, Linda Eastman, op 17 April 1998. Mel See is van 18 Juni 1962 tot Juni 1965 met haar getrouwd. Uit dit huwelijk wordt op 31 December 1963 hun dochter Heather geboren. Wanneer Linda Eastman op 12 Maart 1969 met Paul McCartney van The Beatles trouwt, wordt de achternaam van Heather veranderd in McCartney. Pas in de jaren negentig leert zij haar echte vader goed kennen. Heather draagt zorg voor zijn begrafenis. Mel See is 62 jaar geworden.


Bob_dylan_bob_dylanPlatenmaatschappij CBS brengt op 19 Maart 1962 het debuut album van Bob Dylan uit. De opnamen zijn in Oktober en November 1961 in de Columbia Recording Studio in New York gemaakt, onder productionele leiding van John Hammond. De opnamekosten bedragen slechts vierhonderd dollar. Het titelloze album ligt vanaf 19 Maart 1962 in de platenwinkel. Op het album staan de volgende nummers: You're No Good, Talkin' New York, In My Time Of Dyin', Man Of Constant Sorrow, Fixin' To Die, Pretty Peggy-O, Highway 51, Gospel Plow, Baby, Let Me Follow You Down, House Of The Risin' Sun, Freight Train Blues, Song To Woody en See That My Grave Is Kept Clean.


Op 19 Maart 1962 verdwijnt The Twist van Chubby Checker eindelijk uit de Amerikaanse hitparade. De single, die twee keer de nummer 1 plaats haalt, heeft in totaal een tot dusver ongeevenaard record aantal van 33 weken in de lijst gestaan; 15 weken in 1960 en 18 weken in 1961.


Stephen_gatelyStephen Gately (rechts) treedt op 19 Maart 2006 in Londen in het huwelijk met Andy Cowles (links). De ex-zanger van Boyzone en de internet-zakenman zijn in 2003 in Las Vegas al "voor de grap" met elkaar getrouwd, maar dit huwelijk is niet rechtsgeldig. Stephen Gately heeft in Juni 1999 bekendgemaakt dat hij homoseksueel is. Gately woont dan al enkele jaren in Amsterdam samen met Eloy de Jong, de ex-zanger van Caught In The Act. In Januari 2002 gaan zij uit elkaar. Stephen Gately en Andy Cowles wonen in de Londense wijk Soho. Op 10 Oktober 2009 overlijd Gately tijdens een vakantie op Mallorca. Zijn echtgenoot Andrew is naar bed gegaan na een avond stappen, en 's middags vind hij het lichaam van Gately. Later wordt bekend dat Stephen Gately is overleden aan longoedeem. Stephen Gately is 33 jaar geworden.


Epiphone_flying_v_van_lenny_kravitzNadat hij een gratis concert heeft gegeven in Rio De Janeiro voor 500.000 toeschouwers schenkt Lenny Kravitz op 19 Maart 2005 zijn hand gesigneerde Epiphone Flying V-gitaar aan de Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva. Kravitz heeft de gitaar gebruikt tijdens zijn concerten in Sao Paulo en Porto Alegre, in het kader van zijn Latijns-Amerikaanse tournee die op 4 Maart 2005 van start is gegaan in Mexico. De waarde van de gitaar is ongeveer $5000, en zal ten bate van de Forne Zero ("nul honger") -campagne, waarvoor de Braziliaanse president zich persoonlijk inzet, ter veiling worden aangeboden op het internet via www.fomezero.gov.br. Forne Zero is een distributieprogramma van voedsel onder de meer dan vijftig miljoen Brazilianen die dagelijks moeten rondkomen van 75 eurocent of minder. Dit is bijna een derde van de totale bevolking van Brazilixc3xab. De president zal de opbrengst van de verkoop gebruiken om deze hongersnood in Zuid-Amerika aan te pakken. In 2006 jaar moeten de eerste resultaten van het plan al zichtbaar zijn. De Forne Zeo campagne steunt ook de bouw van waterreservoirs in arme en landelijke gebieden in het noorden van z'n land. De Epiphone Flying V-gitaar brengt uiteindelijk een bedrag op van $128.700, betaald door zakenman Paulo Grendene.


Op 19 Maart 1964 treden The Rolling Stones op in het Camden Theatre in Londen waar stereo-opnamen worden gemaakt voor het BBC radioprogramma Blues In Rhythm. The Rolling Stones spelen de volgende nummers: Route 66, Cops & Robbers, You Better Move On en Mona.


Billy_joel_1978Billy Joel staat op 19 Maart 1978 voor het eerst in Engeland op de planken, als hij een concert geeft in het Drury Lane Theatre in Londen. Joel is dan al enige tijd bekend in Amerika waar hij na een korte bokscarriere al vroeg in contact met muziek komt. Op zijn veertiende zit hij al in een band, The Echoes, later omgedoopt tot Lost Souls. Joels eerste serieuze groep, The Hassles, maakt een tweetal platen, Hassels en Hour Of The Wolf, die vrij snel in de obscuriteit belanden. Met de diverse groepsleden loopt het nauwelijks beter af, al is bassist Howie Blauvelt een decennium later mede-oprichter van de groep Ram Jam (Black Betty). Billy en drummer Jon Small formeren Attila, die het ook al floppende album Attila maakt. In een poging scheepsrecht te halen probeert Billy het vervolgens alleen, maar het nogal sombere materiaal op zijn debuut album Cold Spring Harbour verdwijnt eveneens in de uitverkoopbakken. Gedesillusioneerd trekt Joel zich uit de muziekbusiness terug, maar een contract bij CBS Records biedt hem een nieuwe kans. Het album Piano Man wordt live in de studio opgenomen en het titelnummer wordt in de Verenigde Staten een hit. Na een succesvolle Amerikaanse tournee en zijn uitverkiezing door het muziekvakblad Cash Box tot de meest belovende nieuwe artiest van 1974, volgt het album Streetlife Serenade waarop Joel zich in een breed scala van muziekstijlen beweegt. Joels doorbraak naar het grote publiek komt ten slotte met het schitterend door Phil Ramone geproduceerde album The Stranger met het nummer Just The Way You Are, wat een grote Amerikaanse hit wordt.


In de Verenigde Staten verschijnt op 19 Maart 1985 het eerste nummer van het muziekblad Spin Magazine.


Dolly Parton en Porter Wagoner zingen op 19 Maart 1988, voor het eerst in veertien jaar, een duet. In een televisieprogramma ter ere van Dolly Parton brengen zij Long Journey Home ten gehore. Porter Wagoner heeft in de jaren zestig Dolly Parton haar debuut laten maken in zijn televisie-show.


Our_song_tom_jerryOp 19 Maart 1958 wordt door platenmaatschappij Big Records het nummer Our Song van Tom & Jerry (Tom Graph en Jerry Landis), in Amerika uitgebracht. Deze single van het 15-jarige duo uit Queens, Brooklyn is de opvolger van hun eerste hit, Hey Schoolgirl welke op 6 Januari 1958 de 49-ste plaats haalt in de Billboard Hot 100. Our Song wordt echter geen hit, en platenmaatschappij Big Records gaat failliet en Tom & Jerry zoeken onder hun eigen naam als Paul Simon en Art Garfunkel de schoolbanken weer op. Onafhankelijk van elkaar proberen ze het nog eens. Een zekere Artie Carr maakt platen op twee labels tegelijk. Art Garfunkel zingt in de studio demobanden in voor artiesten als Burt Bacharach en zingt lead op het redelijk succesvolle plaatje Motorcycle van Tyco & The Triumphs. Gedurende korte tijd zingt Paul in een duo met Carole Klein (later Carole King). Paul Simon is al een keer naar Engeland geweest en heeft daar redelijk succes geboekt in het folk-circuit. In 1965 als Bob Dylan voor het eerst in het openbaar de elektrische gitaar ter hand neemt is de folk-rock een feit. Paul Simon, die onderhand in Greenwich Village de clubs heeft gefrequenteerd, zit weer in Engeland om Jackson C. Frank te produceren en zijn eerste solo-elpee op te nemen. Tom Wilson luistert naar het nummer The Sound Of Silence en besluit er een ritmesectie achter te mixen. In het begin van 1966 is The Sound Of Silence een nummer 1-hit in de Verenigde Staten, voor het zich nu Simon & Garfunkel noemde duo.


George Jones verlaat zonder toestemming van zijn artsen op 19 Maart 1999 het ziekenhuis van de Vanderbilt Universiteit in Nashville in Tennessee. De 67-jarige country-zanger is hier op 6 maart 1999 ernstig gewond opgenomen nadat in een dronken bui met zijn auto tegen een brug is gereden.


Jet Harris, de bassist van The Shadows, wordt op 19 Maart 1992 veroordeeld tot een rij-ontzegging voor drie jaar, en een boete van £3120 voor het rijden onder invloed.


Paul_kossoffPaul Kossoff overlijdt op 19 Maart 1976 in het vliegtuig aan een hartaanval, wanneer hij onderweg is van Los Angeles naar New York. Hij wordt na de landing dood aangetroffen in het toilet, leunend tegen de deur waardoor die tijdens de vlucht niet meer geopend kon worden. Paul Kossoff wordt op 14 September 1950 in Londen geboren en is het meest bekend als gitarist van de Britse band Free, die in April 1968 wordt opgericht door ex Black Cat Bones-leden Kossoff en Simon Kirke (drums), die een zanger vinden in de dan in Brown Sugar spelende Rodgers. Bassist wordt de zestienjarige Andy Fraser (ex-John Mayall's Bluesbreakers). Bluesveteraan Alexis Korner bedenkt de groepsnaam Free At Last, neemt de band mee op tournee en introduceert hem bij het nieuwe platenlabel Island. De groepsnaam Free wordt voor het eerst gebruikt tijdens een Engelse tournee met The Who en Joe Cocker. De groep breekt in 1970 door met de single Alright Now internationaal door en de naam The Free is niet meer weg te denken uit de Britse pophistorie. Nadat Free in de zomer van 1971 door interne moeilijkheden uit elkaar gaat, neemt Paul Kossoff samen met Simon Kirke, de Amerikaanse organist John 'Rabbit' Bundrick en de Japanse bassist Tetsu Yamauchi de elpee Kossoff/Kirke/Tetsu & Rabbit op. In Januari 1972 besluiten de leden van de originele Free weer bij elkaar te komen voor een soort afscheidstournee door Engeland. Dat gaat zo goed dat een nieuwe sudioplaat het gevolg is. Er doen zich echter wederom moeilijkheden voor en Fraser verlaat de groep, teneinde samen met Chris Spedding de groep Sharks te vormen. Ook Kossoff laat het door zijn door overmatig druggebruik slecht geworden gezondheid regelmatig afweten. Als Kossoff niet meer in staat blijkt te spelen, wordt tijdelijk ex Osibisa-gitarist Wendell Richardson ingeschakeld voor een Amerikaanse tournee. Op het volgende album Heartbreaker speelt Kossoff nog slechts voor een klein deel mee en wordt de gitaar veelal door Rodgers en Snuffy Walden gehanteerd. In 1973 is het voorgoed afgelopen met Free. Paul Kossoff speelt later nog in de groep Bloontz, die de naam Back Street Crawler krijgt en na de dood van Kossoff verder gaat als Crawler. Paul Kossoff is 26 jaar geworden.


Bij een inbraak op 19 Maart 2001 in het huis van ex-Spice Girls zangeres Geri Halliwell wordt een grote ravage aangericht. De inbreker laat obscene berichten achter op de muren en gooit overal melk en Ribena (fruit drank) overheen. Daarnaast worden ondermeer de computer, een hifi set en een dure ketting die ooit van Liz Taylor is geweest meegenomen.


Jeff_wardJeff Ward wordt op 19 Maart 1993 dood in zijn huis in Chicago aangetroffen. De al jaren met een heroine verslaving worstelende drummer van Low Pop Suicide heeft zelfmoord gepleegd door koolmonoxide vergiftiging. De op 18 November 1962 geboren Jeff Ward is ook drummer geweest in ondermeer Hammeron, Nine Inch Nails, Revolting Cocks en Ministry. Zo is hij te horen op het Nine Inch Nails album The Downward Spiral (1994). Als zanger is Jeff Ward te horen in het nummer Hey Asshole van 1000 Homo DJs. Zanger/gitarist Richard Patrick van de groep Filter herdenkt zijn vriend en mede bandlid in NIN in het nummer It's Over op het album Short Bus van Filter. Jeff Ward is 30 jaar geworden.


Vanaf 19 Maart 1984 ligt van Cliff Richard de single met de dubbele A-kant Ocean Deep en Baby You're Dynamite in de platenwinkel. Op 31 Maart 1984 komt Baby You're Dynamite de Engelse hitparade binnen, en bereikt de 27-ste plaats. Ocean Deep staat in de week van 19 Mei 1984 één week op de 72-ste plaats.


Juliet Jones Diol Cassidy wordt op 19 Maart 1998 geboren als dochter van Shaun Cassidy en zijn tweede vrouw, de actrice Susan Diol. Shaun Cassidy en Susan Diol zijn op 7 Mei 1995 in het huwelijk getreden. Uit zijn eerste huwelijk met Ann Pennington heeft Shaun Cassidy twee kinderen. In November 1981 wordt Caitlin Ann geboren. Jake Cassidy ziet in februari 1985 het levenslicht. Shaun Cassidy is in September 1959 geboren als zoon van de acteur Jack Cassidy en Shirley Jones. In 1977 heeft Shaun Cassidy een nummer 1-hit in Amerika met Da Doo Ron Ron. Shaun Cassidy is een halfbroer van David Cassidy.


Shirley_bassey_goldfingerSean Connery heeft op 19 Maart 1964 zijn eerste draaidag voor de nieuwe James Bond-film Goldfinger. Connery speelt dan voor de 3e keer de rol van de Britse geimagent 007. De filmopnamen zijn op 9 maart 1964 begonnen. De rol van Goldfinger wordt vertolkt door de West-Duitse acteur Gert Froebe. De opnamen van deze rolprent duren tot 14 Juli 1964. Goldfinger gaat op 17 September 1964 in Londen in premixc3xa8re. De titelsong voor Goldfinger wordt vertolkt door Shirley Bassey. De zangeres neemt op 20 Augustus 1964 met het orkest van John Barry het nummer Goldfinger op. Op 24 April 1965 komt de single van Goldfinger de Nederlandse Top 40 binnen, en bereikt de vijfde plaats.


Donovan vertrekt op 19 Maart 1968 vanuit Engeland naar India. de als Donovan Philips Leitch op 10 Mei 1946 in Maryhill, Glasgow geboren zanger vervolgt bij de Maharishi Mahesh Yogi zijn cursus transcendente meditatie.


Alan_white_2Op 19 Maart 2007 staat in de Engelse krant The Sun te lezen dat Definitely Maybe, het bedrijf van de groep Oasis, aan drummer Alan White een afkoopsom van 348.000 Britse ponden heeft betaald. White is in 2004 na ruim 9 jaar trouwe dienst door Noel en Liam Gallagher uit hun groep gezet, omdat hij zijn vrouw belangrijker vindt dan zijn medewerking aan van Oasis. Liam Gallagher over die beslissing: "Turns out he's hanging out with his woman in Spain. Once the word 'woman' and 'Spain' are mentioned together, it's like OK, 'Oasis versus girlfriend'." In 1995 hebben de gebroeders-Gallagher Tony McCarr, de voorganger van Alan White, ook al ontslagen. Wanneer McCarr dreigt met een rechtszaak over royalties, ontvangt hij een schadeloosstelling van ruim acht ton.


Gala_van_het_nederlandse_lied_met_mIn het Beatrix Theater in Utrecht wordt op 19 Maart 2006 een een muzikale hommage aan Marco Borsato gebracht. Tijdens de zevende editie van het Gala Van Het Nederlandse Lied vertolken ondermeer Paul de Leeuw, Frank Boeijen, Trijntje Oosterhuis, Paskal Jakobsen (de zanger van Blof), Veldhuis & Kemper, Herman van Veen, Lenette van Dongen, Clouseau, MIR (de ex-zangeres van Twarres) en Esther Hart nummers uit Marco Borsato's oeuvre. Zij worden begeleid door het Metropole Orkest. Omdat Dick Bakker voor de laatste keer als dirigent voor dit orkest staat, wordt hij in de pauze van Het Gala Van Het Nederlandse Lied door mevrouw H. Ton, de burgemeester van zijn woonplaats Blaricum, onderscheiden in de orde van Oranje Nassau. Marco Borsato ontvangt de Radio 2 Zendtijdprijs 2006 uit handen van Riccardo Cocciante. Eerere winnars zijn Boudewijn de Groot, Rob de Nijs, Herman van Veen, Ramses Shaffy, Frank Boeijen en Willeke Alberti. De Radio 2 Zendtijdprijs bestaat, naast het eerbetoon van collega-artiesten, uit een bronzen beeld van de kunstenaar Evert den Hartog. Het Gala Van Het Nederlandse Lied wordt van twee tot vijf uur 's middags rechtstreeks uitgezonden op Radio 2. Op 25 Maart 2006 is bij de KRO op Nederland 1 om negen uur 's avonds een registratie van dit gala te zien.


Op 19 Maart 1991 treedt Chris Isaak op in een uitverkocht Paradiso in Amsterdam. Isaak zingt ondermeer zijn successen Wicked Game en Blue Hotel. Van het concert worden door de KRO opnamen gemaakt, die naderhand op Radio 3 worden uitgezonden.


The Beatles worden op 19 Maart 1964, tijdens een bijeenkomst in het Dorchester Hotel in Londen, door de Britse premier Harold Wilson onderscheiden voor hun verdiensten in de showbusiness in 1963.


Evighet_carolaOp 19 Maart 2006 is Carola de winnares van de Zweedse voorronde van de internationale finale van het Eurovisie Songfestival met het nummer Evighet. Tijdens het Eurovisie Songfestival, dat op 21 Mei 2006 in de Griekse hoofdstad Athene wordt gehouden, zingt Carola dit nummer liedje in het Engels als Invincible. Carola doet voor de derde keer mee aan het Eurovisie Songfestival. In Munchen in West-Duitsland wordt zij op 23 april 1983 met Främling derde. Op 4 mei 1991 eindigt zij in Rome in Italie op een gedeelde eerste plaats met Fångad Av En Stormvind. Op 21 mei 2006 eindigt Carola met Invincible op de vijfde plaats. Dit Eurovisie Songfestival wordt gewonnen door Lordi uit Finland met Hard Rock Halleluja.


Jim Dale presenteert op 19 Maart 1966 een nieuwe aflevering van het televisieprogramma Thank Your Lucky Stars. Als gasten ontvangt Dale ondermeer Long John Baldry, Fran & Alan, The Craig, Dave Berry, Valerie Masters, Chris Rayburn, The Shadows en The Walker Brothers. Thank Your Lucky Stars wordt uitgezonden door de Britse commerciele omroep ABC.Muziek Jarige Op 19 Maart

1937: Clarence 'Frogman' Henry - Zanger USA
1946: Paul Atkinson - The Zombies Gitaar
1946: Ruth Pointer - The Pointer Sisters Zangeres
1952: Derek Longmuir - The Bay City Rollers Drums
1953: Ricky Wilson - The B-52's Gitaar († 12 Oktober 1985)
1959: Terry Hall - The Specials Zanger
1964: Tracy Chapman - Zangeres Engeland
1970: Gert Bettens - K's Choice Gitaar
1971: Jack Bessant - Reef Bas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten