Zoeken in de muziekgeschiedenis

20 feb. 2012

Muziekgeschiedenis van 21 Februari

Decca Records brengt op 21 Februari 1964 het nummer Not Fade Away, met op de B-kant Little By Little, als derde single van The Rolling Stones uit. Net als de twee vorige singles (Come On en I Wanna Be Your Man) is het weer een cover, deze keer van Buddy Holly. De basistrack voor Not Fade Away wordt op 10 Januari 1964 binnen twee minuten opgenomen. Bill Wyman: "De ritmepartij berustte op het nummer van Buddy Holly. Wij versnelden en accentueerden het ritme. Holly gebruikte die Bo Diddley-beat op zijn versie, maar omdat hij alleen bas, drums en gitaar gebruikte, stelt het ritme niet veel voor. Buddy speelde het heel licht. Wij zetten het meer aan door de Bo Diddley-beat te benadrukken." Not Fade Away wordt opgenomen in de Regent Sound Studio in Londen, en is geproduceerd door Andrew Loog Oldham met als engineer Bill Farley. Andrew Oldham verteld later dat de maracas die te horen zijn, niets anders is dan een lege cognacfles met een dollar erin. Met nog twee sessies op 28 Januari 1964 en op 4 Februari 1964 wordt de single afgemaakt. Not Fade Away verkoopt beter dan de eerste twee singles Come On en I Wanna Be Your Man, en is met zijn derde plaats de eerste top tien-notering voor The Rolling Stones in Engeland. In totaal staat Not Fade Away vijftien weken genoteerd in de Engelse hitlijst. In Amerika wordt Not Fade Away op 6 Maart 1964 uitgebracht.


Op 21 Februari 1975 begint John Entwistle aan een solotournee door Amerika. Het eerste optreden van de bassist van The Who met zijn groep Ox is in Sacramento in Californie. Diezelfde dag wordt ook het album Mad Dog van John Entwistle uitgebracht. De tournee duurt vijf weken. Van deze Amerikaanse tour wordt het concert op 15 Maart 1975 in The Spectrum in Philadelphia opgenomen, en in 1997 uitgebracht onder de titel John Entwistle Live On The King Biscuit Flower Hour.


Het album Rumours van Fleetwood Mac wordt op 21 Februari 1977 uitgebracht. Het is het tweede album waar het duo Lindsey Buckingham en Stevie Nicks op meespeelt. Wanneer de de opnamen beginnen gaat het in het priveleven van de leden niet echt goed. Christine en John McVie zijn net gescheiden, Stevie Nicks en Lindsey Buckingham verbreken hun liefdesrelatie en Mick Fleetwood besluit ook net van zijn vrouw te gaan scheiden. Het album wordt dan ook in etappes opgenomen. In Februari 1976 begint Fleetwood Mac met een sessie in The Record Plant Studio in Sausalito, waar sommige bandleden nauwelijks met elkaar spreken. Vervolgens trekt de groep naar Los Angeles waar ruim drie maanden in de studio wordt gewerkt. Na een zomerpauze met een live-tour maakt Fleetwood Mac in het najaar het album af. De meeste songs op het album zijn zeer persoonlijk. Oh Daddy wordt geschreven door Christine McVie voor Mick Fleetwood, wiens vrouw er met een gemeenschappelijke kennis vandoor is gegaan, terw9jl Mick met twee kleine kinderen achterblijft. Ook de teksten van Lindsay Buckingham verraden het nodige verdriet en pijn zoals te horen is in Go Your Own Way. Na het uitkomen van het album staat het begin April bijna overal op de bovenste plaats van de LP-lijsten. In Amerika staat Rumours maar liefst 31 weken bovenaan de Billboard Album lijst en blijft twee en een half jaar in de lijst staan. Rumours bevat vier hitsingles: Go Your Own Way, Dreams, Don't Stop en You Make Lovin' Fun. het nummer Don't Stop wordt in de campagne van Bill Clinton gebruikt. Rumours wordt het meest succesvolle album van Fleetwood Mac. Van het album worden uiteindelijk ruim 15 miljoen exemplaren verkocht.


Elton John beschuldigt op 21 Februari 2002 de hele Engelse muziekindustrie. Volgens Elton John wordt er tegenwoordig meer aandacht besteedt aan gemaakt talent uit programma's als Fame Academy (De Engelse Idols) dan aan echt talent. "There are too many average and mediocre acts; it damages real talent getting airplay. It's just fodder." aldus Elton John.


Op 21 februari 1952 trouwt de 16-jarige Jerry Lee Lewis met Dorothy Barton. Volgens de overlevering zouden haar broers de zanger/pianist zouden hebben "gedwongen" met haar te trouwen. Het huwelijk loopt uit op een fiasco. Slechts 23 dagen nadat Jerry Lee Lewis en Dorothy Barton zijn gescheiden, trouwt Jerry Lee Lewis op 15 September 1953 met Jane Mitcham. Op 2 November 1954 wordt hun zoon Jerry Lee Lewis jr. geboren.


De Amerikaanse radio disc-jockey Murray The K. overlijdt op 21 Februari 1982 aan de gevolgen van kanker. Murray The K. wordt op 14 Februari 1922 in Manhattan, New York als Murray Kaufman geboren. Wanneer de Rock & Roll DJ Alan Freed in het begin van de jaren zestig wegens het Payola schandaal het veld moet ruimen, wordt Murray The K snel de populairste en invloedrijkste radio persoonlijkheid in New York waar hij ondermeer bij WMCA en WNEW werkt. Omdat hij in 1964 als eerste de muziek van The Beatles begint te draaien en daarmee een bijdrage levert aan de Amerikaanse doorbraak van de groep, noemt hij zichzelf ook wel The Fifth Beatle. "Een diskjockey uit New York, Murray The K, was degene die het meest bovenop het Beatles fenomeen zat. Hij zag het aankomen en greep het met beide handen aan. In feite was hij gewoon een brutale journalist die een paar brutale vragen stelde vanaf de eerste rij op een persconferentie. Maar we waren erg onder de indruk en we belden altijd naar zijn radio station om te vragen hoe laat hij in de lucht was. We gunden hem aale exclusieve nieuwtjes omdat we hem mochten." aldus Paul McCartney. "Murray The K was zo gek als een deur, een fantastische kerel, een groot diskjockey met verstand van muziek. In feite betekende wij zijn dood, want hij bleef de hele tijd bij ons op tournee. Als wij eindelijk naar bed gingen, ging hij nog zijn eigen shows doen. Hij sliep twintig minuten per nacht, we zagen hem gewoon wegkwijnen. Murray werdt de vijfde Beatle, omdat hij er echt werk van maakte om onze plaat te draaien. hij hielp mee om er een hit van te maken", aldus Ringo Starr. Murray Kaufman is 60 jaar geworden.


Nadat het album een maand eerder al in Amerika is uitgebracht wordt Live In New York City van John Lennon op 21 Februari 1986 ook in Europa uitgebracht. Live In New York City is een registratie van een benefietconcert dat op 30 Augustus 1972 in de Madison Square Garden in New York is gegeven door John Lennon en Yoko Ono. Zij worden bijgestaan door Stevie Wonder en Elephant's Memory. De opbrengst gaat naar het Willowbrook-ziekenhuis voor geestelijk gehandicapte kinderen in New York.


Op 21 Februari 1960 staat Cliff Richard 's middags op het New Musical Express Poll Winners Concert in Londen. Omdat zijn begeleidingsband The Shadows nog in Amerika zijn, wordt hij begeleid door The Parker Royal Four. Deze groep bestaat uit de gitaristen Norman Tracey en John Rogers, drummer Norman Sheffield en bassist Brian Parker. Cliff Richard is verrast dat The Parker Royal Four zo goed het specifieke geluid van The Shadows benaderen. Op dezelfde avond is Cliff Richard op de Britse televisie te zien in Sunday Night At The London Palladium. Ook nu wordt hij begeleid door The Parker Royal Four.


Bono wordt op 21 Februari 2003 tijdens de MusiCares bijeenkomst in het Marriott Marquis Hotel in New York City gekozen tot Person Of The Year. De zanger van U2 krijgt de prijs vanwege zijn inzet voor derde wereld landen. De uitreiking is georganiseerd door The Recording Academy, de liefdadigheidstak van The Grammy Awards. In de zaal zitten ondermeer President Bill Clinton, Michael Stipe, Fred Durst, Isaac Hayes, Robert De Niro,Tony Bennett, Sheryl Crow, B.B. King, Mary J. Blige, Elvis Costello, Diana Krall, Shirley Manson, en Patti LaBelle. "I like his humanitarian ways. It's wonderful. I think it's the best thing an artist can do", aldus Tony Bennett. "I applaud Bono. He's doing the responsible thing. He knows he has influence and he uses that." zegt Isaac Hayes. Shirley Manson, de zangeres van Garbage heeft de volgende mening: "I don't know if we can say enough good things about U2 as a band or people. "Unlike a lot of celebrities at their status, they're super sweet people with their feet on the ground. Bono's activism is to be marvelled at." Bono zelf zegt: "MusiCares is about looking after our own kind so that's pretty good. I'm hanging with a lot of un-hip company trying to do the political work that I do, business people, congressmen and politicians. But this is my own tribe. I feel, in truth, more comfortable here." Tijdens de bijeenkomst is er ook een tribute aan U2, verschillende aanwezige artiesten zingen U2 nummers. Aan het eind zingen en spelen Bono en The Edge drie nummers met z'n tweetjes: That's Life, Night And Day en The Hands That Built America.


Op 21 Februari 2001 wordt Robbie Williams tijdens een concert in Stuttgart, Duitsland aangevallen door een man. Het is de man gelukt om op het podium te klimmen, waar hij Robbie Williams vanaf gooit. Williams houdt er geen verwondingen aan over. De man wordt gearresteerd en naar een bewaakte psychiatrische afdeling overgebracht.


Een veertien jarige Billy Joel wordt op 21 Februari 1964 door de New Yorkse band The Echoes gevraagd om hun pianist te worden. The Echoes wordt later omgedoopt tot Lost Souls. Pas met zijn derde groep The Hassles maakt Billy Joel twee albums die vrij snel in de obscuriteit belanden. Bassist Howie Blauvelt van The Hassels richt tien jaar later de groep Ram Jam (Black Betty) op.


Op 21 Februari 1970 komt het album Bridge Over Troubled Water van Simon & Garfunkel op Nr. 1 in de Engelse albumlijst. Voor het titel nummer laat Paul Simon zich inspireren door zijn oude liefde, de zwarte Gospelmuziek, en in het bijzonder door zijn favourite groep The Silvertones met het nummer Oh Mary Don't You Weep. In dit nummer zit de regel I'll Be Your Bridge Over Troubled Water, waarmee de basis is gelegd voor Bridge Over Troubled Water. Het album wordt een groot commercieel succes en wint maar liefst zes Grammy Awards: General Record Of The Year, General Album Of The Year, General Song Of The Year (Bridge Over Troubled Water), Best Arrangement Accompanying Vocalist(s), Best Engineered Recording (Non-Classical) en Best Contemporary Song (Bridge Over Troubled Water). In totaal staat Bridge Over Troubled Water ruim 300 weken in de Engelse albumlijst, en komt acht keer op nummer een te staan. Op 21 Februari 1970 (13 weken), op 13 Juni 1870 (4 weken), op 18 Juli 1970 (5 weken), op 3 Oktober 1970 (1 week), op 17 Oktober 1970 (1 week), op 16 Januari 1971 (11 weken), op 3 Juli 1971 (5 weken) en op 11 September 1971 (1 week). In 1972 wint de Gospel uitvoering van Bridge Over Troubled Water van Aretha Franklin, afkomstig van haar album Live At The Fillmore een Grammy Award voor Best Female R&B Vocal Performance.


Het management van Raffish maakt op 21 Februari 2006 bekend dat de meidengroep uit elkaar gaat. Raffish is voortgekomen uit het televisieprogramma Popstars The Rival dat in 2004 door RTL 4 is uitgezonden. Met de single Plaything staat Raffish vanaf 1 Januari 2005 twee weken op de eerste plaats van de Mega Top 100. Eva Simons heeft Raffish al in November 2005 verlaten. Nora Dalal, Sharon Doorson, Esri Dijkstra en Lianne van Groen gaan solo verder. Nora Dalal doet auditie voor de musical The Wiz, maar wordt afgewezen.


Op 21 Februari 1997 geeft No Doubt in Nederland een concert in de Statenhal in Den Haag. Het KRO radioprogramma Leidsekade Live maakt opnamen van dit concert. De live-versie van Hey You verschijnt in April 1997 als bonustrack op de single-CD van Just A Girl, die op 26 April 1997 binnenkomt in de Nederlandse Top 40 en op 10 Mei 1997 een elfde plaats haalt.


Les Gray overlijdt op 21 Februari 2004 in een ziekenhuis in Portugal aan de gevolgen van keelkanker. De Engelse zanger Les (Thomas Lesley) Gray wordt op 9 April 1946 geboren in Carshalton, Surrey. In zijn schooljaren speelt hij trompet in een jazzband. Na zijn schooltijd werkt hij enkele jaren bij een reclamebureau. Met een jongere broer speelt Les Gray in de skiffle-groep The Mourners. Mud ontstaat in 1966 wanneer Gray zijn broer vervangt door drummer Dave Mount. In 1973 tekent Mud een contract met producer Micky Most. Most roept de hulp in van Nicky Chinn en Mike Chapman, die reeds een reeks successen hebben geschreven voor The Sweet en Suzi Quatro. De eerste twee singles, Crazy en Hypnosis, doen nog niet veel, maar met de derde, Dynamite, breekt Mud in heel Europa door. In Nederland dankt Mud haar populariteit vooral aan de talloze optredens in TopPop. Na Dynamite volgen de successen Tiger Feet, The Cat Crept In, Rocket, Lonely This Christmas en The Secrets That You Keep. Voorjaar 1975 wordt de samenwerking met Chinn en Chapman verbroken, maar er worden nog twee hits gescoord: Oh Boy en Moonshine Sally. Daarna gaat Mud alleen verder en de dan uitgebrachte nummers La-La-La-Lucy en Show Me You're A Woman halen nog net de hitlijsten. Wanneer Mud in 1977 uit elkaar gaat, begint Les Gray aan een solocarriere onder de naam Tulsa McClean. Hij is echter niet echt succesvol. Les Gray treedt sindsdien op met een aantal huursoldaten onder de naam Mud. Gray woonde de laatste twintig jaar in Portugal. Les Gray is 57 jaar geworden


Op 21 Februari 2006 wordt Luciano Pavarotti uitgeroepen tot ereburger van Sarajevo, de hoofdstad van Bosnie. De Italiaanse tenor heeft tijdens de burgeroorlog in de jaren negentig veel hulp geboden door de opbrengst van zijn Pavarotti & Friends-liefdadigheidsconcerten aan de noodlijdende moslimbevolking van Bosnie te schenken. In 1997 heeft Luciano Pavarotti een centrum voor muziektherapie in Mostar geopend. De zeventigjarige tenor wordt in April 2006 gehuldigd, als hij in Sarajevo een concert geeft.


Wanneer My Heart Will Go On van Celine Dion op 21 Februari 1998 op de eerste plaats in Nederland komt is dit de vijfhonderdste nummer 1-hit in de historie van de tegenwoordige Nederlandse Mega Charts. Op 30 Oktober 1965 begint Het Parool met een wekelijkse Top 20. Deze hitparade wordt uitgezonden in Tijd Voor Teenagers bij de VARA op Hilversum 1. In de eerste lijst staat Yesterday van The Beatles bovenaan. Sindsdien zijn er 499 andere nummer 1-hits geweest. Aretha Franklin met Spanish Harlem is op 5 november 1971 de honderdste. Cokane In My Brain van Dillinger is op 13 augustus 1977 de tweehonderdste. Suzanne van V.O.F. De Kunst is op 19 november 1983 de driehonderdste. Dirty Cash (Money Talks) van The Adventures Of Stevie V. is op 21 juli 1990 de vierhonderdste nummer 1-notering in de Mega Charts.


Elvis Presley staat op 21 en 22 Februari 1967 in de RCA Studios in Nashville om de acht nummers voor de film Clambake op te nemen. Elvis wordt begeleid door de gitaristen Scotty Moore, Chip Young en Charlie McCoy. Steelgitarist Pete Drake, bassist Bob Moore, drummers D.J. Fontana en Buddy Harman, pianisten Floyd Cramer en Hoyt Hawkins en saxofonist Norman Ray. Millie Kirkham en The Jordanaires zorgen voor de achtergrondvocalen. Op 19 September 1967 worden door June Page, Priscilla Hubbard, Dolores Edgin en Millie Kirkham nog wat extra vocalen aan de album-versie van het nummer Confidence toegevoegd. De acht nummers voor Clambake zijn: Who Needs Money (een duet met Willie Hutchins), A House That Has Everything, Clambake, Hey Hey Hey, The Girl I Never Loved, How Can You Loose What You Never Had, You Don't Know Me en Confidence.


Op 21 Februari 1972 komt How Do You Do van Mouth & MacNeal binnen in de West-Duitse hitparade. How Do You Do is geschreven door producer Hans van Hemert en arrangeur Harry van Hoof. Op de B-kant staat Land Of Milk And Honey, een nummer van Hans van Hemert en Dries Holten, alias Andres van het duo Sandra & Andres. How Do You Do bereikt de vijfde plaats. Mouth & MacNeal verliezen het van The Windows. Deze West-Duitse groep komt ook op 21 Februari 1972 binnen in de hitparade met hun versie van How Do You Do. Zij staan vanaf 27 maart 1972 acht weken op de eerste plaats.


Meer erkenning voor zijn bijdrage aan Yesterday van The Beatles uit 1965 zou zeer op prijs worden gesteld, dit zegt George Martin op 21 Februari 2006 in een interview. Officieel worden John Lennon en Paul McCartney als de componisten vermeld. Volgens de 80-jarige George Martin heeft John Lennon niets met Yesterday te maken. Het nummer is in 1965 alleen door Paul McCartney geschreven. George Martin heeft Paul McCartney geadviseerd Yesterday met een strijkkwartet op te nemen, en schrijft hiervoor het arrangement geschreven. George Martin, die van 1962 tot 1969 de producer van The Beatles is geweest, zou hiervoor graag passende credits willen hebben.


21 Februari 1992 treden zanger/gitarist Noddy Holder, gitarist Dave Hill, bassist Jimmy Lea en drummer Don Powell voor het laatst in de originele samenstelling als Slade op. In 1971 breekt Slade door met Get Down And Get With It, een nummer van Little Richard, dat alleen in Nederland de Top 10 haalt. Coz I Luv You uit het najaar van 1971 betekent echter ook in Engeland hun doorbraak en er breken gouden tijden voor het kwartet aan. Met hun buitenissige kleding haken ze in op de dan heersende rage van de glitterrock, maar op het podium bewijzen ze keer op keer meer te zijn dan een teenybopperband. Slade speelt snoeiharde rock & roll waarin de scheur van Noddy Holder het hoogste woord heeft. Het viertal verloochent zijn arbeidersverleden niet: ze weigeren zich als sterren te gedragen. Het schrijversduo Holder/Lea componeert een groot aantal hits op rij waarin de working class appeal tot uiting komt in de opzettelijk foutieve spelling van de songtitels: Look Wot You Dun, Take Me Bak 'Ome, Mama Weer All Crazee Now, Gudbuy 'T Jane ('72), Cum On Feel The Noize, Skweeze Me Pleeze Me, My Friend Stan, Merry Christmas Everybody ('73), Everyday, The Bangin' Man en Far Far Away ('74). Na 1974 neemt het succes af. Dave Hill en Don Powell toeren sinds 1993 langs de bekende gouwe ouwe festivals als Slade II. Anno 2009 bestaat Slade uit gitarist Dave Hill, bassist John Berry, zanger/gitarist Mal McNulty en drummer Don Powell.


Bruce Springsteen & The E Street Band staan op 21 Februari 1995 weer eens samen op het toneel. Het is dan ruim 7 jaar geleden dat zij samen gespeeld hebben. Bruce Springsteen en zijn band zijn bij elkaar gekomen in een nachtclub in New York voor opnamen van de videoclip voor de single Murder Incorporated. Deze clip wordt geregisseerd door Jonathan Demme, maker van Philadephia. Voor deze film heeft Bruce Springsteen in 1993 de titelsong Streets Of Philadelphia geschreven.


Op 21 Februari 2000 gaat in De Flint in Amersfoort de theatertournee Luid En Duidelijk van Marco Borsato van start. Borsato heeft dit keer gekozen voor kleine zalen. Luid En Duidelijk is ook de titel van het album, dat op 9 Januari 2000 uitkomt. De eerste single Binnen van het album staat zelfs al voor de release van het album op nummer 1. Met deze single wint Borsato de Hitkrant Award en later in het jaar gaat hij bij de TMF Awards naar huis met de onderscheidingen voor beste album en beste zanger. Met een concert op Mambo Beach op Curaxc3xa7ao wordt de Luid En Duidelijk toer afgesloten.


Bobby Brown wordt op 21 Februari 2004 in hechtenis genomen op het politiebureau van DeKalb County in de Amerikaanse staat Georgia nadat hij zich niet zou hebben gehouden aan de bepalingen van een voorwaardelijke invrijheidsstelling. Op 20 Februari 2004 is de 35-jarige zanger nog voor de rechter verschenen. De autoriteiten brengen de reden voor die aanhouding niet naar buiten. Mogelijk heeft de aanhouding verband met een incident in December 2003 bij Bobby Brown thuis. Bij een woordenwisseling heeft hij Whitney Houston geslagen, die hierbij een blauwe plek op haar wang en een snee in haar bovenlip oploopt.


Op 21 Februari 1970 maken The Jackson Five hun televisiedebuut in American Bandstand van Dick Clark. Zij zingen I Want You Back en ABC. The Jackson 5 winnen in 1967 een talentenjacht in het Apollo Theater, waar ze worden opgemerkt door Gladys Knight. Aan het eind van dat jaar nemen ze de single Big Boy op voor het kleine Steeltown label, in Gary, Indiana. Het zijn Bobby Taylor (van The Vancouvers) en Diana Ross die vervolgens Berry Gordy van Motown zover krijgen om de groep een contract aan te bieden. Berry noemt de groep later "The last big stars to come rolling off my assembly line". De dan nog vrij onbekende groep wordt op 11 Augustus 1969 als ontdekking van Diana Ross in The Daisy in Beverly Hills gepresenteerd. Vijf dagen later staat de Jackson 5 in het voorprogramma van Diana Ross & The Supremes in het Forum in Los Angeles. Op 7 Oktober 1969 wordt de debuutsingle I Want You Back uitgebracht, en op 11 Oktober 1969 maakt de Jackson 5 hun TV debuut in het programma The Hollywood Palace, wat gepresenteerd wordt door Diana Ross en Sammy Davis Jr. Op 31 Januari 1970 staan The Jackson 5 op de eerste plaats van de Billboard Hot 100 met I Want You Back. Het nummer is geschreven door Berry Gordy en het schrijvers collectief The Coorporation (Alphonso Muizell, Freddie Perren en Deke Richards).


Patty Brard komt op 21 Februari 1981 op nummer 34 binnen in de Nederlandse Top 40 met haar single Hold On To Love. Een week eerder is deze single de Alarmschijf bij de Veronica Omroep Organisatie. Op de B-kant staat Love Keeps Knockin'. Beide nummers zijn afkomstig van haar album All This Way, die door Paaty zelf samen met haar vriend Carlo Nasi geproduceerd is. All This Way wordt geen succes. Hold On To Love bereikt de negentiende plaats in de Nederlandse Top 40. Patty Brard heeft in 1980 na vier jaar het trio Luv' verlaten. Haar opvolgster is Ria Thielsch. In 1981 gaat Luv' uit elkaar. In 2005 besluiten Patty Brard, Marga Scheide en Jose Hoebee het trio nieuw leven in te blazen.


Op 21 februari 1980 pleegt Janet Vogel zelfmoord in Pittsburgh, Pennsylvania. De zangeres wordt dood in haar auto gevonden. Janet Vogel wordt geboren op 10 Juni 1941 en is het meest bekend als zangeres van The Skyliners. Deze uit Pittsburgh afkomstige zanggroep heeft in 1959 een grote hit met Since I Don't Have You. The Skyliners bestaan naast Janet Vogel uit Jimmy Beaumont, Wally Lester, Joe VerScharen en Jackie Taylor. Jimmy Beaumont, Jackie Taylor en Walley Lester zijn afkomstig uit The Crescents, terwijl Janet Vogel en Joe VerScharen eerder samen gezongen hebben in The El Rios. Andere hits voor The Skyliners zijn ondermeer This I Swear en Pennies From Heaven. Janet Vogel is 38 jaar geworden.


Prince treedt op 21 Februari 1981 voor de eerste keer op in Saturday Night Live. Deze aflevering van het populaire programma wordt gepresenteerd door Charlene Tilton (dan bekend door haar rol van Lucy Ewing in de serie Dallas). In eerste instantie hadden de producers van Saturday Night Live Larry Hagman (J.R in Dallas) gevraagd om de show te presenteren, maar die bedankt voor de eer. Prince zingt tijdens de uitzending het nummer Party Up. Andere muzikale gast is Todd Rundgren.


Op 21 Februari 1995 blijkt Kenny Rogers de perfecte imitator te zijn van zichzelf. Hij vervangt Mark Hinds, een zanger die regelmatig in het Imperial Palace Casino in Las Vegas optreedt als imitator van Kenny Rogers. Wanneer Hinds wegens ziekte verstek moet laten gaan, besluit Kenny Rogers spontaan om dan maar zelf op de planken te gaanstaan. Het publiek wordt echter in het ongewisse gelaten en heeft naar verluidt ook niets in de gaten.


Muziek Jarige Op 21 Februari

1933: Nina Simone (Eunice Kathleen Waymon) - Zangeres USA († 21 April 2003)
1943: David Geffen - Platenbaas USA
1945: Paul Newton - Uriah Heep Bas
1948: Ted Oberg - Livin' Blues Gitaar
1949: Jerry Harrison - Jonathan Richman & The Modern Lovers Toetsen
1951: Vince Welnick - The Tubes Toetsen
1952: Jean-Jacques Burnel - The Stranglers Bas/Zanger
1954: Mick Pickering - M People Zanger
1958: Mary-Chapin Carpenter - Country Zangeres USA
1961: Ranking Roger ( Roger Charlery) - The Beat Zanger
1962: Mark Arm - Mudhoney Zanger
1964: Sophia George - Zangeres Jamaica
1966: Dave Murdock - Intwine Drums
1967: Michael Ward - The Wallflowers Gitaar
1969: James Dean Bradfield - Manic Street Preachers Gitaar
1986: Charlotte Church - Zangeres Engeland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten