Zoeken in de muziekgeschiedenis

11 feb. 2012

Muziekgeschiedenis van 12 Februari

Op 12 Februari 1957 neemt de groep The Coasters de nummers Young Blood en Searchin' op. Beide nummers zijn geschreven door Jerry Leiber en Mike Stoller, waarbij Doc Pomus ook meeschrijft aan Young Blood. Young Blood en Searchin' zijn opgenomen in de Hollywood Records-studio in Los Angeles. Onafhankelijk van elkaar halen Young Blood en Searchin' de top 10 van de Billboard Hot 100. Searchin' bereikt de derde plaats, terwijl Young Blood de achtste plaats haalt. In de R&B hitlijst van Billboard is Searchin'wel goed genoeg voor de eerste plaats. Youngblood wordt ondermeer gecoverd door The Beatles op het album Live At The BBC (opname is van 1 Juni 1963). Ook spelen The Beatles Young Blood tijdens de auditie voor Decca Records op nieuwjaarsdag 1962.

Chuck Berry neemt op 12 Februari 1960 in de Chess Studio in Chicago zijn eigen compositie Bye Bye Johnny op. Berry wordt begeleid door Johnny Johnson op piano, Matt Murphy op gitaar, Willie Dixon op bas en Eddie Hardy op drums. In 1983 neemt Bruce Springsteen een cover op van Bye Bye Johnny, waarvan alleen de eerste twee regels identiek aan het origineel zijn. De versie van Springsteen gaat verder over de dood van Elvis Presley.

De Amerikaanse rapper Juvenile wordt op 12 Februari 2008 gearresteerd voor drugsbezit. Nadat zijn auto in Mississippi aan de kant wordt gezet wegens een verlopen nummerplaat, vind de politie een kleine hoeveelheid marihuana in de wagen. Later op de dag wordt de rapper weer vrijgelaten. De als Terius Gray geboren Juvenile, is zeker vier keer eerder gearresteerd voor verschillende vergrijpen. In 2003 bekend hij schuld voor het mishandelen van een man en wordt hij veroordeeld tot een taakstraf van 75 uur. Juvenile is bekend van nummer als Back That Azz Up en Slow Motion.

Shop Around met op de B-kant Who's Lovin' You van The Miracles (Feat William "Smokey" Robinson) bereikt op 12 Februari 1961 in Amerika de miljoenenstatus. Het is de eerste million-seller voor de platenmaatschappij Motown van Berry Gordy Jr. Op Shop Around is Marvin Gaye als drummer te horen en speelt Berry Gordon Jr de piano. De single komt op 12 December 1960 binnen in de Billboard Hot 100, en staat op 20 Februari 1961 één week op de tweede plaats.

De Amerikaanse muzikant en songwriter John London (links) overlijdt op 12 Februari 2000 in Rockport, Texas. John London wordt op 6 Februari 1942 in Bryan, Texas geboren als John Carl Kuehne, en wordt door zijn vriend Michael Nesmith (rechts) gevraagd als stand-in voor zijn rol in The Monkees. Wanneer The Monkees live optreden speelt London vaak mee als bassist. Samen met Nesmith schrijft hij voor The Monkees het nummer Don't Call On Me. Na The Monkees speelt London ondermeer met Linda Ronstadt, James Taylor en The Nitty Gritty Dirt Band. Later gaat hij in de filmwereld werken is ondermeer betrokken bij 48 Hrs., Who Will Love My Children?, The Karate Kid, Long Time Gone en Hudson Hawk. John London is 57 jaar geworden.

Platenmaatchappij Pye Records maakt op 12 Februari 1965 bekend dat zij een contract hebben getekend met Donovan. De zanger die ook wel de Britse Bob Dylan wordt genoemd wordt na een succesvol optreden in Ready Steady Go snel door Pye Records vastgelegd. In Mei 1965 scoort Donovan zijn eerste hit met het nummer Catch The Wind. De single komt op 25 Maart 1965 binnen in de Britse hitparade, en bereikt de vierde plaats. Twee hitsingles (Colours en Universal Soldier) en drie elpees later breekt het flower power-tijdperk aan en toont Donovan zijn ware gezicht: dat van een uitgesproken romanticus, wegdromend in een wereld van liefde, bloemen en hasj. De van het album Sunshine Superman afkomstige gelijknamige single en Mellow Yellow worden millionsellers en een lange reeks successingles volgt, pas begin 1969 heeft Donovan in Nederland zijn enige nummer 1 met Atlantis.

The Cyrkle staat op 12 Februari 1966 in de studio om het nummer Red Rubber Ball op te nemen. Red Rubber Ball is door Paul Simon speciaal voor deze uit Easton, Pennsylvania afkomstige groep geschreven. Red Rubber Ball, met op de B-kant het nummer How Can I Leave Her, wordt op 4 April 1966 uitgebracht, en komt op 12 Mei 1966 binnen in de Billboard Hot 100. Red Rubber Ball haalt een tweede plaats.

Rhapsody In Blue van George Gershwin beleeft op 12 Februari 1924 in de Carnegie Hall in New York zijn premiere. Het muziekstuk wordt gespeeld door het orkest van Paul Whiteman met George Gershwin zelf aan de piano. Op 10 Juni 1924 wordt Rhapsody In Blue ook voor de grammofoonplaat opgenomen.

Op 12 Februari 1968 geeft Jimi Hendrix een concert voor leerlingen van Garfield High, zijn oude school in Seattle. Na dit optreden krijgt Hendrix alsnog een diploma uitgereikt van de school waar hij als 14-jarige jongen vanaf is gestuurd.

Voor 150 pond sterling neemt The Police op 12 Februari 1977 voor een bedrag van 150 Britse ponden hun eerste single Fall Out op. Het nummer is geschreven door Stewart Copeland. Op de B-kant staat Nothing Achieving. Fall Out wordt in de Pathway Studios in Londen in eigen beheer opgenomen, en door het Illegal-label van Copelands broer Miles, de latere manager van de groep uitgebracht. De single past perfect in het heersende punkklimaat en verkoopt dan ook uitstekend, maar wordt geen hit. The Police bestaat op dat moment uit drummer Stewart Copeland, gitarist Henry Padovani en bassist/zanger Gordon 'Sting' Sumner. Pas anderhalf jaar later, in Oktober 1978 haalt The Police voor het eerst de Britse hitparade met Can't Stand Losing You, geschreven door Sting. Henry Padovani is dan vervangen door Andy Summers, die ondermeer bij de volgende groepen al ervaring heeft opgedaan: Big Roll Band, Dantalian's Chariot, Soft Machine, The Animals, Kevin Coyne en Kevin Ayers.

Op 12 Februari 1966 wordt door de Britse commerciele omroep ABC een nieuwe aflevering uitgezonden van Thank Your Lucky Stars. In het populaire televisieprogramma ontvangt presentator Jim Dale ondermeer Joe Brown, Billy J. Kramer & The Dakotas, Andee Silver, Adam Mike & Tim ,The Four Pennies, Gary Walker, Valerie Mitchell en Vic Dana.

Cliff Richard is van 12 tot 19 Februari 1982 op tournee in het Verre Oosten. De Britse zanger treedt ondermeer op in Bangkok, Singapore en Hong Kong.

Op 12 Februari 1975 geeft Led Zeppelin hun derde concert in de Madison Square Garden in New York. Die dag raast er een sneeuwstorm over New York wat het openbare leven haast onmogelijk maakt. Desondanks gaat het concert gewoon door. Het gevolg is dat Madison Square Garden slechts half vol is tijdens het concert. Na afloop verklaart Robert Plant dat hij het fantastisch vind, dat door een sneeuwbui de hele sfeer in een stad kan veranderen. Opnames van het concert verschijnen later op verschillende bootlegs oa The 10th US Tour (Whole Lotta Live) en Can't Take Your Evil Ways (The Diagrams Of Led Zeppelin). Led Zeppelin speelt onder meer de volgende nummers: Rock & Roll, Sick Again, Over The Hills And Far Away, In My Time Of Dying, The Song Remains The Same, The Rain Song, Kashmir, No Quarter, Trampled Underfoot, Moby Dick, Dazed & Confused, Stairway To Heaven, Whole Lotta Love, Black Dog en Heartbreaker.

Deborah Harry, de zangeres van Blondie, maakt op 12 Februari 1981 bekend dat zij samen met haar partner Chris Stein en de producers Nile Rodgers en Bernard Edwards, een solo-album gaat opnemen. KooKoo komt op 15 Augustus 1981 binnen in de Nederlandse LP Top 50 en bereikt de achttiende plaats. Kookoo blijkt ook het einde te beteken van Blondie. De toch al overdadig in de media aanwezige Deborah Harry veroorzaakt met haar solo album spanningen in de groep. Als het nieuwe Blondie album, The Hunter, zowel artistiek als commercieel een flop blijkt te zijn, valt Blondie eind 1982 uit elkaar.

Op 12 Februari 1989 verliest Aretha Franklin een rechtszaak tegen Ashton Springer. Deze Broadway-producent heeft Franklin aangeklaagd voor één miljoen dollar. Springer beweert dat Aretha Franklin heeft verzuimd mee te werken aan de repetities voor de show Sing Mahalia Sing. Aretha Franklin geeft als reden dat zij bang is om te vliegen.

U2 kondigt op 12 Februari 1997 tijdens een perscoferentie in New York de komende PopMart tour aan. De aankondiging vindt plaats op de lingerie afdeling van een KMart in Manhattan, New York. Voordat de persconferentie begint speelt U2 het nummer Holy Joe, waarna Bono mededeelt "We're here on business." De Popmart tour begint op 25 April 1997 in het Sam Boyd Stadium in Las Vegas, Nevada. Op 18 en 18 Juli 1997 staat U2 in het Feyenoord Stadion in Rotterdam. De Popmart tour wordt afgesloten op 21 Maart 1998 in het Johannesburg Stadium in Johannesburg in Zuid Afrika. De hele persconferentie wordt live uitgezonden in Amerika door MTV en VH-1 en in Canada door het Much Music Network.

Op 12 Februari 1990 treden tijdens een benefietvoorstelling ten bate van The Rainforest Foundation ondermeer Sting, Bruce Springsteen, Paul Simon en Don Henley op in Beverly Hills in Californixc3xab. Dankzij bekende sterren als Don Johnson, Billy Crystal, Barbra Streisand en Goldie Hawn wordt er meer dan één miljoen dollar ingezameld voor het behoud van het regenwoud in het Amazone-gebied en voor de Indianen die hier leven.

Animals van Pink Floyd komt op 12 Februari 1977 de Nederlandse LP Top 50 op een 5de plaats binnen en staat in de week van 26 Februari 1977 één week op de eerste plaats. Animals is op 23 Januari 1977 uitgebracht, en is de opvolger van het succesvolle Wish You Were Here uit 1975. Twee nummers, Raving And Drooling en You've Got To Be Crazy die Pink Floyd jaren geleden al heeft geschreven, worden omgedoopt tot respectievelijk Sheep en Dogs. Op Animals worden varkens, honden en schapen gebruikt als metaforen voor leden van de huidige maatschappij. Inspiratiebron is het boek Animal Farm van George Orwell. Animals is opgenomen in de Britannia Row Studios in Londen. Na het uitkomen van het album gaat Pink Floyd onder de naam In The Flesh Tour op tournee. Tijdens de concerten worden David Gilmour, Roger Waters, Nick Mason en Richard Wright bijgestaan door Dick Parry (saxofoon) en Snowy White (gitaar). Op 17, 18 en 19 Maart 1977 staat Pink Floyd in de Oude Ahoy Hal in Rotterdam. De setlist bestaat uit het gehele album Animals, gevolgd door een integrale uitvoering van het album Wish You Were Here.

Op 12 Februari 1982 wordt op Hilversum 3 door de Veronica Omroep Organisatie de allereerste Countdown Cafe uitgezonden. De presentatoren zijn Annette van Trigt en Kees Baars.

The Beatles komen op 12 Februari 1972 op nummer 31 binnen in de Nederlandse Top 40 met hun single All Together Now. Deze single wordt alleen in Nederland uitgebracht ter promotie van de speciale Beatles Dag die op 29 Februari 1972 wordt uitgezonden op Radio Veronica. De zeezender zal tijdens deze dag alleen maar muziek van The Beatles uitzenden. All Together Now is één van de nummers die The Beatles hebben opgenomen voor de soundtrack van de tekenfilm Yellow Submarine. All Together Now is op 12 Mei 1967 in studio B van de EMI-studio's aan Abbey Road in Londen opgenomen. De single komt op 12 Februari 1972 op een 31ste plaats de Top 40 binnen, en bereikt op 4 Maart 1972 nummer negentien als hoogste positie.

Chynna Phillips wordt op 12 Februari 1968 geboren als dochter van Michelle en John Phillips van The Mamas & The Papas. In de jaren negentig maakt Chynna Phillips, samen met de zusjes Wendy en Carnie Wilson, deel uit van het trio Wilson Phillips. Met Hold On, Release Me en You're In Love hebben Wilson Phillips drie nummer 1-hits in de Billboard Hot 100.

Op 12 Februari 1978 begint de Canadese groep Rush met een concert in de Birmingham Odeon in Birmingham aan hun tweede tournee (en eerste als hoofdact) door Engeland. Het voorprogramma gedurende deze 14 optredens tellende Drive 'Til You Die Tour ter promotie van het album A Farewell To Kings, wordt verzorgd door Tyla Gang. Om hun nieuwe single, Closer To The Heart, te promoten besluiten Geddy Lee (bas/zang), Alex Lifeson (gitaar) en Neil Peart (drums) om de single te gaan verkopen voor 99p. Het levert Rush hun eerste hit in Engeland op, Closer To The Heart komt echter niet hoger dan een 36e plaats als hoogste notering. Het concert van 20 Februari 1978 in de London Hammersmith Odeon in London wordt opgenomen met de bedoeling om het later op de radio uit te zenden. De band is echter niet tevreden over het optreden en de uitzending gaat niet door. Het concert verschijnt alsnog in 1998 als bonus CD bij het live-album Different Stages uit 1998.

In het programma van Sonja Barend maakt Paul de Leeuw op 12 Februari 1986 zijn televisiedebuut  Zichzelf begeleidend op piano zingt hij Vlieg Met Me Mee Naar De Regenboog. Dit nummer wordt ruim 6 jaar jaar als b-kant van de single Gebabbel een grote hit. Gebabbel, een duet met Willeke Alberti staat op 12 Deceber 1992 twee weken op de tweede plaats van de Nederlandse Top 40. Gebabbel is een vertaling van Parole Parole, geschreven door Michaele en G. Ferrio en in 1972 door Mina & Alberto Luppo voor het eerst op de plaat gezet.

Op 12 Februari 2006 valt na 803 voorstellingen in het Beatrix Theater in Utrecht het doek voor de musical Mamma Mia!. Deze musical, gebaseerd op nummers van ABBA, is op 9 November 2003 in premiere gegaan. De vertaling is gemaakt door Danixc3xabl Cohen en Coot van Doesburgh. De hoofdrollen zijn ondermeer voor Simone Kleinsma, Celine Purcell en Jon van Eerd. Mamma Mia! vertelt het verhaal van de alleenstaande moeder Donna, die wordt geconfronteerd met het verleden als haar dochter gaat trouwen.

Blueszanger Screaming Jay Hawkins overlijdt op 12 Februari 2000 in het Ambroise Pace Clinic in Neuilly-sur-Seine, een voorstad van Parijs aan de gevolgen van complicaties, die ontstaan tijdens een operatie om een plotseling aneurysme te verhelpen. Screaming Jay Hawkins wordt op 18 Juni 1929 in Cleveland, Ohio geboren als Jalacy J. Hawkins' en is het meest bekend als auteur van het nummer I Put A Spell On You (meest bekent in de versie van Creedence Clearwater Revival), wat hij zelf op 12 Februari 1956 opneemt, maar nooit een hit geworden is. Al op vroege leeftijd leert Hawkins pianospelen, wanneer hij dit instrument beheerst leert hij zichzelf saxofoon spelen. Wanneer Hawkins zijn carierre begint vraagy hij zich af hoe hij zich een plaats kan veroveren naast alle andere opkomende R&B- en R&R-zangers. Daartoe meet hij zich een volstrekt waanzinnige stage-act aan, compleet met doodkisten, vuur, rook en bommen. Aldus komt hij via verschillende andere labels ten slotte bij Okeh, waar hij uiteindelijk doorbreekt met het in een volstrekt dronken bui opgenomen I Put A Spell On You. Zo maakt hij voor Okeh nog enkele geniale, volkomen geschifte kantjes als bijvoorbeeld I Love Paris, Honk Kong en You Made Me Love You. Daarna gaat hij weer van label tot label zonder dat hij het succes van I Put A Spell On You weet te evenaren. In 1991 brengt Hawkins het album Black Music For White People uit, waar ondermeer het nummer Heart Attack And Vine van Tom Waits opstaat wat later in Europa wordt gebruikt voor een spijkerbroekreclame van Levi's.

Op 12 Februari 1966 komt Such A Cad van Les Baroques op nummer 37 binnen in de Nederlandse Top 40. Les Baroques komt uit Baarn, en bestaat uit gitarist/saxofonist Frank Muyser, zanger Gerard Schoenaker (alias Gary O' Shannon), gitarist Harm van Emden, toetsenist Rene Krijnen, basgitarist Robin Muyser en drummer Raymond van Geytenbeek. Such A Cad, met op de B-kant Summerbeach, bereikt op 16 April 1966 de achtste plaats als hoogste notering.

Het huis van Keith Richards in West Wittering in het Engelse graafschap Sussex wordt op 12 Februari 1967 door de politie doorzocht. Zij zijn op zoek naar drugs. Behalve de gitarist van The Rolling Stones worden ook zijn gasten Mick Jagger en Marianne Faithfull gefouilleerd. De politie ontdekt verscheidene zaken van verdachte aard. Keith Richards en Mick jagger worden op 10 mei 1967 aangeklaagd voor het bezit van drugs.

Indian Reservation (The Lament Of The Cherokee Reservation Indian) van wordt op 12 Februari 1971 op uitgebracht. De groep uit Boise in Idaho heeft het nummer op 29 November 1970 opgenomen. Indian Reservation (The Lament Of The Cherokee Reservation Indian) is geschreven door John D. Loudermilk in 1968. In dat jaar bereikt de versie van Don Fardon de twintigste plaats in Amerika. Indian Reservation (The Lament Of The Cherokee Reservation Indian) van Paul Revere & The Raiders komt op 10 April 1971 de Billboard Hot 100 binnen, en staat in de week van 24 Juli 1971 op de eerste plaats.

Op 12 Februari 1974 wordt in New York de club The Bottom Line geopend voor het publiek. Hoogtepunt van de avond is een jam-sessie met Dr. John, Stevie Wonder en Johnny Winter. Onder het publiek bevinden zich ondermeer Mick Jagger, Carly Simon, Bette Midler, Charles Mingus, Janis Ian, Billy Cobham, Don Kirshner, James Darren, Rip Torn, Geraldine Page en Bobby Charles. The Bottom Line heeft een dag eerder op 11 Februari 1974 een pre-party (=repetitie) gehad met een optreden van Labelle.

Jerney Kaagman, directeur van Buma Cultuur, maakt op 12 Februari 2008 bekend dat de Buma Exportprijs over 2007 naar DJ Tiesto gaat. De Buma Exportprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de artiest die het meest succesvol is geweest buiten Nederland. De als Tijs Verwest geboren dj, ontvangt de prijs op 5 Maart 2008 tijdens het Buma Harpen Gala. Op dit gala in Bussum ontvangt DJ Tiesto dan ook een Gouden Harp voor zijn bijdrage aan de Nederlandse lichte muziek. Ook Ilse DeLange en Candy Dulfer ontvangen dan een Gouden Harp. Wouter Hamel, 3js en The Opposites krijgen tijdens het Buma Harpen Gala een Zilveren Harp, een aanmoedigingsprijs voor artiesten die hebben bijgedragen aan de promotie van muziek en teksten van Nederlandse componisten. Buma Cultuur, opgericht door auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra, promoot muziek van Nederlandse bodem in binnen- en buitenland.

In zijn woonplaats Shreveport in de Amerikaanse staat Louisiana overlijdt Oliver op 12 Februari 2000 na een lange strijd tegen kanker. Oliver wordt geboren als William Oliver Swofford op 22 February 1945 in Wilkesboro, North Carolina. In 1969 heeft hij met Good Morning Starshine, uit de musical Hair, en Jean twee Top 10-hits in de Billboard Hot 100. Onder de naam Good Morning Starshine neemt Oliver ook een album op, wat de 19de plaats haalt in de Billboard albumlijst en 38 weken genoteerd staat. In de jaren tachtig stapt Oliver uit de muziekindustrie. Hij gaat werken in de bouwnijverheid en de farmaceutische industrie. Volgens zijn weduwe heeft Oliver in 1998 voor het laatst in het openbaar gezongen. Hij heeft dat jaar in een plaatselijke kerk opgetreden om geld in te zamelen voor een goed doel. Oliver is 54 jaar geworden.

Op 12 Februari 2005 wordt tijdens een plechtigheid in Bristol, Engeland een dieseltrein van Cotswold Rail vernoemd naar Joe Strummer. De zanger van The Clash is op 22 December 2002 op 50-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval.

Tiny Tim maakt op 12 Februari 1989 bekend dat hij zich kandidaat stelt voor het burgemeesterschap van New York. De als Herbert Buckingham Khaury geboren Amerikaanse zanger en ukelele speler wordt niet gekozen.

Jimmy Campbell overlijdt op 12 Februari 2007. James "Jimmy" Campbell wordt op 4 Januari 1944 in Liverpool geboren en is het meest bekend als de componist van ondermeer That's Right That's Me van Billy Fury, Keep Me Warm Till The Sun Shines van The Swinging Blue Jeans en Penny In My Pocket van The Merseys. Jimmy Campbell is 62 jaar geworden.

Op 12 Februari 2003 daagt John Densmore, ex-drummer van The Doors, zijn twee oud-collega's toetsenist Ray Manzarek (links) en gitarist Robby Krieger (rechts) voor de rechter. John Densmore beschuldigt Manzarek en Krieger van contractbreuk, schending van auteursrecht en oneerlijke concurrentie. De groep is heropgericht, met Stewart Copeland (ex-Police) als drummer en Ian Astbury (ex-The Cult, midden) als zanger onder de naam 21st Century Doors. "It shouldn't be called The Doors if it's someone other than Jim Morrison singing", aldus John Densmore. Manzarek verbaast zich hierover en zegt: "This is ridiculous. The guy who put together the band and plays keyboards (Manzarek) is performing with the guy who wrote Light My Fire, Love Me Two Times and Love Her Madly (Krieger). If we're not The Doors, then who is?". De uitspraak op 22 Juli 2005 in het Los Angeles Superior Court is desondanks in het voordeel van John Densmore. "I'm just so happy that the legacy of the true Doors, and Jim Morrison in particular, has been preserved by this decision." aldus Densmore. Ray Manzarek heeft de naam van de groep ondertussen weer veranderd in Riders On The Storm. Op 14 April 2006 en op 4 Januari 2007 speelt de groep onder deze naam in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Elton John krijgt op 12 Februari 1973 in Amerika een gouden plaat uitgereikt voor het album Don't Shoot Me I'm Only The Piano Player. Dit album is in Juni 1971 onder productionele leiding van Gus Dudgeon opgenomen in de studio's van Chateau D'Hierouville in Frankrijk. Op Don't Shoot Me I'm Only The Piano Player staan ondermeer de hits Daniel en Crocodile Rock. Don't Shoot Me I'm Only The Piano Player staat vanaf 3 Maart 1973 twee weken op de eerste plaats in de albumlijst van Billboard.

Op 12 Februari 1970 verschijnt John Lennon met het nummer Instant Karma (We All Shine On) in het BBC programma Top Of The Pops. Het is voor het eerst sinds 1966 dat een Beatle weer in deze show optreed. De opname van dit nummer vond al een dag eerder plaats, op 11 Februari 1970.

Eric Clapton komt op 12 Februari 1983 op de 32ste plaats binnen in de Nederlandse LP Top 50 met de lp Money And Cigarettes. Dit album wordt bereikt op 26 Februari 1983 de 14e plaats waar het drie weken blijft staan. Money And Cigarettes wordt gezien als een keerpunt in de carriere van Eric Clapton, die dan is afgekickt van drugs en drank. Claptonj heeft nieuwe nummers geschreven en hij heeft in Reprise Records een nieuwe platenmaatschappij gevonden. Money And Cigarettes wordt onder productie van Tom Dowd opgenomen in de Compass Point Studios in Nassau op de Bahamaxe2x80x99s. Eric Clapton wordt bijgestaan door gitarist Albert Lee, bassist Donald "Duck" Dunn, drummer Roger Hawkins en gitarist Ry Cooder. Op Money And Cigarettes staan Everybody Oughta Make A Change, The Shape You're In, Ain't Going Down, I've Got A Rock N' Roll Heart, Man Overboard, Pretty Girl, Man In Love, Crosscut Saw, Slow Down Linda en Crazy Country Hop.

Door CBS wordt op 12 Februari 1975 de eerste aflevering van een show rond Cher op de Amerikaanse televisie uitgezonden. Als gasten ontvangt zij Elton John, Flip Wilson en Bette Midler. Dit programma is de opvolger van The Sonny & Cher Comedy Hour dat dertien weken eerder voor het laatst is uitgezonden. Sonny en Cher zijn inmiddels uit elkaar. Op 26 Juni 1975 wordt de echtscheiding door een rechter bekrachtigd.

Op 12 Februari 1932 begint Radio Luxembourg met de eerste testuitzendingen via een zender van 150 kilowatt die staat afgesteld op 1250 meter in de lange golf. De programma's van Radio Luxembourg zijn in het Frans en in het Engels.

Muziek Jarige Op 12 Februari

1935: Ray Manzarek - The Doors Toetsen
1942: Rick Frank - Elephant's Memory Drums
1945: Joe Schermie - Three Dog Night Bas
1947: Jaap Dekker - Pianist Nederland
1949: Stanley Knight - Black Oak Arkansas Gitaar
1950: Steve Hackett - Genesis Gitaar
1951: Gil Moore - Triumph Drums
1951: Vincent James - Sweet Sensation Zanger
1952: Michael McDonald - Doobie Brothers Toetsen/Zanger
1952: Angelo Branduardi - Zanger Italixc3xab
1958: Grant McLennan - The Go-Betweens Bas/Zang
1958: Fruitbat (Leslie Carter) -Carter The Unstoppable Sex Machine
1959: Neil Conti - Prefab Sprout Drums
1959: Per Gessle - Roxette Gitaar
1966: Gary Whelan - The Happy Mondays Drums
1968: Chynna Phillips - Wilson Phillips Zangeres
1970: Jim Creeggan - Barenaked Ladies Bas
1979: Jade Jones - Damage Zanger
1981: Lisa Hannigan - Zangeres Ierland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten