Zoeken in de muziekgeschiedenis

7 apr. 2013

Muziekgeschiedenis van 7 April

Tijdens een tweedaagse break in de Elevation Tour van U2 worden op 7 April 2001 in Los Angeles opnamen gemaakt voor de videoclip van Elevation. Het nummer is ook vertegenwoordigd in de Tomb Raider film met in de hoofdrol Angelina Jolie. De clip van U2 bevat dan ook, naast beelden van de groep zelf, fragmenten uit Tomb Raider. Naast Elevation (Tom Raider Mix) bevat de soundtrack van de film ook bijdrage van ondermeer: Nine Inch Nails, Missy Elliott, Outkast, Moby, The Basement Jaxx, Fatboy Slim (Feat. Bootsy Collins) en Groove Armada.


George Michael wordt op 7 April 1998 in een openbaar toilet (foto) in het Will Rogers Memorial Park in Beverly Hills opgepakt wegens onzedelijk gedrag. Het incident, dat hem een geldboete oplevert, vormt voor de zanger de aanleiding om, op CNN, zijn homosexuele geaardheid openbaar te maken. Omdat hij, aan het einde van het jaar in zijn video voor het nummer Outside de draak steekt met de arrestatie, begint Marcelo Rodriguez, de politieman die hem arresteerde, een rechtszaak tegen hem wegens smaad. Bij een rechtbank in Los Angeles vordert Rodriguez een schadevergoeding van 10 miljoen dollar, maar in Februari 2000 krijgt wordt dat door de rechter afgewezen. Die wijst de vordering namelijk af omdat de wet het niet toestaat dat een politieman geld verdient aan de uitoefening van zijn ambt. George Michael daarentegen verdient miljoenen door de enorme publiciteit rond zijn arrestatie en de daarop volgende rechtszaak.


Wham is op 7 April 1985 de eerste westerse popgroep die optreedt in de Chinese Volksrepubliek. Hun show in het Arbeiders Gymnasium in de Chinese hoofdstad Peking, met een capaciteit van twaalfduizend bezoekers, is uitverkocht. George Michael en Andrew Ridgeley worden op dit historische bezoek vergezeld door filmmaker Lindsay Anderson.


Op 7 April 2004 eist een rechter in de Amerikaanse staat Michigan de aanhouding van Kim Mathers, de 28-jarige ex-vrouw van Eminem. Nadat Kim Mathers zich op 6 April 2004, na een afspraak bij de dokter, niet meer meldt bij de kliniek waar zij een ontwenningskuur moet volgen wordt er een arrestatiebevel uitgevaardigd. Familieleden van de ex-vrouw van Eminem zeggen desgevraagd niet te weten waar zij zich nu bevindt. Het is minimaal voor de tweede keer dat Kim Mathers zich ontrekt aan een door de rechter opgelegde ontwenningskuur. Twee weken eerder moest zij al terugkeren naar de gevangenis, omdat zij de kuur voortijdig heeft afgebroken. Kim Mathers is op 1 Maart 2004 aan het afkick-programma van negentig dagen begonnen, nadat zij in Januari 2004 veroordeeld wordt tot twee jaar voorwaardelijk. Kim Mathers heeft dan bekend schuldig te zijn aan het bezit van cocaine.


Liam Gallagher, zanger van de Britse groep Oasis, trouwt op 7 April 1997 met Patsy Kensit op het Marylebone Registry Office in Londen. Liam heeft de actrice in 1995 voor het eerst ontmoet. Zij is dan nog getrouwd met Jim Kerr, de zanger van The Simple Minds. Uit het huwelijk met Jim Kerr wordt in 1992 hun zoon James geboren. In September 1999 schenkt Patsy Kensit het leven aan haar tweede zoon, Lennon Gallagher. In Juni 2000 gaan Liam Gallagher en Patsy Kensit uit elkaar.


Bij de uitreiking van de Academy Awards in het Dorothy Chandler Pavilion, Los Angeles krijgen Hal David en Burt Bacharach op 7 April 1970 een Oscar voor Raindrops Keep Falling On My Head. Zij hebben dit nummer geschreven voor Butch Cassidy & The Sundance Kid. Op 7 Februari 1970 heeft de Amerikaanse zanger BJ Thomas in Nederland een bescheiden hitje met Raindrops Keep Falling On My Head, wanneer een 28ste plaats wordt gehaald in de Top 40. De film Butch Cassidy & The Sundance Kid valt vier keer in de prijzen, ondermeer voor Best Story/Screenplay en Best Cinematography. Jerome Hellman krijgt een Oscar voor de film Midnight Cowboy. John Wayne, die meer dan tweehonderd filmrollen op zijn naam heeft, krijgt zijn eerste Grammy Award voor zijn bijdrage aan True Grit.


Tijdens het vierde Farm Aid-festival op 7 April 1990 in Indianapolis, is er ondermeer een optreden van Elton John. Het nummer Candle In The Wind draagt hij op aan de bekende Amerikaanse aids-patient Ryan White. White overlijdt een dag later in een ziekenhuis op 18-jarige leeftijd.


Dany Lademacher ontvangt op 7 April 2007 de Eddy Christiani Award. De prijs wordt hem tijdens de conventie Pop Aan Zee in het Arsenaaltheater in Vlissingen uitgereikt door Eddy Christiani zelf. Eddie Christiani is één van de grote pioniers van de Nederpop. In 1939 is hij de eerste Nederlander die een elektrische gitaar (Epiphone model Electar Model M) speelt. Zijn gitaarsound wordt bepalend voor het geluid van het Orkest Frans Wouters. In 1941 neemt hij als eerste Nederlandse gitarist een elektrische gitaarsolo op in Ons Gebouw in Hilversum. The Windmill is een door hemzelf geschreven instrumentaal nummer. De Eddy Christiani Award is in het leven geroepen door Poppuntzeeland in Middelburg en wordt voor de tweede keer toegekend. Dany Lademacher heeft ondermeer gespeeld in Kleptomania, Herman Brood & His Wild Romance en in Bart Peeters & De Radio's. De laatste tijd speelt hij de door hemzelf opgerichte groep The Paris Dandies. Na de uitreiking treedt Lademacher dan ook op met zijn groep. De eerste Eddy Christiani Award is op 21 April 2006 uitgereikt aan Leendert Haaksma. destijds gitarist in de band van Anouk. Leendert Haaksma geeft verder ook les aan het conservatorium in Rotterdam. De 3e Eddy Christiani Award wordt op 22 Maart 2008 door de dan 90-jarige Eddy Christiani uitgereikt Adrian (Adje) Vandenberg (ondermeer Teaser, Vandenberg en Whitesnake).


Niet wetende dat haar echtgenoot Kurt Cobain twee dagen eerder zelfmoord heeft gepleegd in hun huis in Seattle wordt Courtney Love op 7 April 1994 gearresteerd nadat zij een overdosis heeft genomen. Een dag later wordt het ontzielde lichaam van Kurt Cobain door een elektricien gevonden.


Vanuit het Nouveau Theatre in Luxemburg wordt op 7 April 1973 de door Helga Guitton gepresenteerde 18e editie van het Eurovisie Songfestival uitgezonden. Net als in 1972 wint Luxemburg deze internationale finale van het Eurovisie Songfestival. Na de Griekse Vicky Leandros in 1972 is het nu beurt aan de Francaise Anne Marie David. Zij zingt het winnende Tu Te Reconnaitras. Net als in 1968 is Cliff Richard ook dit jaar de gedoodverfde winnaar. Met Power To All Our Friends eindigt hij als derde. Spanje wordt tweede met Eres Tu door de groep Mocedades. De componisten van Eres Tu worden vooraf beschuldigd van plagiaat. Het nummer zou te veel lijken op de Joegoslavische inzending van 1966 (Brez Besed gezongen door Berta Ambrose). Eres Tu wordt echter niet gediskwalificeerd. Volgens sommige critici heeft dit een politieke reden: Het Spanje van Franco zou meer tot de kern van Europa behoren dan het Joegoslavie van Tito. Israel doet in 1973 voor het eerst mee. Ei Sham van Ilanit eindigt als vierde. De Nederlandse Ben Cramer wordt veertiende met De Oude Muzikant, een nummer van Pierre Kartner. Nicole & Hugo uit Belgie eindigen op de zeventiende en laatste plaats met Baby Baby.


Mary Whitaker Bono wordt op 7 April 1998 herkozen in het Amerikaanse Congres als vertegenwoordiger van Californie. Mary Whitaker Bono heeft in Januari 1998 de zetel overgenomen van haar man Sonny Bono nadat hij bij een ski-ongeluk in Lake Tahoe in Nevada om het leven is gekomen.


Op 7 April 1975 maakt Ritchie Blackmore bekend dat hij Deep Purple gaat verlaten om zijn eigen groep, Rainbow, op te richten. Rainbow bestaat uit de leden van de groep Elf, zanger Ronnie James Dio, drummer Gary Driscoll, bassist Craig Gruber en toetsenist Mickey Lee Soule. In augustus 1975 wordt de eerste titelloze LP van Rainbow door Polydor uitgebracht. Opvolger van Ritchie Blackmore bij Deep Purple is de getalenteerde gitarist Tommy Bolin, waarmee het album Come Taste The Band wordt opgenomen. Bolin echter kampt met een drugsverslaving en op 4 December 1976 overlijdt hij aan een overdosis heroine. In 1984 keert Blackmore terug bij Deep Purple om vervolgens tijdens een wereldtournee in 1993 voorgoed op te stappen. In 1995 besluit Ritchie Blackmore om de electrische gitaar aan de wilgen te hangen en te doen wat hij al 25 jaar wilde doen. Gesteund door zijn vriendin Candice Night begint hij te werken aan een acoustisch album dat in 1997 verschijnt. Op dit album is een muziekstijl te horen die niets te maken heeft met waar Blackmore beroemd mee is geworden. Het is acoustische renaissance, middeleeuwse muziek. Op het album worden veel authentieke instrumenten bespeeld. Blackmore speelt zelf de meeste instrumenten en Candice Night neemt de vocalen voor haar rekening.


Yolanda Simmons schenkt op 7 April 1975 het leven aan een dochter, die de naam Aisha Morris meekrijgt. Haar vader is Steveland Morris, beter bekend als Stevie Wonder, die in 1976 op het album Songs In The Key Of Life, het nummer Isn't She Lovely aan zijn dochter opdraagt. In dit nummer is Stevie Wonder te horen wanneer hij speelt met zijn dochtertje dat in bad zit. Als zangeres is Aisha Morris te horen op het album A Time 2 Love dat haar vader in Oktober 2005 uitbrengt. Met hem zingt zij de nummers How Will I Know en Positivity.


Ik Kan Het Niet Alleen van De Dijk is op 7 April 1989 de duizendste alarmschijf bij Veronica op Radio 3. Dezelfde avond treedt De Dijk op in Paradiso in Amsterdam. Dit live-optreden wordt rechtstreeks tussen tien en twaalf uur in Countdown Cafe op Radio 3 uitgezonden. De registratie is te vinden op de CD Live, die De Dijk een jaar later uitbrengt. Dit album komt op 7 April 1990 binnen in de Nederlandse albumlijst en staat op 28 April 1990 als hoogste op een negende plaats. De 1000ste alarmschijf Ik Kan Het Niet Alleen komt op 29 April 1989 tot een 18de plaats.


Op 7 April 2000 is Michael Abram aanwezig bij de hoorzitting over zijn poging tot doodslag op George Harrison en zijn vrouw Olivia. Michael Abram is opgeroepen persoonlijk aanwezig te zijn. Op 30 December 1999 is hij het huis van de ex-Beatle binnengedrongen. Bij de vechtpartij met Michael Abram raakt George Harrison zwaar gewond.


De Polar Studios aan 58-60 St. Eriksgatan in Stockholm, Zweden worden per 1 Mei 2004 gesloten. Dit nieuws wordt op 7 April 2004 bekend gemaakt. De huidige eigenaren, Lennart Ostlund en het echtpaar Tomas en Marie Ledin, willen de hoge huur van het gebouw niet meer opbrengen. In de Polar Studios heeft ABBA de albums Voulez Vous, Super Trouper en The Visitors opgenomen. Ook Led Zeppelin, Robyn, The Rolling Stones, The Backstreet Boys en The Cardigans hebben in deze studio albums opgenomen.


Op 7 April 1981 valt Kit Lambert (op foto links met Pete Townshend) van de trap in zijn moeder's huis in London. Hij overlijdt korte tijd later aan een hersenbloeding. Christopher Sebastian Lambert wordt op 11 Mei 1935 geboren, als zoon van de componist Constant Lambert. Na als co-regisseur te hebben gewerkt aan films als The Guns Of Navarone en From Russia With Love wordt Lambert in 1964 de manager van een dan nog onbekende groep, genaamd The High Numbers. De naam van de groep wordt korte tijd later veranderd in The Who. In 1966 richt Lambert, samen met Chris Stamp, het Track label op, waar artiesten als Jimi Hendrix, The Crazy World Of Arthur Brown en Thunderclap Newman onderdak vinden. In 1974 komt het tot een breuk tussen Kit Lambert en The Who. Track Records gaat vervolgens failliet en Lambert zoekt zijn toevlucht tot alcohol en drugs. Kit Lambert is 45 jaar geworden.


Mick Jagger en Keith Richards ontmoeten op Zaterdag 7 April 1962, tijdens een bezoek aan de Ealing Jazz Club, voor de eerste keer gitarist Brian Jones. Jones, die zich Elmo Lewis noemt, is in de club als invaller bij Blues Incorporated. Keith Richards herinnert zich: "Alexis (Korner) stond op en zei 'Op gitaar hebben we vanavond een gast die helemaal uit Cheltenham is gekomen om voor jullie te spelen' En daar was Brian. HIj zat helemaal voorovergebogen, en speelde slide op een Hofner Commitee gitaar en noemde zich Elmo Lewis. Hij was de eerste die ik ooit op een electrische slide gitaar heb horen spelen. Mick en ik vonden het allebei ongelooflijk".


Op 7 April 2004 wordt in de Amerikaanse staat Washington de dertigjarige James Speedy aangehouden die er van verdacht wordt dat hij de Canadese zangeres Avril Lavigne aan het stalken is. Speedy wordt in hechtenis genomen door de politie van Lynnwood, een voorstad van Seattle, en voor verhoor meegenomen naar het bureau. James Speedy zou Avril Lavigne hebben lastiggevallen met brieven en e-mails. Zijn boodschappen zouden intimiderend zijn overgekomen op Avril Lavigne en haar familie. Over de inhoud van de correspondentie laat de politie echter niets los. De politie van Lynnwood is in de zomer van 2003 al ingelicht door Canadese collega's over de praktijken van Speedy, waar op 7 April 2004 ook huiszoeking wordt gedaan. James Speedy wordt later op borgtocht vrijgelaten.


Tommy Lee raakt tijdens een voorstelling, bij het uitvoeren van een stunt, op 7 April 1990 behoorlijk gewond. De drummer van Motley Crue vind het nodig om in de lichtinstallatie te klimmen, en valt vervolgens 8 meter naar beneden


Diana Ross komt met het album The Lady Sings The Blues op 7 April 1973 op de eerste plaats in de Billboard album lijst. Het album is de soundtrack van de film The Lady Sings The Blues, die over het leven gaat van jazz zangeres Billy Holiday (geboren op 7 April 1915). Op 6 December 1971 beginnen de opname's voor deze film, waarin Diana Ross de rol van Billie Holiday voor haar rekening neemt. De regie is in handen van Sidney J. Furie. De film gaat op 23 Oktober 1972 in New York premiere. The Lady Sings The Blues blijft twee weken op de eerste plaats staan.


De Amsterdamse zanger Roek Williams overlijdt op 7 April 2005 in een ziekenhuis in zijn woonplaats Los Angeles aan de gevolgen van kanker. Roek Williams wordt op 20 September 1943 in Amsterdam geboren als , en begint zijn carriere in 1961 als hij gaat spelen in de band Roek Williams & The Fighting Cats. Deze groep wordt begin jaren zestig opgericht door de gebroeders Rick en Frans Beekman. Een zus van Rick en Frans is de zangeres van de groep, maar aangezien zij weinig ambitie toont, wordt ze al snel vervangen. Haar plaats wordt ingenomen door de gebrilde Roek Williams die als twee druppels water op Buddy Holly lijkt. Hij doet ook goed zijn best om dat uit te buiten, waardoor hij een tijd lang bekend staat als de Nederlandse Buddy Holly. De broertjes Beekman kennen Roek Williams nog van de Amsterdamse band Shakin' Rollers. In de Shakin' Rollers speelt ook Jaap de Groot waar Williams later mee verder gaat. De nieuwe formatie van Roek Williams & The Fighting Cats debuteert in de zomer van 1961 op een talentenparade van het Amsterdamse Minerva Paviljoen. Kort daarna maakt de band zijn radiodebuut in het populaire programma De Wigwam van Wim Quint. Naar aanleiding van die uitzending komen er plots aanvragen voor optredens in Italie, Frankrijk en Duitsland. Roek Williams & The Fighting Cats hebben twee kleine hits met I'll Cry en Take Your Time. In 1967 wordt de naam veranderd in Roek's Family. Twee jaar later heeft deze groep een hit met Get Yourself A Ticket. In de jaren zeventig gaat Roek Williams bij platenmaatschappij Negram als promotor aan het werk. Samen met ex-Maskers-gitarist Jaap de Groot blijft hij als Mike & Michael platen maken. In 1972 bereikt hun single A Star de 23ste plaats in de Nederlandse Top 40. Een jaar later komt Roek Williams op 16 met Elsje. De opvolgers (Annemieke, Veronica Bedankt.... En Tot Ziens en E35) blijven in de tipparade steken. In 1983 emigreert Roek Williams naar Los Angeles. In Amerika werkt hij nog wel met diverse muzikanten waaronder Mark Madison (No Lotering, 2005), maar echte successen blijven uit. Roek Williams is 61 jaar geworden.


Op 7 April 1988 blijkt hoe gevaarlijk de morbide stunts kunnen zijn die Alice Cooper op het podium uithaalt. Tijdens een repetitie voor een concert in Londen simuleert Alice Cooper dat hij wordt opgehangen. Het wordt echter bijna werkelijkheid, wanneer een veiligheidskoord breekt en de zanger's lucht inderdaad wordt afgesneden. Cooper wordt op het laatste moment gered door een roadie.


The Grateful Dead is voor de eerste keer in Engeland, de groep speelt op 7 April 1972 in The Empire Pool in Londen. Kaartjes kosten slechts £1.


Marco Borsato is op 7 April 1990 de winnaar van de allereerste Soundmixshow van Hennie Huisman, die op RTL-Veronique wordt uitgezonden. Marco Borsato, een 23-jarige kok uit Alkmaar wint als Billy Vera met At This Moment. Tweede wordt Fons Spooren als Willy Caron, met het nummer Im Prater. Fons Spooren raakt in 2003 in opspraak, nadat hij bekent in het Anne Frankplantsoen in Eindhoven homoseksuele contacten te hebben gehad met minderjarige jongeren. Met Marco Borsato loopt het beter af, hij is tegenwoordig nog steeds één van de populairste zangers van Nederland.


Prince geeft op 7 April 1985 in Miami, Florida het laatste concert van zijn Purple Rain Tour. In het voorprogramma staat Sheila E. Prince speelt ondermeer de volgende nummers: Let's Go Crazy, Delirious, 1999, Little Red Corvette, Take Me With U, Free, Do Me Baby, How Come U Don't Call Me Anymore, Let's Pretend We're Married, International Lover, Father's Song, When Doves Cry, I Would Die 4 U en Baby I'm A Star.


Siouxsie & The Banshees spelen op 7 April 1979 in Engeland een liefdadigheids concert voor MENCAP (Mencap staat voor gelijke rechten voor kinderen en volwassenen met een leerstoornis) Tijdens het concert zijn er ongeregeldheden in de zaal en in plaats van dat Siouxsie & The Banshees geld inzamelen, moeten ze de schade van £2000 betalen voor vernielde stoelen.


Marty Robbins staat op 7 April 1959 in de studio in Nashville om het door hemzelf geschreven El Paso op te nemen. El Paso duurt vier minuten en zesendertig seconden, voor die tijd ongehoord lang. Toch wordt El Paso op 26 Oktober 1959 op single uitgebracht, en komt op 9 November 1959 binnen in de Billboard Hot 100. El Paso staat vanaf 4 Januari 1960 twee weken op de eerste plaats. John de Mol sr. neemt in 1960 een Nederlandse vertaling van El Paso op.


Bruce Springsteen & The E Street Band beginnen op 7 April 1981 in het Congres Centrum in Hamburg, Duitsland aan hun eerste echte Europese tournee. In totaal worden er tien verschillende landen aangedaan, waaronder Zwitserland, Frankrijk, Spanje en Belgie. Ook Nederland wordt aangedaan, op 28 April staan Bruce Springsteen & The E Street Band in Ahoy in Rotterdam Het is voor de eerste keer dat Bruce Springsteen een tournee buiten Amerika onderneemt. Deze tournee wordt op 8 juni 1981 afgesloten in het Engelse Birmingham.


David Bowie begint op 7 April 1976, met een optreden in de Olympiahalle in Munchen aan het Europese gedeelte van zijn wereldtournee die op 2 Februari 1976 met een optreden in het Pacific Coleseum in het Canadese Vancouver van start is gegaan. David Bowie wordt tijdens deze 1976 World Tour begeleid door Carlos Alomar (slaggitaar), Stacey Heydon (sologitaar), Dennis Davis (drums en slagwerk), George Murray (basgitaar) en Tony Kaye (toetsen). Deze band wordt halverwege Maart 1976 aangekondigd als Raw Moon. Op 13 en 14 Mei 1976 staat David Bowie in Ahoy Rotterdam. De tour wordt op 18 Mei 1976 met een optreden in het Pavillion in de Franse hoofdstad Parijs afgesloten.


Op 7 April 2008 wordt in het Amsterdamse Hotel Arena een nieuwe platenmaatschappij onder de naam 21st Century Music gepresenteerd. 21st Century Music is opgericht door voormalig radio-dj Erik de Zwart samen met zijn zakenpartner Pim van der Kolk. "We hebben het er al tijden over, maar het kwam er steeds maar niet van. Bovendien kan het ook nu pas omdat Erik niet meer op de radio zit," aldus Van Der Kolk. Hij heeft vertrouwen in het project, hoewel grote platenmaatschappijen als Universal Music en Sony BMG juist afslanken. "We houden de kosten laag, we nemen weinig personeel aan en de promotie doe ik zelf. En natuurlijk zijn de contracten met de artiesten anders dan vroeger." Het kersverse bedrijf heeft al drie nieuwe artiesten gecontracteerd; zangeres Joyce, de act Parson Brown en Rachid, die ook wel de Marokkaanse Frans Bauer wordt genoemd. De artiesten treden allen op tijdens de lancering van het label die door Ruud de Wild (oud-collega en vriend van Erik de Zwart) aan elkaar gepraat wordt.


Vanaf 7 April 1956 is Alan Freed, op het CBS Radio Network, te horen met zijn Rock & Roll Party. Dit is een baanbrekend radioprogramma waarin iedere week de grote rock'n'99roll-namen optreden. Ondermeer Chuck Berry, Bill Haley, Buddy Holly en Frankie Lymon & The Teenagers zijn te gast geweest in Rock & Roll Party.


Heinz Burt overlijdt op 7 April 2000 in Weston, Hampshire in Engeland aan de gevolgen van een hartaanval. Heinz Burt wordt op 24 Juli 1942 in Detmold, Duitland geboren als Heinz Henry Georg Schwartze. In 1961 wordt hij bassist bij The Tornados, een groep die door de Engelse producer Joe Meek wordt geformeerd. Aanvankelijk zijn The Tornados de begeleiders van Billy Fury en Johnny Leyton. Eind 1962 hebben The Tornados een internationale nummer 1-notering met Telstar. Heinz Burt wordt gezien als het sekssymbool van The Tornados. In April 1963 verlaat hij de groep. Met Joe Meek neemt hij Just Like Eddie op. Deze ode aan Eddie Cochran komt op 8 Augustus 1963 binnen in de Britse hitparade, en bereikt de vijfde plaats als hoogste notering. De opvolgers Country Boy, You Were There, Questions I Can't Answer en Diggin' My Potatoes halen amper de Britse Top 20. Heinz Burt stapt uit de muziekwereld, en verdient de kost ondermeer met het schilderen van treinstellen. In een wijkcentrum in Hampshire in Engeland geeft Heinz Burt op 24 Maart 2000 zijn allerlaatste live-optreden. Hij is dan verlamd door een zenuwziekte en zingt in een rolstoel nummers als Whole Lotta Shakin' Goin' On, Three Steps To Heaven en zijn grootste solohit Just Like Eddie. 150 mensen wonen op 15 April 2000 zijn begrafenis bij in Eastleigh. Heinz Burt ligt opgebaard in zijn buhnekleding. Uit de luidsprekers in de kapel klinkt Telstar, de nummer 1-hit van The Tornados. Heinz Burt is 57 jaar geworden.


Anthony Fitzgerald daagt op 7 April 2004 de lijfwacht van Prince, en ook Prince zelf voor de rechter. Fitzgerald, een student, zou door de lijfwacht van Prince zijn mishandeld, nadat hij een foto van de popster heeft genomen op de internationale luchthaven van Minneapolis. Dit incident heeft zich afgespeeld op 29 December 2003. Volgens de aanklacht zou de lijfwacht van Prince, aangeduid als Trevor, "op een agressieve en bedreigende manier" zijn uitgevallen naar Anthony Fitzgerald. Hij zou diens digitale camera hebben afgepakt. Deze actie heeft de student verbijsterd en vernederd. Prince en zijn lijfwacht worden mishandeling en vernieling van de camera tenlaste gelegd. Bovendien zouden zij de student "opzettelijk emotionele schade hebben toegebracht". De man zou, sinds het incident, "lijden onder angstaanvallen en 's nachts moeilijk de slaap kunnen vatten". De aanklacht is gedateerd op 14 januari 2004. Hij is pas deze week ingediend, omdat "Prince niet eerder bereid is geweest een kopie van de aanklacht te accepteren. Ik heb de rechter verzocht mij hierin bij te staan", aldus Anthony Fitzgerald.


Op 7 April 2002 overlijdt Conny Vandenbos aan de gevolgen van longkanker. De ziekte is zes weken eerder bij haar geconstateerd als zij met rugklachten naar de dokter gaat. Conny Vandenbos wordt op 16 Januari 1937 in Den Haag geboren als Jacoba Adriana Hollestelle. Zij wordt in 1960 ontdekt na een optreden in het KRO-radioprogramma Springplank, waarin ze Franse chansons zingt. Op 20 Maart 1965 doet Conny Vandenbos voor Nederland mee aan de internationale finale van het Eurovisie Songfestival. In Napels in Italixc3xab eindigt zij dankzij vijf punten van Noorwegen, op de elfde plaats. In 1966 is Ik Ben Gelukkig Zonder Jou (#9) haar eerste hit in de Nederlandse Top 40. Hierna volgen onder meer Een Roosje M'n Roosje (#7 in 1974), Drie Zomers Lang (# 15 in 1975), Sjakie Van De Hoek (#7 in 1975), Ome Arie (#11 in 1976) en Weet Je Wat We Doen (#34 in 1977). In 1976 wordt Conny Vandenbos onderscheiden met De Gouden Harp van de Stichting Conamus. Vanaf 1974 presenteert zij zo'n twaalf jaar het radioprogramma Close Up bij de TROS op Hilversum 3. Hierna werkt zij vijf jaar bij de regionale omroep Radio Utrecht. In 1994 vertrekt Conny Vandenbos naar Radio Noordzee Nationaal. Tot een jaar voor haar dood is Conny Vandenbos op freelance-basis verbonden aan de regionale omroep Radio West. Conny Vandenbos is 65 jaar geworden.


Muziek Jarige Op 7 April

1915: Billie Holiday (Elinore Harris) - Jazz Zangeres USA († 17 Juli 1959)
1920: Ravi Shankar - Sitarspeler India
1937: Charlie Thomas The Drifters Zanger
1938: Spencer Dryden - Jefferson Airplane Drums († 10 Jan. 2005)
1943: Alan Buck - The Four Pennies Drums
1942: Joop Oonk - The Jumping Jewels Slaggitaar
1943: Mick Abrahams - Jethro Tull Gitaar
1946: Viola Billups - The Flirtations Zangeres
1946: Elly Nieman - Zangeres Nederland
1946: Bill Kreutzmann -The Grateful Dead Drums
1947: Florian Schneider - Kraftwerk Toetsen
1947: Patricia Bennett - The Chiffons Zangeres
1948: Carol Douglas -The Chantels Zangeres
1949: Patricia Paay - Zangeres Nederland
1949: John Oates - Hall & Oates Zanger / Gitaar
1950: Steve Ellis - Love Affair Zanger
1951: Janis Ian - Singer / Songwriter USA
1952: Bruce Gary - The Knack Drums
1960: Simon Climie - Climie Fisher Zanger
1975: Victoria Beckham - Spice Girls Zangeres
1979: Duncan James - Blue Zanger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten