Zoeken in de muziekgeschiedenis

9 feb. 2013

Muziekgeschiedenis van 10 April

In de loop van 1987 valt de groep Frankie Goes To Hollywood uiteen, en maakt zanger Holly Johnson bekend dat hij een solo carrixc3xa8re wil beginnen bij MCA Records. Trevor Horn, de eigenaar van Frankie's label, ZTT Records, accepteert dat echter niet en begint een rechtszaak tegen Johnson om hem te houden aan zijn contract. De zaak komt terecht bij The High Court, de hoogste rechtbank in Engeland. Na een juridisch gevecht van twee weken, oordeelt de rechter, op 10 Februari 1988 in het voordeel van Johnson, omdat de bepalingen van het ZTT contract te nadelig voor de zanger zijn. De uitspraak heeft een grote invloed op hoe maatschappijen in de toekomst contracten afsluiten en Holly Johnson neemt in 1989 zijn eerste solo album Blast op voor MCA Records.


Op 10 Februari 1974 raakt producer Phil Spector zwaar gewond bij een auto ongeluk in Californie. Wat er echter precies is gebeurd, is nooit echt duidelijk geworden. Zonder opgaaf van reden worden de details van het incident namelijk angstvallig geheim gehouden. Spector's management verklaart alleen maar dat hij verwondingen heeft aan zijn hoofd en lichaam.


In het Amerikaanse muziekblad Billboard staat op 10 Februari 2004 te lezen dat Steve Lillywhite het nieuwe album, How To Dismantle An Atomic Bomb, van U2 gaat produceren. Lillywhite is producer van de eerste drie albums van U2 (Boy, October en War) en verleent assistentie op de albums The Joshua Tree, Achtung Baby, en All That You Can't Leave Behind. Het nieuws komt bijna een jaar nadat bekend is geworden dat Chris Thomas ( oa Sex Pistols en Pretenders) de producer zou worden. Algemeen wordt aangenomen dat de opname's voor het nieuwe album bijna klaar zouden zijn. U2 manager Paul McGuinness laat via een officeel bericht op de U2 site weten : "There are various producers involved in this album, Chris Thomas has done some great work. It's good to work with Steve again but it's not as if we're starting from scratch." In het artikel van BIllboard is Steve Lilliwhite een andere mening toegedaan: "It's the first time I'll have gone in to actually start a record with them in 20 years", aldus Lillywhite.


Op 10 Februari 1967 wordt door platenmaatschappij Decca de single Is This What I Get For Loving You van Marianne Faithfull uitgebracht. Is This What I Get For Loving You is geschreven door Phil Spector, Carole King en Gerry Goffin, en is in 1965 voor het eerst door The Ronettes op de plaat gezet. De versie van Marianne Faithfull komt op 9 Maart 1967 binnen in de Britse hitparade, en haalt een 32ste plaats.


Tijdens een optreden van Blur in de Astoria in Londen willen Ginger Spice en Sporty Spice van The Spice Girls een paar nummers meezingen. Veiligheidspersoneel van de Asoria herkent de twee Spice Girls echter niet en gooit hen allebei van het podium zo de zaal weer in.


Cliff Burton wordt op 10 Februari 1962 in het Eden Hospital in San Francisco geboren. In 1983 wordt hij door Metallica gevraagd om hun nieuwe bassist te worden en op 3 Maart 1983 is in San Francisco zijn eerste optreden met de band. Na zijn komst gaat Metallica naar New York, krijgt een platencontact en neemt de klassieker Kill 'em All op. Cliff's laatste optreden met Metallica is op 26 September 1986 in Stockholm in Zweden. Wanneer Metallica op 27 September 1986 op weg is naar Kopenhagen, begint de tourbus omstreeks 03.00 door het gladde wegdek te slippen en slaat uiteindelijk om. De bassist is dan al uit de bus geslingerd en wordt verpletterd door de omgeslagen bus. Cliff Burton is 24 jaar geworden.


Op 10 Februari 2001 wordt Eminem door de politie van Manchester in Engeland ondervraagd over het feit dat hij Ecstacy pillen heeft geslikt en het publiek, wat zijn show bezocht, heeft aangemoedigd om drugs te gebruiken. Ruim 100 betogers voor de rechten van homo's protesteren buiten bij de ingang van de concertzaal.


Met een concert onderstreept Bryan Adams zijn steun aan de campagne voor vrede op Sri Lanka. The Bryan Adams Concert For Peace vindt plaats op 10 Februari 2004 in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Naar schatting zijn er vijftienduizend a twintigduizend belangstellenden op het evenement afgekomen. "Bryan Adams is zeer verheugd over zijn komst naar Sri Lanka. Hij komt hierheen, omdat de situatie op het eiland enorm is verbeterd. Op zijn wereldtournee doet Bryan Adams ook o.a. Dubai en India aan", aldus een woordvoerder van de organisatie. Het concert van Bryan Adams op Sri Lanka duurt twee uur. In zijn gevolg reizen dertig mensen mee.


Op 10 Februari 2005 maakt het Amerikaanse muziekmagazine Rolling Stone de grootverdieners bekend van het afgelopen tour jaar. Prince heeft met $90 miljoen met zijn optredens het meest verdient. Op de tweede plaats komt Madonna met $54.9 miljoen terwijl Metalicca de top drie afsluit met $43 miljoen.


De Liverpoolse zanger Johnny Sandon (midden) besluit begin 1962 als solo-artiest verder te gaan. Zijn begeleiders John McNally (gitaar/zang), Mike Pender sologitaar/zang), Tony Jackson(bas/zang) en Chris Curtis (drums/zang) blijven bij elkaar en richten op 10 Februari 1962 de groep The Searchers (foto) op. Hun naam ontlenen zij aan The Searchers, een film uit 1956 met John Wayne in de hoofdrol. Na een optreden in de Star Club in Hamburg in 1963 vallen The Searchers op bij producer Tony Hatch van Pye Records. Hij biedt hen een platencontract aan. Hun debuutsingle Sweets For My Sweet haalt in Augustus 1963 de eerste plaats in de Engelse hitparade. Daarna volgen de singles Sugar And Spice (nr.2) en het Jackie DeShannon-nummer Needles And Pins ( opnieuwe een nr.1). Na de derde nummer 1-hit Don't Throw Your Love Away uit 1964 verlaat zanger Tony Jackson de groep om het met een eigen formatie te proberen (The Vibrations). De beslissing valt voor beide partijen nadelig uit. Van Jackson horen we na een paar geflopte singles niets meer. Mike Pender wordt de nieuwe zanger van The Searchers, terwijl Frank Allen wordt aangetrokken als bassist. In deze samenstelling bereiken The Searchers geen eerste plaats meer. Wanneer Mike Pender in 1986 de groep verlaat ontbrandt een strijd om het bezit van de naam van de band, die overigens door de overgebleven leden (McNally, Allen, Adamson en Spencer James (ex-First Class)) bij hun optredens in Engeland nog altijd gehanteerd wordt.


Op 10 Februari 1942 is orkestleider Glenn Miller de eerste die ooit een gouden plaat krijgt. Hij krijgt deze voor het nummer Chattanooga Choo Choo. Het nummer komt uit de film Sun Valley Serenade uit 1941 met ondermeer The Modernaires, Milton Berle en Joan Davis. Chattanoogo Choo Choo wordt als single uitgebracht door het RCA Victor label. Glenn Miller krijgt de gouden plaat voor een verkoop van 1.2 miljoen exemplaren van Chattanooga Choo Choo. De single heeft vanaf 29 November 1941 negen weken op de eerste plaats van de Amerikaanse hitparade gestaan.


In de studio's van de Abbey Road Studios in Londen wordt op 10 Februari 1967 de orkestsessie voor het nummer A Day In The Life van The Beatles opgenomen. In totaal zijn er elf takes nodig om het nummer tot ieders tevredenheid op de band te krijgen. Take 11 wordt uiteindelijk als beste beschouwd. The Beatles worden begeleid door een orkest dat uit veertig man bestaat. Oorspronkelijk heeft Paul MacCartney 90 muzikanten in gedachte, maar George Martin vindt dat een beetje teveel van het goede. De opname van A Day In The Life wordt bijgewoond door o.a. Mick Jagger en Brian Jones van The Rolling Stones, Graham Nash, Simon & Marijke, Donovan, Marianne Faithfull en Patti Boyd, de vrouw van George Harrison. Tijdens een interview met Playboy verteld John Lennon over A Day In The Life: "I was reading the paper and two headlines caught my attention, one about the Guinness heir Tara Browne who had killed himself with his car, which was frintpage news, he died in Londen in a carcrash. On the next page there was an article about four thousand potholes in the streets in Blackburn in Lancashire, that had to be filled."


Vanaf 10 Februari 1967 ligt Detroit City van Tom Jones in de platenwinkel. Het door Mel Tillis en Danny Dill geschreven Detroit City is in 1963 door auteur Mell Tilles zelf als eerste opgenomen. Mel Tillis en Danny Dill zijn twee country zangers die vanwege gebrek aan succes noodgedwongen naar Detroit zijn gekomen om te werken in de auto industrie. Al in 1963 neemt Billy Grammer een cover op van Detroit City onder de titel I Wanna Go Home, een titel die duidelijk uitdrukt hoe men zich voelde in Detroit. Tom Jones heeft zijn versie op 9 December 1966 in de Olympic-studio in Londen opgenomen. Zijn versie komt 16 februari 1967 binnen in de Britse hitparade, en bereikt de achtste plaats. In de Nederlandse Top 40 bereikt Detroit City een vijfde plaats.


Op 10 Februari 1964 wordt door platenmaatschappij CBS het album The Times They Are A Changin' van Bob Dylan uitgebracht. Naast de titelsong staan op deze derde LP van de folk-zanger o.a. With God On Our Side, The Ballad Of Hollis Brown, Boots Of Spanish Leather en Restless Farewell. The Times They Are A Changin' is geproduceerd door Tom Wilson. De hoesfoto is gemaakt door Barry Feinstein. De LP komt op 7 maart 1964 binnen in de albumlijst van Billboard. They Are A Changinxe2x80x99 bereikt de twintigste plaats.


Liam Gallagher maakt op 10 Februari 1997 bekend dat zijn aangekondigde Valentijnsdag-huwelijk met Patsy Kensit niet doorgaat, wegens de overdreven aandacht die er aan wordt gegeven in de Engelse media. Twee maanden later trouwt de zanger van Oasis en Patsy Kensit, in het diepste geheim, alsnog.


Op 10 Februari 2005 brengt een benefietconcert van Sting in Australie ruim 2.5 miljoen euro op voor slachtoffers van de tsoenami. De voormalig Police zanger treedt voor zesduizend bezoekers op van de wijngaard Leeuwin Estate in de Margaret River Valley, ten zuiden van Perth, die minimaal een prijs van $150.00 hebben moeten betalen voor een kaartje. De provinciale regering heeft toegezegd het totale bedrag te gaan verdubbelen. "Dit laat zien hoe geweldig royaal de bevolking van West-Australie is. Er is een vloedgolf van medeleven. Men wil echt helpen. Eén van de positieve gevolgen van deze verschrikkelijke ramp is dat mensen er nu gezamenlijk de schouders onder zetten. Men beseft dat wij één planeet, één familie zijn", aldus Sting. Trudie Styler, zijn vrouw die werkzaam is als goodwill-ambassadeur van de Verenigde Naties, is ook in Perth aanweig, samen hun dochter Coco (14) en hun zoon Giacomo (9). Ook op 12 en 13 Februari 2005 staat Sting nog voor twee optredens in het Leeuwin Estate.


Carl Wilson wordt op 10 Februari 1998 op het Westwood Memorial Park in Los Angeles begraven. De Zanger/gitarist van The Beach Boys is op 6 Februari 1998 overleden aan de gevolgen van een hersentumor en daaropvolgende longontsteking. John Rogers, Gerry Beckley en Jerry Shilling houden tijdens de plechtigheid speeches. De kist is bedolven onder de bloemen, waaronder die van Elton John. Carl Wilson is 51 jaar geworden.


Op 10 Februari 1993 viert Mick Jagger het uitkomen van zijn solo-album Wandering Spirit met een live-show voor genodigden in een discotheek in New York. Jagger zingt vooral nummers van zijn nieuwe cd, maar ook een paar oude songs van The Rolling Stones (Live With Me en Rip This Joint). Het optreden van Mick Jagger wordt via een satellietverbinding ook vertoond in clubs in Atlanta, Chicago, Los Angeles en Toronto.


Brian May noemt op 10 Februari 2005 het vooruitzicht van hun eerste live-shows in bijna twintig jaar opwindend, niet beangstigend. De reunie-tournee van Queen, met Paul Rodgers (rechts) als zanger, begint op 28 Maart 2005. De eerste show is in de Brixton Academy in Londen. Daarna volgt een uitgebreide Europese tournee. Behalve Queen-klassiekers speelt de nieuwe bezetting ook repertoire van Free en Bad Company, de twee bands waar Paul Rodgers eerder in gezongen heeft. Op het programma staan onder meer Alright Now en Can't Get Enough. "Nu de tournee dichterbij komt, voelt het alsof mijn hele lijf binnenstebuiten wordt gekeerd. Het begint mij nu te dagen dat die enorme bal op het punt staat weer te gaan rollen. Het windt mij meer op dan dat het mij beangstigt", zegt Brian May. Over de kritiek op deze rexc3xbcnie van Queen heeft Brian May ook een mening. "Mijn hele leven loop ik al door een bui van kogels. Wat mij betreft, gaat alleen ons dit aan. Als je denkt dat je het haat, moet je niet komen", aldus de 57-jarige gitarist. Paul Rodgers benadrukt dat hij geen lid is geworden van Queen. Met klem zegt hij niet de vervanger van Freddie Mercury te zijn. "Wat wij doen, is het gevoel volgen. Voordat wij ons besluit namen, waren wij het er eerst over eens dat niemand Freddie Mercury kan vervangen. Ik ga met de jongens op tournee. Als dit goed voelt, zien wij wel hoe het verder loopt", aldus Paul Rodgers.


Met de LP Don't Shoot Me I'm Only The Piano Player, heeft Elton John zijn eerste Nr 1 in de Engelse Album Charts. Op 10 Februari 1973 komt het album op nummer 1, om daar vervolgens 6 weken te blijven staan. Don't Shoot Me I'm Only The Piano Player wordt is geproduceerd door Gus Dudgeon en opgenomen in de Strawberry Studios in Chateau D'Hierouville, Frankrijk in Juni 1972. Van het album worden twee singles getrokken: Crocodile Rock (Nr 5 in Nov 1972) en Daniel (Nr 4 in Jan 1973).


Op 10 Februari 1898 wordt in Augsburg, Duitsland, Bertolt Brecht geboren die later uitgroeit tot één van de grootste schrijvers van de vorige eeuw. Brecht vlucht in 1933 voor de nazi's, via Frankrijk, naar Amerika. Daar maakt hij schitterende teksten op muziek van Kurt Weill, ondermeer voor De Driestuiver Opera in 1928. Velen vertolken nog altijd hun werk. Ondermeer Sting, Marianne Faithfull en Jasperina de Jong hebben hun chansons op het repertoire staan. Bertolt Brecht overlijdt op 14 Augustus 1956.


Jay Dee overlijdt op 10 Februari 2006. In 2003 wordt bij Jay Dee de huidziekte lupus geconstateerd, een ziekte die waarbij het immuunsysteem de gezonde cellen in het lichaam aanvalt. De hiphop-producer wordt door zijn moeder thuis in Los Angeles dood in zijn bed gevonden. Jay Dee wordt op 7 Februari 1974 geboren als James Yancey, en maak in de jaren negentig naam met zijn werk voor De La Soul, Pharcyde en Busta Rhymes, en als lid van A Tribe Called Quest's productietrio de Ummah. Zijn belangrijkste productiewerk doet hij voor Common's doorbraakalbum Like Water For Chocolate en D'Angelo's laatste R&B plaat Voodoo. Door zijn groeiende bekendheid nemen daarna artiesten als Janet Jackson, Macy Gray en Erykah Badu hem in de arm. De invloedrijke producer uit Detroit is tevens oprichter en bandlid van hiphop drietal Slum Village. Van Dee's Slum Village verschijnt het debuut Fantastic, Vol. 2 in 2000. Dee's eerste soloalbum Welcome 2 Detroit volgt een jaar later. Recentelijk werkt Dee aan Common's voor een Grammy genomineerde zesde album Be en brengt hij een week voor zijn overlijden nog zijn eigen instrumentale solo plaat Donuts uit, dat gedeeltelijk in het ziekenhuis waar hij verblijft wordt vastgelegd. Ondanks zijn ziekte was de producer alweer bezig met zijn volgende album The Shining, dat in de lente zou worden uitgebracht. Jay Dee is 32 jaar geworden.


Tijdens de opening van de twintigste Olympische Winterspelen op 10 Februari 2006 in het Olympisch Stadion in Turijn zijn er muzikale bijdrage van ondermeer Peter Gabriel en Luciano Pavarotti. Peter Gabriel zingt Imagine van John Lennon, en wordt hierbij gexc3xafntroduceerd door diens weduwe Yoko Ono.


Op 10 Februari 2007 wordt er tijdens de Bob Marley week in het plaatsje Nine Miles op Jamaica opgetreden door Stephen, Ky-Mani, Damian en Julian Marley. In Nine Miles is de op 11 Mei 1981 overleden Bob Marley op 6 Februari 1945 geboren. Nine Miles is een gehucht hoog in de bergen van de parish Saint Ann, nabij het dorp Alexandria. Het geboortehuis van Bob Marley staat er nog steeds. Op de top van een heuvel is een kleine kapel gebouwd, waarin zich de tombe van Bob Marley, versierd met bloemen en portretten van Haile Selassie, bevindt. In Nine Miles wordt ieder jaar de geboortedag van de reggaezanger in deze week gevierd. Dit onder grote belangstelling van toeristen die tijdens het vakantieseizoen op Jamaica zijn.


Russische fans van Whitney Houston moeten ruim duizend euro per kaartje betalen om één van haar twee concerten op 10 en 11 Februari 2004 bij te wonen in het Kremlin in Moskou. De concertzaal biedt plaats aan vijfduizend bezoekers. Volgens de organisatie zijn er ook goedkopere entreebewijzen van 155 euro. Een derde Russisch concert van Whitney Houston staat gepland in Sint-Petersburg. Naar verluidt bedraagt de gage van Whitney Houston, voor deze drie live-optredens in Rusland, bijna 800.000 euro. De veertigjarige Houston is nooit eerder in Rusland geweest. Het gemiddelde maandsalaris in Rusland bedraagt 117 euro.


David Alexander overlijdt op 10 Februari 1975 aan de gevolgen van een longontsteking. David Alexander is op 7 Februari 1975 in het ziekenhuis opgenomen met nierproblemen. Na drie dagen in het ziekenhuis gelegen te hebben overlijdt hij aan de complicaties. David Michael Alexander wordt op 3 Juli 1947 geboren in Whitmore Lake, Michigan. Dave Alexander is het meest bekend als bassist van The Stooges. Iggy Pop vormt in 1966 The Prime Movers, die door Danny Fields van het Elektra-label worden ontdekt en gecontracteerd. De naast Iggy uit de gebroeders Ron en Scott Asheton (gitaar en drums) en David Alexander (bas) bestaande groep verandert dan haar naam in The Stooges. David Alexander is te horen op de eerste twee albums van de groep: The Stooges en Fun House. David Alexander is 28 jaar geworden.


In een speciale uitzending van The Oprah Winfrey Show, geeft Michael Jackson op 10 Februari 1993 voor het eerst in 14 jaar weer een TV interview. Michael Jackson Talks To Oprah Winfrey wordt live uitgezonden vanaf de Neverland Valley Ranch, Michael's landgoed. Op de vraag hoe zijn jeugd er uit zag, zegt Jackson: "Well, you don't get to do things that other children get to do, you know, having friends and slumber parties and buddies. There was none of that for me. I didn't have any friends when I was little. My brothers were my friends." Michael Jackson Talks To Oprah Winfrey wordt door zoxe2x80x99n negentig miljoen Amerikanen bekeken


DJ Tiesto (Tijs Verwest) krijgt een wassenbeeld bij Madame Tussauds in Amsterdam. Verwest poseert op 10 Februari 2005 voor fotografen en beeldhouwers van het museum. Het wassenbeeld komt tezijnertijd achter een draaitafel te staan. Bezoekers van het museum kunnen hier zelf een muziek-mix maken. DJ Tiesto is, ook internationaal, herhaaldelijk uitgeroepen tot de beste DJ ter wereld.


Yes staat op 10 Februari 1988 in het Municipal Auditorium in Nashville, Tennessee voor een concert in het kader van hun Big Generator Tour, kortweg The BIG Tour genoemd. The Big Generator Tour is op 14 November 1987 begonnen met een concert in de Omaha Civic Auditorium Arena in Omaha, Nebraska, en eindigt op 13 April 1988 in het Osaka Prefectural Gymnasium in Osaka, Japan. Yes bestaat ten tijde van The Big Generatour Tour uit: Jon Anderson (zang), Tony Kaye (keyboards), Trevor Rabin (Gitaar), Chris Squire (Bas) en Alan White (Drums). 9654 fans zijn in het uitverkochte Municipal Auditorium in Nashville getuige van de volgende setlist: Rhythm Of Love, Hold On, Heart Of The Sunrise, Changes, Big Generator, Shoot High Aim Low, Holy Lamb, Tony Kaye Solo, Solly's Beard, Make It Easy/Owner Of A Lonely Heart, Yours Is No Disgrace, Nous Sommes Du Solei, Amazing Grace, And You And I, Wurm, Love Will Find A Way, I've Seen All Good People en Roundabout.


In Amerika wordt door Capitol Records op 10 Februari 1969 het album 20/20 van The Beach Boys uitgebracht. Op dit 20ste album van de Californische groep staan de volgende nummers: Do It Again, I Can Hear Music, Bluebirds Over The Mountain, Be With Me, All I Want To Do, The Nearest Faraway Place, Cotton Fields, I Went To Sleep, Time To Get Alone, Never Learn Not To Love, Our Prayer en Cabinessence. 20/20 komt op 1 Maart 1969 binnen in de albumlijst van Billboard, en bereikt een 68ste plaats. In 1974 wordt 20/20, samen met Wild Honey, als een dubbel-LP opnieuw uitgebracht. Wild Honey & 20/20 bereiken dan samen de vijftigste plaats.


Na vijf maanden vertrekt Leonie Sazias op 10 Februari 1987 als presentatrice van AVRO's Top Pop. Samen met Bas Westerweel heeft zij het televisieprogramma vanaf 7 oktober 1986 gepresenteerd. Bas Westerweel blijft in zijn eentje tot en met de allerlaatste aflevering op 27 Juni 1988 het gezicht van AVRO's Top Pop.


Op 10 Februari 1973 komt Let Us Try van Robert Long op nummer 23 binnen in de Nederlandse Top 40. Let Us Try is de eerste solosingle van Robert Long, die tot eind 1972 de zanger van Unit Gloria is geweest. Unit Gloria gaat verder met zangeres Bonnie St. Claire. Let Us Try, met op de B-kant Just One Word, bereikt de elfde plaats in de Nederlandse Top 40. Beide nummers zijn gearrangeerd door Harry van Hoof, met John Muring als producer. De opvolger van Let Us Try, I Believe In Love, komt in november 1973 niet verder dan 31, en is de laatste Engelstalige productie van Robert Long. In April 1974 verschijnt het album Vroeger Of Later. Dit Nederlandstalige album is een groot succes, en staat staat vanaf 10 Augustus 1974 vijf weken op de eerste plaats in de Nederlandse LP Top 50.


Om geld in te zamelen voor de St. Brendan's-school in Bristol treedt Cliff Richard op 10 Februari 1981 op tijdens een hiervoor georganiseerd liefdadigheisconcert. Cliff Richard wordt hierbij bijgestaan door een koor van vierhonderd meisjes. Reden voor de Engelse zanger om hieraan mee te werken is het feit dat John Davey, de hoofdonderwijzer van deze school, hem in 1965 heeft bijgestaan tijdens zijn bijbelstudie.


Bailey Jean Cypher wordt op 10 Februari 1997 geboren als dochter van de actrice Julie Cypher en zangeres Melissa Etheridge. In Januari 2001 wordt bekend dat David Crosby (Crosby Stills Nash & Young) de biologische vader van Bailey Jean is. Op 10 Februari 2003 wordt Sem Mike van Dijk geboren als zoon van presentatrice Wendy van Dijk en Xander de Buisonjxc3xa9, de zanger van Volumia. Eerder, op 1 Augustus 2002 maakt Wendy van Dijk bekend dat haar voorgenomen huwelijk met de zanger, twee dagen later in Brussel, niet doorgaat vanwege herhaaldelijk overspel van Xander de Buisonje.


Op 10 Februari 1984 wordt de derde single van Howard Jones, Hide And Seek uitgebracht. Zijn eerste twee singles New Song en What Is Love (respectievelijk #3 en #2 in Engeland) zijn geen hits in Nederland geworden. Hide And Seek komt op 28 April 1984 binnen in de Nederlandse Top 40, en blijft op 28 steken. In Engeland bereikt Hide And Seek de twaalfde plaats. De volgende singles van de uit Southampton afkomstige zanger: Pearl In The Shell, Like To Get To Know You Well, Things Can Only Get Better en Look Mama doen in Nederland helemaal niets. Slechts Life In One Day bereikt 3 Augustus 1985 nog een 27ste plaats in de Top 40. Daarna wordt in Nederland niets meer van Howard Jones vernomen.


Vanaf 10 Februari 1979 ligt de single Heart Of Glass van Blondie in de platenwinkel. Heart Of Glass is de eerste hit voor deze New-Yorkse groep in Amerika. Heart Of Glass komt op 17 Februari 1979 binnen in de Billboard Hot 100, en staat op 28 April 1979 op de eerste plaats. In Nederland bereikt Heart Of Glass op 10 Maart 1979 een vijfde plaats in de Top 40.


Op 10 Februari 1962 wordt door de Britse commerciele omroep ABC een nieuwe aflevering van het televisieprogramma Thank Your Lucky Stars uitgezonden. Presentator Brian Matthew ontvangt Tony Orlando, The Karl Denver Trio, The Viscounts, Don Charles, Barbara Kay en Gene Pitney.


Kenny Hyslop verlaat op 10 Februari 1982 de groep The Simple Minds. Hyslop, voormalig drummer van de Schotse groepen Slik en The Skids heeft dan slechts zeven maanden bij The Simple Minds gespeeld. Kenny Hyslop is in Augustus 1981 bij The Simple Minds gekomen als de opvolger van Brian McGee. Hyslop wordt opgevolgd door Mike Ogletree, voormalig drummer van Cafe Jacques. Ook Ogletree blijft niet lang, en wordt op zijn beurt opgevolgd door Mel Gaynor. Met hem wordt in het voorjaar de doorbraak naar het grote publiek bereikt met de single Promised You A Miracle, waarop overigens Kenny Hyslop te horen is als drummer!.


Rowwen Heze geeft op 10 Februari 2003 voor leden van hun fanclub een speciaal optreden in De Oranjerie in Roermond. Van de hier gemaakte live-opnamen worden Dichtbeej, D.A.D.P.G.S., Vlinder, Gespeegeld In De Raam, Eiland In De Reagen en Vur De Kerk Op 't Plein later dat jaar als bonus-DVD gevoegd bij hun CD Dageraad. Dit album staat op 19 April 2003 als hoogste positie twee weken op een vierde tweede in de Album Top 100.


Op 10 Februari 1977 begint The Clash in de CBS Studio in Londen aan de opnamen van hun debuut-LP. Het titelloze album ligt op 8 April 1977 in de winkel, en komt op 30 April 1977 de Britse albumlijst binnen. The Clash bereikt de twaalfde plaats. Op dit album staan Janie Jones, Remote Control, I'm So Bored With The USA, White Riot, Hate & War, What's My Name, Deny, London's Burning, Career Opportunities, Cheat, Protex Blue, Police & Thieves, 48 Hours en Garageland.


In The Dick Van Dyke Show die door CBS op 10 Februari 1965 op de Amerikaanse televisie wordt uitgezonden hebben Chad & Jeremy gastrollen Het Engelse duo heeft op dat moment veel succes in de Verenigde Staten dankzij hits als Yesterday's Gone en A Summer Song.

Muziekjarige van 10 Februari


1929: Jerry Goldsmith - Componist USA († 21 Juli 2004)
1937: Don Wilson - The Ventures Gitaar
1937: Roberta Flack - Zangeres USA
1940: Jimmy Merchant - Frankie Lymon & The Teenagers
1949: Nigel Olsson - Elton John Drums
1949: Maxime Le Forestier - Zanger Frankrijk
1950: Mike Rutherford - Genesis Gitaar
1951: Cory Lerios - Pablo Cruise Drums
1954: Tina Selini - Zangeres Griekenland
1957: Giancarlo Golzi - Matia Bazar Drums
1962: Smiley Culture - Zanger Engeland
1962: Cliff Burton - Metallica Bas († 27 Sept. 1987)
1965: Dana Winner - Zangeres Belgie
1977: Rosanna Tavarez - Eden's Crush Zangeres

Geen opmerkingen:

Een reactie posten