Zoeken in de muziekgeschiedenis

23 jan. 2013

Muziekgeschiedenis van 24 Januari

James Sheppard overlijdt op 24 Januari 1970 nadat hij op de Long Island Expressway in New York wordt beroofd en doodgestoken. James Shane Sheppard wordt op 24 September 1935 in Queens, New York City geboren en richt in 1961 de groep Shep & The Limelites op. Tussen 1961 en 1965 heeft de groep een twaalftal hits waaronder A Thousand Miles Away en Daddy's Home die in Juni 1961 de tweede plaats in de Billboard Hot 100 haalt. Shep & The Limelites gaan in 1966 uit elkaar, maar Sheppard richt de groep begin 1970 opnieuw op om op te gaan treden in het golden-oldies circuit. Door zijn dood gaat het hele plan niet door. James Sheppard is 35 jaar geworden.


Werknemers van de platenpersfabriek van EMI weigeren op 24 Januari 1978 de nieuwe single van de punkgroep The Buzzcocks, What Do I Get, te persen. Zij hebben vooral moeite met de titel van b-kant van het plaatje, dat Oh Shit heet.


In de Sports Arena in Los Angeles vindt op 24 Januari 1989 het laatste, 123ste, concert van de Bad Tour van Michael Jackson plaats. De eerste solo-tournee van Michael Jackson is op 12 September 1987 in het Korakuen Stadium in Yokohama, Japan van start gegaan. Op 5, 6 en 7 Juni 1988 geeft Jackson drie uitverkochte concerten in De Kuip in Rotterdam. De zeven concerten in het Wembley Stadium in Londen op 14, 15, 16, 22, 23 Juli en 26 en 27 Augustus 1988 leveren Michael Jackson, met een bezoekres aantal van 504.000 toeschouwers, een plek op in het Guiness Book Of Records. Tijdens de Bad Tour heeft Michael Jackson in vijftien landen 123 concerten gegeven voor 4,4 miljoen mensen. De zestien maanden durende Bad Tour heeft Michael Jackson 125 miljoen dollar opgebracht.


Otto Harbach overlijdt op 24 Januari 1963 in zijn woonplaats New York. Otto Harbach wordt als Otto Abels Hauerbach geboren op 18 Augustus 1873 in Salt Lake City in Utah, en groeit uit tot een tekstschrijver met meer dan 50 musicals op zijn naam. Samen met Jerome Kern schrijft Harbach het nummer Smoke Gets In Your Eyes (Nr 1 in Engeland en Amerika voor The Platters in 1958). Ook is hij mede auteur van nummers als: Indian Love Call, Cuddle Up A Little Closer, One Alone, The Night Was Made For Love, en I Won't Dance. Otto Harbach wordt postuum opgenomen in The Songwriter's Hall Of Fame en is 90 jaar geworden.


Led Zeppelin staat op 24 Januari 1969 voor de tweede opeenvolgende dag op het podium in Boston, Massachusetts tijdens de zgn Boston Tea Party. Het voorprogramma wordt verzorgd door The Raven. Hoewel het affiche uit die tijd aangeeft dat Led Zeppelin de drie concerten op 23, 23 en 25 Januari geeft staat de groep ook op 26 Januari 1969 in Boston op het podium. Tijdens dat laatste concert geeft Led Zeppelin het legendarische vier en een half uur durende concert. Een van de langste die de groep ooit zou spelen. Nummers die Led Zeppelin tijdens deze concerten speelt zijn ondermeer: Train Kept A Rollin', I Can't Quit You Baby, Dazed And Confused, As Long As I Have You, Killing Floor, White Summer / Black Mountainside, Babe I'm Gonna Leave You, You Shook Me, How Many More Times, Communication Breakdown en Pat's Delight (drum solo).


David Cole overlijdt op 24 Januari 1995 aan de gevolgen van hersenvliesontsteking. David Cole wordt geboren in 1963 in Tennesee, Amerika en vormt samen met Robert Clivilles de groep C&C Music Factory. Oorspronkelijk treedt de groep op onder de naam A Black Man And A Dominican. In 1987 brengen ze in eigen beheer een eerste single uit. Onder de naam C&;C Music Factory scoren ze in 1990 een internationale hit met Gonna Make You Sweat, dat onder andere in de Verenigde Staten en in Nederland de nummer 1-positie haalt. De rap op Gonna Make You Sweat wordt gedaan door Freedom Williams. Op latere platen maakt C&C Music Factory regelmatig gebruik van gastartiesten. Na het succes met Gonna Make You Sweat scoort C&C Music Factory nog zes internationale hits, waaronder een cover van Pride (In the Name of Love) van U2, en Things That Make You Go Hmmm.... Onder de naam Clivilles & Cole heeft het duo een enorme clubhit met A Deeper Love. Tevens behaalt David Cole nog successen als producer van andere artiesten, waaronder: Mariah Carey, Whitney Houston en Aretha Franklin. Na het overlijden van Cole worden er nog twee verzamel albums van C&C Music Factory uitgebracht. David Cole is 32 jaar geworden.


Op 24 Januari 1992 eist Greg McPherson voor het Suffolk Superior Court in Boston, 21 miljoen dollar van New Kids On The Block-manager Maurice Starr. Volgens Greg McPherson, een professor in de muziek op de Universiteit van Massachusetts, heeft hij nog geen cent gezien voor zijn werkzaamheden aan het album Hangin' Tough Live van The New Kids On The Block. Ook beschuldigt McPherson de greop ervan niet zelf te zingen, maar dat Michael Johnson en zijn broer Maurice Starr de echte stemmen zijn. "Kind of sad that these kids have made as much money on a hoax" aldus McPherson.


Black Sabbath staat op 24 Januari 1972 in het kader van de Master Of Reality Tour in een uitverkochte Town Hall in hun geboorteplaats Birmingham. Het is de aftrap voor een 20 optredens tellende tour door Engeland. In het voorprogramma staat de groep Wild Turkey. Omdat het eerste concert direct wordt uitverkocht staat Black Sabbath ook de volgende dag in de Town Hall in Birmingham. Black Sabbath speelt de volgende nummers: N.I.B., War Pigs, Sweet Leaf, Black Sabbath, Iron Man, Embryo, Children Of The Grave, Wicked World, Gitaar Solo, Drum Solo, Paranoid en Fairies Wear Boots.


Davy Jones treedt op 24 Januari 1981 in het huwelijk met achtergrondzangeres Anita Pollinger. Voor de voormalige zanger/gitarist van The Monkees is het zijn tweede huwelijk. Davy en Anita Jones krijgen twee dochters, Jessica Lillian (September 1981) en Annabel (Juni 1988). In 1996 gaat het paar uit elkaar. Davy Jones eerder van 31 Oktober 1968 tot 1975 getrouwd geweest met de modeontwerpster Linda Haines. Uit dit huwelijk worden ook twee dochters geboren. Talia Elizabeth (Oktober 1968) en Sarah Lee (Juli 1971).


Op 24 Januari 1981 komt Stars On 45 van Stars On 45 op een 25ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. Stars On 45 is een week eerder de Alarmschijf bij de Veronica Omroep Organisatie. De single staat vanaf 21 Februari 1981 vier weken op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40. Stars On 45 door Stars On 45 is een legale bewerking van een illegale 12-inch-single die gemaakt is door Alto Passion waarop originele opnamen van originele artiesten, waaronder The Beatles tot een medley zijn gemonteerd. Als Willem van Kooten deze 12-inch in handen krijgt, vraagt hij de producers Jaap Eggermont en Martin Duiser om hiervan een legale versie van te maken. Smile zanger Bas Muys doet de stem van John Lennon, Hans Vermeulen is George Harrison en Okkie Huysdens is te horen als Paul McCartney. Ook Albert West en Jody Pijper werken mee aan Stars On 45. Stars On 45 wordt een wereldwijd succes. De single bereikt de tweede plaats in Groot-Brittannie, en in ondermeer Belgie, West-Duitsland, Australie en de Verenigde Staten wordt door Stars On 45 de eerste plaats gehaald.


Venus van Shocking Blue komt op 24 Januari 1970 op de 34ste plaats de Nederlandse Top 40 binnen. De single is in de zomer van 1969 ook al uitgebracht en haalt dan een derde plaats. Reden dat Venus opnieuw de Top 40 binnenkomt is het succes in Amerika, daar komt Venus op 13 December 1969 de Billboard Hot 100 binnen. Venus wordt in Amerika uitgebracht op het Colossus-label, en staat in de week van 7 Februari 1970 op de eerste plaats. Het is de eerste Nederlandse productie die de top bereikt van de Amerikaanse hitparade. Het Haagse gemeentebestuur huldigt de leden van Shocking Blue door in Februari 1970 Robbie Van Leeuwen de Haagse zilveren penning voor bijzondere verdiensten te geven. Zangeres Mariska Veres, bassist Klaasje van der Wal en drummer Cor van Beek krijgen een herinneringsmedaille. In Nederland haalt Venus, evenals de eerste keer, weer een derde plaats als hoogste positie.


Op 24 Januari 1973 bereikt het album Too Young van Donny Osmond de gouden status in Amerika. Too Young is door platenmaatschappij MGM op 1 April 1972 uitgebracht. Het album komt op 22 Juli 1972 binnen in de albumlijst van Billboard, en bereikt de elfde plaats. Naast de titelsong staan op dit album de volgende nummers: Donna, Pretty Blue Eyes, To Run Away, A Teenager In Love, Lonely Boy, Why, Run To Him, Take Good Care Of My Baby en Last Of The Red Hot Lovers.


Vanaf 24 Januari 1965 draait Ferry Cross The Mersey eindelijk ook in Liverpool in de bioscoop. Ferry Cross The Mersey is op 6 December 1964 in de New Victoria Cinema in Londen al in premiiere gegaan. De opname's voor de film zijn begonnen op 2 Juni 1964 in Liverpool. In de film spelen o.a. Gerry & The Pacemakers, The Fourmost en Cilla Black. Het script is geschreven door Tony Warren, de bedenker van de tv-serie Coronation Street. De titelsong is op 17 December 1964 binnengekomen in de Engelse hitparade, en bereikt de achtste plaats.


Op 24 Januari 2005 wordt door U2 alle live-data bekend gemaakt van het aanstaande Europese tour gedeelte van de Vertigo Tour. De Europese tour gaat op 10 Juni 2005 van start in het Koning Boudewijn-stadion in Brussel in Belgie. U2 komt ook naar Nederland. Op 13, 15 en 16 Juli 2005 (foto) geeft U2 drie concerten in de Amsterdam ArenA. Het Europese gedeelte van de Vertigo Tour wordt besloten op 14 Augustus 2005 met een concert in het Estadio Jose Alvalade in Lissabon, Portugal. Van het concert op 21 Juli 2005 in het San Siro stadion in Milaan verschijnt eind December 2006, als bonus bij het album U218Singles, enkele opnamen op DVD. Op de bonus DVD staan de volgende nummers: Vertigo, I Will Follow, Elevation, I Still Haven't Found What I'm Looking For, All I Want Is You, City Of Blinding Lights, Sometimes You Can Make It On Your Own, Miss Sarajevo, Original Of The Species en With Or Without You.


Door het succes van Venus van Shocking Blue besluit het Amerikaanse label Colossus meer Nederlandse producties uit te brengen. Ma Belle Amie van de Delftse groep The Tee Set komt op 24 Januari 1970 de Billboard Hot 100 binnen. De single bereikt op 14 Maart 1970 de vijfde plaats.


The Mo komt op 24 Januari 1981 op nummer 39 binnen in de Nederlandse Top 40 met de single Fred Astaire (Just A Summer Love Affair). The Mo is vernoemd naar een Japans spelletje, en wordt in 1979 opgericht door de broers Clemens en Huub de Lange. Fred Astaire (Just A Summer Love Affair), met op de B-kant Band With Bassoon, haalt een 18e plaats als hoogste notering. Het debuut-album (Mo, met daarop de single Fred Astaire) met Heili Helder als zangeres en Harm Bieger als drummer haalt in Februari 1981 de top 10. Nadat de groep medio 1981 uit elkaar gaat, maakt Harm Bieger onder de naam Mo een doorstart. Met drie nieuwe bandleden, waaronder zangeres Linda Bloemhard, tracht hij de oorspronkelijke Mo te kopieren en een vervolg te geven aan het succes. Er volgen nog twee 2 albums (Ha Ha The Sound Of Laughing en Stop Staring), die zich echter kwalitatief niet kunnen meten met het originele debuut-album. Wel is Mo redelijk succesvol in het zalen-circuit, mede op basis van de podium-persoonlijkheid van zangeres Linda Bloemhard en de een bescheiden hit-notering voor het nummer Cheese. In 1985 wordt ook deze tweede Mo opgeheven.


Op 24 Januari 2002 ondergaat Freddy Fender een niertransplantatie in het ziekenhuis van de Universiteit van Texas in San Antonio. Zijn dochter Marla heeft één van haar nieren afgestaan. Op 30 januari 2002 wordt Freddy Fender uit het ziekenhuis ontslagen. Op 14 Oktober 2006 overlijdt de als Baldemar Huerta geboren Fender aan de gevolgen van longkanker.


Frank Broers, manager van Xander de Buisonje, maakt op 24 Januari 2008 bekend dat de zanger per direct rust moet nemen. Bij de dan 34-jarige zanger zijn verschijnselen van oververmoeidheid en uitputting geconstateerd. In een verklaring laat Broers weten: "Xander voelde zich niet goed worden en ik heb een arts laten komen om te kijken wat er aan de hand was. Daarna is Xander uitgebreid onderzocht en de conclusie laat helaas niks aan de onduidelijkheid over." Toch spreekt Broers ook van een geluk bij een ongeluk. Omdat ze er vroeg bij zijn, moet de zanger er met een paar weken rust weer helemaal bovenop komen. Het optreden dat de Buisonje samen met Ellen ten Damme zou geven tijdens Vrienden van Amstel Live in Ahoy gaat niet door. Ook de presentatie van het muziekspektakel bij de NPS moet hij aan zich voorbij laten gaan. Alle optredens tot en met eind Februari 2008 worden afgezegd. Uiteindelijk duurt het tot 26 Mei 2008 wanneer Xander de Buisonje tijdens het Andre Hazes-concert Samen Met Dre in de Amsterdam Arena voor het eerst weer op het podium staat.


Adam & The Ants komen op 24 Januari 1981 op de eerste plaats van de Engelse albumlijst met Kings Of The Wild Frontier. Het album staat 2 weken op nummer 1. Met behulp van de singles Dog Eat Dog, Ant Music en het titelnummer Kings Of The Wild Frontier keert het album op 14 Maart 1981 terug op de eerste plaats en blijft daar 10 (!) weken staan. Adam & The Ants groeien uit tot de populairste groep van Engeland. Tournees zijn weken van tevoren uitverkocht, en singles halen moeiteloos de Top 10.


Robert Moog introduceert op 24 Januari 1970 de Minimoog die artiesten bij optredens kunnen gebruiken.De minimoog is de eerste integrale synthesizer, waarbij het toetsenbord en de elektronica bij elkaar in één kast geplaatst zijn. De Amerikaanse vakbond van muzikanten overweegt een verbod op deze Mini-Moog. De bond vreest dat het reproduceren van akoestische instrumenten door een apparaat ten koste zal gaan van werkgelegenheid. Uiteindelijk gaat het verbod niet door en wordt de minimoog een gewild instrument onder muzikanten als The Beatles, The Doors, Grateful Dead, The Rolling Stones, Herbie Hancock, Chick Corea, Parliament en Funkadelic. Robert Moog overlijdt op 21 Augustus 2005, op 71 jarige leeftijd, aan de gevolgen van een hersentumor.


Op 24 Januari 1959 arriveren The Everly Brothers, The Chordettes, Andy Williams en manager/orkestleider Archie Bleyer met de trein vanuit Brussel op het Centraal Station in Amsterdam waar ze op speciaal verzoek van The Chordettes worden verwelkomd met een bosje tulpen uit handen van een jongen en een meisje in Volendams kostuum. 's-Avonds treden zij op in het programma Zaterdagavondakkoorden, een televisieshow van de KRO rond Teddy en Henk Scholten. The Everly Brothers, The Chordettes en Andy Williams zingen (in playback!) afwisselend ieder drie songs. The Everly Brothers spelen All I Have To Do Is Dream, Long Time Gone en Bird Dog, beide laatste nummers met hun Gibson gitaren. The Chordettes zingen ondermeer Lollipop en Andy Williams ondermeer The Hawaiian Wedding Song. Na dit bliksembezoek vertrekt het gezelschap diezelfde avond nog naar Duitsland.


Dido neemt op 24 Januari 2004, in Cannes in Zuid-Frankrijk, twee NRJ Music Awards mee naar huis. De Britse ster is uitgeroepen tot de beste internationale zangeres en de beste internationale artiest van 2003. De Nederlandse Sita krijgt een NRJ Music Award voor haar bijdrage aan Le Chemin, de hit van de Franse groep Kyo. Deze opname wordt onderscheiden als het beste Franstalige lied van 2003. Aan Kyo worden nog drie NRJ Music Awards toegekend, o.m. als beste Franse groep. Andere winnaars zijn Justin Timberlake (beste internationale zanger), Evanescence (beste internationale doorbraak van het jaar) en Elton John en Blue (beste internationale song van het jaar). Het evenement in Cannes wordt geopend met een live-optreden van Britney Spears. Zij zingt Toxic, haar nieuwe single. Britney Spears (links) overhandigt een oeuvre-prijs aan Madonna (rechts). "Mijn ambitie is misschien heel Amerikaans en ik mag dan getrouwd zijn met een Brit, maar in mijn hart hoor ik bij Frankrijk", aldus Madonna. Eén van de andere sterren bij de NRJ Music Awards 2004 is Christina Aguilera.


Vanaf 24 Januari 1986 ligt in Amerika het album Live In New York City van John Lennon in de platenwinkel. Dit album is een registratie van een benefietconcert dat op 30 Augustus 1972 in de Madison Square Garden in New York is gegeven door John Lennon en Yoko Ono. Zij worden bijgestaan door Stevie Wonder en Elephant's Memory. De opbrengst is gegaan naar het Willowbrook-ziekenhuis voor geestelijk gehandicapte kinderen in New York.


Aretha Franklin neemt op 24 Januari 1967 in de Fame Studio in Muscle Shoals, Alabama het nummer I Never Loved A Man (The Way I Love You) op (haar eerste nummer voor Atlantic Records). I Never Loved A Man (The Way I Love You) wordt op 10 Februari 1967 uitgebracht en wordt de eerste grote hit voor Aretha Franklin. De single komt op 4 Maart 1967 de Billboard Hot 100 binnen, en bereikt de negende plaats. In de R&B lijst van Billboard haalt I Never Loved A Man (The Way I Love You) de eerste plaats. De B-kant van de single, Do Right Woman Do Right Man, wordt ook op 24 Januari 1967 opgenomen. De piano partij en de zang van Aretha worden later in Januari 1967 in de Atlantic Studio's in New York opnieuw opgenomen. Dan Penn die het nummer Do Right Woman Do Right Man geschreven heeft is getuige van de opname van I Never Loved A Man (The Way I Love You) : "In about two hours I Never Loved A Man was in the can. It was a killer. There was no doubt about it. People started dancing and singing- i mean musicians dancing with eachother, just acting the fool. Everybody was happy, because it was a hit record. Everybody in there was a a fan of rhythm and blues and they knew that this particular morning a star had been born", aldus Dan Penn.


Op 24 Januari 2004 wordt een veiling van een rode Bentley van Michael Jackson afgelast. Als gevolg van recente ontwikkelingen in het leven van Michael Jackson is de veiling van zijn Bentley voor onbepaalde tijd uitgesteld. De opbrengst uit de verkoop van deze auto zou bestemd zijn voor een goed doel. De Bentley heeft 21.000 kilometer op de teller, en heeft accessoires als twee DVD-spelers, drie flat screen-monitoren, een televisie-ontvanger, een ingebouwde telefoon, audio- en video-apparatuur, CD-wisselaars, beeldschermen voor videospelletjes, picknick-tafels en volledig geblindeerde ruiten. Het interieur is voorzien van de handtekeningen van Michael Jackson, Beyonce Knowles, Tom Petty, Nick Carter (van The Backstreet Boys) en Boyz II Men. Zij behoren tot de artiesten die in 2001 in de Bentley zijn vervoerd naar Neverland, het landgoed van Michael Jackson in Californie, en hebben meegewerkt aan de opname van What More Can I Give, een benefiet-single van Michael Jackson. De auto is ook te zien in de videoclip bij What More Can I Give.


Tijdens de zestiende finale om de Amerikaanse voetbalbeker tussen de San Francisco 49ers en de Cincinnati Bengals op 24 Januari 1982, in het Pontiac Silverdome in Pontiac, Michigan is het aan Diana Ross gegund om het Amerikaanse volkslied ten gehore te brengen. In de rust wordt in een groot showprogramma een ode gebracht aan Motown Records.


Op 24 Januari 2005 wordt Grief Never Grows Old, de Britse benefietsingle voor de slachtoffers van de zeebeving in Zuidoost-Azie, uitgebracht. Grief Never Grows Old is speciaal gecomponeerd door ex-BBC radio-diskjockey Mike Read. Op deze single zijn ondermeer Cliff Richard, Barry en Robin Gibb van The Bee Gees, Brian Wilson van The Beach Boys, Boy George, Russell Watson, Steve Winwood, Jon Anderson, Dewey Bunnell en Gerry Beckley van America, Bill Wyman, Rick Wakeman, Gary Moore en Kenney Jones te horen. De verzamelnaam van deze artiesten voor deze single is One World. Zij worden op deze opname bijgestaan door een kinderkoor uit Sri Lanka, één van de zwaarstgetroffen landen, en door Bill Wyman (ex-bassist van The Rolling Stones) en operazanger Russell Watson. Men hoopt dat de verkoop van deze single zo'n drie miljoen euro zal opbrengen voor hulp aan het rampgebied.


Carl Perkins treedt op 24 Januari 1953 in Jackson, Tennessee in het huwelijk met Valda Crider uit Cornith, Mississippi. Uit dit huwelijk worden drie zoons en een dochter geboren. Carl Perkins overlijdt op 19 Januari 1998 op 65-jarige leeftijd. Valda Perkins is op 15 November 2005 leeftijd overleden. Valda Perkins is 74 jaar geworden.


Vanaf 24 Januari 1964 ligt de single I'm The Lonely One van Cliff Richard & The Shadows in de platenwinkel. I'm The Lonely One is geschreven door Gordon Mills. De B-kant, Watch What You Do With My Baby, is geschreven door Bill Giant, die ook geregeld nummers schrijft voor Elvis Presley. Deze 24ste single van Cliff Richard & The Shadows komt op 6 Februari 1964 de Engelse hitparade binnen, en bereikt de achtste plaats. In Nederland blijft de single op elf steken.


Op 24 Januari 1987 komt Windforce 11 van Nadieh op nummer 36 binnen in de Nederlandse Top 40. Windforce 11 is afkomstig van het door Hans Vermeulen en Kees Buenen geproduceerde Land Of Ta, de debuut-LP van Nadieh, die in 1987 bekroond wordt met een Edison. Windforce 11, met op de B-kant Does It Really Matter, bereikt de 23ste plaats. Nadieh wordt op 7 September 1958 in Den Haag geboren als Karin Francine Ann Meis. Op 5 April 1996 overlijdt Nadieh op 37-jarige leeftijd aan de gevolgen van een longembolie. Zij lijdt dan al jaren aan lymfklierkanker. On My Own is in 1994 haar laatste CD, en wordt in eigen beheer uitgebracht. In 1999 brengt de Nadieh Foundation postuum haar Nederlandstalige werk uit op het album Leef Me.


Golden Earring komt op 24 Januari 1976 op nummer 18 binnen in de Nederlandse Top 40 met hun single Sleep Walkin'. Sleep Walkin' is de 22ste hit van de Golden Earring in de Nederlandse Top 40. De single, met op de B-kant Babylon, bereikt de vijfde plaats.


Drummer Huub Janssen overlijdt op 24 Januari 2008 aan de gevolgen van een ernstige ziekte. Huub Janssen wordt op 16 Januari 1937 in Den Bosh geboren en groeit uit tot één van de beste jazzdrummers van Europa. Janssen komt uit een zeer muzikale familie en drumt in in tienerjaren al in het orkest van zijn vader. In 1958 maakt hij zijn debuut op de Nederlandse TV in het programma Nieuwe Oogst van de AVRO. Later is hij ook te zien in programma's als De Lach En Een Traan Shows van de VARA en Op Volle Toeren van de Tros. Begin jaren 60 begint zijn samenwerking met Johnny Hoes van platenlabel Telstar. Huub Janssen is jarenlang de drummer van het Telstar Studio Orkest en speelt mee op plaatopnames van de Zangeres Zonder Naam, Dikke Leo, Helma en Selma, Cocktail Trio, Olga Lowina, Zwarte Lola, Jan Boezeroen, Armand, enz, enz. In 1966 gaat hij spelen bij de befaamde Dutch Swing College Band. Daar gaat Janssen de muziek spelen die zijn voorkeur heeft en groeit hij uit tot een van de beste jazz-drummers in Europa. Janssen krijgt tal van belangrijke muziekonderscheidingen. Zo ontvangt hij de Duke Of Duketown Award, de Special Appreciation Bird Award en de Falco Vegelin Muziekprijs. Na 25 jaar stopt hij bij de D.S.C. vanwege last van zijn polsen. Toch blijft Janssen wel optreden (Amazing Jazzband en het Quartet Huub Janssen) en studio werk doen. Huub Janssen is 71 jaar geworden.


Op 24 Januari 2006 wordt door Melanie Blatt, Shaznay Lewis en Nathalie en Nicky Appleton bevestigd dat All Saints na vijf jaar weer bij elkaar komt. In een interview met het Britse muziekblad New Musical Express zeggen de zangeressen dat zij een contract hebben getekend bij de platenmaatschappij Parlophone. Op 6 November 2006 verschijnt hun comeback-single Rock Steady, die de derde plaats in de Britse hitparade haalt.


Vanaf 24 Januari 1995 ligt het album Balance van Van Halen in de platenwinkel. Balance is het laatste Van Halen album met zanger Sammy Hagar, hij gaat in 1996 liever weer solo verder. Wel is Hagar nog op enkele nummers van het in December 1996 verschenen Best Of Vol 1 te horen. Opvolger voor Sammy Hagar is de van Extreme afkomstige Gary Cherone. Balance komt op 11 Februari 1995 binnen op de eerste plaats van de albumlijst van Billboard. De CD staat slechts één week aan de top. In Nederland komt het album op 4 Februari 1995 de Nederlandse albumlijst binnen, en bereikt op 18 Februari 1995 als hoogste positie de zevende plaats. De hoes van Balance is een ontwerp van Glen Wexler en is gebaseerd op een concept van Alex van Halen. In Japan wordt de hoes gecensureerd.


Op 24 Januari 2008 wordt bekend dat zanger Ali Campbell de band UB40 gaat verlaten. Na bijna dertig jaar wil Campbell zich op soloprojecten gaan storten. De overige zeven bandleden van de Britse reggaeband gaan door met optreden en het opnemen van nieuwe albums. "De andere bandleden van UB40 zijn natuurlijk teleurgesteld en verdrietig nadat ze bijna dertig jaar als band, als goede vrienden en als een familie zijn samen geweest", is in de verklaring te lezen. UB40 wordt in 1978, in de hoogtijdagen van de Britse punk, in Birmingham opgericht. Vanaf het begin is UB40 een band met een multicultureel statement en een sterk politiek engagement. De band ontleend haar naam aan het formulier dat werklozen bij de sociale dienst moeten aanvragen teneinde aanspraak te kunnen maken op een werkloosheidsuitkering (Unemployment Benefit). Food For Thought is de eerste single, maar de grote doorbraak komt met de Neil Diamond-cover'Red Red Wine van het succesalbum Labour of Love uit 1983. In 1985 staat de band op Live Aid en zingt samen met Chrissie Hynde de Sonny & Cher cover I Got You Babe naar de eerste plaats. De anti-apartheidsingle Sing Our Own Song wordt in de zomer van 1986 een nummer 1-hit. In 1990 gaat de band de studio in met Robert Palmer om nummers op te nemen voor diens album 'Don't Explain. In 2007 komt UB40 in het nieuws nadat Paris Hilton overduidelijk hun Kingston Town heeft 'gebruikt' voor haar single Stars Are Blind. In April 2008 wordt bekend gemaakt dat reggaezanger Maxi Priest (tijdelijk?) de zang voor zijn rekening neemt.


Dark Horse Records brengt op 24 Januari 1977 de single Crackerbox Palace van George Harrison uit. Op de B-kant van deze single staat Learning How To Love You. Crackerbox Palace komt op 29 Januari 1977 de Billboard Hot 100 binnen, en haalt de negentiende plaats. In Nederland komt de single niet verder dan de tipparade.


Muziek Jarige Op 24 Januari

1933: Zeke Carey - The Flamingos Zanger († 24 Dec. 1999)
1936: Jack Scott - Zanger USA
1941: Ray Stevens (Harold Ragsdale) - Zanger USA
1941: Aaron Neville - The Neville Brothers Zanger
1941: Michael Chapman - Zanger USA
1941: Neil Diamond - Zanger USA
1945: Tammy Terrell - Zangeres USA († 16 Maart 1970)
1947: Warren Zevon - Singer/Songwriter USA († 7 Sept. 2003)
1950: Detleff Petersen - Lake Drums
1958: Jools Holland - Pianist/Presentator Engeland
1963: Keech Rainwater - Lonestar Drums
1971: Dennis Van Leeuwen - Kane Gitaar
1972: Beth Hart - Zangeres USA
1975: Paul Marazzi - A1 Zanger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten