Zoeken in de muziekgeschiedenis

20 jan. 2013

Muziekgeschiedenis van 21 Januari

The Who moet op 21 Januari 1967 optreden op de Universiteit in Leeds. Pete Townshend staat met zijn Lincoln Continental zonder benzine op de A1 snelweg, en moet daardoor de eerste set missen. Gitarist Peter Vernon-Kell van het voorprogramma The Hamilton Movement vervangt Pete Townshend. Peter Vernon-Kell heeft nog enige tijd gitaar gespeeld in The Detours (voorloper The Who). Als Pete Townshend, vier uur te laat, eindelijk arriveerd blijkt dat hij zijn gitaar heeft moeten inleveren om aan benzine te komen. De gitarist van The Who heeft geen geld bij zich. Peter Vernon-Kell: "Pete ended up having to forfeit his guitar to get petrol as he didn't have any money on him. Consequently Alan Oates (de roadie van Pete Townshend) practically begged me to let Pete use my six-string Rickenbacker, promising nothing would happen to it. Of course, i got it back with the neck snapped in half".


Bill Wyman maakt op 21 Januari 1961, in de Starlight Ballroom in Penge in Engeland, zijn podium debuut met zijn eerste échte groep The Cliftons. In eerste instantie willen Bill Wyman, Steve Carroll, Dennis Squires en Cliff Starkey zich The Squires noemen. Het optreden verloopt niet geheel vlekkeloos, één van de snaren van zijn basgitaar breekt en zijn plectrum gaan kapot. Het is de eerste en ook laatste keer dat Bill Wyman geen reserve plectrum en reserve snaren bij zich heeft.


De opnamen voor Loving You, de tweede film waarin Elvis Presley de hoofdrol speelt, gaan op 21 januari 1957 van start.De film is eind Maart 1957 voltooid. De debuterende Dolores Hart is Elvis' tegenspeler. De regie is in handen van Hal Kanter. In Loving You zingt Elvis Presley ondermeer: Lonesome Cowboy, Teddy Bear en Got A Lot Of Livin' To Do. Bij dit liedje zitten zijn ouders, Gladys en Vernon Presley, in het publiek. Loving You gaat op 9 juli 1957 in het Strand Theatre in Memphis in premiere. Op 30 Juli 1957 gaat de film landelijk in premiere.


Tennessee Ernie Ford staat vanaf 21 Januari 1956 vier weken lang op de eerste plaats in de Engelse hitlijst met Sixteen Tons. Het nummer is op 21 September 1955 in de Capitol Studios in Hollywood opgenomen en wordt één van de snelst verkopende platen uit de Amerikaanse popgeschiedenis. In zes weken tijd gaan er méér dan1 miljoen exemplaren van over de toonbank. Vanaf 26 November staat de plaat dan ook acht weken lang op nummer 1 in de Amerikaanse hitparade. Na Amerika volgt Engeland waar Sixteen Tons ook een enorm succes wordt. Sixteen Tons wordt in 1946 geschreven en opgenomen door Merle Travis. De banjospeler uit Kentucky wil eind jaren 40 een album uitbrengen met niets dan traditionele Hillbilly-worksongs. Wanneer hij naar zijn mening niet genoeg goeie liedjes kan vinden, besluit Merle Travis er zelf maar een paar te schrijven, waaronder Sixteen Tons. Merle schrijft het nummer naar de levensomstandigheden en de uitspraken van zijn vader die in de kolenmijnen in Beech Creek, Kentucky werkt: "Alle dagen 16 ton kolen scheppen, wat ben je daarmee?" en "Weer een dag ouder en weer wat dieper in de schuld".


Billy Idol door een rechter in Los Angeles op 21 Januari 1992 veroordeeld tot een boete van $2,700 voor een vechtpartij bij een restaurant in West Hollywood. Naast de geldboete moet de Britse zanger van de rechter een serie anti-drugs-commercials maken voor de Amerikaanse televisie.


Op 21 Januari 1975 word de single Shining Star van Earth Wind & Fire uitgebracht. Earth Wind & Fire heeft het nummer in September 1974 opgenomen. Shining Star komt op 15 Februari 1975 de Billboard Hot 100 binnen, en staat in de week van 24 Mei 1975 op de eerste plaats.


Soul zanger Jackie Wilson overlijdt op 21 Januari 1984 in Mount Holly, New Jersey, na zo'n acht jaar in een comatueuze toestand te zijn gehouden. Jack Leroy Wilson Jr. wordt op 9 juni 1934 in Detroit, Michigan geboren, en begint in 1953 zijn zangcarriere in de Rr&B/Doo-Wop-groep Billy Ward & The Dominoes, waarin hij de opvolger is van Clyde McPhatter, die leadzanger van The Drifters wordt. Met de Dominoes maakt Wilson tussen 1953 en 1957 een stuk of twintig opnamen voor Federal, King en Decca. Daarna gaat hij als solist verder op het Brunswick label en heeft al gauw succes met het novelty-achtige Reet Petite uit 1957, en de tienerschuiver Lonely Teardrops uit 1959. Beide songs zijn geschreven door de latere Motown-baas Berry Gordy Jr. Beinvloed door Mario Lanza brengt Wilson operaballades als Night en Alone At Last, die op single gekoppeld worden aan stevige R&;B-nummers als Doggin' Around en A Woman, A Lover, A Friend. Met Sam Cooke is Wilson een van de eersten die zich buiten het traditionele R&B/Gospel-concept begeeft. Tussen 1957 en 1964 scoort hij maar liefst dertig hits en bereikt hij zowel bij een zwart als een blank publiek een grote populariteit als live-performer door zijn geweldige stembereik en gevoel voor drama. Na zijn laatste grote hits, het Motown-achtige Whispers en Higher And Higher, vindt hij geen aansluiting bij de nieuwe stromingen in de zwarte muziek en zoekt hij grotendeels zijn toevlucht tot het oldies-circuit. Tijdens een optreden in het Latino Casino in New Jersey in September 1975 wordt hij getroffen door een bijna fatale hartaanval, waardoor hij in voortdurende (half)coma-toestand jarenlang in het ziekenhuis verpleegd moet worden. Na zijn dood bereikt begin 1987 het nummer Reet Petite wederom de hoogste regionen van de hitparade, doordat iemand op het lucratieve idee komt het te ondersteunen door een animatiefilmpje. Hetzelfde gebeurt met I Get The Sweetest Feeling en Higher And Higher. Drie jaar na zijn overlijden wordt Jackie Wilson op 21 Januari 1987 opgenomen in de Rock And Roll Hall Of Fame. Begin 1987 scoort Jackie Wilson in Nederland zijn eerste nummer 1-hit. Reet Petite (uit 1957) staat vanaf 14 Februari 1987 twee weken op nummer 1 in de Top 40. Jackie Wilson is 49 jaar geworden.


Vanaf 21 Januari 1966 ligt het nummer This Golden Ring van The Fortunes in de platenwinkel. Het door Roger Cook en Roger Greenaway geschreven nummer komt op 3 Februari 1966 de Engelse hitparade binnen, en bereikt de vijfde plaats. In Nederland is This Golden Ring goed voor een achtste plaats in de Top 40.


Voor twee leden van The Golden Earrings krijgt het optreden op 21 Januari 1967 in het Concertgebouw in Vlissingen een minder prettig vervolg. Na afloop van de voorstelling rijdt het spiksplinternieuwe busje van de groep vlakbij het Concertgebouw tegen een boom. De negentienjarige bestuurder en ook bassist Rinus Gerritsen lopen hierbij een hersenschudding en verwondingen aan het gezicht op. De auto ter waarde van 15.000 gulden is total-loss.


George Harrison treedt op 21 Januari 1966, in het Leatherhead Register Office in Epsom in het graafschap Surrey, in het huwelijk met Patti Boyd (geb. als Patricia Anne Gaymer-Jones). George Harrison heeft Patty Boyd ontmoet tijdens de opnamen van A Hard Days Night, de eerste bioscoopfilm van The Beatles. Paul McCartney is getuige. Na de plechtigheid gaat het hele gezelschap naar het landhuis van George Harrison in Esher. Patty Boyd en George Harrison vertrekken een dag later naar Barbados waar zij een hun wittebroodsweken doorbrengen. Op 14 Juni 1977 is het huwelijk voorbij, Patty Boyd hertrouwt op 27 Maart 1979 met Eric Clapton. George Harrison hertrouwt op 7 September 1978 met Olivia Trinidad Arias.


Bij een verkeersongeluk in de Oostenrijkse Alpen, komen op 21 Januari 1996 zangers Dennis Fuller en Edem Ephrain van The London Boys om het leven. Ook de vrouw van Edem Ephrain, Bettina overleeft het ongeluk niet. Dennis Fuller (geb 19 Juni 1959 in Jamaica) en Edem Ephrain (geb 1 Juli 1959 in Londen) richten midden jaren 80 de Eurodisco groep The London Boys op, waarmee zij vier albums opnemen en twee top 10 hits scoren: London Nights en Requiem. In Europa worden er in totaal 4.5 miljoen platen van het duo verkocht.


Songschrijver Irwin Levine overlijdt op 21 Januari 1997 in het St. Barnabas Medical Center in Livingston, New York aan de gevolgen van een nierziekte. Irwin Levine wordt op 23 Maart 1938 geboren, en is het meest bekend als co-auteur van het nummer Tie A Yellow Ribbon Round The Ole Oak Tree, wat in 1973 door Tony Orlando & Dawn de hitlijsten ingezongen wordt. Na Yesterday van The Beatles is Tie A Yellow Ribbon Round The Old Oak Tree het vaakst vertolkte liedje uit de muziekgeschiedenis. Irwin Levine heeft het nummer samen met Larry Brown geschreven. Irwin Levine is ook mede verantwoordelijk voor nummers als Knock Three Times en Gypsy Rose. Irwin Levine is 58 jaar geworden.


The Rolling Stones en Roy Orbison komen op 21 Januari 1965 op Sydney Airport in Australie aan voor een korte tournee door Australie en Nieuw-Zeeland. Op het vliegveld van Sydney staan een paar duizend gillende fans te wachten (foto). Een Australische journalist van het Australian TV Times Magazine schrijft over de aankomst: "Na weken van ademloze verwachting, was ik zojuist getuige van een historische gebeurtenis in de culturele ontwikkeling van ons land. Om 8.27 springen de Stones van de vliegtuigtrap op Australische grond. Ze negeren 2500 gillende fans. Op benen zo dun en lang als stofzuigerslangen hollen ze naar de doune. Een paar fans vangen een glimp op. De meerderheid ziet niks. Het is in een paar seconden voorbij. Een politieman zei '10 of 15 jaar geleden zouden we die gasten opgepakt hebben wegens landloperij, en omdat ze zich als vrouwen verklede". Het eerste optreden van de tour door Australie en Nieuw-Zeeland is op 22 Januari 1965 in het Manufactors' Auditorium in Sydney. Er worden steeds twee concerten per plaats gegeven, behalve op 6 Februari in de Town Hall in Auckland waar drie keer wordt opgetreden. De setlist van The Rolling Stones bestaat slecht uit negen nummer: Not Fade Away, Walking The Dog, Under The Boardwalk, Little Reed Rooster, Around And Around, Heart Of Stone, It's Alright, Time Is On My Side en It's All Over Now. De tournee door Australie en Nieuw-Zeeland eindigt op 13 Februari 1965 in het Capital Theatre in Perth. Naast Rob Orbison staan ook The Newbeats, Compere Don Linden en Ray Columbus & The Invaders in het voorprogramma.


Peter & Gordon staan op 21 Januari 1964 in de Abbey Road Studio in Londen om het nummer A World Without Love op te nemen. A World Without Love is geschreven door Paul McCartney die een relatie heeft met Peter's zus, Jane Asher. McCartney wordt echter niet als componist op de plaat genoemd. Er wordt een pseudoniem gebruikt, Bernard Webb, om te kijken of een door hem geschreven nummer ook een hit zou worden als zijn naam er niet opstaat. De single komt op 12 Maart 1964 de Engelse hitparade binnen. Vanaf 23 April 1964 staat hij twee weken op de eerste plaats. In Amerika komt A World Without Love op 27 Juni 1964 op nummer 1 in de Amerikaanse hitparade. Peter Asherwordt later de manager van ondermeer James Taylor en Linda Ronstadt.


Op 21 Januari 1987 wordt Roy Orbison door Bruce Springsteen geintroduceerd in de Rock & Roll Hall Of Fame. Andere artiesten die ook aan de eregalerij der popsterren worden toegevoegd zijn ondermeer Marvin Gaye, Smokey Robinson, Bill Haley en The Coasters, die hiermee de eerste zanggroep is in de Rock & Roll Hall Of Fame. Lang kan Orbison er niet van genieten. Hij overlijdt op 6 December 1988 op 52 jarige leeftijd.


Johan Vlemmix heeft zijn eerste toptienhit wanneer hij op 21 Januari 2008 met het liedje Een Bussie Vol Met Polen op een negen plaats binnenkomt in de Single Top 100 van Gfk Megacharts. "Geweldig ik heb hiervoor al 54 platen uitgebracht en dit is de eerste keer dat het me lukt," aldus een dolblije Vlemmix die het liedje opnam met zanger Nol Roos. De oranjefanaat noemt het feit dat hij eindelijk een hit scoort een koninklijke kroon op zijn werk. Al moet dit wel gedeeld worden met het bedankje dat hij krijgt van Willem Alexander en Maxima. Die sturen een briefje naar aanleiding van het liedje Amalia, Je Zwaait Zo Schattig Naar De Camera, dat Vlemmix speciaal voor de vierde verjaardag van het prinsesje schrijft. Een Bussie Vol Met Polen wordt onder de naam Ein Omnibus Mit Polen ook in Duitsland uitgebracht.


Uma Lee wordt op 21 Januari 2007 geboren als dochter van Minka Mooren en Suzanne Klemann. Een gezamenlijke vriend heeft als zaaddonor opgetreden, en zal later een belangrijke rol spelen in het leven van Uma Lee. Minka Mooren en Suzanne Klemann, de zangeres van Lois Lane zijn al vijftien jaar samen. Op 25 Juli 2005 zijn zij in het huwelijk getreden.


Omdat hij probeert om zonder kaartje te reizen wordt Leif Garrett op 21 Januari 2006 in de metro van Los Angeles opgepakt. Agenten ontdekken na zijn aanhouding dat de zanger ook nog heroine bij zich heeft. Leif Garrett is eerder in Maart 2005 veroordeeld voor het bezit van drugs. Leif Garrett is bekend van zijn hit uit 1979 met I Was Made For Dancin'.


Op 21 Januari 2002 overlijdt in Bel Air, Los Angeles de zangeres Peggy Lee. Peggy Lee wordt op 26 Mei 1920 als Norma Deloris Egstrom in Jamestown, North Dakota geboren, en is het meest bekend van haar wereldhit Fever uit 1958. Peggy Lee is vanaf haar 14de actief als zangeres. Bij een plaatselijk radiostation bedenkt de manager de artiestennaam Peggy Lee. Na een aantal jaren als zangeres in Californie te hebben gewerkt, beland Peggy Lee in Chicago, waar ze wordt opgemerkt door Mel Powell. Powell introduceert Peggy Lee bij Benny Goodman, die een zangeres voor zijn orkest zoekt als vervangster voor Helen Forrest. Een paar dagen later maakt Peggy Lee met Benny Goodman haar eerste plaatopname. Peggy Lee is te horen op verschillende hits van Benny Goodman uit de jaren veertig, waaronder How Deep Is The Ocean?, How Long Has This Thing Been Going On? en My Old Flame. Peggy Lee trouwt later met Dave Barbour, de gitarist van Benny Goodman. De muzikale samenwerking tussen Lee en Barbour duurt tot eind jaren vijftig. Het huwelijk woordt al in 1952 ontbonden. In de jaren vijftig brengt Peggy Lee verschillende succesvolle albums uit, waarop ze meestal werd begeleid door jazzmuzikanten als Jimmy Rowles, Marty Paich en George Shearing. Bovendien is Peggy Lee betrokken bij speelfilms als The Jazz Singer (1953) en Pete Kelly's Blues (1955). Het grootste succes boekt ze echter in een film waarin ze niet te zien was, maar waaraan ze alleen haar stem leent: Walt Disney's Lady And The Tramp (1955). Peggy Lee is 81 jaar geworden.


Omdat zij op 21 Januari 2004 aan een rechtbank in Detroit het bezit van drugs toegeeft, ontloopt Kim Mathers, de ex-vrouw van Eminem, een gevangenisstraf voor het bezit van cocaine. Kim Mathers is in Juni 2003 gearresteerd, wanneer politieagenten bij een routinecontrole twee zakjes met een wit poeder aantreffen in haar auto. Dit poeder blijkt achteraf cocaine te zijn. Kim Mathers is twee jaar voorwaardelijk opgelegd. Ook de proceskosten komen voor haar rekening. De 29-jarige ex-vrouw van Eminem zal zich regelmatig moeten onderwerpen aan een test op het gebruik van alcohol en drugs. De openbare aanklager heeft haar gewaarschuwd dat deze test erg streng is en dat Kim Mathers er rekening mee moet houden dat zo'n onderzoek op elk willekeurig moment kan plaatsvinden.


Op 21 Januari 1959 ontvangt The Kingston Trio (Bob Shane, Nick Reynolds en Dave Guard) een gouden plaat voor hun single Tom Dooley. Het plaatsje heeft in de week van 17 November 1958 op de eerste plaats van de Amerikaanse Hot 100 gestaan.


Voormalig Luv' zangeres Patty Brard treedt op 21 Januari 1983 in het huwelijk met de schatrijke Italiaanse zakenman Carlo Nasi. Voor Patty Brard is dit haar tweede huwelijk. Eerder is zij korte tijd getrouwd geweest met presentator Ron Brandsteder. In Juli 1983 krijgen Patty Brard en Carlo Nasi een dochter: Priscilla. Patty en Carlo Nasi gaan in 1989 uit elkaar.


De soundtrack van de film Saturday Night Fever staat op 21 Januari 1978 op de eerste plaats van de Billboard albumlijst. The Bee Gees leveren acht nummers voor het album. Een aantal songs is al een paar jaar oud zoals Jivetalkin', maar speciaal voor het album hebben The Bee Gees ook diverse songs geschreven zoals How Deep Is Your Love, Night Fever, If I Can't Have You en Stayin' Alive (foto). More Than A Woman staat zelfs in twee versies op het album. Naast de versie van The Bee Gees zingen ook de broers Tavares het nummer. Ook de Amerikaanse componist van filmmuziek David Shire levert een drietal songs: Salsation, Night On Disco Mountain en Manhattan Skyline. Saturday Night Fever staat uiteindelijk 24 weken op de eerste plaats, en ontvangt dan ook een Grammy Award. Ook in Engeland en Nederland gaat het album vlot over de toonbanken. In Engeland staat Saturday Night Fever 18 weken op 1 en in Nederland 19 weken op 1.De singles Stayin' Alive, Night Fever en If I Can't Have You halen alle drie de hoogste positie in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Ook Boogie Shoes van KC & The Sunshine Band wordt op single uitgebracht en haalt de hitlijst. Saturday Night Fever wordt beschouwd als het beste disco-album uit de popgeschiedenis, en is met meer dan 30 miljoen verkochte exemplaren de bestverkochte soundtrack allertijde.


Op 21 Januari 1982 schenkt bluesgitarist en -zanger B.B. King zijn complete platencollectie aan het studiecentrum van de Mississippi University's Centre For Southern Culture. De verzameling bestaat uit meer dan 7000 platen, waaruit B.B. King's brede interesse blijkt. Zo bevat de collectie ondermeer Jazz, Soul, R&B, Pop, Country en Bluesplaten.


David Palmer, voormalig toetsenist van Jethro Tull, veranderd op 21 Januari 2003 zijn naam officieel in Dee Palmer, na een succesvolle geslachtsveranderings operatie. David Palmer speelt van 1969 tot 1980 bij Jethro Tull en is ondermeer te horen op de albums Aqualung en Thick As A Brick.


Op 21 Januari 1960 zijn Cliff Richard & The Shadows te gast in The Pat Boone Show. In dit Amerikaanse televisieprogramma spelen zij ondermeer Forty Days, Living Doll, Dynamite, Voice In The Wilderness en Whole Lotta Shakin' Going On. Samen met Pat Boone zingt Cliff Richard het nummer Pretty Blue Eyes.


Tom Parker overlijdt op 21 Januari 1997 in Las Vegas aan de gevolgen van een hersenbloeding. Colonel Tom Parker wordt op 26 Juni 1909 in Breda in Nederland als Andreas (Dries) Cornelis van Kuijk geboren. Op twintigjarige leeftijd wordt hij verdacht van de moord op de vrouw van een groenteboer uit Breda. Dries van Kuijk vlucht, zonder papieren, naar Amerika. Hier begint hij zijn carriere met The Great Parker Pony Circus en de act Colonel Tom Parker And His Dancing Chickens. Daarbij laat hij kippen op een, met zaagsel bedekte, kokend hete laat dansen. Later wordt hij manager van Eddy Arnold, Hank Snow en Gene Austin. Met Hank Snow richt hij medio jaren vijftig in Nashville een impresariaat op. Hij begint optredens voor Elvis Presley te boeken. Parker weet Elvis uiteindelijk ervan te overtuigen dat hij de juiste man is om diens zaken te behartigen en gaat dan ook onmiddellijk aan het werk. Eerst zoekt hij naar een grotere platenmaatschappij voor zijn pupil. Dat wordt RCA-Victor, dat voor het in 1955 uitzonderlijk hoge bedrag van 35.000 dollar (en een rose Cadillac) tevens alle rechten op Presley's Sun-opnamen krijgt Colonel Tom Parker is 87 jaar geworden.


Robin John Gibb wordt op 21 Januari 1983 geboren als zoon van Robin Gibb en zijn tweede vrouw Dwina Murphy. Uit een eerder huwelijk met Molly Hullis heeft de zanger van The Bee Gees een zoon (Spencer) en een dochter (Melissa).


De Amerikaanse rockgitarist Ted Nugent trouwt op 21 Januari 1989 met radio-verslaggeefster Shemane Deziel. Het paar wordt door acteur Kurt Russell in een antieke auto naar de plaats van de trouwplechtigheid gereden. In Mei 2003 verschijnt het boek Married to a Rock Star (Music of the Great Lakes) van Shemane Nugent.


Robbie Williams wordt op 21 Januari 2006 onderscheiden als De Beste Buitenlandse Zanger van 2005. Williams neemt de prijs tijdens de Franse NRJ Music Awards persoonlijk in ontvangst. Dit in tegenstelling tot Madonna die is uitgeroepen tot De Beste Buitenlandse Zangeres van 2005. Uit handen van Johnny Hallyday krijgt Shakira een NRJ Music Award. Haar Spaantalige hit La Tortuna is uitgeroepen tot Het Beste Buitenlandse nummer. De uitreiking van de NRJ Music Awards wordt jaarlijks georganiseerd door het Franse radioconcern NRJ. Dit jaar hebben zeveneneenhalf miljoen luisteraars in Frankrijk, Duitsland en Belgie hun stem uitgebracht.


Jan Keizer staat op 21 Januari 2000 voor het eerst na een hartoperatie met BZN op het podium. In Augustus 1999 voelt de zanger van BZN zich niet lekker. Op aanraden van collega Jan Tuijp gaat Jan Keizer naar zijn huisarts, die hem direct doorverwijst naar het ziekenhuis. Hier blijkt dat hij op het nippertje is ontsnapt aan een hartinfarct. Jan Keizer moet worden geopereerd, en krijgt vier omleidingen die er voor zorgen dat zijn hart weer optimaal functioneert. Het werk aan zijn langverwachte solo-album, waarop hij Franstalige chansons vertolkt, komt daardoor stil te liggen. Het BZN-album The Best Days Of My Life komt wel gewoon op de markt, hoewel de uiteindelijke verkoop door de verplichte rust periode van vier maanden voor Jan Keizer en een doordoor verminderde beschikbaarheid voor promotie een tikkeltje tegenvalt.


De RTBF zendt op 21 Januari 1976 de Belgische voorronde uit van het Eurovisie Songfestival. In deze uitzending worden vijf nummers gezongen door Delizia (een zusje van Adamo), Didier Vincent, Le Grand Frisson, Pierre Rapsat en Andre Simons. Een jury van professionals en het publiek wijst Pierre Rapsat met Judy & Cie als winnaar aan. Tijdens de internationale finale van het Eurovisie Songfestival, die op 3 April 1976 in Den Haag wordt gehouden, eindigt Pierre Rapsat op de achtste plaats. Deze 21ste editie van het Eurovisie Songfestival wordt gewonnen door het voor Engeland uitkomende Brotherhood Of Man met Save Your Kisses For Me.


Door voor een aanstormende trein te springen pleegt Ber Kwaspen op 21 Januari 2007 zelfmoord. Ber Kwaspen is is sinds 1967 drummer bij The Classics. The Classics, van oorsprong een show-orkest, wordt in 1967 in Stramproy opgericht. De band besstaat dan uit Jan Dirkx, Ber Kwaspen, Harrie Broens, Rene Munnecom (in 1971 opgevolgd door Joep Beurkens, ex-Teddybears en Uptight) en Ton Dirkx (in 1974 opgevolgd door Peter Gerrits). In de jaren zeventig hebben The Classics hits met onder meer My Lady Of Spain, Gimme That Horse, Yellow Sun Of Ecuador, Papa Peppone, Russian Lady, Sunshine Baby en Wings Of An Angel. De Limburgse groep gaat in 1992 uit elkaar. Een aantal jaren later richten enkele ex-leden, onder wie Kwaspen, The Classics Revival Band op. Ber Kwaspen is het tweede lid van The Classics dat overlijdt. Op 6 April 2005 overlijdt Joep Beurskens. Ber Kwaspen is 58 jaar geworden


Op 21 Januari 2006 beginnen Bill Wyman & The Rhythm Kings met een optreden in Enschede aan een korte Nederlandse tournee. Andere live-data zijn in Rotterdam, Groningen en Haarlem. Tijdens deze Let The Good Times Roll-tournee gaat Eddie Floyd mee als 'Special Guest'. In een interview zegt Bill Wyman dat Nederland zijn op één na favoriete land is om op te treden. "De fans zijn aardig en blijven massaal naar onze optredens komen. Geweldig. Maar Engeland staat natuurlijk op één", aldus de bassist die The Rolling Stones in 1992 na 31 jaar heeft verlaten.


Terwijl The Monkees op 21 Januari 1967 een concert geven in het Memorial Coliseum in Phoenix, Arizona wordt in de RCA-studio in New York door hun producer Jeff Barry aan nieuwe plaatopnamen gewerkt. Barry wordt bijgestaan door de studiomuzikanten Artie Butler, Tom Cerone, Stan Free, Al Gorgoni, Herb Lovelle, Lou Mauro, Hugh McCraken en Don Thomas. Voor het nummer A Little Bit Me A Little Bit You worden op deze dag de basisbanden geproduceerd. Op 4 Februari 1967 neemt Davy Jones de zangpartij op. Neil Diamond, die het nummer geschreven heeft, is twee dagen later in de RCA-studio om wat koorwerk toe te voegen. A Little Bit Me A Little Bit You, met op de B-kant The Girl I Knew Somewhere, komt op 25 Maart 1967 binnen in de Billboard Hot 100, en bereikt de tweede plaats.


Wynonna Judd treedt op 21 Januari 1996 in Nashville in het huwelijk met Arch Kelley. De countryzangeres is in verwachting van hun tweede kind. Grace Pauline Kelley wordt op 21 juni 1996 geboren. Haar broer Elijah Kelley is op 23 December 1994 geboren. In 1999 gaan Wynonna Judd en Arch Kelley uit elkaar. Judd hertrouwt op 22 November 2003 met haar bodyguard D.R. Roach.


Op 21 Januari 1984 komt Als Je Wint van Henny Vrienten & Herman Brood op de 21ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. Op de B-kant van deze single staat Amstel Hotel 13:00 Uur. Zowel Als Je Wint als Amstel Hotel 13:00 Uur zijn geschreven door Henny Vrienten. Als Je Wint bereikt op 11 Februari 1984 de tiende plaats als hoogtse notering.


Tijdens het derde seizoen van American Idols komt op 21 Januari 2004 het bericht naar buiten dat bepaalde nummers niet meer gezongen mogen worden. Candle In The Wind van Elton John, Fallin'van Alicia Keys en alle nummers van Bruce Springsteen, Mariah Carey, No Doubt, R.Kelly, Tom Petty, Korn en Linkin' Park mogen niet meer gebruikt worden. De organisatie van American Idols is bang dat de kosten voor het gebruik van deze nummes te hoog worden. Of dat de artiesten liever niet hebben dat hun nummers in American Idols gebruikt worden, wordt niet bekend gemaakt.Muziek Jarige Op 21 Januari

1939: Wolfman Jack (Robert Weston Smith) - Amerikaans DJ († 1 Juli 1995)
1941: Placido Domingo - Zanger Spanje
1941: Richie Havens - Zanger USA
1942: Freddy Breck (Gerhard Breker) - Zanger Duitsland († 17 Dec. 2008)
1942: Mac Davis - Zanger USA
1942: Edwin Starr - Zanger USA († 2 April 2003)
1945: Chris Britton - The Troggs Gitaar
1947: Pye Hastings - Caravan Zanger
1947: Jim Ibbotson - The Nitty Gritty Dirt Band Gitaar
1950: Billy Ocean (Leslie Charles) - Zanger Trinidad
1954: Nigel Glockler - Saxon Drums
1956: Rob Brill - Berlin Drums
1958: Anita Baker - Zangeres Amerika
1965: Robert Del Naja - Massive Attack Zanger
1965: Jam Master Jay (Jason Mizell) - Run DMC Rapper
1966: Wendy James - Transvision Vamp Zangeres
1970: Nicky Wire - Manic Street Preachers Bassist
1976: Emma Bunton - Spice Girls Zangeres (Baby Spice)
1980: Nokio (Tamir Ruffin) - Dru Hill Zanger
1980: Benjamin Moody - Evanescence Gitaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten