Zoeken in de muziekgeschiedenis

6 dec. 2012

Muziekgeschiedenis van 7 December

Op 7 December 2007 wordt bekend dat de Britse verzenddienst Parcelforce een gitaar is kwijtgeraakt. De gitaar, een Fender Stratocaster met handtekeningen van ondermeer Eric Clapton, Mark Knopfler, Bill Wyman, Brian May, Jimmy Page en Pete Townshend raakt zoek tijdens het transport van London naar Dave Allen in Market Harborough, Leicestershire. Dave Allen is meer dan een jaar bezig geweest om de handtekeningen van de rocksterren op de gitaar te krijgen. De Fender Stratocaster zou worden geveild voor een goed doel. De opbrenst zou naar het Rainbows Children's Hospice in Loughborough gaan. "Everybody is very, very deflated. It was the first and only time we had let the guitar out of our hands." aldus Dave Allen. Parcelforce biedt aan een bedrag van £15,000 te doneren aan het Rainbows Children's Hospice. Een jaar eerder heeft Fender Stratocaster met handtekeningen van ondermeer Paul McCartney en Sting een bedrag van £1.3 miljoen opgebracht.

Carl_douglas_kung_fu_fightingCarl Douglas komt op 7 December 1974 op de eerste plaats van de Billboard Hot 100 met het nummer Kung Fu Fighting. Carl Douglas is een sessie zanger voor Pye Records wanneer hij Kung Fu Fighting schrijft. Het idee voor het nummer krijgt hij, wanneer hij op straat twee kinderen ziet die Kung Fu bewegingen maken. Wanneer de Aziatische producer Biddu, het door hem en Larry Weiss geschreven nummer I Want To Give You My Everyting, door Carl Douglas wil laten inzingen, weet Douglas de producer te overtuigen om zijn Kung Fu Fighting op de B-kant te zetten. Kung Fu Fighting wordt in 10 minuten opgenomen, omdat het toch maar een B-kantje is. De platenmaatschappij denkt er anders over en maakt van Kung Fu Fighting de A-kant. Wereldwijd worden er meer dan 10 miljoen exemplaren van verkocht. Biddu is hierdoor de eerste Aziaat die een nummer 1 hit produceert. Carl Douglas is de eerste Jamaicaanse zanger die een nummer 1 hit heeft in Amerika.

Jerry Lee Lewis begint op 7 December 1964 met een optreden in de Town Hall in Birmingham aan een Engelse tournee. De groepen Twinkle, The Quiet Five en The Yardbirds staan in het voorprogramma.

Don't Let The Sun Go Down On Me van George Michael en Elton John komt op 7 December 1991 op de eerste plaats in de Engelse hitlijst. De live versie van Don't Let The Sun Go Down On Me wordt opgenomen tijdens een concert van George Michael op 25 Maart 1991 in Londen, waar Elton JOhn optreedt als Special Guest. Het duet is de enige nummer 1 ooit, die in de buitenlucht is opgenomen. Don't Let The Sun Go Down On Me wordt ook een nummer 1 hit in Amerika, alle opbrengsten gaan naar het Aids fonds.

Bachelor_boy_bw_the_next_time_cliff_richPlatenmaatschappij Columbia Records brengt op 7 December 1962 de single Bachelor Boy  b/w The Next Time van Cliff Richard & The Shadows uit. Zowel Bachelor Boy als The Next Time zijn afkomstig uit de bioscoopfilm Summer Holiday die in Januari 1963 in Londen in premiere gaat. Binnen één week worden er 250.000 exemplaren van deze single met de dubbele A-kant in Engeland verkocht. Bachelor Boy b/w The Next Time staat vanaf 3 Januari 1963 drie weken op de eerste plaats.

Op 7 December 1956 maken Tommy Steele & The Steelemen hun podiumdebuut in Finsbury Park Astoria in Londen. Tommy Steele wordt in de pers "het Britse antwoord op Elvis Presley" genoemd.

Genesis geeft op 7 December 1971 een concert in The Hobbits Garden in Wimbledon, Engeland. Het voorprogramma wordt verzorgd door een nog onbekende groep Roxy Music, die dan bestaat uit: Bryan Ferry, AndyMackay, Eno, Paul Thompson, Graham Simpson en Phil Manzanera.

Op 7 December 1987 overlijdt Richard Taylor. Taylor is tien jaar lang zanger van The Manhattans, een uit New Jersey afkomstige zwarte vocalgroup, geweest. The Manhattans komen in 1973 onder contract bij CBS en onder hoede van producer Bobby Martin, waardoor de groep doorbreekt naar de popcharts. The Manhattans vetolken vaak zelfgeschreven ballads in een sfeervolle, romantische stijl met in de hoofdrollen leadzanger Alston en Blue, wiens gesproken intro's een bijzonder cachet aan het geluid van de groep geven. In Nederland haalt Kiss And Say Goodbye in 1976 een eerste plaats. Taylor bekeert zich later tot de islam en noemt zich vanaf dan Abdul Rashid Talhah. Richard Taylor is 47 jaar geworden.

Harry_chapinZanger/filmer/componist Harry Chapin wordt op 7 December 1942 geboren Manhattan in New York. Na een afgebroken vliegersopleiding en een studie filosofie wordt Harry Chapin filmer. Hij maakt tussen 1965 en 1970 meer dan 300 films, waarvan er één in 1969 een Academy Award wint. In die tijd is hij ook actief in een folkgroep, samen met zijn vader en broers in het mekka van de Amerikaanse folkscene, Greenwich Village. Als de groep uiteengaat, stelt hij zelf een groep samen waarmee hij in 1972 zijn eerste elpee maakt Heads And Tales. Het nummer Taxi van dit album wordt een hit in de Verenigde Staten, het jaar daarop gevolgd door W.O.L.D. van Short Stories, dat ook in Nederland bescheiden succes heeft. Een ander nummer van Chapin, Circle, krijgt in Nederland bekendheid in de uitvoering van The New Seekers. Hoewel Harry in de Verenigde Staten inmiddels een gevestigd artiest is, is zijn succes in Europa beperkt gebleven. Harry's liedjes zijn vaak short stories, compleet met de onverwachte wending aan het eind van elk liedje. In Mei 1977 treedt hij voor het eerst op in Nederland. Dat is tevens zijn eerste optreden op het vasteland van Europa. Op 16 Juli 1981 komt Harry Chapin om het leven tijdens een auto-ongeluk in Jericho, New York. Harry's auto wordt op The Long Island Expressway door een vrachtwagen geramd, vliegt in brand en wordt volledig verwoest. In de Carnegie Hall in New York wordt op 7 December 1987 een herdenkingsconcert voor Harry Chapin gehouden. Er wordt opgetreden door o.a. Paul Simon, Judy Collins en Bruce Springsteen. Postuum wordt Harry Chapin de gouden medaille voor goede verdiensten van het Amerikaanse Congres uitgereikt. Tijdens zijn leven heeft hij zich ingezet tegen de honger in de wereld. Harry Chapin is 38 jaar geworden.

Tijdens een rechtszitting in de rechtbank in Chicago moet Michael Jackson op 7 December 1984 bewijzen dat hij de melodie van The Girl Is Mine zelf heeft geschreven en niet heeft gestolen van Please Love Me Now. Michael Jackson wint deze rechtszaak.

Shakin' Stevens geeft op 7 December 1986 een concert in het Palladium in Londen. Van dit concert worden opnamen gemaakt die in 1987 worden uitgebracht op de B-kant van zijn studio-album Let's Boogie.

Soeur_sourireJeanine Deckers, ook bekend als Soeur Sourire of de Zingende Non, komt op 7 December 1963 op de eerste plaats van de Billboard Hot 100 met Dominique. Als Non in de Orde der Domincaner doet Deckers de wereld versteld staan door als Soeur Sourire een Amerikaanse nummer 1 hit te scoren. Het succes komt niet alleen onverwacht maar heeft ook grote gevolgen voor de rest van haar leven. Nadat ze, in 1966, het klooster heeft verlaten, begint ze een lesbische relatie met Annie Pecher. In 1974 krijgen de twee grote problemen met de Belgische belastingdienst, over de opbrengst van Jeanine's muziek. Het conflict sleept zich jarenlang voort en drijft het paar uiteindelijk de dood in. Op 29 Maart 1985 plegen de Belgische Jeanine Deckers en haar vriendin, Annie Pecher, zelfmoord in hun woning in Wavre. Omdat hun stoffelijke resten pas vier dagen later worden gevonden, zijn er ook bronnen die 30 of 31 Maart noemen als de datum van overlijden.

Tijdens een gala in de Amerikaanse hoofdstad Washington worden op 7 December 2003 voor de 26ste keer de jaarlijkse ereprijzen van het Kennedy Center toegekend. Soulzanger James Brown wordt gexc3xaberd om zijn buitengewone bijdragen aan de Amerikaanse cultuur. Ook country-zangeres Loretta Lynn, comedienne Carol Burnett en filmregisseur Mike Nichols (bekend van The Graduate) behoren dit jaar tot de laureaten. De ereprijzen worden uitgereikt tijdens een show vol toespraken, sketches en muzikale optredens van collega's. Ten overstaan van president Bush, zijn vrouw en zijn ouders brengt Anastacia de James Brown-hit Sex Machine uit 1970 ten gehore. LL Cool J roemt The Godfather Of Soul om diens invloed op zijn carriere. "James Brown heeft mentale en sociale barrieres neergehaald. Dankzij hem kan ik, een zwarte knul uit Queens, mij hier nu met say it loud, I'm black and I'm proud richten tot de Amerikaanse president", aldus LL Cool J. Voorafgaand aan de huldiging krijgen de laureaten een receptie aangeboden. President Bush roemt hen om de interessante mix en hun superieure kwaliteiten als uitvoerend kunstenaars. Colin Powell, de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, heeft voor James Brown twee nieuwe bijnamen bedacht, The Secretrary Of Soul en The Foreign Minister Of Funk.

De MTV Unplugged EP van Mariah Carey is de eerste Mini-Disc titel die op 7 December 1992 door Sony op deze nieuwe media-drager wordt uitgebracht.

The_beatles_als_de_vier_juryleden_van_juOp 7 December 1963 zijn The Beatles op de BBC-televisie te zien als de vier juryleden van Juke Box Jury. In dit programma mogen zij hun mening geven over recentelijk uitgebrachte singles. Kiss Me Quick van Elvis Presley is volgens The Beatles een geheide hit. Juke Box Jury wordt om vijf over zes 's avonds rechtstreeks uitgezonden vanuit het Empire Theatre in Liverpool als onderdeel van een tweeluik over The Beatles. Om tien over acht is de groep diezelfde avond te zien in It's The Beatles. Ook dit programma komt vanuit het Empire Theatre in Liverpool.

Sharon den Adel, zangeres van Within Temptation, bevalt  op 7 December 2005 van een dochter. Eva Luna wordt acht weken te vroeg geboren, en moet in een couveuse tot zij op gewicht is. Op 2 januari 2006 mag Eva Luna naar huis, zij weegt dan inmiddels 1980 gram. Dit is een leuk verjaardagscadeau voor haar vader Robert Westerholt. De gitarist van Within Temptation viert op deze dag zijn 31ste verjaardag.

Hair_1Hair van Zen komt op 7 December 1968 op de veertigste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. Het gerucht gaat dat deze single op advies van Tineke de Nooij in de lijst is gezet als blijkt dat men bij Radio Veronica nog één titel tekort komt om de lijst compleet te maken. De groep Zen is in 1965 in Amsterdam opgericht door zanger/saxofonist Siegfried 'Siebe' van der Zee. Andere leden zijn: Dirk van der Ploeg (zang, gitaar), Valentijn Geverts (drums, orgel, piano), Bart Bos (bas) en Cees Visser (gitaar). Van der Ploeg schrijft de teksten, de muziek en de arrangementen. Hair is de vierde single van Zen, en staat vanaf 4 Januari 1969 drie weken op de eerste plaats. Hair en de B-kant Aquarius zijn afkomstig uit de musical Hair, die op 29 Oktober 1967 in het kleine Public Theatre op Broadway in New York in premiere is gegaan. De musical is geschreven door Galt MacDermott, James Rado en Gerome Ragni. Wegens groot succes is Hair vanaf 29 April 1968 in het grotere Biltmore Theatre op Broadway te zien. Na 1729 keer is op 1 juli 1972 de laatste voorstelling van Hair op Broadway.

Na telefonisch door Whitney Houston te zijn gealarmeerd, arriveren politieagenten op 7 December 2003 bij haar huis in Alpharetta, een buitenwijk van Atlanta, Georgia. De agenten treffen de veertigjarige zangeres aan met een blauwe plek op haar wang en een snee in haar bovenlip. Volgens Whitney Houston heeft haar man Bobby Brown haar geslagen bij een woordenwisseling. Bobby Brown is niet aanwezig als de politieagenten zich bij Whitney Houston melden. Hij is naar het vliegveld van Atlanta gereden. Hij zou een vlucht naar Californie hebben genomen. De politie probeert in contact te komen met Bobby Brown om hem  aan te klagen voor huisvredebreuk, maar willen ook zijn kant van het verhaal horen.

Kaapren_varen_van_fungusKaapxe2x80x99ren Varen van Fungus komt op 7 December 1974 op een 36ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. De single blijft op 29 steken. Fungus wordt in Februari 1972 in Vlaardingen opgericht door zanger/gitarist Fred Piek en accordeonist Bob Dekenga. Niet veel later sluit de toetsenist Kees Maat zich bij hen aan. Fungus speelt vooral Engelse en Schotse folkmuziek. Een jaar later stapt Bob Dekenga uit Fungus. Hij wordt vervangen door gitarist Sido Martens en bassist Koos Pakvis. In November 1974 verschijnt hun eerste titelloze album waarop oude Nederlandse volksliedjes in een modern jasje worden gestoken. Van dit album worden 18.000 exemplaren verkocht, en het album bereikt de zestiende plaats in de LP Top 20.

Shane McGowan moet op 7 December 1997 een nacht in een Liverpoolse politiecel doorbrengen. De zanger van The Pogues heeft eerder op de avond tijdens een optreden aan de Universiteit van Liverpool een microfoonstandaard in het publiek gegooid. Hierbij is xc3xa9xc3xa9n toeschouwer gewond geraakt.

Dee_clarkDee Clark overlijdt op 7 December 1990 aan de gevolgen van een hartaanval. Dee Clark wordt op 7 November 1938 in Blythesville in de Amerikaanse staat Arkansas geboren als Delectus Clark. Dee Clark begint zijn muzikale loopbaan in 1952, samen met zijn schoolvrienden Sammy McGrier en Ronnie Strong bij The Hambones. Deze groep neemt samen met Red Saunders & His Orchestra voor platenmaatschappij Okeh een single op, Hambone, wat een kleine hit wordt. In 1955 verlaat Dee Clark de band en begint een solo-carierre. In 1961 heeft hij met Raindrops een grote hit in Amerika. Andere bekende nummers van Dee Clark zijn ondermeer: Only You, Dock Of The Bay, Twilight Time, High Heel Sneakers, Bare Footin', Hey Little Girl, How About That, Just Keep It Up en Lavender Blue. Dee Clark is 52 jaar geworden.

Op 7 December 1940 trouwen de 27-jarige Joe Jagger met de even oude Eva Scutts. De plechtigheid vindt plaats in de Holy Trinity Church in Dartford in Kent. Op 26 Juli 1943 wordt hun eerste zoon Michael Philip geboren, die later wereldberoemd wordt als zanger van The Rolling Stones. Hun tweede zoon Christopher Edward wordt op 5 Augustus 1949 geboren. Eva Jagger is op 18 Mei 2000 overleden.

The_amen_corner_bend_me_shape_meOp 7 December 1967 staat The Amen Corner in de platenstudio om een cover op te nemen van het nummer Bend Me Shape Me. Dit liedje is geschreven door Lawrence English en Scott Weiss. De Amerikaanse Outsiders hebben het in 1967 voor het eerst opgenomen voor hun derde door Capitol Records uitgebrachte LP. De versie van The Amen Corner wordt op 12 Januari 1968 uitgebracht. Op 17 Januari 1968 komt de single de Engelse hitparade binnen. Bend Me Shape Me bereikt de derde plaats. In Nederland wordt de versie van The American Breed een hit. Die bereikt de zesde plaats in de Top 40.

Eric Burdon maakt op 7 December 1968 bekend dat The Animals er na 22 December 1968 mee gaan stoppen. Die avond geven The Animals een afscheidsconcert in hun woonplaats Newcastle in Engeland. De zanger van The Animals verhuist hierna naar Californixc3xab waar hij als acteur aan de bak probeert te komen. Ook ontmoet Eric Burdon hier de groep War waarmee hij in 1970 de hit Spill The Wine scoort.

The_white_album_van_the_beatles_1The White Album van The Beatles begint op 7 December 1968 aan een zeven weken durend verblijf op de eerste plaats van de Engelse albumlijst. Opname's voor The White Album zijn begonnen op 30 Mei 1968, met het nummer Revolution. Julia is het laatste nummer wat wordt opgeneomen voor The White Album. John Lennon neemt Julia op 13 Oktober 1968 helemaal alleen op, zonder dat daar een van de drie andere Beatles bij is. Hoewel de officiele titel voor het dubbelalbum The Beatles is, noemt iedereen het, vanwege de hoes, The White Album. The White Album is een creatieve uitbarsting, verspreid over twee vinylplaten. Op The White Album maken The Beatles de synthese van de pure popplaat Rubber Soul, de eerste experimentele popplaat Revolver en de psychedelische Summer Of Love Sgt. Pepper's. In dat opzicht is de plaat een van hun belangrijkste. The Beatles is echter ook het begin van het einde. Het album lijdt onder de eerste openlijke strubbelingen, de onheilspellende verkruimeling. De erosie blijkt ook uit de nummers, die steeds duidelijker de stempel van de respectieve componisten dragen. Er is geen synergie meer: Blackbird is McCartney, Revolution Lennon en While My Guitar Gently Weeps George Harrison, die hiermee ook als songschrijver even op het niveau van De Twee komt. The White Album wordt op 22 November 1968 uitgebracht, en is het best verkochte dubbelalbum totdat de soundtrack van Saturday Night Fever uitkomt.

Brian Wilson treedt op 7 December 1964 in het huwelijk met Marilyn Rovell. De eenvoudige plechtigheid tussen de 22-jarige Beach Boy en zijn pas 16-jaar oude vriendin, vindt plaats in het stadhuis van Los Angeles. Uit dit huwelijk worden twee dochters geboren, Carnie in April 1968 en Wendy in Oktober 1969. Brian en Marilyn Wilson gaan in 1979 uit elkaar.

Op 7 December 1999 sluit David Bowie een serie van zeven concerten af ter promotie van zijn album Hours. Deze korte tournee begint op 10 Oktober 1999 in Dublin, gevolgd door Parijs (14 Oktober), Wenen (17 Oktober 1999), New York (19 November 1999), Londen (2 December 1999), Milaan (4 December 1999) en Kopenhagen (7 December 1999). David Bowie wordt begeleid door de gitaristen Page Hamilton en Mark Plati, toetsenist Mike Garson, bassiste/zangeres Gail Ann Dorsey en drummer Sterling Campbell. Holly Palmer en Emm Gryner zorgen voor de achtergrondvocalen.

Otis_redding_sittin_on_the_dock_of_the_bSoul zanger Otis Redding neemt op 7 December 1967 in de Stax Studio in Memphis het nummer (Sittin' On) The Dock Of The Bay op. Wanneer Otis het nummer opneemt heeft hij het laatste couplet nog niet geschreven en besluit hij het tijdens de opname te neurien. Otis Redding is van plan het nummer af te maken wanneer hij terug is van een optreden in Madison in Wisconsin. Tijdens de terugreis, drie dagen later, komt de soulzanger bij een vliegtuigongeluk om het leven. Bij het afmixen van de single besluit producer Steve Cropper het neurien niet te verwijderen en het zo te laten. (Sittin' On) The Dock Of The Bay wordt postuum de grootste hit voor Otis Redding. Op 27 Januari 1968 komt de single de Amerikaanse hitparade binnen. Vanaf 16 Maart 1968 staat (Sittin' On) The Dock Of The Bay vier weken op de eerste plaats.

Face The Face van Pete Townshend komt op 7 December 1985 op de 38ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. Op de B-kant van deze single van de gitarist van The Who staat het nummer Hiding Out. Zowel Face The Face als Hiding Out zijn afkomstig van zijn soloalbum White City: A Novel. Face The Face bereikt de negende plaats. White City: A Novel bereikt de vijftiende plaats in de Nederlandse LP Top 75. Naast Face The Face en Hiding Out staan op het album Give Blood, Brilliant Blues, Second Hand Love, Crashing By Design, I Am Secure, White City Fighting en Come To Mama.

Rush geeft op 7 December 1978 een concert in de Milwaukee Arena in Milwaukee in de Amerikaanse staat Wisconsin. Het voorprogramma wordt verzorgd door Golden Earring. Het is voor Golden Earring  de laatste keer dat zij in het voorprogramma van de Canadese rockgroep staat. 2 December 1978 is op deze tournee het eerste optreden van de Golden Earring in de Cobo Hall in Detroit in Michigan. De Haagse groep heeft in totaal zes keer in het voorprogramma van Rush gespeeld.

Beggars_banquet_van_the_rolling_stonesBeggars Banquet van The Rolling Stones verschijnt op 7 December 1968. Het is hun achtste Europese album. Een dag later wordt het album in Amerika uitgebracht, waar Beggars Banquet de twaalfde LP van The Rolling Stones is. Beggars Banquet is tussen Februari en Juli 1968 in de Olympic Studio in Londen opgenomen, met Jimmy Miller voor de eerste keer als producer. The Rolling Stones worden op het album bijgestaan door ondermeer: Nicky Hopkins op gitaar, Dave Mason op gitaar en mandoline, Rocky Dijon op conga's, Anita Pallenberg en Marianne Faithful als achtergrondkoortje op Sympathy For The Devil en No Expectations. De hoes levert nog de nodige problemen op. De oorpronkelijk bedoelde hoes (foto) met een foto van een WC muur vol met graffiti wordt zowel door Decca Records als door London Records geweigerd. De foto gemaakt door Barry Feinstein op 26 Juli 1968 in Los Angeles wordt als te smakeloos beschouwd. De nieuwe hoes wordt vormgegeven als de uitnodiging die de Stones hebben rondgestuurd als uitnoding voor de Beggars Banquet press partry van Donderdag 6 December 1968. Beggars Banquet komt in Engeland tot een dered plaats, en in Amerika wordt de vijfde plaats gehaald in de albumlijst. Op Beggars Banquet staan Sympathy For The Devil, No Expectations, Dear Doctor, Parachute Woman, Jig Saw Puzzle, Street Fighting Man, Prodigal Son, Stray Cat Blues, Factory Girl en Salt Of The Earth.

Best Of My Love van Mary J. Blige is vanaf 7 December 2004 als download te koop bij alle digitale muziekwinkels. Mary J. Blige heeft voor haar nieuwe single de nummer één-hit van The Emotions uit 1977 opnieuw opgenomen. De uitvoering van Mary J. Blige is in de Verenigde Staten te horen in een reclamespotje van GAP. "Als klein meisje luisterde ik al naar The Emotions. Ik heb altijd Best Of My Love willen zingen. Het is zo'n hartverwarmende ervaring", licht Mary J. Blige toe.

Do_they_know_its_christmasDo They Know It's Christmas van Band Aid ligt vanaf 7 December 1984 in de platenwinkel. De single is op 25 November 1984 in de Sarm Studios in Londen opgenomen onder productionele leiding van Trevor Horn. Band Aid is een initiatief van Bob Geldof van The Boomtown Rats en Midge Ure van Ultravox. Op 15 December 1984 komt Do They Know It's Christmas op de eerste plaats van de Engelse hitparade binnen. Er worden in Groot-Brittannie uiteindelijk drie miljoen exemplaren van verkocht. De opbrengst van de single gaat naar de noodlijdende bevolking van Ethiopie. In dit land heerst hongersnood. In de Royal Albert Hall in Londen wordt op 7 December 1984 door het Save The Children Fund een benefietconcert voor Ethiopie gehouden. Artiesten die belangeloos hun medewerking verlenen zijn ondermeer Nick Heyward, Feargal Sharkey, Julian Lennon, Alvin Stardust, Mari Wilson, Rick Wakeman, Trevor Walters, Matt Bianco, The Flying Pickets, Bob Geldof, Midge Ure en Mike Rutherford van Genesis.

The Charlie Watts Orchestra sluit op 7 December 1986, met een optreden in het Canadese Toronto, een korte tournee door Noord-Amerika af. Het eerste optreden van dit jazz-orkest onder leiding van Rolling Stones-drummer Charlie Watts is op 29 November 1986 in de Music Hall in Hartford in Connecticut.

Wild_life_van_wingsVanaf 7 December 1971 ligt het album Wild Life van Wings in de platenwinkel. Wild Life is het eerste album van de voormalig Beatle Paul McCartney en zijn nieuwe groep Wings. In deze band zitten, naast hemzelf en zijn vrouw Linda, ex-Moody Blues-zanger/gitarist Denny Laine en drummer Denny Seiwell. Op Wild LIfe staan ondermeer de nummers Mumbo, Bip Bop, Love Is Strange, I Am Your Singer en Dear Friend. Op 1 januari 1972 komt Wild Life de Nederlandse LP Top 20 binnen, en bereikt de achtste plaats.

Cliff Richard geeft op 7 en 8 December 1976 twee optredens in het Kalamandir Auditorium in de Indiase hoofdstad New-Delhi. Cliff Richard is al een paar dagen in India, zijn geboorteland. Hij heeft onder meer een bezoek gebracht aan Moeder Teresa in Calcutta. Na zijn optredens in Nieuw-Delhi reist Cliff Richard naar Bangladesh waar hij enkele projecten bekijkt van The Tear Fund, een stichting waarvoor hij zich inzet.

Op 7 December 1964 verandert George Harrison de naam van zijn muziekuitgeverij Mornyork in Harrisongs.


Muziek Jarige Op 7 December

1942: Johnny Mars - Zanger USA
1942: Harry Chapin - Zanger USA († 16 Juli 1981)
1949: Tom Waits - Zanger USA
1951: Henk Temming - Het Goede Doel Toetsen
1954: Mike Nolan - Bucks Fizz Zanger
1956: Larry Bird - Rapper USA
1958: Tim Butler - Psychedelic Furs Bas
1958: Ieoor The Music Donkey
1959: Nicole Mccloud - Zangeres USA
1961: Robert Downes - The Jericho Gitaar
1963: Claudia Brucken - Propaganda Zangeres
1963: Barbara Weathers - Atlantic Starr Zangeres
1963: Huw Chadbourne - Babybird Toetsten
1965: Brian Futter - Catherine Wheel Gitaar
1973: Damien Rice - Zanger Ierland
1974: Nicole Appleton - All Saints Zangeres
1975: Diederik Nomden - Daryll Ann Toetsen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten