Zoeken in de muziekgeschiedenis

26 dec. 2012

Muziekgeschiedenis van 27 December

Op 27 December 1967 verschijnt het album John Wesley Hardin van Bob Dylan. Dylan neemt de LP op nadat hij is hersteld van een ernstig motorongeluk dat hij op 29 Juli 1966 in Woodstock in New York heeft gehad. Bij het ongeluk loop Bob Dylan een gebroken nekwervel op en moet hij gedwongen rust nemen. Enige maanden later begint hij weer met songs schrijven en repeteren. De leden van zijn begeleidingsgroep The Band zijn ook van de partij en in de zomer van 1967 ontstaat een groot aantal nieuwe nummers, die aanvankelijk via bootlegs, maar later als het officiele dubbelalbum The Basement Tapes het publiek bereiken. In Oktober 1967 neemt hij in twee dagen het comeback-album John Wesley Harding op. Bob Dylan wordt ondermeer begeleid door bassist Charlie McCoy, drummer Kenny Buttrey en steel-gitarist Pete Drake. Het album is geproduceerd door Bob Johnston. Op John Wesley Hardin staan naast de titelsong o.a. All Along The Watchtower, Drifter's Escape, Down Along The Cove en I'll Be Your Baby Tonight. Zijn stem is nogal veranderd, "Dat komt doordat ik gestopt ben met roken", aldus Dylan. De songs zijn korter en gestileerder, de sfeer is nogal landelijk en de teksten zijn in veel gevallen voorzien van een religieuze ondertoon. Zijn live-comeback vindt plaats tijdens een Woody Guthrie Memorial-concert in New York.


In Nashville in de Amerikaanse staat Tennessee overlijdt op 27 December 1978 de zanger Bob Luman. In 1960 heeft Luman zijn enige hit met Let's Think About Living. Bob Luman is 41 jaar geworden.


Op 27 December 2002 wordt Barry Gibb van The Bee Gees wordt voor het eerst grootvader na de geboorte van Nina Lyn Gibb. Zij is het eerste kind uit het huwelijk van zijn oudste zoon Stephen Gibb en diens echtgenote Gloria Levas, die op 7 November 2002 getrouwd zijn.


Diana Ross & The Supremes komen op 27 December 1969 op de eerste plaats van de Billboard Hot 100 met Someday We'll Be Together. Het nummer is geschreven door Johnny Bristol, Jackey Beavers en Harvey Fuqua, en al in 1961 op de plaat gezet door Johnny & Jackie (Johnny Bristol en Jackey Beavers). Johnny en Jackey hebben samen in het leger gezeten en schrijven het nummer bij het afzwaaien. Het verschijnt op een klein platenlabeltje van Harvey Fuqua en Gwen Gordy. Fuqua zet in ruil daarvoor ook maar direct zijn naam bij de compositie. Harvey Fuqua wordt later producer bij het grote Motown van Berry Gordy Jr., de broer van Gwen Gordy. Opvallend is nog dat in de uitvoering van Diana Ross & The Supremes alleen Diana Ross en co-auteur Johnny Bristol te horen zijn.


Op 27 December 1960 keren The Beatles, na een verblijf van drie maanden in het West-Duitse Hamburg, weer terug naar Liverpool in Engeland. The Beatles verzorgen die avond een optreden in de Litherland Town Hall.


Harry Connick Jr wordt op 27 December 1992 op JFK International Airport, New York gearresteerd nadat de luchthavenpolitie een 9mm pistool in zijn handbagage heeft aangetroffen. Nadat de zanger/pianist een dag in de cel heeft gezeten komt hij met het gerechtshof overeen een televisie spotje te maken waarin hij waarschuwt voor de gevaren van het ongeoorloofd in bezit hebben van wapens. Het gerechtshof eist hierbij ook dat Harry Connick Jr. de komende zes maanden uit de moeilijkheden blijft.


Led Zeppelin staat op 27 December 1969 met het tweede album, simpelweg Led Zeppelin II genoemd, op de eerste plaats van de Billboard albumlijst. In tegenstelling tot het eerste album, Led Zeppelin I wat in dertig uur is opgenomen, verlopen de opnamen's voor Led Zeppelin II een stuk moeizamer. Led Zeppelin zit middenin een Amerikaanse tournee, en Jimmy Page vliegt vaak na een optreden naar Londen om daar te mixen, en dan weer terug te vliegen naar Amerika voor het volgende optreden. Led Zeppelin II is tussen Januari en Augustus 1969 in de volgende studio's opgenomen: Olympic Studios (London), Mirror Sound (LA), Mystic Studios (LA), Morgan Studios (London), A&R Studios (NY), Juggy Sound Studio (NY), Atlantic Studios (NY), Mayfair Studios (NY) en Hut (Vancouver). In het muziekblad Disc & Music Echo wordt het volgende geschreven over Led Zeppelin II: "In a recent interview, Robert Plant said he thought Led Zeppelin weren't a heavy group. One would suggest he listens to his latest offering and thinks again. It's very difficult to capture stage excitement on record, but Led Zeppelin come very near to it". In Amerika worden er ruim 6 miljoen exemplaren van Led Zeppelin II verkocht.
Op 27 December 2003 komt Nu Dat Jij Er Bent van Trijntje Oosterhuis, Carel Kraayenhof en Janine Jansen op een 30ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. Nu Dat Jij Er Bent is geschreven door John Ewbank ter gelegenheid van de geboorte van Prinses Amalia op 7 December 2003. Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria van Oranje-Nassau is de oudste dochter van Prins Willem Alexander en Prinses Maxima. Nu Jij Er Bent bereikt uiteindelijk een veertiende plaats in de Nederlandse Top 40.


De Zweedse accordeonist, keyboardspeler en songwriter Lars Hollmer overlijdt op 27 December 2008. Lars Gustav Gabriel Hollmer wordt op 21 Juli 1948 geboren. Hollmer wordt als componist beinvloed door de volksmuziek uit Noorwegen. Door aan deze stroming o.m. progressieve rockklanken toe te voegen, creeerd de Zweed een geheel eigen stijl. Hollmer is lid en formateur van talrijke bandjes, maar met Samla Mammas Manna breekt hij aan het eind van de jaren zestig en in het begin van de jaren zeventig in Zweden door. Voor zijn compositie Andetag ontvangt Lars Hollmer, die ook veel muziek schrijft voor Zweedse films en voor theater- en dansproducties, in eigen land een Grammy. Zijn gehele muziekcarriere kenmerkt zich door het gebruik van onregelmatige maatsoorten, improvisatie en polyritmiek. Lars Hollmer is 60 jaar geworden.


Frizzle Sizzle geeft op 27 December 1989 een afscheidsconcert. De zusjes Karin en Laura Vlasblom en hun twee vriendinnen Mandy Huydts en Marjon Keller zingen van 1981 tot 1985 mee in het koor van Kinderen voor Kinderen. Dit bevalt zo goed, dat ze in 1986 gaan zingen in een eigen groep. Frizzle Sizzle, immer blootsvoets en in wijde jurken, doet het aanvankelijk aardig en wordt door sommigen al betiteld als de nieuwe Dolly Dots. In 1986 doet Frizzle Sizzle mee aan het Eurovisiesongfestival, met het nummer Alles Heeft Een Ritme, waarmee ze de 13de plaats halen. Hierna scoort de groep enkele bescheiden hitjes, en slepen een Zilveren Harp in de wacht. In 1989 is het over, en besluit Frizzle Sizzle er een punt achter te zetten.


De Engelse groep Steps maakt op 27 December 2001 bekend dat zij uit elkaar gaan. Steps ontstaat uit een samenwerking tussen producers Pete Waterman en Steve Jenkins wat leidt tot één van de meest populaire Britse popsensatie van de jaren 90. De 5 leden van Steps worden in 1997 na een strenge selectie gekozen uit honderden kandidaten. Lisa Scott-Lee (5 Nov 1975) studeert af aan de Italia Conti Stage school en tourt reeds als een professionele zangeres/danseres terwijl Faye Tozer (14 Nov 1975) ervaring opdoet in een cabaretbandje in de Londense Hilton. Claire Richards (17 Aug 1977) is zangeres van het meidengroepje TSD. Lee Latchford (28 Jan. 1975) staat regelmatig op de planken in theaterproducties terwijl Ian Watkins, H, (8 Mei 1976) werkt als animator in vakantiekampen. In November 1997 verschijnt de eerste single 5,6,7,8. De single staat 17 weken lang in de Engelse hitlijsten maar haalt toch maar een 14de plaats. Desondanks wordt het de grootse hit van de jaren 90 die nooit de Top 10 haalt. Het eerste album Step One verschijnt in September 1998 en komt binnen op nummer 2 in de Britse hitlijsten. Daarna volgen hits als: One For Sorrow, Heartbeat/Tragedy, Better Best Forgotten, Love's Got A Hold On My Heart en After The Love Has Gone, Say You'll Be Mine/Better The Devil You Know. In totaal heeft Steps dertien Top 5 singles in Engeland gehad. Eind 2002 verschijnt op verzoek van de fans, het album The Last Dance met herwerkte versies van de hits van Steps.


Op 27 December 1970 wordt in het St. James Theatre in New York de musical Hello Dolly opgevoerd. Deze musical is op 16 Januari 1964 voor de eerste keer opgevoerd. Carol Channing speelt de hoofdrol als Dolly Gallagher Levi. De titelsong Hello Dolly, gezongen door Louis Armstrong, staat in de week van 9 Mei 1964 op de eerste plaats in Amerikaanse hitparade. De musical is in totaal 2844 keer opgevoerd op Broadway.


Door CBS wordt op 27 December 1971 de eerste aflevering van The Sonny & Cher Show uitgezonden. Vierenhalf jaar is het programma op de Amerikaanse televisie te zien. The Sonny & Cher Show komt voort uit vijf afleveringen van The Sonny & Cher Comedy Hour die in de zomer van 1971 worden uitgezonden. Dit is zo'n succes dat CBS Sonny & Cher een contact aanbiedt. Twee dagen voor de laatste show, op 22 Februari 1974, wordt opgenomen vraagt Sonny Bono scheiding aan van Cher. De laatste Sonny & Cher Show wordt uitgezonden op 29 Mei 1974. Op 30 Juni 1975 wordt de officiele scheiding tussen Sonny en Cher uitgesproken.


The Faces wordt op 27 December 1975 officieel ontbonden. Gitarist Ron Wood is inmiddels lid van The Rolling Stones en Rod Stewart staat aan het begin van een succesvolle solo-carriere. Ronnie Lane begint Slim Chance en drummer Kenny Jones wordt eind 1978 drummer van The Who, waar hij de in September 1978 overleden Keith Moon opvolgt.


Op 27 December 1981 overlijdt Hoagy Carmichael aan de gevolgen van een hartaanval. Als hij Bix Beiderbecke cornet hoort spelen, weet Carmichael dat hij zelf ook iets met muziek wil. Hoagy Carmichael besluit te stoppen met zijn rechtenstudie. In 1927 komt hij in contact met Paul Whiteman, die aan Hoagy Carmichael vraagt enkele nummers voor zijn orkest te schrijven. Al snel is Hoagy Carmichael één van de succesvolste componisten van Amerika. Hij schrijft evergreens als Lazy River, Stardust en Georgia On My Mind. Hoagy Carmichael is 82 jaar geworden.


Simon Le Bon treedt op 27 December 1985 in het huwelijk met het model Yasmin Parveneh. De plechtigheid die plaats vind in haar woonplaats Oxford in Engeland duurt slechts vijftien minuten. Het paar gaat hierna op huwelijksreis naar Schotland en Zuid-Frankrijk. Nadat bekend geworden is dat Simon Le Bon getrouwd is, wordt zijn kersverse echtgenote overstroomd met post van jaloerse Duran Duran fans. De zanger van Duran Duran en het fotomodel krijgen drie dochters: Amber Rose Tamara in Augustus 1989, Saffron Sahara in September 1991 en Tallulah Pine in September 1994.


Chuck Berry wordt op 27 December 1989 door een voormalige serveerster van zijn restaurant The Southers Air in Missouri aangeklaagd nadat er geheime camera's op het damestoilet zijn aangetroffen. Berry heeft ruim 200 video's van vrouwen opgenomen, waaronder drie van minderjarige meisjes. De aanklacht wordt ingetrokken wanneer Chuck Berry laat weten alle slachtoffers financieel tegemoet te willen komen.


Op 27 December 1999 worden Sean Combs (alias Puff Daddy) en zijn vriendin Jennifer Lopez gearresteerd. De politie vindt een vuurwapen in hun auto. De twee sterren hebben zojuist Club New York, een nachtclub in New York verlaten waar een schietincident heeft plaatsgevonden. Ook blijkt Sean Combs ruim $8000 aan contanten op zak te hebben. Op het politiebureau probeert Combs zijn chauffeur van die avond, Wardell Fenderson, om te kopen. In ruil voor $50.000 moet Fenderson bekennen dat het pistool van hem is. Als onderpand krijgt hij dan vast een ring van $40.000 die Combs van Jennifer Lopez voor zijn verjaardag heeft gehad. Onder grote druk van Combs bekent Fenderson, maar twee dagen later trekt hij zijn verklaring in: "I can't do this. I'm not taking the rap for these guys."


Queen staat op 27 December 1975 op de eerste plaats in de albumlijst in Engeland met A Night At The Opera. Het is voor Queen de eerste keer dat zij met een album op nummer 1 staan in Engeland. A Night At The Opera is het vierde album van Queen in drie jaar. De titel van het album is de naam van een film van the Marx Brothers. De releaseparty van het album wordt gehouden in het zeer exclusieve London Coliseum Theatre, in The Opera Bar. Voor de opnamen van het album worden kosten noch moeite gespaart. Er worden 6 verschillende studio's gebruikt en de eindmixage vindt plaats in de Sarm Studio in Portbello Road in Londen. Alleen al drie weken worden er besteed aan het nummer Bohemian Rhapsody, waarvoor 180 verschillende opnames worden gebruikt. Queen wil een puur album maken, waarbij er geen synthesisers worden gebruikt. Op de binnenkant van de hoes staat dan ook te lezen: No Synthesisers. Elk lid van Queen levert bijdrage's, drummer Roger Taylor schrijft I'm In Love With My Car. Bassist John Deacon componeert You're My Best Friend. Gitarist Brian May levert vier songs, '39 een folkachtig nummer, Sweet Lady, Good Company en The Prophet's Song. Freddy Mercury levert Seaside Rendez-Vous, het iets meer dan 1 minuut durende Lazing On A Sunday Afternoon en Love Of My Life. De openingstrack Death On Two Legs (Dedicated to...), ook van Freddy Mercury, gaat over Norman Sheffield, de ex-manager van productie- maatschappij Trident, die een wurgcontract met Queen heeft afgesloten waardoor de leden nauwelijks geld ontvangen voor hun eerste drie albums. Sheffield probeert vanwege dit nummer de release tegen te houden, maar tot een rechtzaak komt het echter niet. A Night At The Opera wordt een groot succes, en wordt door critici als een de van de beste Queen-albums beschouwd. Het album haalde zowel in Engeland als Nederland de eerste plaats in de albumlijst en kwam in de VS tot de 4e plaats en stond een jaar in de hitlijst. Opvallend is nog de witte hoes met het Queen logo met daarom heen in kleuren de vier sterrenbeelden van de vier leden van Queen.


Reet Petite van Jackie Wilson staat op 27 December 1986 op de eerste plaats in de Engelse hitlijst. Aanleiding is een bierreclame van Miller waarin het nummer te horen is. De reclame waarin een animatie te zien is van Jackie Wilson doet de rest. Negenemtwintig jaar nadat Reet Petite voor het eerst de hiltlijst binnenkomt staat de single eindelijk op nummer 1.


Natalie Imbruglia komt op 27 December 1997 op een 29ste plaats de Nederlandse Top 40 binnen met haar single Torn. Een week eerder is deze single de Alarmschijf op Radio 538. Torn is geschreven door Anne Preven, Scott Cutler en P. Thornally en is in 1993 als eerste op de plaat gezet door Ednaswap, maar het nummer wordt geen hit. In 1996 wordt Torn gecoverd door de Noorse groep Trine Rein. Het arrangement van deze versie wordt klakkeloos gebruikt voor de versie van Naralia Imbruglia. Natalie Imbruglia is een 22-jarige actrice, en is ondermeer bekend van de Australische televisieserie Neighbours. Net als Kylie Minogue en Jason Donovan stapt Natalie Imbruglia uit deze serie om in Engeland als zangeres haar geluk te beproeven. Torn is haar eerste hit, en bereikt in Nederland de tweede plaats in de Top 40. Van Ednaswap, die Torn als eerste opgenomen hebben, brengt platenmaatschappij Island het origineel opnieuwe uit. Ednaswap krijgt zelfs de gelegenheid van Island om een nieuw album (Wacko Magneto) uit te brengen, maar zakt daarna opnieuw in de vergetelheid weg.


Al Jolson en zijn vrouw, de actrice Ruby Keeler gaan op 27 December 1939 na een huwelijk van twaalf jaar uit elkaar. Voor Al Jolson is zijn derde huwelijk. Van 20 September 1907 tot 26 Juni 1919 is de zanger getrouwd geweest met Henrietta Keller. Op 18 Augustus 1922 trouwt hij met Ethel Delmar. Aan dit huwelijk komt op 19 April 1926 een einde.


Pierre Delanoë overlijdt op 27 December 2006 in Parijs aan de gevolgen van een hartstilstand. Pierre Delanoë wordt als Pierre Charles Marcel Napoleon Leroyer op 16 December 1918 in Parijs geboren en geldt als een van de groten van het Franse lied. In zijn veertigjarige carriere heeft Delanoë meer dan vierduizend chansons van een tekst voorzien, die hij schijnbaar moeiteloos uit zijn mouw schud en goed zijn afgestemd op het karakter van de verschillende artiesten. Van de Fransen krijgt hij hierdoor de bijnaam "L'homme De Quatre Mille Chansons (De Man Van De Vierduizend Chansons). Bekende hits met teksten van zijn hand scrijft hij ondermeer voor Gilbert Becaud (Mes Mains, Le Jour O' La Pluie Viendra en Nathalie), Edith Piaf (La Goualante Du Pauvre Jean), Tino Rossi (Deux Amants), Nana Mouskouri (Que C'est Bon La Vie en Adieu Angelina). Verder hebben ook Charles Aznavour, Dalida, Michel Sardou, Gerard Lenorman, Nicole Rieu en Johnny Hallyday zijn teksten gezongen. Zijn Et Maintenant wordt in de Engelse vertaling (What Now My Love) ondermeer gezongen door Elvis Presley, Frank Sinatra, Barbra Streisand, The Supremes en The Temptations. In Nederland wordt het als Er Rest Me Niets gezongen door Corry Brokken. Je t'Appartiens wordt als Let It Be Me overgenomen door ondermeer The Everly Brothers, Tom Jones, Bob Dylan, Willie Nelson en Nina Simone. Delanoë schrijft ook veel liedjes voor Joe Dassin. Een van zijn bekendste Dassin-chansons is Les Champs-Elysees. In Nederland hebben Johnny & Rijk in 1969 een hit met de door Herman Pieter de Boer geschreven Nederlandse versie: Oh Waterlooplein. Verder is Pierre Delanoë ook verantwoordelijk voor de Franse vertaling van de musical Jesus Christ Superstar. Vanaf 1984 is hij tien jaar lang de voorzitter van de Franse auteursrechtenorganisatie SACEM. Tot zijn dood blijft hij ere-voorzitter. De laatste jaren vam zijn leven laat Delanoë zich herhaaldelijk negatief uit over de popmuziek van de huidige tijd. De zangers en zangeressen "blaffen en miauwen" in zijn ogen alleen nog maar en over rappen zegt hij: "Ik geef toe dat rap een vorm van expressie voor primitieve figuren is". Pierre Delanoë is 88 jaar geworden.


Rodger Webb wordt op 27 December 1960 met hartproblemen opgenomen in een ziekenhuis in Noord-Londen. Een maand later mag de vader van Cliff Richard weer naar huis. Rodger Webb overlijdt op 15 Mei 1961. Hij is 57 jaar geworden.


Een Heel Gelukkig Kerstfeest van Peter Koelewijn, Bonnie St. Claire, Ronnie Tober, Ciska Peters, Nico Haak, Willeke Alberti, Harmen Veerman (de zanger van Left Side) en NOS-portier Ome Jan komt op 27 December 1975 op nummer 21 binnen in de Nederlandse Top 40. Een Heel Gelukkig Kerstfeest, geschreven door Nico Haak, A. Lopikerwaard (pseudoniem van Polle Eduard) en Peter Koelewijn, bereikt de 10e plaats in de Nederlandse Top 40. Door het succes van deze Kerstsingle komt er vraag naar een complete Kerst-LP van deze artiesten uit de stal van Peter Koelewijn. Omdat er weinig tijd is, duikt Peter Koelewijn het archief van Phonogram in om orkestbanden te zoeken. Binnen een paar dagen is het album klaar. Het bereikt de 41ste plaats in de Nederlandse LP Top 50. Op deze LP staan naast de single Ik Ben Met Kerstmis Thuis door Nico Haak, Geef Mij Je Hand door Ciska Peters, White Christmas door Ronnie Tober, Jingle Bells door Bonnie St. Claire, Laat Het Altijd Vrede Zijn door Peter Koelewijn, Mijn Droom door Bonnie St. Claire, Rudolph The Red Nosed Reindeer door Harmen Veerman, De Drie Klokken door Ciska Peters, Allemaal Voorbij door Nico Haak, Kling Klokjes Klingelingeling door Willeke Alberti en Kleine Ster door Ronnie Tober. Een Heel Gelukkig Kerstfeest is het enigste Nederlands kerst-lied van betekenis, samen met Hazes's Ik Zit Hier Heel Alleen Kerstfeest Te Vieren, buiten de traditionele kerstliedjes.


Op 27 December 2004 overlijdt in Orange Park in Florida gitarist Hank Garland aan de gevolgen van een infectie. Op negentienjarige leeftijd heeft Hank Garland een grote country & western-hit met Sugar Foot Rag. Garland heeft ondermeer samengewerkt met The Everly Brothers, Charlie Parker, Patsy Cline en Roy Orbison, en is ook te horen op de Elvis Presley-hits Little Sister en Big Hunk Of Love. Hank Garland is 74 jaar geworden.


Voor het eerst in twintig jaar treedt Neil Diamond op 27, 28 en 29 December 1996 op in Las Vegas. Dit zijn de laatste concerten van een uitgebreide tournee door Australie, Europa en de Verenigde Staten.

In New York wordt op 27 December 1932 de Radio City Music Hall officieel in gebruik genomen. In deze concertzaal heben vrijwel alle grote van de popmuziek wel eens opgetreden en ook worden er veelvuldig opnamen gemaakt voor live albums en dvd's. Zo neemt Dream Theater op 1 April 2006 in de Radio City Music Hall hun concert op in het kader van de 20th Anniversary World Tour. Speciaal voor dit concert wordt de New-Yorkse band begeleidt door het Octavarium Orchestra.


The Rolling Stones treden op 27 December 1963 voor de derde keer op in Ready Steady Go!. In dit programma van de Engelse commerciële omroep ITV zingen zij I Wanna Be Your Man.


Op 27 December 1963 treedt de dan 18-jarige Ronnie Tober op bij de AVRO in het televisieprogramma Voor De Vuist Weg van Willem Duys. De Nederlandse zanger woont sinds 1948 in de Verenigde Staten. Het optreden bij Willem Duys markeert het begin van zijn muzikale carriere in Nederland. Na het optreden wordt Ronnie Tober gevraagd voor optredens in tv-programma's van Corry Brokken en de Alberti's en krijgt hij een platencontract aangeboden. In het begin van zijn Nederlandse carriere zingt Tober voornamelijk in het Engels met zijn begeleidingsgroep The Revells. Ook in de Benelux en voornamelijk in Duitsland groeit Tober in de jaren zestig en zeventig uit tot een veelgevraagd artiest. Hij werkt ondermeer mee aan de in Duitsland befaamde Sylvesterabend shows en de shows van Nina en Frederik en Catherina Valente. Daarnaast werkt hij mee aan de Duitse filmproductie No No Nanette en presenteert diverse eigen televisieshows. Zijn eerste single Iedere Avond, een vertaling van Twilight Time van The Platters, haalt een 11e plaats in de Nederlandse Top 40.


In het Concertgebouw in Haarlem wordt van 27 t/m 30 December 1968 het Hartewens Festival gehouden. Tijdens dit festival worden wensen van tieners vervuld. Cuby & The Blizzards en Boudewijn de Groot behoren tot de artiesten die optreden.


Op 27 December 2006 maakt Download.nl bekend dat Ali B. in 2006 door gebruikers van deze muzieksite de "meestgezochte" artiest is geweest. In het jaaroverzicht van Download.nl staan verder K3, Anouk, Sharika, Madonna, Guus Meeuwis, James Blunt en Frans Bauer. Bij de populairste singles van 2006 staat Hips Don't Lie van Shakira & Wyclef Jean op de eerste plaats, gevolgd door De Leipe Bauer Flavour van Frans Bauer, Ali B. en Lange Frans.


Boney M komt op 27 December 1975 op nummer 29 binnen in de Nederlandse Top 40 met Do You Wanna Bump. Deze single bereikt de veertiende plaats. Boney M bestaat uit de zangeressen Liz Mitchell, Marcia Barrett en Maizie Williams en de danser Bobby Farrell. De groep is door de West-Duitse producer Frank Farian bij elkaar gebracht. Naderhand blijkt dat alleen Liz Mitchell en Marcia Barrett echt goed kunnen zingen. In een interview op de Duitse televisie zegt Frank Farian in 2003 dat hij Bobby Farrell destijds alleen maar bij de groep heeft gehaald omdat die zo apart kan dansen. Frank Farian is zelf de zanger op de platen van Boney M.


Op 27 December 1965 treedt zangeres Willeke Alberti in het huwelijk met Joop Oonk, de gitarist van de Haagse groep The Jumping Jewels. Op 11 Februari 1968 wordt hun dochter Danielle geboren. Joop Oonk en Willeke Alberti gaan in 1974 uit elkaar. Willeke Alberti hertrouwt op 24 Juli 1976 met John de Mol, uit dit huwelijk wordt op 12 Januari 1979 zoon Johnny de Mol geboren. Ook dit huwelijk houdt niet lang stand en strand uiteindelijk al in 1980. In 1983 trouwt Willeke Alberti met de Deense voetballer Soren Lerby, uit dit huwelijk wordt opnieuw een zoon geboren. Soren en Willeke gaan in de jaren negentig uit elkaar.Muziek Jarige Op 27 December

1931: Scotty Moore - Gitarist USA
1939: Carl Fisher - Zanger USA
1941: Leslie Macguire - Gerry & The Pacemakers Piano
1941: Mike Pinder - The Moody Blues Gitaar
1942: Rudy Bennett (Ruud van de Berg) - The Motions Zanger
1943: Peter Sinfield - King Crimson Gitaar
1943: Stephan Sulke - Zanger Duitsland
1944: Mick Jones - Foreigner Gitaar
1948: Larry Byrom - Steppenwolf Gitaar
1952: David Knopfler - Dire Straits Gitaar
1954: John Watts - Fischer Z. Zanger
1961: Youth (Martin Glover) - Killing Joke Bas
1964: Marcel De Groot - Zanger Nederland
1970: Anthony Criss - Naughty By Nature Zanger
1972: Matt Slocum - Sixpence None The Richer Gitaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten