Zoeken in de muziekgeschiedenis

25 dec. 2012

Muziekgeschiedenis van 26 December

Les Humphries overlijdt op 26 December 2007 in een ziekenhuis in Basingstoke, in het zuiden van Engeland aan de gevolgen van een hartinfarct na een hevige longontsteking. Het overlijden van Humphries wordt echter pas in Maart 2008 jaar bekend, wanneer het Duitse blad Bild erover publiceerd. Reden van het verzwijgen van het overlijden van Les Humphries is omdat zijn partner, Gaby Stephanus, en de familie van Humphries een verbittere stijd leveren om zijn laatste rustplaats. Gaby Stephanus wil dat hij in Berlijn wordt bijgezet. De twee zonen van Les Humphries, Charles (43) en Danny (33) willen echter dat hij naast hun moeder komt te liggen. Uiteindelijk krijgen Charles en Danny hun zin en krijgt hun vader zijn laatste rustplaats in Alton, Engeland. John Leslie Humphreys wordt op 10 Augustus 1940 in Croydon, Engeland geboren. Gedurende zijn militaire dienst speelt Les Humphries in de militaire kapel. Op 25-jarige leeftijd verlaat hij het leger en verhuist eind jaren '60 naar Hamburg. Hier richt hij begin jaren '70 de groep de Les Humphries Singers op. De Les Humphries Singers, die vooral opvallen door het grote aantal, uit verschillende landen afkomstige, zangers en zangeressen scoren in 1970 een nummer één in de Nederlandse Top 40 met To My Father's House. Andere hits in de Nederlandse Top 40 zijn ondermeer We Are Going Down Jordan (#12 in 1971), Old Man Moses (#18 in 1972). Mama Lou (#11 in 1973)) en Mexico (#2 in 1972). Voor de melodie van Mexico heeft Les Humpries erg goed geluisterd naar het nummer Battle Of New Orleans, in 1957 voor het eerst op de plaat gezet door Jimmy Driftwood en in 1959 een Amerikaanse nummer 1 in de uitvoering van Johnny Horton. Les Humphries is ook verantwoordelijk voor de begintune van de Duitse politieserie Derrick. Nadat de groep uit elkaar valt, nadat Humphries er door belastingschulden in Engeland vandoor gaat, beginnen diverse leden aan succesvolle solocarrières: Jurgen Drews en Linda Ãœbelherr (Silver Convention). Liz Mitchell (Boney M) en John Lawton (Uriah Heep). Les Humphries is 67 jaar geworden.
Led Zeppelin staat op 26 December 1968 in het Coliseum in Denver onaangekondigd in het voorprogramma van Spirit en Vanilla Fudge. Het is het alleréérste concert wat de groep geeft in Amerika. Oorspronkelijk zou Led Zeppelin niet eens optreden. Op het affiche staat Led Zeppelin dan ook simpel vermeld als Opening Act. Organisator Barry Fey gaat bijna de geschiedenis in als de man die het eerste concert van Led Zeppelin in Amerika weigert. Barry Fey hierover: "About 10 days before the show, I got a call from Ron Terry saying, 'Barry, I want to add an act to the show,' I said 'Ron all the tickets are sold.' And he said 'You've got to do this for me, Barry, this is a big, big act. Their name is Led Zeppelin.' I thought it was a joke. so i turned it down until ten minutes later Ron called back and said 'Vanilla Fudge is going to give you $750, and if you give $750 of your own money, we still can put Led Zeppelin on the show.' I decided to cave in. The concert crowd had no idea that this new heavy-metal band from Britain was added to the show. That night marked the band's American debut. I got up on the stage and said, 'Ladies and gentlemen, give a warm Denver welcome to Led Zeppelin.' They started playing, and it was incredible. It was an unbelievable show; people were gasping. That was a big day in Denver history." De volgende dag schrijft recensent Thomas MacCluskey in de krant van Denver, The Rocky Mountain News over Led Zeppelin "Another British heavy, blues oriented, hyped electric, the full routine in mainstream rock." Ook zanger Robert Plant, "A cut above aberage in style. but no special appeal in sound" en drummer John Bonham, "A very effective group drummer, but uninventive, unsubtle, and unclimactic in an uneventful solo." kunnen de goedkeuring van de criticus niet wegdragen. Slecht gitarist Jimmy Page, "exceptionally fine" en bassist John Paul Jones, "Solid, involved, contributing" krijgen een voldoende. Led Zeppelin speelt ondermeer de volgende nummers: Train Kept A Rollin', I Can't Quit You Baby, As Long As I Have You, Dazed And Confused, White Summer/Black Mountainside en How Many More Times.


Op 26 December 1963 zet Stevie Wonder voor het eerst voet op Britse bodem. Stevie Wonder gaat in Londen optreden in de televisieprogramma's Ready Steady Go! en Thank Your Lucky Stars.Op 26 December 1989 begint U2 in het kader van The Lovetown Tour in de Point Depot in Dublin aan hun vier laatste concerten van de jaren 80. Het is voor U2 de eerste keer sinds 1982 dat de groep in Dublin in een hal speelt en critici klagen over het feit dat de zaal te klein is en de prijzen te hoog. Onder druk van de opninie verlaagt U2 uiteindelijk de prijs voor de kaartjes. Oorspronkelijk zouden dit de laatste concerten van de The Lovetown Tour moeten zijn, maar door stemproblemen tijdens het concert in de RAI in Amsterdam op 18 December 1989 en het daaropvolgende cancellen van de volgende twee concerten in Amsterdam worden er op 5,6,8 en 9 Januari 1990 vier inhaal concerten gegeven in sportpaleis Ahoy in Rotterdam. U2 speelt op 2e Kerstdag 1989 de volgende nummers: God Part II, Desire, All Along The Watchtower, All I Want Is You / Sexual Healing (stukje), Resolution And Independence (stukje) / , Where The Streets Have No Name, Gloria, I Still Haven't Found What I'm Looking For, MLK, One Tree Hill, Van Diemen's Land, Bullet The Blue Sky, Running To Stand Still, New Year's Day, Pride (In The Name Of Love). Toegiften: Angel Of Harlem / Suspicious Minds (stukje), When Love Comes To Town, Love Rescue Me, With Or Without You / Shine Like Stars (stukje) en "40".


De BBC zendt op 26 December 1964, in het radioprogramma Saturday Club, het optreden uit dat The Beatles op 25 November 1964 in het Playhouse Theatre in Londen hebben gegeven. Het programma wordt gepresenteerd door Brian Matthew. The Beatles spelen ondermeer Everybody's Trying To Be My Baby en Rock And Roll Music. Dezelfde dag zijn bij Madame Tussauds in Londen de wassen beelden van The Beatles voor het eerst aan het publiek getoond. John, Paul, George en Ringo geven hun roadmanager Neil Aspinall een Jaguar-sportauto als kerstcadeau.


The Rolling Stones wensen in een advertentie in de New Musical Express van 26 December 1964 alle noodlijdende Engelse kappers en hun gezinsleden fijne kerstdagen. Volgens de groep hebben de kappers het zwaar te verduren omdat fans hun haar niet zo vaak meer laten knippen.


Curtis Mayfield overlijdt op 26 December 1999 in een ziekenhuis in Roswell in Georgia. De op 3 Juni 1942 in Chicago geboren zanger/componist wordt gezien als één van de belangrijkste figuren in het bewustwordingsproces en de daarmee samenhangende progressieve ontwikkeling in de zwarte muziek, die aan het eind van de jaren zestig is begonnen. Curtis Mayfield begint zijn carierre in het het groepje The Alphatones. Op zijn zestiende vormt Mayfield met zijn jeugdvriend Jerry Butler en diens groep The Roosters de nieuwe formatie The Impressions, waarin hij aanvankelijk voornamelijk gitaar speelt. Als Butler op de solotoer gaat, reorganiseren de Impressions zich in een trio met Mayfield als leadzanger, waarna in de jaren zestig voor de groep een succesvolle periode aanbreekt, met hits als I'm So Proud, People Get Ready, Keep On Pushing, We're A Winner en It's All Right wat in 1964 de vierde plaats haalt in de Billboard Hot 100. Daarnaast schrijft en produceert Curtis Mayfield voor andere Chicago-artiesten als Gene Chandler en Major Lance. In 1968 start hij zijn eigen Curtom-label en manifesteert zich steeds meer als de morele minstreel van de zwarte bevolking. Songs als This Is My Country, Choice Of Colors en Mighty Mighty Spade verraden een politieke stellingname. In 1970 stapt Mayfield uit de Impressions en breekt vervolgens met zijn solo-elpees Curtis, Live en Roots door naar het poppubliek. If There's A Hell Below van Curtis wordt zijn eerste solohit. Superfly, de soundtrack van de gelijknamige film over de drugscene in het zwarte getto, is door een mix van hippe soul en rock zijn succesvolste crossover-plaat, waarvan het titelnummer en Freddie's Dead beide de Amerikaanse Top 10 bereiken. In 1983 maakt hij in de Verenigde Staten met Jerry Butler en de Impressions een succesvolle reunietoer en komt hij in Maart 1990 met een eigen groep uiteindelijk ook naar Nederland. Na de opnamen van zijn nieuwe album Take It To The Street wordt zijn carrière echter op abrupte en tragische wijze onderbroken als hij tijdens een optreden in Brooklyn, New York op 13 Augustus 1990 door een neervallende lichtbak wordt getroffen. Hij raakt verlamd vanaf zijn nek en herstelt slechts langzaam van het ongeluk. Curtis Mayfield is 57 jaar geworden.


Op 26 December 1961 wordt door de BBC een nieuwe aflevering van Juke Box Jury uitgezonden. Het panel bestaat uit de diskjockeys Jean Metcalfe en Pete Murray, de actrice Hayley Mills en Alan Rothwell, één van de sterren in de televisieserie Coronation Street. Unaniem vinden zij dat The Young Ones, de nieuwe single van Cliff Richard & The Shadows, een regelrechte hit is.


The Spice Girls staan op 26 December 1998 op de eerste plaats in de Engelse hitlijst met het nummer Goodbye. Het is voor de Spice Girls hun achtste nummer 1 in Engeland. Ook is het voor het derde achteréénnopvolgende jaar dat de groep met Kerst op nummer 1 staat. In 1996 is dat met 2 Become 1 en een jaar later in 1997 met Too Much. Alleen The Beatles is het ooit gelukt om ook drie keer achter elkaar met Kerst op nummer 1 te staan. In 1963 met I Want To Hold Your Hand, 1964 met I Feel Fine en in 1965 met Day Tripper/We Can Work It Out.


Op BBC 1 wordt op 26 December 1967 de film Magical Mystery Tour van The Beatles voor het eerst uitgezonden. Er kijken ongeveer veertien miljoen mensen. De opname's voor Magical Mystery Tour beginnen op 11 September 1967. De Blue Jay Way scene is op 3 November 1967 de laatste wat gefilmd wordt. Deze opname vindt plaats in de tuin van het huis van Ringo Starr in Weybridge. Magical Mystery Tour wordt door de critici in Engeland behoorlijk afgekraakt. Zij vinden het bovendien een aanfluiting dat Magical Mystery Tour in zwart-wit is uitgezonden. De BBC heeft negentigduizend euro voor deze avontuurlijke busreis van The Beatles betaald. Op 5 Januari 1968 wordt Magical Mystery Tour alsnog in kleur door de BBC 2 herhaald. In 1979 wordt de film voor de derde keer in Engeland uitgezonden op BBC2. Opvallend is dat tijdens de eerste twee uitzendingen een liefdes scene tussen de Tante van Ringo Starr en Mr. Buster verwijdersd is. Tijdens de derde uitzending is de scene wel te zien. Na de slechte kritieken in Engeland is geen één van de grote Amerikaanse TV netwerken geintresseerd om Magical Mystery Tour uit te zenden. De film wordt wel vertoond in verschillende bioscopen in Los Angeles en San Francisco. In Nederland is Magical Mystery Tour op 10 Februari 1968 uitgezonden.


Koud He van De V-Boys komt op 26 December 1987 op 27 binnen in de Nederlandse Top 40. De V-Boys zijn Henk Spaan en Harry Vermeegen, die voor de Veronica Omroep Organisatie het satirische televisieprogramma Verona maken. Koud He bereikt de zeventiende plaats.


Op 26 December 1998 komt Zo Zal Het Zijn van Rob de Nijs op een 37ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. Zo Zal Het Zijn is geschreven door voormalig Spargo zanger Ellert Driessen en Belinda Meuldijk. Zo Zal Het Zijn staat vanaf 16 Januari 1999 twee weken op de 23ste plaats als hoogste notering.


In het Gaumont Theatre in Doncaster, Engeland wordt op 26 December 1964 de kerstvoorstelling Once Upon A Fairytale opgevoerd. Opterdende artiesten zijn ondermeer Lulu & The Luvvers en Marty Wilde optreden.


The Jimi Hendrix Experience speelt op 26 December 1966 een middagvoorstelling in The Uppercut Club in London. Volgens de overlevering schrijft Hendrix die middag in de kleedkamer Purple Haze. Dit nummer bevat een van de meest verkeerd verstane teksten ooit. Hendrix zingt in Purple Haze de zin "Scuse Me While I Kiss The Sky". Heel veel mensen verstaan echter "Scuse Me While I Kiss This Guy". Jimi Hendrix versterkt de verwarring door tijdens het zingen van de bewuste regel vaak te wijzen naar één van de leden van The Jimi Hendrix Experience. Purple Haze wordt op 11 Januari 1967 door The Jimi Hendrix Experience opgenomen.


Sharise Holder wordt op 26 December 1976 geboren als dochter van Noddy Holder en zijn vrouw Leeanna. De zanger/gitarist van Slade en Leeanna zijn in Augustus 1975 getrouwd.


Op 26 December 2003 overlijdt Bomi Bulsara. De vader van Queen-zanger Freddie Mercury is al geruime tijd ziek. Bomi Bulsara is 95 jaar geworden.


George Harrison komt op 26 December 1970 op de eerste plaats van de Billboard Hot 100 met My Sweet Lord, en is daarmee de eerste Beatle die solo een nummer 1 scoort in Amerika. Volgens George Harrison is het nummer door hem zelf geschreven, maar Bright Tunes Music Corp denkt daar anders over. Volgens Bright Tunes is My Sweet Lord gebaseerd op de Chiffons hit He's So Fine uit 1963, waarvan zij het auteursrecht hebben. De rechter geeft Bright Tunes gelijk en spreekt Harrison schuldig aan onbewust plagiaat. De zaak, die zich in hoger beroep nog jaren voortsleept, levert uiteindelijk voor Harrison een forse kostenpost op en voor de auteursrecht wetgeving een krachtig precedent. Een sailliant detail is nog dat ABKCO Music Incorporated, kort voor de uitspraak, de gehele catalogus van het inmiddels failliete Bright Tunes kocht, en daarmee ook de rechten voor He's So Fine. ABKCO is het bedrijf van Allen Klein, de voormalige manager van The Rolling Stones en Beatles manager, en bovendien Harrison's persoonlijke manager wanneer de zaak, in 1971, begint. Overigens is de versie van George Harrison niet de eerste die op plaat wordt gezet. George schreef het nummer tijdens een verblijf in Denemarken, in December 1969, en laat het een week later eerst opnemen door Billy Preston, die net bij Apple Music een contract heeft getekend. Na de My Sweet Lord affaire verliest George Harrison ook nog een zaak tegen Bill Martin en Phil Coulter die het nummer Congratulations (Cliff Richard) hebben geschreven. Zij vinden dat het nummer It's Johnny's Birthday van het album All Things Must Pass (waar ook My Sweet Lord op staat) wel heel veel lijkt op Congratulations.


Vanaf 26 December 1967 ligt de single Time Has Come Today van The Chambers Brothers in de Amerikaanse platenwinkels. The Chambers Brotehers zijn Willie, Joe, Lester en George Chambers en Brian Keenan uit Lee County in Mississippi. De groep heeft Time Has Come Today op 9 Augustus 1967 in New York opgenomen. Time Has Come Today komt pas een jaar later op 10 Augustus 1968 de Billboard Hot 100 binnen, en bereikt dan de elfde plaats.


Op 26 December 1955 wordt door platenmaatschappij Decca Records de single See You Later Alligator van Bill Haley & His Comets uitgebracht. De 78 toerenplaat komt op 14 januari 1956 de Amerikaanse hitparade binnen. See You Later Alligator bereikt de zesde plaats.


AC-DC komt op 26 December 1981 op de eerste plaats van de Billboard albumlijst met For Those About To Rock We Salute You. Het is voor de Australische band hun eerste en enige nummer 1 album in Amerika. De titel van het album is een variatie op de beroemde spreuk van de Gladiotoren die de arena van Rome instapte om aan hun gevecht te beginnen "Those Who Are About To Die Salute You". In een interview met journaliste Sylvie Simmons verteld gitarist Angus Young hierover: "We were trying to find a good name for the album. I remembered this book about Roman gladiators called For Those About To Die We Salute You. So we thought, For Those About To Rock... hmmmm, sound better than For Those About To Die!". Het is niet de eerste keer dat AC-DC een beroemde uitspraak gebruikt voor een album titel. In 1977 wordt de bijbelse uitspraak Let There Be Light verdraaid tot Let There Be Rock.


Op 26 December 1981 komt Op Een Onbewoond Eiland van Kinderen Voor Kinderen op nummer 35 binnen in de Nederlandse Top 40. Op Een Onbewoond Eiland komt tot de 33ste plaats. Op Een Onbewoond Eiland is één van de nummers die op 21 November 1981 door de VARA in de tweede aflevering van Kinderen Voor Kinderen op de televisie zijn uitgezonden. Willem Nijholt is de presentator van dit programma.

Shane McGowan wordt op 26 December 1988 gearresteerd. De zanger van The Pogues heeft in een dronken bui de ruit ingegooid van een winkel. Shane McGowan wordt later veroordeeld tot een boete van £250.


In de Wessex Studios in Londen nemen The Sex Pistols op 26 December 1976 het nummer God Save The Queen op. De single komt op 4 Juni 1977 de Engelse hitparade binnen, en bereikt de tweede plaats. Oorspronkelijk heet het nummer No Future, pas als zanger Johnny Rotten het idee krijgt om tegen het Britse Koningshuis aan te gaan schoppen wordt de titel veranderd in God Save The Queen. Volgens de verkoopcijfers worden er in de 2e week van Juni 1977 meer singles verkocht van God Save The Queen, dan de huidige nummer 1 hit I Don't Want To Talk About It van Rod Stewart. Desondanks blijft Rod Stewart nummer 1 staan. God Save The Queen wordt uitgebracht op Virgin Records. Het is voor de Sex Pistols hun derde platenlabel in korte tijd. Eerder zijn zij door EMI en A&M gedropt vanwege hun onhandelbaarheid.


Paul McCartney viert Kerstmis 1965 bij zijn vader in het Engelse graafschap Cheshire. Op 26 December 1965 maakt hij een ommetje op een bromfiets, onderweg krijgt hij een ongeluk waarbij hij een snijwond aan zijn mond oploopt. Diezelfde dag wordt door Radio Caroline een interview met de bassist van The Beatles uitgezonden.


Op 26 December 2004 bevestigd het Duitse fotomodel Heidi Klum op haar officiele website dat zij zich heeft verloofd met de Engelse zanger Seal. "Wij hebben ons bovenop een afgelegen, natuurlijke gletsjer in Whistler in Canada verloofd. Op deze prachtig mooie plek zijn wij één dag voor Kerstavond per helikopter gearriveerd. Een unieke belevenis", aldus Heidi Klum. Heidi Klum en Seal hebben elkaar een jaar geleden leren kennen. Met zijn 41 jaar is hij tien jaar ouder dan zij. Eind 2003 heeft Heidi Klum haar relatie met Flavio Briatore, de Formule 1-ploegleider van Renault, beeindigd. Hij is de vader van haar dochtertje Leni, dat in mei 2004 is geboren. Heidi Klum is in november 2002 gescheiden van haar eerste man, kapper Ric Pipino. "Toen ik trouwde, voelde het nooit goed. Ik ben zes jaar getrouwd geweest. Die zes jaar was niet de bedoeling, maar daar draaide het op uit. Ik heb nu geen haast om weer te trouwen. Maar ik wil zeker meer kinderen", zegt Heidi Klum. Voor Seal wordt dit zijn eerste huwelijk.


Op 26 December 1992 overlijdt Jack Gold aan de gevolgen van een hartaanval. Gold lijdt dan al jaren aan de ziekte van Parkinson. Jack Gold heeft in de jaren zestig en zeventig platen geproduceerd van ondermeer Barbra Streisand, Gladys Knight, Johnny Mathis en Simon & Garfunkel. Jack Gold is 71 jaar geworden.


The Beatles komen op 26 December 1964 op de eerste plaats van de Billboard Hot 100 met I Feel Fine. Het is voor The Beatles hun 6de nummer 1 hit in 1964, en hun dertigste binnenkomst met een single/Ep in de Billboard Hot 100. In totaal staan The Beatles met verschillende nummers achtiien weken op nummer 1 in AAmeika in 1964. Op 5 December 1964 komt I Feel Fine de Nederlandse hitparade binnen van het blad Hitwezen. In de allereerste Top 40, die op 2 Januari 1965, wordt gepubliceerd staat de single op nummer 1 en blijft daar vijf weken staan. "I actually wrote the number around the guitar-riff which i wanted to have as a background. In fact i wanted to work this effect into each song of the album, but the rest of the band did not agree with this. I told them that i wanted to write a song for this riff and they replied with the observation: Sure, you go away for a moment and then you come back with this song whilst you know that the recordings for the album are nearly finished. I told Ringo that i had written the song but that it sounded a bit too simple. We tried to record it complete with the guitar intro. It sounded like an A-side for a single and that is how we released it". aldus John Lennon.


Negen dagen na de Nederlandse premiere gaat op 26 December 1977 de film ABBA The Movie in het China Theater in de Zweedse hoofdstad Stockholm in premiere. Alle vier de leden van de succesvolle groep zijn bij deze voorstelling aanwezig. In ABBA The Movie zijn vooral opnamen te zien van hun Australische tournee.


Nadat op Tweede kerstdag 2004 Zuid-Azie en Oost-Afrika getroffen zijn door een enorme tsunami als gevolg van een zeebeving bij Sumatra, bereiden Britse artiesten dezelfde dag, 26 December 2004, de release voor van een benefietsingle ten bate van de slachtoffers van deze zeebeving. Cliff Richard, Boy George, Jamie Cullum, Chris Rea en Robin en Barry Gibb van The Bee Gees hebben hun medewerking dan al toegezegd. Ook Ronan Keating wil meedoen, maar is op vakantie in Zwitserland. Er wordt voor hem gezocht naar een geschikte studioruimte. Met het liedje Grief Never Grows Old, geschreven door discjockey Mike Read, hoopt men zo'n drie miljoen euro bij elkaar te krijgen. "Mensen blijven tegen mij zeggen dat zij het niet alleen zo'n goed, maar ook zo'n verdrietig liedje vinden. Daarom ben ik in actie gekomen", licht Mike Read toe. Binnen een week hoopt men de bijdragen van de betrokken artiesten te hebben vastgelegd. De single zou dan zo spoedig mogelijk kunnen verschijnen. Grief Never Grows Old wordt op 24 Januari 2005 uitgebracht en bereikt in Februari 2005 in Engeland een vierde plaats in de UK Hitlist.


Op 26 December 2005 maakt Le Thanh Kinh, de advokaat van Gary Glitter, bekend dat de Britse zanger in Vietnam niet zal worden vervolgd voor de verkrachting van een twaalfjarig meisje. De als Paul Gadd geboren Gary Glitter moet zich echter wel verantwoorden voor kindermisbruik. Het onderzoek is hiermee beeindigd. De aanklacht luidt hetzelfde als de oorspronkelijke aanklacht. “Aanvullende zaken zijn niet door de onderzoekers naar boven gebracht, vermoedelijk vanwege een gebrek aan bewijs", aldus Le Thanh Kinh. Gary Glitter is op 19 November 2005 gearresteerd in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Indien hij schuldig wordt bevonden van kindermisbruik kan Gary Glitter tot twaalf jaar gevangenisstraf worden veroordeeld. Op 3 Maart 2006 wordt Gary Glitter veroordeeld tot drie jaar cel.


Nadat saxofonist Paul Desmond op 26 December 1967 zijn Dave Brubeck Quartet heeft verlaten, besluit de jazz-pianist Brubeck het kwartet op te heffen. The Dave Brubeck Quartet heeft begin 1964 in Nederland een grote hit met het nummer Take Five, dat een 11e plaats in de Muziekparade weet te halen.


Op 26 December 2004 zien 1,8 miljoen kijkers Danny van Zoest de finale van 1000 Sterren Stralen winnen. In deze finale van de TROS-talentenjacht verslaat hij Joop Lens. Dit gebeurt tijdens de laatste van drie uitverkochte Kerstconcerten van Frans Bauer in het Arnhemse Gelredome. Beide zangers moeten in een uitverkocht stadion de bezoekers, de jury en de televisiekijkers overtuigen van hun zangkunsten. Frans Bauer heeft in 1000 Sterren Stralen gefungeerd als mental coach van de kandidaten. Danny van Zoest wordt als winnaar opgenomen in de stal van Frans Bauer. Hij gaat met diens producer Emiel Hartkamp een CD opnemen. Op 10 Maart 2005 wordt de eerste single van Danny Van Zoest uitgebracht. Caramba, geschreven door Emile Hartkamp wordt echter geen hit.


In het Music Box Theatre in New York gaat op 26 December 1931 de musical Of Thee I Sing in premiere. Deze musical van George Gershwin is de eerste die wordt onderscheiden met een Pulitzer-prijs.


Cliff Richard presenteert op 26 December 1979 twee uur lang zijn favoriete platen op BBC Radio One onder de titel Two Sides Of Cliff.


Op 26 December 1964 presenteert Brian Matthew op de Britse televisie een nieuwe aflevering van Thank Your Lucky Stars. In het door de commerciele omroep ABC uitgezonden muziekprogramma ontvangt Matthew ondermeer The Bachelors, Brian Poole & The Tremeloes, The Honeycombs, Mike Sarne, Susan Maughan, The Viscounts en Valerie Martin.Muziek Jarige Op 26 December

1935: Abdul 'Duke' Fakir - The Four Tops Zanger
1942: Ernie & Earl Cate - The Cate Brothers
1942: Rob De Nijs - Zanger Nederland
1949: Ira Newborn - Manhattan Transfer Zanger
1950: Michael Jones - B.T. Express Toetsen
1953: Steve Witherington - Ace Drums
1963: Lars Ulrich - Metallica Drums
1963: Dana Baldinger - Popinjays Bas
1977: Kirsten (van der Grinten) - Zangeres Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten