Zoeken in de muziekgeschiedenis

15 dec. 2012

Muziekgeschiedenis van 16 December

Hey Joe, de eerste single van The Jimi Hendrix Experience, wordt op 16 December 1966 uitgebracht, met op de B-kant het nummer Stone Free. Hey Joe is in Londen op 23 Oktober 1966 opgenomen, en geproduceerd door Chas Chandler. In 1965 is Hey Joe al door The Leaves, een garageband uit Los Angeles, op de plaat gezet. Hey Joe wordt vaak toegeschreven aan Chester Powers (aka Dino Valenti van Quicksilver Messenger Service), en een enkele keer ook aan Billy Cox, de bassist van The Jimi Hendrix Experience. Maar Hendrix zelf en ook The Leaves schrijven het nummer toe aan William (Bobby) Roberts, een obscure folkfiguur waar sindsdien niets meer van is vernomen. De versie van The Jimi Hendrix Experience komt op 29 December 1966 de Engelse hitparade binnen, en haalt de zesde plaats. In de Veronica Top 40 blijft Hey Joe begin 1967 op de twaalfde plaats steken.


Bonnie St. Claire & Unit Gloria komen op 16 December 1972 op een achttiende plaats de Nederlandse Top 40 binnen met de single Clap Your Hands And Stamp Your Feet. Op de B-kant van deze single staat Catch Me Driver. Zowel Clap Your Hands And Stamp Your Feet als Catch Me Driver zijn geschreven door Peter Koelewijn. Hij is ook de producer van deze eerste single van Unit Gloria met Bonny St. Claire als zangeres. Bonny St. Claire is de opvolger van Robert Long, die aan een solocarrière begonnen is. Clap Your Hands And Stamp Your Feet bereikt de derde plaats in de Nederlandse Top 40. Robert Long overlijdt op 13 December 2006 om 23:00 uur in een ziekenhuis te Antwerpen, op 63-jarige leeftijd, aan de gevolgen van buikvlieskanker.


Op 16 December 1982 staat The Who in de Maple Leaf Gardens in Toronto in Canada. Het is het eerste van twee optredens in Toronto en de laatste twee van The Farewell Tour. Na deze twee concerten stopt The Who met optreden, en gaan Pete Townshend, Roger Daltrey en John Entwistle zich bezighouden met andere projecten. The Who wordt tijdens deze concerten bijgestaan door Kenny Jones op drums en Tim Gorman op toetsen. De setlist is als volgt: My Generation, I Can’t Explain, Dangerous, Sister Disco, The Quiet One, It’s Hard, Eminence Front, Behind Blue Eyes, Baba O’Riley, Doctor Jimmy, Boris The Spider, Drowned, Cry If You Want, Who Are You, Pinball Wizard, See Me Feel Me, Love Ain’t For Keeping, 5.15, Love Reign O’er Me, Long Live Rock, Won’t Get Fooled Again, Naked Eye, Squeeze Box en Twist And Shout. Het volledige concert wordt opgenomen, maar alleen It’s Hard, Eminence Front, Dangerous en Cry If You Want verschijnen als bonustracks op een re-issue van het album It’s Hard in 1997. Op 13 Juli 1985 staat The Who toch weer op de buhne tijdens een optreden op Live Aid in Londen.


In het London Piccadilly Classic Cinema gaat op 16 December 1971 de film 200 Motels van Frank Zappa in premiere. "Touring Makes You Crazy", aldus Frank Zappa, die met het idee van 200 Motels komt wanneer hij met zijn band, The Mothers of Invention, op tournee is. Zappa wil een film over seks, drugs en rock & roll, en uiteraard moet dit op zijn eigen bizarre manier. Zappa schrijft het scenario en de muziek, regisseert de film en monteert het materiaal eigenhandig. Frank Zappa neemt de film in recordtijd van één week in Londen op.


Het Engelse muziekblad Smash Hits plaatst op 16 December 1984 een lijstje met de favouriete feest nummers van muzikanten. Morrissey kiest voor What’s The World van James. Siouxsie vindt Love Is The Drug van Roxy Music de beste plaat voor een feestje. Robert Smith van The Cure kiest Boogie Nights van Heatwave en voor Andy Partride van XTC is geen feestje geslaagd zonder Take Five van Dave Brubeck.


Nadat The Spice Girls een concert hebben gegeven in Earls Court in Londen op 16 December 1999 valt bij het afbreken van het podium een medewerker van 20 meter naar beneden, en is op slag dood.


In het huis van Patrick Meehan, voormalig manager van Ozzy Osbourne, in Kent wordt op 16 December 2004 ingebroken. Verschillende gouden en zilveren platen van Black Sabbath en Ozzy Osbourne worden door de inbrekers meegenomen. De politie van Kent ontdekt een week later dat de platen worden aangeboden op de internetveiling site Ebay. Door mee te bieden weet de politie de indentiteit van de daders te achterhalen, en de platen weer terug te bezorgen bij de rechtmatige eigenaar.


The Who neemt op 16 December 1966 twee nummers op voor de laatste aflevering van het popprogramma Ready Steady Go! dat op 20 December 1966 wordt uitgezonden. De twee nummers die worden opgenomen zijn I’m A Boy, en het van Johnny Kid & The Pirates bekende nummer Please Don’t Touch. Oorspronkelijk was het idee om in de laatste aflevering van Ready Steady Go! het nummer Rock Around The Clock van Bill Haley & His Comets te spelen, maar door het overlijden van Johnny Kid op 7 Oktober 1966 wordt het plan gewijzigd.


De Amerikaanse componist/producer Freddie Perren overlijdt, na een langdurig ziekbed, op 16 December 2004 in Chatsworth in New Jersey. In 1993 is Freddie Perren al een keer getroffen door een hartaanval. Frederick Perren wordt op 15 Mei 1943 geboren. Samen met Dino Fekaris heeft Freddie Perren I Will Survive van Gloria Gaynor in 1978 geschreven en geproduceerd. Eind jaren zestig/begin jaren zeventig heeft Freddie Perren deel uitgemaakt van The Corporation. Dit is de verzamelnaam van de productie-afdeling van platenmaatschappij Motown Records. In die hoedanigheid heeft hij meegewerkt aan hits als I Want You Back, ABC en The Love You Save van The Jackson Five. Voor The Miracles heeft hij, onder zijn eigen naam, de hits Do It Baby in 1974 en Love Machine in 1975 geproduceerd. Na zijn Motown-tijd is Freddie Perren als componist/producer verantwoordelijk voor nummer één-hits als Heaven Must Be Missing An Angel van Tavares in 1976, Boogie Fever van The Sylvers in 1976 en Reunited van Peaches & Herb in 1979. Freddie Perren wordt tijdens zijn muzikale carierre beloont met twee Grammy Awards. In 1979 voor Album Of The Year, als producer van de Saturday Night Fever soundtrack, en in 1980 voor Best Disco Recording (de enige keer dat deze Grammy is uitgereikt) voor Gloria Gaynor’s I Will Survive. Freddie Perren is 61 jaar geworden.


George Harrison wordt op 16 December 1960 West-Duitsland uitgezet. De Beatles gitarist en zanger is op dat moment pas 17 jaar, en Volgens de wet in Duitsland daarom te jong om in de Top Ten Club in Hamburg op te treden. Op 27 December 1960 keert de rest van The Beatles ook terug naar Engeland.


Compleet van Rob de Nijs komt op 16 December 1989 binnen in de Nederlandse Album Top 100. Op deze verzamel-CD staan de volgende nummers: Tegen Beter Weten In, Dag Zuster Ursula, In De Winter, Gisteravond, Hou Me Vast, Roze Droom, Dat Is Alles, Zonder Jou, 't Glanst Maar Het Is Koud, Ik Wil Je, Sanbenito, Ik Geloof In Jou, Koele Tranen, ‘t Is Nooit Te Laat, 1948, Ontmoeting, Meisje Van Mij en Wereldwijd Een Stem. Compleet blijft op 32 steken.


Op 16 december 1974 wordt #9 Dream van John Lennon uitgebracht. #9 Dream is de tweede single van zijn LP Walls And Bridges. Op de B-kant staat What You Got. #9 Dream komt op 21 December 1974 de Billboard Hot 100 binnen, en bereikt de negende (!) plaats. In Engeland komt #9 Dream begin 1975 niet verder dan 23. In Nederland blijft de single op 15 Februari 1975 op de 33ste plaats steken.


In zijn woning in San Francisco, omringt door vrienden en familie, overlijdt op 16 December 1988 disco-zanger Sylvester aan de gevolgen van AIDS. Sylvester James wordt op 6 September 1947 in Los Angeles geboren. In 1977 verschijnt zijn eerste solo album Sylvester, met de singles Down, Down, Down en Over And Over. De plaat slaat alleen aan in de discotheken en is verder geen groot succes. In Augustus 1978 heeft hij zijn eerste grote hit met Dance (Disco Heat). Daarna volgen You Make Me Feel (Mighty Real) en I (Who Have Nothing). In Nederland is het duet met Patrick Cowley, Do You Wanna Funk, in 1982 zijn grootste hit. Sylvester is 41 jaar geworden.


Op 16 December 1999 kondigt Malcolm McLaren, oud manager van The Sex Pistols, aan dat hij zich kandidaat zal stellen voor het gekozen burgemeesterschap van Londen. In zijn verkiezingsprogramma staat dat hij het gebruik van marihuana zal legaliseren en dat de kroegen in Londen de hele nacht open mogen blijven en niet al om elf uur hoeven te sluiten. Malcolm McLaren haalt drie maanden later niet genoeg stemmen om de verkiezingen te winnen.


Lou Rawls wordt op 16 December 2005 opgenomen in een ziekenhuis in Los Angeles. Hier wordt hij behandeld voor longkanker. Op 6 januari 2006 overlijdt Lou Rawls op 72-jarige leeftijd aan de gevolgen van deze ziekte.


Please Come Home For Christmas van The Eagles komt op 16 December 1978 binnen op nummer 21 in de Nederlandse Top 40. Op de B-kant van deze kerstsingle staat Funky New Year. Please Come Home For Christmas bereikt de zevende plaats.


In het Hard Rock Cafe in Los Angeles wordt op 16 December 2003 een benefietconcert voor de weduwe van Tony Thompson gehouden. De 48-jarige drummer van Chic is op 12 November 2003 overleden aan kanker. Tony Thompson had geen ziektekostenverzekering. Aan het benefietconcert wordt meegewerkt door o.a. Slash en Matt Sorum (ex-Guns N’Roses), Nile Rodgers (componist/producer van Chic), Carmine Appice en Michael Des Barres. De artiesten worden begeleid door een huisorkest dat hits ten gehore brengt waarop Tony Thompson heeft meegespeeld. Op het repertoire staan o.m. Le Freak, Good Times, I Want Your Love, I’m Coming Out, Upside Down, Material Girl, Like A Virgin, Some Like It Hot, China Girl, Modern Love, Lost In Music en We Are Family. Een persoonlijk kunstwerk van David Bowie wordt aangeboden in een loterij, evenals een drumstel dat is gesigneerd door alle betrokken artiesten. Tony Thompson is als drummer te horen op plaatopnamen van onder anderen Chic, Sister Sledge, Madonna, David Bowie, Power Station, Duran Duran en Robert Palmer.


De Canadese vestiging van McDonalds wordt op 16 December 1991 door Chubby Checker voor de rechter gedaagt. De zanger beschuldigt McDonalds ervan dat zij een imitator zijn hit The Twist hebben laten zingen in een commercial over Franse Frietjes. Chubby Checker eist een schadeloosstelling van $14.000 van McDonalds.


In Amerika wordt op 16 December 1993 door MTV het Unplugged-concert van Nirvana voor het eerst uitgezonden. Dit akoestische optreden is in één take op 18 November 1993 in de Sony Studio in New York vastgelegd. Na de dood van zanger Kurt Cobain (in April 1994) wordt dit optreden op 1 November 1994 op cd uitgebracht. Op MTV Unplugged In New York staan twee nummers die de tv-uitzending niet hebben gehaald. De cd komt op 12 November 1994 de Nederlandse Album Top 100 binnen. In de week van 3 December 1994 staat Nirvana op de eerste plaats.


Jimi Frank Woesthoff wordt op 16 December 2006 in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag geboren als zoon van Dinand Woesthoff en zijn Engelse vriendin Lucy Hopkins. Deze tweede zoon voor de zanger van Kane is vernoemd naar Jimi Hendrix en de overleden vader van Dinand, Frank Woesthoff. Uit zijn huwelijk met de actrice Guusje Nederhorst is op 29 Juni 2003 zijn zoon Dean Maddy geboren. Guusje Nederhorst is 34 jaar wanneer zij op 29 Januari 2004 aan de gevolgen van borstkanker overlijdt.


Nicolette Larson overlijdt op 16 December 1997 aan de gevolgen van een hersenziekte. De zangeres is op 17 Juli 1952 geboren in Helena in Montana. Zij groeit op in Kansas City. In 1974 verhuist Nicolette Larson naar San Francisco, en begint haar carierre als achtergrond zangeres bij Hoyt Axton’s Band en Commander Cody & His Lost Planet Airmen. Als studio zangeres werkt ze ondermeer met Emmylou Harris, Linda Ronstadt, Michael McDonald, Willie Nelson, Jimmy Buffett, Neil Young, Christopher Cross, Little Feat, Mary Kay Place, The Dirt Band, The Beach Boys en The Doobie Brothers. In 1978 heeft Nicolette Larson een hit met Lotta Love dat Neil Young voor haar heeft geschreven. In 1979 wordt Nicolette Larson genomineerd voor een Grammy Award voor Beste Nieuwe Artiest. Nicolette Larson is 45 jaar geworden.


Op 16 December 1995 komt Free As A Bird van The Beatles op een zestiende plaats de Nederlandse Top 40 binnen. Free As A Bird wordt op 12 December 1995 uitgebracht door platenmaatschappij Apple en bereikt de tiende plaats. Free As A Bird is de eerste "nieuwe" single van de Liverpoolse groep sinds 1970. Free As A Bird is door John Lennon in 1977 geschreven. Zijn demo is door Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr en de producer Jeff Lynne naderhand bewerkt voor deze single. Op 20 November 1995 beleeft Free As A Bird van The Beatles zijn wereldwijde radiopremiere.


Stuart Adamson wordt op 16 December 2001 dood gevonden in een hotelkamer op het eiland Hawaii. De zanger van de Schotse groep Big Country heeft het de laatste jaren van zijn leven erg moeilijk. Adamson, geboren op 11 April 1958 in Manchester, Engeland is verslaafd aan alcohol en lijdt aan zware depressies. Hij is de hele muziekindustrie spuugzat. In 1999 is hij zelfs een paar weken spoorloos. Stuart Adamson wordt op 26 November 2001 door zijn tweede vrouw Melanie Shelly als vermist opgegeven. Op Woensdag 7 November 2001 heeft Adamson voor zijn zoon Calum een briefje achtergelaten waarop staat "Back by noon, Sunday" sinds die dag is er niets meer van Adamson vernomen. Ian Grant de manager van Stuart Adamson maakt het nieuws van zijn overlijden bekend in een persbericht. "Someone close to me has died and I feel like I am in some kind of void. He was a great guy and I know there will be a lot of people (who) will feel the same way." Stuart Adamson is 43 jaar geworden.


Jimmy Smith staat op 16 en 17 December 1965 in de Van Gelder Studios in Englewood Cliffs in New Jersey om zijn album Got My Mojo Working op te nemen. De hammond-organist wordt tijdens de opname begeleid door Kenny Burrell, Ben Carter, Ben Tucker en Grady Tate. Got My Mojo Workink komt op 12 Maart 1996 binnen in de albumlijst van Billboard, en haalt een 28ste plaats. Naast de titelsong staan op dit album instrumentale bewerkingen van High Heel Sneakers, (I Can't Get No) Satisfaction, One Two Three, Mustard Greens, Johnny Come Lately, C-Jam Blues en Hobson's Hop.


Op 16 December 1967 maken The Rolling Stones bekend dat Marianne Faithfull de eerste artiest is die onder contract staat bij hun eigen platenmaatschappij Mother Earth.


Bob Savenberg richt op 16 December 1984 de groep Clouseau op. In deze Belgische groep spelen naast drummer Savenberg toetsenist Kris Wauters, bassist Karel Thys, gitarist Tjen Berghmans en zanger Koen Wauters. De naam Clouseau komt van de bekende filmfiguur Inspector Clouseau. Het is tevens de radionaam van Bob Savenberg wanneer hij bij de lokale radio in Sint-Genesius-Rode werkt, Radio Ro. Bob imiteert graag -en goed- het Frans-Engels accent van Inspector Clouseau. Wanneer hij met de band begint, ligt de naam Clouseau dus voor de hand. In 1997 verlaat Savenbert de band om aan een solocarriere te beginnen. De teksten van Clouseau blijken hem niet meer aan te spreken. Bob Savenberg: "Bij het uitkomen van het album Oker (1995), toen we daar de liedjes bespraken die al dan niet op de cd zouden verschijnen, kreeg ik het gevoel dat mijn teksten ver begonnen af te dwalen van de teksten waar Koen en Kris mee bezig waren. Dat en het gegeven, dat ik ons managment niet echt zag zitten hebben mij doen besluiten dat het na de Oker-toer afgelopen moest zijn." Inmiddels maakt Savenberg furore met een bloeiend internetbedrijf en is de bloeinde solocarriere uitgebleven.


Op 16 December 1988 geeft Roxette een concert in de Himmelstalundshallen in Norrkping in Zweden. De live-versies van Surrender en Joy Of A Toy komen begin 1990 als bonus-tracks op de CD-single Dangerous.


Creedence Clearwater Revival krijgt op 16 December 1970 in Amerika drie gouden platen voor de singles Travelin’ Band, Up Around The Bend en Bad Moon Rising. Creedence haalt ondanks dit succes nooit de eerste plaats in de Billboard Hot 100. Travelin’ Band komt tot een 2e plaats, Up Around The Bend tot 4 en Bad Moon Rising ook tot een tweede plaats als hoogste notering. In totaal weet CCR vijf keer de tweede plaats in Amerika te bereiken.


Keith Flint treedt op 16 December 2006, op een geheime locatie in Engeland, in het huwelijk met Mayumi Kai. De zanger van The Prodigy en zijn vriendin hebben dan al een paar jaar een relatie.


Op 16 December 1978 sluit Bob Dylan zijn Amerikaanse tournee af met een concert in het Hollywood Sportatorium in Hollywood in de Amerikaanse staat Florida. De tour is op 15 September 1978 met een concert in het Civic Centre in Augusta, Maine van start gegaan. Op deze tournee heeft Bob Dylan 62 concerten in even zoveel steden gegeven. Bob Dylan wordt tijdens deze tour begeleidt door: Billy Cross (gitaar), Steven Soles (gitaar, zang), David Mansfield (steel gitaar, viool, madoline, dobro), Steve Douglas (saxofoon, fluit), Alan Pasqua (toetsen), Jerry Sheff (bas), Ian Wallace (drums), Bobbye Hall (percussie), Helena Springs (achtergrondzang), Jo Ann Harris (achtergrondzang) en Carolyn Dennis (achtergrondzang). Dylan heeft op deze avond er zin in, en speelt maar liefst de volgende 29 (!) nummers: My Back Pages, She's Love Crazy (Tampa Red), Mr. Tambourine Man, Shelter From The Storm, Love Minus Zero/No Limit, Tangled Up In Blue, Ballad Of A Thin Man, Maggie’s Farm, I Don't Believe You (She Acts Like We Never Have Met), Like A Rolling Stone, I Shall Be Released, Señor (Tales Of Yankee Power), The Times They Are A-Changin’, Rainy Day Women # 12 & 35, It Ain’t Me, Babe, Am I Your Stepchild?, One More Cup Of Coffee (Valley Below), Blowin’ In The Wind, Girl From The North Country, We Better Talk This Over, Masters Of War, Just Like A Woman, All Along The Watchtower, To Ramona, It’s Alright, Ma (I’m Only Bleeding), Do Right To Me Baby (Do Unto Others), Forever Young, Changing Of The Guards en I’ll Be Your Baby Tonight. Opname verschijnen later ondermeer op de Bootleg Hollywood Stepchild.


Elvis Presley staat op 16 December 1973 in de Stax Studios in Memphis. Het is de laatste dag van een zes dagen durende opnamesessie. In totaal worden er negentien nummers vastgelegd, waaronder My Boy, Loving Arms, Promised Land, If That Isn’t Love, Spanish Eyes en She Wears My Ring. Elvis Presley wordt begeleid door o.a. James Burton, Norbert Putnam, David Briggs, J.D. Sumner en Susan Pilkinton. De opnamen worden geproduceerd door Felton Jarvis.


Op 16 December 1961 presenteert Brian Matthew van kwart voor zes tot tien over zes 's avonds een nieuwe aflevering van het door de Britse commerciële omroep ABC uitgezonden televisieprogramma Thank Your Lucky Stars. Hierin ontvangt Matthew ondermeer Cleo Laine, Billy Fury, Humphrey Lyttelton & His Band, Duffy Power, Joe Brown, Bill Forbes en The Karl Denver Trio.


Dodd Cassotto wordt op 16 December 1961 geboren als zoon van de zanger Bobby Darin (Walter Robert Cassotto) en zijn vrouw, de actrice Sandra Dee (Alexandra Cymboliak Zuck). Bobby Darin en Sandra Dee zijn op 1 December 1960 met elkaar getrouwd. Bobby Darin heeft eind jaren 50 van de vorige eeuw een grot aantal hits in Amerika, waaronder de millionsellers Splish Splash, Dream Lover en Mack The Knife. Sandra Dee vestigt haar naam in 1959 door de films als Imitation Of Life, Gidget en A Summer Place. Op 7 Maart 1967 gaan Bobby Darin en Sandra Dee uit elkaar. Bobby Darin overlijdt op 20 December 1973. Sandra Dee is op 20 Februari 2005 overleden.


Bette Midler treedt op 16 December 1984 in het huwelijk met Martin von Haselberg. Uit dit huwelijk wordt één kind geboren. Op 14 November 1986 ziet hun dochter Sophie Frederica Alohilani Von Haselberg het levenslicht. Bette Midler en Martin von Haselberg zijn nog steed met elkaar getrouwd.

Melanie krijgt op 16 December 1971 in Amerika een gouden plaat voor Brand New Key. Deze single staat vanaf 25 december 1971 drie weken op de eerste plaats in de Billboard Hot 100.


Saturday Night Fever draait vanaf 16 December 1977 in alle grote bioscopen van Amerika en Canada. De film met John Travolta in de hoofdrol is twee dagen eerder in New York in premiere gegaan. Saturday Night Fever is gebaseerd op een artikel van Nik Cohn met als titel Tribal Rites Of The New Saturday Night. John Travolta speelt de rol van Tony Manero en wordt hiervoor onderscheiden met een Oscarnominatie. De hoofdrol in Saturday Night Fever is de doorbraak van Travolta, die zijn status als tieneridool even daarvoor heeft verworven met de televisieserie Welcome Back, Kotter en een jaar later definitief doorbreekt met de hitmusical Grease. De rol van Tony Manero is er één van een arbeidersjongen in een Italiaanse wijk in Brooklyn die een carriere in de danswereld ambieert. Zijn vriendin Stephanie wordt gespeeld door de actrice Karen Lynn Gorney. Wat veel mensen niet weten is dat ook Johns moeder en zuster een rolletje hebben in Saturday Night Fever. De 65-jarige Helen Travolta speelt een klant in een schilderswinkel. Ann Travolta is te zien als pizza-verkoopster. John Badham heeft Saturday Night Fever geregisseerd. De productie is verzorgd door Robert Stigwood. De choreografie is in handen van Lester Wilson. David Shire en The Bee Gees zijn verantwoordelijk voor de soundtrack.


Op 16 December 2004 brengen een paar zweetsokken van Bryan Adams achthonderd euro op voor het goede doel. De 45-jarige Canadese zanger/gitarist heeft de sokken in November 2004 gedragen voor een benefietoptreden in Wrexham in Engeland. Hij heeft ze achtergelaten in een auto, nadat hij zich heeft verkleed voor zijn optreden. De ongewassen zwarte sokken van Armani zijn ter veiling aangeboden door Bluestone Cars. Die stellen het geld beschikbaar aan een opvangcentrum in Wrexham. Bryan Adams heeft eerder een CD gesigneerd ten bate van het tehuis. Er zijn op eBay, de veiling-site op internet, negenentwintig biedingen uitgebracht.


Zanger Ian Hunter en gitarist Mick Ronson stappen op 16 December 1974 uit Mott The Hoople. Zij gaan verder als The Hunter-Ronson Band. Niet veel later richt Ian Hunter, met ex-David Bowie-gitarist Earl Slick, de groep Overnight Angels op.


Muziek Jarige Op 16 December

1934: Karl Denver – Zanger Engeland († 21 Dec. 1998)
1940: Dimitri Van Toren – Zanger Nederland
1943: Tony Hicks – The Hollies Gitaar
1946: Benny Andersson – Abba Toetsen
1949: Billy Gibbons – ZZ Top Gitaar/Zang
1959: Steve Irvine – Lloyd Cole & The Commotions Drums
1960: Spagna (Ivana Spagna) – Zangeres Italie
1969: Def P. (Pascal Griffioen) – Osdorp Posse
1969: Robin Zalm – Volumia! Drummer
1971: Michael McCary – Boyz II Men Zanger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten