Zoeken in de muziekgeschiedenis

25 nov. 2012

Muziekgeschiedenis van 26 November

Vanaf 26 November 1971 ligt het verzamelalbum Meaty Beaty Big and Bouncy van The Who in de Engelse platenwinkels. Het album zou oorspronkelijk de titel The Who Looks Back krijgen. De hoes van het album verwijst daar ook naar. Vier kinderen, gekleed als de leden van The Who in hun jonge jaren. Een van de kinderen op de hoesfoto is het broertje van The Who manager Bill Curbishley, Paul. Op de binnenkant van de albumhoes is een foto te zien van het Railway Hotel, wat destijds geleidt wordt door een goede vriend van Pete Townshend, Richard Barnes. Het is destijds de plek waar The Mods elkaar ontmoeten, en is ook de plek waar Pete Townshend voor het eerst zijn gitaar sloopt. De gitarist van The Who breekt per ongeluk de hals van zijn gitaar wanneer hij tijdens een optreden het plafond raakt. Wanneer het aanwezige publiek daarom moet lachen, slaat Townshend in een reaktie daarop zijn gitaar volledig aan puin. Deze gebeurtenis wordt later een groot deel van hun stage-act. Op de muur van het Railway Hotel is verder een affiche te zien waarop staat dat The Who op 18 Mei 1996 een concert geeft. De foto van het Railway Hotel is echter gemaakt in 1971. In Maart 2000 wordt het Railway Hotel door een brand volledig verwoest. Meaty Beaty Big & Bouncy is op 30 Oktober 1971 al verschenen in Amerika. Daar komt het album op 20 November 1971 de Billboard albumlijst binnen, en bereikt het de 11e plaats. Elk van de flats die nu op de plaats van het voormalige hotel staan zijn genoemd naar namen van de bandleden. Omdat producer Kit Lambert de release in Engeland tegen wil houden, omdat hij de volgorde van deze tracks wil veranderen wordt de realese in Engeland vertraagd. Helaas voor Lambert wordt zijn verzoek afgewezen aangezien de eerste oplage van Meaty Beaty Big And Bouncy al is geperst. Meaty Beaty Big And Bouncy komt op 18 December 1971 binnen in de Britse albumlijst, en bereikt de negende plaats. Op Meaty Beaty Big And Bouncy staan de volgende nummers: I Can't Explain, The Kids Are Alright, Happy Jack, I Can See For Miles, Pictures Of Lily, My Generation, The Seeker, Anyway Anyhow Anywhere, Pinball Wizard, A Legal Matter, Boris The Spider, The Magic Bus, Substitute en I'm A Boy.


Op 26 November 1962 zijn The Beatles in Abbey Road Studio 2 in Londen bezig om hun tweede single op te nemen,Please Please Me met op de B-kant Ask Me Why. Naast deze twee door John Lennon en Paul McCartney geschreven nummers wordt ook Tip Of My Tongue opgenomen. Op 11 Januari 1963 wordt Please Please Me uitgebracht, en komt op 17 Januari 1963 de Engelse hitparade binnen. Please Please Me bereikt uiteindelijk de tweede plaats.


Virginia Plain van Roxy Music komt op 26 November 1977 voor de tweede keer binnen in de Nederlandse Top 40. Deze heruitgave van Virginia Plain, met op de B-kant Pyjamarama komt op de en bereikt op 10 December 1977 de 21ste plaats als hoogste notering. Vijf jaar eerder bereikt Virginia Plain van Roxy Music op 4 November 1972 nog de 27ste plaats.


Tommy Dorsey overlijdt op 26 November 1956 wanneer hij zich thuis tijdens het eten verslikt en stikt. Trombonist Thomas "Tommy" Dorsey wordt geboren in Shenandoah, Pennsylvania op 19 November 1905. Dorsey begint zijn loopbaan in de jaren twintig als trombonist in diverse Amerikaanse orkesten. In 1928 richt hij met zijn broer Jimmy Dorsey een eigen orkest op. The Dorsey Brothers Orchestra trekt twee jaar langs de Amerikaanse balzalen. In 1933 beginnen de broers ieder een eigen orkest. Jack Leonard en Frank Sinatra zijn twee zangers die bij het orkest van Tommy Dorsey hebben gezongen. In 1953 gaan Jimmy en Tommy weer samenwerken in het Dorsey Brothers Orchestra. Zij krijgen een eigen show op de Amerikaanse televisie. Daarin ontvangen zij in Januari 1956 o.a. Elvis Presley. Tommy Dorsey is 51 jaar geworden.


Dave Berry staat op 26 November 1963 in een platenstudio in Londen om een cover van het Buddy Holly-nummer Not Fade Away op te nemen. Not Fade Away wordt op 14 Augustus 1964 uitgebacht, maar wordt geen hit.


Op 26 November 1968 wordt door de VARA op Nederland 2 de eerste aflevering van Hadimassa uitgezonden. Deze satirische televisieserie wordt gemaakt door Kees van Kooten, Wim de Bie, Annemarie Oster, Ton van Duinhoven, Jules Croiset, Tim Krabbé en Dimitri Frenkel Frank. In Hadimassa zingen Kees van Kooten en Wim de Bie begin 1972 hun vertaling van Alone Again Naturally van Gilbert O'Sullivan. Deze vertaling wordt begin November 1972 door Gerard Cox als 1948 de hitparade ingezongen. 1948 haalt uiteindelijk een 21ste plaats en staat 6 weken in de Top 40.


In 1968 staat Cream op het toppunt van haar roem, alle albums zijn millionsellers en als live-attractie kent de groep haar gelijke niet. Met name Eric Clapton heeft echter ondanks het succes het gevoel muzikaal te stagneren en eind 1968 besluit men daarom uit elkaar te gaan. Het laatste concert vindt plaats op 26 November 1968 in de Royal Albert Hall in Londen. Het voorprogramma wordt die dag verzorgdt door Yes en Taste (met een nog jonge Rory Gallagher). Na dit emotionele optreden maakt Cream nog een uitstekende afscheidselpee, Goodbye Cream, die voor de ene helft bestaat uit studio (Clapton, Bruce en Baker met elk een nummer) en voor de andere helft uit live-materiaal (opgenomen tijdens het concert op 19 Oktober 1968 in The Forum in Los Angeles). "We wanted to go out on an up noye. That's why we did the shows at The Albert Hall. We were just blown away by the emotion from the audience. It went so well that we all wondered, just for a moment, if we had made the right decicion to split up", aldus bassist Jack Bruce.


Op 26 November 1990 is de Canadese zanger Gino Vannelli in Scheveningen om zijn voetafdrukken in het cement voor de Star Boulevard te plaatsen. De Star Boulevard ligt aan de strandkant bij het Kurhaus.


Wegens aanstootgevend gedrag wordt Tommy Lee op 26 November 1989 aangeklaagd in Cincinnati. De drummer van Motley Crue heeft tijdens een optreden in het Riverport Colosseum zijn broek laten zakken en zijn billen aan het publiek getoond.


Elton John verlaat tijdens een optreden in Australië op 26 November 2006 na twee uur plotseling het toneel wanneer hij Crocodile Rock wil inzetten. Na vijf minuten keert de Britse zanger terug met de mededeling dat hij even naar het toilet is geweest om over te geven. "I thought I'd better chunder in the toilet than all over the front row." verklaart hij tegen zijn publiek.


Vanaf 26 November 1965 ligt Thunderball van Tom Jones in de platenwinkel. De zanger uit Wales heeft het door John Barry en Don Black geschreven Thunderball op 11 Oktober 1965 opgenomen. Thunderball is de titelsong van de vijfde James Bond-film. De single komt in Engeland niet verder dan de 35-ste plaats. Thunderball gaat op 9 December 1965 in het Hibiya-theatre in de Japanse hoofdstad Tokio in wereldpremiëre. Op 21 December 1965 is de Amerikaanse premiëre in New York. De Britse hoofdstad Londen volgt acht dagen later. Sean Connery vertolkt wederom de rol van geheimagent 007. Zijn tegenspelers zijn ondermeer Claudine Auger (Dominique 'Domino' Derval), Adolfo Celi (Emilio Largo), Luciana Paluzzi (Fiona Volpe) en Rik Van Nutter (Felix Leiter). Thunderball is geregisseerd door Terence Young. Het scenario is van Kevin McClory en Jack Whittingham naar het boek Thunderball van Ian Fleming.


Op 26 November 1967 wordt in The Ed Sullivan Show de promotiefilm van Hello Goodbye van The Beatles voor het eerst op de Amerikaanse televisie uitgezonden. Daarnaast zijn er in dit CBS-programma optredens te zien van Jane Morgan, Al Hirt en Connie Francis.


Usher Raymond V wordt op 26 November 2007 geboren als zoon van Usher en zijn vrouw Tameka Foster. Voor de als Usher Raymond IV geboren R&B zanger is het zijn eerste kind. Tameka Foster heeft al drie kinderen uit een eerder huwelijk. In Juli 2007 blazen de 29-jarige Usher en de 37-jarige Tameka hun huwelijksplechtigheid op het laatste moment af omdat de zwangere styliste dan gezondheidsproblemen heeft. Tameka Foster wordt dan voor korte tijd opgenomen in een ziekenhuis. Op 6 Augustus 2007 treedt het stel alsnog in het huwelijk. Usher laat op zijn website weten erg blij te zijn met zijn zoon: "We are so happy and proud of our beautiful son. What a blessing!"


Sylvain Poons overlijdt op 26 November 1985 in een verzorgingshuis in Amsterdam. Sylvain Albert Poons wordt op 21 Februari 1896 geboren. Als zoon van de zanger Salomon Poons en de actrice Elise van Biene is de jonge Sylvain Poons min of meer voorbestemd voor de planken. Hij debuteerd als figurant in het seizoen 1912/1913 bij Colnot en Poons, een gezelschap genoemd naar de directeuren van de Plantage Schouwburg: Guus Colnot en Salomon Poons (zijn vader). In 1916 is Poons te zien in de stomme film Levensschaduwen. Poons is vanaf de jaren twintig van de vorige eeuw verbonden aan de Bouwmeester Revue. In 1934 speelt hij in de film De Jantjes, waarin hij samen met Heintje Davids Omdat Ik Zoveel Van Je Hou zingt wat uitgroeit tot een klassieker. Tijdens de Tweede Wereldoorlog moet Sylvain Poons onderduiken. Met Oetze Verschoor heeft hij in de jaren zestig een hit met De Zuiderzeeballade, die in Mei 1962 de 18e plaats bereikt in de hitlijst van Muziek Express. Sylvain Poons is 89 jaar geworden.


Vanaf 26 November 1962 ligt de single Ten Little Indians van The Beach Boys in de Amerikaanse platenwinkel. Deze derde single van de groep uit Hawthorne, Californië komt op 1 December 1962 de Billboard Hot 100 binnen, en bereikt de 49ste plaats. The Beach Boys hebben Ten Little Indians op 8 Augustus 1962 opgenomen in de Capitol Studio in Hollywood. De B-kant van deze single Country Fair is op 5 Augustus 1962 op de band gezet.


Op 26 November 2006 wordt Brian Kehew, de keyboard roadie van The Who, tijdelijk opgenomen in de begeleidingsband van de Britse groep. Tijdens het testen van het geluid maakt Kehew zoveel indruk als toetsenist dat hij wordt gevraagd om John "Rabbit" Bundrick te vervangen. Bundrick moet tijdens de Noord-Amerikaanse tournee van The Who verstek laten gaan, omdat zijn vrouw Sue ernstig ziek is. Pete Townshend laat in een verklaring weten dat "Sue is very close to the end, and Rabbit will be back with us when she's gone." Sue Bundrick overlijdt op 9 April 2007.


Miles Davis treedt op 26 November 1982 in New York in het huwelijk met de actrice Cicely Tyson. Voor de jazz-trompettist is het dan inmiddels zijn derde huwelijk. Eerder is Miles Davis getrouwd geweest met Frances Taylor en Betty Mabry. Van Mabry laat Miles Davis zich scheiden na haar affaire met Jimi Hendrix. Miles Davis derde huwelijk strandt in 1988. Davis overlijdt op 28 September 1991 op 75-jarige leeftijd.


Bassist John Rostill wordt op 26 November 1973 in zijn privé-studio geëlektrocuteerd door zijn gitaar. John Henry Rostill wordt geboren op 16 Juni 1942 in Kings Norton in Birmingham, Engeland. In November 1963 wordt Rostill bassist bij The Shadows, en blijft dat tot het uiteengaan van de groep in December 1968. Rostill schrijft ondermeer de nummers I Wish I Could Shimmy Like My Sister Arthur en Windjammer voor The Shadows. John Rostill is 31 jaar geworden.


Fleetwood Mac gaat in 1979 voor het eerst in twee jaar weer op tournee door Amerika. Het eerste concert is op 26 November 1979 in de staat Idaho.


Op 26 November 2006 plaatst Yoko Ono een paginagrote advertentie in The New York Times. "Every year, let's make December 8th the day to ask for forgiveness from those who suffered the insufferable." luidt de tekst. De weduwe van John Lennon richt zich ook tot slachtoffers. "Let's wish strongly that one day we will be able to say that we healed ourselves, and by healing ourselves, we healed the world." aldus Yoko Ono. Met deze advertentie hoopt zij dat 8 December, de dag dat in 1980 haar man John Lennon in New York is vermoord, een internationale dag wordt van verzoening voor daders en slachtoffers van oorlog en geweld.


The Who staat op 26 November 1970 in de Fillmore North, Mayfair Ballroom in Newcastle. Keith Moon, John Entwistle en Pete Townshend zijn eerder vertrokken en al aanwezig. Voor zanger Roger Daltrey is het onmogelijk om op tijd in Newcastle te zijn vanwege de dikke mist op de M1 snelweg. Promoter Jeff Docherty mag aan het teleurgestelde 3000 koppige publiek uitleggen dat er een inhaal concert wordt gepland op 15 December 1970. Het voorprogramma Curved Air wordt de gelegenheid gegeven om een volledig concert te geven met de geluids- en lichtinstallatie van The Who terwijl het geluid gedaan wordt door de PA-man van The Who, Bob Pridden.


Elton John is te zien in een gastrol in een aflevering van de televisieserie Ally McBeal die op 26 November 2001 door de Amerikaanse omroep FOX wordt uitgezonden. Ook Jon Bon Jovi is herhaaldelijk in deze serie te zien.


In New York gaat op 26 November 1980 de docu-film Wings Over America in premiëre. Deze film is opgenomen tijdens de twee maanden durende Amerikaanse tournee van Paul McCartney en Wings in 1976.


Op 26 November 1994 staan Boyz II Men met hun single I'll Make Love To You voor de veertiende achteropeenvolgende week op de eerste plaats in de Billboard Hot 100. Boyz II Men evenaart hiermee het record van Whitney Houston. Houston heeft vanaf 28 November 1992 eveneens veertien weken bovenaan gestaan met I Will Always Love You. Hiermee heeft zij het record van End Of The Road van Boyz II Men gebroken. Die single heeft vanaf 15 augustus 1992 dertien weken op één gestaan.


Na het album How Dare You uit 1976 verlaten Kevin Godley (Drums/zang) en Lol Creme (Gitaar/zang) op 26 November 1976 de groep 10CC. Kevin Godley en Lol Creme houden zich liever bezig met de ontwikkeling en promotie van de Gizmotron (een apparaat dat op de gitaar gezet dient te worden en dat de snaren via wieltjes aanstrijkt). De Gizmotron (of Gizmo) is onder meer te horen op I'm Not In Love van 10CC en op het pretentieuze driedubbelalbum Consequences dat Godley en Creme in het najaar van 1977 in Amsterdam presenteren.


The New York Dolls maken op 26 November 1973 hun Europese live debuut met een optreden in Biba's Rainbow Room in Londen in Engeland. De legendarische Newyorkse glamrockband met hun spectaculaire, nichterige glitter-uiterlijk en dito podiumshow hebben dan al een flitsende reputatie in het Newyorkse clubcircuit opgebouwd.


Nadat tien dagen eerder de single al in Engeland is uitgebracht, verschijnt Wonderful Christmas Time van Paul McCartney op 26 November 1979 ook in Amerika. Wonderful Christmas Time wordt geen hit in de Verenigde Staten. Pas wanneer de single vijf jaar later opnieuw wordt uitgebracht lukt het wel. Wonderful Christmas Tome komt dan op 15 December 1984 binnen in de Billboard Hot 100, en bereikt uiteindelijk de tiende plaats.


Baylee Thomas Wylee Littrell wordt op 26 November 2002 geboren als eerste zoon van Brian Littrell en zijn vrouw Leighanna Wallace. De zanger van The Backstreet Boys en zijn vriendin zijn op 2 September 2000 met elkaar in het huwelijk getreden. De plechtigheid vindt om 6 uur 's avonds plaats in de Peachtree Christian Church in Atlanta. Harold Littrell, de broer van The Backstreet Boys zanger is één van de getuigen.


Op 26 November 1942 gaat in het Hollywood Theatre in New York de door Michael Curtiz geregisseerde film Casablanca in premiëre. De hoofdrollen worden vertolkt door Humphrey Bogart (als Rick Blaine) en Ingrid Bergman (als Ilse). Het scenario van Casablanca is van Murray Burnett, Julius J. Epstein, Philip G. Epstein, Howard Koch en Joan Alison. In de film speelt Dooley Wilson de rol van barpianist Sam. Hij moet alsmaar opnieuw van Ingrid Bergman As Time Goes By spelen wanneer zij "Play It Again Sam" zegt. Dit is tegen de zin van Humphrey Bogart. As Time Goes By is in 1931 geschreven door Herman Hupfeld. Rudy Vallee is de eerste die het liedje op de plaat zet. Dankzij het succes van Casablanca bereikt deze twaalf jaar oude versie op 26 juni 1943 de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade.


Wie Weet Wat Liefde Is van Conny Vandenbos en Wim Rijken komt op 26 November 1988 op een 29ste plaats binnen in de Nederlandse Tipparade. Na zes weken in de Tipparade te hebben gestaan en tot de achtse plaats te zijn gekomen, weet Wie Weet Wat Liefde Is de sprong naar de Top 40 niet te maken, en flopt. Wie Weet Wat Liefde Is is een vertaling door Conny Vandenbos en Wim Rijken van A Quoi çe Sert L'Amour van Edith Piaf. Zij heeft het nummer in 1962 met haar echtgenoot Theo Sarapo opgenomen. Conny Vandenbos heeft in de jaren zestig al een Nederlandse vertaling van A Quoi çe Sert L'Amour willen opnemen, maar zij kan geen geschikte partner vinden. Wim Rijken heeft Wie Weet Wat Liefde Is in oktober 2006 opnieuw opgenomen met Marga Bult. Ook deze versie wordt geen hit.


Op 26 November 2002 vraagt Lisa Marie Presley echtscheiding aan van haar echtgenoot Nicolas Cage. Lisa Marie Presley en Nicolas Cage zijn op 20 Augustus 2002 op het strand bij het Mauna Lani Hotel op Hawaii getrouwd. Voor de enige dochter van Elvis Presley is dit ondertussen haar derde huwelijk. Met haar eerste man Danny Keough, die ze trouwde op 20-jarige leeftijd, heeft ze twee kinderen. Op 26 Mei 1994 trouwt Lisa Marie met zanger Michael Jackson. Dit huwelijk loopt na 18 maanden op de klippen. Nicolas Cage is eerder getrouwd geweest met Patricia Arquette. De echtscheiding van Lisa Marie Presley en Nicolas Cage wordt op 16 Mei 2004 door een rechter bekrachtigd.


Een concert van Rod Stewart & The Faces in de Madison Square Garden in New York is op 26 November 1971 binnen een paar uur uitverkocht. Nog niet eerder zijn kaartjes voor de groep zo snel de deur uitgegaan.


Op 26 November 1969 krijgt The Band een gouden plaat voor hun tweede, titelloze, album. Deze LP komt op 18 Oktober 1969 de albumlijst van Billboard binnen, en bereikt de negende plaats. Op het album staan de volgende nummers: Across The Great Divide, Rag Mama Rag, The Night They Drove Old Dixie Down, When You Awake, Up On Cripple, Whispering Pines, Jemima Surrender, Rockin' Chair, Look Out Cleveland, Jawbone, The Unfaithful Servant en King Harvest (Has Surely Come). The Band bestaat op dat moment uit Levon Helm (zang, gitaar, mandoline, drums), Robbie Robertson (zang, gitaar), Rick Danko (zang, viool, trombone, bas), Richard Manuel (zang, harmonica, bariton saxofoon, piano, drums) en Garth Hudson (accordion, sopraan tenor & bariton saxofoon, trompet, piano, orgen, clavinet).


Op 26 November 2005 wint de 10-jarige Kseniya Sitnik uit Wit-Rusland in Brussel de finale van het Junior Eurovisie Songfestival. Met Love Singing And Dancing heeft zij met 149 punten drie punten meer dan de Spaanse inzending. De 14-jarige Tess eindigt met Stupid voor Nederland op de zevende plaats. Het Junior Eurovisie Songfestival wordt in Nederland door de AVRO op Nederland 2 uitgezonden.


Vanuit het Opera House in Sydney wordt op 26 November 2006 op de Australische televisie de finale van Australian Idol uitgezonden. Damien Leith (rechts) wint van Jessica Mauboy (links). Damien Leith is op 18 januari 1976 geboren in Ierland. Samen met zijn vrouw Eileen Stapleton heeft hij al één zoon - Jarvis Leith. Op 30 Mei 2007 wordt hun tweede zoon Jagger Ramone Leith geboren. Damien Leith is met zijn 30 jaar de op een na oudste winnaar van een Idol vekiezing. Steeve Estatof die in 2004 Idols in Frankrijk wint is met 31 jaar de oudste. De debuutsingle Night Of My Life van Leith wordt binnen 72 uur na het uitkomen goud, en komt op 3 December 2006 op nummer 1 binnen in de Autralische hitlijst en blijft daar vier weken staan.


Op 26 November 1977 maken Cliff Richard & The Shadows bekend dat zij voor het eerst in tien jaar weer gezamenlijk gaan optreden. Vanaf 27 februari 1978 staan Cliff Richard & The Shadows twee weken lang in het Palladium in Londen met hun 20th Anniversary Show. The Shadows bestaan dan uit sologitarist Hank B. Marvin, slaggitarist Bruce Welch en drummer Brian Bennett.


The Counting Crows nemen op 26 November 1997 een Twee Meter Sessie op in het Amsterdamse Paradiso. Deze opnamen zijn bestemd voor het gelijknamige televisieprogramma van Jan Douwe Kroeske.


Op 26 November 1955 komt Bill Haley & His Comets met Rock Around The Clock voor de eerste keer op de eerste plaats in de Engelse hitlijst. Op 12 Juni 1954 is het nummer Rock Around The Clock van Bill Haley & The Comets al in Amerika uitgebracht. Het nummer is in 1953 geschreven door muziekuitgeven James Myers (Jimmy De Knight) en Max Freedman. Het origineel wordt opgenomen door Sonny Dae & His Knight, een obscuur Western Swing bandje. De tekst is gebaseerd op het nummer Around The Clock Blues, dat Wynonie Harris al in 1945 opneemt, met de Johnny Otis All Stars. (Oorpronkelijke titel is Dance Around The Clock). In 1954 ontmoetten de componisten de countryzanger Bill Haley die wel eens wat anders wilde zingen. Op 12 April 1954 wordt Rock Around The Clock opgenomen als B-kant van de single Thirteen Women, en haalt een bescheiden notering in de Amerikaanse hitparade. Dankzij de film Blackboard Jungle, met Glenn Ford in de hoofdrol, waarin Bill Haley het nummer zingt, wordt het in 1955 alsnog een nummer 1 hit en wordt de Rock & Roll een rage over de hele wereld.


Natte Kerst/Iets Van Een Wonder van Rob de Nijs komt op 26 November 1994 binnen in de Nederlandse Album Top 100. Natte Kerst/Iets Van Een Wonder bereikt op 24 December 1994 de zeventiende plaats als hoogste notering. Naast de titelsong staan op dit album Ze Rook Naar Rozen, Kleine Ster, Domenica, Ieder Liefdeslied, Waarom Jij, Vannacht (een duet met Ingrid Simons), Romeo In Regenjas, Waarheen Je Ook Gaat, Rozemarijn, Varen, Midwinter en Vallen En Opstaan.


Belinda Anholt wordt op 26 November 2008 door haar 10-jarige zoontje Lorenzo dood in bed aangetroffen. De als zangeres Xtra-Vaganza bekend staande Anholt is al jaren chronisch ziek. Door lymfoedeem, een vochtophoping die veroorzaakt wordt door een storing in het lymfesysteem, is ze al drie jaar aan bed gekluisterd. Belinda Anholt begint haar carriëre als manager van Gordon en zorgt voor zijn grote doorbraak begin jaren 80 met Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn. Daarna richt zij zich meer op het begeleiden van artiesten (o.a. Babette van Veen, D.J. Blackfoot en Georgie Davis) en het schrijven van teksten. Zo schrijft zij o.a. de top 3 hit van Gordon Omdat Ik Zo Van Je Hou, Denk Ook Aan Mij van zanger Spiros, Gewoon Een Vrolijk Liedje van Dennis en is zij het creatieve brein achter gimmick acts als Tina, Toos & Tessa en De Foetsies, die beiden een top 5 hit scoren. Als tekstschrijfster schrijft ze ook teksten voor onder andere Jeroen van der Boom, Glennis Grace en Laura Vlasblom. Belinda Anholt is 44 jaar geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten