Zoeken in de muziekgeschiedenis

1 nov. 2012

Muziekgeschiedenis van 2 November

Mississippi_john_hurtBlues-zanger Mississippi John Hurt overlijdt op 2 November 1966 aan een hartaanval in Grenada in Mississippi. John Hurt wordt op 8 Maart 1892 in Teoc, Mississippi, geboren en krijgt van zijn moeder op 9-jarige leeftijd een gitaar. John Hurt leert zichzelf gitaar spelen omdat zijn geboortedorp zo veraf ligt dat er geen rondtrekkende gitaristen langs komen. Zijn stijl is daarmee volledig anders dan gebruikelijk en hij speelt ook zonder plectrum. Zijn spel klinkt alsof hij twee gitaren tegelijkertijd speelt waarbij hij ritme en melodie combineert en wordt Country Blues of Delta Blues genoemt. John Hurt speelt voornamelijk op lokale feesten in de buurt van Avalon, Mississippi wat hem de bijnaam Mississippi John Hurt oplevert. In 1928 wordt hij opgemerkt door Tommy Rockwell, directeur van het platenlabel OKeh, en er wordt een plaat opgenomen. Later wordt hij uitgenodigd om naar New York City te komen voor een tweede sessie. Hurt krijgt $240 voor de opnames en keert daarna terug naar de delta, waar hij als boerenknecht werkt. De plaat heeft nauwelijks enige bekendheid tot de jaren 60 wanneer vele muzikanten op zoek zijn naar nieuwe muziekvormen. In 1963 wordt zijn muziek herontdekt door Tom Hoskins, die  op zoek gaat naar John Hurt, die nog steeds in Mississippi blijkt te wonen. Hurt speelt later nog verschillende malen op grote muziekfestivals, heeft zelfs een optreden in de Tonight Show en er worden vele artikelen geschreven over hem en zijn karakteristieke stijl van gitaarspelen. Tegen het eind van zijn leven neemt hij nog drie albums op. In 1988 wordt Mississippi John Hurt opgenomen in de Blues Hall of Fame. Mississippi John Hurt is 73 jaar geworden.

Op 2 November 1963 loopt Dion in een live uitzending van het Engelse pop programma Ready Steady Go! van het podium. Tijdens het zingen van zijn hit Donna The Prima Donna, raakt de als Dion DiMucci geboren Amerikaanse zanger zo geirriteerd van het dansende publiek om hem, dat hij het voor gezien houdt.

Oasis geeft op 2 November 2005 in de Heineken Music Hall in Amsterdam een concert. Het is dan voor het eerst in acht jaar dat de groep rond de broertjes Gallagher weer een volwaardig optreden geven in Nederland. Oasis geeft het concert om hun nieuwe album Don't Believe The Truth te promoten. Op 28 November 2005 verschijnt Let There Be Love als nieuwe single van Oasis. Deze single komt sl;echts tot een 32ste plaats in de Mega Top 100.

JesamineOp 2 November 1968 komen The Casuals op een 35ste plaats de Nederlandse Top 40 binnen met hun single Jesamine. The Casuals worden in 1965 opgericht em bestaan dan uit zanger Howard Newcomb, toetsenist John Roy Tebb, bassist Alan 'Plug' Taylor en drummer Robert O' Brien. Adios Amour (Goodbye My Love)  is de eerste single van The Casuals die in Februari 1968 in Engeland wordt uitgebracht. De grote doorbraak komt als zij in Mei 1968 meedoen aan Opportunity Knocks, de talentenjacht van de BBC. Mary Hopkin is de winnaar. Jesamine is de tweede single van The Casuals die op 31 Mei 1968 op de markt verschijnt. Jesamine bereikt de tweede plaats in de Britse hitparade. In Nederlandkomt Jesamine tot een achtste plaats.

George Harrison begint op 2 November 1974 in Vancouver in Canada aan een solo wereldtour. Hij is hiermee de eerste ex-Beatle die sinds het uiteengaan van de groep alleen op tournee gaat. Op deze Noord-Amerikaanse tournee wordt George Harrison ondermeer bijgestaan door Ravi Shankar en Billy Preston.

Op 2 November 2006 wordt de staande piano waarop John Lennon zijn hit Imagine heeft gecomponeerd van Londen overgevlogen naar Dallas, Texas. Het instrument is daar tot medio Januari 2007 te zien tijdens een fototentoonstelling in de Goss Gallery in Dallas. Kenny Goss, de vriend van George Michael, is eigenaar van deze galerie. De piano is sinds 2000 eigendom van George Michael. Vanaf Januari 2007 gaat de fototentoonstelling, inclusief de oude piano van John Lennon, op tournee door de Verenigde Staten en Europa.

Voormalig TMF-veejay Isabelle Brinkman maakt op 2 November 1998 haar debuut bij Radio 3 FM. Zij presenteert voor de NPS de uren tussen acht en tien 's avonds. Op 4 Juli 2003 neemt Isabelle Brinkman afscheid van 3 FM, omdat zij het niet langer eens zou zijn met het beleid van de zender wordt haar het werken onmogelijk gemaakt door 3FM coordinator Florent Luyx.

Op 2 November 1957 vestigt Elvis Presley een record in de Engelse hitparade. Elvis Presley staat dan met maar liefst acht platen tegelijk genoteerd. Het zijn achtereenvolgens (Let's Have A) Party op 3, Teddy Bear op 11, All Shook Up op 17, Got A Lot O'Livin' To Do op 19, Trying To Get To You op 21, Loving You op 24, Paralyzed op 26 en Lawdy Miss Clawdy op een 30ste plaats.

Pink Floyd staat op 2 November 1967 in de Abbey Road Studio in Londen om de nummers Apples And Oranges van Syd Barrett en Paintbox van Rick Wright op te nemen. De productie is in handen van Norman 'Hurricane' Smith. Apples And Oranges en Paintbox worden op 18 November 1967 in Engeland op single uitgebracht.

Wheels_of_fireEric Clapton, Ginger Baker en Jack Bruce  krijgen tijdens een concert in de Madison Square Garden in New York op 2 November 1968 een platina plaat voor Wheels Of Fire. In Amerika heeft dit album van Cream al meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Wheels Of Fire is opgenomen van Juli 1967 tot April 1968 in de Atlantic Studios in New York City. Het dubbel-album bestaat uit een studio plaat en een live-plaat. Op het studio album worden Eric Clapton, Ginger Baker en Jack Bruce bijgestaan door Felix Pappalardi die naast talloze instrumenten ook voor de produktie tekent. Op deze plaat staan de volgende nummers: White Room, Sitting On Top Of The World, Passing The Time, As You Said, Pressed Rat And Warthog, Politician, Those Were The Days, Born Under A Bad Sign en Deserted Cities Of The Heart. Howel de live-plaat ook als titel Live At The Fillmore heeft is alleen het nummer Toad hier opgenomen. De overige drie nummers, Crossroads, Spoonful en Traintime zijn afkomstig van een concert in The Winterland Ballroom in San Francisco. De striptekenaar Martin Sharp die de hoes ontworpen heeft ontvangt in 1969 de New York Art Directors Prize for Best Album Design voor het ontwerp van Wheels Of Fire. In 2003 wordt Wheels On Fire in de 500 Greatest Albums Of All Time lijst van het muziekblad Rolling Stone op plaats 203 gezet. In 2006 verschijnt het debuutalbum van een groep uit Amerika die zichzelf Wheels Of Fire noemt.

Op 2 November 1969 nemen Paul Simon en Art Garfunkel vier nummers op voor hun album Bridge Over Troubled Water. Dit zijn Baby Driver, Cecilia, Keep The Costomer Satisfied en El Condor Pasa.

The Jackson Five treden op 2 November 1972 op in het Concertgebouw in Amsterdam. Kaartjes om de broertjes Michael, Marlon, Jermaine, Tito en Jackie Jackson te zien kosten 5, 10, 15, 20 en 25 gulden !.

Shania_twain_centreOp 2 November 2004 wordt het Shania Twain Centre in Timmins in de Canadese provincie Ontario door de zangeres zelf feestelijk ingewijd. Het cultureel centrum in Timmins, waar Shania Twain (geb. als Eilleen Regina Edwards) is opgegroeid, is al in Juli 2001 voor publiek opengesteld. Shania Twain is dan niet in staat hierbij aanwezig te zijn, omdat zij hoogzwanger thuis in Zwitserland zit. Vic Power, de burgemeester van Timmins, heeft 2 November uitgeroepen tot Shania Twain Day.

In Billboard Magazine wordt vanaf 2 November 1958 een hitparade gepubliceerd die bestaat uit honderd in plaats van dertig singles.

Op 2 November 2003 wordt de, door Amerikaanse troepen geleide, invasie van Irak door Sting aan de kaak gesteld. De voormalig zanger en bassist van The Police roept de wereld op te helpen bij de wederopbouw van Irak. Sting doet zijn uitspraken tijdens een persconferentie in Hong Kong. "Ik was er niet voor om Irak binnen te vallen", aldus Sting. De 52-jarige zanger roept politici op zich te concentren op het puinruimen, zodat de Irakese bevolking een normaal leven kan leiden. "Het is niet aan de orde iemand de schuld te geven. Het is te laat om te klagen", aldus Sting.

QuadropheniaQuadrophenia draait vanaf 2 November 1979 in de Amerikaanse bioscopen. De film is op 14 Mei 1979 tijdens het filmfestival in Cannes, Frankrijk in premiere gegaan. Quadrophenia is gebaseerd op de gelijknamige album van The Who uit 1973. Het verhaal gaat over de mods en de rockers, twee rivaliserende jongerengroepen in de jaren zestig. In Quadrophenia worden de hoofdrollen gespeeld door Phil Daniels, Toyah en Sting, de zanger van The Police. Quadrophenia is geregisseerd door Franc Roddam. Het scenario is van Dave Humphries, Franc Roddam, Martin Stellman en Pete Townshend, de gitarist van The Who. De muziek is van Who-gitarist Pete Townshend.

Op 2 November 1979 wordt de echtscheiding uitgesproken tussen Mick en Bianca Jagger. De Rolling Stones-zanger heeft inmiddels een verhouding met Jerry Hall. Mick Jagger en Bianca Perez Morena de Macias zijn op 12 Mei 1971 in St.Tropez in Frankrijk getrouwd. Zij hebben samen één
dochter. Jade Jagger is op 21 Oktober 1971 geboren.

Hartslag_wwwplatenkastweblognlHartslag van Rob de Nijs komt op 2 November 1991 op de 72ste plaats binnen in de Nederlandse Album Top 100. Naast de titelsong staan op deze CD Liefste, Yoshi, De Nachtwacht, Jim, Raak Me Aan, Ster (een duet met Carmen Gomes), Huis In De Zon, Cirkel, December, Ons Geheim, Niemandsland, Bloed In De Regen en Voorbij. Hartslag bereikt op 16 November 1991 een 22ste plaats als hoogste notering.

Sean 'P. Diddy' Combs loopt op 2 November 2003 de marathon van New York in vier uur, veertien minuten en 54 seconden. Door sponsoring ontvangt hij hiervoor 2 miljoen dollar. Het geld gaat naar misdeelde kinderen in achterstandswijken in de Big Apple. P. Diddy heeft twee maanden intensief getraind voor de marathon, en is daardoor vijftien kilo afgevallen.

Girls_girls_girls_2Op 2 November 1962 gaat in Honolulu op Hawaii de film Girls Girls Girls in premiere. In deze film speelt Elvis Presley de rol van Ross Carpenter. Stella Stevens en Kim Yung zijn zijn tegenspelers. De soundtrack voor deze film heeft Elvis Presley tussen 26 en 29 Maart 1962 in de Radio Recorders Studio in Hollywood opgenomen. Elvis Presley wordt hierbij beleid door de gitaristen Scotty Moore, Tiny Timbrell en Barney Kessel, bassist Ray Seigel, de drummers D.J. Fontana, Hal Blaine en Bernie Mattinson, pianist Dudley Brookes en saxofonist Boots Randolph. The Jordanaires en The Amigos verzorgen de achtergrondvocalen. Het in de film voorkomende Return To Sender wordt op single uitgebracht, en bereikt op 17 November 1962 de tweede plaats in de Amerikaanse hitparade.

David Crosby wordt op 2 November 1994 in een ziekenhuis in Los Angeles opgenomen, waar hij op 18 November 1994 met succes een levertransplantatie ondergaat

Op 2 November 1984 wordt Marvin Gaye sr. tot vijf jaar gevangenis veroordeeld voor de moord op zijn zoon Marvin Gaye jr. op 1 April 1984.

Vanaf 2 November 1987 ligt het album Cloud Nine van George Harrison in de platenwinkel. Op dit album staan de volgende nummers: Cloud Nine, That's What It Takes, Fish On The Sand, Just For Today, This Is Love, When We Was Fab, Devil's Radio,  Someplace Else, Wreck Of The Hesperus, Breath Away From Heaven en Got My Mind Set On You. De LP komt op 21 november 1987 de Nederlandse Album Top 100 binnen. Cloud Nine blijft op 27 steken.

Op 2 November 2006 worden in Kopenhagen, Denemarken voor de dertiende keer de MTV Europe Music Awards uitgereikt. Justin Timberlake gaat met twee prijzen naar huis. Andere winnaars zijn o.a. Gnarls Barkley, The Red Hot Chili Peppers, Christina Aguilera, Depeche Mode, Kanye West, The Killers, Muse en Rihanna. Anouk krijgt een MTV Europe Music Award als De Beste Nederlandse/Belgische act, maar is niet bij deze uitreiking aanwezig.

Audiotheek_wwwplatenkastweblognlRinus Ferdinandusse, de voormalige hoofdredacteur van Vrij Nederland, ontvangt op 2 November 2005 uit handen van Kees van Kooten en Wim de Bie hun elfde album; Audiotheek. Audiotheek is een box met CD's van alle tien langspeelplaten die zij sinds 1967 hebben gemaakt. Op de elfde CD geven Kees van Kooten en Wim de Bie als Koot en Bie een Demonstructie Van Het Navigatiesysteem. Hiermee hopen de directeuren van Het Simplisties Verbond de Nederlandse GPS-markt te veroveren. Op 12 November 2005 bereikt Audiotheek de 13e plaats in de Album Top 100, als hoogste notering.

Op 2 November 1967 begint Tom Jones aan een uitgebreide tournee door Engeland. Het eerste van 22 optredens is in het Astoria Theatre in de Londense wijk Finsbury Park. Tom Jones wordt begeleid door het orkest van Ted Heath. Kathy Kirby verzorgt een gastoptreden.

The Rolling Stones nemen op 2 November 1964 in de RCA Studio in Hollywood de nummers Heart Of Stone, Everybody Needs Somebody To Love, Down Home Girl en Pain In My Heart op. Heart Of Stone wordt op 19 december 1964 in Amerika op single uitgebracht. In Europa verschijnt dit liedje op de EP Heart Of Stone. De andere drie tracks zijn bestemd voor de LP The Rolling Stones No. 2 die vanaf 15 Januari 1965 in de platenwinkels ligt.

Op 2 November 1990 gaat in Amerika de film Graffiti Bridge in premiere. Het is de vierde film van Prince. Hij speelt zelf de hoofdrol. Andere rollen zijn er voor Tevin Campbell en Mavis Staples.

De Amerikaanse omroep NBC zendt op 2 November 1978 de eerste aflevering uit van David Cassidy: Man Undercover. In deze televisieserie speelt zanger David Cassidy de politieman Dan Shay. Na tien afleveringen verdwijnt David Cassidy: Man Undercover  alweer van de buis.

Eva_cassidyDe Amerikaanse zangeres Eva Cassidy overlijdt op 2 November 1996 in Bowie, Maryland aan de gevolgen van kanker. Eva Marie Cassidy wordt op 2 Februari 1963 in Oxon Hill, Maryland geboren. Haar vader hoort al vroeg dat de stem van zijn dochter iets bijzonders heeft, en geeft haar op 9-jarige leeftijd een gitaar en geeft haar les. Eva oefent uren in haar kamer en luistert goed naar haar voorbeelden Stevie Wonder, Joan Baez en Ella Fitzgerald. In haar tienerjaren zingt Eva Cassidy bij de pop/rock formatie Stonehenge en 'leent' haar backing vocals aan lokale rockbands. Wanneer een vriend haar in 1986 vraagt wat zanglijnen vast te leggen tijdens een opnamesessie van zijn groep Method Actor, ontmoet Eva Cassisdy in de studio in Maryland producer Chris Biondo. Hij is zo onder de indruk van haar stem dat hij haar helpt een demotape samen te stellen, met daarop diverse stijlen. Dankzij deze demo is Cassidy ondermeer als achtergrondzangeres te horen op het Livin' Large album van funksters E.U. en later op gangsta rapper E-40's I Wanna Thank You. In 1991 laat Chris Biondo Cassidy's demo's horen aan Chuck Brown. Brown wil een album met jazz en blues standards uitbrengen en vind in Eva Cassidy zijn partner. Het album The Other Side verschijnt in 1992. Een jaar lang treedt het duo op, waardoor Eva Cassisdy langzaam van haar angst voor live optredens begint af te komen. Ondanks Cassidy's prachtige stem is er geen enkele platenmaatschappij die het aandurft om haar eclectische repertoire uit te brengen. Cassidy beheerst namelijk zowat alle stijlen: van jazz tot blues, pop, gospel, folk en country. Die veelzijdigheid is te ingewikkeld om haar te in de markt te zetten. Begin 1993 neemt ze met de groep Pieces Of A Dream de single Goodbye Manhattan op voor het Blue Note label, waarna ze met de groep gaat toeren. De verdere muziekstijl van Pieces Of A Dream spreekt Eva echter niet aan en ze gaat meer solo shows doen, soms met Brown. Biondo en Eva besluiten uiteindelijk dan maar zelf een plaat uit te brengen. In januari 1996 geeft Cassidy twee live shows in de D.C. club Blues Alley. Hoewel Eva niet tevreden is over de kwaliteit van haar optreden wegens een verkoudheid, wordt er een album samengesteld uit het materiaal en later dat jaar uitgebracht. De lokale scxc3xa8ne is lovend over de plaat. Datzelfde jaar wordt er kanker bij haar vastgesteld, wat zich dan al door haar hele lichaam heeft verspreid. In September 1996 wordt een benefietshow in elkaar gezet ter ere van Eva en daar treedt ze ook voor het laatst op. Ze speelt er het nummer What A Wonderful World en laat voor een laatste keer horen dat ze de gave heeft om uitgekauwde nummers zo te vertolken dat ze voor de originele versie kunnen doorgaan. Het album waar ze voor haar overlijden met Biondo aan werkte, Eva By Heart, verschijnt in 1997. Folkzangeres Grace Griffith besluit Cassidy's muziek postuum uit te brengen op haar label Blix Street. In 1998 komt dan ook Songbird uit, een compilatie van haar drie voorgaande releases. Eva's muziek wordt ontdekt door BBC Radio 2 DJ Terry Wogan, die Cassidy's vertolking van Somewhere Over The Rainbow gaat draaien, waardoor Songbird alsnog een grote hit wordt in Engeland. In 2000 wordt het album opgevolgd door Time After Time, met twaalf nooit eerder verschenen tracks. Datzelfde jaar verscheen tevens No Boundaries met een collectie popsongs. In de zomer van 2002 verschijnt de compilatie Imagine op Blix Street, met live opnames en studio demo's. Eva Cassidy is 33 jaar geworden.

Op 2 November 1973 wordt Ethan Browne geboren, als zoon van zanger Jackson Browne en Phyllis Major. Jackson Browne staat op 23 Mei 1974 met zijn zoon op het omslag van het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone. Deze foto is genomen door Annie Leibovitz. Phyllis Major overlijdt op 25 Maart 1976 aan een overdosis slaappillen.

Vanaf 2 November 1987 ligt het verzamelalbum All The Best van Paul McCartney in de platenwinkel. Op All The Best staan hits als Jet, Band On The Run, Coming Up, Ebony And Ivory, Let 'Em In, Say Say Say, Silly Love Songs en Pipes Of Peace. Het enige 'nieuwe' nummer op het album is Once Upon A Long Ago. All The Best bereikt een 13e plaats in de Nederlandse LP Top 75.

Op 2 November 2006 staat INXS, met hun nieuwe zanger Jason Dean Fortune, op het podium in De Vooruit in Gent, Belgixc3xab. Fortune is in 2005 door de andere leden van INXS gekozen tijdens een afvalrace die live is uitgezonden op de Amerikaanse televisie. Michael Hutchence, de eerste zanger van INXS, heeft in November 1997, op 37-jarige leeftijd, zelfmoord gepleegd.

Paul_simon_en_art_garfunkelPaul Simon en Art Garfunkel werken op 2 November 1969 aan vier nummers voor hun album Bridge Over Troubled Water. Dit zijn Baby Driver, Cecilia, Keep The Customer Satisfied en El Condor Pasa. Bridge Over Troubled Water wordt op 26 Januari 1970 uitgebracht. Bridge Over Troubled Water is het laatste studio-album van Simon & Garfunkel, de jeugdvrienden gaan liever hun eigen weg. Voor de opnamen zitten Paul Simon en Art Garfunkel meer dan 800 uur in de studio, wat voor de nodige spanningen heeft gezorgd. Zo heeft Paul Simon het nummer Cuba Ci, Nixon No voor het album geschreven, maar Art Garfunkel wijst het nummer resoluut af. Paul Simon ergert zich aan Garfunkel, die tussen het studiowerk door regelmatig op pad is voor filmopnamen in Mexico. In het nummer The Only Living Boy In New York schrijft Paul Simon deze irritatie van zich af. Bridge Over Troubled Water komt op 14 Februari 1970 de Amerikaanse albumlijst binnen. De LP staat tien weken op de eerste plaats. In totaal staat Bridge Over Trouble Water van Simon & Garfunkel vijfentachtig weken in de albumlijst. In Nederland staat het album 17 weken nummer 1 en in Engeland in totaal 41 weken. Bridge Over Trouble Water bevat ook nog vier grote singlehits. Naast The Boxer en de titelsong zijn ook Cecilia en El Condor Pasa goed voor een hitnotering. El Condor Pasa is een bewerking van een Peruaans volksliedje. De muzikale bewerking is van Los Incas en ook de instrumentale versie wordt een hit. Simon & Garfunkel ontvangen voor Bridge Over Troubled Water in totaal 6 Grammy Award's, waaronder die voor het album van het jaar, de plaat van het jaar en de song van het jaar. Een van de minder bekende nummers is So Long, Frank Lloyd Wright, een ode aan de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright, voor wie Garfunkel, die zelf ook ooit architectuur studeert een groot bewondering heeft.

In het Cultureel Centrum in Amstelveen gaat op 2 November 1978 de musical Swingpop in premixc3xa8re. Swingpop is geschreven door Seth Gaaikema en Roelof Stalknecht. De hoofdrollen zijn voor Robert Long, Lex Goudsmit, Nelleke Burg, Sylvia de Leur en Leen Jongewaard. De recensies zijn niet al te lovend en al gauw trekken Robert Long en Sylvia de Leur zich terug uit deze theaterproductie. In Juni 1979 valt het doek voor Swingpop.

Vrienden_voor_het_leven_danny_de_muOp 2 November 1991 komt Vrienden Voor Het Leven van Danny de Munk op een 38ste plaats de Nederlandse Top 40 binnen. Vrienden Voor Het Leven, met op de B-kant de instrumentale versie, bereikt de achttiende plaats in de Nederlandse Top 40. Het nummer is geschreven door Hans van Eijck, Ronald Schilperoort en Bert van der Veer. Het is de tune van de gelijknamige televisieserie die sinds Oktober 1991 door RTL 4 wordt uitgezonden. In deze seri speelt Peter Lusse de hoofdrol als Eddie Veenstra. Mary-Lou van Steenis is zijn vriendin Ellen van den Berg. Vrienden Voor Het Leven is gebaseerd op de Britse televisieserie The Two Of Us van Alex Shearer.

Brian Matthew presenteert op 2 November 1963 een nieuwe aflevering van het door de Britse commerciele omroep ABC uitgezonden televisieprogramma Thank Your Lucky Stars. Matthew ontvangt als muzikla egasten ondermeer Helen Shapiro, Russ Conway, Mark Wynter, Lesley Gore, Wayne Fontana & The Mindbenders, Grazina, Grant Tracy & The Sunsets en Frankie Vaughan.

Op 2 November 1981 begint Cliff Richard aan een uitgebreide tournee door Engeland die tot 19 December 1981 gaat duren.

Die_another_day_madonnaMadonna komt op 2 November 2002 met Die Another Day op de 11e plaats binnen in de Nederlandse Top 40. Die Another Day, de titelsong van de twintigste James Bond-film, bereikt op 16 November 2002 nummer 5 als hoogste notering. Die Another Day gaat op 18 November 2002 in Londen in premiere. De hoofdrollen in deze Bond film zijn voor Pierce Brosnan, Halle Berry, John Cleese en Anna Edwards.


Muziek Jarige Op 2 November

1938: Jay Black (David Blatt) - Jay & The Americans Zanger
1941: Brian Poole - Zanger Engeland
1941: Bruce Welch - The Shadows Gitaar
1943: Dave Munden - The Tremeloes Drums
1944: Keith Emerson - EL&P Toetsen
1945: J.D. Souther (John David) - Zanger USA
1946: Les Hawkes - The Tremeloes Bas
1946: Ray Stiles - Mud Gitaar
1947: Carter Beauford - The Dave Matthews Band Drums
1947: Dave Pegg - Fairport Convention Bas
1952: Maxine Nightingale - Zangeres Engeland
1956: Chris Fairbrass - Right Said Fred Gitaar
1961: K.D. Lang (Kathryn Dawn) - Zangeres Canada
1965: Bobby Dall - Poison Bas
1964: Arnold Van Dongen - Ex-Gitarist Lois Lane
1966: Erik De Windt - The Shorts Toetsen
1969: Andy Barker - 808 State DJ
1969: Reginald Arvizu - Korn Bas
1979: Nelly (Cornell Haynes Jr) - Rapper USA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten