Zoeken in de muziekgeschiedenis

3 nov. 2012

Muziekgeschiedenis van 3 November

Lonnie_doneganDe Britse zanger en grondlegger van de Skiffle, Lonnie Donegan, overlijdt op 3 November 2002. Donnegan stond bekend als de Koning Van De Skiffle. De skiffle is de populaire muziekstroming aan het eind van de jaren vijftig in Engeland voor de komst van de Beatles. Anthony James Donegan wordt op 29 April 1931 in GLasgow, Schotland geboren, en is in de jaren vijftig en zestig een idool voor veel muzikanten die later in de folkrevival een belangrijke rol spelen, zoals Andy Irvine en Christy Moore. Tijdens de eerste optredens van Lennon en McCartney spelen ook zij skiffle-muziek. Lonnie Donegan heeft een aantal grote hits met ondermeer Does Your Chewing Gum Lose Its Flavour On The Bedpost Overnight?, Rock Island Line en My Old Man's A Dustman (Nr 1 in Engeland). Lonnie Donegan is ook een voorbeeld voor een hele generatie Britse gitaristen, waaronder Brian May (Queen) en Mark Knopfler (Dire Straits). Mark Knopfler, die omschrijft Donegan als iemand die grote muzikale invloed op hem had. Paul McCartney is in 1978 de drijvende kracht achter een speciaal album over de muziek van Donegan, waarop ook Elton John en Brian May figureren. Donegan speelde recent ook met Van Morrison. Donegan is halverwege een tournee door Groot-Brittannie wanneer hij in Peterborough overlijdt. Lonnie Donegan is 71 jaar geworden.

Eddie Fisher staat op 3 November 1955 in een studio in New York voor de opname van het nummer Dungaree Doll. Fisher wordt begeleid door het koor en het orkest van Hugo Winterhalter. Dungaree Doll komt op 17 December 1955 binnen in de Billboard Top 100 en bereikt de zevende plaats.

Sixty_six_to_timbuktuVanaf 3 November 2003 ligt het album Sixty Six To Timbuktu van Robert Plant in de platenwinkel. Sixty Six To Timbuktu is een dubbel-CD met een carriere-overzicht van de voormalige Led Zeppelin zanger met 35 nummers waaronder zijn eerste single uit 1966 en opnamen van een recent live-optreden in Timboektoe in Mali. Op CD1 staan hoogtepunten van de solo-albums van Robert Plant. Op CD2 staan een groot aantal rarities, bonus-tracks en opnamen van groepen als Listen en The Band Of Joy. Ook een eenmalig hobby-project als The Crawling Kingsnakes (met Dave Edmunds en Phil Collins) is vertegenwoordigd met Philadelphia Baby. Robert Plant is op het idee gekomen voor Sixty Six To Timbuktu bij het luisteren naar oude banden voor How The West Was Won, het recentelijk uitgebrachte album van Led Zeppelin. Robert Plant ontkent dat hem miljoenen dollars zouden zijn geboden voor een Led Zeppelin-reunie met gitarist Jimmy Page en bassist John Paul Jones. "Mij is nog geen stuiver geboden, maar dat komt misschien omdat ik iedereen die ertoe doet heb gezegd dat ik er niet van wil weten. Het is niet aan de orde, roep ik al jaren", aldus Robert Plant. Led Zepplin staat op 10 December 2007 in een uitverkocht O2 in Londen Engeland. Het concert is een eerbetoon aan de op 14 December 2006 overleden Ahmet Ertegun, hun beroemde Atlantic platenbaas.

Elton John maakt yijdens een concert in Wembley's Empire Pool in Londen, op 3 November 1977, bekend dat hij stopt met live-optredens. Vijftien maanden later komt de zanger/pianist op dit besluit terug als hij op 3 Februari 1979 aan een tournee door Zweden begint.

Carly Simon treedt op 3 November 1972, in haar appartement in Manhattan in New York, in het huwelijk met James Taylor. 's Avonds treedt James Taylor op in de Radio City Music Hall in New York. Hier maakt hij bekend dat hij eerder op de dag middag met Carly Simon is getrouwd. Na een huwelijk van tien jaar gaan Carly Simon en James Taylor eind 1982 uit elkaar.

Mort_shumanIn een ziekenhuis in Londen overlijdt op 3 November 1991 de Amerikaanse componist en zanger Mort Shuman aan kanker. Mort Shuman wordt geboren op 12 November 1936 in Brooklyn in New York. In 1958 gaat Mort Shuman samenwerken met Doc Pomus, samen schrijven zij meer dan 500 liedjes. All Shook Up, Don't Be Cruel, Great Balls Of Fire voor Otis Blackwell, I'm a Tiger, Turn Me Loose en Hound Dog Man voor Fabian, A Teenager In Love voor Dion & The Belmonts, Hushabye voor The Mystics en Go Jimmy Go voor Jimmy Clanton. Ook voor Elvis Presley schrijven de twee nummers, Elvis neemt in totaal twintig nummers op van Shuman en Pomus, waaronder Surrender, Little Sister, Suspicion, Marie's The Name Of His Latest Flame en Viva Las Vegas. In de jaren zeventig woont Mort Shuman in Frankrijk. In 1973 heeft hij in Nederland een nummer 1-hit met Le Lac Majeur. Mort Shuman is 54 jaar geworden.

Great_balls_of_fire_wwwplatenkastweSun Records brengt op 3 November 1957 het nummer Great Balls Of Fire van Jerry Lee Lewis uit. Op 25 November 1957 komt de single de Amerikaanse hitparade binnen, en bereikt de tweede plaats. In Engeland komt Great Balls Of Fire op 11 Januari 1958 op de eerste plaats. Van Great Balls Of Fire zijn wereldwijd ruim 5 miljoen exemplaren verkocht.

Op 3 November 1961 verschijnt er van de zanger Paul Raven een cover-versie van het nummer Tower Of Strength. Tower Of Strenght is geschreven door Hal David en Burt Bacharach en bereikt in de uitvoering van Frankie Vaughan op 2 December 1961 de eerste plaats in de Engelse hitparade. De vertolking van Paul Raven wordt geen hit. Paul Raven wordt later wereldberoemd (later ook berucht) onder de naam Gary Glitter een heeft in de zomer van 1972 zijn eerste hit in Engeland. Met zijn Glitter Band bereikt hij in Juni met het nummer Rock And Roll (Parts 1 & 2) de tweede plaats. Met de nummers I'm The Leader Of The Gang (I Am) ,I Love You Love Me Love  (beide uit 1973) en Always Yours (1974) haalt Gary Glitter de eerste plaats van de Engelse hitlijsten.

Jimmie_rodgersJimmie Rodgers wordt op 3 November 1961 gexc3xafntroduceerd in de Country Music Hall Of Fame. Rodgers is hiermee de allereeerste country & western-artiest die deze eer te beurt valt. Jimmie Rodgers is op 8 september 1897 geboren in Meridian in Mississippi. Hij overlijdt op 26 Mei 1933 in New York aan tuberculose. Twee dagen eerder heeft hij zijn laatste plaatopnamen afgerond. Omdat hij weet dat hij stervende is, begint Jimmie Rodgers op 17 Mei 1933 aan de opnamen van vierentwintig nieuwe liedjes. Hij is zo ziek dat hij tussen de opnamen door moet rusten. Hiervoor is speciaal een bed in de studio geplaatst. Jimmie Rodgers heeft in 1927 zijn eerste hit met The Soldier's Sweetheart. Hierna volgen successen als Blue Yodel, In The Jail House Now, Waiting For A Train en Roll Along Kentucky Moon. The Father Of Country Music, zoals zijn bijnaam luidde, is 35 jaar geworden.

Ecce_wwwplatenkastweblognlOp 3 November 2006 beleeft Ecce Cor Meum van Paul McCartney in de Royal Albert Hall, Londen haar wereldpremiere. Ecce Cor Meum is het vierde klassieke muziekstuk van Paul McCartney en is op 25 september 2006 op CD uitgebracht. McCartney is acht jaar geleden, nog voor het overlijden van zijn vrouw Linda, aan Ecce Cor Meum begonnen. Na haar overlijden (17 April 1998) heeft Paul McCartney twee jaar lang geen muziek kunnen componeren. In een interview met de BBC zegt hij dat het verdriet terug te horen is op Ecce Cor Meum. "Er staat een heel treurig intermezzo op het album. Elke keer als ik het hoor, raakt het mij. Ik denk dan terug aan het moment dat mijn collega en ik, toen wij het stuk componeerden, aan de toetsen zaten te huilen. Maar ik ben een eeuwige optimist. Ook in donkere tijden blijf ik het licht zien. De lucht mag dan grotendeels grijs zijn, dat kleine stukje blauw trekt mij aan", aldus Paul McCartney.

Hootie & The Blowfish komen op 3 November 1995 buiten de rechtszaal een schikking overeen met Bob Dylan. In het geding is het ongeautoriseerde gebruik van een Bob Dylan-tekst in Olny Want To Be With You, de Amerikaanse top tien-hit van Hootie & The Blowfish.

Chicheng_wwwplatenkastweblognlChi Cheng, bassist van de Amerikaanse rockband Deftones raakt op 3 November 2008 zwaar gewond bij een auto-ongeluk in Santa Monica in Californie. Zanger Chino Moreno laat via de website van de band weten dat Cheng in een ernstige maar stabiele toestand in het ziekenhuis ligt. "It deeply saddens me to inform you all that our brother Chi Cheng was involved in a terrible car accident last night. He is currently in a Northern California Hospital in serious, but stable condition. I am on my way up North right now to be by his side along with the rest of our band mates and family. Chi is one of the strongest people I know, and I'm praying that his strength will get him through this. Please say a prayer for him as well." Cheng ligt sinds het ongeluk in een coma. In Maart 2009 wordt www.oneloveforchi.com opgericht. Een fonds om de medische kosten te kunnen blijven betalen. Chi Cheng wordt (tijdelijk) vervangen door Sergio Vega (ex-Quicksand).

Op 3 November 1990 is de Amerikaanse zangeres Chaka Khan in Scheveningen om haar voetafdrukken te plaatsen in de Star Boulevard. Deze ligt aan de strandkant van het Kurhaus. De als Yvette Marie Stevens geboren zangeres is in Nederland vooral bekend van hits als Once You Get Started (#26 in Top 40 in 1975), I'm Every Woman (#19 in Top 40 in 1979) en haar grootste hit I Feel For You (#7 in Top 40 in 1984).

Dit_is_rob_de_nijs_wwwplatenkastwebIn zijn rubriek Tussen 10+ en 20- in de Avrobode van 3 November 1963 meldt Skip Voogd dat hij een week eerder in het restaurant van de AVRO-studio aan de 's Gravelandseweg in Hilversum een enthousiaste Rob de Nijs is tegengekomen. "De opnamen van mijn eerste LP zitten erop", zegt de zanger. Dagenlang hebben Rob de Nijs, zijn band The Lords en het orkest van Jack Bulterman in de Phonogram-studio in Hilversum aan deze plaat gewerkt. "Ik ben er, eerlijk gezegd, helemaal van in de wolken", aldus Rob de Nijs. Dit Is Rob De Nijs ligt begin 1964 in de winkel. Op dit album staan de volgende nummers: Iets Voor Mij (Deed I Do), Als Een Dwaas (Fools Rush In), Ya Ya, Hoe Heet Je? (Blue Velvet), Peggy Sue, Zeg Niet Nee (What'd I Say), Een Egoist (How High The Moon), Ik (Je), Baby Get It, Slop In Capri, Money en Afscheid. Een groot deel van deze liedjes zijn vertaald door Lodewijk Post (alias Gerrit den Braber), Willy Rex, Pierre Wijnnobel en Jack Bulterman. Afscheid is een compositie van Pieter Goemans.

A_hard_rains_agonna_fall_wwwplate_2Bryan Ferry komt op 3 November 1973 op een 32ste plaats de Nederlandse Top 40 binnen met zijn single A Hard Rain's Gonna Fall. Deze debuutsingle, met op de B-kant het nummer 2.HB, van de zanger van Roxy Music bereikt een 31ste plaats. A Hard Rain's A-Gonna Fall is geschreven door Bob Dylan. Het origineel is te vinden op zijn album The Freewheelin' dat op 27 Mei 1963 is uitgebracht.

Ozzy_wwwplatenkastweblognlOp 3 November 2008 worden in Londen de Classic Rock Awards uitgereikt. The Foo Fighters wordt gekozen tot beste band. Whitesnake krijgt een Award voor beste album (Good To Be Bad). Ozzy Osbourne krijgt uit handen van gitarist Slash de Living Legend Award, Verder zijn er Awards voor de Australische band Airborne (beste nieuwe rockband) en Paul Staley van Kiss (Showman Of The Year Award). De in 2006 overleden Syd Barrett, een van de oprichters van Pink Floyd, krijgt postuum de Inspiration Award. De prijswinnaars zijn gekozen door de lezers van Classic Rock. Het blad viert tijdens de prijzenceremonie haar tienjarig bestaan.

Mtv_europe_music_awards_green_dayIn Lissabon, Portugal worden op 3 November 2005 de MTV Europe Music Awards uitgereikt. Green Day is met twee onderscheidingen de grote winnaar. Coldplay en Gorillaz nemen beiden één MTV Europe Music Award mee naar huis. Andere winnaars zijn o.a. Robbie Williams, The Black Eyed Peas, Snoop Dogg en James Blunt. MTV Europe heeft ook prijzen voor de beste artiesten per land. De beste Nederlandse en Belgische act is Anouk. "Eindelijk heb ik 'm dan, wauw!'' reageert de zangeres. De afgelopen drie jaar is deze prijs naar de Haagse groep Kane gegaan. Bob Geldof krijgt uit handen van Madonna de Free Your Mind Award voor zijn inzet bij met name Live 8. De presentatie van de twaalfde MTV Europe Music Awards is in handen van Borat Sagdiyev, een bizar en seksueel expliciet typetje van de Britse komiek Sacha Baron Cohen, beter bekend als Ali G. De show wordt geopend door Madonna die uit een grote discobal kruipt. Zij zingt haar nieuwe single Hung Up.

Vanaf 3 November 1997 ligt The Unplugged Collection van John Denver in de platenwinkel. Het zijn de laatste opnamen die de zanger voor zijn dood, op 12 Oktober 1997, heeft gemaakt. Op het album staan akoestische versies van hits als Rocky Mountain High, Annie's Song en Take Me Home Country Roads.

Art_woodOp 3 November 2006 overlijdt Art Wood aan de gevolgen van prostaatkanker. Arthur Wood (midden op foto) wordt op 7 Juli 1937 in Londen geboren, en is de oudere broer van Ron Wood, de gitarist van The Rolling Stones. Na zijn diensplicht wordt Art Wood zanger bij Blues Incorporated, wat geleid wordt door Alexis Corner. Al snel daarna begint hij zijn eigen groep, The Art Wood Combo. Naderhand wordt hun naam veranderd in The Artwoods (foto). Andere leden van deze groep zijn Jon Lord (2e van rechts en later Deep Purple), Keef Hartley, Derek Griffiths en Don Wilson. Don Wilson wordt later vervangen door Malcolm Pool. In 1966 hebben The Artwoods met I Take What I Want een bescheiden hit in Engeland. Zij brengen negen singles, een EP en een LP op de markt. In 1969 begint Art Wood de band Quiet Melon met ondermeer zijn broer Ronnie, Rod Stewart, Kenny Jones en Ian McLagan. Deze laatse vier vormen later The Faces. Art Wood begint samen met zijn broer Ted aan een carriere als grafisch artiest. Art Wood is 69 jaar geworden.

Well_sing_in_the_sunshine_wwwplatenGale Garnett staat op 3 November 1963 in een platenstudio in New York om het nummer We'll Sing In The Sunshine op te nemen. Garnett wordt op het door haar zelf geschreven nummer wordt begeleid door een orkest onder leiding van Sid Brass. We'll Sing In The Sunshine komt op 8 augustus 1964 binnen in de Billboard Hot 100, en bereikt de vierde plaats.

Op 3 November 1967 wordt in Engeland, op het Blue Horizon-label, I Believe My Time Ain't Long uitgebracht. Het is de debuut-single van Fleetwood Mac. De groep is opgericht door Peter Green (gitaar) en Mick Fleetwood (drums), twee ex-leden van John Mayall's Bluesbreakers. Om de groep compleet te maken trekken ze Bluesbreakers bassist John McVie en zanger/slidegitarist Jeremy Spencer (ex-Levi Set) aan.

Commander_of_the_british_empireEric Clapton wordt op 3 November 2004 op Buckingham Palace in Londen voor de tweede keer koninklijk onderscheiden. De 59-jarige zanger/gitarist mag zich nu Commander of the British Empire noemen. Deze eretitel is één rang lager dan de ridderorde. In 1994 is Eric Clapton al onderscheiden met de Order of the British Empire. Prinses Anne, de dochter van de Britse koningin, heeft Eric Clapton zijn nieuwe titel verleend. Eric Clapton noemt deze onderscheiding, na afloop van de plechtigheid, tegenover de pers de slagroom op de taart. "Ik heb altijd iets tegendraads in mij gehad. Als jongen zou ik dit niet hebben kunnen accepteren. Ik keek hier erg onvolwassen tegenaan. Ik was tegen de gevestigde orde. Nu ik wat ouder ben, vind ik het belangrijk een voorbeeld te kunnen stellen. In mijn leven ben ik lange tijd een rebel geweest. Ik heb mijn meeste muziek niet gemaakt om er succes mee te krijgen. Ik zie dit als een erkenning voor mijn vastberadenheid. Het is een soort bevestiging. Ik ben ook koningsgezind. Ik heb het grootste respect voor de koninklijke familie. Ik vind dit grandioos", aldus Eric Clapton. De zanger/gitarist wordt naar de plechtigheid vergezeld door zijn zwangere vrouw Melia. De 28-jarige Amerikaanse is uitgerekend in Januari 2005. Eric Clapton en zijn vrouw hebben al twee dochters - Julie Rose (3) en Ella Mae (anderhalf).

Op 3 November 1991 wordt in het Golden Gate Park in San Francisco een herdenkingsconcert gehouden voor concertpromotor Bill Graham. Graham is op 25 Oktober 1991 bij een helikopterongeluk om het leven gekomen. Driehonderdduizend mensen zien optredens van The Grateful Dead, Crosby Stills Nash & Young, Joan Baez, Journey en Santana.

Queen_rocks_volume_oneVan Queen verschijnt op 3 November 1997 het album Queen Rocks Volume One. Op deze verzamel-cd staan, behalve achttien rocknummers van de groep, ook twee niet eerder uitgebrachte nummers. Dit zijn de studio-demo van I Can't Live With You en het nieuwe nummer No One But You, dat wordt gezongen door Brian May en Roger Taylor. Queen Rocks Volume One komt op 15 November 1997 de Nederlandse Album Top 100 binnen, en beriekt de negentiende plaats als hoogste notering.

Na een dag eerder in het programma Eén Van De Acht van Mies Bouwman op televisie te hebben opgetreden, staan The Osmonds op 3 November 1973 voor een concert in de Groenoordhal in Leiden. In Eén Van De Acht spelen Alan, Wayne, Merrill, Jay en Donny Osmond de nummers Crazy Horses en de nieuwe single One Way Ticket To Anywhere.

Op 3 November 1963 zijn Cliff Richard & The Shadows de hoofd-act in Sunday Night At The London Palladium dat door de Britse commercixc3xable omroep ATV rechtstreeks op de televisie wordt uitgezonden. Tijdens dit optreden speelt hun bassist Brian Locking voor het laatst bij The Shadows. Hij is sinds kort Jehova's getuige. Brian Locking is in april 1962 bij The Shadows gekomen als de opvolger van Jet Harris. John Rostill wordt de nieuwe bassist van The Shadows.

Van The Rollling Stones verschijnt op 3 November 1998 het live-album No Security. Dit album is opgenomen tijdens de Bridges To Babylon-wereldtournee. De eerste zes nummers zijn opgenomen tijdens hun optredens in de Amsterdam ArenA in Juli 1998. Opvallend op No Security is het duet van Mick Jagger en Dave Matthews in Memory Hotel, Taj Mahal in Corrina en de saxofoonsolo van Joshua Redman in Waiting For A Friend. Op 14 November 1998 komt No Security de Nederlandse Top 100 binnen, en haalt de elfde plaats.

She_who_dwells_in_the_secret_place_Vanaf 3 November 2003 ligt het album She Who Dwells In The Secret Place Of The Most High Shall Abide Under The Shadow Of The Almighty van Sinead O'Connor in de platenwinkel. Met deze dubbel-CD neemt Sinead O'Connor afscheid van de showbusiness. De titel is een citaat uit de Bijbel en verwijst naar een psalm. Sinead O'Connor trekt zich terug uit de muziekwereld om zich te wijden aan haar studie theologie. Ook zegt zij toe te zijn aan geestelijke genezing. De 36-jarige Ierse zangeres is in verwachting van haar derde kind. Exc3xa9n CD van dit dubbel-album van Sinead O'Connor bevat een uiteenlopende selectie van niet eerder uitgebrachte demo's, zeldzame opnamen, obscure album-tracks en covers. Er staan onder meer nummers op die zij heeft opgenomen met Massive Attack en Brian Eno. Op de tweede CD zijn live-opnamen uit 2002 te horen van een optreden in Dublin in Ierland. "Ik wil kunnen zijn als ieder ander op straat. Ik wil niet worden lastiggevallen door handtekeningenjagers. Ik ben gewoon eerlijk. Soms moeten wij dingen aanhoren die moeilijk zijn. Ik ben natuurlijk meer dan dankbaar voor de steun van jullie allen", licht Sinead O'Connor haar afscheid toe.

Rattle_and_hum_wwwplatenkastweblognDe concertfilm Rattle And Hum van U2 draait vanaf 3 November 1988 in de bioscopen. Voor Rattle And Hum zijn verschillende studio's in Hollywood bereid om het project te financieren, maar uiteindelijk besluiten manager Paul McGuinness en U2 alles zelf te financieren. De opnamen zijn gemaakt tijdens het derde deel van de Joshua Tree-tournee die de Ierse band van 10 September t/m 20 December 1987 door Noord-Amerika heeft ondernomen. Rattle And Hum is geregisseerd door Phil Joanou. Van het gelijknamige album worden er uiteindelijk meer dan 11 miljoen exemplaren verkocht.

Op 3 November 1963 sluiten The Rolling Stones, met een concert in het Odeon Theatre in de Londense wijk Hammersmith, hun Engelse tournee af. De touris op 29 September 1963 in het New Victoria Theatre in Londen van start gegaan. Op het programma staan onder meer Julie Grant, Mickie Most, conferencier Bob Bain en Bo Diddley. Hoofd-act zijn The Everly Brothers. Halverwege deze tournee vraagt promotor Don Arden aan Little Richard of hij de hoofd-act wil worden. Aan de reacties uit de zaal is te merken dat The Everly Brothers helemaal uit zijn. Voor hun optredens krijgen The Rolling Stones 1275 pond sterling uitbetaald.

This_left_feels_rightVan Bon Jovi verschijnt op 3 November 2003 het album This Left Feels Right. Voor This Left Feels Right heeft Bon Jovi akoestische uitvoeringen opgenomen van hun twaalf grootste hits. Er staan ook twee nieuwe nnummers op het album; Last Man Standing en Thief Of Hearts. Op This Left Feels Right staan akoestische bewerkingen van Livin' On A Prayer, Bad Medicine, It's My Life, Always, Wanted Dead Or Alive, Lay Your Hands On Me, You Give Love A Bad Name, Bed Of Roses, Everyday, Born To Be My Baby, I'll Be There For You en Keep The Faith. This Left Feels Right bereikt op 15 november 2003 de zesde plaats in de Nederlandse Album Top 100.

Billy Preston wordt op 3 November 1997 in Santa Monica, Californie veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. Preston zou cocaxc3xafne in zijn bezit hebben gehad terwijl hij voorwaardelijk op vrije voeten was.

Eddie_en_wolfgang_van_halen_wwwplatEen woordvoerder van Van Halen laat op 3 November 2006 weten dat Wolfgang Van Halen (rechts) de nieuwe bassist van de groep wordt als opvolger van de vertokken Michael Anthony. Wolfgang "Wolf" William Van Halen wordt op 16 Maart 1991 in Santa Monica, Californie geboren als zoon van gitarist Eddie Van Halen (links) en actrice Valerie Bertinelli. Hij is vernoemd Wolfgang Amadeus Mozart. Zijn oom is Van Halen drummer Alex Van Halen. Wolfgang Van Halen speelt in 2004, op 13-jarige leeftijd, al af en toe mee met de band van zijn vader. Wolfgang Van Halen is zestien jaar wanneer hij op 27 September 2007 voor de eerste keer een volledige show meespeelt tijdens het optreden van Van Halen in de Charlotte Bobcats Arena in Charlote, North Carolina. Dit optreden is het eerste van de Van Halen Reunion Tour, met voor het eerste in 22 jaar, hun originele zanger David Lee Roth.

Vanaf 3 November 2003 ligt Me Against The Music als eerste single van het vierde album van Britney Spears in de platenwinkel. Me Against Music komt op 15 November 2003 de Nederlandse Top 40 binnen, en bereikt de zesde plaats.

David_furnish_en_elton_johnIn een interview met het Duitse weekblad Gala op 3 November 2004 maakt Elton John bekend dat hij graag wil trouwen met zijn vriend David Furnish. De 57-jarige zanger/componist zegt dat hij niet eerder zo gelukkig is geweest. "Wij hebben nog geen huwelijksdatum vastgelegd. Het wordt zeker geen grootse, openbare plechtigheid. Met een eed van trouw zou ik graag mijn leven in zijn handen willen leggen", licht Elton John zijn voornemen toe. Hij onthult niet in welk land hij zijn jawoord zal geven. Elton John noemt de veertigjarige David Furnish de belangrijkste persoon in zijn leven. "Ik kan mij geen leven zonder hem voorstellen", voegt hij eraan toe. Elton John is van 1984 tot 1988 getrouwd geweest met Renate Blauel, een studio-technica. Sinds 1993 leeft hij samen met David Furnish.

Divorcio_wwwplatenkastweblognlOp 3 November 2003 wordt door Sony Records het nieuwe album van Julio Iglesias uitgebracht. Voor de zestigjarige Spaanse zanger is dit zijn 77ste langspeelplaat. De titel luidt Divorcio. Julio Iglesias heeft twee jaar over de opnamen gedaan. Er staan ondermeer bijdragen op gitarist René Toledo en producers Rudy Perez en Robert Livi. De plaat wordt omschreven als "een buitengewoon persoonlijk album". Inhoudelijk is het thema van Divorcio het verdriet en het hartzeer na een echtscheiding. Ook de "romantische wedergeboorte" na een scheiding komt aan de orde. De eerste single van Divorcio is Corazon De Papel (hart van papier).

Marc Almond staat op 3 November 1988 met zijn band in Paradiso in Amsterdam. De VARA maakt van dit concert opnamen die op Radio 3 worden uitgezonden.

Op 3 November 1992 geeft Wet Wet Wet een concert in de Royal Albert Hall in Londen. De Schotse groep wordt begeleid door The Wren Orchestra. De show wordt op de band vastgelegd. Negen nummers worden begin 1993 op CD en video uitgebracht.

Ultimate_van_toni_braxtonDoor platenmaatschappij Arista wordt op 3 November 2003 het album Ultimate van Toni Braxton uitgebracht. Het verzamelalbum is de laatste release van Toni Braxton die bij dit label verschijnt. De 35-jarige Amerikaanse zangeres is eerder in 2003 onder contract gekomen bij platenmaatschappij Blackground Records. Het verzamelalbum van Toni Braxton telt nummers. Naast hits als Un-Break My Heart, Breathe Again, Another Sad Love Song, You're Makin' Me High en He Wasn't Man Enough staan op deze CD ook een live-uitvoering van Seven Whole Days en twee niet eerder uitgebrachte opnamen. De titels hiervan zijn Whatchu Need en The Little Things. Als extra's zijn ook de radio-mix van Un-Break My Heart en Give U My Heart, het duet van Toni Braxton en Babyface, toegevoegd. Van de vijf door Arista uitgebrachte Toni Braxton-albums zijn er, alleen al in de Verenigde Staten, meer dan dertien miljoen platen verkocht.

Robert Frantz wordt op 3 November 1982 geboren als zoon van Tina Weymouth en Chris Frantz. Tina Weymouth is de bassiste van de groep Talking Heads, terwijll Chris Frantz daar de drummer is. Naast The Talking Heads spelen zij ook samen in The Tom Tom Club.Dit 'hobbybandje van het echtpaar heeft in de zomer van 1981 een nummer 2 hit in de Nederlandse Top 40 met Wordy Rappinghood.

Throwaway_van_mick_jaggerVanaf 3 November 1987 ligt de single Throwaway van Mick Jagger in de Amerikaanse platenwinkels. Throaway is de opvolger van Let's Work. Beide singles zijn afkomstig van het album Primitive Cool van de zanger van The Rolling Stones. Op de B-kant van Throwaway staat Peace For The Wicked. Throwaway komt op 28 november 1987 binnen in de Billboard Hot 100, en bereikt de 67ste plaats. In Nederland verschijnt Say You Will op single. Die komt op 28 november 1987 binnen in de Mega Top 100, en komt niet hoger dan 83.

Bob Scholte overlijdt op 3 November 1983. Op 16 mei 1914 debuteert hij in de operette De Marskramer. In 1931 treedt Bob Scholte in dienst van de AVRO. Sindsdien zingt hij Goedenacht En Welterusten als dagsluiting van de radioprogramma's van deze omroep. Na de Tweede Wereldoorlog, die hij als enige van zijn familie overleeft, woont en werkt Bob Scholte dertien jaar in Antwerpen. In 1958 keert hij terug naar Nederland. Tot zijn 65ste blijft Bob Scholte grammofoonplaten maken. Hij heeft er meer dan tweeduizend op zijn naam staan. Bob Scholte is 81 jaar geworden.

Brian Matthew presenteert op 3 November 1962 een nieuwe aflevering van het door de Britse commerciele omroep ABC uitgezonden televisieprogramma Thank Your Lucky Stars. Matthew ontvangt ondermeer Bobby Vee & The Crickets, Eve Boswell, Ronnie Carroll, The Flee Rekkers en Mark Wynter.

At_the_hop_van_danny_the_juniorsVanaf 3 November 1957 ligt At The Hop van Danny & The Juniors in de platenwinkel. Het liedje heet oorspronkelijk Do The Bop, maar op aanraden van tv-presentator Dick Clark wordt het opnieuw opgenomen als At The Hop. Die versie, op het Swan Records label van Dick Ckark uitgebracht, komt op 9 December 1957 de Amerikaanse hitparade binnen. Danny & The Juniors bestaan uit Danny Rapp, Dave White, Frank Maffei en Joe Terranova. At The Hop staat vanaf 6 Januari 1958 zeven weken op de eerste plaats. Het is de bestverkochte single van 1958 in de Verenigde Staten. Na At The Hop heeft de groep nog een grote hit in Amerika met Rock And Roll Is Here To Stay. In 1973 wordt At The Hop gebruikt in de film American Graffiti van George Lucas. Danny Rapp pleegt op 5 April 1983 zelfmoord door in een hotel in Arizona zich door het hoofd te schieten. Na het succes van At The Hop en Rock And Roll Is Here To Stay komen Danny & The Juniors in de jaren 70 in het Golden Oldie circuit terecht, iets wat Danny Rapp nooit heeft weten te aanvaarden. Danny Rapp is 42 jaar geworden.

Melanie geeft op 3 November 1975 een concert in het Cultureel Centrum in Amstelveen. De Amerikaanse zangeres heeft in 1970 een nummer 1 hit met Lay Down (Candles In The Rain).

Paul_mauriatPaul Mauriat overlijdt op 3 November 2006 in Perpignan in Zuid-Frankrijk. De Franse dirigent, arrangeur, tekstschrijver, componist en orkestleider wordt op 4 Maart 1925 in Marseille, geboren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog richt hij zijn eigen orkest op. Tussen 1967 en 1972 schrijft Mauriat talrijke liedjes voor de Franse zangeres Mireille Mathieu. Verder maakt hij ook arrangementen voor onder anderen Charles Aznavour, Melina Mercouri en Leo Ferrxc3xa9. Als uitvoerend muzikant heeft Mauriat met zijn orkest vooral in Japan succes. Vanaf 10 Februari 1968 staat het orkest van Paul Mauriat vijf weken lang op de eerste plaats van de Billboard Hot 100 met Love Is Blue. Dit is een instrumentale bewerking van het door Andrxc3xa9 Popp (muziek) en Pierre Cour (tekst) geschreven L'Amour Est Blue, het liedje waarmee Vicky Leandros in April 1967 voor Luxemburg als vierde eindigt tijdens de internationale finale van het Eurovisie Songfestival. Ook het onder het pseudoniem van Del Roma geschreven Chariot wordt een grote hit. Niet voor Mauriat zelf maar voor Little Peggy Marsh die er met als titel I Will Follow Him vanaf 27 April 1963 drie weken mee op de eerste plaats van de Billboard Hot 100 staat. In Nederland scoort voormalig Luv' zangeres Jose  in 1982 ook een nummer 1 hit met I Will Follow Him. Paul Mauriat was verder ook verantwoordelijk voor de tune van de Nationale Hitparade, 14 Ans Les Gauloises. Paul Mauriat is 81 jaar geworden.

Boom_boom_wwwplatenkastweblognlOp 3 November 1964 is de Nederlandse schrijver Jan Cremer in Londen om een single op te nemen. Op Boom Boom en Good Morning Little Schoolgirl wordt Cremer begeleid door de Engelse groep The Chessmen. De plaat wordt geproduceerd door Cees de Man die hem uitbrengt op zijn Havoc-label. Boom Boom komt op 24 November 1964 de Top 50 van het blad Hitwezen binnen, en bereikt de 33ste plaats als hoogste notering.


Muziek Jarige Op 23 November

1933: John Barry (John Barry Prendergast) - Componist Engeland
1943: Bert Jansch - Pentangle Gitaar
1946: Nick Simper - Johnny Kidd & The Pirates Bas
1946: Tommy Dee - John Fred & His Playboy Band
1948: Lulu (Marie Lawrie) - Zangeres Schotland
1954: Adam Ant (Stuart Goddard) - Adam & The Ants Zanger
1960: James Prime - Deacon Blue Toetsenist
1962: Ian McNabb - Icicle Works Gitaar/Zanger
1962: Marilyn (Peter Robinson) - Zanger Engeland
1966: Louis Herrey - The Herrey's Zanger
1969: Robert Miles (Roberto Concina) - Toetsenist Zwitserland
1969: Mark Roberts - Catatonia Gitaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten