Zoeken in de muziekgeschiedenis

12 nov. 2012

Muziekgeschiedenis van 14 November


The_kids_are_alright_movie_posterNa 24 weken de produktie voor de The Who docufilm The Kids Are Alright in Amerika gedaan te hebben, verhuist het hele productieteam op 14 November 1977 naar Shepperton in Engeland. The Who is op 14 November 1977 druk bezig met de voorbereidingen voor repetities voor een optreden op 15 December 1977 in The Gaumont State in Kilburn, wat gefilmd gaat worden voor gebruik in The Kids Are Alright. De film gaat uiteindelijk op 23 Mei 1979 in New York in premiere gegaan. De documentaire geeft een goede indruk van The Who tijdens hun voorbereidingen op concerten en televisieoptredens. Voor The Kids Are Alright is op 25 Mei 1978 in de Shepperton Studio in London een concert opgenomen, wat achteraf het laatste is geweest met drummer Keith Moon, die op 7 September 1978 overlijdt.

Op 14 November 1963 worden, onder productionele leiding van Eric Easton, door The Rolling Stones in de De Lane Lea Studio in Londen de nummers Poison Ivy en Money opgenomen. Samen met You Better Move On en Bye Bye Johnny verschijnen deze twee nummers op 10 Januari 1964 op een titelloze Decca-EP met als nummer DFE 8560.

Een concert van New Kids On The Block in Berlijn op 14 November 1991 loopt behoorlijk uit de hand. Meer dan 1000 fans hebben medische verzorging nodig nadat er tijdens het concert rellen uitbreken.

Op 14 November 2005 melden media in de Verenigde Arabische Emiraten dat Michael Jackson is betrapt op een damestoilet in een winkelcentrum in Dubai. Volgens ooggetuigen draagt hij een sluier die traditioneel alleen door vrouwen wordt gedragen. Wanneer Michael Jackson zijn sluier afdoet om zijn make-up bij te werken, wordt hij door een vrouw herkend. Met haar mobiele telefoon wil zij een foto van de zanger maken. Jackson probeert het toestel van haar af te pakken. Het tumult trekt de aandacht van het beveiligingspersoneel, dat de politie belt. Onder druk van de politie levert de vrouw alsnog haar telefoon in. Als zij om een schadevergoeding vraagt, weigert Michael Jackson te betalen.

A_night_at_the_operaVanaf 14 November 1975 ligt het album A Night At The Opera van Queen in de platenwinkel. Het is tot dan toe het duurste album dat in Engeland is opgenomen. Dit komt vooral door de hoge kosten die zijn gemaakt voor het nummer Bohemian Rhapsody. Vanaf 27 December 1975 staat A Night At The Opera zes weken op de eerste plaats van de Engelse albumlijst. Het album van Queen komt op 20 December 1975 de Nederlandse LP Top 50 binnen. Vanaf 17 Januari 1975 staat A Night At The Opera negen weken op aan de top.

De Engelse groep Blur zorgt ervoor dat op 14 November 1995 het verkeer in Londen helemaal vast loopt. Tijdens een signeersessie bij Book's Etc in Charring Cross Road blijken er meer dan 3000 fans gekomen te zijn.

Op 14 November 2006 staat George Michael in een uitverkocht Sportpaleis in Antwerpen voor een concert. Het is de eerste keer dat de zanger in Belgie optreedt. George Michael is sinds 27 September 2006 op tournee met zijn 25 Live Tour, die met een optreden in Madrid van start is gegaan.

Alle zaken van de muziekketen HMV weigeren op 14 November 2000 om de nieuwe single van The Offspring in voorraad te nemen. HMV is bang dat er geen een verkocht gaat worden, nadat The Offspring de single gratis heeft aangeboden voor download op hun officiele website.

I_go_to_sleepOp 14 November 1981 komen The Pretenders de Engelse hitparade binnen met, het door Ray Davies van The Kinks al in 1965, geschreven nummer I Go To Sleep. The Kinks hebben I Go To Sleep als groep nooit opgenomen. In 1983 verschijnt een demo van I Go To Sleep waarop Ray Davies zichzelf op de piano begeleidt, op de bootleg LP Kollektable. The Applejacks zijn in 1965 de eerste groep die I Go To Sleep opnemen. Hun versie wordt geen hit. I Go To Sleep van The Pretenders bereikt de zevende plaats in Engeland. In Nederland is I Go To Sleep goed voor een vierde plaats in de Top 40.

Limahl ontspring op het nippertje de dood, als op 14 November 2000 de bus waar hij inzit op de M6 bij Birmingham verongelukt en in brand vliegt. De vroegere zanger van Kajagoogoo, die is geboren als Chris Hamil, is op weg naar een optreden in het Swan Theatre, High Wycombe in Buckinghamshire. "It was truly terrifying... we were coughing and screaming to get off. We thought it was about to explode," aldus Limahl.

Op 14 en 15 November 2001 is Cliff Richard voor promotie in Nederland. Hij brengt 's middags tussen twee en drie uur een bezoek aan het AVRO Radio 2-programma Schiffers.FM. Met presentator Wim Rigter praat Cliff Richard over zijn carriere en over zijn nieuwe album, Wanted. Daarnaast heeft hij een meet-and-greet met enkele fans. De volgende dag maakt Cliff Richard opnamen voor de TV Show van Ivo Niehe.

New_musical_expressIn de New Musical Express wordt op 14 November 1952 de eerste hitparade van Engeland gepubliceerd. In tegenstelling tot de meeste hitparade's die de gangbare Top 10 hanteren, is die van NME een top 12, die heel opmerkelijk ook nog eens uit vijftien platen bestaat. Op nummer 1 staat Here In My Heart van Al Martino, op nummer 2 You Belong To Me van Jo Stafford, op nummer 3 staat Somewhere Along The Way van Nat King Cole en op nummer 4 staat Isle Of Innisfree van Bing Crosby, nummer 5 is Feet Up van Guy Mitchell, en nummer 6 Half As Much van Rosemary Clooney, op nummer 7 staan twee platen, Forget-Me-Not van Vera Lynn en High Noon van Frankie Laine, ook op nummer 8 staan twee platen, Sugar Bush van Doris Day en Frankie Laine, en Blue Tango van Ray Martin, op nummer 9 staat Homing Waltz van Vera Lynn, 10 is Auf Wiedersehn van Vera Lynn, en ook op nummer 11 twee platen, Cowpuncher's Cantata van Max Bygraves en Because You're Mine van Mario Lanza op nummer 12 staat Walkin' My Baby Back Home van Johnnie Ray.

Op 14 November 1953 neemt Eddie Fisher het nummer Oh! My Pa-Pa op. Oh! My Pa-Pa is afkomstig uit de Zwitserse musical Fireworks. De single komt op 12 December 1953 de Amerikaanse hitparade binnen, en staat vanaf 2 Januari 1954 acht weken op de eerste plaats.

The Jimi Hendrix Experience, The Move, Amen Corner, The Nice en Pink Floyd maken in November 1967 een gezamenlijke tournee door Engeland. Op 14 en op 15 November 1967 staan zij in de Royal Albert Hall in Londen.

Michael_abramOp 14 November 2000 begint de rechtszaak tegen de van moord verdachte Michael Abram (foto). Op 29 December 1999 heeft Michael Abram, op het landgoed Frair Park in Engeland, geprobeerd om George Harrison en zijn vrouw Olivia neer te steken. Bij het gevecht om het mes loopt Olivia verwondingen aan haar handen op. "There was blood on the walls, blood on my hands and I realised that we were going to be murdered", aldus Olivia Harrison. George Harrison wordt in zijn borst gestoken. Michael Abram wordt ontoerekeningsvatbaar verklaard en moet naar een psychiatrische inrichting. Voordat hij wordt opgenomen schrijft Michael Abram een brief aan George Harrison waarin hij zegt spijt te hebben van zijn daad.

Samen met The Everly Brothers nemen Simon & Garfunkel op 14 November 1969 het nummer Bye Bye Love op. Het vormt de finalestuk van het album Bridge Over Troubled Water dat in Januari 1970 wordt uitgebracht.

Prince wordt tijdens een feestelijke ceremonie in Londen op 14 November 2006 opgenomen in de Britse Music Hall Of Fame. Ook Brian Wilson, James Brown, Bon Jovi, Dusty Springfield, Led Zeppelin en Rod Stewart krijgen dit jaar een plaats op deze erelijst. The Music Hall Of Fame is in 2004 in het leven geroepen voor personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Britse muziekcultuur.

Bandaid20singleBand_aid_20In de AIR-studio's in Noord-Londen wordt op 14 November 2004 de opname voltooid van de derde versie van Do They Know It's Christmas, de benefietsingle van Band Aid. De nieuwe versie ligt op 29 November 2004 in de platenwinkel onder de naam Band Aid 20. Twintig jaar geleden is op initiatief van Bob Geldof de eerste Band Aid-versie van Do They Know It's Christmas uitgebracht. De Band Aid 20-opname wordt geproduceerd door Nigel Godrich. Het geluid wordt omschreven als funky en primitief (tribal). Paul McCartney speelt het intro op basgitaar. Zijn bijdrage is op 12 November 2004 opgenomen. Fran Healy van Travis speelt gitaar. Danny Goffey van Supergrass is de drummer. De eerste drie regels worden gezongen door Chris Martin van Coldplay. De volgende twee regels zijn in Australie opgenomen door Dido. Hierna volgen Robbie Williams met drie regels, opgenomen in Los Angeles, en The Sugababes. Justin en Dan Hawkins van The Darkness spelen dubbele gitaarsolo's. Joss Stone improviseert over het refrein heen. Jamelia en Will Young zingen drie regels in duet. Net als in 1984 zingt Bono van U2 de beroemde regel "Tonight, thank God it's them instead of you". De andere artiesten van Band Aid 20 zijn Keane, Katie Melua, Daniel en Natasha Bedingfield, Busted, Miss Dynamite, Dizzee Rascal, Snow Patrol, Beverley Knight, The Thrills, Roisin Murphy van Moloko, Skye van Morcheeba, Neil Hannon van The Divine Comedy, Rachel Stevens, Shaznay Lewis, Lemar, Estelle en Feeder. De radio-premiere is op de BBC op 16 November 2004. De televisie-premiere van de videoclip is op 18 november 2004, ook op de BBC.

Sonny en Cher, die van 1965 tot 1975 grote hits hebben met I Got You Babe, Little Man, The Beat Goes On en All I Ever Need Is You, zijn op 14 November 1987 te gast in het NBC-TV-programma Late Night With David Letterman. Sonny en Cher zingen nog één keer I Got You Babe.

OneOp 14 November 2000 wordt het album One van The Beatles uitgebracht. Op dit album staan alle nummer 1-hits van de groep uit Liverpool. George Martin en Paul McCartney hebben alle zevenentwintig tracks opnieuw gemixed en gemasterd. One komt op 25 November 2000 de Nederlandse Albumlijst binnen en staat vanaf 9 December een week op de eerste plaats. Een week later wordt One van de eerste plaats verstoten door het album Insieme A Te van Alessandro Safina. Geen schande, dit album staat vanaf 16 December 2000 maar liefst dertien weken onafgebroken op de eerste plaats. 

The Everly Brothers staat op 14 November 1961 in de platenstudio om het nummer Crying In The Rain op te nemen. Crying In The Rain komt op 13 Januari 1962 de Billboard Hot 100 binnen, en bereikt de zesde plaats.

Op 14 November 1968 zijn The Beach Boys in de Bell Sound Studio in New York om de opname van Bluebirds Over The Mountain af te maken. De basisbanden zijn op 29 September 1967 in de Western Recorders-studio in Hollywood ingespeeld door drummer Jim Gordon en bassist Larry Knechtel. In New York worden de vocalen en een gitaarpartij door Ed Carter opgenomen. Bluebirds Over The Mountain is de eerste productie die Bruce Johnston voor The Beach Boys maakt.De single wordt op 29 November 1968 in Europa en op 2 December 1968 in de Verenigde Staten uitgebracht. Op de B-kant staat Never Learn Not To Love, een nummer van Dennis Wilson. Bluebirds Over The Mountain is in 1958 geschreven door Ersel Hickey, die het ook als eerste op de plaat zet. De versie van The Beach Boys komt op 28 December 1968 binnen in de Nederlandse Top 40, en bereikt de negende plaats.

Space_oddity_van_david_bowieSpace Oddity van David Bowie wordt op 14 November 1969 in Engeland uitgebracht. Dit album heeft in eerste instantie in Europa de titel David Bowie en in Amerika Man Of Words/Man Of Music. Pas bij een re-release in 1972 door platenmaatschappij RCA krijgt het album, door het succes van de gelijknamige single, de titel Space Oddity. Het album is geproduceerd door Tony Visconti. Het nummer Space Oddity is een productie van Gus Dudgeon. Op dit album wordt David Bowie bijgestaan door Rick Wakeman (mellotron en harpsichord), Terry Cox (drums), Mick Wayne (gitaar), Paul Buckmaster (cello), Herbie Flowers (bas), Keith Christmas (gitaar), John Lodge (bas) en John Cambridge (drums). In eerste instantie wordt George Martin benaderd om het album te produceren. Hij vindt echter het nummer Space Oddity niks, en bedankt voor de eer. Ook Tony Visconti vindt de single Space Oddity niet echt geweldig. Gus Dudgeon die de single Space Oddity geproduceerd heeft: "I listened to the demo and thought it was incredible. I couldn't believe that Tony didn't want to do it. He said to me 'That's great, you do that (Space Oddity) and the B-side and i'll do the album'. I was only too pleased". Na het uitkomen van het album verteld David Bowie in een interview met Disc & Music Echo: "This has been a goodwriting period for me and i'm very pleaded with the outcome. I hope everyone else is too". In Engeland bereikt Space Oddity een 17de plaats in de albumlijst. In Nederland haalt het album de albumlijst niet. 

Vanaf 14 November 1969 ligt de single Reflections Of My Life van The Marmalade in de platenwinkel. De Schotse groep heeft het nummer in Oktober 1969 opgenomen. In de week van 3 Januari 1970 is Reflections Of My Life de tiende alarmschijf van Radio Veronica. Een week later komt Reflections Of My Life de Top 40 binnen, en bereikt de tiende plaats.

Frank_farian_milli_vanilliOp 14 November 1990 maakt producer Frank Farian (rechts) bekend dat Rob Pilatus en Fabrice Morvan niet zelf op de platen van Milli Vanilli hebben gezongen. De bekentenis veroorzaakt een grote rel in de platenindustrie. De Grammy Award, die Milli Vanilli in 1989 in Amerika heeft gekregen als beste nieuwe artiesten, moet onmiddellijk worden ingeleverd. Rob Pilatus en Fabrice Morvan proberen te bewijzen dat zij wel degelijk kunnen zingen, maar hun nieuwe album We Can Get It On wordt in 1992 geen succes. Frank Farian lanceert The Real Milli Vanilli. Die bestaat uit Brad Howell, John Davis, Gina Mohammed, Ray Horton en Icy Bro. Vlak na de bekendmaking wordt hun album The Moment Of Truth uitgebracht. Rob Pilatus is op 2 April 1998 aan een overdosis overleden. Fabrice Morvan schijnt tegenwoordig in Amerika in karaoke-bars op te treden.

Volgens de Billboard van 14 November 1960 is It's Now Or Never van Elvis Presley de snelstverkopende single in de Britse muziekgeschiedenis. Binnen één week zijn er 780.000 exemplaren van It's Now Or Never verkocht.

Op donderdag 14 November 1991 gaat de videoclip behorende bij het nummer Black Or White van Michael Jackson wereldwijd in premixc3xa8re. In totaal duurt de videoclip elf minuten. Het eerste deel bestaat uit Black Or White. In het tweede deel is een agressief dansende Michael Jackson te zien die ondermeer een auto kort-en-klein slaat. Deze scene levert veel commentaar op. Michael Jackson laat dit gedeelte naderhand verwijderen uit de video.

Vanaf 14 November 1995 ligt het album Stripped van The Rolling Stones in de platenwinkel. Op Stripped staan akoestische versies van nummers als Like A Rolling Stone, Dead Flowers, Not Fade Away, Wild Horses en Let It Bleed. De nummers zijn opgenomen tijdens de Voodoo Lounge-wereldtournee van 1995 in kleine zalen als l'Olympia in Parijs, Paradiso in Amsterdam en de Brixton Academy in Londen. Op 25 November 1995 komt Stripped de Nederlandse Album Top 100 binnen, en bereikt de derde plaats.

Op 14 November 2003 overlijdt Gene Anthony Ray aan de gevolgen van een beroerte. Ray lijdt sinds 1994 aan de ziekte Aids. Gene Anthony Ray wordt in de jaren tachtig wereldberoemd dankzij de rol van Leroy Johnson in de tv-serie Fame. Gene Anthony Ray is 41 jaar geworden.

Debbie_rowe_michael_jackson_2Nadat op 4 November 1996 bekend geworden is dat Debbie Rowe in verwachting is van Michael Jackson, treden zij op 14 November 1996 met elkaar in het huwelijk. De plechtigheid heeft plaats in in Sydney in Australie tijdens een korte pauze op de HIStory-tournee. Hun zoon Prince Michael Joseph Jackson jr. wordt geboren op 13 Februari 1997. Hun dochter Paris Michael Katherine Jackson ziet op 3 April 1998 het levenslicht. Op 8 Oktober 1999 maakt Michael Jackson bekend dat hij en Debbie Rowe gaan scheiden. Hun twee kinderen blijven bij hem op Neverland wonen.

Op 14 November 1992 wordt John Cascella dood aangetroffen in zijn auto. De toetsenist in de begeleidingsband van John Mellencamp, blijkt te zijn overleden aan een hartstilstand. John Cascella is 45 jaar geworden.

Golden Earring is tussen 14 November en 4 December 1974 op tournee door Groot-Brittannie. Eerder heeft de Haagse groep van 26 September to 1 November 1974 uitgebreid getourd door Amerika. In Engeland worden in totaal zestien concerten gegeven. De serie begint op 14 November 1974 in Glasgow en eindigt in Portsmouth. Na 4 December 1974 neemt Golden Earring vakantie. Producer Freddy Haayen zegt: "Dat mag ook zo zoetjes aan wel, anders duurt het niet lang of we kunnen de jongens begraven".

HepieHepie Hiemstra wordt op 14 November 2007 door haar vriend Piet het huis uitgezet. "Wat ik deed, was eigenlijk nooit genoeg. Hij vernederde me, trapte me de grond in." Aldus de 46-jarige Hepie, de donkere helft van het zangduo Hepie & Hepie. Hiemstra trok eind 2006 bij haar acht jaar oudere vriend in. Al snel beginnen dan de problemen. "Ik kwam nergens meer. Piet loog over mij. En het bleef niet alleen bij verbaal geweld. Uiteindelijk kon ik het niet meer uithouden." Hepie Hiemstra woont nu tijdelijk bij haar dochter Linda. "De laatste weken heb ik veel gehuild", Ik wil zo graag een beetje gelukkig zijn, maar eerst moet ik weer in mezelf geloven." Het zangduo Hepie & Hepie heeft in de zomer van 1989 haar grootste hit in Nederland wanneer een remix van het nummer Ik Lig Op Mijn Kussen Stil Te Dromen op 19 Augustus de 9e plaats van de Top 40 haalt. De originele uitvoering van Ik Lig Op Mijn Kussen Stil Te Dromen bereikt op 20 December 1980 een 13e plaats als hoogste notering.

Blue Hawaii, de achtste film van Elvis Presley, gaat op 14 November 1961 in premixc3xa8re. Blue Hawaii is tussen 17 Maart en 17 April 1961 op het eiland Hawaii opgenomen. De nummers voor de soundtrack zijn op 21, 22 en 23 Maart 1961 opgenomen in studio B van Radio Recorders in Hollywood. Blue Hawaii is geschreven door Alan Weiss en Hal Kanter. De film is geregisseerd door Norman Taurog. Elvis Presley speelt Chad Gates. De vrouwelijke hoofdrol is voor Joan Blackman, die Maile Duval speelt. Blue Hawaii is met ingang van 22 November 1961 in heel Amerika te zien.

The Beach Boys staan op 14 November 1966 in het Odeon Theatre in de Londense wijk Hammersmith. Het voorprogramma wordt verzorgd door Sounds Incorporated, The Golden Brass, Jerry Stevens, David & Jonathan en Lulu. Dit is de laatste live-datum van de Europese tournee die The Beach Boys op 25 Oktober 1966 in L'Olympia in Parijs zijn gestart. Brian Wilson is niet van de partij. Hij werkt op hetzelfde moment in de Gold Star-studio's in Los Angeles aan You Are My Sunshine, een nummer bestemd voor het album Smile.

The_black_album_van_jayzOp 14 November 2003, twee weken eerder dan gepland, wordt The Black Album van Jay-Z uitgebracht. Het hele album is voortijdig uitgelekt via internet. "Ze hebben weer toegeslagen. Ze worden steeds beter. Ik raak eraan gewend. Als je je plan A hebt voorgenomen, moet je doorschuiven naar plan B. Dat is goed. Na dertien albums geeft dit aan dat ik er nog altijd toe doe, dat ik gewild ben. Anders word ik niet illegaal gekopieerd. Waarschijnlijk zit het lek bij de fabriek die de CD perst. Zodra de plaat in de fabriek is, ben ik de controle kwijt. Hij gaat door teveel handen. Als ze hem willen, krijgen ze hem ook", is de reactie van Jay-Z. Met The Black Album zegt Jay-Z afscheid te nemen van de muziekwereld. Naar eigen zeggen is The Black Album zijn laatste plaat. De bijna 34-jarige rapper uit Brooklyn wil zich voortaan concentreren op een film-carrixc3xa8re.

Queen geeft op 14 November 1970 een concert in het Balls Park College in Hertford in Engeland. Queen bestaat op dat moment uit. Freddie Mercury (zang, tambourijn), Brian May (gitaar/zang), Roger Taylor (drums/zang) en Barry Mitchell (bas). Queen in de succesvolle formatie met John Deacon als bassist speelt op 7 November 1971 voor het eerst in het openbaar tijdens een concert op het Imperial College in Londen.

Op 14 November 2006 zijn ondermeer de Britse Koningin Elizabeth II en haar man Prins Philip aanwezig in het Odeon Theatre in Londen voor het bijwonen van de wereldpremiere van de film Casino Royale. Dit is de eerste James Bond-film waarin Daniel Craig de rol van geheim agent 007 speelt. Naast Koningin Elizabeth II en Prins Philip zijn o.a. ook Elton John, Sting, Shirley Bassey, Paris Hilton en The Sugababes bij deze premixc3xa8re aanwezig.

WimrigterOnder de naam Achterwerk In De Kist wordt er op 14 November 2004 in Bloemendaal een afscheidsfeest voor Wim Rigter georganiseerd. Bij de AVRO-discjockey is in Februari 2004 slokdarmkanker geconstateerd. Rigter heeft vrienden en bekenden uitgenodigd om afscheid van hem te nemen. ER zijn ondermeer live-optredens van Acda & De Munnik, Van Dik Hout, Bert Klunder en Daniel Lohues. Wim Rigter overlijdt op 23 November 2004. Hij is 37 jaar geworden. Precies een jaar later, op 14 November 2005 wordt in Patronaat in Haarlem het eerste Rigter! Live-benefietfestival gehouden. De opbrengst komt ten goede aan het KWF, het fonds van Nederlandse kankerbestrijding. Het door de 3FM dj's Gerard Ekdom en Giel Beelen gepresenteerde Rigter! Live wordt rechtstreeks op 3FM uitgezonden. Belangeloos optredende artiesten zijn ondermeer Kane, Acda & De Munnik, Relax, Van Dik Hout, Di-rect, Alderliefste en Racoon, die alle drie numers spelen waaronder één zgn. Arbeidsvitaminen-klassieker. Radio 538-discjockey Edwin Evers als drummer zorgt met enkele bekende muzikanten voor de begeleiding. Rigter! Live is een initiatief van Monique, de weduwe van Wim Rigter, en enkele vrienden van de overleden discjockey.

In het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone van 14 November 2008 wordt Aretha Franklin uitgeroepen tot de grootste artiest van het rock-'n-roll-tijdperk. Onder anderen Keith Richards, Iggy Pop en James Blunt brengen een stem uit op hun favorieten. De dan 66-jarige souldiva, bekend van hits als Respect, Think en I Say A Little Prayer', verslaat Ray Charles en Elvis Presley, die tweede en derde worden. In de Top 10 van de lijst zijn naast Aretha Franklin alleen Bob Dylan (#7) en Stevie Wonder (#9) nog in leven. De volledige Top 10 is: 1. Aretha Franklin, 2. Ray Charles, 3. Elvis Presley, 4. Sam Cooke, 5. John Lennon, 6. Marvin Gaye, 7. Bob Dylan, 8. Otis Redding, 9. Stevie Wonder en 10. James Brown. In de Top 25 is de dan 50-jarige Michael Jackson op de 25e plek de jongste artiest.

Alle_13_goed_1981Op 14 November 1981 komt het verzamelalbum Alle 13 Goed! op een 35ste plaats binnen in de Nederlandse LP Top 50. Dit alweer 16e deel van de succesvolle serie is samengesteld door Martin Schuitema. Op Alle 13 Goed! staan de volgende nummers: Why Tell Me Why van Anita Meyer, Tainted Love van Soft Cell, Let's Funk Together van Blue Feather, Stars On 45 Volume 3, Mama Mia van Saskia & Serge, Dream van Earth & Fire, The Marvellous Marionettes van Doris D. & The Pins, Boys From The Radio van The Millionaires, The Old Calahan van BZN, Pretend van The Shakin' Arrows, Mama Told Me van Fantastique, Dancin' The Night Away van Voggue en Mexico van The Les Humphries Singers. Dit zestiende deel van Alle 13 Goed! staat vanaf 5 December 1981 twee weken op de zeventiende plaats als hoogste notering.

Cliff Sings, de tweede LP van Cliff Richard & The Shadows, komt op 14 November 1959 binnen in de Britse albumlijst. Op deze LP (Columbia 33XS 1192) staan Blue Suede Shoes, The Snake And The Bookworm, I Gotta Know, Here Comes Summer, I'll String Along With You, Embraceable You, As Time Goes By, The Touch Of Your Lips, Twenty Flight Rock, Pointed Toe Shoes, Mean Woman Blues,  I'm Walking, Don't Know Why, Little Things Mean A Lot, Somewhere Along The Way en That's My Desire. Cliff Sings bereikt de tweede plaats.


Muziek Jarige Op 14 November

1938: Cornelis Gunter - The Coasters Zanger († 26 Feb. 1999)
1940: Freddie Garrity - Freddie & The Dreamers Zanger
1944: Sherri Payne - The Supremes Zangeres
1947: Roger Hills - White Plains Drums
1949: James Young - Styx Gitaar
1950: Frankie Boy - Zanger Nederland
1951: Stephen Bishop - Zanger USA
1953: Alexander O'Neal - Zanger USA
1954: Yanni (Yiannis Hrysomallis) - Pianist USA
1956: Alec John Such - Bon Jovi Bas
1955: Frankie Banali - Quiet Riot Drums
1964: John Andrew Banfield - The Pasadenas Zanger
1964: Joseph Simmons - Rum DMC Rapper
1965: Stuart Staples - Tindersticks Zanger/Gitaar
1968: Brian Yale - Matchbox 20 Bas
1970: Adina Howard - Zangeres USA
1972: Douglas Payne - Travis Bas
1964: Nic Dalton -Lemonheads Bas
1975: Travis Barker - Blink 182 Drums
1975: Faye Louise Tober - Steps Zangeres

Geen opmerkingen:

Een reactie posten