Zoeken in de muziekgeschiedenis

29 okt. 2012

Muziekgeschiedenis van 31 Oktober

BernardedwardsBernard Edwards wordt geboren op 31 Oktober 1952 in Greenville in North Carolina in Amerika. In 1970 ontmoet hij gitarist Nile Edwards met wie hij naar New York vertrekt, en in bars en pubs gaat spelen. Daar ontmoeten zij drummer Tony Thompson met zij de groep The Big Apple Band oprichten. In 1976 heeft The Big Apple Band hun grootste succes, als ze als studio muzikanten meespelen op de hit A Fifth Of Beethoven van Walter Murphy. Naaraanleiding van dit succes richten de drie de groep Chic op. Samen met de zangeressen Alfa Anderson en Luci Martin heeft de groep wereldwijd grote successen met ondermeer Le Freak, Good Times, My Forbidden Lover en I Want Your Love. Als componist en producer is Bernard Edwards oa aktief voor Sister Sledge, Diana Ross, ABC, The Power Station en Rod Stewart. Op 18 April 1996 treft Nile Rodgers zijn muzikale partner Bernard Edwards dood aan in een hotelkamer in Tokyo. Na afloop van het reunie concert, waarvoor ze in Japan waren, klaagt Edwards over duizeligheid. Hij gaat vroeg naar bed en wordt niet meer wakker. Bernard Edwards is 43 jaar geworden.

Bow Wow Wow speelt op 31 Oktober 1980 in het Rainbow Theatre in Londen. In het achtergrond zingt ene Lieutenant Lush, die enkele weken later als Boy George samen met ex Damned-drummer Jon Moss, Roy Hay (gitaar), Michael Craig (bas) en Helen Terry (zang) de groep Culture Club opricht. Het is een grensoverschrijdend gezelschap, dat een zonnige melange van pop, reggae, latin, rock, funk, disco, soul, gospel en r&b brengt. Met groot succes, want de groep verkoopt zo'n vijftig miljoen platen.

Davy Jones van The Monkees treedt op 30 Oktober 1968 in Mexico in het huwelijk met de modeontwerpstyer Linda Haines. Op 2 Oktober 1968 wordt hun dochter, Talia Elizabeth Jones geboren. In 1975 gaan Davy Jones en Linda Haines uit elkaar.

Roger_scottRoger Scott overlijdt op 31 Oktober 1989 aan de gevolgen van kanker. De Engelse DJ wordt geboren in 1943 en begint zijn radio carierre bij WPTR in Albany, New York. Zijn hoogtepunt als DJ beleeft Roger Scott in 1969 als zijn dagelijkse radioshow live wordt uitgezonden vanuit de kamer van het Queen Elizabeth Hotel waar John Lennon en Yoko Ono hun Bed-Inn houden. Op het daar opgenomen Give Peace A Chance is zijn handgeklap dan ook te horen. In 1973 keert hij terug naar Engeland en gaat werken bij Capitol Radio, waar hij de populaire vrvrijdagavond Rock & Roll Show Cruisin' presenteerd. Na 15 jaar verlaat Scott in 1988 Capital Radio en gaat voor BBC Radio One werken. Zijn laatste show is op zondag 8 Oktober 1989, drie weken later overlijdt Roger Scott op 46 jarige leeftijd. Op zijn sterfdag draait Gary Davies op Radio One een half uur lang de favoriete platen van Roger Scott. Op 4 November 1989 wordt een afscheidsprogramma uitgezonden dat Roger Scott voor zijn dood heeft opgenomen.

Marianne Faithfull is op 31 Oktober 1964 één van de vier panelleden in het televisieprogramma Juke Box Jury van de BBC waarin recentelijk uitgebrachte singles worden besproken. Marianne Faithfull baart opzien als zij over één van de platen zegt: "Die vind ik leuk op een feestje als ik stoned ben".

Op 31 Oktober 1986 laat Roger Waters weten dat hij tot het Hoger Gerechtshof wil gaan om te voorkomen dat Dave Gilmour en Nick Mason de naam Pink Floyd gaan gebruiken.

The Everly Brothers staan op 31 Oktober 1960 in de studio in Nashville, Tennessee om het door John D.Loudermilk geschreven nummer Ebony Eyes op te nemen. Ebony Eyes komt op 30 Januari 1961 de Billboard Hot 100 binnen, en bereikt de achtste plaats. De B-kant, Walk Right Back, komt een week later binnen. Walk Right Back weet de zevende plaats te bereiken.

Iggy_pop_the_stoogesIggy Pop & The Stooges maken op 31 Oktober 1967 hun podium debuut tijdens een Halloween party in Ann Arbor in Michigan. De band is begonnen als The Prime Movers, maar veranderd al snel de naam in The Stooges. De optredens van The Stooges zijn geruchtmakend: Iggy's act is pure body-art, compleet met shock-effecten als zelfkastijding en het dragen van nazi-symbolen. Hij is de punkrocker avant la lettre, laat zich niet zelden van het podium in het publiek vallen en breekt af en toe een been of arm.

Vanaf 31 Oktober 1983 ligt de single Undercover Of The Night van The Rolling Stones in de platenwinkel. Undercover Of The Night is de voorloper van het album Undercover dat acht dagen later verschijnt. De schokkende videoclip bij Undercover Of The Night is gemaakt door Julien Temple. Undercover Of The Night komt op 12 November 1983 de Nederlandse Top 40 binnen, en bereikt de vijfde plaats.

Op 31 oktober 1983 verschijnt Pipes Of Peace van Paul McCartney. Pipes Of Peace bereikt in Amerika de vijftiende plaats in de Album Top 100. In Engeland komt Pipes Of Peace op de vierde plaats terecht. In Nederland komt het album op 12 November 1983 de Nederlandse Album Top 100 binnen, en bereikt op 3 December 1983 de zesde plaats als hoogste notering. Naast het titelnummer staan op dit album het duet met Michael Jackson Say Say Say, The Other Me, Keep Under Cover, So Bad, The Man, Sweetest Little Show, Average Person, Hey Hey, Tug Of Peace en Through Our Love.

Cher_beleiveCher komt op 31 Oktober 1998 op nummer 1 in de Engelse hitlijst met Believe. Het wordt het bestverkochte nummer van het jaar 1998, de single staat 7 weken op de hoogste plaats. Ook in Amerika komt Believe op nummer 1 in de Billboard Hot 100, waar het Cher ook nog een record oplevert. Cher is de eerste vrouwelijke artiest van boven de 50 die een nummer 1 hit scoort in de Billboard Hot 100.

Bij de uitreiking van de Q-Awards op 31 Oktober 2000 is er een prijs voor David Gray die met Babylon de beste single gemaakt heeft. Oasis wint de prijs voor Beste Live Act, Coldplay heeft met Parachutes het beste album gemaakt en Badly Drawn Boy is de beste nieuwkomer. Voormalig Clash lid Joe Strummer wint de Q Inspiration Award.

Linda Stein wordt op 31 Oktober 2007 door haar dochter, Samantha Stein-Wells, dood aangetroffen in haar appartement in de Upper East Side in Manhattan, New York. Autopsie wijst uit dat ze is bezweken aan slagen op het hoofd en in de nek. Op 10 November 2007 bekent Natavia Lowery dat zij Stein heeft doodgeslagen. De 26-jarige Lowery, de persoonlijk assistente van Linda Stein, bekend dat zij haar werkgeefster uit pure woede en frustatie over haar gedrag heeft doodgeslagen. Na de bekentenis van Lowery laat de dochter van Stein weten dat haar moeder leed aan een hersentumor waarvoor zij medicijnen kreeg die een fnuikend effect hadden op haar toch al weinig evenwichtige gemoedstoestand. Linda Stein is de ex-vrouw van Seymour Stein, het voormalige hoofd van Sire Records. Dat label lanceert ondermeer de Ramones, Talking Heads en Madonna. In de hoogtijdagen van de Ramomes vormt Linda Stein samen met Danny Fields het management van de groep. Zij brengt de Ramones naar Engeland, waar de band op 4 Juli 1976 een concert geeft dat de inspiratie vormt voor de Britse punkgolf. In 1980 besluit Stein een heel andere carrixc3xa8re te beginnen. Ze wordt makelaar in onroerend goed, met klanten als Sting, Billy Joel, Steven Spielberg en Angelina Jolie. Linda Stein is 62 jaar geworden.

Mary McCartney overlijdt op 31 Oktober 1956, op 47-jarige leeftijd, aan de gevolgen van kanker. jaar geworden. Paul McCartney zingt over zijn moeder in het nummer Let It Be, van het gelijknamige album, dat hij in 1969 met The Beatles opneemt. Let It Be begint met de woorden 'When I find myself in times of trouble, mother Mary comes to me, speaking words of wisdom, let it be.......'

Nadat een dag eerder de eerste single van The Blue Diamonds in Tijd Voor Teenagers op de radio in premiere is gegaan, maken de broers Ruud en Riem de Wolf op 31 Oktober 1959 hun televisie-debuut. In AVRO's Weekendshow zingen zij een cover van de Everly Brothers-hit 'Til I Kissed You.

Live_1964_bootleg_series_vol_6Bob Dylan treedt op 31 Oktober 1964 op in de Philharmonic Hall in New York. Bijna veertig jaar later, op 30 Maart 2004, verschijnt het concert op een dubbel-cd onder de titel Live 1964 (Bootleg Series Vol. 6). Op Live 1964 (Bootleg Series Vol. 6) staan de volgende nummers: The Times They Are A' Changin', Spanish Harlem Incident, Talkin' John Birch Paranoid Blues, To Ramona, Who Killed Davey Moore?, Gates Of Eden, If You Gotta Go, Go Now (Or Else You Got To Stay All Night), It's Alright Ma (I'm Only Bleeding), I Don't Believe You (She Acts Like We Never Have Met), Mr. Tambourine Man, Hard Rain's A-Gonna Fall, Talking World War III Blues, Don't Think Twice, It's All Right, Lonesome Death Of Hattie Carroll, Mama, You Been On My Mind, Silver Dagger, With God On Our Side, It Ain't Me, Babe en All I Really Want To Do. Live 1964 (Bootleg Series Vol. 6) komt op 10 April 2004 op 69 de Nederlandse album Top 100 binnen, en bereikt een week later de 52 plaats als hoogste notering. Live 1964 (Bootleg Series Vol. 6) staat slechts vier weken in de album lijst genoteerd.

Op zaterdag 31 Oktober 1992 zijn Erik de Zwart, Wessel van Diepen, Michael Pilarczyk en Kees Schilperoort voor het laatst te horen bij Veronica op Radio 3. Zij hebben besloten om de Veronica Omroep Organisatie te verlaten. Vanaf 11 December 1992  zijn zij op het nieuwe station Radio 538 te horen. Rob Stenders keert terug bij Veronica als presentator van Goud van Oud, Edwin Evers krijgt de uren van Wessel van Diepen en Gijs Staverman is de opvolger van Erik de Zwart als presentator van de Top 40.

Bobby Darin neemt op 31 Oktober 1961 in de Atlantic Studio in New York het nummer Irresistible You op. Irresistible You, met op de B-kant Multiplication, komt op 11 December 1961 de Billboard Hot 100 binnen, en bereikt de vijftiende plaats. Multiplication komt tot een 30ste plaats.

Vanaf 31 Oktober 1973 liggen zowel de single als het album Mind Games van John Lennon in de platenwinkel. Het album komt op 1 December 1973 de Nederlandse LP Top 50 binnen, en bereikt de twaalfde plaats. De single Mind Games komt op 18 december 1973 de Top 40 binnen, en komt uiteindelijk tot een vijftiende plaats. Naast het titelnummer staan op Mind Games de volgende tracks: Tight As, Aisumasen (I'm Sorry), One Day (At A Time), Bring On The Lucie (Freda Peeple), Nutopian International Anthem, Intuition, Out Of The Blue, Only People, I Know (I Know), You Are Here en Meat City.

Ryan_malloy_frankie_goes_to_hollywRyan Malloy (foto) uit Newcastle wordt op 31 Oktober 2004 voorgesteld als de nieuwe zanger van Frankie Goes To Hollywood. Tweehonderd kandidaten hebben op 31 Oktober 2004 deelgenomen aan de open auditie op Leicester Square in Londen. Uiteindelijk wordt de 28-jarige Malloy gekozen. Ryan Mallow zal tijdens het rexc3xbcnie-optreden van Frankie Goes To Hollywood op 11 November 2004 in de Wembley Arena in Londen één van hun hits zingen. De rest van de set wordt gezongen door een bekende act die nog een verrassing blijft tot op de avond. Holly Johnson, hun oorspronkelijke zanger, weigert aan deze rexc3xbcnie van Frankie Goes To Hollywood deel te nemen. De groep is in 1987 uit elkaar gegaan. Holly Johnson heeft sindsdien ruzie met Trevor Horn, hun producer. Het benefietconcert staat in het teken van diens 25-jarig jubileum als producer. De baten zijn bestemd voor het Prince's Trust. Paul Rutherford, Peter Gill en Mark O'Toole zijn drie oorspronkelijke leden van Frankie Goes To Hollywood die zullen optreden. Brian Nash doet, evenals Holly Johnson, niet mee. Andere artiesten die tijdens dit speciale benefietconcert zullen optreden, zijn onder anderen Lisa Stansfield, The Pet Shop Boys en Seal.

Op 31 Oktober 1989 neemt de Britse groep Squeeze de allereerste MTV Unplugged op. Het programma wordt op 26 november 1989 uitgezonden.

Main Offender, het tweede solo-album van Keith Richards, komt op 31 Oktober 1992 de Nederlandse Album Top 100 binnen. Het album van de Rolling Stones-gitarist komt niet verder dan de 29ste plaats. Op Main Offender staan de volgende nummers: 999, Wicked As It Seems, Eileen, Words Of Wonder, Yap Yap, Bodytalks, Hate It When You Leave, Runnin' Too Deep, Will But You Won't en Demon.

Op 31 Oktober 1985 overlijdt op 43-jarige leeftijd Aage Meinesz, (beter bekend als Aage M.). Hij heeft een reputatie als meesterkraker vanwege zijn vaardigheid met de thermische lans, waarmee hij een groot aantal bankroven heeft gepleegd. In 1976 verschijnt de single Met Mijn Thermische Lans. Op de B-kant van deze single staat Aage M. Jij Hebt Mijn Hart Gestolen. De single is geproduceerd door Henny van Voskuylen van De Kermisklanten, en is opgenomen in de studio van Frans Peters.

Vanaf 31 Oktober 2003 ligt het verzamelalbum van Ilse de Lange, Here I Am (1998-2003) in de platenwinkel. Op dit album staat een overzicht van hoogtepunten uit haar repertoire van de afgelopen vijf jaar, aangevuld met niet eerder uitgebracht materiaal. Here I Am (1998-2003) komt op 8 November 2003 de Nederlandse Album Top 100 op nummer 31 binnen, en staat vanaf 15 November 2003 twee weken op nummer vijf als hoogste notering.

Wayne_fontana_the_mindbendersWayne Fontana & The Mindbenders besluiten op 31 Oktober 1965 dat het genoeg is geweest en gaan uit elkaar. De groep is in 1963 door Zanger Wayne Fontana, gitarist/zanger Eric Stewart, bassist Bob Lang en drummer Rick Rothwell opgericht. In 1964 scoren zij hun eerste hit met hun vijfde single, een wat slappe coverversie van Major Lance's Um Um Um Um Um. Hun tweede hit The Game Of Love, geschreven door Clint Ballard (ook verantwoordelijk voor 'You're No Good') wordt nummer 1 in Amerika en nummer 2 in Engeland. Na deze hit gaat het wat minder goed met de Mindbenders, omdat txc3xa9 nadrukkelijk wordt voortgeborduurd op het Game Of Love-patroon (b.v. Just A Little Bit Too Late en She Needs Love). Nadat Wayne Fontana en de Mindbenders uit elkaar gaan maakt Fontana nog een aantal soloplaten, waaronder het fraaie Come On Home en de bescheiden hit Pamela Pamela, totdat hij in 1969 uit het oog verdwijnt. The Mindbenders hebben intussen (in 1966) al een enorme hit in Amerika gehad met Groovy Kind Of Love, een nummer geschreven door Carol Bayer Sager, die ruim tien jaar later zal doorbreken als solo-artieste. De melodie van Groovy Kind Of Love is trouwens rechtstreeks gekopieerd van een Sonatine uit ca. 1800 van de Italiaanse componist Clementi. Na Groovy Kind Of Love hebben de Mindbenders alleen nog een kleine hit met Ashes To Ashes. In Maart 1968 wordt Bob Lang vervangen door Graham Gouldman. Aan het eind van dat jaar gaat de groep uit elkaar. Eric Stewart vormt samen met Lol Creme en Kevin Godley de studioformatie Hotlegs, die in 1971 een grote hit heeft met Neanderthal Man. In 1972, als Graham Gouldman zich bij de groep aansluit, wordt de naam veranderd in 10CC.

Michael Jackson ontkent op 31 Oktober 2008 het gerucht dat hij in 2009 samen met zijn broers gaat toeren. In een verklaring spreekt Jackson het bericht van zijn broer Jermaine tegen dat hij meedoet aan een rexc3xbcnie van The Jackson Five. "My brothers have my full love and support, and wexe2x80x99ve certainly shared many great experiences, but at this time I have no plans to record or tour with them". Jermaine Jackson beweerd een paar dagen eerder dat de tournee in 2009 plaatsvindt in de originele bezetting, dus met Michael. "It is going to be more like a family affair. My sister Janet's going to open and, of course, the original Jackson 5 Michael, Randy and the whole family, we're in the studio, we're planning on being out there next year",aldus Jermaine Jackson. The Jackson Five wordt naast Jermaine en Michael gevormd door hun broers Jackie, Tito en Marlon Jackson. In de jaren zeventig heeft de groep zijn hoogtijdagen met hits als I Want You Back, ABC en later Can You Feel It. Op de laatste avond van hun tournee in 1984, ter ere van het album Victory, kondigt Michael Jackson aan de groep te verlaten.

Vanaf 31 Oktober 1975 ligt de nieuwe single van Queen, Bohemian Rhapsody in de platenwinkel. Bohemian Rhapsody komt op 20 December 1975 de Nederlandse Top 40 binnen, en staat vanaf 10 Januari 1976 drie weken op de eerste plaats.

Ringo_van_ringo_starrOp 31 Oktober 1973 wordt het album RINGO van Ringo Starr uitgebracht. Het album is geproduceerd door Richard Perry. De voormalig drummer van The BEetles wordt op het album ondermeer bijgestaan door zijn ex-collega's John Lennon, Paul McCartney en George Harrison. Ook Robbie Robetson, Levon Helm, Rick Dank en Garth Hudson van The Band, Harry Nilsson, Marc Bolan en Billy Preston zijn van de partij. RINGO komt op 24 November 1973 de Nederlandse LP Top 50 binnen, en bereikt de achtste plaats.

In de Sunday Times van 31 Oktober 2004 zegt Elton John dat zijn gedrag is veranderd sinds hij, veertien jaar geleden, gestopt is met drank en drugs. De zanger heeft dan ook een grondige hekel aan zichzelf als hij zijn zelfbeheersing verliest. "I know the bad sides are still there. I know I'll never take cocaine again, but the other things, the rage and the temper, and I think the irrationality is still there... but it's part of being creative. There are still times, especially when I'm tired, when the bad temper and the irrationality come out. And I hate that. Because I'm trying to change it." aldus Elton John.

Brian Matthew presenteert op 31 Oktober 1964 een nieuwe aflevering van het door de Britse commerciele omroep ABC uitgezonden televisieprogramma Thank Your Lucky Stars. Matthew ontvangt als muzikale gasten ondermeer Dusty Springfield, The Zombies, Gary Miller, Wayne Fontana & The Mindbenders, Helen Shapiro, The Shangri-Las en The Sun Specs.

Michelle_phillips_2Op 31 Oktober 1970 treedt Michelle Phillips in het huwelijk met acteur Dennis Hopper. Michelle Phillips is van 1962 tot April 1969 getrouwd met John Phillips, waarmee zij samen in The Mamas & The Papas zit. Wanneer de groep in 1968 uit elkaar gaat, begint Michelle Phillips aan een tweede carierre als actrice. Haar huwelijk met Dennis Hopper duurt maar kort. Op 8 November 1970 gaan Dennis Hopper en Michelle Phillips al weer uit elkaar.

Wessel Van Diepen presenteert op 31 Oktober 2003 op Radio 538 de 2000ste Top 40. Tussen 2 en 6 uur 's middags ontvangt hij oud-presentatoren van de Top 40 in de studio en wordt er teruggeblikt op de lange geschiedenis van deze hitlijst. In de studio zijn Jan van Veen, Lex Harding, Gijs Staverman en Erik de Zwart te gast. Daarnaast komt ook Joost Den Draayer aan het woord, die op 2 Januari 1965 de allereerste Top 40 heeft gepresenteerd.

Op 31 Oktober 2006 worden in het Grosvenor Hotel in Londen de jaarlijkse Q Awards uitgereikt. Winnaars zijn ondermeer Oasis (Best Act In The World Today), Boy George (The Q Classic Sond Award voor Karma Chameleon van Culture Club) en U2 (The Q Award Of Awards). The Arctic Monkeys, die vier keer genomineerd zijn, krijgen The People's Choice Award. Aan Roger Daltrey en Pete Townshend, de twee nog in levenzijnde leden van The Who, wordt The Legend Award 2006 uitgereikt. Q is een Brits maandblad over popmuziek.

Wyclef_jeanWyclef Jean (op foto met Angelina Jolie en Brad Pitt die ook een bezoek brengen aan de sloppenwijken) brengt op 31 Oktober 2004 een bezoek aan Bel Air, een sloppenwijk van de hoofdstad Port-au-Prince op Haiti. Hier spreekt de 34-jarige rapper van The Fugees met gezagsdragers en met medestanders van de afgezette ex-president Aristide. Die leeft sinds Februari 2004 in ballingschap in Zuid-Afrika. Wyclef Jean praat met twee rebellenleiders. Hij heeft zich voorgenomen nog meer groeperingen te benaderen. Zodoende hoopt Wyclef Jean de dialoog op gang te houden. "Geweld lost het probleem niet op. Vrede is de weg." Wyclef Jean zegt ook ex-president Jean-Bertrand Aristide te betrekken bij zijn pogingen het geweld op Haxc3xafti een halt toe te roepen. Het bezoek van Wyclef Jean aan Haiti duurt vier dagen. Hij treft ook voorbereidingen voor een benefietconcert op 5 December 2004. "Ik hoop dat er twee miljoen mensen op afkomen. Met de opbrengst wil ik helpen vrede op Haxc3xafti te brengen", licht Wyclef Jean zijn initiatief toe. Wyclef Jean is opgegroeid in Brooklyn in New York, maar hij is geboren in Croix-des-Bouquets op Haiti. Op zijn negende emigreerde zijn familie naar de Verenigde Staten.

Op 31 Oktober 1998 bestaat de complete Top 5 van de Engelse hitparade, voor het eerst in haar geschiedenis, uit nieuwe binnenkomers. Cher is nieuw op één met Believe, George Michael op twee met Outside, U2 op drie met Sweetest Thing, Culture Club op vier met I Just Wanna Be Loved en Alanis Morissette op vijf met Thank U.

Vanaf 31 Oktober 1983 ligt Relax van Frankie Goes To Hollywood in de platenwinkel. De single van de groep uit Liverpool is geproduceerd door Trevor Horn. Relax komt op 4 Februari 1984 de Nederlandse Top 40 binnen, en staat vanaf 25 Februari 1984 twee weken op de vijfde plaats als hoogste notering.

Jamesbrown_adrienneIn zijn woonplaats Aiken in South Carolina wordt op 31 Oktober 1995 soulzanger James Brown gearresteerd omdat hij zijn derde vrouw Adrienne Rodriguez (op foto met James Brown) hardhandig heeft geslagen. James Brown en Adrienne Rodriguez zijn in 1984 getrouwd. Twee dagen nadat Rodriguez in een ziekenhuis in Beverly Hills in Californie lyposuctie heeft ondergaan, overlijdt Adrienne Rodriguez op 6 Januari 1996 aan de gevolgen een hartaanval. Uit onderzoek blijkt dat de vrouw van James Brown is overleden na het slikken van de verboden drug PCP. Bovendien heeft zij al enkele jaren hartproblemen. Adrienne Rodriguez is 47 jaar geworden.

Op 31 Oktober 2002 stapt Paul van der Lugt op als zendercoordinator van 3 FM. Van Der Lugt heeft deze functie dan 10 jaar vervult, en gaat werken als algemeen directeur in Utrecht bij de fusie tussen Radio M, Omroep Utrecht en Kanaal 9. Paul van der Lugt wordt bij 3 FM opgevolgd door Florent Luyckx (bekend van ondermeer Starmaker)

In het Park Lane Hotel in London worden op 31 Oktober 2000 de jaarlijkse Q Awards uitgereikt. Winnaars zijn ondermeer David Gray voor zijn single Babylon en Coldplay voor hun album Parachute. Oasis wordt uitgeroepen tot de beste live-act. Andere Q Awards gaan naar Travis (Best Act In The World) en Badly Drawn Boy (Best New Act). Q is een Brits maandblad over popmuziek.

De 19-jarige Taylor Hanson (van het trio Hanson, bekend van ondermeer Mmmmbop, #2 in Top 40 op 14 Juni 1997) en zijn vrouw Natalie Bryant krijgen op 31 Oktober 2002 een zoon. De jongen krijgt de naam Jordan Ezra Hanson.

Stars_on_longplay_iiStars On Longplay II van de Nederlandse Stars On 45 komt op 31 Oktober 1981 binnen in de albumlijst van Billboard en bereikt een teleurstellende 120ste plaats. Op Stars On Longplay II staan de volgende nummers: More Stars (met ondermeer een medley van Supremes nummers), Introductions (een medley van beroemde intro's als Alright Now, The Good The Bad And The Ugly en Tommy van The Who) en Stars Again (met ondermeer een medley van Abba nummers). Stars On Longplay II is de opvolger van het succesvolle Stars On Longplay I. Dit album komt op 9 Mei 1981 binnen in de albumlijst van Billboard en staat uiteindelijk 24 weken genoteerd. Stars On Longplay komt tot de negende plaats. Op Stars On Longplay staan medleys met nummers van ondermeer The Beatles, Danny & The Juniors, The Newbeats, The Archies en Lipps Inc. Stars On 45 is een project van Willem van Kooten, Jaap Eggermont en Martin Duiser. Bas Muys imiteert de stem van John Lennon. Hans Vermeulen doet George Harrison na. Okkie Huysdens is te horen als Paul McCartney. Ook Albert West en Jody Pijper werken mee aan Stars On 45.

Debbie Gibson houdt op 31 Oktober 1988 tijdens het Halloween-feest een seance. De Amerikaanse zangeres probeert contact te krijgen met de geesten van de pianist Liberace en Sid Vicious, de ex-bassist van The Sex Pistols.

Michael de Burgh wordt op 31 Oktober 1990 in Ierland geboren als jongste zoon van Chris De Burgh en zijn vrouw Diane. De Ierse zanger en zijn vrouw hebben al twee kinderen: Rosanna en Hubie. Chris De Burgh is in Nederland vooral bekend van zijn hit The Lady In Red, die vanaf 20 September 1986 twee weken op een zesde plaats in de Top 40 staat.


Muziek Jarige Op 31 Oktober

1927: Anita Kerr (Anita Jean Grilli) - Zangeres USA
1937: Tom Paxton - Folk Zanger USA
1947: Russ Ballard - Argent Gitaar
1952: Bernard Edwards - Chic Bas († 18 April 1996)
1956: Tony Bowers - Simply Red Bas
1961: Larry Mullen Jr. - U2 Drums
1963: Johnny Marr - The Smiths Gitaar
1963: Mikkey Dee - Motorhead Drums
1964: Colm O'Ciosoig - My Bloody Valentine Drums
1965: Annabella Lwin - Bow Wow Wow Zangeres
1966: Adam Horowitz - The Beastie Boys Rapper
1968: Alister Mcerlaine - Texas Gitaar
1968: Al MacKenzie - D:ream Zanger
1970: Louis De Wit - Van Dik Hout Drums
1970: Malin Berggren - Ace Of Base Zangeres
1982: Monica & Gabriela Irimia - Cheeky Girls Zangeressen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten