Zoeken in de muziekgeschiedenis

20 okt. 2012

Muziekgeschiedenis van 21 Oktober

Sandy_westOp 21 Oktober 2006 overlijdt Sandy West in het ziekenhuis van San Dimas, Los Angeles aan de gevolgen van longkanker. Sandy West wordt op 10 Juli 1959 in Long Beach, Californie geboren als Sandy Pesavento en is het meest bekend als drumster van de meidengroep The Runaways. Deze groep is opgericht door de producer, manager, songschrijver, talentenjager Kim Fowley. Hij ontmoet op een feestje het dertienjarige meisje Kari Krome, dat hem gedichten laat lezen. Voortreffelijke teenager-poxc3xabzie, vindt Fowley en hij begint te denken aan een groep die er muziek bij zou kunnen maken. Op die manier ontstaat langzamerhand het idee voor een r&r-band die uit meisjes van zestien en zeventien jaar bestaat. Kari kent een Suzi Quatro-fan, die voortdurend in zwarte leren jacks rondloopt en een elektrische gitaar heeft, waarmee ze voor de spiegel haar favoriete songs meezingt: Joan Jett. Fowley organiseert een auditie en selecteert vier andere meisjes uit een lange rij kandidaten die rechtstreeks van kantoor of uit het warenhuis komen. Sandy West die op 15-jarige leeftijd van haar grootvader een drumstel krijgt doet geen auditie maar ontmoet Kim Fowley per toeval in de Rainbow Bar & Grill in Hollywood: West over die ontmoeting: "I saw this guy in this weird orange suit in the parking lot at closing time, and my girlfriend said: 'That's Kim Fowley. He's made records with Alice Cooper.' So I walked up to him and said: 'My name's Sandy West, and I'm a drummer.' And his eyes lit up." The Runaways zijn hiermee geboren en bestaat in deze eerste editie naast gitariste Joan Jett en drumster Sandy West verder uit bassiste Jackie Fox, solo-gitarist Lita Ford en zangeres Cherrie Currie. Het eerste optreden van de band is in het voorprogramma van The Ramones. Later openen ze ook concerten van Tom Petty en Cheap Trick. De Runaways hebben ook invloed op latere rockbands. Zo coverd Guns N' Roses het nummer Black Leather. Wanneer The Runaways in 1979 uit elkaar gaan, zet Sandy West The Sandy West Band op, waarin ze drumt, gitaar speelt en zingt. Joan Jett in een reaktie op het overlijden van Sandy West: "We shared the dream of girls playing rock and roll. Sandy was an exuberant and powerful drummer. I am overcome from the loss of my friend. I always told her we changed the world." Cherrie Currie laat in een verklaring weten: "Sandy West loved her fans, her friends and family almost to a fault. It will never be the same for me again to step on a stage, because Sandy West was the best and I will miss her forever." Sandy West is 47 jaar geworden.

The_who_1976_maple_leaf_gardensThe Who speelt op 21 oktober 1976 in de Maple Leaf Gardens in Toronto in Canada. Het is het laatste concert van de Noord-Amerikaanse tournee die op 3 augustus 1976 in Washington van start is gegaan. Het concert in de Maple Leaf Gardens voor 20.000 bezoekers is het laatste officiele optreden van Keith Moon in Amerika, de drummer overlijdt 7 September 1978. Officieel zou er op 22 Oktober een tweede optreden zijn in Toronto, en ook nog een optreden op 23 Oktober in Montreal, en een concert op 24 Oktober in Toronto, maar alle shows worden geannuleerd, wat zeker te maken heeft met The Who's gedrag 5 jaar geleden in Canada. De nummers die The Who in de Maple Leaf Gardens speelt zijn: Can't Explain, Substitute, My Wife, Baba O'Riley, Squeeze Box, Behind Blue Eyes, Dreaming From The Waist, Magic Bus, Amazing Journey, Sparks, The Acid Queen, Fiddle About, Pinball Wizard, I'm Free, Tommy's Holiday Camp, We're Not Gonna Take It, Summertime Blues, My Generation, Join Together, My Generation Blues, Who Are You en Won't Get Fooled Again.

Op 21 Oktober 1965 begint op het Light Programme van de BBC de uitzendingen van The Cliff Richard Story. Deze radioserie is geschreven en geproduceerd door Peter Noble.

Neil Diamond maakt 21 Oktober 1994 bekend dat hij gaat scheiden van Marcia Murphey. Neil Diamond en Marcia Murphey zijn dan 25 jaar getrouwd en hebben twee kinderen. In Maart 1995 wordt de echtscheiding door een rechter in New York bekrachtigd. Neil Diamond draait op voor de duurste echtscheiding in de geschiedenis. De alimentatie bedraagt ruim 150 miljoen dollar.

Shannon_hoonOp 21 Oktober 1995 wordt Shannon Hoon, de zanger van Blind Melon, in New Orleans dood in de toer-bus van de groep aangetroffen. Hij is overleden aan een overdosis. Blind Melon is in New Orleans voor een optreden in een club waarvan ook plaatopnamen zouden worden gemaakt. Shannon Hoon wordt geboren op 26 September 1967 in Lafayette in Indiana. In Februari 1988 speelt Hoon in zijn eerste bandje Styff Kytten, een plaatselijk coverbandje. In 1989 verlaat hij, in navolging van zijn stadsgenoot Axl Rose, Lafayette en vertrekt naar Los Angeles, waar hij met drie lotgenoten de groep Blind Melon opricht. Op Blind Melon's eerste naamloze album staat de hit No Rain, die de groep wereldfaam brengt. Shannon Hoon kan het niet aan, en raakt verslaafd aan de drugs. Het tweede album, Soup, heeft door verschillende afkickpogingen van Hoon flinke vertraging en komt pas in de zomer van 1995 uit. Soup krijgt slechte kritieken en Hoon wil zich live weer bewijzen. Blind Melon gaat begin Augustus 1995 op tournee. Speciaal voor Hoon gaat er een drugsbegeleider mee, om de zanger in de gaten te houden. Het heeft niet mogen helpen. Shannon Hoon is 28 jaar geworden.

The Clash ontslaat op 21 Oktober 1978 hun manager Bernie Rhodes. Als reden wordt genoemd dat zowel de groep als de platenmaatschappij moeilijk met Bernie Rhodes kunnen samenwerken. Als vervanger van Rhodes wordt de Melody Maker journaliste Carline Coon aangetrokken.

Het Guiness Book Of Records maakt op 21 Oktober 1997 in Londen bekend dat Candle In The Wind '97 van Elton John officieel de snelst verkopende single aller tijden is. Binnen 40 dagen na de dag van release zijn er meer dan 31.8 miljoen exemplaren verkocht, waarmee ruim xc2xa320 miljoen is opgehaald voor het goede doel. Hiermee is het record van White Christmas van Bing Crosby gebroken. De verkoop van White Christmas wordt geschat op 30 miljoen exemplaren.

Bill_blackOp 21 Oktober 1965 overlijdt in Memphis, bassist Bill Black, aan de gevolgen van een hersentumor. William "Bill" Patton Black Jr. wordt op 17 September 1926 geboren in Memphis, Tennessee. In 1954 is Bill Black bassist van Doug Poindexter & The Starlite Wranglers. In deze groep speelt ook gitarist Scotty Moore. Nadat zij in de Sun-studio van Sam Philips een plaat hebben opgenomen, worden Bill Black en Scotty Moore regelmatig als studiomuzikant ingehuurd. Met drummer Johnny Bernero begeleiden zij op 5 Juli 1954 Elvis Presley tijdens diens eerste opname-sessie. In 1959 richt de bassist zijn eigen Bill Black Combo op. Met White Silver Sands bereikt dit combo in 1960 de negende plaats in de Billboard Hot 100. Bill Black is 39 jaar geworden en ligt begraven op het Forest Hill Cemetery in Memphis, Tennessee. Zijn staande bas is in goede handen, die staat thuis bij Paul McCartney.

Chuck Berry staat op 21 Oktober 1958 in de Chess Studio in Chicago  om het nummer Little Queenie op te nemen. Berry heeft het nummer speciaal geschreven voor de muziekfilm Go Johnny Go van discjockey Alan Freed. Little Queenie wordt als B-kant van Almost Grown uitgebracht. Little Queenie komt op eigen kracht op 13 April 1959 de Amerikaanse hitparade binnen, en haalt een teleurstellende tachtigste plaats. Almost Grown komt op 30 Maart 1959 de hitparade binnen, en komt tot een 32ste plaats.

Hey You Love van het Nederlandse duo Mouth & MacNeal komt op 21 Oktober 1972 binnen in de Billboard Hot 100. Hey You Love blijft op 4 November 1972 op 87 steken. De single is in Amerika de opvolger van How Do You Do. Deze single heeft op 22 Juli 1972 de achtste plaats gehaald. Beide nummerszijn geschreven en geproduceerd door Hans van Hemert.

It_doesnt_matter_anymoreOp 21 Oktober 1958 staat Buddy Holly voor de allerlaatste keer in een opnamestudio. In de Pythian Temple Studio in New York neemt hij met het orkest van Dick Jacobs de nummers True Love Ways, It Doesn't Matter Anymore, Moondreams en Raining In My Heart op. De tenorsaxofoon-solo in True Love Ways is van Sam 'The Man' Taylor. Andere sessie-muzikanten zijn gitarist Al Caiola, bassist Sanford Bloch, pianist Ernest Hayes, harpiste Doris Johnson, drummer Clifford Leeman, saxofonist Abraham 'Boomie' Richman, de violisten Sylvan Shulman, Leo Kruczek, Leonard Posner, Irving Spice, Ray Free, Herbert Bourne, Julius Held en Paul Winter, de alt-violisten David Schwartz en Howard Kay en de cellisten Maurice Brown en Maurice Bialki. Exc3xa9n maand voor Buddy Holly's dood op 3 Februari 1959 verschijnt It Doesn't Matter Anymore, met op de B-kant Raining In My Heart. De A-kant komt op 23 Februari 1959 de Amerikaanse hitparade binnen, en bereikt de dertiende plaats. Raining In My Heart maakt op 30 Maart 1959 zijn entree in de Billboard-lijst, en komt niet hoger dan 88. In Engeland komt It Doesn't Matter Anymore wel op de eerste plaats, op 25 April 1959 staat de single 3 weken genoteerd op de hoogste positie van de Britse hitlijst.

Drummer Paddy Boom verlaat na zeven jaar de Scissor Sisters. Op de website van de Amerikaanse band melden de leden op 21 Oktober 2008 dat er geen ruzie ten grondslag ligt aan de breuk. "We willen onze fans en vrienden laten weten dat we op een vriendschappelijke manier hebben gebroken met onze drummer Paddy Boom. Hij staat niet langer met ons op het podium, maar zal altijd onze 'sister' blijven." De Scissor Sisters breken in 2004 door met hun gelijknamige album, waarvan wereldwijd meer dan drie miljoen exemplaren worden verkocht. In Nederland zijn nummers als Comfortably Numb (Pink Floyd cover), Laura en Take Your Mama bescheiden hits. De groep wordt in Nederland pas echt bekend met de hit I Don't Feel Like Dancing (#2 in Top 40), van het tweede album Ta-Da. Paddy Boom, die eigenlijk Patrick Seacor heet, wordt vervangen door Randy 'Real' Schrager.

Onder productionele leiding van John Hammond, begint Bob Dylan op 21 Oktober 1961 in New York aan de opnamen van zijn debuut-LP. De opnamekosten bedragen slechts vierhonderd dollar. Het door Columbia Records uitgegeven album ligt vanaf 19 Maart 1962 in de platenwinkel. Op de titelloze LP staan ondermeer de nummers You're No Good, Highway 51 Blues, Gospel Blow, House Of The Rising Sun en Song To Woody.

Adam_curry_ioktober_1987_laatste_keer_coAdam Curry is op 21 Oktober 1987 voor de laatste keer op de Nederlandse televisie te zien als presentator van Countdown. Curry gaat in de Verenigde Staten bij MTV werken. Adam Curry maakt in Mei 1984 zijn debuut bij dit muziekprogramma van Veronica. In de laatste uitzending zingt Rene Froger, op verzoek van Adam Curry, een cover van Winter In America van Doug Ashdown. Na de uitzending komt er zoveel vraag naar de versie van Rene Froger dat hij besluit het nummer op te nemen. Winter In America komt op 12 Maart 1988 de Nederlandse Top 40 binnen, en haalt de vijfde plaats. De originele versie van Winter In America door Doug Ashdown komt op 25 Maart 1978 tot een 13e plaats in de Nederlandse Top 40.

Vanaf 21 Oktober 1967 ligt Good News van Cliff Richard in de platenwinkel. Naast de titelsong staan op dit gospel-album de volgende nummers: It's No Secret, We Shall Be Changed, 23rd Psalm, Go Where I Send You, What A Friend We Have In Jesus, All Glory Laud And Honour, Just A Closer Walk With Thee, The King Of Love My Shepherd Is, Mary What You Gonna Name That Pretty Little Baby, When I Survey The Wondrous Cross, Take My Hand Precious Lord, Get On Board Little Children en May The Good Lord Bless And Keep You. Good News staat slechts xc3xa9xc3xa9n week in de Britse albumlijst. Op 11 november 1967 staat Good News genoteerd op 37.

AndrewsIn een ziekenhuis in Boston overlijdt op 21 Oktober 1995 zangeres Maxene Andrews (midden) aan de gevolgen van een hartaanval. Maxene Andrews wordt op 3 Januari 1916 in Mound, Minnesota geboren en vormt samen met haar zusjes Patty en LaVerne het trio The Andrew Sisters. De zusjes Andrews beginnen hun zangcarriere als imitators van de Boswell Sisters. Na verschillende tournees worden ze in 1937 ontdekt. Hun muziek wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog veel voor de troepen gespeeld en de zusjes verschijnen in vele films, die ter motivatie van de soldaten worden gemaakt. Ook treden The Andrews Sisters veel op voor Amerikaanse soldaten aan het front. Bekende nummers van The Andrew Sisters zijn ondermeer Bei Mir Bist Du Schon, Ti-Pi-Pin, The Woodpecker Song, Boogie Woogie Bugle Boy, Shoo-Shoo Baby en Rum And Coca Cola. Na de dood van LaVerne Andrews in Mei 1967 (kanker) stoppen Patty en Maxene. In 1979 pakt Maxene Andrews de draad weer op en begint zij een solocarriere. In 1983 hebben The Star Sisters ( De zusjes Patricia en Yvonne (Keeley) Paay en Sylvana ter Veen) een grote hit met een medley van nummers van The Andrew Sisters onder de naam The Star Sisters Proudly Presents. Deze single staat vanaf 25 Juni 1983 vijf weken op de eerste plaats. In 1987 krijgt Maxene Andrews van de Amerikaanse minister van Defensie een onderscheiding voor bewezen diensten tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de zomer van 1995 heeft zij nog voor oorlogsveteranen opgetreden. Maxene Andrews is 77 jaar geworden.

Vanaf 21 Oktober 1992 ligt het erotische boek Sex van Madonna voor vijftig dollar in de Amerikaanse boekwinkels. Binnen een paar dagen is de eerste oplage van 500.000 exemplaren compleet uitverkocht.

The Bee Gees maken op 21 Oktober 1997, tijdens een persconferentie in Londen, bekend dat er plannen zijn voor een theateruitvoering van Saturday Night Fever. De kosten voor de toneelversie gaan zo'n zes miljoen euro bedragen. Op 5 Mei 1998 gaat Saturday Night Fever in het Palladium Theater in Londen in premiere. De hoofdrol van Tony Manero wordt gespeeld door Adam Garcia. De laatste voorstelling van Saturday Night Fever is op 26 Februari 2000.

Alice_cooper_eighteenSixPalms Music Corp. begint op 21 Oktober 1998 een proces tegen Paul Stanley (zanger en gitarist van Kiss), Bruce Kulick (ex gitarist van Kiss) en Polygram Publishing. Volgens Sixpalms, die de rechten van alle Alice Cooper nummers beheert, is Dreamin' wat op de nieuwe Kiss CD Psycho Circus komt te staan een kopie van het Alice Cooper nummer Eightteen. Alice Cooper is van deze aktie niet op de hoogte. Volgens advokaat Martin Kelete van SixPalms Music Corp is "there an awful lot of similarity between Dreamin' and Eighteen". De zaak wordt uiteindelijk onderling geregeld.

Op 21 Oktober 1965 nemen Paul Revere & The Raiders het nummer Just Like Me op. Just Like Me wordt op 15 November 1965 uitgebracht, en komt op 4 December 1965 de Billboard Hot 100 binnen. Just Like Me bereikt de vijfde plaats. De single is de derde hit voor deze groep uit Boise in Idaho.

Vanaf 21 Oktober 1970 ligt het twaalfde album van Bob Dylan in de platenwinkel. Op New Morning staan ondermeer de nummes If Not For You, Went To See The Gypsy, Winterlude, Let The Dogs Run, One More Weekend, Three Angels en Father Of Night. Het album is geproduceerd door Bon Johnston. New Morning komt op 14 November 1970 de albumlijst van Billboard binnen, en haalt een zevende plaats. In Nederland komt New Morning op 12 December 1970 tot een derde plaats in de albumlijst.

Zes maanden nadat Bianca en Mick Jagger in St. Tropez zijn getrouwd, wordt op 21 Oktober 1971 ,in Parijs, hun dochter Jade geboren. Na de scheiding van haar ouders in 1980 gaat Jade Jagger met haar moeder in Manhattan in New York wonen. Op 14-jarige leeftijd gaat zij terug naar Engeland waar zij naar de St. Mary-school in Calne in het Engelse graafschap Wiltshire gaat. Uit haar relatie met Piers Jackson heeft Jade Jagger twee kinderen. Assisi Lola Jackson is geboren in Juli 1992. Amba Isis Jackson wordt in 1996 geboren. Jade Jagger en Piers Jackson blijven acht jaar samen.

Elton John sluit op 21 Oktober 1973, met een optreden in Gainesville, Florida zijn Amerikaanse tournee af die op 15 Augustus 1973 van start is gegaan. Het is een opzienbarende serie shows met ondermeer vijf grote vleugels. Op ieder luik staat één letter van zijn voornaam; E, L, T, O en N. Wanneer de luiken opengaan, vliegen 400 witte duiven de zaal in. Daarna komt Elton John, in een pak van struisvogelveren en met een gigantische hoed, het podium op. In totaal geeft Elton John tijdens deze Amerikaanse tournee 43 concerten. Precies twee jaar later, op 21 Oktober 1975 onthult de zanger aan het begin van een speciale Elton John Week in Los Angeles zijn bronzen ster op de Hollywood Walk Of Fame. 22 jaar later eist Elton John op 21 Oktober 1992 een schadeloosstelling van $35 miljoen van het Amerikaanse televisieprogramma Hard Copy. Een verslaggever van dit programma heeft gemeld dat Elton John zou zijn verhuisd naar Atlanta om in de buurt van een aids-kliniek te wonen.

Not_just_a_flower_in_your_hair_van_afterOp 21 Oktober 1967 komt Not Just A Flower In Your Hair van After Tea op nummer 28 binnen in de Nederlandse Top 40. Not Just A Flower In Your Hair, met op de B-kant het nummer The Tide Is High, bereikt de elfde plaats. After Tea is een afscheiding van de Delftse groep The Tee Set. Toetsenist Hans van Eijck, zanger/bassist Polle Eduard, gitarist Ray Fenwick en drummer Martin Hage zijn in augustus 1967 door Theo Kuppens, de manager van The Tee Set, ontslagen omdat zij drugs zouden gebruiken. Dit wordt door Hans van Eijck met klem ontkend.

Vanaf 21 Oktober 2005 ligt de DVD van The Concert For Bangla Desh in de winkel. Op deze DVD is ook niet eerder uitgebracht materiaal te zien. Het gaat ondermeer om een repetitieopname van vlak voor één van de twee liefdadigheidsvoorstellingen ten bate van Bangla Desh op 1 Augustus 1971 in de Madison Square Garden in New York, waarin Ringo Starr en George Harrison samen Jumpin' Jack Flash van The Rolling Stones aan het repeteren zijn.

Tony Jr. wordt op 21 Oktober 1989 geboren als zoon van Tony Claessens en Linda Dubbeldeman. Tony Claessens is ondermeer bekend als Tony Peroni. In 1988 heeft hij een hitje met zijn single KNMI. Linda Dubbeldeman speelt in 1984 de rol van Brenda Steunbeer in Pisa, het satirische televisieprogramma van Henk Spaan en Harry Vermeegen. Tony Claessens Jr. wordt later drummer van de Utrechtse groep Cool Jimmy. Hij noemt zich Tony Peroni Jr. Op 24 Oktober 2007 verschijnt Fruitfly Invasion, het debuutalbum van Cool Jimmy.

Teach_inTeach In komt op 21 Oktober 1978 op een 24ste plaats de Nederlandse Top 40 binnen met hun een ode aan de acteur John Travolta, Dear John. John Travolta dankt zijn populariteit aan de succesfilms Saturday Night Fever en Grease. Op de B-kant van het door Eddy Ouwens geproduceerde Dear John staat een instrumentale versie van hetzelfde nummer. Sinds het vertrek van Getty Kaspers in 1976 heeft Teach In twee zangeressen. Dit zijn Marianne Wolsink en Betty Vermeulen. Dear John bereikt de vijfde plaats in de Nederlandse Top 40.

Gewoon Jan Smit van de TROS is op 21 Oktober 2005 de winnaar van de Gouden Televizier-Ring. Deze prijs wordt aan de Volendamse zanger uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala dat door de AVRO op Nederland 2 rechtstreeks wordt uitgezonden vanuit Muziekgebouw Aan 't IJ in Amsterdam. Het programma wordt gepresenteerd door Tooske Breugem. Wendy van Dijk wordt gekozen tot De Beste Televisievrouw Van 2005. Jochem van Gelder is de winnaar bij de mannen. De Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma gaat dit jaar naar ZipZoo Coordinaat X van de AVRO.

Voor de BBC wordt op 21 Oktober 1985 in de Limehouse TV Studios in London een televisieshow rond Carl Perkins opgenomen. De legendarische zanger/gitarist wordt ondermeer begeleid door Eric Clapton, Dave Edmunds, George Harrison en Ringo Starr. Alle bekende successen van Carl Perkins passeren de revue, zoals Blue Suede Shoes, Honey Don't, Everybody's Tryin' To Be My Baby en Matchbox. Verder worden enkele andere rock 'n' roll-klassiekers gespeeld waaronder Mean Woman Blues, The World Is Waiting For The Sunrise, That's Alright Mama, Blue Moon Of Kentucky, Night Train To Memphis en Whole Lotta Shakin' Goin' On.

Kylie_kidsOp 21 Oktober 2000 komt Kids, een duet van Kylie Minogue met Robbie Williams, op nummer 27 binnen in de Nederlandse Top 40. Een week eerder is deze single de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top 40. Kids bereikt de elfde plaats. Het is het derde duet van Kylie Minogue dat de Nederlandse Top 40 haalt. In 1989 bereikt haar duet met Jason Donovan, Especially For You, een zesde plaats. Where The Wild Roses Grow dat Kylie Minogue in 1995 met Nick Cave opneemt voor zijn album Murder Ballads, bereikt de negende plaats. If You Were With Me Now, dat zij met Keith Washington heeft opgenomen, blijft in 1991 in de Tipparade steken.

Cliff Richard is op 21 Oktober 1962 één van de gasten in The Ed Sullivan Show. Het is voor Cliff Richard de eerste keer dat hij in dit Amerikaanse televisieprogramma optreedt. Cliff Richard is sinds begin oktober 1962 in de Verenigde Staten op promotie te maken voor It's Wonderful To Be Young. Hij heeft deze compositie van Burt Bacharach in augustus 1962 speciaal voor de Amerikaanse markt opgenomen. Naast zijn optreden in de 721ste aflevering van The Ed Sullivan Show ontmoet Cliff Richard ondermeer Nat "King" Cole, Sal Mineo, Bobby Darin en Paul Anka. Ook wordt Cliff Richard door Vernon Presley uitgenodigd op het landgoed Graceland in Memphis. Helaas voor Cliff Richard is Elvis Presley niet thuis. Ondanks deze uitgebreide promotiecampagne wordt It's Wonderful To Be Young geen hit in de Verenigde Staten.

Marco Borsato is éénmalig de hoofdredacteur van TV-Weekeinde, de speciale weekendbijlage van De Telegraaf, die op 21 Oktober 2006 verschijnt. Reden is de tien Symphonica In Rosso-concerten die Borsato vanaf 20 Oktober 2006 in het Gelredome in Arnhem geeft. In TV-Weekeinde heeft Marco Borsato interviews met Lucie Silvas en zijn grote idool Robbie Williams.

Rsg_the_whoVan The Who wordt op 21 Oktober 1966 in het popprogramma Ready Steady Go! dat van 18.08 tot 18.35 wordt uitgezonden door het Engelse TV-station ITV ,een zestien minuten durende televisiespecial uitgezonden. Deze special is op 18 oktober 1966 in Studio One van de Wembley Studios in Londen, onder leiding van Daphne Shadwell, opgenomen. The Who speelt/playbacked de volgende nummers; Batman (met Larry Viner verkleed als Batman), Cobwebs And Strange, Bucket T, I'm A Boy en My Generation/Rule Brittania. Aan het slot van de show slaan zij hun instrumenten stuk. John Entwhistle: "The Hofner violin bass that i broke on the show, i bought for it for 50 pounds off Billy Kinsley of the Merseys who'd bought it off Paul McCartney. I filled the body with featers and confetti, and during rehearsals, i banged it lightly on the floor, making out i was going to smash it, and the neck broke. When i smashed it on the actual show, the carpenter screwed it back together, but the neck came off again. All the stuff we'd smashed up, he swept away and put into aguitar case." De kapotte Hofner bas wordt tijdens een veiling bij Sotheby in 1987 verkocht. OP de dag dat de TV-Special wordt uitgezonden staat The Who voor een optreden in de Konserthallen in Lisenberg, Gothenburg in Sweden. THe Who speelt zowel om 19.00 als om 21.00.

Maarten Peters komt op 21 Oktober 1989 op 29 binnen in de Nederlandse Top 40 met zijn single White Horses In The Snow. Op de B-kant van het door Peter Schon en Maarten Peters zelf geproduceerde nummer staat Guardian Angel. White Horses In The Snow blijft op 23 steken. Maarten Peters is in 1985 opgestapt als gitarist bij De Frank Boeijen Groep. Na zijn vertrek richt hij Maarten Peters & The Dream op. Away (Don't Leave Me Here Alone) is in Januari 1986 hun eerste hit. In 1988 gaat Maarten Peters solo verder. Sinds Mei 1985 woont hij samen met Margriet Eshuijs.

Marni_nixon_1Op 21 Oktober 1964 gaat in New York de door George Cukor geregisseerde filmversie van de musical My Fair Lady in premixc3xa8re. De hoofdrollen zijn voor Rex Harrison als professor Henry Higgins, Audrey Hepburn als Eliza Doolittle en voor Stanley Holloway als haar vader. My Fair Lady is gebaseerd op het toneelstuk Pygmalion van Bernard Shaw uit 1914 en is voor de musical-versie bewerkt door Frederick Loewe en Alan Jay Lerner. In de film is een opmerkelijke rol weggelegd voor Audrey Hepburn die in de film niet zelf zingt. Voor haar zingt de sopraan Marni Nixon (foto), die al eerder is ingehuurd om actrices van een zangstem te voorzien. In 1956 zorgt zij ervoor dat Deborah Kerr niet één valse noot laat horen in The King And I. Ook Natalie Wood maakt dankbaar gebruik van Marni Nixon wanneer zij Maria vertolkt in West Side Story. Marni Nixon is van 1950 tot 1969 getrouwd met de componist Ernest Gold. Op 2 Augustus 1951 wordt hun zoon Andrew Gold geboren. Hij heeft eind jaren 70 een aantal hits met ondermeer Lonely Boy, Thank You For Being A Friend en Never Let Her Slip Away.

Carrie Fisher wordt op 21 Oktober 1956 geboren als dochter van de actrice Debbie Reynolds en haar man, de acteur Eddie Fisher. In 1975 maakt Carrie Fisher haar toneeldebuut in Irene en twee jaar later is ze te zien als Prinses Leia in de eerste Star Wars-film. Op 16 augustus 1983 trouwt de actricer met Paul Simon. Dit huwelijk wordt gekenmerkt door spanningen, vooral nadat Carrie Fisher een miskraam heeft. Volgens haar is Paul Simon een workaholic. In Juli 1984 gaan zij uit elkaar.

Keith Fordyce en Brian Matthew presenteren op 21 Oktober 1961 een nieuwe aflevering van het televisieprogramma Thank Your Lucky Stars. In het door de Britse commerciele omroep ABC uitgezonden televisieprogramma ontvangen zij The Temperance Seven, Ronnie Hilton, Danny Williams, Michael Hill, Chas MacDevitt & Shirley Douglas, The Vernons Girls en The Springfields.

Vanaf 21 Oktober 2002 ligt de single Ren Lenny Ren van Acda & De Munnik in de platenwinkel. Deze opvolger van de geflopte single Verkeerd Verbonden komt op 2 November 2002 op een 19e plaats binnen in de Nederlandse Top 40 binnen. Ren Lenny Ren bereikt op 9 November 2002 de 17e plaats als hoogste notering.


Muziek Jarige Op 21 Oktober

1940: Manfred Mann (Manfred Lubowitz) - Manfred Manns Earth Band Toetsen
1941: Steve Cropper - Booker T & The MG's Gitaar
1942: Elvin Bishop - Zanger/Gitarist USA
1943: Ron Elliot - The Beau Brummels Gitaar
1946: Lee Loughname - Chicago Trompet
1947: Tetsu Yamauchi - Free Bas
1948: John Bundrick - Back Street Crawlers Toetsen
1952: Brent Mydland - Grateful Dead Toetsen/Zang († 26 Juli 1990)
1953: Charlotte Caffey - The Go-Go's Gitaar
1954: Eric Faulkner - Bay City Rollers Gitaar
1957: Julian Cope - Teardrop Explodes Zanger
1957: Steve Lukather - Toto Gitaar
1959: Rose McDowell - Strawberry Switchblade Zangeres
1971: Tony Martimer - East 17 Zanger
1972: Judith (Ansems) - Zangeres Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten