Zoeken in de muziekgeschiedenis

24 sep. 2012

Muziekgeschiedenis van 25 September

John_bonham_drummer_led_zeppelinJohn "Bonzo" Bonham overlijdt op 25 September 1980. Wanneer Jimmy Page, Robert Plant, en John Paul Jones in het huis van Page in Plumpton klaar zijn om te vertrekken naar de Bray Studios om te gaan repeteren voor de komende tour, is John Bonham er nog niet. Robert Plant vraagt aan zijn assistent Benji LeFevre om hem te gaan halen. LeFreve treft de drummer aan op zijn slaapkamer, liggend op zijn rug in een plas van braaksel. John Paul Jones belt onmiddelijk voor een ambulance, maar naar later blijkt is John Bonham al enkele uren dood. Robert Plant gaat naar Bonham's huis, Old Hyde Farm om zuijn vrouw, Pat Bonham, en zijn twee kinderen, dochter Zoe en zoon Jason in te lichten en te condoleren. John Bonham wordt op 31 Mei 1948 geboren in Redditch (Engeland). Na zijn schooltijd begint hij in 1964 in zijn eerste band genaamd Terry Webb & The Spiders. Ook drumt voor enkele andere lokale bands zoals The Blue Star Trio en The Senators. In deze tijd leert hij ook zijn latere echtgenote Pat Phillips kennen. In 1966 gaat hij spelen bij een bluesband genaamd Crawling King Snakes met onder andere zanger Robert Plant. In 1967 wordt John gevraagd voor de groep A Way of Life, hij blijft echter contact houden met Robert Plant, wat tot gevolg heeft dat wanneer Plant een band genaamd Band Of Joy begint, John zijn eerste keus is als drummer. Wanneer Jimmy Page een nieuwe band wil beginnen na het uit elkaar vallen van The Yardbirds komt hij via Terry Reid terecht bij Robert Plant die vervolgens Bonham aan Jimmy voorsteld als drummer. Met de komst van John Bonham in 1968 eindigde de zoektocht van Jimmy Page naar een drummer voor zijn nieuwe band; The New Yardbirds, waarvan de naam later veranderde in Led Zeppelin. Na de dood van John Bonham besluit de groep zichzelf op te heffen. Jimmy Page, bassist John Paul Jones en zanger Robert Plant vinden dat John Bonham niet te vervangen is. Eind jaren tachtig komen zij weer bij elkaar voor incidentele live-optredens. Jason Bonham neemt hierbij de plaats van zijn overleden vader in. John Bonham is 32 jaar geworden.

Vanaf 25 September 1997 ligt het album Bridges To Babylon van The Rolling Stones in de platenwinkel. Het album komt op 11 Oktober 1997 de Nederlandse Album Top 100 binnen. Bridges To Babylon staat slechts één week op de eerste plaats. Op Bridges To Babylon staan de volgende numemrs: Flip The Switch, Anybody Seen My Baby?, Low Down, Already Over Me, Gunface, You Don't Have To Mean It, Out Of Control, Saint Of Me, Might As Well Get Juiced, Always Suffering, Too Tight, Thief In The Night en How Can I Stop.

The_phantomsill_go_crazyThe Phantoms komen op 25 September 1965 op een 36ste plaats de Nederlandse Top 40 binnen met hun bewerking van het James Brown nummer I'll Go Crazy. Op de B-kant van I'll Go Crzay staat I Dream Of You, wat geschreven is door Marty van Rooy, de zanger van The Phantoms. Deze Eindhovense groep bestaat verder uit de gitaristen Ronald van der Horst en Ad van de Ven, basgitarist Wally Soute en drummer Fred Grxc3xbcndlach. I'll Go Crazy en I Dream Of You zijn geproduceerd door Radio Veronica-discjockey Cees van Zijtveld. I'll Go Crazy bereikt de elfde plaats.

IOS maakt op 25 September 2008 bekend er mee op te houden. De beslissing om na 12,5 jaar te stoppen komt vooral van zanger Joost Marsman. "Ik loop al een tijdje rond met het idee mijn creatieve horizon te verbreden. Een band als IOS vraagt altijd honderd procent inzet. Om je daarnaast te richten op andere projecten is voor mij niet vol te houden. En ik houd er niet van dingen half te doen", laat Marsman weten. Hij benadrukt dat de band in goede harmonie uit elkaar gaat. "Er is geen sprake van een conflict en op het podium is de chemie onverminderd groot." Het publiek kan afscheid van de band nemen tijdens de theatertournee De Laatste Ronde, waarmee IOS van Januari tot en met April 2009 door het land trekt. IOS, die beginnen onder de naam Is Ook Schitterend, breekt in 1996 door met de hit Voltooid Verleden Tijd. Na een aantal stille jaren krijgt de formatie in 2006 weer bekendheid met nummers als Altijd Wel Iemand en Uit De Schaduw, van het album 4. IN 2007 verschijnt het laatste album Open.

Fireball_deep_purpleDeep Purple komt op 25 September 1971 op de eerste plaats in de Engelse albumlijst met Fireball. Het album is de opvolger van het doorbraak album Deep Purple In Rock. Strange Kind Of Woman, wat tijdens de opname's nog als titel Prostitute heeft en als voorloper op het nieuwe album wordt uitgebracht komt op 6 Maart 1971 de Nederlandse Tipparade binnen, en haalt de Top 40 niet. Wanneer Fireball op 25 September 1971 binnenkomt in de Nederlandse LP Top 20, blijkt Strange Kind Of Woman niet op het album te staan. In Japan en Amerika is Strange Kind Of Woman wel een hit. In deze landen wordt Fireball daarom uitgebracht met Strange Kind Of Woman ipv het nummer Demon's Eye. De volgende single, Fireball, komt op 4 December 1971 binnen in de Nederlandse Top 40 en haalt uiteindelijk slechts de 25ste plaats. Het album Fireball is in Nederland goed voor een 4e plek.

Op 25 September 2006 overlijdt Bas Sonneveld aan de gevolgen van kanker. Sonneveld is meer dan dertig jaar de vaste geluidsman van Lee Towers. "Hij was mijn maatje. Wij hebben jarenlang een prachtige samenwerking gehad", aldus Lee Towers. Bas Sonneveld is 65 jaar geworden.

GekkenwerkVanaf 25 September 2008 ligt het album Gekkenwerk van Het Goede Doel in de platenwinkel. Het album begint als een nieuw  solo album dat Henk Westbroek eind 2007 wil opnemen in de Stu-Stu-Studio te Maarssen. Deze studio wordt beheerd door voormalig Goede Doel lid Henk Temming. De samenwerking gaat zo goed dat besloten wordt het album onder de naam van Het Goede Doel te laten verschijnen. Gekkenwerk wordt aanvankelijk niet uitgebracht bij een platenmaatschappij, maar is gratis te downloaden via de website van het uitzendbureau IT-staffing en via de website van de stichting Viafrica, een organisatie die in Afrika ICT-opleidingstrajecten realiseert. Het album is onderdeel van een project voor een echt Goed Doel, namelijk het opzetten van IT-projecten voor de bevolking van Tanzania. Ondanks de gratis verkrijgbaarheid van Gekkenwer krijgen Henk Temming en Henk Westbroek van Het Goede Doel vaak het verzoek van fans om het album ook daadwerkelijk uit te brengen. Op Gekkenwerk staan de volgende nummers: Laat Me In de Waan, Naast Jou, Beter Laat Dan Nooit, Quasi Zorgeloos, God, Emigreren, Bang, Laten We Dansen, Was Alles Maar Precies Zoals het Was, Rozen, Gekkenwerk en Hoofdpijn.

Een 16 jarige Barry White (de latere soul zanger) wordt op 25 September 1960 ontslagen uit de gevangenis. Barry White heeft net 3 maanden straf er op zitten vanwege het stelen van 300 paar auto banden. Wanneer de zanger later gevraagd wordt wanneer hij besloot om in de muziek te gaan antwoordt Barry White: "I went to jail at 16 for stealing tires off Cadillacs. When I got out I said, Never again."

Tijdens een concert van Ozzy Osbourne op 25 September 1992 in Oklahoma City in Amerika, breken er ernstige ongeregeldheden onder het publiek uit. Twee fans worden neergestoken en meer dan 20 fans worden gearresteerd. De oorzaak zou de verkoop van alcohol tijdens het concert zijn geweest.

Rs1981worldtourThe Rolling Stones beginnen op 25 September 1981 aan een grootste tournee ooit door Amerika. Er worden vijftig concerten gegeven in 28 steden. In totaal bezoeken 2.195.071 fans de concerten en zorgen daarmee voor een omzet van $36.147.799. Het 67 meter brede podium met een hoogte tussen de zes en negen meter is het grootste ooit gebruikt voor een live concert. Het schilderwerk op de decorstukken is gebaseerd op originele schilderijen van de Japanse kunstenaar Kazuhide Yamazaki. De tour wordt gesponsord door het in Chicago gevestigde parfum bedrijf Jovan Inc. De eerste twee concerten zijn in het JFK Stadium in Philadelphia. Het laatste concert is op 19 December 1981 in het Hampton Coliseum in Hampton Roads in Virginia. Na het derde concert wordt er besloten dat er een blazer mee moet doen tijdens de shows, het worden saxofonist Lee Allen (1 tot 4 Oktober) en saxofonist Ernie Watts (De rest van de tour). In iedere stad is er een ander voorprogramma. George Thorogood & The Destroyers verzorgen ongeveer eenvijfde van de voorprogramma's. Andere support-acts zijn The J. Geils Band, Heart, Journey, The Greg Khin Band, Van Halen, The Henry Paul Band, The Stray Cats, The Fabulous Thunderbirds, The Neville Brothers, Garland Jeffreys, Tina Turner, Screaming Jay Hawkins, Etta James, Lamont Cranston, Molly Hatchet, ZZ Top, Iggy Pop, Santana, Bobby Womack, The Meters, Joe Ely en Prince. Alle concerten van The Rolling Stones worden op film vastgelegd voor de rockumentaire Let's Spend The Night Together.

Golden_earringsplease_goOp 25 September 1965 komt Please Go van The Golden Earrings op nummer 25 binnen in de Nederlandse Top 40. Op de B-kant van deze debuutsingle van de uit Den Haag afkomstige groep staat het nummer Chunk Of Steel. Please Go is geproduceerd door Freddy Haayen, de ontdekker van de beatgroep die bestaat uit zanger Frans Krassenburg, de gitaristen George Kooymans en Peter de Ronde, bassist Rinus Gerritsen en drummer Jaap Eggermont. Please Go bereikt de tiende plaats.

The Who speelt op 25 September 1965 in Folkets Hus, in Helsingor, gevolgd door een midnight optreden in de KB Hallen in Frederiksberg, Copenhagen beide in Denemarken. Tijdens de laatste show speelt The Who, die nog steeds geen nieuwe apparatuur heeft nadat hun eigen spullen op 2 September gestolen zijn, op de geluidsinstallatie van het voorprogramma The Lee Kings.

Steve_canadayStephen Canaday overlijdt op 25 September 1999 aan de gevolgen van een vliegtuig ongeluk. De voormalig gitarist en drummer van de Ozark Mountain Daredevils vliegt met zijn eenmotorig SNJ-5 tegen een leegstaand huis in Nashville. Zijn medepassagier, de 52 jarige computer software programmeur Rick Loudermilk is op slag dood, Canaday overlijdt op weg naar het ziekenhuis. Stehen Canady komt in 1977 de de Ozark Mountain Daredevils. De laatste jaren is hij fotograaf en tourmanager voor de country zanger Lee Roy Parnell en de uit Nashville afkomstige folk-rocker Marshall Chapman. Stephen Canaday is 55 jaar geworden.

Do_wah_diddy_diddyOp 25 September 1982 komt Do Wah Diddy Diddy van de Dolly Dots binnen op nummer 31 in de Nederlandse Top 40. De single bereikt de vierde plaats. Do Wah Diddy Diddy is geschreven door Ellie Greenwich en Jeff Barry. The Exciters zijn in 1963 de eersten die Do Wah Diddy Diddy opnemen. Hun versie komt niet verder dan 78 in de Billboard Hot 100. In 1964 heeft de Britse groep Manfred Mann een wereldhit met hun versie van Do Wah Diddy Diddy.

Bob Dylan werkt op 22 September 1985 mee aan een benefietconcert. Dylan treedt op tijdens het door Willie Nelson georganiseerde Farm Aid in het Memorial Stadium in Champaign in Illinois. Tijdens de nummers Clean-Cut Kid, I'll Remember You, Trust Yourself, That Lucky Old Sun en Maggie's Farm wordt Bob Dylan begeleid door Tom Petty & The Heartbreakers.

FrankielymonOp 25 September 1957 wordt My Girl, de eerste solo-single van Frankie Lymon, uitgebracht. In 1955 richt de dertienjarige Frankie Lymon in de New-Yorkse wijk The Bronx The Premiers op. Een jaar later wordt deze naam veranderd in Frankie Lymon & The Teenagers. Hetzelfde jaar bereikt Why Do Fools Fall In Love de zesde plaats in de Amerikaanse hitparade. Na het verlaten van The Teenagers in 1957 heeft Frankie Lymon geen succes meer. De jeugdige zanger blijkt niet om te kunnen gaan met de verworven roem. Hij raakt aan lager wal. Frankie Lymon overlijdt op 28 Februari 1968 aan een overdosis in zijn appartement in New York. Hij is 25 jaar geworden.

Jackie Wilson wordt tijdens een optreden op 25 September 1975 in het Latin Casino in Camden in New Jersey getroffen door een hartaanval. Hij raakt in een coma waar hij nooit meer uit komt en overlijdt uiteindelijk op 21 Januari 1984. Jackie Wilson is vooral bekend van de hit Reet Petite. Van Morrison schrijft een tribute nummer voor de overleden soulzanger, Jackie Wilson Said (I'm In Heaven When You Smile) wat een hit wordt voor Dexy's Midnight Runners. Jackie Wilson is 49 jaar geworden.

Love Of The Loved, de debuut-single van Cilla Black, wordt op 25 September 1963 uitgebracht. Het nummer is geschreven door John Lennon en Paul McCartney. Love Of The Loved komt op 17 Oktober 1963 de Engelse hitparade binnen, en komt niet verder dan de 36 plaats. Cilla Black heeft het nummer op 28 Augustus 1963 in de EMI Studio aan Abbey Road in Londen opgenomen. Cilla Black, die in werkelijkheid Priscilla Maria Veronica White heet, werkt regelmatig als garderobe-juffrouw in de Liverpoolse Cavern Club. Ze wordt hier door John Lennon voorgesteld aan Brian Epstein, die op 6 September 1963 een management-contract met haar tekent.

Guy Mitchell staat op 25 September 1956 in een studio in New York voor de opname van het door Melvin Endsley geschreven nummer Singin' The Blues. Vanaf 1 Oktober 1956 ligt deze plaat in de winkel. Singin' The Blues komt op 27 Oktober 1956 binnen in de Billboard Top 100, en staat vanaf 8 December 1956 tien weken op de eerste plaats.

Beatles_cartoon_serieABC Television zendt op 25 September 1965 de eerste aflevering van een tekenfilmserie over The Beatles uit. De tv-serie is bedacht door Peter Sander en wordt geproduceerd door King Features Syndicate. De scripts worden geschreven door Dennis Marks, Jack Mendelsohn, Heywood Kling en Bruce Howard, maar het is Al Brodax die op het idee komt om de 30 minuten durende show uit twee tekenfilms te laten bestaan, waarin The Beatles worden geplaats in gewone en/of absurde situaties. De eerste aflevering is getiteld I Want To Hold Your Hand, en gaat over The Beatles die de bodem van de oceaan aan het verkenne zin en een inktvis met liefdesproblemen ontmoeten.De stemmen vvan The Beatles worden gedaan door de Amerikaan Paul Frees (John Lennon en George Harrison) en de Engelsman Lance Percival (Paul McCartney en Ringo Starr) In totaal loopt de serie drie seizoenen, met in totaal 39 afleveringen en 78 verhalen. De laatste aflevering wordt uitgezonden op 6 September 1969.

Paul McCartney en Wings geven op 25 September 1976 een liefdadigheidsconcert op St. Marks Square in Venetie, om geld in te zamelen voor het historische plein, wat hard een opknapbeurt nodig heeft. Het concert is een enorm succes, en de opbrengst bedraagt $50.000, maar het gewicht van de apparatuur dat door de groep gebruikt is heeft ervoor gezorgd dat het plein nog meer beschadigd is geraakt.

Op 25 September 1974 neemt Bob Dylan het nummer Up To Me op. Pas in 1985 wordt Up To Me uitgebracht als track op één van de vijf LP's in de box Biograph.

In het Broadway Theatre in New York gaat op 25 September 1979 de musical Evita in premiere. De hoofdrollen in deze derde door Tim Rice en Andrew Lloyd Webber geschreven musical zijn voor Patti LuPone, Bob Gunton en Mandy Patinkin. Na 1568 voorstellingen valt het doek voor Evita op Broadway.

Me_and_bobby_mcgee_janis_joplinJanis Joplin neemt op 25 September 1970, in de CBS Studio's in Hollywood, het nummer Me And Bobby McGee op. Het nummer is geschreven door Kris Kristofferson, die voor de titel de naam gebruikt van een secretaresse die op het kantoor van zijn muziekuitgever werkt: Bobbi McKee. Tussen 4 Juli 1970 en 2 Oktober 1970 is Janis Joplin, met begeleiding van The Full Filt Boogie Band, in de CBS studio in Hollywood voor de opnamen voor haar nieuwe album. Op de laatste dag, 2 Oktober 1970, neemt zij Mercedes Benz op. Op 4 Oktober 1970 overlijdt de zangeres aan een overdosis heroxc3xafne in een motel aan Franklin Avenue in Hollywood. Me And Bobby McGee wordt op 20 Januari 1971 uitgebracht. De single komt op 30 Januari 1971 de Amerikaanse Hot 100 binnen. Vanaf 20 Maart 1971 staat Me And Bobby McGee twee weken op de eerste plaats. Ook het album, Pearl, dat na haar dood wordt uitgebracht haalt de nummer 1 in de Billboard album lijst. Vanaf 27 Februari 1971 staat Pearl negen weken op de eerste plaats.

De uit Californie afkomstige melodieuze punkpopgroep The Offspring maakt op 25 September 1994 met een optreden in The Charlotte in Leicester hun Engelse podiumdebuut.

Liam Gallagher wordt op 25 September 1999 aangehouden bij de Britse douane op het vliegveld van Heathrow. Na controle blijkt de zanger van Oasis een bontjas, die hij gekocht heeft in Amerika, niet aangegeven te hebben. Na het betalen vam een boete van £1300 mag hij de jas meenemen.

Beaucoups_of_blues_van_ringo_starrVanaf 25 September 1970 ligt het album Beaucoups Of Blues van Ringo Starr in de platenwinkel. De tweede soloplaat van de ex-Beatle is op 30 Juni en 1 Juli 1970 in de Music City Recorders Studio in Nashville opgenomen. Beaucoups Of Blues is geproduceerd door steelgitarist Pete Drake. De techniek is gedaan door gitarist Scotty Moore. Naast Pete Drake en Scotty Moore wordt Ringo bijgestaan door drummer D.J. Fontana en de violisten George Richey, Grover Lavender en Jim Buchanan. The Jordanaires zorgen voor de achtergrondvocalen. Ringo zingt uitsluitend covers van country and western-liedjes, zoals: Love Don't Last Long, Fastest Growing Heartache In The West, Without Woman In The Night, Coochy Coochy en Nashville Jam. Beaucoups Of Blues komt op 17 Oktober 1970 de Billboard-albumlijst binne, en haalt de 65ste plaats.

Stevie Wonder verzorgt op 25 September 1973 een verrassings optreden tijdens een concert van Elton John in Madison Square Garden in New York. Elton John staat daar van 23 tot 29 September 1973. Samen met Elton John zingt hij Superstition, Higher Ground, Honky Tonk Women en You Are The Sunshine Of My Life. Het is voor Stevie Wonder zijn eerste optreden na het auto-ongeluk dat hij op 6 Augustus 1973 in North Carolina had.

Tavaresheaven_must_be_missing_an_anTavares komt op 25 September 1976 op nummer 29 binnen in de Nederlandse Top 40 met het nummer Heaven Must Be Missing An Angel. Deze single staat vanaf 13 November 1976 twee weken op de eerste plaats. Tavares wordt in 1963 opgericht in New Bedford in Massachusetts als Chubby & The Turnpikes. Zij bestaan uit de broers Arthur 'Pooh' (1946), Antone 'Chubby' (1947), Ralph (1948), Feliciano 'Butch' (1953) en Perry Lee 'Tiny' Tavares (1954). In 1975 hebben Tavares hun eerste grote hit in ons land met It Only Takes A Minute. In 1985 is een remix van Ben Liebrand van Heaven Must Be Missing An Angel een Top 10-hit. Deze versie komt op 31 Augustus 1985 binnen op nummer 27 in de Nederlandse Top 40, en haalt uiteindelijk de achtste plaats.

Barettas_theme_sammy_davis_jrOp 25 September 1975 is Baretta bij de TROS voor het eerst op de Nederlandse televisie te zien. Hoofdrolspeler Baretta (Robert Blake) trekt samen met zijn onafscheidelijke witte Kakatoe miljoenen kijkers. Op 24 April 1976 wordt het titelnummer als Baretta's Theme, gezongen door Sammy Davis Jr. uitgebracht in Nederland. Zijn versie, gemaakt met producer Mike Curb, staat vanaf 8 Mei 1976 drie weken op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40. In Amerika is, Keep Your Eye On The Sparrow zoals het nummer oorspronkelijk heet, dan al een hit geweest voor zangeres Merry Clayton (1975), en voor de groep Rhytm Heritage (1976) die het wel heeft uitgebracht als Baretta's Theme.

Dave Grohl van de uit Washington DC afkomstige hardcore-groep Scream wordt op 25 September 1990 de nieuwe drummer van Nirvana. Na de auditie in The Dutchman, de oefenruimte van Nirvana in Seattle, mag Dave Grohl meteen blijven. Nadat Nirvana een tijdje gewerkt heeft met inval-drummers Dan Peters (Mudhoney) en Dale Crover, is Dave Grohl de opvolger van de plotseling vertrokken drummer Chad Channing.

In Theater Gooiland in Hilversum worden op 25 September 1989 de Zilveren Harpen van de Stichting Conamus uitgereikt. Winnaars zijn Ruth Jacott, Loxc3xafs Lane en Tambourine. Tevens wordt de Exportprijs 1988 overhandigd aan Rob en Ferdi Bolland. Het is voor de broertjes Bolland dan inmiddels de vijfde keer dat zij deze prijs winnen, een absoluut record. Eerder ontvangen Rob en Ferdi Bolland de export prijs in 1985, 1986 (voor hun hele repetoire), 1987 (voor In The Army Now in de uitvoering van Status Quo) en 1988 (voor bestverkopende Nederlanders over de landsgrenzen).

Bij een demonstratie op de burelen van het kantoor van het blad Vogue in New York op 25 September 1993 is Kate Pierson één van de demonstarnten. De zangeres van The B-52's protesteert tegen het gebruik van bont in modereportages van Vogue. Ook staat het maandblad advertenties voor bont toe.

Frans_bauerhad_ik_maar_nooit_naar_jOp 25 September 2004 is het nummer Had Ik Maar Nooit Naar Jou Gekeken de eerste single die van het album van Frans Bauer, Daar Heb Je Vrienden Voor  wordt uitgebracht. Volgens de platenmaatschappij is het "een liedje vol sfeer en gezelligheid!" Als extraatjes staan Geef De Nacht Maar Niet De Schuld en de karaoke-versie van Had Ik Maar Nooit Naar Jou Gekeken op de CD-single. De single komt op 2 oktober 2004 op de derde plaats binnen in de Mega Top 100 van 2 Oktober 2004.

Op 25 September 1990 wordt in Macon, Georgia deonthuld. De rock 'n' roll-zanger is op 5 december 1932 in deze stad geboren. In 1986 is Little Richard gexc3xafntroduceerd in de Rock 'n' Roll Hall Of Fame. In 1993 krijgt de zanger/dominee tijdens de uitreiking van de Grammy Awards een prijs voor zijn hele oeuvre.

TeddybeerGerard de Vries komt op 25 September 1976 met zijn single Teddybeer binnen op een 20ste plaats in de Nederlandse Top 40. Teddybeer is geschreven als Teddy Bear door Red Sovine, Dale Royal, Billy Burnette en Tommy Hill, en wordt door Red Sovine als eerste op de plaat gezet. Zijn versie komt op 24 Juli 1976 binnen in de Billboard Hot 100, en bereikt de veertigste plaats. Red Sovine heeft in 1966 een hit in Amerika met Giddy Up Go. Ook dit liedje is door Gerard de Vries vertaald en opgenomen. Giddy Up Go blijft op 28 steken. Teddybeer van Gerard de Vries haalt de zevende plaats. In 1976 werkt Gerard de Vries bij de TROS. Hij maakt voor deze omroep onder meer programma's op de nationale popzender Hilversum 3.

Alicia_keys_chinaTijdens een benefietconcert op 25 September 2004 bij de Chinese Muur, niet ver van de hoofdstad Beijing is Alicia Keys de topattractie. Het is het eerste internationale popconcert op deze locatie. De show vindt plaats onder de noemer Muur Van Hoop 2004. De opbrengst is bestemd voor een fonds dat kinderen in China steunt. "Het heeft zoveel meer geschiedenis dan Amerika. Ik word erg gexc3xafnspireerd door mijn omgeving", aldus Alicia Keys op een persconferentie. "Het is onze plicht als mensen die van elkaar zouden moeten houden en die om elkaar zouden moeten geven", vindt de 23-jarige Amerikaanse zangeres van benefietoptredens. "Het doet mij verdriet dat wij niet hetzelfde voelen en niet hetzelfde beleven, omdat wij niet op dezelfde plek wonen." Het Chinese galaconcert wordt gehouden bij de Ju Yong Guan-poort. Het wordt vastgelegd door filmcamera's. Er zijn ook optredens van Cyndi Lauper en Boyz II Men.

Gerard_joling_goude_plaat_2Gerard Joling wordt tijdens een gezellige boottocht op de Vecht, op 25 September 1989, door zijn platenmaatschappij Phonogram overladen met gouden platen. Joling wordt onderscheiden voor de single No More Bolero's waarvoor hij niet alleen een gouden, maar ook een platina plaat krijgt. Van deze single zijn dan inmiddels 100.000 exemplaren verkocht. Daarnaast krijgen Gerard Joling, producer Peter de Wijn en arrangeur Bart van de Post een gouden LP/CD voor het album No More Bolero's waarvan 50.000 exemplaren zijn verkocht.

Op 25 September 1973 bereikt het album Goat's Head Soup van The Rolling Stones de gouden status in Amerika. Het album staat vanaf 13 Oktober 1973 vier weken op de eerste plaats in de Billboard-albumlijst.Goat's Head Soap is tussen November 1972 en Juli 1973 opgenomen in studio's in Londen, New York en Jamaica. Jimmy Miller is producer van Goat's Head Soup. Op het album worden The Rolling Stones bijgestaan door de volgende muzikanten: Chuck Finley (trompet), Nicky Harrison (strings), Nicky Hopkins (piano), Jim Horn (saxoffons), Bobby Keys (saxofoons), Jimmy Miller (percussie), Pascal (percussie), Billy Preston (piano, keyboard), Jim Price (piano), Rebop (percussie) en Ian Stewart (piano, keyboards). In Nederland komt Goat's Head Soap op 22 September 1973 de Nederlandse LP Top 50 binnen, en bereikt de tweede plaats.

Ecce_cor_meumVanaf 25 September 2006 ligt het album Ecce Cor Meum van Paul McCartney in de platenwinkel. McCartney is acht jaar geleden, nog voor het overlijden van zijn vrouw Linda Ecce aan de opnamen van Ecce Cor Meum begonnen. Na haar dood heeft Paul McCartney twee jaar lang geen muziek kunnen componeren. In een interview met de BBC zegt hij dat het verdriet terug te horen is op Ecce Cor Meum. "Er staat een heel treurig intermezzo op het album. Elke keer als ik het hoor, raakt het mij. Ik denk dan terug aan het moment dat mijn collega en ik, toen wij het stuk componeerden, aan de toetsen zaten te huilen. Maar ik ben een eeuwige optimist. Ook in donkere tijden blijf ik het licht zien. De lucht mag dan grotendeels grijs zijn, dat kleine stukje blauw trekt mij aan", aldus Paul McCartney over zijn inmiddels vierde klassiek album.

Voormalig Creedence Clearwater Revival zanger en gitarist John Fogerty onthult op 25 September 1998 zijn eigen ster op de Hollywood Walk Of Fame.

Charlie Watts wordt op 25 September 1996 opa. Na Na Mick Jagger en Keith Richards is de drummer de derde Rolling Stone die grootvader wordt waaneer zijn 28-jarige dochter Serephina bevalt van een dochter, Charlotte. Seraphina Watts is het enigste kind van Charlie en Shirley Watts. Zij zijn op 14 Oktober 1964 in Bradford in het huwelijk getreden. Seraphina Watts is op 18 Maart 1968 geboren in een ziekenhuis in Howe.

Jim Dale presenteert op 25 September 1965 een nieuwe aflevering van Thank Your Lucky Stars. Als gasten ontvangt Dale ondermeer Dusty Springfield, The Tornados, Gary Lewis & The Playboys, Billy Joe Royal, Alex Harvey, The Zombies en The In-Crowd. Thank Your Lucky Stars wordt uitgezonden door de Britse commerciele omroep ABC.


Muziek Jarige Op 25 September

1939: Joseph Russell - The Persuasions Zanger
1943: Gary Alexander - The Association Gitaar/Zang
1943: John Locke - Spirit Toetsen
1944: Mike Douglas - O.M.D. Toetsen
1945: Onnie McIntyre - Average White Band Gitaar
1946: Bryan MacLean - Love Gitaar/Zang († 25 Dec. 1998)
1947: John Fiddler - Medicine Head Zanger/Gitaar
1948: Soesja Citroen - Jazz-Zangeres Nederland
1955: Steve Severin - Siouxsie & The Banshees Bas
1955: Zucchero (Adelmo Fornaciari) - Zanger Italie
1968: Mandy Winter - Zangeres Duitsland
1968: Will Smith - Rapper/Zanger USA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten