Zoeken in de muziekgeschiedenis

10 aug. 2012

Muziekgeschiedenis van 11 Augustus

Roger_watersRoger Waters (2e van links) laat op 11 Augustus 2005 weten definitief nee gezegd te hebben tegen een tournee met zijn oude band Pink Floyd. Waters vertelt erg gelukkig te zijn met het optreden van de band tijdens Live 8 (foto) en genoten te hebben van het optreden, maar ziet verder heil in een tournee. "Eén dag op muzikaal gebied concessies doen vond ik niet erg, maar ik zou het niet gedurende een hele tournee kunnen", aldus Roger Waters, die erkent dat een Pink Floyd-reunie populair zou zijn, maar verder niet geinteresseerd is. "Ik heb het niet nodig", zegt Waters wanneer hem $150 miljoen (121,5 miljoen euro) wordt geboden voor een nieuw tournee. Waters houdt zich ook liever met andere muzikale projecten bezig. Zo brengt hij op 26 September 2005 het opera-album C'a Ira uit. Deze Frans-Engelse opera wordt voor het eerst op 17 November 2005 in de Santa Cecilia Hall van het Auditorium Parco Della Musica in Rome uitgevoerd. C'a Ira is een volledige opera in drie bedrijven en speelt zich af tijdens de beginjaren van de Franse Revolutie. De hoofdrollen in de opera worden vertolkt door Bryn Terfel, Ying Huang en Paul Groves.

Simon Le Bon, de zanger van Duran Duran, ontsnapt op 11 Augustus 1985 op het nippertje aan de dood, en komt met de schrik vrij. Tijdens een zeilwedstrijd om de Admiral Cup slaat zijn zeilboot Drum in een zware storm, voor de Engelse kust in de buurt van Falmouth, om. Hij wordt, samen met nog 23 opvarenden, door een Britse marinehelikopter gered nadat ze 40 minuten onder de boot gevangen hebben gezeten in een luchtbel.

Surfin_safari_the_beach_boysSurfin' Safari, na Surfin' de tweede single van The Beach Boys, komt op 11 Augustus 1962 binnen in de Billboard Hot 100 en haalt een veertiende plaats. Surfin' Safari is geschreven door Brian Wilson en Mike Love. The Beach Boys hebben dit nummer, en de B-kant 409 (geschreven door Brian Wilson en Gary Usher), op 19 April 1962 met producer Gary Usher opgenomen in de Western Recorders Studio in Hollywood. 409 komt op 13 Oktober 1962 binnen op nummer 76 in de Billboard Hot 100, en is een week later al weer uit de lijst verdwenen. Beide nummers zijn afkomstig van het album Surfin'Safari. Deze LP komt op 24 November 1962 de Billboard album lijst binnen en haalt een 32ste plaats. Surfin'Safari staat 37 weken genoteerd in de Amerikaanse albumlijst.

Op 11 Augustus 1997 herdenken vier ex-lijfwachten van Elvis Presley de twintigste sterfdag van The King met een exclusief live-interview via internet. Lamar Fike, Marty Lacker, Marty Red en Sonny West, ook wel bekend als The Memphis Mafia, praten over de begintijd, over de vrouwen waar Elvis Presley mee is omgegaan, over zijn successen en over zijn drugsprobleem.

Knebworth_11_augustus_1979Led Zeppelin treedt op 11 Augustus 1979 op tijdens het Knebworth Festival bij Stevenage in Engeland. Gitarist Jimmy Page, zanger Robert Plant, bassist John Paul Jones en drummer John Bonham spelen de volgende nummers: The Song Remains The Same, Celebration Day, Black Dog, Nobody's Fault But Mine, Over The Hills And Far Away, Misty Mountain Hop, Since I've Been Loving You, No Quarter, Hot Dog, The Rain Song, White Summer / Black Mountain Side, Kashmir, Trampled Underfoot, Sick Again, Achilles Last Stand, In The Evening, Stairway To Heaven, Rock and Roll, Whole Lotta Love en Communication Breakdown. Het is de laatste keer dat Led Zeppelin met drummer John Bonham op Engelse bodem speelt. Bonham stikt op 25 September 1980 in zijn eigen braaksel nadat hij stevig heeft gedronken. John Bonham overlijdt in Londen als hij logeert in het huis van Jimmy Page, de sologitarist van Led Zeppelin. John Bonham is 32 jaar geworden. Na zijn dood besluit de groep zichzelf op te heffen. Jimmy Page, bassist John Paul Jones en zanger Robert Plant zijn van mening dat John Bonham onvervangbaar is. In de jaren tachtig komen zij wel bij elkaar voor incidentele live-optredens. Jason Bonham neemt hierbij de plaats van zijn overleden vader in. Op 10 December 2007 staat Led Zeppelin voor het eerst in 27 jaar weer op het podium voor een officieel concert in The O2 Arena in Londen tijdens het Ahmet Ertugen Tribute. Jonh Bonham's plek wordt dan opnieuw ingenomen door zijn zoon Jason Bonham.

Op 11 Augustus 1989 is tijdens de uitzending van Veronica's Countdown Cafe op Radio 3 de Amerikaanse rockband Aerosmith te gast is. Aerosmith is in Nederland om de nieuwe single Love In An Elevator te promoten. Love In An Elevator is op 9 September 1989 de Alarmschijf op Radio Veronica. Eén week later komt Love In An Elevator binnen in de Nederlandse Top 40, en bereikt op 7 Oktober 1989 de negende plaats als hoogste notering.

In het PNC Bank Arts Center in New Jersey wordt op 11 Augustus 2001 het door Ozzy Osbourne jaarlijks georganiseerde Ozzfest gehouden. Optredende bands zijn ondermeer Black Sabbath, Linkin Park, Slipknot en Marilyn Manson.

Rocco Ritchie wordt op 11 Augustus 2000 geboren als zoon van Madonna en de Engelse filmregisseur Guy Ritchie. Rocco wordt op 21 december 2000 gedoopt in een kerk in het Schotse Dornoch, waar de volgende dag zijn ouders in het huwelijk treden. Uit een eerder huwelijk met de fitness-trainer Carlos Leon heeft Madonna al een driejarige dochter; Lourdes Ciccone-Leon.

My_way_herman_broodHerman Brood komt op 11 Augustus 2001 op tien de Nederlandse Top 40 binnen met de postuum uitgebrachte single My Way. Eén week later staat de single voor twee weken op de eerste plaats. Op de B-kant van My Way staat When I Get Home, een nummer van Nick Cave en één van de laatste nummers die Herman Brood heeft opgenomen. Manager Koos van Herman Brood schrijft op de achterkant van het CD hoesje het volgende: "Op een verloren moment tijdens de 'Back On The Corner' sessies wilde Herman 'My Way' doen. Het resultaat was zo emotioneel dat het niet op de CD paste. Zelf hoorde ik het voor het eerst tijdens de crematie op 16 Juni jl. Daarna het van Ciao Monkey' afkomstige 'When I Got Home'. Ook al bloedstollend mooi. Gevolg was meters fax, brieven, e-mails en telefoontjes met het verzoek deze 2 songs uit te brengen. Speciaal voor jullie. Als eerbetoon aan Herman." De 54-jarige zanger heeft op 11 Juli 2001 zelfmoord gepleegd, door van het dak van het Hilton Hotel in Amsterdam te springen. My Way is in 1967 geschreven door Claude Francois en Giles Thibault als Comme D' Habitude. De muziek is al in 1965 gecomponeerd door Jacques Revaux. In 1968 maakt David Bowie als eerste een Engelse vertaling. De titel luidt Even A Fool Learns To Know. Niet veel later maakt Paul Anka zijn bewerking. Hij noemt het liedje My Way. Zijn versie is geen succes. Frank Sinatra neemt My Way op 30 December 1968 op in Los Angeles. Deze single komt op 29 Maart 1969 binnen in de Billboard Hot 100, en blijft op 27 steken. In Engeland komt de single op 2 April 1969 binnen, en bereikt de vijfde plaats. My Way staat maar liefst 42 weken in de Engelse hitparade genoteerd. Tussen Januari 1970 en Januari 1972 maakt de single nog acht keer zijn rentree in de lijst. Dit is een record in de Engelse muziekgeschiedenis. In Nederland wordt My Way van Frank Sinatra geen hit.

Het zendschip Norderney van Radio Veronica wordt op 11 Augustus 1975 de haven van Amsterdam binnen gesleept. Het schip wordt meteen in beslag genomen omdat er illegale zendapparatuur aan boord is. De hoop van velen dat de zender, die een jaar eerder uit de lucht is gegaan, toch nog zou terugkeren wordt daarmee voor altijd de grond in geboord.

Hey_jude_en_revolution_van_the_beatlesOp 11 Augustus 1968 brengen The Beatles in Engeland de single Hey Jude uit. Op 29 Juli 1968 is in Abbey Road-studio 2 begonnen aan de opname van Hey Jude. Het nummer is bedoeld als hart onder de riem voor Julian Lennon. Zijn vader John Lennon is hevig verliefd op de Japanse kunstenares Yoko Ono en net gescheiden van zijn moeder Cynthia Powell. Paul McCartney krijgt Hey Jude aanvankelijk niet goed rond. Hij roept de hulp in van John Lennon. Het nummer begint als ballad en eindigt met een meezing-climax waarvoor een veertigkoppig orkest wordt gebruikt. De definitieve versie wordt op 1 Augustus 1968 afgerond in de Trident Studio in Wardour Street in Londen. Deze studio is eigendom van The Beatles. Hey Jude, met op de B-kant Revolution, is de eerste release op hun eigen, op 11 Augustus 1968 opgerichte eigen platenmaatschappij, die zij Apple noemen. Meteen roepen The Beatles deze week in Engeland uit tot National Apple Week. De single doet het goed, en wordt een grote hit, ook de gelijktijdig uitgebrachte tweede single van Apple Records doet het goed; Those Were The Days van Mary Hopkin volgt Hey Jude na twee weken op als nummer 1 van de Engelse hitparade.

Breaking_up_is_hard_to_doNeil Sedaka komt op 11 Augustus 1962 op de eerste plaats van The Billboard Hot 100 met Breaking Up Is Hard To Do. Het is voor Neil Sedaka zijn eerste nummer 1 in de Amerikaanse hitlijst. Sedaka is bij het schrijven van het nummer geinspireerd door It Will Stand van The Showmen. In 1975 brengt Neil Sedaka het nummer opnieuw uit, ditmaal in een slow-version. De langzame versie van Breaking Up Is Hard To Do is goed voor de 8ste positie in de Billboard lijsten.

GhostbustersOp 11 Augustus 1984 begint Ray Parker Jr. aan een drie weken durend verblijf op de eerste plaats van The Billboard Hot 100 met het thema van de film Ghostbusters. Voor Ray Parker Jr. het solo gaat proberen is hij ondermeer sessie gitarist voor Stevie Wonder en Marvin Gaye. Huey Lewis van Huey Lewis & The News klaagt Ray Parker Jr, aan voor het feit dat Ghostbusters wel heel erg veel lijkt op zijn I Want A New Drug. De heren regelen het financieel buiten de rechtbank om, en beloven er in het openbaar niet over te spreken. In 2001, in het programma VH1's Behind The Music, verklaard Huey Lewis dat Ray Parker hem flink betaald heeft, om een rechtzaak te ontlopen. Op zijn beurt klaagt Ray Parker Jr. nu Huey Lewis aan, voor het schenden van eerder gemaakte afspraken. Ghostbusters is in 1985 genomineerd voor een Oscar, maar verliest van Stevie Wonder met I Just Called To Say I Love You.

Hard Headed Woman van Elvis Presley bereikt op 11 Augustus 1958 de gouden status in Amerika. Hard Headed Woman is afkomstig uit de bioscoopfilm King Creole, en is op 30 Juni 1958 de Billboard Top 100 binnengekomen. Hard Headed Woman staat vanaf 21 Juli 1957 twee weken op de eerste plaats.

Summer_of_69Op 11 Augustus 1990 komt Summer Of '69 van Bryan Adams binnen op nummer 31 in de Nederlandse Top 40. Op de B-kant van deze single staat The Best Was Yet To Come, afkomstig van het album Cuts Like A Knife uit 1983 en geschreven door Bryan Adams en Jim Vallance. Summer Of '69, ook geschreven door Adams en Vallance is te vinden op het album Reckless van Bryan Adams uit 1984. In 1985 wordt het nummer voor het eerst op single uitgebracht. In Nederland is Summer Of '69 dan geen succes. Op 15 September 1990 bereikt de single de vijfde plaats in de Nederlandse Top 40.

Luzhniki_rolling_stonesThe Rolling Stones geven in het kader van hun Bridges To Babylon-tournee op 11 Augustus 1998 een concert in het Luzhniki-stadion in Moskou. Het is de eerste keer dat de Britse groep in Rusland optreedt. Drie dagen eerder, op 8 Augustus 1998 hebben de Stones ook al voor het eerst in hun carierre in Estland opgetreden. Daar zijn 28.152 fans aanwezig in Laululjak, Tallinn. Met een stadion capaciteit van 40.000 is het concert daar verre van uitverkocht. Het voorprogramma in Moskou wordt verzorgd door de band Spleen. Met 45,304 fans, die in sommige gevallen 30 jaar hebben moeten wachten om de Stones live te kunnen zien, is het stadion hier wel compleet uitverkocht. In de stromende regen speelt de groep de volgende nummers: Satisfaction, Let's Spend The Night Together, Flip The Switch, Gimme Shelter, Anybody Seen My Baby, It's Only Rock'n Roll, Saint Of Me, Out Of Control, Paint It Black, Miss You,Thief In The Night ( gezongen door Keith Richards), Wanna Hold You (gezongen door Keith Richards), Little Queenie, You Got Me Rocking, Like A Rolling Stone, Sympathy For The Devil, Tumbling Dice, Honky Tonk Women, Start Me Up, Jumping Jack Flash en Brown Sugar.

Op 11 Augustus 1979 komt Rock Lobster, de eerste single van The B-52's, de Engelse hitparade binnen. Rock Lobster komt niet verder dan 37. De single is al in 1978 in Amerika door Boo Fant Records uitgebracht, maar wordt geen hit. In April 1980 wordt de single in de Verenigde Staten opnieuw uitgebracht door Warner. Nu wordt de 56ste plaats gehaald in de Billboard Hot 100.

Bridge_over_troubled_waterPaul Simon en Art Garfunkel beginnen op 11 Augustus 1969 in de Columbia Studio in New York met het opnemen van demo's voor hun nieuwe album Bridge Over Troubled Water. Feuilles is de eerste demo die op de band wordt vastgelegd. Van 1 tot 15 November 1969 wordt het complete album opgenomen. Bridge Over Troubled Water wordt op 26 Januari 1970 op Columbia 9914 uitgebracht. Voor het titel nummer laat Paul Simon zich inspireren door zijn oude liefde, de zwarte Gospelmuziek, en in het bijzinder door zijn favourite groep The Silvertones met het nummer Oh Mary Don't You Weep. In dit nummer zit de regel I'll Be Your Bridge Over Troubled Water, waarmee de basis is gelegd voor Bridge Over Troubled Water. Het album wordt een groot commercieel succes en wint maar liefst zes Grammy Awards: General Record Of The Year, General Album Of The Year, General Song Of The Year (Bridge Over Troubled Water), Best Arrangement Accompanying Vocalist(s), Best Engineered Recording (Non-Classical) en Best Contemporary Song (Bridge Over Troubled Water). Bridge Over Troubled Water blijkt het laatste studio-album van het duo te zijn, want de jeugdvrienden willen liever hun eigen weg gaan. Bridge Over Trouble Water zou lange tijd het meest succesvolle album aller tijden zijn. In Nederland staat het album 17 weken nummer 1, in Amerika 10 weken en in Engeland in totaal 41 weken, omdat Bridge Over Troubled Water daat acht (!) keer op nummer 1 komt. Op 21 Februari 1970 (13 weken), op 13 Juni 1870 (4 weken), op 18 Juli 1970 (5 weken), op 3 Oktober 1970 (1 week), op 17 Oktober 1970 (1 week), op 16 Januari 1971 (11 weken), op 3 Juli 1971 (5 weken) en op 11 September 1971 (1 week). Het album bevat ook nog vier grote singlehits. Naast The Boxer en de titelsong (foto) zijn ook Cecilia en El Condor Pasa goed voor een topnotering. El Condor Pasa is een bewerking van een Peruaans volksliedje. De muzikale bewerking is van Los Incas en ook de instrumentale versie wordt een hit. Een van de minder bekende nummers is So Long, Frank Lloyd Wright, een ode aan de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright, voor wie Garfunkel, die zelf ooit architectuur studeert een groot bewondering heeft. In 1972 wint de Gospel uitvoering van Bridge Over Troubled Water van Aretha Franklin, afkomstig van haar album Live At The Fillmore een Grammy Award voor Best Female R&B Vocal Performance.

Op 11 Augustus 1989 worden drie leden van de roadcrew van L.L. Cool J gearresteerd en beschuldigd van aanranding van een 15-jarig meisje. Het voorval vindt plaats na een concert van L.L. Cool J. het meisje heeft een backstage pasje en bezoek gewonnen bij een plaatselijke radio wedstrijdt.

Na meer dan 30 albums te hebben uitgebracht, en daarvan meer dan 80 miljoen exemplaren van te hebben verkocht, krijgt Kiss op 11 Augustus 1999, in Hollywood op de Hollywood Boulevard eindelijk hun eigen ster op The Walk Of Fame.

VredenburgThe Rolling Stones staan op 11 Augustus 2003 in een uitverkocht Feyenoord-stadion in Rotterdam. Het is het Nederlandse eerste optreden van de Licks World Tour die 4 Juni 2003 in Munchen van start is gegaan. Op 12 Augustus 2003 hebben The Rolling Stones een vrije dag. De 13e staan zij wederom in De Kuip. 15 Augustus 2003 wordt een concert in de Ahoy in Rotterdam gegeven. Op 16 Augustus 2003 staan de heren in Vredenburg in Utrecht en op 19 Augustus 2003 in de Amsterdam ArenA. Het concert van 20 Augustus 2003 wordt afgelast omdat Mick Jagger last van zijn keel heeft. Dit concert wordt op 22 September 2003 ingehaald. Het meest bijzondere van deze vier concerten is die van 16 Augustus 2003 in Vredenburg in Utrecht (foto). Voor slechts 2000 gelukkige spelen The Stones van 20.57 tot 24.00 de volgende nummers: Jumping Jack Flash, Live With Me, Hand Of Fate, No Expectations, Worried About You, Saint Of Me, It's Only Rock'n Roll, Dance, Everybody Needs Somebody To Love, That's How Strong My Love Is, Going To A Go Go, Thief In The Night (Keith), Happy (Keith), I Can't Turn You Loose, Can't You Hear Me Knocking, Start Me Up, Tumbling Dice, Brown Sugar en Satisfaction.

Op 11 Augustus 1972 wordt bekend gemaakt dat het vijf jaar oude huwelijk van Elvis en Priscilla Presley definitief voorbij is. De aankondiging komt niet echt onverwacht omdat Priscilla en haar dochter Lisa Marie al enkele maanden eerder Graceland hebben verlaten, en Elvis al met Linda Thompson aan het scharrelen is. De echtscheiding wordt uiteindelijk in Oktober 1973 uitgesproken.

Bigger_than_jesusThe Beatles arriveren op 11 Augustus 1966 in Chicago op O'Hare Airport voor hun allerlaatste tournee door Amerika. Tijdens de persconferentie biedt John Lennon zijn excuses aan voor de uitspraak: Dat The Beatles net zo populair zijn als Jezus Christus. Lennon probeert uit te leggen de controversiele uitspraak in het Datebook interview uit zijn verband is gerukt. Hij tracht de gemoederen te kalmeren door zijn excuses aan te bieden, maar het heeft niet veel zin. De protesten tegen de groep blijven aanhouden en de aandelen in Capitol Records, hun Amerikaanse platenmaatschappij, dalen sterk in waarde. In Engeland zorgen de verontschuldigingen van Lennon bovendien voor verontwaardiging. Op 14 augustus noemt de Catholic Herald zijn excuses arrogant. Het Londense blad vindt namelijk dat Lennon met zijn opmerking wel eens gelijk zou kunnen hebben. De tournee begint op 12 Augustus in Chicago en eindigt op 29 Augustus in San Francisco. Daar maken John, Paul, George en Ringo bekend dat zij met stoppen met live-optredens. Zij zijn het zat om alleen maar platen te maken, in vliegtuigen te zitten, snel een optreden te doen en weinig rust te hebben. Het wordt tijd voor andere dingen, zeggen zij tegen de pers. Voorlopig neemt de groep een paar maanden vrij. Pas op donderdag 24 November 1966 komen John, Paul, George en Ringo bij elkaar om in de Abbey Road studio's in Londen aan Strawberry Fields Forever te beginnen.

Op 11 Augustus 1967 wordt op The Royal Windsor Racecourse in Engeland, voor de 7e keer het National Jazz Pop Ballads & Blues Festival georganiseerd. Voor een bedrag van slechts £2 kan men kijken naar: The Small Faces, The Move, Marmalade, Paul Jones, Pink Floyd, Amen Corner, Donovan, Zoot Money, Cream, Jef Beck, John Mayall, Peter Green's Fleetwood Mac en The Crazy World Of Arthur Brown.

VenturesMel Taylor (links onder) van The Ventures overlijdt op 11 Augustus 1996 in Los Angeles aan de gevolgen van longkanker. In Juli 1996 wordt tijdens de tournee van The Ventures door Japan een tumor in één van zijn longen ontdekt. Mel Taylor wordt op 24 September 1933 in Brooklyn, New York geboren. De eerste single van The Ventures, een Amerikaanse instrumentale gitaargroep, Walk Don't Run (1960), wordt zowel in Engeland als in de Verenigde Staten meteen een Top 10-hit. Dit nummer staat tevens model voor tal van nummers van andere instrumentale groepen als The Shadows, The Spotnicks en vele surfgroepen. Behalve Perfidia (1960) en een remake van Walk Don't Run uit 1964, heeft de groep niet veel hits gemaakt. Wel hebben The Ventures een aanzienlijk aantal elpees uitgebracht met instrumentale versies van bekende hits, die niets onderdoen voor soortgelijke produkties van bijvoorbeeld het orkest van James Last. In Japan verkopen hun platen niettemin opzienbarend goed. De plaats van drummer Howie Johnston wordt in 1963 ingenomen door Mel Taylor. Wanneer The Ventures in 1962 een optreden geven in de Palomino Club in North Hollywood is hun drummer verhinderd. Mel Taylor die aanwezig is speelt met de band mee. Later wordt hij door The Ventures gevraagd om bij de groep te komen spelen. Mel Taylor is ook als studio-muzikant te horen op Monster Mash van Bobby "Boris" Pickett en The Lonely Bull van Herb Alpert & The Tijuana Brass. Daarnaast is Mel Taylor in veel succesnummers van Buck Owens te horen. Bij The Ventures wordt Mel Taylor opgevolgd door zijn veertigjarige zoon Leon. Mel Taylor is 62 jaar geworden.

Not_the_dancing_kindRuud Gullit komt op 11 November 1984 binnen op nummer 38 in de Nederlandse Top 40 met het nummer Not The Dancing Kind. Op de B-kant van deze single van de (destijds) Feyenoord-voetballer staat Free Me. Not The Dancing Kind is geschreven en geproduceerd door Peter de Wijn. Not The Dancing Kind en Free Me zijn opgenomen in Studio Zeezicht aan de Kerkweg in Spaarnwoude. De single haalt de achtste plaats.

In de Daisy Club in Beverly Hills worden op 11 Augustus 1969 350 vrienden, collega's en zakenvrienden van Berry Gordy Jr. door Diana Ross uitgenodigd om te komen naar zijn nieuwe aanwinst voor Motown Records, The Jackson Five.

Kiss_in_concertNadat Bill Aucion de groep Kiss op 11 Augustus 1973 in Hotel Diplomat in New York heeft zien optreden, biedt hij de groep aan om hun nieuwe manager te worden. Verder belooft hij voor een platencontract te zorgen. Kiss is in 1972 te New York opgericht door gitarist Paul Stanley (Stanley Harvey Eisen) en bassist Gene Simmons (Chaim Witz), beiden ex-Wicked Lester. Via advertenties worden leadgitarist Ace Frehley (Paul Freyley) en drummer Peter Criss (Peter George John Criscoula) aangetrokken, waarna de groep zich toelegt op het produceren van keiharde rechttoe-rechtaan rock in combinatie met een imago dat zowel inhaakt op de dan heersende glittertrend, als op komisch/agressieve wijze refereert aan figuren uit comics- en science fantasy-boekjes. Op 17 Augustus 1973 is Neil Bogart, president van Casablanca Records, op uitnodiging van Aucion aanwezig bij een optreden van Kiss in The Daisy. Een week later, op 24 Augustus 1973 sluit Bill Aucoin, een deal met het ambitieuze en niet onbemiddelde Casablanca-label. Op die manier gesteund door een omvangrijke geldbron annex publiciteitsmachine slaat het Kiss-concept binnen de kortste keren in als een bom, niet in de laatste plaats door toedoen van een wervelende en spectaculaire stageshow waarin de bizar geschminkte Kiss-leden zich te buiten gaan aan rookbommen, confettikanonnen en rokende gitaren en waarvan de vuurspuwende en tongrollende Simmons het onbetwiste middelpunt vormt. Agressieve en seksueel getinte teksten completeren het geheel, en de eerste drie albums, in 1976 als luxueus verzorgd totaalpakket heruitgebracht onder de titel Kiss-The Originals, vliegen als warme broodjes over de toonbank. De echte doorbraak komt echter met het live-album ALIVE!, dat platina haalt en samen de opvolgers Destroyer en Rock And Roll Over het commerciele één creatieve hoogtepunt voor Kiss markeert.

Sgt_pepperOp 11 Augustus 1987 wordt door de lezers van het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone het album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band van The Beatles uitgeroepen tot het beste album van de afgelopen twintig jaar. Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band is van 10 December 1966 tot 2 April 1967 in de Abbey Road Studio in Londen opgenomen, en wordt op 1 Juni 1967 uitgebracht. Alles bij elkaar bedragen de productiekosten (omgerekend) 450.000 euro. Op het album staan: Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band, With A Little Help From My Friends, Lucy In The Sky With Diamonds, Getting Better, Fixing A Hole, She's Leaving Home, Being For The Benefit Of Mr. Kite, Within You Without You, When I'm 64, Lovely Rita, Good Morning Good Morning, Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band (Reprise) en A Day In The Life.

Amanda Sudano wordt op 11 Augustus 1982 geboren als tweede dochter van Donna Summer en Bruce Sudano. De disco-xangeres en de producer zijn op 16 Juli 1980 getrouwd wanneer Donna Summer in verwachting is van hun eerste kind, Brooklyn. Brooklyn en Amanda zijn tegenwoordig beiden actrice. Donna Summer is eerder van 1971 tot 1976 getrouwd geweest met Helmut Sommer. Uit dit huwelijk wordt in Februari 1973 haar dochter Mimi geboren.

Ria_valkOp 11 Augustus 1973 komt Moeder Ik Ben Zo Bang van Ria Valk op een 38ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. Op de B-kant van deze single staat Wat Jij Kan Doe Ik Beter. Beide nummers zijn geschreven door producer Peter Koelewijn. Job Maarse is de arrangeur van Moeder Ik ben Zo Bang en Wat Jij Kan Doe Ik Beter. Peter Koelewijn is door platenmaatschappij Phonogram gevraagd om de carrixc3xa8re van Ria Valk een nieuwe impuls te geven. Sinds 1969 heeft de Eindhovense zangeres slechts één hitje gehad. Moeder Ik Ben Zo Bang bereikt de 22ste plaats. De Liefde Van De Man Gaat Door De Maag (Worstjes Op M'n Borstjes) is in 1975 de grootste hit voor Ria Valk in samenwerking met Petyer Koelewijn, die deze keer alleen de produktie doet. De Liefde Van De Man Gaat Door De Maag (Worstjes Op M'n Borstjes) is geschreven door Marijke Philips (muziek is van Wiebe Gnossen). De single haalt een tweede plaats in de Top 40, en is samen met Leo (nummer twee in 1976) de grootste hit voor Ria Valk.


Muziek Jarige Op 11 Augustus

1942: Mike Hugg - Manfred Mann Drums
1943: Dennis Payton - The Dave Clark Five Saxofoon
1943: Michael Jim Kale - The Guess Who Bas
1948: Bill Hurd - The Rubettes Toetsen
1949: Eric Carmen - Zanger USA
1950: Erik Braun - Iron Butterfly Gitaar († 25 Juli 2003)
1954: Joe Jackson - Zanger Engeland
1954: Bryan Bassett - Wild Cherry Gitaar
1959: Alan Frew - Glass Tiger Zanger
1960: Paul Gendler - Modern Romance
1964: Hamisch Seelochan - The Pasadenas Zanger
1970: Ali Shaheed (Muhammed) - A Tribe Called Quest Rapper
1970: Andy Bell - Ride Zanger
1972: Aisling Reynolds - The Reynolds Girls Zangeres
1978: Chris Kelly - Kris Kross Zanger
1983: Annelies Kuijsters - Krezip Toetseniste

Geen opmerkingen:

Een reactie posten