Zoeken in de muziekgeschiedenis

5 jul. 2012

Muziekgeschiedenis van 6 Juli

Aimee_mannAimee Mann staat op 6 Juli 2005 in het Amsterdamse Paradiso om haar nieuwe album The Forgotten Arm te promoten. De Amerikaanse singer/songwriter wisselt nummers van het nieuwe album af met oude hits. Rode draad door het optreden in Amsterdam is het verhaal van de nieuwe cd. "Het verhaal gaat over twee mensen die verliefd worden op elkaar", vertelt Mann aan het publiek. Ze laat weten dat een boxer met een drugsprobleem, die heeft gediend in de Vietnam-oorlog, samen met een meisje, dat uit haar saaie leventje wil ontsnappen, op een roadtrip gaat. In Las Vegas gaan de twee uit elkaar en de boxer kijkt weemoedig terug op zijn leven. Naast de nieuwe nummers speeltt Mann oude hits, waaronder Humpty Dumpty van het album Lost In Space uit 2002 en Driving Sideways van haar album Bachelor No 2 (2000). Ook Wise Up en Save Me van de Magnolia-soundtrack worden gespeeld. Het concert wordt afgesloten met de hit One.

Het optreden van DJ Fedde Le Grand op het Deense festival Roskilde wordt op 6 Juli 2008 tijdelijk stilgelegd vanwege te massale belangstelling. De organisatie ziet zich uit veiligheidsoogpunt gedwongen de show stil te leggen en een gedeelte van de ruimte waar de show plaatsvind te ontruimen. De Nederlandse DJ heeft dan pas een nummer gespeeld van wat een twee uur durende show moet worden. Nadat een deel van het publiek de ruimte noodgedwongen heeft verlaten, wordt het optreden hervat en geeft Le Grand nog een show van ruim een half uur. Hij wordt hierbij bijgestaan door de Deense zangeressen Ida Corr en Camille Jones. Le Grand noemt het incident op Roskilde een best wel angstige ervaring. "Ik vind het jammer dat we het publiek niet de volledige show hebben kunnen geven, maar veiligheid gaat vanzelfsprekend boven alles." In 2000 raken op Roskilde bij slecht weer fans in de verdrukking bij een optreden van Pearl Jam, waarbij er uiteindelijk negen toeschouwers komen te overlijden.

Clyde_skip_battinOp 6 Juli 2003 overlijdt Clyde 'Skip' Battin in Edmonton in Alberta, Canada aan de gevolgen van de ziekte van Alzheimer. Skip Battin wordt op 18 Fenruari 1934 geboren in Gallipoli, Ohio). In de jaren vijftig formeert Battin met Gary Paxton het duo Skip & Flip, die in 1959 hun eerste hit hebben met It Was I. Skip Battin is van 1969 tot 1975 bassist bij The Byrds. Daarna speelt ondermeer nog bij The New Riders Of The Purple Sage en The Flying Burrito Brothers. Skip Battin is 69 jaar geworden.

Baby_lets_play_house_2Baby Let's Play House van Elvis Presley bereikt op 6 Juli 1955 de tiende plaats in de country-hitparade van Billboard. De single is de eerste plaat die Elvis Presley een landelijke hitnotering in Amerika oplevert. Elvis Presley heeft deze compositie van Arthur Gunter in April 1955 opgenomen in de Sun-studio's in Memphis. Elvis Presley wordt op Baby Let's Play House begeleid door gitarist Scotty Moore, bassist Bill Black en drummer Johnny Bernero.

Op 6 Juli 1961 verschijnt het eerste nummer van Mersey Beat. Door hoofdredacteur Bill Harry wordt er geschreven over alle beatgroepen die in en rond Liverpool actief zijn.

A_hard_days_nightVier dagen voordat A Hard Day's Night van The Beatles in Liverpool gaat draaien gaat de film op 6 Juli 1964, in aanwezigheid van leden van het Koninklijk Huis, in het Pavilion Theatre in Londen, in premiere. Vijfhonderd politiemensen zijn nodig om de gillende fans op afstand te houden als The Beatles arriveren. Na afloop worden John, Paul, George, Ringo en manager Brian Epstein aan Prinses Margaret en haar echtgenoot Lord Snowdon voorgesteld. Marilyn Wills, een nichtje van de Britse koningin, is op de premiere verschenen in een Beatles-jurk en een Beatles-kouseband. Na afloop geven The Beatles in het Dorchester Hotel een feestje voor familieleden en de Snowdons. Prinses Margaret zegt tegen de moeder van George Harrison dat zij A Hard Day's Night "een heerlijke film" vindt. Vier dagen later komen zowel het gelijknamige album als de single A Hard Day's Night in Engeland uit. Na twee weken, waarin er ruim 1,5 miljoen exemplaren van het album over de toonbank gaan, staat de single op nummer 1 in de Britse hitparade. In Amerika liggen de zaken iets anders. Hoewel de film daar pas op 12 Augustus in de bioscopen komt, is de soundtrack al op 26 Juni door United Artists op de markt gebracht. Het Amerikaanse album wijkt af van de Engelse versie omdat EMI Engeland aan United Artists alleen maar toestemming heeft verleend om de nummers te gebruiken, die daadwerkelijk in de film voorkomen. Naast zeven nummers van The Beatles staan er dan ook diverse instrumentale stukken op van het George Martin Orchestra. EMI komt tot deze overeenkomst met United Artists omdat Capitol Records er aanvankelijk geen interesse in heeft. Als het album echter ook in Amerika blijkt aan te slaan, verandert Capitol alsnog van gedachte en komt op 20 Juli met het album Something New, om alsnog een graantje van het succes mee te pikken.

Tijdens een concert van Ted Nugent op 6 Juli 1980 in Hollywood loopt het behoorlijk uit de hand. Meer dan dertig mensen worden door de politie opgepakt. ondermeer voor het bezit van verdovende middelen, als voor openbare geweldpleging.

The Rolling Stones staat op 6 Juli 1963 voor de tweede keer in hun carixc3xa8rre in het programma Thank Your Lucky Stars. In dit door ABC uitgezonden en door Pete Murray gepresenteerde programma spelen de Stones het nummer Come On van Chuck Berry. Andere artiesten die optreden zijn Helen Shapiro, Johnny Cymbal, The Viscounts, Mickie Most, Patsy Ann Noble en The Cadets. De opnamen worden op 13 Juli 1963 uitgezonden.

Elton_john_beeldenOp 6 Juli 2007 wordt Jean Renoncourt veroordeeld tot het betalen van 116.000 euro aan Elton John. De Franse kunsthandelaar heeft de Britse zanger in 1996 vier sculpturen van figuren uit de Griekse mythologie verkocht, die gemaakt zouden zijn door de Italiaanse beeldhouwer Luigi Grossi (1729-1795). Wanneer Elton John de beelden laat taxeren voor een belastingopgave komt aan het licht dat de beelden replica's zijn. In 2003 moet Elton John aan Renoncourt 21.000 euro betalen wanneer hij een poging om schadevergoeding te ontvangen voor het kopen van valse kunst, wegens gebrek aan bewijs, verliest. Nu blijkt volgens een kunstcommissie, die door de rechtbank is samengesteld, dat de beelden in werkelijkheid uit de late twintigste eeuw stammen. Naast het betalen van 116.000 euro (de waarde waarmee de beelden zijn gestegen vanaf de dag dat ze werden verkocht) moet Jean Renoncourt ook het aankoopbedrag (148.000 euro) terugbetalen en 78.000 aan proceskosten.

De tekenfilm Jetsons The Movie van Joseph Barbera en William Hanna gaat op 6 Juli 1990 in premiere. In het verhaal dat is geschreven door Eric Luke en Dennis Marks doet zangeres Tiffany de stem van Judy Jetson. Tiffany is ondermeer bekend van haar hit I Think We're Alone Now uit 1988 die een tweede plaats bereikt in de Nederlandse Top 40.

Tijdens een optreden op 6 Juli 1976 in de 100 Club in Londen maakt The Damned hun podiumdebuut. The Damned speelt in het voorprogramma van The Sex Pistols.

In_the_dark_grateful_deadVanaf 6 Juli 1987 ligt het album In The Dark van Grateful Dead in de platenwinkel. In The Dark komt op 25 Juli 1987 binnen in de albumlijst van Billboard, en bereikt de zesde plaats waarmee het het bestverkochte album van Grateful Dead is. Op het album staan de volgende nummers: Touch Of Grey, Hell In A Bucket, When Push Comes To Shove, West L.A. Fadeaway, Tons Of Steel, Throwing Stones en Black Muddy River. De van het album uitgebrachte single Touch Of Grey bereikt een negende plaats in de Billboard Hot 100. Touch Of Grey is de enige Amerikaanse Top 10-hit voor de groep rond zanger/gitarist Jerry Garcia.

Ill_never_be_maria_magdalena Nikita en Sebastian Cretu worden op 6 Juli 1995 geboren als tweeling van Michael Cretu en Sandra Lauer. Cretu is de Roemeense musicus/producer die ook onder de naam Curly M.C. bekend staat en is de oprichter van Enigma. Sandra Lauer is de zangeres van (I'll Never Be) Maria Magdalena. Deze single staat vanaf 16 November 1985 twee weken op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40. Michael Cretu en Sandra Lauer zijn op 7 Januari 1988 met elkaar getrouwd.

Ringo Starr brengt op 6 Juli 1978 het nummer Heart On My Sleeve op single uit. Heart On My Sleeve is de tweede single van het album Bad Boy dat op 21 April 1978 is verschenen. Bad Boy komt in de Amerikaanse albumlijst van Billboard niet verder dan een 129ste plaats. Heart On My Sleeve wordt geen hit.

Jim_Reid In het Lisden Nursing Home in Kir-riemuir, Schotland overlijdt op 6 Juli 2009 de folkmusicus Jim Reid. Reid leidt al jaren aan dementie. Jim Reid wordt op 5 Mei 1934 in Dundee, Schotland geboren. De zanger, gitarist en mondharpist begint zijn muzikale loopbaan in de jaren zeventig in The Taysiders. In het decennium daarop wordt hij vooral bekend als drijvende kracht achter The Foundry Bar Band, waarmee hij in de periode 1981-1988 drie albums maakt. Dundee is veelal het thema van de songs van de folk-muzikant, die in 1990 gaat samenwerken met accordeonist John Huband. Dit resulteerd in het album Freewheeling Now. Solo maakt Jim Reid vier albums: I Saw The Wild Geese Flee (1984), The Better O' A Sang (1996), Emfae Dundee (2001) en Yont The Tay (2005). In 2005 verschijnt van hem het songboek The Better O' A Sang'. Het boek bevat een verzameling van zijn eigen liedjes. Ook in 2005 wordt Reid gekozen tot Schots zanger van het jaar. Jim Reid is ook te gast bij de opnames van vele andere artiesten, onder meer bij de reeks van Linn Records, The Complete Songs Of Robert Burns. Jim Reid is 75 jaar geworden.

Vanaf 6 Juli 1978 noemt voormalig politieman Eddie Mahoney uit New York zich voortaan Eddie Money. Begin 1978 heeft hij een hit met Baby Hold On.

Op 6 Juli 1965 richt Marty Balin, samen met Paul Kantner in San Francisco, de groep Jefferson Airplane op. Omdat de oorspronkelijke leadzangeres Signe Anderson zwanger is, wordt haar plaats al snel ingenomen door Grace Slick. Zij stapt over uit de groep Great Society en neemt twee nummers mee die ze al eerder met haar oude groep heeft opgenomen. Beide nummers, Somebody To Love en White Rabbit, worden twee jaar later de grootste hits van Jefferson Airplane.

Louis_satchmo_armstrongLouis 'Satchmo' Armstrong overlijdt op 6 Juli 1971 in New York aan de gevolgen van een hartaanval, twee dagen eerder heeft zijn verjaardag nog gevierd. Louis Daniel Armstrong wordt geboren op 4 Augustus 1901 (hoewel hij zelf altijd gedacht heeft op 4 Juli 1900) in New Orleans en is dé bekendste trompettist in de jazzgeschiedenis. Hij heeft er voor gezorgd dat de jazz sociaal aanvaard wordt. Daarnaast is Armstrong ook grondlegger van een nieuwe stijl, de Swing. Zijn bijnaam Satchmo of Satch is een afkorting voor Satchelmouth (buidelmond). Hij is ook bekend als Dippermouth, net als Satchmo een referentie aan zijn grote mond. Louis Armstrong is vooral bekend van zijn liedjes, waarvan It's A Wonderful World, Hello Dolly en It Takes Two To Tango, die hij met zijn karakteristieke, rauwe stem vertolkt, wel de bekendste zijn. Louis Armstrong is 70 jaar geworden.

De_martinosOp 6 Juli 1968 bereikt de single Moest Dat Nou? van The Martino's de zestiende plaats in de Nederlandse Top 40. Moest Dat Nou? is op 8 Juni 1968 op 33 binnengekomen. The Martino's is geen bestaande groep. Moest Dat Nou? is een grap van de Delftse groep After Tea. Tijdens plaatopnamen krijgen toetsenist Hans van Eijck en zanger/gitarist Polle Eduard het idee om een liedje in de stijl van de succesvolle Limburgse groep De Heikrekels te maken. Op de B-kant van Moest Dat Nou? staat het instrumentale Avondrood.

Met een optreden in Kansas City, op 6 Juli 1984 beginnen The Jacksons aan hun Victory Tour. In totaal geven zij vijfenvijftig concerten in 23 Amerikaanse steden. Het laatste is op 9 December 1984 in Los Angeles. Deze Victory Tour levert de broers vijf miljoen dollar de man op. Michael Jackson schenkt zijn gage aan enkele goede doelen.
The_quarrymen_2The Quarrymen spelen op 6 Juli 1957 op een braderie van de St. Peters Parish-Church in Woolton, Liverpool. De groep bestaat uit Eric Griffiths (gitaar), Colin Hanton (drums), Rod Davis (banjo) John Lennon (zang/gitaar), Pete Shotton (wasbord) en Len Garry (bas) Na dit optreden wordt Paul McCartney door een gezamenlijke vriend, Ivan Vaughan, aan John Lennon voorgesteld. Op 18 Oktober 1957 wordt Paul McCartney officieel lid van The Quarrymen. Tijdens het optreden op de braderie van de St. Parish-kerk worden de nummers Baby Let's Play House en Puttin' On The Style op de band vastgelegd. Deze bandopname van The Quarrymen brengt op 15 September 1994 bij een veiling in Londen $156.000 op. De band wordt te koop aangeboden door een Canadese zakenman die het meer dan dertig jaar in een kluis heeft bewaard. EMI Records is de nieuwe eigenaar.

The_hep_starsOp 6 Juli 1968 komt de single Sunny Girl van The Hep Stars op een 35ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. Op de B-kant staat het nummer No Response. Sunny Girl bereikt op 3 Augustus 1968 de vierde plaats. The Hep Stars zijn in 1963 opgericht door Lennart Hegland en Christer Petterson. Hegland en Pettersop hebben elkaar leren kennen tijdens hun diensttijd bij de Zweedse luchtmacht. Weldra komen zanger/gitarist Jan Frisk en toetsenist Hans Ostlund de groep versterken. Als Sven Hedlund bij The Hep Stars komt zingen, wordt de single Kana Kapila opgenomen. Kana Kapila is in 1961 eerst een hit voor de Belgische groep The Cousins. Begin 1965 stapt Hans Ostlund uit The Hep Stars, hij wordt opgevolgd door Benny Andersson. Andersson is degene die Sunny Girl geschreven heeft, en wordt later wereldberoemd met zijn volgende groep, ABBA.

Jackie Wilson staat op 6 Juli 1967 in de studio om het door hem zelf geschreven nummer (Your Love Keeps Lifting Me) Higher And Higher op te nemen. (Your Love Keeps Lifting Me) Higher And Higher komt op 12 Augustus 1967 binnen in de Billboard Hot 100, en bereikt de zesde plaats. In Nederland komt de (Your Love Keeps Lifting Me) Higher And Higher twee jaar later niet verder dan een notering in de Tipparade. Ook een her-uitgave komt in 1987 wederom niet verder dan een notering in de Tipparade.

Tammy_wynetteTammy Wynette treedt op 6 Juli 1978 in Florida in het huwelijk met haar manager George Richey. Het is het vijfde huwelijk voor de Country-zangeres. Tammy Wynette is van 1959 tot 1966 getrouwd met Euple Byrd. Uit dit huwelijk worden drie kinderen geboren. Hierna is zij twee jaar getrouwd met Don Chapel. Vervolgens is Tammy Wynette van 16 Februari 1969 tot 1975 gelukkig met country-zanger George Jones. Uit dit huwelijk wordt één kind geboren. In 1976 is Tammy Wynette nog korte tijd getrouwd met Michael Tomlin. Zij is op 6 April 1998 overleden. Tammy Wynette is 55 jaar geworden.

Olivia, de weduwe van George Harrison, biedt op 6 Juli 2002 hun huis in Henley-on-Thames in het Engelse Oxfordshire te koop aan. De vraagprijs is twintig miljoen pond sterling. Olivia Harrison zegt niet langer in het huis te kunnen wonen, omdat zij teveel nare herinneringen heeft aan de moordaanslag van de schizofrene Michael Abram, die in December 1999 het huis is binnengedrongen. George Harrison is op 29 November 2001 aan kanker overleden.

Op 6 Juli 1964 wordt door President Soekarno van Indonesixc3xab het Beatles-kapsel verboden. Tijdens een toespraak over economische aangelegenheden verklaart Soekarna zegt hij: "Ik geef de politie opdracht jongeren met Beatles-haar onmiddellijk naar de kapper te sturen".

Bon Jovi staat op 6 Juli 1995 voor een eenmalig concert in een uitverkochte Kuip in Rotterdam. Het voorprogramma wordt verzord door Thunder, Little Steven en Snakepit. Snakepit is de nieuwe groep van Slash, de voormalige gitarist van Guns N' Roses.

Bill_haleyBill Haley wordt op 6 Juli 1925 in Highland Park in Michigan geboren als William John Clifton Haley jr, en wordt van jongs af aan door muziek omringt. Zijn vader speelt banjo en zijn moeder speelt piano. In 1938 begint Bill Haley met optredens te geven, waarbij hij zichzelf op gitaar begeleidt. Op zijn 18de neemt Haley zijn eerste plaatje, het nummer Candy Kisses op, en vanaf 1948 zingt hij bij The Four Aces Of Western Swing. Met The Saddlemen neemt hij in 1949 enkele platen op. In 1950 tekent Haley een platencontract bij Essex. Voor deze maatschappij neemt Haley een een aantal country-nummers op. De platen verkopen echter erg slecht. Bill Haley is er intussen van overtuigd geraakt dat snellere nummers, die de jongeren kunnen meezingen, dansen en klappen wel succes zouden brengen. In 1952 formeert hij zijn eigen groep Bill Haley & His Comets. Van het nummer Rock The Joint worden 75000 exemplaren verkocht. In 1954 verlaat Bill Haley platenmaatschappij Essex en tekent bij de maatschappij Decca. Milt Gabler wordt zijn nieuwe producer. Shake, Rattle And Roll wordt zowel een grote hit in de Verenigde Staten als in Engeland. Rock Around The Clock wordt voor de tweede keer uitgebracht in 1955 en is het grote kassucces voor Bill Haley & His Comets. In 1955 en 1956 is Bill Haley de populairste zanger van Amerika en verkoopt meer dan 60 miljoen platen. Na Rock Around The Clock halen 12 andere nummers ook de topveertig in Amerika, waaronder: See You Later Alligator, Burn That Candle, Dim Dim The Lights, Razzle-Dazzle en R-O-C-K. In de jaren zestig en zeventig blijft Bill Haley teren op zijn oude successen. Vooral in Europa is hij een graag geziene gast op Revival-festivals. Op 9 Februari 1981 overlijdt Bill Haley in Harlingen, Texas aan de gevolgen van een hartaanval. In 1987 wordt Bill Haley postuum geintroduceerd in de Rock And Roll Hall Of Fame. Bill Haley is 55 jaar geworden.

Op 6 Juli 1966 is er opschudding rond The Rolling Stones, in Syracuse in de staat New York stelt de politie een onderzoek in naar de gebeurtenissen tijdens een optreden van The Rolling Stones, in de plaatstelijke War Memorial Hall. Volgens ooggetuigen zou Mick Jagger namelijk een Amerikaanse vlag over het podium hebben gesleepd, en dat is in Amerika verboden. Twee dagen later wordt de groep dan ook beschuldigd van het schenden van The Stars And Stripes.

Bjrn_ulvaeus_en_agnetha_fltskogBjorn Ulvaeus en Agnetha Faltskog trouwen op 6 Juli 1971 met elkaar in het Zweedse dorp Verum in de provincie Skåne. Zij hebben elkaar in de zomer van 1969 ontmoet. Agnetha is in haar thuisland dan all een bekende zangeres, met twee solo albums en diverse singles op haar naam. Ook Bjorn is geen onbekende meer in Zweden, omdat hij lid is geweest van de Hootenanny Singers, één van de populairste Zweedse groepen uit de jaren zestig. Het huwelijk houdt maar zeven jaar stand. Bjorn en Agnetha krijgen twee kinderen: Linda (23 Februari 1973) en Christian (4 December 1977). Tijdens de kerstdagen van 1978 maakt het echtpaar bekend dat ze gaan scheiden. Wel blijven ze beiden lid van Abba.

Op 6 Juli 1968 gaat in Woburn Abbey in het Engelse graafschap Bedfordshire het twee dagen durende Woburn Music Festival van start. Voor de prijs van twee pond sterling is men getuige van optredens van ondermeer Donovan, Fleetwood Mac, Pentangle, Alexis Korner, Family, T. Rex en The Jimi Hendrix Experience.

Van_mccoyVan McCoy, componist en producer, overlijdt op 6 Juli 1979 in Englewood, New Jersey aan een hartaanval. Van Allen Clinton McCoy wordt geboren op 6 Januari 1940 in Washington D.C. en begint zijn  muzikale carierre in het Metropolitan Baptist Church Choir in zijn geboorteplaats. Hoewel Van McCopy nummers schrijft voor bekende artiesten, zoals: Baby I'm Yours voor Barbara Lewis, This Is It voor Melba Moore, Baby Don't Change Your Mind, Home Is Where The Heart Is en Come Back And Finish What You Started voor Gladys Knight & The Pips, en als producent verantwoordelijk is voor hits van The Shirelles, Gladys Knight & The Pips, Aretha Franklin en The Drifters, dankt hij zijn grootste bekendheid aan zijn wereldhit The Hustle uit 1975. De single, die hij samen met het Soul City Symphony maakt, haalt de nummer 1 positie in de Billboard hot 100. In Engeland wordt de tweede plaats bereikt. In Nederland komt The Hustle op 16 Augustus 1975 de Top 40 binnen, en haalt uiteindelijk de vierde plek.Van McCoy is 38 jaar geworden.

Op 6 Juli 2001 worden, tijdens een veiling in Engeland, een paar Salvatore Ferragamo-sandalen van Elton John verkocht voor een bedrag van twintigduizend pond sterling. Hiermee zijn dit de duurste sandalen ooit, die tijdens een veiling verkocht zijn. De opbrengst is bestemd voor het Elton John Aids-Fonds.

Alternate_titleDe korte promotie en concert tour van The Monkees in Engeland is op 6 Juli 1967 weer over wanneer de groep vanuit Engeland terug keert naar de Verenigde Staten. Davy Jones, Micky Dolenz, Peter Tork en Michael Nesmith zijn op 29 Juni 1967 in Londen aangekomen voor promotie en enkele optredens. Vanaf 30 juni 1967 treden zij drie avonden op in de Wembley Empire Pool in Londen. Lulu verzorgt het voorprogramma. Daarnaast hebben The Monkees ontmoetingen met diverse Britse collega's en winkelen zij op Kingxe2x80x99s Road in Londen op zoek naar hippe kleding. In de Britse hitparade staan The Monkees hoog genoteerd met Alternate Title (Randy Scouse Git), die op 22 Juli 1967 een tweede plaats bereikt.

Dear Ann van de George Baker Selection bereikt op 6 Juli 1970 een 93ste plaats in de Billboard Hot 100. Dear Ann is uitgebracht als opvolger van de Amerikaanse top 20-hit Little Green Bag. Dear Ann is op 20 Juni 1970 binnengekomen en staat slechts twee weken genoteerd.

No_securityOp 6 Juli 1998 geven The Rolling Stones het laatste van vier concerten in de Amsterdam Arena. De Stones zijn bezig aan het Europese gedeelte van hun Bridges To Babylon-wereldtournee. Op 1 Juli 1998 is het eerste optreden in de Amsterdam ArenA. Op 3 November 1998 verschijnt het album No Security, wat live is opgenomen tijdens de Bridges To Babylon-wereldtournee. Opvallend op No Security is het duet van Mick Jagger samen met Dave Matthews in Memory Hotel. Taj Mahal is te horen in Corrina en Joshua Redman speelt een saxofoon-solo in Waiting For A Friend. No Security komt op 14 November 1998 de Nederlandse Top 100 binnen, en weet een elfde plaats te bereiken.

Keep_yourself_aliveKeep Yourself Alive, de eerste single van de, dan nog, onbekende groep Queen wordt op 6 Juli 1973 uitgebracht. De groep is in 1968 door Brian May opgericht, onder de naam Smile. De naam wordt in 1970 veranderd wanneer Freddy Mercury zich bij Smile aansluit. Keep Yourself Alive is geschreven door Brian May. Ook de B-kant Son And Daughter is een compositie van Brian May. Keep Yourself Alive haalt de hitparade niet.

Op 6 Juli 1999 wordt East 17 door hun platenmaatschappij London (Universal) aan de kant gezet. Van het laatste album van East 17 zijn slechts twintigduizend exemplaren verkocht. East 17 bestaat uit Tony Mortimer, John Hendy, Terry Coldwell en Brian Harvey. De groep heeft in 1992 haar eerste hit met House Of Love.

Syreeta_wrightSyreeta Wright overlijdt op 6 Juli 2004 aan de gevolgen van borstkanker. Syreetha Wright wordt geboren op 3 Augustus 1946 in Pittsburgh, en begint haar loopbaan in de jaren zestig als secretaresse bij de platenfirma Motown Records. Daar ontmoet ze Stevie Wonder met wie zij van 14 September 1970 tot en met 1972 getrouwd is geweest. Later hertrouwt ze met de bassist Curtis Robertson Jr. Stevie Wonder produceert ook haar eerste twee albums, en schrijft mee aan sommige van haar hits meeschreef, waaronder Your Kiss Is Sweet, Spinnin' And Spinnin' en Harmour Love, waarop Stevie ook de backing vocals doet. Samen met Stevie Wonder schrijft Syreetha Wright ondermeer Signed, Sealed, Delivered (I'm Yours) (1970) en If You Really Love Me (1972), beide hits voor Stevie Wonder, en It's A Shame (1971), een hit voor de Spinners. Haar grootste hit is een duet met Billy Preston, With You I'm Born Again uit 1980, dat in Amerika op Nummer 4, en in Groot-Brittannie op Nummer 2 in de hitparade terecht komt. Dit duet met Billy Preston wordt gebruikt in de film Fast Break uit 1979. IN totaal neemt Syreetha Wright zes solo-albums op die allen op labels van het Motown-concern verschijnen, en twee duet-albums, met Billy Preston en met G.C. Cameron. In 1983 verschijnt haar laatste album, geproduceerd door Jermaine Jackson, waarna ze zich terugtrekt uit de showbusiness, om haar aandacht helemaal te richten op haar gezin. Syreeta Wright is 58 jaar geworden.

Op 6 Juli 1963 wordt door de Britse commerciele omroep ABC een zomerse aflevering van Thank Your Lucky Stars uitgezonden. Presentator Pete Murray laat eerder gemaakte opnamen zien van Craig Douglas, The Springfields, Mr. Acker Bilk & His Paramount Jazz Band, Rolf Harris, Dorothy Baker en Johnny Kidd & The Pirates. Op dezelfde dag worden opnamen gemaakt voor de uitzending van 13 Juli 1963. The Rolling Stones staan voor de tweede keer in hun carriere in Thank Your Lucky Stars. Zij spelen Come On, een liedje van Chuck Berry. Er zijn ook optredens van Helen Shapiro, Johnny Cymbal, The Viscounts, Mickie Most, Patsy Ann Noble en The Cadets.


Op 6 Juli 1966 onstaat er een rel rond The Beatles, over de wijze waarop de groep zou zijn behandeld op de Filipijnen, waar ze op 4 Juli 1966 twee concerten hebben gegeven in het Araneta Collosseum in Manila. Gedurende hun driedaagse verblijf in het land, zou de groep opzettelijk zijn tegengewerkt, omdat ze geweigerd hebben om een receptie bij te wonen die was georganiseerd door de vrouw van President Marcos. De klachten worden zodanig serieus genomen, dat de Britse Ambassade in Manila, op 6 Juli 1966, een officiele klacht indient bij de Filipijnse regering.


Muziek Jarige Op 6 Juli

1925: Bill Haley - Zanger USA († 9 Feb. 1981)
1937: Gene Chandler (Eugene Dixon) - Soul Zanger USA
1939: Jet Harris (Terence Harris) - The Shadows Bas
1945: Rik Elswit - Dr. Hook Gitarist
1949: Mike Shrieve - Santana Drums
1952: David Smith - Real Thing Zanger
1952: Nanci Griffith - Zangeres USA
1952: Graham Oliver - Saxon Gitaar
1956: Kenny G (Kenneth Gorelick). - Saxofonist USA
1959: John Keeble - Spandau Ballet Drums
1961: Robert Heaton - New Model Army Drums
1963: Tim Bricheno - All About Eve Gitaar
1965: Eddie Campbell - Texas Toetsen
1967: Heather Nova - Zangeres USA
1969: Michael Grant - Musical Youth Zanger
1976: 50 Cent (Curtis Jackson) - Rapper USA

bronnen: planet.nl,thisday,whathappened,hitlijsten,goldmine,ea

Geen opmerkingen:

Een reactie posten