Zoeken in de muziekgeschiedenis

23 jun. 2012

Muziekgeschiedenis van 24 Juni

IratuckerDe Amerikaanse gospelzanger Ira Tucker overlijdt op 24 Juni 2008 in South Carolina, Amerika aan de gevolgen van een hartziekte. Ira B. Tucker wordt op 17 Mei 1925 in Spartanburg, South Carolina geboren. In 1938 gaat hij als 13-jarige bij The Dixie Hummingbirds zingen. The Dixie Hummingbirds is een gospel-formatie die tien jaar eerder in Greenville, South Carolina, USA door James B. Davis en zijn klasgenoten is opgericht. De komst van Tucker is voor Decca Records aanleiding om een platencontract met de groep af te sluiten. De getalenteerde Tucker is de onbetwiste showman van het gezelschap, dat een inspiratiebron wordt voor vocalisten als The Golden Gate Quartet. Ook latere sterren als Jackie Wilson, The Temptations, James Brown, Stevie Wonder en Al Green laten zich beinvloeden door Ira Tucker en The Dixie Hummingbirds. Ook het blanke publiek raakt uiteindelijk geinteresseerd in de zwarte zangers nadat zij hebben opgetreden in de New Yorkse nachtclub Cafe Society (1942) en op het Newport Folk Festival (1966). Wereldberoemd wordt de gospelgroep in 1973 door de samenwerking met Paul Simon en de hit Loves Me Like A Rock van het album There Goes Rhymin' Simon. The Dixie Hummingbirds bestaan dan naast Ira Tucker, uit de zangers William Bright en Carlton Lewis III, zanger/gitarist Lyndon Baines Jones, bassist Cornell McKnight en zanger/drummer Torrey Nettles. Het tijdschrift Ebony roept de groep in 1978 uit tot de beste gospelgroep ter wereld. The Dixie Hummingbirds worden in 2000 met het in 1946 op de plaat gezette Amazing Grace opgenomen in de Grammy Hall of Fame. In Februari 2008 verschijnt de gefilmde documentaire The Dixie Hummingbirds (Eighty Years Young. De film wordt later op DVD uitgebracht en bevat o.m. interviews met Ira Tucker die dan maar liefst zeventig jaar deel heeft uitgemaakt van de formatie. Ira Tucker is 83 jaar geworden.

GlastonburyHevig onweer en stormachtige regenbuien zorgen op vrijdag 24 Juni 2005 voor een flinke chaos tijdens het begin van het Glastonbury Festival in het Britse Somerset. Delen van het festivalterrein komen volledig blank te staan en de opening van het festival moet uren worden uitgesteld, mede door kortsluitingen en het totaal wegvallen van elektriciteit bij de podia. Op het terrein zijn dan al ruim 110.000 bezoekers bijeen. Vele tientallen daarvan zien hun tenten wegdrijven en op sommige plekken staat het water tot borsthoogte. Enkele festivalgangers zwemmen zelfs over het campingterrein om hun bezittingen nog proberen te redden. Zaterdag 25 Juni 2005 zijn de grootste problemen voorbij, al moeten de festivalbezoekers zich voort bewegen door dikke lagen modder. Er raakt niemand gewond en de benadeelden worden voorzien van schone, droge kleding en een nieuwe tent. Festivaloprichter Michael Eavis is blij dat iedereen er zonder kleerscheuren vanaf is gekomen: "Iedereen is veilig en nu moeten we zorgen dat we weer wat vrolijker worden en ons gaan vermaken. Als je zo'n uitdaging krijgt, wordt men wakker en dat verbetert de stemming. Kom gewoon naar het festival, maar breng wel je laarzen mee." Het rockfestival duurt tot en met Zondag 26 Juni 2005. Optredende groepen zijn ondermeer Elvis Costello, Coldplay, Keane, White Stripes, New Order, Doves, The Killers en Basement Jaxx. Live 8 organisator Bob Geldof is aanwezig om het publiek toe te spreken om campagne te voeren voor de arme landen. Iedereen wordt om 16.00 uur op 26 Juni opgeroepen om elkaars handen vast te houden om zo zijn steun te betuigen voor Geldof's Make Poverty History project.

Op 24 Juni 1988 wordt Earl Falconer, de bassist van UB40, veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf voor het veroorzaken van de dood van zijn broer Ray bij een auto ongeluk. Ray Falconer, die als producer voor UB40 werkzaam is, komt in November 1987 om het leven wanneer Earl zijn wagen tegen een fabrieksmuur in Birmingham rijdt.

Kanye_westgalbetawards08Kanye West valt op 24 Juni 2008 tijdens de uitreiking van Black Entertainment Television-Awards in het Shrine Auditorium in Los Angeles, Californie tweemaal in de prijzen. De rapper krijgt de beeldjes voor beste mannelijke hiphop-artiest en beste samenwerking voor zijn nummer Good Life met T-Pain. Gaat de bedankspeech van West meestal over zichzelf. Deze keer gaat het anders en hemeld hij zijn collega T-Pain op. "I'd like to thank T-Pain for gettin' on the record with me. This man's a genius. What he does, what he writes...we're blessed to be in this man's presence." Om er dan in één adem aan toch aan toe te voegen: "I'll let y'all know because I'm one of the kings of this game. My opinion counts." De show rond de uitreiking wordt geopend door Usher. Andere optredende artiesten zijn Alicia Keys, T-Pain en TLC. Beste vrouwelijke hiphop artiest is Missy Eliot. In de r&b-categorie gaan Alicia Keys en Chris Brown er met de prijs vandoor. Bij de acteurs krijgen Halle Berry en Denzel Washington de eer. De jaarlijkse BET Awards is een Amerikaanse awardshow waarin met name muziekprijzen worden uitgereikt. Toch wordt er ook een prijs uitgereikt aan de beste acteur en beste actrice. De BET Awards zijn in 2001 opgericht door Black Entertainment Television (BET), een Amerikaans televisienetwerk dat zich richt op jonge Afro-Amerikanen.

RedhotchilipeppersconcertOp 24 Juni 2007 geven de Red Hot Chili Peppers een concert in het Goffertpark in Nijmegen. Het voorprogramma wordt verzorgd door Mickey Avalon en Dirty Pretty Things, de band van voormalig The Libertines-lid Carl Barât. De Red Hot Chili Peppers spelen de volgende setlist: Can't Stop, Dani California, Under The Bridge, 21st Century, Parallel Universe, Snow, Songbird, Get On Top, Emit Remmus, So Much I, Don't Forget Me, Hump De Bump, Californication, By The Way, C'mon Girl en Give It Away. Een groot aantal nummers is afkomstig van het laatste album Stadium Arcadium. Dit album is in de week dat de Red Hot Chili Peppers in Nederland spelen bekroond met Platina. In Nederland betekent dat dat er meer dan 70.000 exemplaren van Stadium Arcadium verkocht zijn sinds het album op 5 Mei 2006 in Nederland is verschenen.

Welcometour1975Een grote speelgoedbox, die als attribuut op het toneel gebruikt wordt gedurende de Welcome To My Nightmare tournee, valt op 24 Juni 1975 tijdens een show in Vancouver, Canada bovenop Alice Cooper, waardoor hij voorover van het podium de veiligheidshekken invalt. Alice Cooper klimt weer op het podium, gaat verder met de show, maar besluit na een paar nummers te stoppen, en zich te laten behandelen in het ziekenhuis. Daar aangekomen blijkt hij een hersenschudding opgelopen te hebben, alsmede een paar gebroken ribben. Ook krijgt hij vijftien hechtingen in een hoofdwond. De show op 26 Juni 1975 in het Coliseum in Edmonton, Canada gaat gewoon door. Maar na 35 minuten zakt Alice Cooper in elkaar vanwege ademhalingsmoeilijkheden. Het optreden wordt verder afgelast, en bezoekers krijgen hun geld terug. Twee dagen later op 28 Juni 1975 tijdens het optreden in de Metropolitan Sports Arena in Minneapolis, gaat het al wat beter, hoewel met moeie speelt Alice Cooper de volledige show. De rest van de Welcome To My Nightmare Tour verloopt zonder incidenten en wordt op 20 September 1975 afgesloten in de Westhaller in Dortmund, Duitsland.

Op 24 Juni 1989 geeft Paul Simon voor de eerste keer in zijn carierre een concert in Rusland. Voor 5000 bezoekers geeft de zanger, in het Gorky Park in Moskou, een optreden als onderdeel van zijn Graceland tournee.

De Engelse krant The London Sunday Times bericht op 24 Juni 1995 dat George Michael een overeenkomst heeft gesloten met Steven Spielberg's Dreamworks en Virgin Records. Beide bedrijven kopen Michael's contract van Sony af, en George kan de studio in om, voor het eerst in vijf jaar, weer een album op te nemen.

Tim Krekel De Amerikaanse rockmusicus en singer-songwriter Tim Krekel overlijdt op 24 Juni 2009 in Louisville, Kentucky aan de gevolgen van kanker. Tim Krekel wordt op 10 Oktober 1950 in Louisville, Kentucky geboren. Op zijn 13e wordt hij profesioneel artiest wanneer hij voor een optreden op het dak van het zwembad van Fountain Ferry Park 35 dollar cent krijgt uitbetaald. Door de jaren heen speelt Krekel in bands als The Octaves en Dusty. Hij gaat op tournee met Billy Swan (Hit in 1974 - I Can Help) en neemt met Jimmy Buffett het album Son Of A Son Of A Sailor op. Platen maakt hij verder ondermeer met The Sluggers en The Groovebillys. Daarnaast schrijft Krekel songs voor ondermeer Dr. Feelgood (No MO Do Yakamo), Crystal Gayle, Delbert McClinton (Blues As Blues Can Get), The Nitty Gritty Dirt Band (It's A New Day, Jealous Moon), Patty Loveless en Shakin' Stevens (Turning Away). Krekel brengt onder zijn eigen naam acht albums uit: Crazy Me (1979), Over The Fence (1986), Out Of The Corner (1991), L&N (1998), Underground (1999), Happytown (2002) en World Keeps Turnin' (2006). Het laatste muzikale wapenfeit van Tim Krekel is het album Soul Season (2007), waarop hij wordt geassisteerd door Michael Webb en zijn eigen Tim Krekel Orchestra. In Maart 2009 wordt er kanker bij hem geconstateerd. Tim Krekel is 58 jaar geworden.

Whitney houston debut album Op 24 Juni 1985 wordt het titelloze debuutalbum van Whitney Houston goud in Amerika. Uiteindelijk krijgt de zangeres negen keer platina voor deze LP. Het titelloze album staat vanaf  8 Maart 1985 veertien weken op de eerste plaats in de albumlijst van Billboard. Op de LP staan de volgende nummers: You Give Good Love, Thinking About You, Someone For Me, Saving All My Love For You, Nobody Loves Me Like You Do, How Will I Know, All At Once, Take Good Care Of My Heart, The Greatest Love Of All en Hold Me.

Eddie_vedderPearl Jam zanger Eddie Vedder moet op 24 Juni 1995 wegens een buikgriep voortijdig het podium verlaten tijdens een concert in Golden Gate Park, San Francisco. De groep doet een beroep op Neil Young om het concert af te maken. Young zou eigenlijk alleen een kort gastoptreden verzorgen, maar speelt nu ruim anderhalf uur met de groep. De fans zijn er niet echt blij mee. Meer dan de helft van het publiek vertrekt wanneer Neil Young de microfoon over neemt. De volgende dag zegt Pearl Jam overigens het restant van hun tournee af. De aankondiging valt samen met het bericht dat de politie van San Diego de Pearl Jam concerten die op 26 en 27 Juni in die stad zouden worden gegeven uit veiligheidsoverwegingen heeft verboden.

Op 24 Juni 2001 gaat in het Beatrix Theater in Utrecht de Nederlandse versie van de musical Saturday Night Fever in premiere. De laatste voorstelling wordt gegeven op 23 Februari 2003. Tijdens de 601 opvoeringen worden 325 verschillende outfits, 267 paar schoenen en 80 pruiken gebruikt. De hoofdrol van Tony Manero (in de film een rol van John Travolta) wordt gespeeld door de Joost de Jong. Chantal Janzen is zijn vriendin, Stephanie Mangano. De rol van de diskjockey Monty wordt bijna twee jaar lang afwisselend gespeeld door Michael Diederich, Carlo Boszhard, Tony Neef en Danny Rook.

Vanaf 24 Juni 1965 ligt het tweede boek van John Lennon, A Spaniard In The Works, in de Engelse boekhandel. Het boek is een uitgave van Jonathan Cape. Op dezelfde dag geven The Beatles een concert in het Velodromo Vigonelli in Milaan, Italie

CatalogOp 24 Juni 1999 houdt Eric Clapton uitverkoop voor het goede doel. Bij Christie's in New York laat hij 100 gitaren uit zijn prive verzameling veilen, om geld in te zamelen voor The Crossroads Centre in Antigua, een door hem in 1998 opgerichte en gesponsorde drugskliniek. Een Fender Stratocaster uit 1956, die de bijnaam Brownie draagt, veranderd voor $497.500 van eigenaar. Het instrument, dat is gebruikt bij het opnemen van het nummer Layla, is nu te bewonderen in het EMP museum in Seattle, Washington. De gehele veiling leverd bijna 5 miljoen dollar op. De opbrengst gaat naar The Crossroads Centre. Op 24 Juni 2004 houdt Eric Clapton opnieuw uitverkoop voor het goede doel. Bij Christie's komen opnieuw een aantal instrumenten van de gitarist onder de hamer. Het belangrijkste item is deze keer een Fender Stratocaster uit 1956, die de bijnaam Blackie draagt. Blackie is de lievelingsgitaar van Eric Clapton, die hij zelf samengesteld heeft uit drie andere Stratocasters. Het instrument is onder meer te zien op de cover van het album Slowhand (1977). Het veilinghuis Christies hoopt maximaal 150.000 dollar (123.600 euro) te kunnen krijgen voor het instrument, maar wanneer de gitaar onder de hamer gaat, wordt er als een gek geboden. De Amerikaanse winkelketen The Guitar Center betaald uiteindelijk het recordbedrag van 959.500 dollar (790.000 euro). Het is daarmee de duurste gitaar aller tijden. Blackie is slechts één van de 88 gitaren en andere spullen die onder de hamer komen. De veiling heeft in totaal bijna 7,5 miljoen dollar opgebracht. Dit is ongeveer anderhalf keer zoveel als de veiling van 1999. Ook hiervan gaat de opbrengst naar het door Eric Clapton opgezette Crossroads Centre,  een afkick-project voor alcohol- en drugsverslaafden op Antigua, een eiland in het Caribisch gebied.

Renxc3xa9 Froger geeft op 24 en 25 Juni 1995 twee uitverkochte In The Round concerten in de Rotterdamse Kuip. Ruth Jacott en Marco Borsato zijn enkele van zijn speciale gasten. 120.000 bezoekers zijn getuige van het nummer You've Got A Friend dat Rene samen met Ruth en Marco zingt. You've Got A Friend wordt later op single uitgebracht en haalt uiteindelijk de derde plaats in de Nedrelandse Top 40.

Op 24 Juni 1992 geeft de Hicksville High School op Long Island, New York alsnog het diploma aan Billy Joel. Vanwege het feit dat Billy Joel gedurende zijn schooltijd, vijfentwintig jaar geleden, veelvuldig zijn gymnastiek en Engelse lessen overslaat, is hij gezakt voor zijn eindexamen. Tijdens de speciale diploma uitreiking wordt het Billy Joel nummer Summer Highland Falls gezongen door het koor van de school.

Sexual van de Nederlandse zangeres Amber (Marie Cremers) komt op 24 Juni 2000 de Engelse hitparade binnen. Sexual komt tot een teleurstellende 34ste plaats.

Tin_machineOp 24 Juni 1989 staat Tin Machine voor een concert in Paradiso in Amsterdam. Tin Machine, de groep rond David Bowne is tien dagen eerder in The World in New York aan een wereldtournee begonnen. Dze tour wordt op 4 November 1989 met een concert in Moby Dicks in Sydney, Australie afgesloten. Tin Machine eigenlijk een hobby-bandje van David Bowie dat verder bestaat uit de Reeves Gabrels (gitaar), Kevin Armstrong (gitaar), Tony Sales (bas) en Hunt Sales (drums) Het eerste, titelloze, album van Tin Machine komt op 3 Juni 1989 de Nederlandse Album Top 100 binnen, en bereikt de zestiende plaats.

Sour_milk_seaJackie Lomax begint op 24 Juni 1968 in Studio 3 van de Abbey Road Studio in Londen met de opnamen van Sour Milk Sea. Deze single van de voormalig Undertakers zanger wordt geproduceerd door George Harrison. De opnamen worden in de Trident Studio in Londen afgemaakt. Sour Milk Sea is één van de eerste singles die door Apple, de platenmaatschappij van The Beatles, worden uitgebracht. Sour Milk Sea komt op 12 Oktober 1968 op 34 binnen in de Nederlandse Top 40, en is een week later alweer uit de lijst verdwenen.

Op 24 Juni 2004 wordt in het nieuwe Walt Disney Concert Hall in Los Angeles een benefietconcert voor de Democratische presidentskandidaat John Kerry gehouden. Buiten wordt door een groepje Bush-aanhangers gedemonstreerd. Topattractie is Barbra Streisand en Neil Diamond. Voor het eerst in 24 jaar treden zij samen op. Streisand en Diamond zingen ondermeer hun hit You Don't Bring Me Flowers. Ook country-icoon Willie Nelson is van de partij. Onder het publiek bevinden zich ondermeer de acteurs Robert de Niro en Ben Affleck. De avond levert de verkiezingskas van John Kerry ruim vier miljoen euro op.

The_syndicate_of_soundThe Rolling Stones beginnen op 24 Juni 1966 met een optreden in de Manning Bowl in Lynn, Massachusetts aan hun vijfde Amerikaanse tournee. De kaartjes voor de meeste optredens liggen tussen de tweeeneenhalf en vijf dollar. Alleen voor het optreden in het tennisstadion van Forrest Hill, New York zijn de kaartjes duurder, tien dollar. Het gevolg is dat Forest Hills maar voor 70% verkocht raakt. De tournee wordt op 28 Juli 1966 afgesloten met een concert in het International Sports Centre in Honolulu op Hawaii. Tijdens deze tour wordt er voor het eerst opgetreden in de staten Virginia, Missouri, Oregon, Utah en Hawaii. Hoewel de Stones minder optredens geven dan hun vorige tour door Amerika, wordt er wel meer geld verdiend. In totaal levert hun 5de Amerikaanse tour ruim $750.000 op. In het voorprogramma staan ondermeer The McCoys, The Standells, The Tradewinds, The Ugly Duckings, The Rogues, The Syndicate Of Sound (foto) en The Rondells.

Johnny Cash staat 24 Juni 1998 weer het eerst, sinds een lang ziekbed weer, op het podium. In het Ryman Auditorium in Nashville zingt Cash ondermeer met Kris Kristofferson het nummer Sunday Morning Come Down. Na afloop krijgt Johnny Cash een staande ovatie.

Whole Lotta Shakin' Goin' On van Jerry Lee Lewis komt op 24 Juni 1957 binnen in de Billboard Top 100. Whole Lotta Shakin' Goin' On is geschreven door Dave Williams en Sonny David en in 1954 als eerste opgenomen door Big Maybelle, die daarbij begeleidt wordt door het orkest van Quincy Jones. Op de B-kant van de vesrie van Jerry Lee Lewis staat It'll Be Me. Op 9 september 1957 bereikt de debuutsingle van Jerry Lee Lewis een derde plaats.

Nieuwe_oogst_2De eerste van drie nieuwe afleveringen van het programma Nieuwe Oogst wordt op 24 Juni 1964 rechtstreeks op televisie uitgezonden vanuit Concordia in Bussum. Het talentenjacht programma van de AVRO wordt geproduceerd door Gerrit den Braber en Fred Oster. Ageeth Scherphuis is de presentatrice en het combo staat o.l.v. Ruud Bos. In de uitzending van 24 Juni 1964 speelt de Amsterdamse beatgroep Johnny Kendall & The Heralds Sinds Ik Jou Daar Zag Staan, een slechte vertaling van I Saw Her Standing There van The Beatles. De jury (Bep Ogterop, Pim Jacobs, Karel Prior en Skip Voogd) vindt het verschrikkelijk! Vol lof is de jury over de 17-jarige Rotterdamse magazijnbediende Andre Kyvon die met een bandrecorder op het toneel staat! Hij noemt zichzelf Andre van Duin en doet een bandparodie, die bestaat uit een audio-montage van fragmenten van ondermeer Wim Kan, Toon Hermans en Surfin' Bird van The Trashmen. Andre Van Duin krijgt een contract bij Philips waar een van zijn eerste singles het nummer Stoelen Stoelen is (een bewerking van Woolly Bully van Sam The Sham & The Pharaohs), met op de b-kant Moet Ik Lopen? (een bewerking van She's About A Mover van het Sir Douglas Quintet). In 1965 wordt Andre van Duin beroepsartiest, en groeit later uit tot Nederlands volksartiest nummer één.

Op 24 juni 1990 verlaat toetsenist Roger O' Donnell de groep The Cure. O'Donnell wordt opgevolgd door Perry Bamonte. Roger O'Donnell komt in 1987 The Cure versterken, wanneer hij de vertrekkende Lol Tolhurst vervangt. In 1995 sluit O'Donnell zich opnieuw aan bij The Cure. Wanneer hij begin Mei 2005 begint aan de opname van zijn solo-album The Truth In Me, krijgt O'Donnell via de email te horen van leider Robert Smith dat hij niet meer nodig is en dat The Cure als trio verder gaat.

SamcopaVanaf 24 Juni 1964 staat Sam Cooke twee weken lang in de beroemde Copacabana Club in New York. Zijn optreden van 8 Juli 1964 wordt opgenomen en onder de naam Sam Cooke At The Copa in Oktober 1964 door platenmaatschappij RCA Records uitgebracht. Sam Cooke wordt tijdens deze shows bijgestaan door Cliff White en Bobby Womack (gitaar), Harper Cosby (bas), June Gardner (drums), Sticks Evans (percussie) en Joe Mele's Copacabana Band. Sam Cooke At The Copa komt op 31 Oktober 1964 binnen in de albumlijst van Billboard, en bereikt de 29ste plaats. Op dit album staan ondermeer Nobody Knows You When You're Down And Out, Try a Little Tenderness, You Send Me, If I Had a Hammer en Twistin' The Night Away.

George Martin treedt op 24 Juni 1966 in het huwelijk met Judy Lockhart Smith, de persoonlijk assistente van Parlophone-directeur Oscar Preuss. Preuss is degene geweest die George Martin heeft aangespoord te stoppen als uitvoerend artiest om bij EMI productie-assistent te worden. Voor George Martin is het zijn tweede huwelijk. Uit het huwelijk worden twee kinderen geboren, Lucy (1968) en Giles (1970). Sinds 1962 is George Martin de producer van The Beatles. De groep kan niet bij de huwelijksplechtigheid aanwezig zijn, omdat ze op tournee zijn in West-Duitsland. Op 24 Juni 1966 geven The Beatles twee optredens in Circus Krone in Munchen.

The_monkeesVanaf 24 Juni 1967 zijn The Monkees vijf dagen in Frankrijk om opnamen te maken voor een aflevering van hun televisieserie. Micky Dolenz, Peter Tork, Davy Jones en Michael Nesmith logeren in het George V Hotel in Parijs. Op 25 juni 1967 hebben The Monkees een vrije dag. Een dag later worden bij de Arc De Triomphe filmopnamen gemaakt voor de aflevering The Monkees In Paris. Op 27 juni 1967 zorgen The Monkees voor een verkeersopstopping als er wordt gefilmd op de Champs Elysées bij de Eiffeltoren. De filmopnamen worden op 28 juni 1967 afgerond tijdens een boottocht op de Seine. Rond half elf 's avonds vliegen The Monkees naar de Londense luchthaven Heathrow waar zij door zo'n driehonderd Britse fans worden verwelkomd. Bij hun hotel in de Londense wijk Kensington staan nog eens tweehonderd uitzinnige fans te wachten.

Op 24 Juni 1973 geeft The Blues Project een rexc3xbcnieconcert in het Central Park, New York. Dit optreden wordt gefilmd voor de muziekdocumentaire Reunion In Central Park. Alle originele Blues Project-leden (Al Kooper, Steve Katz, Roy Blumenfeld, Danny Kalb en Andy Kulberg) doen mee. Alleen Tommy Franders laat verstek gaan.

In het Zuiderpark in Den Haag wordt op 24 Juni 2007 de 27ste editie van het Parkpop Festival gehouden. Ondanks het natte weer zijn er 175.000 bezoekers die getuige zijn zijn van optredens van ondermeer Kim Wilde, de jarige Stevie Ann, Maria Mena en Het Metropole Orkest. Dit orkest opent het festival om een uur 's middags met de rappers Perry Mystique en El.Rod en de urban-formatie Nedertoon, de winnaars van XStage 2006.

TrioThe Richard Carpenter Trio (foto) wint met het instrumentale nummer Ice Tea, op 24 Juni 1965 de Sweepstakes Trophy tijdens The Battle Of The Bands, een talentenjacht in de Hollywood Bowl in Los Angeles. Opvallend aan dit trio is de vrouwelijke drummer. Het is Karen, de zus van Richard Carpenter. Richard en Karen Carpenter krijgen in April 1969, na veel afwijzingen van andere platenmaatschappijen, eindelijk een contract bij A&M Records. Dit wordt het begin van een lange samenwerking met Herb Alpert. In November 1969 komt het eerste album Offering uit. Deze LP zorgt echter nog niet voor een grote doorbraak, al is de Beatles cover Ticket To Ride een redelijk succes. Het echte grote succes komt in Mei 1970 met de single Close To You. Binnen enkele weken staat het op nummer 1 in de Amerikaanse Billboard en krijgen de Carpenters twee Grammy's voor deze single. Het tweede album van The Carpenters, Close To You wordt uitgebracht. Op dit album staan ook We've Only Just Begun wat een nummer twee hit wordt. Van dit nummer worden miljoenen platen verkocht. Na deze twee tophits hebben de Carpenters definitief  een plaats veroverd in de muziekwereld. Tussen 1970 en 1980 zijn de Carpenters de meest succesvolle groep in Amerika. Het album Singles 1969-1973 staat in Engeland twee jaar in de album top-100. In totaal hebben The Carpenters 3 nummer 1 hits in Amerika, 5 nummer 2 hits en in totaal 16 top 20 hits. Ze winnen 3 Grammy Awards, ontvangen vele gouden platen en hun concerten zijn wereldwijd uitverkocht.

Eddie_hardin_zak_starkeys_musical_vVanaf 24 Juni 1985 ligt het album Eddie Hardin & Zak Starkey's Musical Version Of Wind In The Willows in de platenwinkel. Zak Starkey is de zoon van Beatles-drummer Ringo Starr, en is zelf ook drummer. Samen met voormalig toetsenist van de Spencer Davis Group, Eddie Hardin heeft Starkey een groot deel van de nummers op deze plaat geschreven. Zak Starkey en Eddie Hardin worden op het album ondermeer vocaal bijgestaan door, Joe Fagin, Tony Ashton, Chris Thompson en Steve Hackett.

Natalie Maines treedt op 24 Juni 2000, in Las Vegas, in het huwelijk met acteur Adrian Pasdar. Voor de lead-zangres van het country-trio The Dixie Chicks is het haar tweede huwelijk. Eerder is Natalie Maines vanaf 9 Mei 1997 twee jaar getrouwd geweest met Michael Tarabay. Met Adrian Pasdar heeft Natalie Maines inmiddels twee kinderen, Jackson Slade (geboren 15 Maart 2001) en Beckett Finn (geboren op 14 Juli 2004).

 Kerry_katonaKerry Katona (foto) wordt op 24 Juni 2005 voor de derde keer in zes maanden voor behandeling opgenomen in de Priory-kliniek in Londen. De zangeres van Atomic Kitten is erg in de war nadat haar ex-vriendin Joanne Goodier haar van overmatig cocainegebruik heeft beschuldigt. In een interview met de zondagskrant News Of The World zegt Goodier "Kerry Katona is zichzelf aan het vermoorden met cocaxc3xafne". Kerry Katona ontkent elk gebruik van drugs. Na haar breuk met Bryan McFadden, de ex-zanger van Westlife, in December 2004 is Kerry Katona voor de eerste keer opgenomen. In januari 2005 keert zij terug naar de kliniek als bekend wordt dat haar ex-man een relatie heeft met de Australische zangeres Delta Goodrem. "Deze gemene beschuldigingen hebben haar kapot gemaakt. Wij weten allemaal hoe kwetsbaar zij is. Ook al is het waar, dan nog is het afschuwelijk om zoiets te doen. Kerry heeft nooit cocaine gebruikt", aldus Bryan McFadden. "Ik hoop dat haar vrienden tevreden zijn. Dit is het laatste dat zij kan hebben", aldus haar woordvoerder Max Clifford.

Op 24 Juni 1974 wordt de scheiding uitgesproken tussen Peter Allen en Liza Minnelli. Peter Allen en Liza Minelli zijn op 3 maart 1967 in New York getrouwd. Het is het eerste huwelijk voor de dochter van Judy Garland. In 1971 heeft Liza Minelli een relatie met Desi Arnaz Jr. En in 1973 gaat zij enige tijd om met Peter Sellers. Vier jaar later heeft Peter Allen een grote hit in Nederland met I Go To Rio. Peter Allen overlijdt op 18 Juni 1992, op 48-jarige leeftijd, aan de gevolgen van aids.

Madonna beeindigt op 24 Juni 1990 haar Amerikaanse gedeelte van de Blond Ambition tournee met een concert in de Meadowlands Arena van East Rutherford in de staat New Jersey. Het optreden draagt ze op aan de aan AIDS overleden artiest Keith Haring en de volgende dag doneert ze 300.000 dollar van de opbrengst aan de Amerikaanse stichting voor AIDS onderzoek.

For_your_eyes_onlyOp 24 Juni 1981 beleeft, in het Odeon Theatre in Londen, de film For Your Eyes Only haar wereldpremiere. In deze twaalfde James Bond-film wordt de hoofdrol van geheim-agent 007 voor de 5e keer gespeeld door Roger Moore. Andere rollen zijn er voor Carole Bouquet als Melina Havelock, Chaim Topol als Milos Columbo, Lynn-Holly Johnson als Bibi Dahl en Julian Glover als Aristotle Kristatos. De titelsong van For Your Eyes Only wordt gezongen door de Schotse zangeres Sheena Easton. Het is de eerste keer dat de artiest van het thema in de leader van een James Bond-film te zien is. For Your Eyes Only van Sheena Easton komt op 15 Augustus 1981 binnen in de Nederlandse Top 40, en staat vanaf 12 September 1981 twee weken op de eerste plaats.

Tijdens een concert van The New Kids On The Block, op 24 Juni 1990 in Saratoga Springs, New York valt zanger Donnie Wahlberg van een trap achter het podium. Met schaafwonden en blauwe plekken wordt Wahlberg in een ziekenhuis opgenomen. Buiten staan honderden tieners in de hoop een glimp van hun idool op te vangen.

Op 24 Juni 1992 beleeft de musical Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat in Toronto haar Canadese premiere. In deze door Andrew Lloyd Webber en Tim Rice geschreven musical speelt Donny Osmond de hoofdrol. Na een jaar valt in Toronto het doek voor Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat.


Muziek Jarige Op 24 Juni

1944: Arthur Brown (Arthur Wilton) - The Crazy World Of Arthur Brown Zanger
1944: Charlie Whitney - Family Gitaar
1944: Chris Wood - Traffic Saxofoon/Fluit († 12 Juli 1983)
1944: Jeff Beck - Gitarist Engeland
1944: Mick Fleetwood - Fleetwood Mac Drums
1945: Colin Blunstone - Zanger Engeland
1948: Patrick Moraz - Toetsenist Zwitserland
1949: John Illsley - Dire Straits Bas
1957: Jeff Cease - The Black Crowes Gitaar
1957: Terence Wilson (Astro) - UB40 Zanger
1959: Andy McCluskey - OMD Toetsen/Zang
1961: Curt Smith - Tears For Fears Zanger/Bas
1966: Peter Wezenbeek - The Shorts Drums
1970: Glenn Medeiros - Zanger Hawaii
1973: Mario Calire - The Wallflowers Drums

Geen opmerkingen:

Een reactie posten