Zoeken in de muziekgeschiedenis

12 apr. 2012

Muziekgeschiedenis van 13 April

Johnnie_johnsonOp 13 April 2005 overlijdt in zijn woonplaats St. Louis de legendarische bluespianist Johnnie Johnson. Johnnie Johnson wordt geboren op 8 Juli 1924 in Fairmont, West Virginia en speelt op vierjarige leeftijd al piano. Nadat hij eind jaren '40 zijn dienstplicht als marinier heeft vervuld verhuist Johnson naar Chicago en richt hij zijn eigen Johnnie Johson Trio op. Wanneer een van zijn bandleden op nieuwjaarsdag 1952 te ziek is om op te treden weet Johnson wel een vervanger. Zijn naam: Chuck Berry. Johnson en Berry vormen een gouden duo en gaan samen verder. Johnson bedenkt de liedjes als Roll Over Beethoven en School Days op piano, waarna Berry de akkoordenschema's overzet op gitaar en er de tekst bij schrijft. Hun grootste hit Johnny B. Goode is in feite een eerbetoon van Chuck Berry aan zijn vriend. In 1973 gaan Berry en Johnson uit elkaar. De pianist speelt vervolgens samen met bluesgrootheden als John Lee Hooker, Bo Diddley, Eric Clapton en Rollong Stones gitarist Keith Richards. In 2001 wordt Johnnie Johnson opgenomen in de Rock And Roll Hall Of Fame. Johnnie Johnson is 80 jaar geworden.


Frederic Seaman wordt op 13 April 1999 door Yoko Ono, de weduwe van John Lennon, en platenmaatschappij Capitol Records aangeklaagd. In de aanklacht wordt Frederic Seaman, een voormalig assistent van John Lennon, beschuldigd van "het tot in detail uitvoeren van een vooropgezet plan, om de dood van de ex-Beatle te gelde te maken door zich waardevolle persoonlijke bezittingen toe te eigenen".


Rolling_stones_1967Op 13 April 1967 geven The Rolling Stones, als onderdeel van een Europese tournee, een uitverkocht concert in Warschau in Polen. Het is hun eerste optreden achter het ijzeren gordijn. Als de groep bij hetSala Kongresowej Cultuur Paleis arriveert, breken er hevige rellen uit omdat ruim 2000 jongeren zonder kaartje alsnog trachten binnen te komen. De politie moet wapenstokken, traangas en waterkannonen gebruiken om de menigte in bedwang te houden. Tijdens de veldslag die volgt worden 30 mensen gearresteerd. In het Engelse muziekblad New Musical Express staat het volgende over het optreden in Warschau te lezen: "De Stones maakten iets los dat de Westerse politiek nooit kon ontketenen: rellen ! Buiten het Cultuurpaleis in Warschau zag ik 10.000 waanzinnige tieners die niet naar binnen konden". Bill Wyman weet zich nog te herinerren dat de Stones aan deze avond niets heben overgehouden: "Toen we in Warschau onze hotelrekening gingen betalen, zagen we dat die precies even hoog was als het bedrag dat we verdiend hadden met de optredens van de avond daarvoor", aldus Bill Wyman.


Bij een inbraak in een huis in Bexhill, Sussex op 13 April 2002 worden de Hi-Fi apparatuur en verschillende CD's gestolen. Opmerkelijk is dat de inbrekers CD's van Madonna, Robbie Williams en Oasis laten liggen, maar wel de complete verzameling Showaddywaddy CD's meenemen.


Op 13 April 1993 wordt deze dag in de Amerikaanse staat Massachusetts uitgeroepen tot Aerosmith Day.


Madonna_blonde_ambition_tourMadonna begint op 13 April 1990 met een optreden in het Marine Stadium in Makuhari in Japan aan haar Blonde Ambition Tour. Op 4 Mei 1990 is het eerste optreden van deze wereldtournee in Amerika wanneer Madonna in The Summit in Houston, Texas staat. Het Europese gedeelte begint op 30 Juni 1990 met een concert in het Eriksberg Stadium in Goteborg, Zweden. Op 24 Juli 1990 staat Madonna in de Rotterdamse Kuip voor een uitverkocht huis. De Bolnde Ambition Tour wordt afgesloten in het Stade De L'Ouest, Nice in Frankrijk. De Blonde Ambition Tour levert Madonna zo'n honderd miljoen dollar op.


Op 13 April 1982 wordt David Crosby in Dallas opgepakt voor het in bezit hebben van drugs en een vuurwapen. Het is voor Crosby de tweede keer binnen korte tijd dat hij gearresteerd wordt. Twee weken eerder in Los Angeles is hij ook al opgepakt voor hetzelfde vergrijp. Het komt Crosby op een lange proces gang, een gevangenisstraf en een verplichte opname in een drugskliniek te staan.


The_young_onesTijdens de opnamen van de derde aflevering van Thank Your Lucky Stars krijgen Cliff Richard & The Shadows op 13 April 1961 een gouden plaat voor hun single The Young Ones. Deze single heeft vanaf 13 Januari 1961 zes weken op de eerste plaats van de Britse hitlijsten gestaan. Thank You Lucky Stars wordt gepresenteerd door Keith Fordyce. Andere gasten zijn Petula Clark, Michael Holliday en Mark Wynter. Thank Your Lucky Stars wordt op 15 April 1961 uitgezonden door de Britse commerciele omroep ABC.


Bobby_goldsboro_honeyBobby Goldsboro komt op 13 April 1968 met het door Bobby Russell geschreven nummer Honey op de eerste plaats in de Billboard top 100. Bobby Russell is een songwriter uit Nashville die korte tijd getrouwd is geweest met actrice/zangeres Vicki Lawrence voor wie hij in 1973 de hit The Night The Lights Went Out In Georgia heeft geschreven. Russell overlijdt in 1992 aan een hartaanval. Voor Bobby Goldsboro is Honey zijn grootste hit. Het nummer staat 5 weken lang op nummer 1, en zelfs wannneer de plaat in 1975 opnieuw wordt uitgebracht haalt het de tweede plaats in de Billboard top 100.


Cocktail_trioOp 13 April 2006 overlijdt Carel Alberts (rechts) aan de gevolgen van leverkanker. Carel Cornelis Alberts wordt in 1927 in Hilversum geboren. De bassist richt in 1951, samen  met zanger/gitarist Tony More (overleden op 11 November 1985) en pianist Ad van der Gein, het Cocktail Trio op. Met nummers als Batje Vier, Hup Hup Hup, Geen Bier Geen Borrel Geen Wijn, Pretka Jenka, Grote Beer en Wie Heeft De Sleutel Van De Jukebox Gezien heeft het Cocktail Trio begin jaren 60 een groot aantal hits. Een regel uit het nummer Batje Vier (Leve de man die het bier uitvond) wordt begin jaren 70 in aangepaste vorm gebruikt als slogan voor de SRV-wagens (Leve de man van de SRV). De laatste hit in de Top 40 is Lief Zijn Voor Elkaar, dat begin 1973 een 19e plaats haalt. Carel Alberts is 78 jaar geworden.


Genesis treedt op 13 April 1979 op in Friars, Aylesbury. Peter Gabriel, Mike Rutherford, Tony Banks en de rest van de band krijgen in totaal £310 uitbetaald.


Roger_daltreyOp 13 April 1973 komt het eerste solo album van Roger Daltrey, de zanger van The Who, uit. De totstandkoming van het simpelweg Daltrey genoemde album is het resultaat van een samenloop van omstandigheden die beginnen in 1970 wanneer een nog onbekende Leo Sayer reageert op een advertentie in een lokale krant in Brighton. Leo schrijft zijn toenmalige groep, Patches, in voor een talentenjacht in het plaatselijke Pavilion Theatre, die ze uiteindelijk winnen. Al doende komt hij in contact met de organisator, David Courtney, met wie hij vervolgens gaat samenwerken. De twee trekken zich terug in het appartement van Courtney, waar ze o.a. One Man Band en Giving It All Away schrijven en als demo op een oude bandrecorder opnemen. Na een vergeefse poging om een contract te krijgen bij Air Records, van Beatles producer George Martin, nemen ze contact op met Courtney's oude werkgever, de zanger Adam Faith. Die regelt vervolgens een opname sessie voor Patches, die resulteert in een single, welke flopt. Daarna gaat het snel; Patches wordt opgeheven, Adam Faith wordt Sayer's manager en de zanger begint aan de opnames van zijn eerste solo album Silverbird. Een deel van die opnames vinden plaats in de prive studio van Roger Daltrey, voor wie Faith op dat moment als producer werkzaam is. Nadat hij de composities van Sayer en Courtney heeft gehoord, vraagt Daltrey het tweetal om ook nummers te schrijven voor zijn eerste solo album. De componisten staan daarop een aantal nummers af, en zo gebeurt het dat een groot deel van Daltrey's album bestaat uit titels die eigenlijk waren geschreven voor de eerste langspeler van Leo Sayer. Het is de doorbraak als componist voor Sayer, die aan het einde van 1973 ook als zanger zijn eerste succes boekt. De track Giving It All Away van het album haalt als single de zesde plaats in de Nederlandse Top 40.


Somethin_stupidFrank en Nancy Sinatra komen op 13 April 1967 op Nr 1 in de Engelse hitlijst met het nummer Somethin' Stupid. Het is de enige keer in de popgeschiedenis dat een vader en dochter als duo een nummer 1 hit scoren. In Nederland komt Somethin' Stupid niet hoger dan de tweede plek, evenals de cover van Willy en Willeke Alberti die het nummer als Dat Afgezaagde Zinnetje opnemen. Somethin' Stupid wordt in 2001 gecoverd door Robbie Williams & Nicole Kidman, die er uiteindelijk de 9e plaats mee weten te bereiken.


Op 13 April 2006 wordt Clara Herrey geboren als dochter van Louis Herrey en Angelica Hustrun. Louis Herrey heeft in 1984 met zijn broers Per en Richard als The Herreys voor Zweden de internationale finale van het Eurovisie Songfestival gewonnen met Diggi Loo Diggi Ley.


Nostradamus_the_fate_of_man_van_kayIn Theater In De Muze in Noordwijk vindt op 13 April 2005 een try-out plaats van de rock opera Nostradamus (The Fate Of Man) van Kayak. De voorbereidingen aan deze door, Ton Scherpenzeel, zijn vrouw Irene Linders en Pim Koopman geschreven rockopera hebben ruim anderhalf jaar in beslag genomen. Opvallende medewerking wordt verleend door Syb van der Ploeg, de ex-zanger van De Kast, die de rol van Jules Cezar speelt/zingt. In Nostradamus (The Fate Of Man) zijn er verder rollen voor Bert Heerink als Nostradamus, Edward Reekers als Yves de Lessines, Rob Vunderink als Leider van de Opponenten, Monique van der Ster als Catherina de 'Medici en Cindy Oudshoorn als Anne Ponsarde. In April 2005 verschijnt de rock-opera op dubbel CD. De officiele premiere van Nostradamus (The Fate Of Man) is op 29 April 2005 in Theater De Flint in Amersfoort. De laatste voorstelling is op 27 Oktober in Schouwburg Amphion in Doetinchem. Plannen om een uitvoering op DVD vast te leggen gaan op het laatste moment niet door, als blijkt dat zanger Bert Heering de band gaat verlaten. Op zijn website staat te lezen dat hij het te druk heeft met de komende Queen in Concert-tournee van het orkest van de Luchtmacht, en met zijn feestband Het Dak Eraf. Ton Scherpenzeel is uitermate verrast over zijn vertrek: "We zijn wel een beetje verrast. Wij hebben noch van hem, noch van zijn manager iets over ontwikkelingen in die richting vernomen, en ineens lezen we over zijn vertrek op zijn website. Er liggen nog plannen om de Nostradamus-show op DVD te zetten en wij weten niet beter dan dat Bert daar ook data voor heeft opengehouden. Deze week zouden we de knoop doorhakken over het waar en wanneer. Verder hebben we het komende half jaar geen plannen, dus het is me niet duidelijk waar het knelpunt precies zit. Hoe dan ook, ik wens hem veel succes met alle zaken die hem zoveel tijd kosten dat hij Kayak heeft moeten opzeggen. Voor Kayak betekent dit allerminst het einde. Inmiddels is Kayak uitgegroeid tot een project en wij kunnen putten uit een aantal geweldige muzikanten en vocalisten. Bert is een goede zanger, zeer zeker, maar we boffen, want we hebben er nog een paar." aldus Ton Scherpenzeel.


Star_club_hamburgDe Star Club aan de Grosse Freiheit 39 in Hamburg in West-Duitsland opent op vrijdag 13 April 1962 haar deuren. De Star Club is eigendom van Manfred Weissleder. The Beatles zijn de eerste groep die in de nieuwe nachtclub optreden. Het is voor John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Pete Best een zware avond. Drie dagen eerder is hun goede vriend Stuart Sutcliffe overleden. In Engeland is manager hun Brian Epstein inmiddels druk bezig om een platencontract te krijgen. Op 9 Mei 1962 stuurt hij een telegram naar Hamburg met de mededeling: "Gefeliciteerd, jongens. EMI biedt een opname-sessie aan. Studeer s.v.p. nieuw repertoire in." Terug in Engeland doen The Beatles op 6 Juni 1962 een auditie bij George Martin van Parlophone in de Abbey Road Studio in Londen.


Julian_lennonOp 13 April 2007 staat in The Wall Street Journal te lezen dat Julian Lennon een deel van de rechten van de composities die zijn vader voor The Beatles heeft geschreven, heeft verkocht aan Primary Wave Music in New York. Hoeveel deze muziekuitgeverij heeft betaald voor het werk van John Lennon is niet bekendgemaakt. Julian Lennon laat in een verklaring het volgende weten: "Partnering with Primary Wave provides me with a great team of supportive music professionals whose experience I can tap into as I continue to produce and record music. I felt it was the appropriate time to take on a partner for both my interest in my father's legendary music and for my future music endeavors." In 2006 heeft Primary Wave Music ook al de rechten van de muziek van Nirvana gekocht. Aan Courtney Love, de weduwe van hun zanger Kurt Cobain, werdt hiervoor $50 miljoen betaald.


Paul_mccartney_wings_band_on_the_ruPaul McCartney & Wings komen op 13 April 1974 op de eerste plaats van de Billboard albumlijst met Band On The Run. Vlak voor het vertrek naar Lagos, waar het nieuwe album in de studio van Ginger Baker (ex-Cream) wordt opgenomen, verlaten Denny Seiwell en Henry McCullough de groep en zo komen Paul en Linda McCartney en Denny Laine gedrieen in Nigeria aan. Paul wordt hierdoor gedwongen om een groot aantal instrumenten zelf te bespelen. De werkomstandigheden in Nigeria waren moeilijk. Onderweg van de studio naar huis worden ze beroofd en zelfs de demo-opnamen worden meegenomen. Ondanks alle tegenslagen slaagt Paul erin om een van zijn beste werken van na zijn Beatlestijd af te leveren. De zin If We Ever Get Out Of Here uit het nummer Band On The Run is een citaat van George Harrison tijdens een directievergadering bij Apple en de song Picasso's Last Words is het resultaat van een diner met Dustin Hoffman, die Paul vroeg op welke manier hij zijn liedjes schreef en hem een exemplaar van Time overhandigde met het overlijdensbericht van Picasso. Wanneer het album eind 1973 uitkomt zijn de kritieken erg goed. Zelfs een van de grootste critici, John Lennon verteld in het blad Rolling Stone zeer enthousiast over het album te zijn, "Het geluid op Let Me Roll It deed herinneringen oproepen aan het geluid van The Plastic Ono Band". De teksten van twee andere tracks van het album slaan op voorwerpen dicht bij huis. Helen Wheels gaat over McCartney's landrover (Hell On Wheels) en Jet was McCartney's zwarte Labrador. Helen Wheels, Jet en Band On The Run waren grote hits in de States en Engeland. In Nederland wordt ook Mrs. Vandebilt een grote hit. Van Band On The Run worden er wereldwijd ruim zes miljoen exemplaren verkocht.


Tijdens een optreden op 13 April 1979 in Spokane, Washington stort David Lee Roth in. De zanger van Van Halen is totaal uitgeput. De laatste tour die Van Halen met David Lee Roth als zanger doet is dan pas vijf dagen onderweg. Na enige dagen rust is David Lee Roth voldoende hersteld om de tour te hervatten.


Ritchie_cordellOp 13 April 2004 overlijdt Ritchie Cordell aan de gevolgen van kanker. Ritchie Cordell wordt in 1943 in Brooklyn, New York geboren als Richard Joel Rosenblatt en is ondermeer de componist van I Think We're Alone Now en Mony Mony van Tommy James & The Shondells, Indian Giver van The 1910 Fruitgum Company en Gimme Gimme Good Lovin' van Crazy Elephant. Ritchie Cordell is 61 jaar geworden.Roger_miller_dang_meBij de uitreiking van de Grammy Awards over 1964 op 13 April 1965 valt Roger Miller vijf keer in de prijzen. Miller krijgt de Grammy's voor Best Country & Western Vocal Performance - Male (Dang Me), Best Country & Western Single (Dang Me), Best Country & Western Song (Dang Me), Best Country & Western Album (Dang Me/Chug-A-Lug) en Best New Country & Western Artist. Nog niet eerder heeft een country-artiest zoveel Grammy Awards gewonnen. The Beatles worden twee keer onderscheiden voor Best New Artist en Best Performance By A Vocal Group (A Hard Day's Night). Stan Getz en Astrud Gilberto krijgen een Grammy Award voor de single The Girl From Ipanema. Samen met Joao Gilberto krijgt Stan Getz ook nog een Grammy voor het album Getz/Gilberto. Dankzij Hello Dolly wordt Louis Armstrong onderscheiden als beste zanger van 1964. Henry Mancini ontvangt een Grammy Award voor The Pink Panther Theme


Op 13 April 1965 nemen The Beatles in Abbey Road studio 2 in Londen de titelsong voor de film HELP! op. In totaal zijn er twaalf takes nodig. Aanvankelijk is Eight Arms To Hold You de titel van de tweede bioscoopfilm van The Beatles. Uiteindelijk wordt voor HELP! gekozen. John Lennon en Paul McCartney hebben de titelsong op 4 April 1965 geschreven.


Lenny_kravitz_en_de_actrice_lisa_boLenny Kravitz en de actrice Lisa Bonnet zijn op 13 April 1993 niet langer man en vrouw wanneer hun scheiding officieel wordt uitgesproken. Lenny Kravitz en Lisa Bonet zij in November 1987 getrouwd. Een jaar later wordt hun dochter Zoe Isabelle geboren. In 1991 gaan Lenny Kravitz en Lisa Bonet al uit elkaar. Lisa Bonnet woont sindsdien samen met haar yoga-leraar Brian Kest in Venice in Californie, en laat in 1995 haar naam officiel in Lilakoi Moon veranderen. Op zijn album Mama Said (1991) verwerkt Lenny Kravitz de scheiding met Lisa Bonnet. Het album bevat ondermeer de nummers Always On The Run, It Ain't Over Till It's Over en het speciaal voor zijn dochtertje geschreven Flowers For Zoe.


NotguiltyOp 13 April 2004 wordt Michael Jackson opnieuw beschuldigd van seksueel misbruik van een minderjarige. De naam, de leeftijd en het geslacht van de persoon worden niet bekendgemaakt. "Het slachtoffer beweert dat de bewuste handelingen eind jaren tachtig hebben plaatsgevonden in Los Angeles", aldus een woordvoerder van de politie. Er is aangifte gedaan. Justitie stelt een onderzoek in. Niet duidelijk is of Michael Jackson hiervoor kan worden vervolgd. In de Verenigde Staten heeft seksueel misbruik een verjaringstermijn van acht jaar. In bijzondere gevallen kan deze termijn worden verlengd. In Californie loopt al een andere rechtszaak tegen Michael Jackson. In deze zaak wordt de 45-jarige zanger beschuldigd van ontucht met een twaalfjarige jongen op zijn landgoed Neverland. Op 30 april 2004 is er een volgende hoorzitting in deze zaak. Michael Jackson is op borgtocht vrij. "Wij zijn niet op de hoogte van een onderzoek door de politie van Los Angeles. Sinds mijn betrokkenheid bij deze zaak ben ik dagelijks geconfronteerd met letterlijk tientallen geruchten die nergens op gebaseerd zijn. Hiervan lijkt mij dit een volgend voorbeeld", aldus één van de advocaten van Michael Jackson.


Paul_mccartney_the_music_and_animatVoor Paul McCartney komt een lang gekoesterde droom op 13 April 2004 uit. Drie van zijn bekroonde korte animatiefilms, Rupert And The Frog Song, Tuesday en Tropic Island Hum worden dan onder de titel Paul McCartney: The Music And Animation Collection op DVD uitgebracht. De ex-Beatle wil sinds de jaren zestig al een lange animatiefilm produceren. "My ambition in the 60s was to make a feature. I don't know why I wanted to but I just loved it so much. It is a passion. You could lose yourself in it, it's a magical world, really. I just always loved that stuff as a kid." aldus Paul McCartney.


Victor_willisOp 13 April 2007 wordt bekend dat Victor Willis niet zal worden vervolgd voor mishandeling. De voormalig zanger (Policeman) van The Village People is in Maart 2007 opgepakt op verdenking van mishandeling van zijn vriendin. De 55-jarige zanger zou haar hebben bedreigd met een mes. "There was simply a minor disagreement between Victor and his fiancee who are residing together in a penthouse apartment in San Diego's La Jolla area. Victor loves her very much and she loves Victor." aldus Alice Wolf de woordvoerster van Victor Willis.


Na 3388 keer te zijn opgevoerd stopt op 13 April 1980 op Broadway, New York de musical Grease ermee. In acht jaar tijd heeft de musical ruim acht miljoen dollar opgebracht. Grease is op 14 Februari 1972 in het Eden Theatre in premiere gegaan. De hoofdrollen worden gespeeld door Adrienne Barbeau en Don Billett. De laatste voorstelling wordt in het Majestic Theatre gespeeld.


Lionel_richie_helloOp 13 April 1984 wordt door Lex Harding op Hilversum 3 de 1000ste uitzending van de Nederlandse Top 40 uitgezonden. Lionel Richie heeft met het nummer Hello de eer om in deze uitzending op de eerste plaats te staan. De eerste keer dat de Nederlandse Top 40 wordt uitgezonden is op 2 Januari 1965 door de zeezender Radio Veronica. I feel Fine van The Beatles staat dan op nummer 1. De presentator is Joost den Draaijer die ook de initiatiefnemer van de Top 40 in Nederland is. Hij neemt het idee voor hitlijsten, hitparades en tipparades mee wanneer hij terug keert van een reis door de Verenigde Staten.


Go_your_own_wayFleetwood Mac staat op 13 April 1977 voor een eenmalig Nederlands concert in een uitverkochte Jaap Edenhal in Amsterdam-Oost. Fleetwood Mac bestaat dan uit: drummer Mick Fleetwood, bassist John McVie, zangeres/toetseniste Christine McVie, zangeres Stevie Nicks en zanger/gitarist Lindsey Buckingham. De band is op dat moment in Nederland op zijn absolute hoogtepunt. De single Go Your Own Way, van het album Rumours, heeft dan net vanaf 26 Maart 1977 drie weken op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40 gestaan. Rumours komt op 2 April 1977 op de eerste plaats van de Album Top 100 en blijft daar tot 4 Juni 1977 staan. In totaal staat dit album 104 weken in de albumlijst genoteerd.


George_martin_samen_met_zijn_zoon_gOp de website van het Amerikaanse tijdschrift Variety staat op 13 April 2006 het bericht dat de Engelse producer George Martin samen met zijn zoon Giles in de EMI-studio's aan Abbey Road in Londen werkt aan de nieuwe show van Cirque Du Soleil. Hiervoor worden oude geluidsopnamen van The Beatles op een experimentele manier bewerkt. Paul McCartney en Ringo Starr, de twee nog levende Beatles, zijn als adviseurs bij deze show betrokken. De muziek die door Cirque Du Soleil wordt gebruikt, verschijnt op 17 November 2006, onder de naam LOVE, als de nieuwe CD van The Beatles. De Show van Cirque Du Soleil is in de zomer van 2006 in The Mirage in Las Vegas in premiere gegaan.


As_time_goes_by_the_carpentersAs Time Goes By, een nieuwe CD met zeldzame opnamen van The Carpenters, wordt op 13 April 2004 uitgebracht. De elf tracks zijn bijeengebracht met medewerking van Richard Carpenter, de pbroer van de in 1983 overleden Karen Carpenter. Op het album staan ondermeer uitvoerinfen van Nowhere Man van The Beatles, Dancing In The Street van Martha & The Vandellas en California Dreamin' van The Mamas & The Papas. Ook is er een medley (Someone To Watch Over Me, My Funny Valentine, I'll Be Seeing You en As Time Goes By) te horen van evergreens, die Karen Carpenter zingt in duet met Ella Fitzgerald. Ook is Perry Como te horen in een medley met The Carpenters, hij doet o.a. Close To You, Sing, We've Only Just Begun en Don't Let The Stars Get In Your Eyes. Uniek zijn ook The Carpenters' medley van I Got Rhythm, 'S Wonderful, Rhapsody In Blue en Fascinating Rhythm en een grappige bewerking van de thema's van de science-fiction films Star Wars en Close Encounters Of The Third Kind.


Jim Bakkum staat op 13 April 2007 in Apeldoorn weer op het podium als Danny Zuka in de musical Grease. Tijdens de voorstelling op 25 Februari 2007 in de schouwburg in Almere, raakt hij gewond wanneer tijdens de voorstelling de auto die in de voorstelling wordt gebruikt van het podium af de orkestbak inrijdt. Jim Bakkum (als Danny Zuko) houdt er een hersenschudding en een scheurtje in zijn schouderblad aan over, terwijl zijn tegenspeelster Bettina Holwerda (als Sandy) haar hand op meerdere plaatsen breekt. Haar rol wordt overgenomen door Madelon van der Poel. Jim Bakkum wordt vervangen door William Spaaij. Bettina Holwerda staat op 7 Mei 2007 in Uden voor het eerst weer op de planken. 


Op 13 April 1999 wordt op VH-1 de tweede aflevering van Divas Live uitgezonden. Ondermeer Whitney Houston, Tina Turner, Cher, Brandy, LeAnn Rimes en Mary J. Blige zijn in deze aflevering te zien. Elton John en Faith Hill verzorgen een gastoptreden. Divas Live wordt niet alleen op het Amerikaanse kabelstation, maar ook via internet uitgezonden.


Duranduran_2003Duran Duran is vanaf 13 April 2004 weer op tournee. Het is voor het eerst in 18 jaar dat Duran Duran in de originele bezetting weer op tournee gaan. De nieuwe wereldtournee gaat in Londen van start. Simon Le Bon, Nick Rhodes, John Taylor, Andy Taylor en Roger Taylor zijn in 2002 weer bij elkaar gekomen. In Oktober 2003 hebben zij in deze bezetting voor het eerst sinds de jaren tachtig een concert gegeven op Britse bodem. De tweeduizend kaartjes voor het eerste comeback-optreden in Londen zijn binnen vier minuten uitverkocht.


Brian Matthew presenteert op 13 April 1963 een nieuwe aflevering van het televisieprogramma Thank Your Lucky Stars. Als gasten ontvangt Matthew ondermeer Russ Conway, Kenny Ball & His Jazzmen, Barbara Windsor, Shane Fenton, Bick Ford en de Amerikaanse zangeres Brenda Lee. Thank Your Lucky Stars wordt uitgezonden door de Britse commercixc3xable omroep ABC.


Muziek Jarige Op 13 April

1934: Horace Kay - The Tams Zanger
1936: Tim Field - The Springfields Gitaar / Zang
1942: Bill Conti - Zanger USA
1943: Eve Graham - The New Seekers Zangeres
1943: Jim Pons - The Turtles Bas
1944: Brian Pendleton - The Pretty Things Slag-Gitaar († 15 Mei 2001)
1944: Jack Casady - Jefferson Airplane Bas
1945: Lowell George - Little Feat Zanger / Gitaar († 29 Juni 1979)
1946: Al Green - Soul Zanger USA
1946: Roy Loney - The Flamin Groovies Zanger
1951: Max Weinberg -The E Street Band Drums
1951: Peabo Bryson - Zanger USA
1954: Jimmy Destri - Blondie Toetsen
1955: Louis Johnson - Brothers Johnson Bas / Zang
1957: Wayne Lewis - Atlantic Starr Toetsen
1962: Hillel Slovak - Red Hot Chili Peppers Gitaar († 27 Juni 1988)
1966: Marc Ford - The Black Crowes Gitaar
1972: Aaron Lewis - Staind Zanger
1975: Lou Bega (David Loubega) - Zanger Duitsland
1982: Marcel Veenendaal - Di-rect Zanger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten