Zoeken in de muziekgeschiedenis

22 aug. 2015

Muziekgeschiedenis van 22 Augustus

Elvis Presley begint op 22 Augustus 1956 in Hollywood met de opnamen van de film Love Me Tender. Aanvankelijk heet de film The Reno Brothers, maar de producent vindt het nummer Love Me Tender zo pakkend dat hij besluit de film zo te noemen. Behalve Love Me Tender zingt Elvis in de film Let Me, Poor Boy en We're Gonna Move. Deze nummers worden begin Augustus 1956 in de 20th Century Fox Studio in Beverly Hills in Californixc3xab opgenomen. Elvis wordt hierbij begeleid door gitarist Vita Mumolo, drummer Red Robinson en bassist Chuck Prescott. Het Ken Darby Trio zorgt voor de achtergrondvocalen. Elvis speelt in Love Me Tender de rol van Cliff Reno.Tijdens de filmopnamen logeert Elvis Presley met zijn hele gevolg in het Knickerbocker Hotel in Hollywood, waar hij de complete bovenste verdieping heeft gehuurd. Love Me Tender gaat op 15 November 1956 op Broadway in New York in premiere. De fans zijn door het dolle, want aan de gevel van het theater is een vijftien meter hoge afbeelding van Elvis Presley gemonteerd. Vanaf 21 November 1956 draait Love Me Tender in heel Amerika.

Op 22 Augustus 1980 begint bij Reading in Schotland een drie dagen durend Rockfestival. Optredende artiesten zijn ondermeer Iron Maiden, Whitesnake, Def Leppard, UFO, Gillan, Budgie, The Pat Travers Band, Rory Gallagher, Fischer Z, Gary Moore's G Force en Ozzy Osbournexe2x80x99s Blizzard Of Oz.

Kjell Henning Bjoernestad, een Noorse Elvis Presley imitator, vestigd op 22 Augustus 2003 een nieuw wereldrecord door 26 uur lang, non-stop, rock & roll hits te zingen van The King. Het oude record stond op naam van een Britse Elvis Presley fan, Gary Jay, die het 25 uur 33 minuten en 30 seconden volhield.

Op 22 Augustus 1968 loopt het zes jaar oude huwelijk van John en Cynthia Lennon op de klippen. Daag voor hun zesde huwelijksdag vraagt Cynthia echtscheiding aan op grond van John's overspel, nadat zij bij thuiskomst van een vakantie in Griekenland met hun zoon Julian, Yoko Ono heeft aangetroffen in de echtelijke woning in Londen. De scheiding wordt op 8 November van hetzelfde jaar uitgesproken. Anderhalf jaar na de scheiding trouwt Cynthia Powell op 31 Juli 1970 met de Italiaanse filmregisseur Roberto Bassanin.

Cream begint met een serie optredens van 22 tot 27 Augustus 1967 in de Fillmore West in Los Angeles aan een tournee door Amerika. Iedere avond is de Fillmore West uitverkocht. Als dank voor dit succes krijgen Eric Clapton, Jack Bruce en Ginger Baker van eigenaar Bill Graham ieder een gouden horloge. Deze tournee wordt op 15 Oktober 1967 afgesloten met een optreden in The Grande Ballroom in Detroit in Michigan.

Usher staat vanaf 22 Augustus 2006 vijf weken op de planken op Broadway in New York. In de musical Chicago vertolkt de Amerikaanse r&b-zanger de rol van de advocaat Billy Flynn. ''Ik heb de acteurs op Broadway altijd bewonderd. Hier kom je in contact met een nieuw publiek", aldus Usher. Chicago is op 14 November 1996 in het Richard Rodgers Theatre in New York in premiere gegaan. Vanaf 29 Januari 2003 speelt de musical in het Ambassador Theatre.

Ringo Starr stapt op 22 Augustus 1968 uit The Beatles. Na een volledig uit de hand gelopen meningsverschil met Paul McCartney, stormt hij woedend de studio uit, waar de groep bezig is met het opnemen van The White Album. Ringo Starr is het ondermeer zat om uren in de Abbey Road Studio in Londen voor niets te wachten. Als John Lennon, Paul McCartney en George Harrison op komen dagen, duurt het vaak nog uren voordat er xc3xa9xc3xa9n drumklap wordt opgenomen. Schijnbaar volstrekt onaangedaan door zijn vertrek, neemt Paul McCartney plaats achter het drumstel, en neemt het nummer Back In The USSR op, met George Harrison op leadgitaar en John Lennon op bas. Ringo heeft twee weken nodig om zijn woede te laten bekoelen. Als hij op 4 September terugkeert in de studio is zijn drumstel bedolven onder bloemen, en wordt er begonnen met het opnemen van de videoclips van Hey Jude en Revolution in de Twinkenham Film Studios in Londen.

Op 22 Augustus 1957 staan The Ames Brothers in een studio in New York om het nummer Melodie D'Amour op te nemen. The Ames Brothers worden begeleid door het orkest van Hugo Winterhalter. Melodie D'Amour is geschreven door de Franse zanger Henri Salvador. Leo Johns heeft de Engelse tekst geschreven. Op 7 Oktober 1957 komt Melodie D'9Amour de Amerikaanse hitparade binnen, en bereikt de vijfde plaats.

Vanaf 22 Augustus 1983 ligt Never Say Die (Give Me A Little Bit More) van Cliff Richard in de platenwinkel. Never Say Die (Give Me A Little Bit More) is een productie van Terry Britten die het nummer samen met Sue Shifrin ook geschreven heeft. De single, met op de B-kant een eigen versie van Cliff Richard van Lucille van Little Richard uit 1957, komt op 3 September 1983 binnen in de Britse hitparade en bereikt de vijftiende plaats. In Nederland is deze inmiddels 89ste single van Cliff Richard geen succes.

Sid Vicious van The Sex Pistols staat op 22 Augustus 1978 voor het laatst op het podium. In de Electric Ballroom in Londen speelt hij die avond met Rat Scabies, Glen Matlock en Nancy Spungen. In het publiek zitten ondermeer: Elvis Costello, Blondie, Joan Jett,The Slits and Captain Sensible. Op 2 Februari 1979 overlijdt Sid Vicious, in het Chelsea Hotel in New York, aan een overdosis. In ditzelfde hotel heeft hij vier maanden eerder zijn vriendin Nancy Spungen vermoord. Hun levens zijn in 1986 verfilmd door Alex Cox in Sid And Nancy xe2x80x93 Love Kills! met Gary Oldham en Chloe Webb in de hoofdrollen. Sid Vicious is 21 jaar geworden.

Op 22 Augustus 1964 komt Dancing In The Street van Martha & The Vandellas de Billboard Hot 100 binnen. Het nummer wordt in eerste instantie aangeboden aan Mary Wells, maar die bedankt er vriendelijk voor. Vanaf 17 Oktober 1964 staat de single twee weken op nummer twee. Voor Martha Reeves, Annette Beard en Rosalind Ashford uit Detroit is het daarmee de grootste hit uit hun carrixc3xa8re. Op de B-kant staat There He Is (At My Door). Dit nummer is geschreven door Eddie Holland en Berry Gorman. Brian Holland en Lamont Dozier zijn de producers van There He Is (At My Door). Dancing In The Street is geschreven door producer William Stevenson en Marvin Gaye. Martha Reeves gebruikt de titel Dancing In The Street later ook voor haar biografie uit 1994.

Toetsenist Ray Manzarek en gitarist Robby Krieger van The Doors mogen de naam en het logo van de voormalige band definitief niet gebruiken. De hoogste rechter in Californixc3xab weigerd op 22 Augustus 2008 een gerechtelijke uitspraak uit 2005 terug te draaien. Manzarek en Krieger moeten volgens dat vonnis meer dan $4 miljoen betalen aan oud-drummer John Densmore, de erfgenamen van de in 1971 overleden Doors-zanger Jim Morrison en erfgenamen van zijn in 1974 overleden vriendin Pamela Courson. Nu het hooggerechtshof de zaak niet in behandeling neemt, is het onvermijdelijk dat het geld moet worden overgemaakt. De oud-leden van de band gebruiken de naam en het logo vijf jaar geleden tijdens een concerttoer. Densmore heeft geen problemen met het feit dat zijn oud-bandleden liedjes van The Doors spelen en zingen, zolang ze zich maar niet The Doors noemen en het logo van de band niet gebruiken. Densmore klaagt Manzarek en Krieger aan wanneer zij door Amerika gaan toeren met voormalig The Cult-zanger Ian Astbury, onder de naam The Doors Of the 21st Century. In 2005 beslist een rechtbank dat het duo de naam niet meer mag gebruiken. Ray Manzarek en Robby Krieger treden tegenwoordig op onder de naam Riders On The Storm, naar een hit van The Doors.

Bruce Gary overlijdt op 22 Augustus 2006 in Los Angeles aan de gevolgen van lymfklierkanker. Bruce Gary wordt op 7 April 1951 geboren in Burbank, Californie en is het meest bekend als drummer van de groep The Knack. The Knack heeft in 1979 een wereldhit met My Sharona. Van hun album Get The Knack worden ruim zes miljoen exemplaren verkocht. Na drie albums houdt The Knack het voor gezien. Bruce Gary wordt sessie drummer en is in die hoedanigheid ondermeer te horen op platen van Bob Dylan, Sheryl Crow, George Harrison, Jack Bruce, Stephen Stills, Rod Stewart, Yoko Ono, Harry Nilsson, Robby Krieger, Albert Collins, Randy Meisner, Denny Laine, Albert King, John Lee Hooker en Bette Midler. Bruce Gary is 55 jaar geworden.

Hooked On Classics van The Royal Philharmonic Orchestra komt op 22 Augustus 1981 op een 31ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. Een week eerder is Hooked On Classics al de Alarmschijf op Radio Veronica. The Royal Philharmonic Orchestra is in 1946 in Londen opgericht, met Sir Thomas Beecham als eerste dirigent. Op Hooked On Classics worden klassieke muziekstukken op de inmiddels bekende Stars On 45-manier tot een medley verwerkt. Dit zijn ondermeer het eerste pianoconcert van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Symphony nummer 40 van Wolfgang Amadeus Mozart, Rhapsody In Blue van George Gershwin en het pianoconcert in A mineur van Edvard Grieg. Hooked On Classics van The Royal Philharmonic Orchestra is een productie van Jeff Jarratt en Don Reedman, en bereikt de zestiende plaats.

Op 22 Augustus 1983 overlijdt Shawn Michelle Stevens aan de gevolgen van een overdosis methadon. Bloedend en onder de blauwe plekken wordt de vijfde vrouw van Jerry Lee Lewis gevonden in hun huis in Nesbit in Mississippi. De dan 47-jarige Jerry Lee Lewis is op 7 Juni 1983 met de 25-jarige serveerster uit Michigan getrouwd.

Donna Summer is op 22 Augustus 1974 te zien in het televisieprogramma Van Oekelxe2x80x99s Discohoek dat om tien voor half acht xe2x80x99s avonds op Nederland 1 door de VPRO wordt uitgezonden. Tijdens haar playback optreden van The Hostage, neemt ingenieur Evert van der Pik steeds de telefoon op als de zogenaamde ontvoerder van haar echtgenoot belt. Donna Summer snapt er niets van! The Hostage van Donna Summer bereikt op 31 Augustus 1974 de tweede plaats in de Nederlandse Top 40 en is de eerste hit voor de Amerikaanse zangers. Andere artiesten die in de Van Oekelxe2x80x99s Discohoek aflevering optreden zijn Lemming, Die Nouba, The Shoes, Putsj, The Fortunes en Tony Sherman.

Op maandag 22 Augustus 1981 wordt en in het huis van Golden Earring-gitarist George Kooymans in Belgixc3xab ingebroken. Vreemd genoeg laten de (volgens de Rijkswacht twee) inbrekers de videorecorder en andere apparatuur staan. Zelfs gitaren van George Kooymans staan nog keurig in de hoek van de kamer. Alleen ontvreemd zijn blikjes zalm, een doosje sigaren en een jachtgeweer. Volgens de politie van Turnhout moeten de daders worden gezocht op de camping die vlakbij de woning van George Kooymans is gevestigd.

De familie van Wesley Allen Shelton krijgt op 22 Augustus 1986 zoxe2x80x99n 4,7 miljoen dollar toegewezen. De 22-jarige jongen is in Oktober 1981 bij een concert van The Rolling Stones in het Murphy Astrodome in Houston in Texas doodgeschopt. De nabestaanden hebben het Astrodome aansprakelijk gesteld. In hun ogen is de bewaking in 1981 tijdens het concert flink tekortgeschoten.

Tom Chaplin maakt op 22 Augustus 2006 via de website van zijn band Keane bekend dat hij een drank- en drugsprobleem heeft. De zanger van de Britse band laat weten: xe2x80x9cHet is tijd om professionele hulp te zoeken om mezelf weer op de rails te krijgen. Ik wil mezelf nu bij elkaar rapen, zodat ik de rest van het jaar weer beschikbaar benxe2x80x9d. Zijn beide Keane-collegaxe2x80x99s, drummer Richard Hughes en toetsenist Tim Rice nemen een time-out tot Tom Chaplin klaar is met zijn behandeling. Op 7 November 2006 staat Keane in Ahoyxe2x80x99 in Rotterdam.

Op 22 Augustus 1992 komt The Magic Friend van 2 Unlimited op nummer 32 binnen in de Nederlandse Top 40. The Magic Friend is na Get Ready For This, Twilight Zone en Workaholic al weer de vierde hitsingle voor zangeres Anita Doth en rapper Ray Slijngaard. The Magic Friend haalt de vijfde plaats. 2 Unlimited is een project van de Belgische producers Phil de Wilde en Jean Paul de Coster. Na zestien Top 40-hits stoppen Anita Doth en Ray Slijngaard in 1996 als 2 Unlimited. Phil de Wilde en Jean Paul de Coster gaan met de zangeressen Romy van Ooijen en Marjon van Iwaarden verder als 2 Unlimited. Als Romy van Ooijen begin 1999 vertrekt, stopt 2 Unlimited voorgoed.

In Londen gaat er op 22 Augustus 1996 bij een veiling een handgeschreven tekst van Jimi Hendrix voor 17.000 dollar van de hand. Het Hard Rock Cafxc3xa9 in Orlando in Florida wordt de eigenaar van de tekst van Ain't No Telling die Jimi in 1966 op een kladje in een Londens hotel heeft geschreven.

Op 22 Augustus 1998 komt Love Me In Slow Motion van Total Touch op een 28ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. Een week eerder is Love Me In Slow Motion de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top 40. Love Me In Slow Motion in de laatste van zes Top 40-hits van de band van Tjeerd en Trijntje Oosterhuis. Eerder staan Touch Me There (#14), Somebody's Else's Lover (#3), One Moment Your Mind (#23), Standin' Strong Together (#27) en I'll Say Goodbye (#5) in de Top 40. Love Me In Slow Motion bereikt op 5 September 1998 de 21ste plaats als hoogste notering. steken.

Eminem wordt op 22 Augustus 2005 aangeklaagd door zijn oom en tante, Jack en Betti Schmitt die menen dat de rapper ze uit hun huis wil zetten en daarom $300.000 eisen. Het echtpaar voelt zich bestolen, omdat het huis voor hen zou zijn gebouwd. Jack en Betti Schmitt verkochten vier jaar geleden hun huis in het Amerikaanse Missouri, omdat Eminem hen dichterbij zich zou willen. De rapper laat in Michigan een huis van $300.000 voor het echtpaar bouwen. De kosten zouden door hem worden betaald, evenals $100.000 die zijn familieleden jaarlijks op de bankrekening zouden krijgen. Volgens de boze familieleden is Eminem zijn belofte niet nagekomen. Zij zeggen in drie jaar tijd niet meer dan $150.000 van hem te hebben gehad. Wanneer Jack en Betti Schmitt een uitzettingsbevel krijgen, besluiten ze naar de rechter te stappen.

Op 22 Augustus 1975 wordt zanger Neil Sedaka door The Carpenters ontslagen als hun voorprogramma. Richard en Karen Carpenter hebben hem eerst zelf gevraagd als openings-act bij hun optredens in Las Vegas. Het gerucht gaat dat The Carpenters het niet kunnen hebben dat Neil Sedaka meer succes heeft dan zijzelf.

Vanaf 22 Augustus 1978 ligt An Ideal For Living, de debuutsingle van Joy Division in de platenwinkel. De single wordt geen hit. Zanger Ian Curtis maakt op 18 Mei 1980 in het Engelse Manchester een eind aan zijn leven. Curtis wordt gecremeerd en bijgezet op de befraafplaats van Macclesfield. Op zijn gedenksteen staat de tekst, Love Will Tear Us Apart, uitgekozen door zijn weduwe Deborah Curtis en titel van de bekendste song van Joy Division. De overige leden van Joy Division gaan later verder als New Order. Ian Curtis is 23 jaar geworden. Begin Augustus 2006 is Anton Corbijn in Engeland van start gegaan met de opnamen van de film Control over het leven van Ian Curtis. Deze film is gebaseerd op het boek Touching From A Distance dat de weduwe van de overleden zanger, Deborah Curtis, heeft geschreven. De relatief onbekende acteur Sam Riley speelt de rol van Ian Curtis.

Op 22 Augustus 2006 wordt Linda Ronstadt in een ziekenhuis in Tuscon in Arizona geopereerd. Gevolg hiervan is dat zij de rest van dat jaar niet optreden.  Nadere details worden niet bekendgemaakt. Een woordvoerder verklaart echter wel nadrukkelijk dat de zangeres niet aan kanker is geopereerd.

Twee New Yorkse tieners klimmen op 22 Augustus 1966 naar de tweede verdieping van het American Hotel in New York waar The Beatles verblijven. Carol Hopkins en Susan Richmond dreigen dat zij naar beneden springen als zij Paul McCartney niet te zien krijgen. Paul McCartney logeert in het tegenovergelegen Warwick Hotel. Het lukt de New Yorkse politie uiteindelijk om de twee meisjes veilig naar beneden te krijgen. Paul McCartney merkt niets van dit incident.

Platenmaatschappij Liberty Records laat op 22 Augustus 1964 weten dat er van het album The Chipmunks Sing The Beatles Hits op xc3xa9xc3xa9n dag 25.000 exemplaren zijn verkocht. The Chipmunks Sing The Beatles Hits komt op 5 September 1964 binnen in de albumlijst van Billboard, en haalt de veertiende plaats. The Chipmunks (eekhoorntjes) zijn Alvin Bennett, Simon Waronker en Theodure Keep, en zijn ontsproten uit het brein van David Seville. Via versneld afdraaien van zijn stem tijdens de plaatopnamen, geeft hij gestalte aan The Chipmunks. Op The Chipmunks Sing The Beatles Hits staan All My Loving, Do You Want To Know A Secret, She Loves You, From Me to You, Love Me Do, Twist and Shout, A Hard Day's Night, P.S. I Love You, I Saw Her Standing There, Can't Buy Me Love, Please Please Me en I Want To Hold Your Hand.

In Through The Out Door van Led Zeppelin wordt op 22 augustus 1979 uitgebracht. De plaat komt op 8 September 1979 de Nederlandse LP Top 50 binnen, en haalt een 21ste plaats. In Through The Out Door is het laatste officiele album, de groep gaat xc3xa9xc3xa9n jaar later, na de dood op 25 September 1980 van drummer John 'Bonzo' Bonham, uit elkaar. In Through The Outdoor is opgenomen in de Polar Studios in Stockholm, en haalt zowel in Engeland als in Amerika moeiteloos de eerste plaats. In Amerika komt het album zelfs op de eerste plaats binnen, wat niet eerder een rockgroep gelukt is. In Through The Outdoor verkoopt uiteindelijk alleen al in Amerika 7 miljoen exemplaren. Op In Through The Out Door staan de volgende nummers: In The Evening, South Bound Saurez, Fool In The Rain, Hot Dog, Carouselambra, All My Love en I'm Gonna Crawl.

Vanaf 22 Augustus 1958 staat het nummer When van The Kalin Twins vijf weken op de eerste plaats in de Britse hitparade. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat twee broers twee andere broers van de eerste plaats verdringen. The Everly Brothers staan vanaf 4 Juli 1958 zeven weken op nummer 1 met All I Have To Do Is Dream/Claudette. The Kalin Twins beginnen op 5 Oktober 1958 aan een uitgebreide tournee door Engeland. In hun voorprogramma staat de dan nog redelijk onbekende Cliff Richard. Herbert en Harold Kalin worden op 16 Februari 1934 in Port Jervis in de staat New York geboren. Tot aan hun dood wonen zij in Waldorfin Maryland. Harold Kalin overlijdt op 23 Augustus 2005 aan de gevolgen van een verkeersongeluk. Herbert Kalin overlijdt op 21 Juli 2006 aan een hartstilstand.

De moeder en broer van Brian Wilson eisen op 22 Augustus 1994 een schadevergoeding van vijftien miljoen dollar van de uitgever Harper-Collins en Brians voormalige psychiater Eugene Landy. Audree en Carl Wilson vinden dat er sprake is van smaad. In de autobiografie van Brian Wilson die in 1991 is verschenen worden uitspraken over hun gedaan die, naar hun mening, neerkomen op laster.

De Golden Earring staat vanaf 22 Augustus 1970 vijf weken op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40 met de single Back Home. Back Home, met op de B-kant This Is The Time Of The Year, komt op 18 Juli 1970 binnen op achttien. Het is een leuk verjaardagscadeau voor de 22ste verjaardag van de nieuwe drummer van de Golden Earring, Cesar Zuiderwijk (2e van links). Back Home is de eerste single van de groep waarop de opvolger van Sieb Warner (die de groep verlaten heeft) te horen is. Sieb Warner heeft maar kort bij Golden Earring gespeeld, en is in 1969 alleen te horen op de single Another 45 Miles. Sinds Another 45 Miles vervalt de s van The Golden Earrings en wordt het Golden Earring. Sieb Warner is de opvolger van Jaap Eggermont, die Golden Earring begin 1969 heeft verlaten om producer te worden. Let The Sunshine In van Marva Hodge & The Moody Sec is zijn eerste productie. Deze single bereikt de zesde plaats in de Nederlandse Top 40.

Op 22 Augustus 2002 treedt, op het Spaanse eiland Mallorca in een door talloze kaarsen verlichte kerk, Caroline Corr in het huwelijk met haar jeugdliefde Frank Woods. De drumster van de Ierse groep The Corrs wordt door haar broer Jim Corr naar het altaar geleid. Onder de genodigden voor de bruiloft zijn ook Bono en The Edge van U2.

Op 22 Augustus 1969 is er een avond voor genodigden in het International Hotel in Las Vegas waar Elvis Presley sinds 31 Juli 1969 optreedt. Deze show en ook die van 24, 25 en 26 Augustus 1969 worden opgenomen voor het album From Memphis To Vegas/From Vegas To Memphis, de eerste dubbel-LP van Elvis Presley, die op 16 November 1969 wordt uitgebracht. Op de eerste plaat staan nummers van deze live-registratie. Op de tweede plaat staan studio-opnamen die Elvis Presley in Januari en Februari 1969 in de American Studios in Memphis heeft gemaakt. Tijdens het optreden op 26 Augustus 1969 schiet Elvis Presley in de lach tijdens het zingen van Are You Lonesome Tonight. Deze versie verschijnt in 1970 op een illegale LP. In Januari 1981 wordt de 'lachversie' van Are You Lonesome Tonight officieel op single uitgebracht, en haalt in Februari 1981 de vijftiende plaats in de Nederlandse Top 40.

Wild And Exciting van Earth & Fire komt op 22 Augustus 1970 op de 23ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. Wild And Exciting, met op de B-kant Vivid Shady Land, bereikt op 12 September 1970 de vijfde plaats als hoogste notering. Wild And Exciting, de derde hit van Earth & Fire, is geschreven door gitarist Gerard Koerts tijdens een busreis van Texel naar de Haagse GTB Studio waar het nummer opgenomen moest worden. Met de eerste regel van het nummer "Manta, She's Wild And Exciting" weet Koerts extra geld voor de groep te verdienen. De naam Manta verwijst naar het op dat moment nieuwste model Opel: de Opel Manta. Wild And Exciting is dan ook in eerste instantie geschreven in opdracht van het reclamebureau FHV. Platenbaas Willem van Kooten is daarvoor door Willem Duys in opdracht van FHV benaderd. Willem van Kooten: "De opdracht was een nummer te schrijven waarin de woorden 'Wild' en 'Exciting' voorkwamen. Als het zou lukken en het reclamebureau zou het goedkeuren dan had Opel er 25.000 gulden voor over, en zou het nummer voor de reclamecampagne gebruikt worden. Ik ging ermee naar Freddie Haayen (producer van Earth & Fire) die het wel een goed idee vond. Het reclamebureau vond het nummer uiteindelijk fantastisch en betaalde het afgesproken bedrag. Freddie Haayen gaf alle Earth & Fire leden hun deel, ik geloof 2000 of 2500 gulden. Opel blies de campagne uiteindelijk om onduidelijke redenen af. We hebben Wild & Exciting toen maar uitgebracht aks single omdat we het ook een fantastiche plaat vonden, en terecht het werd een grote hit".

Op 22 Augustus 2006 bereikt het album The Great Escape van Ilse de Lange in Nederland de platina status. Van The Great Escapezijn er dan inmiddels ruim zeventigduizend exemplaren verkocht. xe2x80x9cWij zitten nu al op het aantal verkochte albums dat wij hebben gehoopt te verkopen vxc3xb3xc3xb3r het einde van het jaarxe2x80x9d, aldus een woordvoerder van haar platenmaatschappij Universal. The Great Escape van Ilse De Lange is op 24 Juni 2006 op de eerste plaats binnengekomen van de Mega Album Top 100, en blijft zeven weken op deze plaats staan.

Derek & The Dominos staan op 22 Augustus 1970 op het podium van The Van Dike in Plymouth in Engeland. Een week later beginnen Eric Clapton, Bobby Whitlock, Carl Radle en Jim Gordon met ondermeer Duane Allman van The Allman Brothers Band, in de Miami Criteria Studio aan de opnames van het album Layla And Other Assorted Love Songs. Dit dubbel-album komt op 21 November 1970 de Billboard-albumlijst binnen, en haalt een zestiende plaats.

Vanaf 22 Augustus 1965 draait de tweede film van The Beatles, Help! in de Amerikaanse bioscopen. Help! is geregisseerd door Richard Lester. Het scenario is van Marc Behm en Charles Wood. Naast The Beatles speelt Leo McKern de rol van Clang, vertolkt Eleanor Bron de rol van Ahme, Victor Spinetti is Professor Foot en John Bluthal speelt Bhuta. De soundtrack van deze film is al op 6 Augustus  1965 uitgebracht. Help! verschijnt zowel in een mono-versie (Parlophone PMC 1255) als in een stereo-versie (PCS 3071). Bij de tweede persing van het album wordt de mono versie niet meer uitgebracht. Op de hoesfoto proberen The Beatles in semafoor-taal het woord HELP uit te beelden, George de H, John de E, Paul de L en Ringo de P. Helaas is dit niet erg goed gelukt. Volgens experts staat er NUVJ. De foto is gemaakt door Robert Freeman. Op het album staan ondermeer de zeven nummers die in de film te zien zijn: Help!, The Night Before, You've Got To Hide Your Love Away, I Need You, Another Girl, You're Going To Lose That Girl en Ticket To Ride. Op de B-kant zijn zeven tracks te horen die niet in de film worden gebruikt - Act Naturally, It's Only Love, You Like Me Too Much, Tell Me What You See, I've Just Seen A Face, Yesterday en Dizzy Miss Lizzy.

Op 22 Augustus 1987 komt Roadblock van Stock, Aitken & Waterman binnen op een 36ste plaats in de Nederlandse Top 40. Roadblock bereikt de tiende plaats. De single is opgenomen in de PWL Studios in Londen, met Garry Barnacle (saxofoon), John Oxe2x80x99 Hara (toetsen) en Chyna & Dee Lewis (zangeressen) als belangrijkste studiomuzikanten. De mix wordt gedaan door Pete Hammond. Mike Stock, Matt Aitken en Pete Waterman zijn de succesvolle producers en liedjesschrijvers van de hits van ondermeer Dead Or Alive, Brother Beyond, Princess, Kylie Minogue, Jason Donovan, Rick Astley en Bananarama.

In Hollywood gaat op 22 Augustus 1956 de 20th Century Fox film The Girl Can't Help It in premixc3xa8re, met Jane Mansfield en Edmond O'Brien in de rollen van Jerri Jordan en Marty 'Fasto' Murdock. De film van regisseur Frank Tashlin en een scenario van Herbert Baker en Frank Tashlin geeft een goed eigentijds beeld van de toenmalige popmuziek. Er zit veel muziek in THe Girl Can't Help It, zo zijn er omdermeer optredens te zien van The Platters, Julie London, Fats Domino, Gene Vincent, The Treniers, Eddie Cochran, Nino Tempo, Ray Anthony en Little Richard. De titelsong wordt gezongen door Little Richard. De single wordt pas 21 jaar later een hit in Nederland. Op 2 Juli 1977 komt The Girl Canxe2x80x99t Help It de Nederlandse Top 40 binnen, en bereikt de elfde plaats.

Op 22 Augustus 1989 laat Mark David Chapman weten dat hij niets wil hebben van de verkoop van zijn exemplaar van Double Fantasy. John Lennon heeft, een paar uur voordat Mark Chapman hem zou vermoorden, zijn handtekening op de hoes gezet.

Spandau Ballet komt op 22 Augustus 1981 op nummer 39 binnen in de Nederlandse Top 40 met hun 2de single Chant Number 1 (I Donxe2x80x99t Need This Pressure On). De opvolger van Muscle Bound staat vier weken in de lijst, en komt niet hoger dan 31 steken. Spandau Ballet bestaat uit Tony Hadley, de broers Martin en Gary Kemp, Steve Norman en John Keeble. Gary Kemp heeft de groep in 1978 in Londen opgericht en vernoemd naar Spandau, een wijk in Berlijn. In 1990 gaat Spandau Ballet uit elkaar.Tony Hadley duikt later op in het Golden Oldie circuit en bij de befaamde Night Of The Proms concerten.

Vanaf 22 Augustus 2005 ligt Streets Of Love van The Rolling Stones in de Nederlandse platenwinkels. Streets Of Love, met op de B-kant Rough Justice zijn twee nummers van het album A Bigger Bang dat op 6 September 2005 wordt uitgebracht. Streets Of Love is in de week van 22 Augustus 2005 de Paradeplaat op Radio 2. De single komt op 27 Augustus 2005 op de vijfde plaats binnen in de Mega Top 100 en zakt een week later naar de negende plaats.

U2 begint op 22 Augustus 1997 aan het eerste van twee uitverkochte concerten in het Wembley Stadium in Londen. De twee concerten maken deel uit van de Popmart-wereldtournee die op 25 Mei 1997 met een concert in het Sam Boyd Stadium in Las Vegas, Nevada van start is gegaan. Op 18 en 19 Juli 1987 staat U2 twee keer in het Feijenoord Stadion in Rotterdam. De Popmart tournee wordt afgesloten op 21 Maart 1998 met een concert in het Johannesburg Stadium in Johannesburg, Zuid-Afrika. Tijdens het eerste concert in het Wembley Stadium op 22 Augustus 1997 worden de volgende nummers gespeeld: Mofo, I Will Follow, Gone, Even Better Than The Real Thing, Last Night On Earth, Until The End Of The World, New Year's Day, Pride (In The Name Of Love), Neon Lights (stukje), I Still Haven't Found What I'm Looking For, All I Want Is You, Staring At The Sun, Suspicious Minds (Edge Karaoke), Miami / My Mammy (stukje) / Cuba (stukje), Bullet The Blue Sky / America (stukje), Please, Where The Streets Have No Name en Playboy Mansion (stukje). Toegift: Discothxc3xa8que / Funky Town (stukje) / Love To Love You Baby (stukje) / Barbara Ann (stukje) / Black Betty (stukje) / Discothxc3xa8que Howie B Hairy B Mix (stukje), If You Wear That Velvet Dress, With Or Without You, Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me, Mysterious Ways, One en Wake Up Dead Man.

Billy J Kramer & The Dakotas staan op 22 Augustus 1963 op de eerste plaats in de Engelse hitlijst met Bad To Me. Het nummer is geschreven door John Lennon terwijl hij op vakantie is in Spanje met Brian Epstein.

Op 22 Augustus 2005 laat Mark Feehily van Westlife in een Britse krant weten dat hij de tijd rijp acht om over zijn geaardheid te vertellen. Feehily heeft dat nooit willen verhullen, maar is erg op zijn privxc3xa9-leven gesteld. In het interview zegt Mark Feehily dat hij homo is en sinds enige maanden een relatie heeft met Kevin McDaid, zanger van de in Februari 2005 opgeheven jongensgroep V. "Ik wil dat mensen eindelijk de waarheid kennen. Ik ben gay en ik ben daar trots op. Ik maak dit nu bekend, maar ik wil zeker geen uithangbord voor de homogemeenschap ofzo worden. Ik heb nooit getracht mijn ware identiteit te verbergen, maar ik ben erg op m'n privacy gesteld en ik voelde nooit de behoefte om hierover iets te zeggen. Ik wil niet teveel details vertellen, maar ik wil wel kwijt ik erg gelukkig ben met Kevin. Hij is zeer prettig gezelschap. Ik ben erg blij dat ik iemand heb gevonden die mij aan het lachen maakt." aldus Mark Feehily.

Craig Douglas is op 22 Augustus 1964 de gast-presentator van een zomerse aflevering van het televisieprogramma Thank Your Lucky Stars. De Britse zanger laat ondermeer opnamen zien van The Dave Clark Five, Kenny Lynch, Peter's Faces, Benny Parker & The Dynamos en Dave Berry & The Cruisers. Thank Your Lucky Stars wordt uitgezonden door de Britse commercixc3xable omroep ABC.


Op Nummer 1 in Nederland op 22 Augustus
1970: Back Home - Golden Earring (5 weken 1)
1981: De Nederlandse Sterre Die Strale Overal - Rubberen Robbie (3 weken 1)
1998: Life - Des'ree (5 weken 1)
Op Nummer 1 in de Mega Charts op 22 Augustus
1998: Life xe2x80x93 Desxe2x80x99Ree (6 weken 1)
Op Nummer 1 in Engeland op 22 Augustus
1958: When - Kalin Twins (4 weken 1)
1963: Bad To Me - Billy J. Kramer & The Dakotas (3 weken 1)
Op Nummer 1 in Amerika op 22 Augustus
1931: Sweet And Lovely - Gus Arnheim (6 weken 1)
1936: Until The Real Thing Comes Along - Andy Kirk (2 weken 1)
1964: Where Did Our Love Go - The Supremes (2 weken 1)
1970: Make It With You - Bread (1 week 1)
1987: Who's That Girl - Madonna (1 week 1)
Op Nummer 1 in de Nederlandse Albumlijst op 22 Augustus
1998: De Bestemming - Marco Borsato (4 weken 1)
Op Nummer 1 in de Engelse Albumlijst op 22 Augustus
1970: A Question Of Balance - The Moody Blues (3 weken 1)
1992: We Can Dance - Genesis (1 week 1)
Op Nummer 1 in de Amerikaanse Albumlijst op 22 Augustus
1981: 4 - Foreigner (10 weken 1)
1998: Da Game Is To Be Sold Not To Be Told - Snoop Dogg (2 weken 1)
2009: LIVE On The Inside - Sugarland (1 week 1)
Nieuw in de Top 40 van 41 jaar geleden: 22 Augustus 1970
34: Summertime Blues - The Who
32: (I Can't Get No) Satisfaction - The Rolling Stones
23 :Wild And Exciting - Earth & Fire
Nieuw in de Tipparade van 24 jaar geleden: 22 Augustus 1987
30: Step By Step - Taffy
29: Sugar Mice - Marillion
28: New Day For You - Basia
27: Girlfriend In A Coma - The Smiths
26: City Lights - William Pitt
25: Boys (Summertime Love) - Sabrina
21: Dinner With Gershwin - Donna Summer
20: Animal - Def Leppard
18: Kissing With Confidence - Will Powers
De alarmschijf van 13 jaar geleden: 22 Augustus 1998
Laat Me Slapen - Acda & De Munnik
Nieuw in de Album Top 50 van 30 jaar geleden: 22 Augustus 1981
49: Bella Italia - Diverse Artiesten
46: Vlinders Van De Nacht - Benny Neyman
43: The Legend Lives - Ray Charles
Muziek Jarige Op 22 Augustus
1920: John Lee Hooker - Blues Zanger/Gitarist (xe2x80xa0 21 Juni 2001)
1938: Dale Hawkins (Delmar Allen Hawkins) - Rockabilly Zanger/Gitarist (xe2x80xa0 13 Feb. 2010(
1939: Fred Milano - Dion & The Belmonts Tenor Zanger
1942: Carl Mann - Zanger USA
1945: Ron Dante - The Archies Zanger
1946: Gary "Mutha" Withem - Gary Puckett & The Union Gap Toetsen
1947: Donna Godchaux - Grateful Dead Zangeres
1948: Jan Tuyp - BZN Bas
1958: Ian Mitchell - Bay City Rollers Bas
1958: Vernon Reid - Living Colour Bas
1960: Collin Raye - Country-Zanger USA
1961: Debbie Peterson - The Bangles Drums
1961: Roland Orzabal - Tears For Fears Zanger/Gitaar
1963: Tori Amos (Myra Ellen Amos) - Zangeres USA
1963: James DeBarge - DeBarge Toetsen/Zang
1967: Layne Staley - Alice In Chains Zanger (xe2x80xa0 19 April 2002)
1969: Steve Cradock - Ocean Color Scene Gitaar
1972: Paul Douchette - Matchbox 20 Drums
1974: Howie D. (Dorough) - Backstreet Boys Zanger

4 opmerkingen:

 1. Heeft u een zakelijke lening nodig? Onze bedrijfsnaam is zion financiële diensten beperkt, geven we leningen aan geïnteresseerde klanten die op zoek zijn naar leningen om hun bedrijven te verbeteren, kunnen wij u helpen met een lening tot € 15 miljoen euro. bieden wij leningen tegen 3% rente. Wij kunnen u helpen door te lenen u geld, op te starten van een bedrijf of uitbreiden van uw bestaande business, bieden wij ook persoonlijke leningen, autoleningen, zakelijke leningen, hypothecaire leningen, landbouw leningen, of een lening voor welke reden dan ook, etc. Als je een lening vandaag contact met ons op. We kunnen lenen tot 15 miljoen euro. E-mail ons toe te passen: zionloanfirm.ltd@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bent u behoefte aan snel een dringende lening met relatief lage rente zo laag als 3%? Wij bieden zakelijke lening, persoonlijke lening, woningkrediet, auto lening, student lening, schuld consolidatie lening e.t.c. ongeacht uw credit score. We zijn gegarandeerd in het geven van financiële diensten aan onze talrijke klanten over de hele wereld. Met onze flexibele leningen pakketten, leningen kunnen worden verwerkt en overgedragen aan de kredietnemer binnen de kortst mogelijke tijd, contact opnemen met onze specialist voor advies en financiële planning. Als u een snelle lening nodig contact met ons via: axlgroups89@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goedendag, ik ben Josef Lewis. Een gerenommeerde, legitieme en geaccrediteerde geldschieter. We geven allerlei soorten leningen uit op een zeer snelle en gemakkelijke manier, persoonlijke lening, autolening, woninglening, studielening, bedrijfslening, uitgevaardigde lening, consolidatie van schulden. enz

  Word vandaag goedgekeurd voor een zakelijke of persoonlijke lening en krijg geld binnen dezelfde week na aanmelding. Deze persoonlijke leningen kunnen worden goedgekeurd ongeacht uw kredietwaardigheid en er zijn veel tevreden klanten die deze claim ondersteunen. Maar je krijgt niet alleen de persoonlijke lening die je nodig hebt; je krijgt de goedkoopste. Dit is onze belofte: wij garanderen het laagste tarief voor alle leningen met gratis onderpanduitkeringen.

  We streven ernaar een positieve blijvende indruk achter te laten door de verwachtingen van mijn klanten te overtreffen bij alles wat ik doe. Ons doel is om u met waardigheid en respect te behandelen en tegelijkertijd de beste service te bieden. Geen sociale zekerheid Nummer vereist en geen kredietcontrole vereist, 100% gegarandeerd. Vriendelijk reageren onmiddellijk met behulp van de onderstaande gegevens indien geïnteresseerd in een lening en wees vrij van oplichting ..

  E-mail: progresiveloan@yahoo.com
  Oproep / WhatsApp: +16626183756
  Website: https://progresivefunding.wordpress.com  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heeft u een dringende lening nodig om uw bedrijf te financieren of voor welk doel dan ook? we zijn gecertificeerd en legitiem en hebben een internationale gelicentieerde leningverstrekker We bieden leningen aan bedrijven, bedrijven en particulieren aan tegen een betaalbare rente van 2%. Het kan een korte of lange termijn lening zijn of, zelfs als u een slechte kredietwaardigheid heeft, zullen wij uw lening zodra we uw aanvraag ontvangen. wij zijn een onafhankelijke financiële instelling. We hebben in de loop der jaren een uitstekende reputatie opgebouwd door het verstrekken van verschillende soorten leningen aan duizenden van onze klanten. Wij bieden gegarandeerde leningdiensten van elk bedrag aan burgers en niet-staatsburgers. Wij bieden eenvoudige persoonlijke leningen, commerciële / zakelijke lening, autolening, leasing / apparatuurfinanciering, schuldconsolidatielening, woninglening, enz. Voor alle burgers en niet-staatsburgers met ofwel een goede of slechte kredietgeschiedenis. Als u onze bedrijfs-e-mail nodig heeft: (kplender@outlook.com), kunt u ons e-mailen met uw gegevens. E-mail mij vandaag nog en u zult blij zijn dat u dit hebt gedaan. E-MAIL: kplender@outlook.com

  BeantwoordenVerwijderen