Zoeken in de muziekgeschiedenis

10 apr. 2013

Muziekgeschiedenis van 11 April

Op 11 April 1961 geeft Bob Dylan op 19 jarige leeftijd zijn eerste professionele optreden. Dylan speelt dan in het voorprogramma van een concert van John Lee Hooker, in Gerde's Folk City in New York's Greenwich Village. Tijdens optreden van de folk-zanger speelt hij ondermeer The House Of The Rising Sun en A Song To Woody, een ode aan Woody Guthrie. Later in hetzelfde jaar staat hij alleen in Carnegie Hall, maar dat loopt uit op een teleurstelling omdat maar 53 mensen het concert bijwonen. Ook zijn titelloze eerste album blijft onverkocht in de winkels liggen. Pas in de zomer van 1963 breekt hij echt door nadat Peter Paul & Mary zijn compositie Blowing In The Wind tot een Amerikaanse hit maken.


Paula Abdul houdt op 11 April 1991 een persconferentie in Hollywood om uit te leggen dat zij zelf zingt op haar album Forever Your Girl. Paula Abdul wordt er op 8 April 1991 door platenmaatschappij Virgin Records ervan beschuldigd dat niet zij, maar Yvete Marine van The Mary Jane Girls de leadvoalen heeft ingezongen zonder hiervoor te zijn gehonoreerd.


Het nummer Let It Be van The Beatles komt op 11 April 1970 op nummer 1 in de Billboard hitlijst in Amerika. Het is voor The Beatles de negentiende nummer 1 in zes jaar tijd. Let It Be is ook de eerste officiele single van The Beatles die in 1972 wordt uitgebracht in de Sovjet Unie. Vanaf 4 April 1987 staat Let It Be in de uitvoering van Ferry Aid 3 weken Nr. 1 in Engeland. Het nummer is daar, met een keur van bekende Engelse popartiesten waaronder ondermeer Paul McCartney, Kate Bush, Mark Knopfler, Mark King van Level 42 en Mel & Kim opnieuw opgenomen voor de nabestaande van de slachtoffers van de veerboot ramp in Zeebrugge op 6 Maart 1987.


In Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht wordt op 11 April 1998 de jaarlijkse fan-dag van Beatles Unlimited georganiseerd. Speciale gasten zijn dit jaar Pete Shotton, Eric Griffiths, Len Garry, Colin Hanton en Rod Davis van The Quarrymen, de eerste groep van John Lennon. The Quarrymen verzorgen een live-optreden tijdens deze Beatles-beurs.


Eddie van Halen, gitarist van de groep Van Halen vraagt op 31 December 1980 actrice Valerie Bertinelli ten huwelijk. Om duidelijk te maken dat hij het meent geeft hij haar een diamantenring ten waarde van $8000. De twee hebben elkaar leren kennen wanneer Valerie Bertinelli met haar broer, met zware tegenzin, naar een concert van Van Halen in Shreveport in Louisiana meegaat. Op 11 April 1981 in de St. Paul Apostle Church in Westwood, Californie geeft het paar elkaar het ja woord. Nicolette Larson zingt in het Frans een speciaal gecomponeerd lied voor het verliefde stel. De receptie voor 400 genodigde wordt gehouden in het Grayhall Mansion in Beverly Hills. Op 16 Maart 1991 wordt in het St. John's Hospital in Santa Monica hun enige zoon, Wolfgang William (vernoemd naar Wolfgang Amadeus Mozart), geboren. Eddie en Valerie maken op 9 Juli 2002 bekend dat zij sinds Oktober 2001 gescheiden van elkaar leven. Officieel is het paar nooit gescheiden.


Oasis brengt op 11 Maart 1994 hun eerste single Supersonic uit. Het nummer bereikt uiteindelijk de 31ste plaats in Engeland. In Nederland wordt Supersonic niet eens uitgebracht.


Op 11 April 1970 besluit gitarist Peter Green om religieuze redenen uit Fleetwood Mac te stappen. De groep, waarvan hij één van de oprichters is, is op dat moment in Munchen, halverwege een Europese tournee. Om te vermijden dat hij een proces aan zijn broek krijgt wegens contractbreuk maakt Peter Green wel de huidige tour met Fleetwood Mac af. Green gaat zich na zijn vertrek toeleggen op "dingen die God wil dat ik doe". Green verdwijnt in de anonimiteit en laat pas weer van zich horen aan het einde van de jaren zeventig, wanneer hij twee solo albums uitbrengt. Na het vertrek van Peter Green raakt Fleetwood Mac in een grote impasse. Pas in 1975 slaagt de groep er weer in, met een sterk gewijzigde bezetting, een succesvol album te maken als Christine McVie, Lindsey Buckingham en Stevie Nicks de groep inmiddels hebben versterkt.


Op 11 April 1973, om twaalf uur 's middags, keert de zeezender Radio Veronica, na een afwezigheid van negen dagen, weer terug in de ether op 259 meter in de middengolf. Op 2 April 1973 heeft het station haar uitzendingen noodgedwongen moeten staken, wanneer het zendschip Norderney tijdens een storm van haar anker slaat en op het strand van Scheveningen loopt. Terwijl er verwoede pogingen worden gedaan om de Norderney weer vlot te trekken, maakt het station voor haar terugkeer tijdelijk gebruik van het zendschip MV Mi Amigo van de Caroline organisatie van Ronan O'Rahilly. In ruil voor de geboden hulp, moderniseren de technici van Veronica de gehele zendinstallatie van de Mi Amigo, waardoor Caroline in staat wordt gesteld om tot aan het einde van de jaren zeventig vanaf het oude schip te blijven uitzenden.


Op 11 April 1969 wordt de single Get Back van The Beatles uitgebracht. Op de B-kant staat Don't Let Me Down. Beide nummers zijn door John Lennon en Paul McCartney geschreven en worden op 28 Januari 1969 in de Apple Studio aan Savile Row in Londen opgenomen. Wanneer Paul McCartney op 6 April 1969 de laatste mix van beide nummers hoort in het programma van John Peel op BBC Radio One is hij niet tevreden. Snel wordt er in de Olympic Studio in London studiotijd geboekt, en samen met technicus Glyn Johns wordt de definitieve mix gemaakt. Voor de eerste keer wordt er op de hoes van de single ook de naam vermeld van toetsenist Billy Preston. Get Back komt op 26 April 1969 de Nederlandse Top 40 binnen, en staat vanaf 10 Mei 1969 twee weken op de eerste plaats.


Na een concert in Sydney, Australie tijdens de Australian Nightmare Tour op 11 April 1976 waar Alice Cooper voor 40.0000 uitzinnige fans een concert geeft, wordt de zanger in zijn hotel onder huisarrest geplaatst. Hij kan zijn vrijheid herwinnen door een borgsom van 59.000 dollar te betalen. Een concertpromotor beweert namelijk dat hij Alice Cooper dat bedrag heeft betaald voor een concerttournee in 1975, die niet doorging omdat de zanger niet kwam opdagen. De zaak loopt echter op een sisser af, wanneer blijkt dat de promotor zelf het contract voor de tournee niet was nagekomen.


Gerry & The Pacemakers staan op 11 April 1963 voor de eerste keer op nummer 1 in de Engelse hitlijst met het nummer How Do You Do It. Er volgen dat jaar nog twee Nr. 1 hits. Op 20 Juni 1963 staat I Like It op nummer 1, en aan het eind van het jaar op 31 Oktober is het de beurt aan You'll Never Walk Alone, wat later het clublied wordt van de voetbalclub Liverpool. In 1985, het jaar van het Heizeldrama, wordt You'll Never Walk Alone opnieuw een nummer 1 hit. Het nummer wordt opgenomen voor het fonds voor de slachtoffers van de ramp in het Bradford stadion, waar op 11 Mei 1985 tijdens de wedstrijd 52 fans omkomen wanneer er op de tribune brand uitbreekt. Onder de naam The Crowd wordt op 20 Mei 1985 onder leiding van Gerry Marsden (Gerry & The Pacemakers) You'll Never Walk Alone opnieuw opgenomen. The Pacemakers zijn dit keer oa. Denny Laine, Paul McCartney, Smokie, Johnny Logan,Phil Lynott, Rick Wakeman, Motorhead, John Entwistle, Eddie Hardin, Joe Fagin, Paul McCartney, Kiki Dee, Girlschool en Zak Starkey.Robbie Williams haalt tijdens een liefdadigheidsveiling op 11 April 2001 ruim £165,000 op met het verkopen van sommige van zijn persoonlijke bezittingen. Het geld is bedoeld voor zijn oude school in Stoke om een nieuwe muziekzaal te bouwen. Onder de verkochte bezittingen van Robbie bevinden zich een Union Jack bikini (!) en de met de hand geschreven tekst van het nummer Angels wat alleen al £27,000 opbrengt.


Def Leppard komt op 11 April 1992 met het album Adrenalize op Nr 1 in Engeland. Het is het tweede nummer 1 album voor de groep. Adrenalize is de opvolger van de millionseller (15 miljoen exemplaren) Hysteria. Adrenalize is opgenomen in de Nederlandse Wisseloord Studio in Hilversum, waar de opname's eind 1988 beginnen. Tijdens de opnames die veel langer duren dan gepland, wordt er om de kosten te drukken uitgeweken naar het huis van zanger Joe Elliot in Ierland. Op 9 Januari 1991 overlijdt gitarist Steve Clark, na een lange slopende alcohol verslaving. Phil Collen neemt noodgedwongen alle gitaarpartijen voor zijn rekening. De opvolger van Steve Clark wordt pas tijdens het optreden op het Freddie Mercury Tribute op 20 April 1992 bekend gemaakt, het is Vivian Campbell (Dio, Whitesnake).


Paul McCartney geeft op 11 April 1997 op het dak van het MPL gebouw aan Soho Square 1 in Londen een 20 minuten durend concert. Het optreden wordt gefilmd voor een TV documentaire die op 18 Mei 1997 door ITV wordt uitgezonden. Paul speelt onder meer zijn twee, nog uit te brengen, nieuwe single's Young Boy en The World Tonight. Het concert blijft niet onopgemerkt, beneden staat al gauw een grote menigte mensen te luisteren. Op de vraag van een journalist aan Paul MacCartney of hij daarvan op de hoogte was antwoordt de ex-Beatle: "I know, I've done it before". Daarmee doelend op het beroemde concert op het dak van het Apple gebouw op 30 Januari 1969. De CD Flaming Pie waarvoor het promotie concert bedoeld was, ligt vanaf 12 Mei 1997 in de winkel. Flaming Pie komt op 17 Mei 1997 de Nederlandes albumlijst binnen, en bereikt op 31 Mei 1987 een achtste positie.


Kid Rock vraagt op 11 April 2002 in de woestijn bij Las Vegas actrice Pamela Anderson ten huwelijk. Kid Rock heeft Pamela Anderson voor het eerst ontmoet in April 2001 tijdens de opname's voor het VH1 programma Diva Salute To Aretha Franklin in de Radio City Music Hall in New York. Het is het tweede huwelijk voor Pamela met een bekende rocker. Eerder is zij getrouwd geweest met Motley Crue drummer Tommy Lee van wie zij twee kinderen, Brandon en Dylan, heeft.


Op 11 April 2006 overlijdt in het bijzijn van haar zussen Ruth en Anita en haar broers Aaron en Fritz in het UCLA Medical Center in Santa Monica zangeres June Pointer aan de gevolgen van kanker. June Pointer wordt op 30 November 1953 in Oakland, Californie geboren. Samen met haar drie oudere zussen zingt zij tijdens haar jeugd in het kerkkoor van de Californische plaats Oakland waar hun vader predikant is. June Pointer begint haar muziekcarriere als duo met haar zus Bonnie; zij noemen zichzelf de Pointers-A Pair. Vervolgens vormen beiden met hun twee andere zussen Ruth en Anita de muziekgroep The Pointer Sisters. Ze doen ondermeer achtergrondkoortjes voor artiesten als Taj Mahal, Boz Scaggs en Elvin Bishop. Het nummer Yes We Can van hun debuutalbum uit 1973 wordt een hit. Het titelloze debuutalbum bereikt de dertiende plaats in de albumlijst van Billboard. In de jaren tachtig scoort de groep hits als Fire, I'm So Excited, Jump (For My Love) en Slow Hand. Bonnie Popinter verlaat de groep in 1977 om een solocarriere te beginnen. In 1984 krijgen The Pointer Sisters een Grammy Award voor het nummer Jump (for My Love). June Pointer neemt tussendoor ook nog twee solo-albums op. De eerste in 1983 genaamd Baby Sisters (met onder andere het nummer Ready for Some Action), de tweede in 1989 genaamd June Pointer (met onder andere het nummer Tight On Time (I'll Fit U In). In 2004 wordt June Pointer vanwege cocainebezit opgepakt en moet ze naar een resocialisatie-instituut. June Pointer is 52 jaar geworden.


Tijdens een vlucht van Amarillo naar Nashville op 11 April 1956 krijgt het vliegtuig van Elvis Presley onderweg motorproblemen. De piloot is gedwongen om een noodlanding te maken. Elvis is op weg naar Nashville om het nummer I Want You, I Need You, I Love You op te nemen. Het incident is er de oorzaak van dat Elvis Presley vanaf dat moment bang is om te vliegen. Elvis Presley wordt tijdens de opname in Nashville begeleid door de gitaristen Scotty Moore en Chet Atkins, drummer D.J. Fontana, bassist Bill Black en pianist Marvin Hughes. Gordon Stoker, Ben Speer en Brock Speer zorgen voor de achtergrondvocalen. Tijdens de opnamesessie wordt door RCA een gouden plaat aan Elvis Presley uitgereikt omdat er één miljoen exemplaren van zijn single Heartbreak Hotel zijn verkocht. I Want You I Need You I Love You komt op 26 Mei 1956 binnen in de Billboard Top 100 en staat in de week van 28 juli 1956 op de eerste plaats.


Het popblad New Musical Express organiseert op 11 April 1965 in de Empire Pool in Wembley in Londen een concert met de winnaars van de populariteits poll van het blad. Ruim tienduizend tieners schreeuwen de longen uit hun lijf voor ondermeer The Moody Blues, Georgie Fame, The Seekers, Donovan, Them, The Animals, The Kinks, Cilla Black, Wayne Fontana & The Mindbenders, Tom Jones. The Rolling Stones sluiten het eerste gedeelte van de show af, terwijl The Beatles de finale verzorgen. De BBC zendt op 18 April 1965 een samenvatting van het concert uit.


Op 11 April 2006 wordt in de CCC Club aan de 8 Mile Road in Detroit de rapper/producer Proof van D12, doodgeschoten. Proof wordt op 2 Oktober 1975 in Detroit, Michgan geboren als DeShaun Holton en in naast Proof ook bekend onder de namen Derty Harry, P en Oil Can Harry. Proof is één van de twee slachtoffers van een schietpartij in de CCC Club waar, naar verluidt, een illegaal feest wordt gegeven. Beide slachtoffers worden met een ernstige hoofdwond naar een ziekenhuis gebracht. Hier overlijdt Proof. Proof begint zijn carriere in de CCC Club in Detroit, later treedt hij op in de Detroits Hip Hop Shop. Dit is tevens de plek waar hij in contact komt met Eminem en waar de ideeen op tafel komen om een groep op te richten, dat uiteindelijk D12 wordt. Proof treedt ook enige tijd op met Eminem en wordt een goede vriend van hem. In de film 8 Mile speelt Proof de rol van Lil' Tic, een freestyle rapper die de hoofdpersoon uit de film uitdaagt met zijn battles. Buiten de hype van de film om brengt Proof een album uit met zes nummers genaamd Electric Koolaid-Acid Testing. Proof start hierna een soloproject waarin hij ondermeer samenwerkt met Eminem, 50 Cent, Method Man en Obie Trice. Het album, Searching For Jerry Garcia wordt op 9 Augustus 2005 uitgebracht, 10 jaar nadat Jerry Garcia van de Grateful Dead om het leven komt. Proof is dertig jaar geworden.


Cher krijgt op 11 April 1988, bij de uitreiking van de Academy Awards 1987, een Oscar als beste actrice voor haar rol in Moonstruck. Ryuichi Sakamoto, David Byrne en Cong Su worden beloont met een beeldje voor de muziek in The Last Emperor. I've Had The Time Of My Life, geschreven door Frank Previte, John DeNicola en Donald Markowitz voor de film Dirty Dancing, wordt beloond met een Oscar als de beste film-song.


Paul McCartney vliegt op 11 April 1967 van Amerika terug naar Engeland. De bassist van The Beatles heeft tijdens zijn zes daagse bezoek aan Amerika ondermeer op 5 April 1967 in Denver de 21ste verjaardag van zijn vriendin Jane Asher gevierd. Op 10 April 1967 gaat McCartney in Los Angeles op bezoek bij The Beach Boys die bezig zijn aan de opnamen van hun nieuwe album bezig zijn. In het vliegtuig naar Engeland zet Paul McCartney zijn eerste ideeen voor de televisie-film Magical Mystery Tour op papier.


Op 11 April 1970 bereikt Mighty Joe van Shocking Blue de 43ste plaats in de Billboard Hot 100. Deze opvolger van hun Amerikaanse nummer 1-hit Venus is op 7 Maart 1970 binnengekomen. In Nederland staat Mighty Joe vanaf 24 Januari 1970 twee weken op de eerste plaats van de Top 40.


Brian Matthew presenteert op 11 April 1964 een nieuwe aflevering van het televisieprogramma Thank Your Lucky Stars. Als gasten ontvangt de presentator ondermeer Millicent Martin, Kenny Lynch, The Viscounts, Al Saxon, Tommy Bruce & The Bruisers, Patsy Ann Noble, Dave Berry, Denny Mitchell & The Sensations en Manfred Mann. Thank Your Lucky Stars wordt uitgezonden door de Britse commerciele omroep ABC.


Op 11 April 1981 komt Stars On 45 Vol. One de Billboard Hot 100 binnen. De single is legale bewerking van een illegale 12-inch van Alto Passion waarop originele opnamen van ondermeer The Beatles tot medley aan elkaar zijn gemonteerd. Wanneer Willem van Kooten deze 12-inch in handen krijgt, vraagt hij Jaap Eggermont en Martin Duiser om oude Beatles-nummers van een discoachtergrond te voorzien en als medley aan elkaar te smeden, en er een legale versie van te maken. Jaap Eggermont schakelt zangers Bas Muys (Lennon), Hans Vermeulen (Harrison) en Okkie Huysdens (McCartney) in om de Beatles-zang voor hun rekening te nemen. Andere rollen zijn weggelegd voor Albert West, Tony Sherman, Jody Pijper en Arnie Treffers. De eerste single wordt een dag na de moord op John Lennon uitgebracht. De single staat in de week van 20 Juni 1981 op de eerste plaats in Amerika.


George Harrison en Brian Epstein vliegen op 11 April 1962 samen met de moeder van Stuart Sutcliffe naar Hamburg om daar de uitvaartdienst van de een dag eerder overleden Sutcliffe bij te wonen. John Lennon, Paul McCartney en Pete Best zijn dan al in de West-Duitse havenstad. Twee dagen later, 13 April 1962, beginnen The Beatles aan hun laatste serie optredens in Hamburg. Zij staan dan zeven weken in de Star Club.


Op 11 April 1977 brengen The Beach Boys op hun eigen platenlabel, Brother Records, het album The Beach Boys Love You uit. Op dit album staan nieuwe versies van oude songs, maar ook nieuwe nummers als Roller Skating Child, Mona, Johnny Carson, Good Time, Ding Dang, Solar System en The Night Was So Young. The Beach Boys Love You komt op 30 April 1977 de Billboard-albumlijst binnen, maar komt niet verder dan de 53ste plaats.


Wanneer Supertramp in het kader van de Breakfast Tour op 11 April 1979 een concert geeft in de Sport Arena in San Diego, verschijnt Roger Hodgson een kwartier te laat op het toneel. De zanger/gitarist van Supertramp heeft echter een goede reden. Zijn vrouw Karuna heeft dan zojuist met behulp van verloskundige Dr. John Repair het leven geschonken aan hun eerste dochter, Heidi. De bevalling heeft plaats in de camper van Roger Hodgson, die naast het stadion geparkeerd staat.


Op 11 April 1966 neemt Frank Sinatra in een studio in Los Angeles het nummer Strangers In The Night op. Strangers In The Night is geschreven door Bert Kaempfert als instrumentaal nummer voor de politiefilm A Man Could Get Killed met James Garner in de hoofdrol, en is in die hoedanigheid ook door Bert Kaempfert als eerste opgenomen. Charles Singleton en Eddy Snyder maken een tekst voor Strangers In The Night, en de zanger Jack Jones is de eerste die het nummer zodanig opneemt voor de B-kant van zijn single The Impossible Dream (The Quest). Strangers In The Night van Frank Sinatra komt op 7 Mei 1966 de Billboard Hot 100 binnen, en staat in de week van 2 Juli 1966 op de eerste plaats.


Paul McCartney brengt op 11 April 1980 in Europa zijn single Coming Up uit. Drie dagen later wordt Coming Up ook in Amerika uitgebracht. uitgebracht. Op de A-kant staat een studio-versie van Coming Up. Op de B-kant is een live-versie te horen die op 17 december 1979 in het Apollo Theatre in het Schotse Glasgow is opgenomen. Coming Up komt op 22 April 1980 de Nederlandse Top 40, en haalt de 22ste plaats. In Amerika wordt op 28 Juni 1980 de eerste plaats bereikt, en staat Coming Up drie weken op de hoogste plaats in de Billboard Hot 100.


Op 11 April 1966 worden er in het Concertgebouw in Haarlem opnamen gemaakt voor het televisieprogramma Teen Scene Show van de AVRO. The Yardbirds verzorgen een playback-optreden omdat hun gitarist Jeff Beck in Londen in het ziekenhuis ligt. Volgens Yardbirds-zanger Keith Relf is hij ernstig ziek.


James Brown Is Dead van L.A. Style komt op 11 April 1992 binnen in de Billboard Hot 100. L.A. Style bestaat uit de Nederlandse DJ/Producer Denzil Slemming (echte naam: Michoel Van Der Kuy) die met behulp van (destijds) Veronica DJ Wessel Van Diepen het nummer in elkaar zet. In James Brown Is Dead wordt zelfs een oude Veronica jingle als sample gebruikt (Herinnert U Zich Deze Nog?). De single bereikt de 59ste plaat, en het aantal verkochte singles is in de Verenigde Staten goed voor een gouden plaat. In Nederland brengt James Brown Is Dead het tot een eerste plaats in de Top 40.


Op 11 April 1994 pleegt een 28-jarige man uit Seattle, in navolging van Kurt Cobain, zelfmoord door zich door het hoofd te schieten. Op deze dag bereikt het album In Utero van Nirvana de dubbel-platina-status in Amerika. In Utero is op 9 Oktober 1993 op de eerste plaats van de albumlijst van Billboard binnengekomen. Op In Utero staan de volgende nummers: Serve The Servants, Scentless Apprentice, Heart-Shaped Box, Rape Me, Frances Farmer Will Have Her Revenge On Seattle, Dumb, Very Ape, Milk It, Penny Royal Tea, Radio Friendly Unit Shifter, Tourette's en All Apologies.


Janis Joplin is samen met Big Brother & The Holding Company op 11 April 1968 voor de eerste keer op de Amerikaanse TV te zien in het door ABC uitgezonden programma Hollywood Palace.


Na een juridisch gevecht van twee jaar komen Apple Corps en EMI op 11 April 2007 overéén een schikking te betalen van achterstallige royalties aan The Beatles. Paul McCartney, Ringo Starr, Olivia Harrison en Yoko Ono zouden nog 45 miljoen euro tegoed hebben van de platenmaatschappij. Het is niet duidelijk of EMI of het geld betaalt aan Apple Corps. Deze maatschappij behartigt de belangen van Paul McCartney, Ringo Starr en de weduwen van George Harrison en John Lennon. Ook wordt op deze dag bekend gemaakt dat Neil Aspinall opstapt als het hoofd van Apple Corps. Later blijkt dat hij longkanker heeft. Neil Aspinall overlijdt op 24 Maart 2008 op 66-jarige leeftijd.


The Beatles brengen op 11 April 1963 hun derde officiele single, From Me To You, uit. From Me To You, en de B-kant Thank You Girl, zijn op 5 Maart 1963 in studio 2 op Abbey Road in Londen olv producer George Martin en de technici Norman Smith en Richard Langham opgenomen. John Lennon en Paul McCartney schrijven From Me To You wanneer de groep op 28 Februari 1963 in hun toerbus van York naar Shrewsbury rijdt. De titel is gebaseerd op een artikel in de New Musical Express van 22 Februari 1963, over de huidige tournee van The Beatles met als titel From Us To You. "What i find best about the song From me To You is that it has a complete middle part. It was composed in a way we never did before. The song brought us to a higher level. It was clearly a number we had written together. During our tours we got to know other musicians and learned how they wrote their songs", aldus Paul McCartney. From Me To You komt op 18 april 1963 de Engelse hitparade binnen, en is daarmee de eerste nummer 1-hit voor The Beatles. From Me To You is ook de eerste Beatles hit die door een Amerikaanse artiest wordt gecoverd. Op 3 Juni 1963 brengt Del Shannon de single From Me To You b/w Two Silhouettes uit, en haalt de 86ste plaats in de Billboard Hot 100.


De in Ridderkerk geboren Leen Huyzer maakt op 11 April 1975 als Lee Towers zijn televisie-debuut in het programma Voor De Vuist Weg van Willem Duys. Huyzer werkt dan nog als onderhoudsmonteur bij Boele Bolnes in de Rotterdamse haven. Omdat Leen Huyzer destijds hoog in een havenkraan is gefilmd, gaat hij door het leven als De Zingende Kraanmachinist, zijn artiesten naam Lee Towers is daar dan ook vanaf geleidt. Leen Huyzer begint zijn muzikale loopbaan in 1961 in The Swallows (later Jumping Dynamites, nog later Smash). Onder de naam Len Hauser neemt hij in 1971 zijn eerste single op. Pas na zijn optreden bij Willem Duys heeft de Rotterdamse zanger succes. It's Raining In My Heart, zijn eerste hit die is geschreven door Wally Tax, komt op 10 Januari 1976 de Nederlandse Top 40 binnen, en bereikt de 24ste plaats.


Door een rechter in Los Angles wordt op 11 April 2007 rapper Snoop Dogg veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar, een proeftijd van vijf jaar en een taakstraf van achthonderd uur. Er is vier jaar tegen hem geeist. Veder moet hij DNA afstaan en mag hij geen lijfwachten in dienst nemen die banden hebben met een criminele bende. Snoop Dogg wordt verdacht van verboden wapenbezit.


Sir Harry Secombe overlijdt op 11 April 2001, in een ziekenhuis in Guildford in het Engelse graafschap Surrey, aan de gevolgen van prostaatkanker. Secombe wordt bekend door The Goon Show. Dit komische radioprogramma wordt vanaf 1949 negen jaar lang door de BBC uitgezonden. In The Goon Show werkt Harry Secombe samen met Spike Milligan en Peter Sellers. Vanaf 1956 trekt hij tien jaar lang volle zalen in het Londense Palladium Theatre. In 1967 staat Harry Secombe in de hitparade genoteerd met This Is My Song. In 1981 wordt hij door de Britse koningin Elizabeth in de adelstand verheven. Wanneer Harry Secombe in 1999 door een beroerte wordt getroffen, trekt hij zich terug uit de showbusiness. Sir Harry Secombe is 79 jaar geworden.


Op 11 April 1966 wordt in Amerika door NBC de laatste aflevering van Hullabaloo uitgezonden. Dit programma wordt gepresenteerd door Paul Anka. Als gasten ontvangt hij Lesley Gore, Peter & Gordon en The Cyrkle. Deze wekelijkse televisie-show Hullabaloo wordt op 12 Januari 1965 voor het eerst uitgezonden, en wordt vooral goed bekeken omdat er Go-Go-danseressen in mini-rokjes te zien zijn.


In Amerika wordt door Fox op 11 April 1991 de aflevering Brush With Greatness van The Simpsons uitgezonden. Aan deze 18e aflevering van het tweede seizoen verleent ondermeer Ringo Starr zijn medewerking. De voormalig drummer van The Beatles speelt zichzelf in de tekenfilmserie. Ringo Starr is de eerste van The Beatles die in The Simpsons meedoet. In latere aflevering doen ook George Harrison (in Homer's Barbershop Quartet) en Paul McCartney (in Lisa The Vegetarian) mee. The Simpsons is hiermee de enige TV show ter wereld waarin The Beatles een gastrol hebben gespeeld. Het nummer Mother van John Lennon wordt gebruikt in de aflevering My Mother The Carjacker die wordt uitgezonden op 9 November 2003, waarmee de stemmen van alle (!) vier The Beatles te horen zijn geweest in The Simpsons.


Op 11 Aril 2005 verklaart de moeder van een kind dat in 1993 zou zijn misbruikt door Michael Jackson dat haar zoon met haar toestemming het bed van de muzikant heeft gedeeld. In het proces tegen de Amerikaanse popster zegt zij te hebben toegestemd, omdat Michael Jackson hierom zou hebben gesmeekt. "Zijn stem trilde en zei: 'Wij zijn een familie. Waarom kan hij niet in mijn bed slapen? Waarom vertrouw je me niet?'', zo citeert zij de zanger. De vrouw vertelt ook dat Michael Jackson haar met dure cadeaus heeft overladen nadat zij eenmaal heeft ingestemd. Pas na enkele maanden, als haar zoon tientallen keren bij de zanger heeft geslapen, begint zij zich zorgen te maken wanneer haar zoon niet meer thuis wil komen en zich steeds vaker overstuurs en nors gedraagt. De ouders van de 13-jarige jongen en Michael Jackson bereiken in 1994 een overeenkomst in ruil voor 23 miljoen dollar, waarin zij beloven af te zien van verdere stappen. De inmiddels 25-jarige zoon wil niet getuigen in het proces.


Vanaf 11 April 2000 ligt Return Of Saturn, het tweede album van No Doubt, in de platenwinkel. Zangeres Gwen Stefani, gitarist Tom Dumont, bassist Tony Kanal en drummer Adrian Young worden op dit album bijgestaan door ondermeer Stephen Bradley (trompet), Gabrial McNair (trombone, piano, keyboards en synthesizer), Mike Garson (piano), Theo "Hound Dog" Mondle (turntables) en Bryan Carrigan en Michael Boddicker. Return Of Saturn wordt voor de 43ste editie van de Grammy Awards genomineerd in de categorie Best Rock Album, maar ziet deze prijs gaan naar There Is Nothing Left To Lose van de Foo Fighters. Return Of Saturn komt op 15 April 2000 de Nederlandse Album Top 100 binnen, en bereikt de 24ste plaats als hoogste notering.


Op 11 April 1978 treedt Aretha Franklin in het huwelijk met acteur Glynn Turman. Turman is vooral bekend van zijn rol in Peyton Place waar hij tussen 1968 en 1969 de rol speelt van Lew Miles. Samen hebben Aretha Franklin en haar man het nummer I'm Your Speed voor haar album Almighty Fire (1978) geschreven. In 1984 gaan Aretha Franklin en Glynn Turman uit elkaar.


In Amerika alleen al zijn er op 11 April 1987 van het album Rapture van Anita Baker ruim twaalf miljoen exemplaren verkocht. Rapture is op 19 April 1986 de Billboard-albumlijst binnengekomen, en bereikt de elfde plaats. In totaal staat Rapture 157 weken genoteerd.


Muziek Jarige Op 11 April

1935: Pierre Kartner - Vader Abraham
1945: Hoss Van Hardeveld - Unit Gloria Bas
1945: Robert Fripp - King Crimson Gitaar
1946: Bob Harris - Presentator The Old Grey Whistle Test
1949: Lee Sheridan - Brother Hood Of Men Zanger
1956: Neville Staples - The Specials Zanger
1957: Jim Lauderdale - Country Zanger USA
1958: Stuart (William) Adamson - Big Country Zanger/Gitaar († 16 Dec 2001)
1961: Richard Janssen - Fatal Flowers Zanger /Gitaar
1964: Steve Azar - Country Zanger USA
1965: Nigel Pulsford - Bush Gitaar
1966: Lisa Stansfield - Zangeres Engeland
1969: Cerys Matthews - Catatonia Zanger
1970: Delroy Pearson - 5 Star Zanger
1970: Dylan Keefe - Marcy Playground Zanger 1
1987: Joss Stone (Joscelyn Eve Stoker) - Zangeres Engeland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten