Zoeken in de muziekgeschiedenis

30 mrt. 2013

Muziekgeschiedenis van 31 Maart

Op 31 Maart 1967 beginnen The Walker Brothers in Engeland aan een 24 dagen durende afscheidstournee. Ze worden vergezeld door The Jimi Hendrix Experience, Cat Stevens en Engelbert Humperdinck. Na het eerste optreden in het Finsbury Park Astoria gaat de media aandacht echter volledig uit naar The Jimi Hendrix Experience, die in het voorprogramma speelt. Tijdens het optreden van het trio vliegt de gitaar van Jimi Hendrix namelijk, op mysterieuze wijze, in de brand. De gitaarvirtuoos houdt er een verbrande hand aan over en de pers speculeert volop over de vraag of de brand opzettelijk was of een ongeluk.


Whitney Houston en haar man Bobby Brown worden voor de rest van hun leven geweigerd om nog ooit in het Hollywood Bel Air Hotel een kamer te huren, nadat zij op 31 Maart 2001 de volledige kamer aan puin hebben geslagen. Hotel personeel verteld dat de TV vernield is, twee deuren zijn compleet verdwenen, alle muren zijn besmeurd en de hele vloerbedekking is doordrenkt van de alcohol. Whitney Houston vraagt via haar advocaten aan de hotelleiding om de politie er buiten te houden. De kamer is uiteindelijk zo beschadigd, dat er vijf dagen voor nodig zijn om alles weer te repareren.


The Doobie Brothers kondigen op 31 Maart 1982 aan er voorgoed mee op te houden. De groep zal aan het einde van het jaar een afscheidstournee maken. Deze concerten worden opgenomen en uitgebracht op het live-album The Doobie Brothers Farewell Tour. De opnames vinden plaats in het Universal Amphitheatre, Universal City in Californie. In het Irvine Meadows Amphitheatre, Lagune Hills in Californie en in het Hearst Greek Theatre, UC Berkely in Berkely, Californie. Tijdens één concert is Tom Johnston als speciale gast aanwezig, en zingt de door hem geschreven hits Long Train Runnin' en China Groove. In Juni 1989 komen The Doobie Brothers in de origine bezetting weer samen en brengen het album Cyclus uit. De originele Doobies, die verantwoordelijk zijn voor albums als Toulouse Street en The Captain And Me bestaan uit: Tom Johnston (zang/gitaar), Tiran Porter (zang/bas), Pat Simmons (zang/gitaar), John Hartman (drums) en Michael Hossack (drums) Michael McDonald is er niet bij, hij is géén originele Doobie en heeft slechts van 1975 tot 1983 bij The Doobie Brothers gespeeld.


Op 31 Maart 1973 later loopt het controversiële managementcontract af tussen de Amerikaanse manager Allen Klein (midden) en de ex-Beatles; George Harrison, Ringo Starr en John Lennon, en wordt niet meer verlengd. Het contract dat in 1969, tot groot ongenoegen van Paul McCartney, wordt getekend, vormt ruim een jaar later mede de aanleiding voor de opheffing van The Beatles en de jarenlange rechtszaken die daarop volgen. De beeindiging van het contract door George, Ringo en John heeft ook weer juridische gevolgen. In Juni daagt Allen Klein John Lennon voor de rechter over een vermeend niet terug betaalde lening en in November beginnen George, Ringo en John een rechtszaak tegen Klein over niet uitbetaalde royalties. In 1977 komt het uiteindelijk tot een schikking.


Vanaf 31 Maart 1987 ligt het dubbelalbum Sign O' The Times van Prince in de platenwinkel. Prince wordt op het album ondermeer bijgestaan door Sheena Easton, Susanna Hoffs van The Bangles, Wendy & Lisa en Sheila E. De dubbel-LP komt op 18 April 1987 de Billboard-albumlijst binnen, en haalt de zesde plaats. In Nederland is het dubbelalbum goed voor een derde plaats en staat uiteindelijk 31 weken in de albumlijst. Van het album worden in Nederland vier singles uitgebracht. Dit zijn achtereenvolgens: Sign O'The Times ( Nr 6 op 11 April 1987), If I Was Your Girlfriend (Nr 16 op 4 Juli 1987), U Got The Look (Nr 17 op 5 Sept. 1987) en I Could Never Take The Place Of Your Man (Nr 22 op 26 Dec. 1987)


Op 31 Maart 2006 overlijdt Anthony Parker aan de gevolgen van kanker. Parker is in het begin van de jaren zeventig actief als diskjockey bij AVRO's Top Pop Drive In Show. Anthony Parker is 63 jaar geworden.


The Official Fan Club van The Beatles houdt er op 31 Maart 1973 definitief mee op. Het maandelijkse magazine heeft voor het derde opeenvolgende jaar te kampen met een teruglopend leden aantal


Op 31 Maart 1986 overlijdt O'Kelly Isley aan de gevolgen van een hartaanval. O'Kelly Isley wordt op 25 December 1937 in Cincinnati, Ohio geboren, en vormt samen met zijn broers meer dan 40 jaar The Isley Brothers. Deze groep ontstaat in de jaren vijftig, wanneer de broers Ronald, Rudolph en O'Kelly Isley een vocaal r&b-trio beginnen. In 1957 verhuizen de drie broers naar New York, waar ze, voor ze bij RCA onder contract gaan, vrij middelmatige doo-wop- en rock & roll-singles voor kleine labels als Teenage, Cindy, Gone en Mark X opnemen. Bij RCA komen ze onder de produktionele hoede van Hugo en Luigi, met wie ze in 1959 de millionseller Shout scoren. Vervolgens werken ze in de periode 1961- 1962 met het componisten- en producersduo Leiber & Stoller, en in de periode 1962- 1964 met producer Bert Berns, met wie ze in 1962 de Top 20-hit Twist And Shout opnemen. Tijdens een succesvolle tournee door Engeland ontmoeten The Isleys The Beatles, die besluiten het nummer op te nemen. Na een tijdje met hun eigen produktiemaatschappij T-Neck te hebben gewerkt, komen ze in 1966 onder contract bij Tamla Motown, waar ze onder de hoede van het componisten- en producerstrio Holland-Dozier-Holland hits als This Old Heart Of Mine en Behind A Painted Smile opnemen. Zodra blijkt dat Tamla Motown hen afscheept met tweederangs materiaal, wordt in 1969 T-Neck nieuw leven ingeblazen en een millionseller gescoord met It's Your Thing. In 1973 voegen de twee jongere broers Ernie en Marvin Isley en zwager Chris Jasper zich als begeleidingsgroep bij de formatie. Met de albums Brother Brother Brother, 3+3, Live It Up, The Heat Is On en Harvest For The World breken ze door naar het grote publiek. Een triomftocht die, in combinatie met sensationele live-optredens, door middel van met name de albums Go For Your Guns en Showdown in de Verenigde Staten wordt voortgezet. Met Broadway's Closer To Sunset Blvd slaat de jongste Isley-lichting een eigen weg in om haar progressieve funk wat breder te kunnen ontplooien. Hun hit, Caravan Of Love, dat later zeer succesvol wordt gecoverd door de Engelse Housemartins, is typisch genoeg in de stijl van de oudere broers. Deze switchen op hun beurt naar Warner Bros, waar ze April 1986 als duo verder gaan, als O'Kelly overlijdt. De Isley-clan valt daarna verder uiteen als Ernie Isley zich terugtrekt en Chris Jasper een solo album maakt. O'Kelly Isley is 48 jaar geworden.


Jimmy Page, voormalig gitarist van Led Zeppelin onsnapt op 31 Maart 1995 aan de dood, wanneer een "fan" de buhne oprent tijdens een Page & Plant optreden in Auburn Hills, Michigan en hem daarbij probeert te steken met een mes. De jongen wordt tegengehouden door mensen van de security die daarbij wel de nodige snijwonden oplopen. Na zijn arrestatie verteld de jongen aan de politie dat Jimmy Page dood moest omdat hij satanische muziek maakt.


Madonna is op 31 maart 1994 in de Late Night Show van David Letterman om haar nieuwe album Erotica te promoten. Tijdens de uitzending bezigt Madonna nogal wat schuttingtaal, zo zegt ze dertien keer het woord Fuck. Ook vraagt ze aan David Letterman ondermeer "Did you know it's good to pee in the shower?". Madonna overhandigt ook een paar panty's aan David Letterman met het verzoek eraan te ruiken. Hij stopt de panty's weg in een la van zijn bureau. De schuttingwoorden worden daarna zo erg dat de producenten van de show snel wat reclame's uitzenden, en vragen of Madonna weg wil gaan, wat de zangeres weigert. Later zegt Letterman dat hij de zangeres direct had moeten wegsturen: "I'm not pleased with the way I handled it. I should have said, 'You say that word one more time and you're gone. That's it. Adixc3xb3s.' And I didn't."


Op 31 Maart 1979 komt Green Light van Cliff Richard de Engelse hitparade binnen. Op de B-kant van Green Light staat Imagine Love. Beide nummers zijn gecomponeerd door Alan Tarney. Deze 79ste single van de Britse zanger is geproduceerd door Bruce Welch, de slaggitarist van The Shadows. Green Light van Cliff Richard bereikt een 57ste plaats als hoogste notering.


The International Federation Of The Phonographic Industry maakt op 31 Maart 2006 de bestverkochte albums van 2005 bekend. Op deze lijst van de IFPI staat Coldplay met acht miljoen wereldwijd verkochte exemplaren van X&Y op de eerste plaats. Mariah Carey is met haat album The Emancipation Of Mimi tweede. De Amerikaanse rapper 50 Cent bezet de derde plaats met The Massacre. The Black Eyed Peas staan op vier met Monkey Business.


Op 31 Maart 1995 wordt Selena Quintanilla Pérez, in een motel in Corpus Christi, Texas vermoord. Selena wordt doodgeschoten door Yolanda Saldivar, de voormalige voorzitter van haar fanclub, die er door Selena van wordt verdacht geld te hebben verduisterd uit haar boutique. Saldivar wordt later voor de moord tot levenslang veroordeeld. Selena Quintanilla wordt op 16 April 1971 in Lake Jackson, Texas geboren, en begint op negenjarige leeftijd in het familie-orkest Los Dinos, onder leiding van haar vader Abraham Quintanilla II al met zingen. De zangeres groeit uit tot het boegbeeld van de nieuwe, zinderende muziekstroming Tejano, een crossover tussen latino- en popmuziek. Samen met haar familie klimt ze gestaag naar de top en lijkt niet te stoppen. Selena scoort hit na hit, waaronder I Could Fall In Love en Dreaming Of You. Selena is slechts 23 jaar geworden. Vier maanden na haar dood heeft zij met de cd Dreaming Of You een postume nummer 1-hit in de albumlijst van Billboard. Over haar leven wordt in 1997 de film Selena gemaakt waarin Jennifer Lopez de hoofrol speelt.


In Oostenrijk wordt op 31 Maart 1969 de film Rape (Film Number Six) van John Lennon en Yoko Ono uitgezonden. Vooraf geeft het echtpaar een persconferentie in Hotel Sacher in Wenen. Gehuld in twee grote witte zakken staan zij de pers te woord.


Op 31 Maart 2002 wordt door Barry Gibb zijn ouderlijk huis aan Keppel Road in Chorlton, Manchester gekocht. De zanger van The Bee Gees gaat het huis waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht renoveren, om het als het klaar is te verhuren. Ook is Barry Gibb van plan om een mooie gedenkplaat aan de muur te hangen, zodat iedereen weet dat hij hier gewoond heeft.


It's Time van de Canadese zanger Michael Bublé bereikt op 31 Maart 2005 de gouden status in Nederland. Sinds de CD op 4 Februari 2005 is uitgekomen in Nederland zijn er meer dan 40.000 stuks over de toonbank gegaan. It's Time is de tweede cd van Bublé. Dit tweede album is meer dan alleen maar een tribute aan de alouden van jazz en pop. Op It's Time waagt Bublé zich aan Nina Simone's Feeling Good en Can't Buy Me Love van The Beatles en ook aan de Latin classic Quando Quando Quando (een duet met Nelly Furtado) en dat op een geheel eigen manier. Wereldwijd zijn er van It's Time bijna twee miljoen exemplaren verkocht. In Canada en Italie is de CD twee keer platina. Ook in Australie en Singapore heeft It's Time de platina-status bereikt. De plaat is, behalve in Nederland, ook goed voor goud in Groot-Brittannie, Nieuw-Zeeland, Hong Kong, Ierland, Taiwan en de Filippijnen.


Om precies 00.00 begint op 31 Maart 1992 de verkoop van twee nieuwe albums van Bruce Springsteen. Fans staan in rijen voor de platenwinkels om de eerste exemplaren van Human Touch en Lucky Town te bemachtigen. Het tot dan toe meest recente album van de zanger, Tunnel Of Love, is in 1987 verschenen. Zowel Human Touch als Lucky Town komt 18 April 1992 de Billboard-albumlijst binnen. Human Toch bereikt de tweede plaats. Lucky Town blijft op drie steken. In Nederland bereikt Human Touch op 25 April 1992 de eerste plaats van de Album Top 100. Lucky Town komt niet verder dan een vierde plaats.


Op 31 Maart 1958 verschijnt de single Johnny B. Goode van Chuck Berry. Hij heeft deze eigen compositie op 30 December 1957 in de Chess Studio in Chicago opgenomen. Johnny B. Goode haalt de achtste plaats in de Amerikaanse hitparade. Hoewel Johnny B. Goode door Berry zelf geschreven is, heeft hij toch wel goed geluisterd naar de gitarist T- Bone Walker op het nummer I Got A Break Baby, geschreven door Aron Walker en in 1942 op de plaat gezet door Freddy Slack, met op gitaar T-Bone Walker.


Deep Purple staat op 31 Maart 2004 in het Gymnasium in Beijing, China. Het is de start van een korte tournee in de Chinese Volksrepubliek. Deep Purple geeft na Beijing nog drie concerten in China: Op 2 April in de Grand Stage in Shanghai, op 4 April in het Tianhe Gymnasium in Guangzhou en op 7 April in het Convention And Exhibition Centre in Hong Kong. Het voorprogramma wordt verzorgd door China's grandfather of rock, Cui Jian, die er over klaagt dat hij maar vijf nummers mag spelen. Het management van Deep Purple beloogd dat Cui JIan de volgende concerten langer mag spelen. Dat Deep Puple concerten mag geven in China mag een wonder heten. Voorheen heeft de Chinese overheid westerse popmuziek afgedaan als geestelijke vervuiling. Tegenwoordig stelt China zich wat soepeler op. De concerten van Deep Purple hebben de zegen van de Chinese minister van cultuur. In 2003 zijn de eerste concerten van The Rolling Stones in de Chinese Volksrepubliek, tot twee keer toe, afgeblazen. De Britse groep ziet af van de primeur, omdat de uitbraak van de Sars epidemie grote vormen heeft aangenomen. Een tweede poging is gestrand, omdat de logistiek rond het organiseren van concerten in China te ingewikkeld zou zijn.


Op 31 Maart 1962 treden The Beatles voor het eerst op in het zuiden van Engeland. In The Subscription Rooms in Stroud in Gloucestershire spelen John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Pete Best in het voorprogramma van The Rebel Rousers. Kaartjes voor de show kosten 5 shillings.


Jeffrey Lee Pierce overlijdt op 31 Maart 1996 aan de gevolgen van een herseninfarct. Jeffrey Lee Pierce wordt op 27 Juni 1958 in El Monte, Californie geboren, en is het meest bekend als zanger van The Gun Club. Deze band wordt opgericht in L.A. door de Jeffrey Lee Pierce samen met Kid Congo Powers (Brian Tristan). Voordat de opnamen van het debuutalbum, Fire Of Love, voor beginnen stapt Congo Powers over naar The Cramps. Op Fire Of Love is de bezetting dan naast Pierce: gitarist Ward Dotson, drummer Terry Graham en bassist Rob Ritter. Sterk gexc3xafnspireerd door iemand als Robert Johnson, halen ze de essentie uit de duivelse country-blues, die ze vervolgens omzetten in een eigen furieuze stijl. Daarop tekent de groep bij het Animal-label van Chris Stein, die het tweede album Miami produceert. Pierce heeft ooit de Blondie fanclub gerund en Debbie Harry zingt als D.H. Lawrence jr.op de plaat mee. Het uitgangspunt is dan verschoven naar de blanke folk en country-muziek. Na het verzamelabum Sex Beat 81 ontslaat Pierce de hele groep en maakt hij met drummer Dee Pop (uit de Newyorkse cultband Bush Tetras) en gitarist Jim Duckworth de EP Death Party. Ook deze opstelling is geen lang leven beschoren, want de wispelturige Pierce zoekt weer toenadering tot Congo Powers, die inmiddels The Cramps heeft verlaten, en maakt in bovenaan vermelde bezetting het effectief door Jeff Eyrich geproduceerde The Las Vegas Story. Deze elpee, waarop het bevestigt definitief dat The Gun Club tot één van de belangwekkendste Amerikaanse groepen gerekend kan worden. Ook op de Nederlandse podia maakt de groep bij vlagen indruk. Dan gebeurt het onvermijdelijke: Pierce heft The Gun Club op, omdat hij van mening is dat de leden zijn muzikale ambities te veel in de weg staan. Hij blijft in Londen hangen, verzorgt daar een uiterst chaotische 'jazz'-avond en neemt er met producer Craig Leon het album Wildweed op. Najaar 1986 vindt zowaar een plotselinge reunie van The Gun Club plaats in de bezetting Pierce, Powers (vers uit de roemloos opgeheven Fur Bible), bassist Rommi en ex Clock DVA-drummer Nick Sanderson. De tournees van dit gezelschap vallen grotendeels in het water, wat voor het merendeel te wijten is aan verregaande dronkenschap van Pierce. Jeffrey Lee Pierce is 37 jaar geworden.


Omdat Henk Westbroek vijfentwintig jaar in de popmuziek zit, wordt er op 31 Maart 2004 een speciale dubbel-CD en een nieuwe single uitgebracht. Op CD één van "Henkwestbroek.nl: 25 Jaar Zanger/Schrijver" zoals het dubbelalbum is genoemd van de 52-jarige zanger/componist/presentator zijn zijn solo-successen verzameld. Op de tweede CD staan de hits die hij heeft geschreven voor collega's als Renxc3xa9 Froger (Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken), Ruth Jacott (Vrede) en Herman van Veen (Toveren). Voor zijn nieuwe single Geen Weg Terug heeft Henk Westbroek een Nederlandse tekst gemaakt op een Duits nummer één-succes van Wolfsheim. Deze single wordt geen hit.


Op 31 Maart 1978 verschijnt het album London Town van Wings. Hoewel op de hoes alleen Paul en Linda McCartney en Denny Laine staan afgebeeld, leveren gitarist Jimmy McCulloch en drummer Joe English wel bijdragen aan deze LP. London Town is tussen 7 Februari 1977 en 23 Januari 1978 opgenomen. Het album bevat de volgende veertien nummers: London Town, Cafe On The Left Bank, I'm Carrying, Backwards Traveller, Cuff Link, Children Children, Girlfriend, I've Had Enough, With A Little Luck, Famous Groupies, Deliver Your Children, Name And Address, Don't Let It Bring You Down en Morse Moose And The Grey Goose. London Town komt op 8 April 1978 de Nederlandse LP Top 50 binnen, en bereikt op 29 April 1978 de tweede plaats waar het drie weken blijft staan, zonder de eerste plaats te bereiken. Van het album worden in Nederland twee singles uitgebracht. With A Little Luck bereikt op 22 April 1978 de zesde plaats in de Top 40. Deliver Your Children komt op 5 Augustus 1978 niet verder dan een 9de plaats.


George en Patti Harrison worden op 31 Maart 1969 veroordeeld tot een boete van (omgerekend) bijna 1200 euro. Zij zijn op 12 Maart 1969 aangehouden nadat de politie marihuana in hun huis heeft gevonden. George Harrison blijft voor de rechter volhouden dat de politie hem erin heeft geluisd.


The Rolling Stones zijn van 25 Maart t/m 2 April 1975 in de studio's van Musicland in Mxc3xbcnchen, West-Duitsland om verder te gaan met de opnamen van hun album Black And Blue. Hiermee zijn de Stones in December 1974 begonnen. Op 31 Maart 1975 wordt het nummer Memory Motel opgenomen. The Rolling Stones worden op dit nummer bijgestaan door de gitaristen Wayne Perkins (akoestische gitaar) en Harvey Mandel (electrische gitaar). Mick Jagger is te horen op een concert piano, Keith Richard speelt electrische piano en Billy Preston is te horen op een string synthesizer. Harvey Mandel en Wayne Perkins zijn uitgenodigd om te bekijken of zij eventueel de opvolger kunnen worden voor Mick Taylor. Uiteindelijk wordt het Ron Wood, de voormalige gitarist van The Faces. Black And Blue wordt een jaar later, op 15 April 1976, in Amerika uitgebracht. Europa volgt op 23 April 1976. Black And Blue bereikt in Amerika moeiteloos de eerste plaats. In Engeland wordt een tweede plaats gehaald in de albumlijst.


Op 31 Maart 1966 gaat in het Gordon Theatre in Baton Rouge, Louisiana de door Frederick De Cordova geregisseerde film Frankie & Johnny in premiere. Frankie en Johnny is de zesentwintigste film waarin Elvis Presley de hoofdrol speelt. Elvis Presley speelt Johnny, een zanger die gokverslaafd is. De rol van Frankie, de vriendin van Johnny, wordt gespeeld door de actrice Donna Douglasn. De twaalf nummers die Elvis Presley in Frankie & Johnny zingt, zijn in Mei 1965 in de Radio Recorders Studio in Hollywood opgenomen.


Op 31 Maart 2004 laat Agnetha Faltskog weten dat zij is teruggekomen op haar besluit persoonlijk promotie te doen voor haar comeback-album My Coloring Book. De blonde voormalige zangeres van ABBA zou begin April 2004 naar Londen vliegen voor een televisie-interview met Michael Parkinson van de BBC. Warner Music, de platenmaatschappij van Agnetha Faltskog, heeft alle afspraken met de media afgezegd. Agnetha Faltskog heeft zich dan al jarenlang niet in het openbaar vertoond, en leidt een teruggetrokken bestaan op Eker, een eiland aan de Zweedse oostkust. Faltskog is herhaaldelijk lastiggevallen door stalkers. In Juni 2003 wordt Gert van der Graaf, een Nederlandse ex-vriend, gearresteerd in Zweden, en wordt het hem verboden om in de nabijheid van Agnetha Faltskog te komen. My Coloring Book is het eerste solo-album van Agnetha Faltskog in zeventien jaar, en is door de zangeres zelf bekostigd. Volgens Warner Music zou zij akkoord zijn gegaan met media-interviews ter promotie van het album. Met het besluit vanAgnetha Faltskog zijn ook de geruchten rond een rexc3xbcnie van ABBA, op 6 April 2004 in Londen, teniet gedaan. Volgens de Zweedse krant Aftonbladet zou ABBA in Londen door de Britse kroonprins Charles worden geeerd met een speciale prijs voor hun complete oeuvre. Op die dag is het dan precies dertig jaar geleden dat ABBA het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen met Waterloo. De bijeenkomst met prins Charles zou in het diepste geheim zijn voorbereid. De andere drie ex-leden van ABBA hebben hun komst naar Londen wel toegezegd.


Vanaf 31 Maart 1989 ligt de single Patience van Guns N'Roses in de platenwinkel. Patience komt op 8 April 1989 binnen in de Billboard Hot 100, en bereikt een vierde plaats. In de Nederlandse Top 40 bereikt Patience, met op de B-kant het nummer Rocket Queen, op 29 Juli 1989 eveneens een vierde plaats als hoogste notering.


Op 31 Maart 2004 beginnen Chinese promotors hun onderhandelingen met het management van Britney Spears over eventuele concerten in China. Wereldwijd heeft Britney Spears meer dan vierenvijftig miljoen platen verkocht. Spears zou één van de grootste westerse sterren ooit zijn die in de Chinese volksrepubliek optreden. Het Chinese ministerie van cultuur moet nog wel met de komst van Britney Spears instemmen. Een aantal productiemedewerkers van Britney Spears brengt in April 2004 een bezoek aan China voor verdere besprekingen. begin Juni 2004 komt er van het Chinese ministerie van cultuur toestemming, op voorwaarde dat Britney Spears tijdens haar shows niet te bloot gekleed gaat. Spears krijgt toestemming voor vijf optredens in Shanghai en Beijing.


Op 31 Maart 2004 wordt door Andre Hazes, tijdens zijn optreden in Ahoy' Rotterdam, bekend gemaakt dat hij op 25 Juni 2004 opnieuw een concert gaat geven in de Amsterdam Arena. Deze show moet op 25 Juni 2004 plaats gaan vinden. Uiteindelijk gaat het concert in de Amsterdam ArenA niet door in verband met de slechte gezondheid van de zanger. Hazes overlijdt op 23 September 2004, op 53-jarige leeftijd, aan de gevolgen van een hartaanval.


In De Pompstee in het Drentse Roden staat op 31 Maart 2007 de groep De Kast op het podium. Het is het tweede optreden, in de originele samenstelling, van de hernieuwde samenwerking van de Friese groep sinds het vertrek van zanger Syb van der Ploeg en drummer Nico Outhuijse in December 2002. Zij worden vervangen door de Friese zanger Jan Tekstra en Fokke de Jong, de drummer van Normaal. Syb van der Ploeg en Nico Outhuijse richten na hun vertrek uit De Kast de Engelstalige groep Spanner op. De nieuwe opzet van De Kast wordt echter geen succes, en wordt in Februari 2004 ontbonden. Eind 2006 is er een rexc3xbcnieconcert van De Kast in Leeuwarden. Na dit optreden besluiten de leden om geregeld weer op te treden als De Kast.


Het Northsea Jazz Festival wordt in 2005 voor het laatst gehouden in Den Haag. Op 31 Maart 2004 wordt namelijk bekend gemaakt dat het Northsea Jazz Festival vanaf 2006 definitief verhuist naar Rotterdam. De nieuwe locatie wordt het zalencomplex van Ahoy' Rotterdam. De verhuizing van het jaarlijkse jazz-festival is noodzakelijk, omdat in Den Haag de Statenhal en een aantal kleinere zalen worden afgebroken. Voorstellen van de gemeente Den Haag en het Nederlands Congres Centrum voor een alternatief onderkomen zijn door de organisatie van het festival afgewezen. De plannen zouden niet voldoen aan kwaliteitseisen en conceptuele randvoorwaarden. "Ahoy' Rotterdam biedt de mogelijkheid het bestaande festivalconcept, zonder al te ingrijpende wijzigingen, in de toekomst te kunnen voortzetten. Naast het Sportpaleis zijn er in Ahoy' meerdere grote en kleine zalen. Op het buitenterrein kunnen tenten worden geplaatst. Zo blijft het mogelijk jazz-acts te programmeren voor een meer selectief publiek. Bijkomend voordeel is dat Ahoy' uitstekend bereikbaar is per openbaar vervoer." aldus de verklaring van de organisatie van het festival.


Op 31 Maart 2001 wordt de dan 72-jarige klarinettist Mr. Acker Bilk op Buckingham Palace in Londen door de Britse koningin Elizabeth onderscheiden. De als Bernard Stanley Bilk geboren klarinettist ontvangt de eretitel MBE (Member Of The British Empire) als dank voor zijn inzet in de Britse muziekindustrie.


Tekstschrijver Mitchell Parish overlijdt op 31 Maart 1993 in Manhattan, New York. Mitchell Parish wordt op 10 Juli 1900 als Michael Hyman Pashelinsky geboren in Litouwen. Op 3 Februari 1901 komt Parish, zeven maanden oud, met het schip de SS Dresen en zijn familie aan in Amerika. De familie Pashelinsky vestigt zich in Louisiana en vertrekt later naar New York City. Mitchell Parish heeft ondermeer teksten geschreven voor klassiekers als Star Dust, Sweet Lorraine, Deep Purple, Stars Fell On Alabama, Sophisticated Lady, Volare, Moonlight Serenade, Sleigh Ride en One Morning In May. Mitchell Parish is 92 jaar geworden.


Brian Matthew presenteert op 31 Maart 1962 een nieuwe aflevering van het televisieprogramma Thank Your Lucky Stars. Matthew ontvangt Lonnie Donegan, Gary Miller, The Springfields, Susan Terry, The Gary Edwards Combo, Danny Davis en Tony Rocco. Thank Your Lucky Stars wordt van tien voor zes tot half zeven 's avonds uitgezonden door de Britse commerciele omroep ABC.


Lionel Richie staat op 31 Maart en 1, 12, 13 en 14 April 1987 in het kader van zijn Dancing On The Ceiling Tour in Ahoy Rotterdam. In totaal zijn zoxe2x80x99n 40.000 bezoekers getuige van de shows in Ahoy.


Vanuit het Binyaney Ha'ouma Centre in Jeruzalem, Israel wordt op 31 Maart 1979 de door Daniel Pe'er en Yardena Arazi gepresenteerde 24ste editie van de finale van het Eurovisie Songfestival uitgezonden. Het thuisland wint voor de tweede achtereenvolgende maal dankzij Hallelujah van Gali Atari & Milk And Honey. De Spaanse Betty Missiego wordt tweede met Su Cancion. De winnares van 1973, Annemarie David, doet in 1979 mee voor Frankrijk, en wordt derde met Je Suis L'Enfant Soleil. Sandra Reemer heeft in 1972 en in 1976 voor Nederland deelgenomen aan de internationale finale. In 1979 is zij kandidate als de zangeres van de groep Xandra. Hun Colorado is goed voor de twaalfde plaats. De Belgische Micha Marah vindt haar liedje Hey Nana zo slecht dat zij het nooit op plaat heeft willen zetten.


Op 31 Maart 1957 beginnen Carl Perkins, Jerry Lee Lewis en Johnny Cash aan een gezamenlijke tournee door het zuiden van de Verenigde Staten. Het eerste optreden is in Little Rock, Arkansas.Muziek Jarige Op 31 Maart

1934: Shirley Jones - Partridge Family Zangeres
1937: Herb Alpert - Trompettist USA
1944: Rodney Bainbridge - The Fortunes Bas
1946: Allan Nichol - The Turtles Gitaar
1947: Al Goodman - The Moments Zanger
1947: Jon Poulos - The Buckinghams Drums
1948: Mick Ralphs - Bad Company Gitaar
1948: Thijs Van Leer - Focus Orgel / Zang
1953: Sean Hooper - Huey Lewis & The News Toetsen
1954: Tony Brock - The Babys Drums
1958: Pat McGlynn - The Bay City Rollers Gitaar
1958: Paul Ferguson - Killing Joke Drums
1959: Angus Young - AC/DC Gitaar
1971: Julian Deane - Toploader Gitaar
1974: Stefan Olsdal - Placebo Bas
1978: Tony Yayo (Marvin Bernard) - Rapper USA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten