Zoeken in de muziekgeschiedenis

29 dec. 2012

Muziekgeschiedenis van 29 December

Dave Mason verlaat op 29 December 1967 de groep Traffic. Voornaamste reden is omdat Mason een te groot individualist is om zich geheel aan de groepswerkwijze te kunnen aanpassen, en omdat hij het niet eens is met de muzikale richting waarin Steve Winwood de groep wil sturen. Mason werkt daarna ondermeer mee aan de produktie van het eerste album van de Engelse groep, Family, maar komt in Mei 1968 terug bij Traffic voor de opnamen van het album Traffic, die door sommigen wordt beschouwd als de beste Traffic-elpee. Als Mason weer vrijwel onmiddellijk na de opnamen van Traffic weer vertrekt, besluit Winwood eind 1968 de groep ook te verlaten om een samenwerkingsverband met Eric Clapton aan te gaan dat resulteert in de 'supergroep' Blind Faith Dave Masonvertrekt uiteindelijk naar de Verenigde Staten en toert o.a. met Delaney And Bonnie & Friends. Ook duikt hij op in de eerste versie van Claptons Derek And The Dominos, voordat hij met muzikanten uit de Delaney & Bonnie-kring het album Alone Together opneemt.


Op 29 December 1985 wordt Alexa Ray Joel geboren, als dochter van zanger Billy Joel en fotomodel Christine Brinkley. Joel en Brinkley zijn in Maart 1985 getrouwd. Negen jaar later, in Augustus 1994 wordt het huwelijk ontbonden. Speciaal voor zijn dochter heeft Billy Joel het liedje The Downeaster Alexa geschreven, wat op het album Storm Front uit 1989 staat. Ook Lullabye (Goodnight, My Angel) is speciaal voor Alexa geschreven. Dit nummer staat op het album River Of Dreams uit 1993.


Singer/songwriter Jim Croce komt op 29 December 1973 op de eerste plaats van de Billboard Hot 100 met Time In A Bottle. Het is voor Jim Croce zijn tweede Nr 1 hit in Amerika. Helaas kan de zanger er zelf niet meer van genieten. Op 20 September 1973 komt Jim Croce bij een vliegtuigongeluk in Natchitoches, Louisiana om het leven. Ook zijn vaste begeleider, gitarist Maury Muehliesen, vindt hierbij de dood. Naast Jim en Maury komen ook de vier bemanningsleden om. Na zijn dood beginnen de platen van Jim Croce in de Verenigde Staten (maar ook in Nederland) pas goed te verkopen. Jim Croce is 30 jaar geworden.


Op 29 December 1992 treedt blues gitarist B.B. King op in de gevangenis in Gainesville in Florida. één van de toeschouwers is zijn dochter Patty, die een straf van drie jaar uitzit omdat zij als drugskoerier tegen de lamp is gelopen.


The Jimi Hendrix Experience maakt op 29 December 1966 zijn Engelse televisie-debuut in Top Of The Pops van de BBC. Het trio speelt de eerste single Hey Joe, die op 16 December 1966 is uitgebracht. Hey Joe is in Londen op 23 Oktober 1966 opgenomen, en geproduceerd door Chas Chandler. In 1965 is Hey Joe al door The Leaves, een garageband uit Los Angeles, op de plaat gezet. Hey Joe wordt vaak toegeschreven aan Chester Powers (aka Dino Valenti van Quicksilver Messenger Service), en een enkele keer ook aan Billy Cox, de bassist van The Jimi Hendrix Experience. Maar Hendrix zelf en ook The Leaves schrijven het nummer toe aan William (Bobby) Roberts, een obscure folkfiguur waar sindsdien niets meer van is vernomen. De versie van The Jimi Hendrix Experience komt op 29 December 1966 de Engelse hitparade binnen. Hij haalt de zesde plaats. In de Veronica Top 40 blijft Hey Joe begin 1967 op de twaalfde plaats steken.


Op 29 December 2000 wordt Rob van Wijk door zijn zoon Peter dood aangetroffen in het kantoor van De Rietschans in Gouda. Hij is aan een hartstilstand overleden. Rob van Wijk is sinds 20 November 1996 de echtgenoot van zangeres Alice May van Maywood.


Shane Filan, zanger van boyband Westlife, trouwt op 29 December 2003 met zijn jeugdliefde Gillian Walsh. De plechtigheid vindt plaats in Ballintubber Abbey, County Mayo in Ierland. Onder de gasten bevinden zich ondermeer Ronan en Yvonne Keating, Kerry en Bryan McFadden, Louis Walsh, Bertie Ahern, Nicky en Georgina Byrne, Bertie en Miriam Ahern en Denis Desmond. De receptie vindt plaats in Ashford Castle, een van Ierlands meest exclusieve hotels. "Looking at Gillian at the altar was the best moment of my life. I was welling up during the service. I feel like the luckiest guy in the world and everything went according to plan. It was great to go out there and wave to the fans and also see all our friends and family enjoying our big day. Gillian felt like a princess and looked like one too." Aldus een overgelukkige Shane Filan.


Op 29 December 1981 wordt de vader van Julio Iglesias gekidnapt uit een ziekenhuis in Madrid door leden van de Baskische afscheidingsbeweging ETA. Drie weken later wordt Iglesias Sr. door de politie bevrijd uit een huis in het noordoosten van Spanje. Uit veiligheidsoverwegingen besluit Julio Iglesias even later met zijn hele familie naar Amerika te verhuizen. Julio Iglesias Sr. is op 19 december 2005 op 90 jarige leeftijd aan een hartaanval overleden.


Jazz-trompettist Freddie Hubbard overlijdt op 29 December 2009 in Sherman Oaks,Californië aan de gevolgen van complicaties na een hartaanval op 26 November 2009. Frederick Dewayne Hubbard wordt op 7 April 1938 in Indianapolis, Indiana geboren. Na zijn studie aan het Jordan Conservatorium begint Hubbard zijn professionele muziekcarrière bij de broers Wes en Monk Montgomery. Ook werkt hij met bassist Larry Ridley en saxofonist James Spaulding, voordat hij zich in 1958 in New York vestigd. De New Yorkse jazz-scene wordt de vuurdoop voor de getalenteerde trompettist, die ook meer dan verdienstelijk met de flugelhorn overweg kan. In New York speelt Hubbard ondermeer met grootheden als Philly Joe Jones, Sonny Rollins, Slide Hampton en Quincy Jones. In 1960 maakt Hubbard zijn platendebuut met Open Sesame. Aan dit album is meegewerkt door saxofonist Tina Brooks, pianist McCoy Tyner, bassist Sam Jones en drummer Clifford Jarvis. Hubbard werkt als muzikant mee aan klassieke albums zoals Speak No Evil van Wayne Shorter en Maiden Voyage van Herbie Hancock. Hubbard is te horen op enkele vroege mijlpalen van de avant-garde jazz (Ornette Colemans Free Jazz: A Collective Improvisation, Eric Dolphy's Out to Lunch en John Coltrane's Ascension). Tot 1966 is Freddie Hubbard bandlid van Art Blakey's Jazz Messengers. Hubbard ontvangt gedurende zijn carriere verschillende onderscheidingen. Zo ontvangt hij in 1972 een Grammy voor het album First Light. Ook heeft hij een muzikaal aandeel in het album 52nd Street van Billy Joel die in 1979 bekroond wordt met een Grammy Award voor Best Album. The National Endowment For The Arts kent in 2006 de NEA Jazz Masters Award aan Hubbard toe; één van de allerhoogste onderscheidingen in de wereld van de jazz. Freddie Hubbard is 70 jaar geworden.'


Door ruim driehonderd genodigden wordt op 29 December 2006 in Augusta, Georgia afscheid genomen van de op 25 December 2006 overleden 73-jarige James Brown. Predikant Al Sharpton, een oude vriend van James Brown, benadrukt de invloed die The Godfather of Soul heeft gehad op de emancipatie van zwarte Amerikanen. "Toen hij begon met zingen, moesten wij achterin de bus zitten. Nu hij is gestopt met zingen, vliegen wij in jets".


Colin Flooks wordt op 29 Deceber 1947 in Cirencester in Engeland geboren. Als Cozy Powell groeit hij later uit tot één van de beste drummers die Engeland ooit heeft gehad. In 1974 heeft hij in Nederland een Top 10 hit met het nummer Dance With The Devil. Tijdens zijn carierre heeft Powell ondermeer gedrumt bij Whitesnake, Black Sabbath, Rainbow en EL&;P (Emerson, Lake, & Powell) en heeft onder meer gewerkt met Donovan, Roger Daltrey, Jack Bruce, Jeff Beck, Gary Moore en Brian May. Op 5 April 1988 komt Cozy Powell bij een auto ongeluk om het leven. De drummer is in zijn Saab 9000 in slecht weer met hoge snelheid onderweg naar Bristol als hij tussen afslag 18 en 19 op de M4 vlak voor Bristol de macht over het stuur kwijtraakt, en vervolgens de vangrail raakt. Hij overlijdt een paar uur later in het ziekenhuis. Cozy Powell is 50 jaar geworden.


Een dertienjarige Barbra Streisand neemt op 29 December 1955 haar eerste single You'll Never Know op. Pas op 25 Februari 1963 verschijnt The Barbra Streisand Album, het eerste volwaardige album van Barbra Streisand. The Barbra Streisand Album staat 74 weken genoteerd in de Billboard albumlijst en krijgt drie Grammy's: Album Of The Year, Best Female Vocal Performance en Album Cover. You'll Never Know verschijnt in 1988 op de 4CD verzamelbox Just For The Record, een overzicht van de carierre van Barbra Streisand.


Op het eiland Jamaica wordt op 29 December 1981 een postzegel met een afbeelding van Bob Marley uitgegeven. De zegel is ter herdenking aan het overlijden van Bob Marley op 11 Mei 1981. De zegel met de beeltenis van Bob Marley is de eerste officiele postzegel met een afbeelding van een popster, die in de hele wereld geaccepteerd wordt. Eind jaren 70 is er door Grenada al een zegel uitgegeven met de afbeelding van Elvis Presley, maar deze zegel wordt niet officieel geaccepteerd. Bob Marley wordt op 6 Februari 1945 geboren in Nine Miles in de Jamaicaanse provincie St. Ann als zoon van een kapitein van het Britse leger en een Jamaicaanse vrouw. In 1964 richt hij The Wailers op. In 1975 hebben Bob Marley & The Wailers veel succes met Get Up Stand Up en No Woman, No Cry. In Nederland bereiken drie singles van Bob Marley de tweede plaats in de Top 40. Dit zijn achtereenvolgens een live-registratie van Stir It Up in 1979, Could You Be Loved in 1980 en postuum One Love – People Get Ready in 1984. Bob Marley overlijdt op 11 Mei 1981, op 36-jarige leeftijd, aan de gevolgen van een hersentumor in het Cedars Of Lebanon-ziekenhuis in Miami in Florida.


Op 29 December 1962 presenteert Brian Matthew een nieuwe aflevering van het door de Britse commerciele omroep ABC uitgezonden muziekprogramma Thank Your Lucky Stars. In deze speciale eindejaarsuitzending is een overzicht te zien van de grootste hits van het jaar. Dit zijn Cliff Richard & The Shadows (The Young Ones), Kenny Ball & His Jazzmen (Midnight In Moscow), Ronnie Carroll (Roses Are Red), Petula Clark (Ya Ya Twist), The Karl Denver Trio (Wimoweh), Craig Douglas (Our Favourite Melodies), Frank Ifield (I Remember You), The Shadows (Wonderful Land) en Helen Shapiro (Tell Me What He Said).


Het Engelse muziekblad Melody Maker plaatst op 29 December 1999 de uitslag van een poll met de beste albums van het afgelopen millenium. Volgens de lezers van Melody Maker is het album The Queen Is Dead van The Smiths het beste album wat ooit gemaakt is. De volledige Top 10 is: 1. The Queen is Dead van The Smiths, 2. The Stone Roses van The Stone Roses, 3. Nevermind van Nirvana, 4. The White Album van The Beatles, 5. The Bends van Radiohead, 6. Revolver van The Beatles, 7. Hunky Dory van David Bowie, 8. Definitely Maybe van Oasis, 9. Screamadelica van Primal Scream en op 10. Never Mind The Bollocks van The Sex Pistols.


Op 29 en 30 December 1957 is Chuck Berry voor opnamen in de Chess Studios in Chicago. De eerste dag neemt hij Reelin' And Rockin' en Sweet Little Sixteen op. Op 30 december 1957 wordt Johnny B. Goode op de band gezet. Sweet Little Sixteen met op de B-kant Reelin' And Rockin', bereikt op 17 Maart 1958 de tweede plaats in de Billboard Top 100. Johnny B. Goode met op de B-kant Around And Around, komt op 9 juni 1958 tot de achtste plaats.


The Beatles beginnen op 29 December 1966 in Studio 3 van Abbey Road in Londen aan de opnamen van Penny Lane. Op 17 Januari 1967 wordt de laatste hand aan het nummer gelegd, dan wordt de fameuze trompet solo van David Mason (van het New Philharmonic) opgenomen. Paul McCartney vindt dat er iets mist in het nummer. Nadat hij David Mason op 11 Januari 1967 in het programma Masterworks op BBC2 heeft gezien weet McCartney de oplossing. David Mason krijgt op 12 Januari 1967 een telefoontje voor een uitnodiging om langs te komen in de Abbey Road Studios. Op 17 Januari 1967 zingt Paul McCartney in de studio de solo voor, terwijl George Martin het daarna op papier zet. Binnen vijfeneenhalf uur staat alles op band. David Mason krijgt GBP 27,50 voor zijn bijdrage. Penny Lane wordt samen met Strawberry Fields Forever op 17 Februari 1967 uitgebracht. De single komt 25 Februari 1967 de Nederlandse Top 40 binnen. Vanaf 4 Maart 1967 staat Penny Lane/Strawberry Fields Forever vier weken op de eerste plaats. In Engeland blijft de single op de tweede plaats steken achter Release Me van Engelbert Humperdinck.


Jefferson Airplane-zangeres Grace Slick en -gitarist Paul Kantner besluiten op 29 December 1979 na een jarenlange relatie uit elkaar te gaan. Samen hebben ze één kind, China Kantner, geboren op 25 Januari 1971.


Op 29 December 1980 overlijdt Tim Hardin in Hollywood in Californie aan een overdosis heroine. Tim Hardin wordt op 23 December 1941 in Eugene, Oregon geboren en is een afstammeling van de legendarische Amerikaanse outlaw John Wesley Hardin. Hoewel opgegroeid in een zeer muzikaal gezin, moeder Molly Small Hardin is o.m. concertmeester van het Portland Symfonie Orkest, ligt er voor Tim een carriere als sportheld in het verschiet. Een rugblessure breekt dit toekomstbeeld echter af, waarna Hardin de school verlaat en zich bij de Marine meldt. Na verblijven in Laos en Camboda wordt Hardin uit de dienst ontslagen en trekt hij naar Cambridge, Massachusetts, waar hij in plaatselijke koffiebars zingt. Tijdens het Newport Folk Festival in 1966 wordt Hardin ontdekt en biedt Verve hem een platencontract aan. Zijn debuutalbum laat al direct zijn niet geringe talenten als componist en zanger zien. Nummers als Reason To Believe, Misty Roses en How Can We Hang On To A Dream zijn zowel tekstueel als muzikaal juweeltjes. If I Were A Carpenter van zijn tweede album Tim Hardin II wordt later vele malen gecovered. Roem en succes bij een groot publiek zijn Hardin echter niet vergund, de revenuen die op zijn songs binnenstromen krijgt hij niet in handen, totdat hij omstreeks 1975 een proces hieromtrent wint. Hardin raakt door dit alles zeer verbitterd en verslaafd aan cocaine, en gaat het met zijn carriere als artiest en componist snel bergafwaarts. Hardin slaagt Hardin er niet meer in om in de Verenigde Staten nog aan de slag te komen en vertrekt hij naar Engeland. Tijdens enkele moeizame tournees door Nederland blijkt Hardin zich het best in te leven en vertrouwd te voelen met het door hem al jaren gezongen 'Nobody Loves You When You're Down And Out' en is zijn discipline zodanig uitgehold, dat ook hier besloten wordt dat er niet met Hardin te werken valt. Het gaat snel verder bergafwaarts met Hardin. Tim Hardin is 39 jaar geworden.''


Michael Penn, de oudste broer van de acteurs Sean en Chris Penn, trouwt op 29 December 1997 met zangeres Aimee Mann. Zij is in de jaren tachtig lid van 'Til Tuesday. Deze band heeft in 1986 een hit met What About Love. In 1989 valt de 'Til Tuesday uiteen, waarna Aimee Mann verder gaat als solo-artieste. In 1993 verschijnt haar eerste solo album Whatever. Het album wordt uitstekend ontvangen, maar in grote verkoopaantallen wordt dit niet vertaald.


In Wounded Knee in Pine Ridge, een Indianenreservaat in Zuid-Dakota, worden tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog op 29 December 1890 hondervijftig Sioux- Indianen, waaronder vrouwen en kinderen vermoord door het Amerikanse noordelijke leger, en raken er vijftig gewond. Van het Noordelijk leger sneuvelen er 25 soldaten, en raken er 39 gewond. Op 27 Februari 1973 bezetten honderden jonge leden van de American Indian Movement (AIM) Wounded Knee. Zij protesteren tegen de sociale en economische achterstand van Indianen in de Verenigde Staten. Na 73 dagen komt er op 8 Mei 1973 een einde aan deze bezetting. Naar aanleiding van dit ingrijpen neemt Redbone de single We Were All Wounded At Wounded Knee op. In scherpe bewoordingen wordt kritiek geleverd op het beleid van de Amerikaanse regering. Het nummer eindigt met de subtiel veranderde zin We Were All Wounded By Wounded Knee. De single komt op 19 Mei 1973 de Nederlandse Top 40 binnen. We Were All Wounded At Wounded Knee staat vanaf 9 Juni 1973 vijf weken op de eerste plaats.


Dick Willebrandts overlijdt op 29 December 1970. Met zijn orkest treedt hij vanaf 1937 geregeld op voor de AVRO-microfoon. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelt Het Dick Willebrandts Orkest voor De Nederlandse Omroep die door de Duitse bezetter in het leven is geroepen. Zodoende kan Dick Willebrandts na de oorlog geen werk vinden. Hij slijt de rest van zijn leven als bar-pianist. Dick Willebrandts is 59 jaar geworden.


Op 29 December 2006 doet Heather Mills aangifte van diefstal van enkele schilderijen die zijn verdwenen uit het landhuis van haar echtgenoot Paul McCartney in het Engelse graafschap Sussex. Het blijkt achteraf een misverstand te zijn. Paul McCartney heeft de doeken zelf verplaatst. De schilderijen van o.a. Pablo Picasso en Pierre-Auguste Renoir zijn naar schatting vijftien miljoen euro waard. Paul McCartney en Heather Mills hebben in Mei 2006 hun echtscheiding aangekondigd. Zij zijn op 11 juni 2002 met elkaar in het huwelijk getreden.


Op 29 December 1975 wordt om 23.00 de allereerste aflevering van Met Het Oog Op Morgen uitgezonden. Kees Buurman is de initiatiefnemer van dit dagelijkse radioprogramma, waarin o.a. de actualiteiten van vandaag en de krant van morgen centraal staan. Journalisten als Koos Postema, Hanneke Groenteman en Joop van Zijl en tegenwoordig Jeroen Pauw, Stephan Sanders en Tijs van den Brink gaven en geven het Oog iedere avond een eigen geluid. Gute Nacht Freunde van Reinhard Mey is de tune van Met Het Oog Op Morgen. Gute Nacht Freunde is in 1974 een kleine hit in Nederland. De single komt op 16 Maart 1974 de Top 40 binnen en staat op 6 April 1974 één week op de 14e plaats. Na in totaal 7 weken is Gute Nacht Freunde verdwenen uit de Top 40.


In Las Vegas wordt op 29 December 1957 het huwelijk gesloten tussen zanger Steve Lawrence en zijn collega Eydie Gorme. Uit dit huwelijk worden twee kinderen geboren. Hun zoon David is onder meer de componist van de tune van de televisieserie Beverly Hills 90210.


Op 29 December 1983 worden in Hotel West End in Loosdrecht door het maandblad Muziek Expres de winnaars van de jaarlijkse poll onderscheiden. Frits Spits wordt bekroond als beste discjockey van 1983. Anita Meijer krijgt de prijs als beste zangeres van het jaar. Golden Earring krijgt de Exportprijs 1983 van Stichting Conamus uit handen van staatssecretaris Piet van Zijl van Economische Zaken. Voor het eerst wordt er een Europarade Award uitgereikt. TROS-discjockey Ad Roland overhandigt deze prijs aan het Engelse blad Music Week. De prijsuitreikingen worden rechtstreeks uitgezonden in DAG 83 tussen elf uur 's morgens en drie uur 's middags bij de TROS op Hilversum 3.


The Weavers staan op 29 December 1963 voor de laatste keer op het toneel. Dit afscheidsconcert is in de Orchestral Hall in Chicago. In The Weavers heeft ondermeer Pete Seeger gespeeld. Pete Seeger vormt in 1947 samen met Lee Hayes, Fred Hellerman en Ronnie Gilbert deze groep. Samen met Lee Hayes heeft Pete Seeger daarvoor al het grote succesnummer If I Had A Hammer geschreven. Met de Weavers volgen andere hits als Goodnight Irene (van Leadbelly), Tzena Tzena en Kisses Sweeter Than Wine.


Op 29 December 1967 overlijdt Paul Whiteman in Doylestown, Ohio. Oaul Whiteman wordt op 28 Maart 1890 in Denver geboren, en begint zijn muzikale loopbaan in 1907 als violist bij The Denver Symphony Orchestra. Tijdens de Eerste Wereldoorlog is Paul Whiteman lid van een veertigkoppig mariniersorkest dat overdag marsen moet spelen. 's Avonds vermaakte het orkest de manschappen met amusementsmuziek. In 1920 is Whispering de eerste hit voor Paul Whiteman & His Orchestra. Er worden meer dan twee miljoen exemplaren van deze plaat verkocht. Paul Whiteman is degene die in 1924 aan George Gershwin de opdracht geeft om een jazzcompositie voor een door hem georganiseerd concert te schrijven. Gershwin schrijft een "symfonische jazzcompositie": de Rhapsody In Blue voor piano en jazzband. De eerste uitvoering, op 12 Februari 1924 in New York, wordt bijgewoond door vele groten uit de muziekwereld. In 1926 ontstaat de versie voor piano en symfonieorkest. Paul Whiteman is 77 jaar geworden.


De artsen van Courtney Love worden door de zangeres op 29 December 1993 aangeklaagt omdat zij naar buiten hebben gebracht dat de Love met metadon wordt behandeld om van haar drugsverslaving af te komen.


Op 29 December 1973 komt Ella van Andre Moss op nummer 39 binnen in de Nederlandse Top 40. Het instrumentale Ella is erg populair omdat de TROS het gebruikt als de tune bij de ledenwerfspotjes op de televisie. Ella, met op de B-kant het nummer Sylvia's Wedding, bereikt uiteindelijk de vierde plaats. Andre Moss is een saxofonist uit Etten-Leur in Noord-Brabant, die ondermeer veel sessiewerk doet op de producties van Jack Jersey. Andre Moss overlijdt op 21 Juni 1989, op 55-jarige leeftijd, aan de gevolgen van een hartaanval.


De vierde James Bond film, Thunderball, draait vanaf 29 December 1965 in de Engelse bioscopen. Thunderball is eerder op 9 December 1965 in het Hibiya-theater in de Japanse hoofdstad Tokio in wereldpremiere gegaan. Op 21 December 1965 is de Amerikaanse premiere in New York. Sean Connery vertolkt wederom de rol van geheimagent 007. Zijn tegenspelers zijn ondermeer Claudine Auger (Dominique 'Domino' Derval), Adolfo Celi (Emilio Largo), Luciana Paluzzi (Fiona Volpe) en Rik Van Nutter (Felix Leiter). Thunderball is geregisseerd door Terence Young. Het scenario is van Kevin McClory en Jack Whittingham naar het boek Thunderball van Ian Fleming. De titelsong wordt gezongen door Tom Jones. Deze single komt niet verder dan een 35ste plaats in de Britse hitparade. In Amerika bereikt Thunderball van Tom Jones de 25ste plaats in de Billboard Hot 100. In Nederland doet de single niets.


In het Sinai Hospital in New York wordt Jason Emanuel Gould op 29 December 1966 geboren als zoon van Barbra Streisand en Elliott Gould. De zangeres/actrice en acteur zijn op 21 Maart 1963 in het huwelijk getreden. Op 9 Juli 1971 gaan Barbra Streisand en Elliott Gould uit elkaar. Net als zijn beide ouders is James Gould acteur. In 1972 heeft hij een bijrolletje in Up The Sandbox. James Gould vertolkt in 1989 zijn eerste hoofdrol als Mike Cameron in Say Anything.


Fletcher Henderson overlijdt op 29 December 1952. Fletcher Hamilton Henderson, Jr. wordt op 18 December 1897 geboren in Cuthbert, Georgia en is in de jaren twintig van de twintigste eeuw pianist en leider van een orkest dat zijn naam draagt. Dit orkest begeleidt de grote sterren van die tijd. In 1924 treedt ook Louis Armstrong voor enige tijd toe tot het orkest van Henderson dat bekend staat als The best coloured band of New York". In de jaren dertig is Fletcher Henderson arrangeur voor het orkest van Benny Goodman. Fletcher Henderson is 54 jaar geworden.Op Muziek Jarige Op 29 December

1933: Millie Scott - Zangeres Nederland
1940: Peter Koelewijn - Zanger Nederland
1942: Ray Thomas - The Moody Blues Fluit
1946: Marianne Faithfull - Zangeres Engeland
1947: Cozy Powell (Colin Flooks) - Drummer Engeland († 5 April 1998)
1948: Charlie Spinosa - John Fred & His Playboy Band
1951: Laurel Masse - Manhattan Transfer
1951: Yvonne Elliman - Zangeres USA
1953: Max Werner - Kayak Zanger
1955: Neil Giraldo - Pat Benatar Gitaar
1955: Jan Pijnenburg - Doe Maar Drums
1961: Jim Reid - The Jesus & Mary Chain Gitaar
1961: Mark 'Cow' Day - The Happy Mondays Gitaar
1963: Alex Gifforf - Propellerheads DJ
1966: Bryan Holland - The Offspring Gitaar/Zang
1976: Brett Adams - Point Break Zanger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten