Zoeken in de muziekgeschiedenis

6 aug. 2012

Muziekgeschiedenis van 7 Augustus

Larry Adler Mondharmonica speler Larry Adler overlijdt op 7 Augustus 2001 in het St. Thomas Hospital in Londen. Larry Adler wordt op 10 Februari 1914 in Baltimore, Maryland geboren en is van joodse afkomst. Larry leert zichzelf mondharmonica spelen, en op 14 jarige leeftijd besluit hij om proffesioneel muzikant te worden. Larry Adler heeft ondermeer samengewerkt met George Gershwin, Kate Bush, Sting en Vaughan Williams. In 1953 krijgt hij een Oscar voor zijn bijdrage aan de film Genevieve. Zijn naam wordt echter nergens vermeld vanwege het feit dat hij op de zwarte lijst van Senator McCartney staat. Larry Adler is 87 jaar geworden.

Op 7 Augustus 1965 loopt zanger Mike Smith twee gebroken ribben op wanneer hij door fans van het podium wordt getrokken tijdens een concert van The Dave Clark Five in Chicago. Mike Smith wordt voor behandeling naar een ziekenhuis in de buurt gebracht.

MikeSeeger De Amerikaanse folkmusicus Mike Seeger overlijdt op 7 Augustus 2009 in Lexington, Virginia aan de gevolgen van kanker. Mike Seeger wordt op 15 Augustus 1933 in New York City, New York geboren en groeit op in  USA) is op vrijdag in Maryland en Washington D.C. Hij is de zoon van componist Charles Louis Seeger Jr. en Ruth Crawford Seeger, die muzieklerares is en bovendien klassiek componeerd. Mike Seeger is een halfbroer van de bekende Pete Seeger, terwijl zangeres Peggy Seeger (zij was getrouwd met de Britse 'folkie' Ewan MacColl) zijn zus is. MIke Seeger komt al op jeugdige leeftijd in contact met grote muzikanten als Woody Guthrie, Leadbelly en John Jacob Niles. Zij verblijven regelmatig bij zijn familie. Als muzikant is Seeger een autodidact die zichzelf bekwaamt op diverse instrumenten als autoharp, banjo, fiddle, dulcimer, gitaar, mondharmonica, mandoline en dobro. Zijn carriere begint op 18-jarige leeftijd, gexc3xafnspireerd door John en Alan Lomax. In 1958 formeerd hij met Tom Paley en zijn latere zwager John Cohen The New Lost City Ramblers. Het trio speelt traditionele folkmuziek. Bob Dylan noemt Mike Seeger zijn biografie één van zijn grote voorbeelden. Naast een veelomvattend oeuvre aan soloplaten en albums met The New Lost City Ramblers, levert Mike Seeger ook een aandeel aan de platen Raising Sand (2007) van Robert Plant en Alison Krauss en My Name Is Buddy (2007) van Ry Cooder. Gedurende zijn carriere wordt Seeger zes maal genomineerd voor een Grammy. Mike Seeger is 75 jaar geworden.

Omdat hij in een interview heeft gezegd dat The Beatles "even populair zijn als Jezus Christus", komt John Lennon in de problemen. Vooral de Amerikaanse media nemen deze uitspraak hoog op. U.S. senator Robert Flemming roept op 7 Augustus 1966 de Amerikanen op om een concert van de groep in Pennsylvania te boycotten. Terwijl dit alles aan de gang is, brengen The Beatles de single Eleanor Rigby/Yellow Submarine en het album Revolver uit.

Ozzy_osbourne_2Op 7 Augustus 1987 wordt Ozzy Osbourne in Los Angeles vrijgesproken van iedere schuld aan de dood van een minderjarige fan, die in 1984 zelfmoord heeft gepleegd na het beluisteren van het nummer Suicide Solution. Een jaar later wordt op 18 Juli 1988 de voormalige voorman en zanger van Black Sabbath in hoger beroep, opnieuw vrij gesproken van iedere schuld aan de dood van de jongen. Osbourne is met de vrijspraak overigens nog niet uit de juridische problemen. Er loopt namelijk nog een soortgelijke zaak tegen hem, aangespannen door de ouders van Michael Waller, die zichzelf in 1986 ook van het leven heeft beroofd na het beluisteren van Suicide Solution. Die zaak wordt in 1991 uiteindelijk ook in het voordeel van Osbourne beslist.

Op 7 Augustus 1996 komt Katherine Korzilius onder mysterieuze omstandigheden om het leven. Katherine is de dochter van Paul Korzilius, de manager en een goede vriend van Jon Bon Jovi. De moord op Katherine Korzilius is nooit opgelost. Ter nagedachtenis aan het meisje heeft Jon Bon Jovi het nummer August 7 geschreven wat op zijn solo-album Destination Anywhere staat. Destination Anywhere komt op 5 Juli 1997 binnen in de albumlijst van Billboard, en bereikt de 31ste plaats als hoogste notering.

Herman's Hermits komen op 7 Augustus 1965 op de eerste plaats van The Billboard Hot 100 met I'm Henry VIII I Am. Het nummer wordt alleen in Amerika uitgebracht, omdat de groep daar populairder is dan in thuisland Engeland. Zanger Peter Noone heeft ooit in Amerika Elvis Presley nog geinterviewd voor het Engelse muziekblad New Musical Express.

GreyhoundOp 7 Augustus 1971 komt de single Black And White van Greyhound binnen op nummer 33 in de Nederlandse Top 40. Black And White bereikt de tweede plaats. Greyhound is een Jamaicaanse groep die op 12 Mei 1971 op de bruiloft van Mick Jagger en Bianca Perez Morena de Macias tijdens de receptie in een klein theater naast het Cafe Des Arts in Saint Tropez voor de muziek hebben gezorgd. Greyhound is een ontdekking van de zanger van The Rolling Stones. Na Black And White staat de groep nog genoteerd met Moon River en I Am What I Am.

Ike_and_tina_1960A Fool In Love, de allereerste single van Ike & Tina Turner wordt op 7 Augustus 1960 uitgebracht op het Sue Label. Het is voor Tina Turner de eerste keer dat zij de lead vocalen voor haar rekening neemt. De zangeres die het nummer oorspronklijk zou zingen, komt niet naar de studio, en Tina neemt haar kans waar. Een jaar eerder zijn Tina en Ike met elkaar in het huwelijk getreden en beginnen Ike en Little Ann, zoals Tina dan nog genoemd wordt, samen te werken.Kort daarop worden ze gecontracteerd door het Sue-label. Na A Fool In Love scoren Ike & Tina nog een grote hit met het duet It's Gonna Work Out Fine. In totaal nemen ze voor Sue vijf albums op, die door velen als hun beste studiowerk beschouwd worden. Niet veel later ontwikkelt Ike Turner een dynamische act rondom zijn vrouw. The Ike & Tina Turner Revue met The Ikettes als backing-zangeressen en Ike's Kings of Rhythm. In 1974 verlaat Tina haar man en is het afgelopen met de Ike & Tina Turner Revue.

Op 7 Augustus 1957 maakt Paul Anka zijn Amerikaanse televisiedebuut in het programma American Bandstand. In het door Dick Clark gepresenteerde programma zingt Paul Anka het numm er Diana. Deze single is op 15 Juli 1957 binnengekomen in de hitparade van Billboard, en staat in de week van 9 September 1957 op de eerste plaats.

Antonio Adamo wordt op 7 Augustus 1966 getroffen door een hartaanval als hij tijdens het zwemmen bij Ragusa's Pisana Beach op Sicilie een neefje uit zee probeert te redden die om hulp roept. Antonio Adamo is de vader van de zanger Salvatore Adamo. De familie van de zanger is in Ragusa om een plek te vinden waar Salvatore Adamo een vakantiehuis wil bouwen. Naar Italiaans gebruik is Salvatore Adamo na de dood van zijn vader de oudste man in huis en zodoende hoofd van het gezin. Hij overweegt serieus zijn zangcarrixc3xa8re te stoppen. Antonio Adamo is 47 jaar geworden.

Garth_brooksOp 7 Augustus 1997 geeft countryzanger Garth Brooks een gratis concert in Central Park in New York, wat bezocht en bekeken wordt door het grootste aantal bezoekers ooit. Een geschat aantal van 1 miljoen muziekliefhebbers komen naar Central Park, en ruim 14.6 miljoen kijkers volgen het, door HBO uitgezonden, concert rechtstreeks op de televisie. Het concert zou eigenlijk moeten samenvallen vallen met de release van het nieuwe album Sevens. Door technische problemen verschijnt het album echter een paar dagen later.

The Osmonds onthullen in het bijzijn van de hele familie op 7 Augustus 2003 hun eigen bronzen ster op de Hollywood Walk Of Fame. The Osmond ster ligt voor huisnummer 7080 op Hollywood Boulevard.

ScoobidabOp 7 Augustus 1971 komt Scoobidab van Ginger Ale op een 28ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. Scoobidab bereikt uiteindelijk een elfde plaats. De groep Ginger Ale komt voort uit de jaren zestig-groep Roek Williams & The Fighting Cats. In December 1969 heeft Ginger Ale een Nederlandse Top 10-hit met The Flood. De opvolger, The Promised Land, blijft in de Tipparade steken. Ten tijde van Scoobidab bestaat Ginger Ale bestaat uit zanger Koen Merkelbach (alias Steve Allet), toetsenist Ad van Olm, drummer Richard de Bois, gitarist Rick Beekman, bassist Rick Beekman en saxofonist Will Luikinga. Ad van Olm is de componist van Scoobidab.

ComeoneileenDexy's Midnight Runners komen met Come On Eileen op 7 Augustus 1982 op de eerste plaats in de Engelse hitlijst. Het nummer gaat over Eileen met wie Kevin Rowland van Dexy's Midnight Runners opgroeit. Wanneer Kevin en Eileen beide de dertien-jarige leeftijd bereiken wordt hun vriendschappelijke relatie meer een liefde's relatie. Come On eileen beschrijft de dunne scheidslijn tussen liefde en lust. De naam van Dexy's Midnight Runners is geinspireerd door de amphetamine drug Dexedrine. Het album Too Rye Aye, waar Come On Eileen opstaat, is de bestverkochte plaat van de groep, en het enige wat ook in Amerika goed verkoopt. Na Too Rye Aye is het verloop van bandleden erg groot, en gaat Kevin Rowland uiteindelijk in 1988 het solo proberen, overigens met erg weinig succes.

Op 7 Augustus 1968 ontstaat er in Engeland weer een rel rond The Beatles. Een week na de sluiting van de Apple Boutique, schildert Paul McCartney, de woorden Hey Jude en Revolution, op de ramen van het pand. Hoewel het een onschuldige verwijzing is naar de titel van de nieuwe single, die een week later uitkomt, ontstaat er toch opschudding, omdat sommige mensen uit de Joodse gemeenschap zijn boodschap niet begrijpen en het als een belediging opvatten.

Vechte_valle_en_opstoanVanaf 7 Augustus 2006 ligt de single Vechte Valle En Opstoan van Rowwen Heze in de platenwinkel. Vechte Valle En Opstoan is de eerste single die op het eigen label RHAM verschijnt. Het nummer is de voorbode van het nieuwe album Rodus & Lucius, war vernoemd is naar de twee rottweilers de tijdens de opnamen in de studio rondlopen. Paul Nieskens, de manager van Rowwen Heze, is blij met de mogelijkheden die het eigen label de band biedt. "Met het oprichten van RHAM hebben wij naast een eigen platenlabel ook een eigen boekingskantoor, management en uitgeverij", aldus Nieskens. Voor de distributie van de CDxe2x80x99s van Rowwen Heze zorgt Rough Trade. Vechte Valle En Opstoan komt op 19 Augustus 2006 op de 22ste plaats binnen in de Mega Top 100 en staat slechts drie weken genoteerd. Rodus & Lucius doet het beter. Het album komt op 16 September 2006 op de eerste plaats de Mega Album Top 100 binnen, en is het eerste nummer 1-album voor Rowwen Heze.

Turtles_first_singleThe Turtles komen op 7 Augustus 1965 met de single It Ain't Me Babe de Billboard Hot 100 binnen. It Ain't Me Baby bereikt de achtste plaats. Het nummer is geschreven door Bob Dylan voor zijn album Another Side Of Bob Dylan dat op 8 Augustus 1964 is uitgebracht door Columbia Records. The Turtles beginnen hun carierre als surfgroep (The Crossfires). It Ain't Me Babe is de eerste hit voor The Turtles die dan bestaan uit Howard Kaylan (zang), Mark Volman (zang), Al Nichol (gitaar), Jim Tucker (gitaar), Chuck Portz (bas) en Don Murray (drums).Na It Ain't Me Baby volgen de hits Let It Be Me en You Baby van P.F. Sloan. (Sloan schrijft in dezelfde tijd Eve Of Destruction, dat na door The Turtles te zijn afgewezen in de uitvoering van Barry McGuire een wereldhit wordt). Na een mislukt experimenteel nummer vinden The Turtles de vorm waarin hun kwaliteiten het best tot hun recht komen, namelijk de zgn. good-time music, maar dan (dit in tegenstelling tot collegae als Mamas And Papas en Lovin' Spoonful) voorzien van goed uitgewerkte arrangementen, waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van orkestpartijen en big bands. In deze stijl wordt een groot aantal prachtige hits gemaakt: Happy Together, She'd Rather Be With Me, She's My Girl (alle drie uit 1967 en composities van het productieve songwritersduo Bonner/Gordon) en het schitterende Elenore (1968). De groep heeft op dat moment al een aantal wijzigingen ondergaan (Don Murray is al in 1965 vervangen door John Barbata, en in 1968 hebben Barbata, Portz en Tucker plaats gemaakt voor drummer John Seiter en basgitarist Jim Pons). Wanneer de belangstelling voor hun muziek na Elenore sterk afneemt, besluiten de leiders van de groep, Kaylan en Volman, begin 1970 in te gaan op een aanbod van Frank Zappa om bij hem te komen spelen en acteren. Na enkele jaren gaan ze samen door als duo, aanvankelijk als The Phlorescent Leech and Eddie en de laatste jaren simpelweg als Flo & Eddie.

Op 7 Augustus 1974 trouwt de dan 28-jarige Peter Wolf, de zanger van The J. Geils Band, in Beverly Hills, met de 33-jarige actrice Faye Dunaway. Het huwelijk houdt vijf jaar stand. In 1979 wordt de scheiding uitgesproken.

Christine_mcvieKort nadat Peter Green de groep Fleetwood Mac heeft verlaten, wordt Christine McVie met ingang van 7 Augustus 1970 zangeres en toetseniste van de groep. Christine McVie is dan al onder haar meisjesnaam Christine Perfect, gast muzikante geweest op de albums Mr. Wonderful uit 1968 en Kiln House uit 1970. Christine is getrouwd met John McVie, de bassist van Fleetwood Macen was zangeres van de groep Chicken Shack. Deze groep behoort, samen met Fleetwood Mac, Ten Years After en Savoy Brown, tot de belangrijkste vertegenwoordigers van de Britse Bluesboom uit 1968. Door de afnemende belangstelling voor de blues daarna, maar vooral door het vertrek van Christine McVie naar Fleetwood Mac daalt de populariteit van Chicken Shack. In Juli 1969 staat I'd Rather Go Blind van Chicken Shack op nummer 20 in de Nederlandse Top 40.

Op 7 Augustus 1954 treedt Johnny Cash, in San Antonio, Texas in het huwelijk met Vivian Liberto. Uit dit huwelijk worden vier dochters geboren:Rosanne (1955), Kathy (1956), Cindy (1959) en Tara (1961). Johnny en Vivian Cash gaan in 1966 uit elkaar. Vivian Dorraine Liberto is op 23 April 1934 geboren en overlijdt op 24 Mei 2005 aan de complicaties van een operatie.

Racing_carAir Bubble komt op 7 Augustus 1976 op een 30ste plaats de Nederlandse Top 40 binnen met hun single Racing Car, waarmee een 7de plaats wordt bereikt. Air Bubble komt uit Apeldoorn. De groep bestaat uit de broers Andrxc3xa9, Ben en Henk Groote en Cor Mestebeld. Als Geebros hebben zij in December 1968 een Top 40-hit met Henry The Horse. Racing Car is de enige hit voor Air Bubble. In 1977 doen zij mee aan het Nationaal Songfestival met Jany. Heddy Lester wint met De Mallemolen. Andre Groote wordt in de jaren tachtig bekend als paragnost dankzij zijn medewerking aan Het Zwarte Gat, een radioprogramma van de Veronica Omroep Organisatie. In 1982 brengt de single Lotte uit. Andrxc3xa9 Groote heeft dit nummer samen met Peter Schaap geschreven. Lotte wordt geen succes.

The Quarry Men maken op 7 Augustus 1957 hun live debuut in de Cavern Club in Liverpool. Paul McCartney die lid is van The Quarry Men is daar niet bij. Hij is die dag op pad met de Scouts.

JustanotherbandfromlabFrank Zappa & The Mothers Of Invention geven op 7 Augustus 1971 een concert op de Universiteit van Californie. De uitvoering van de mini-opera Billy The Mountain wordt op de band vastgelegd, en in April 1972 uitgebracht op het album Just Another Band. De plaat komt op 22 April 1972 de Billboard-albumlijst binnen, en komt tot een 85ste plaats. Het concert op 7 Augustus 1971 is voor Howard Kaylan en Mark Volman van The Turtles het laatste als lid van The Mothers Of Invention.

Op 7 Augustus 2002 raken drie leden van de Britse band Oasis, in Indianapolis in Amerika, gewond wanneer hun taxi betrokken raakt bij een ongeluk. Noel Gallagher, Andy Bell en Jay Darlington worden overgebracht naar een ziekenhuis, waar ze behandeld worden voor snijwonden en kneuzingen, De Amerikaanse tour van Oasis komt door het ongeval niet in gevaar.

In een recensie van That's All Right Mama van Elvis Presley,in het Amerikaanse vakblad Billboard van 7 Augustus 1954, staat te lezen dat de zanger "een opvallend nieuw country & western-talent" is. 

Esther_philipsOp 7 Augustus 1984 overlijdt zangeres Esther Philips aan de gevolgen van een leverziekte. Esther Philips wordt op 23 December 1935 in Galveston, Texas geboren als Esther Mae Jones. In 1949 wordt Little Esther, 13 jaar oud, ontdekt door bandleider Johnny Otis, die haar in zijn band opneemt. Hij produceert haar succesvolle r&b-opnamen (o.a. Double Crossing Blues) voor het Federal-label, waarna zij het tevergeefs verder alleen probeert. Pas in 1962 is ze terug met een bluesuitvoering van het countrynummer Release Me, dat de Amerikaanse Top 10 bereikt. Enkele jaren later heeft ze een hit met And I Love Him van The Beatles, die haar voor een tv-optreden naar Engeland halen. Andere platen voor Atlantic en daarna het Roulette Label hebben evenwel weinig succes. In 1970 maakt ze enkele gastoptredens met de gereactiveerde Johnny Otis Band. Door een aantal uitstekende platen bij Creed Taylor's Kudu-label krijgt ze uiteindelijk erkenning als één van de begaafdste bluesvocalistes sinds Dinah Washington, die ze trouwens als haar grootste inspiratie noemt. In Nederland wordt Esther Philips voornamelijk bekend door de discouitvoering van What A Difference A Day Makes, ooit een grote hit van Dinah Washington, die in September 1975 een negende plaats bereikt in de Top 40. Esther Phillips is 48 jaar geworden.

William Bottrell, de 7-jarige zoon van producer Bill Bottrell, valt op 7 Augustus 1998 van een rots in Mendocino County in Noord-Californie. De jongen overleeft de val niet, en overlijdt ter plekke aan zijn verwondingen. Bill Bottrell ondermeer producer van het nummer All I Wanna Do van Sheryl Crow, waarvoor hij in 1994 een Grammy Award ontvangt.

Op 7 Augustus 1993 loopt een concert van Bon Jovi in Gronton, Connecticut behoorlijk uit de hand. Veertig fans raken gewond als het publiek ineens naar voren dringt en begint te duwen. Zanger Jon Bon Jovi roept de fans op naar achteren te gaan en niet meer te duwen.

Its_all_over_now_stonesEén dag voor hun vertrek naar Nederland treden The Rolling Stones op 7 Augustus 1964 op in het Engelse televisieprogramma Ready Steady Go!, waar zij de nieuwe single Itxe2x80x99s All Over Now spelen. Later op de dag staat de groep voor een concert in de Athletic Ground in Richmond, Surrey. It's All Over Now is op 26 Juni 1964 uitgebracht. Het nummer is door Shiley Womack en Bobby Womack geschreven, en is dan net door The Valentinos, de eerste versie van The Womack Brothers, opgenomen. The Rolling Stones versie van It's All Over Now is op 10 Juni 1964 in de Chess Studios in Chicago opgenomen onder productionele leiding van Andrew Loog Oldham. De techniek is in handen van Ron Malo. De B-kant Good Times Bad Times is geschreven door Mick Jagger en Keith Richards. Good Times Bad Times is op 25 Februari 1964 opgenomen in de Londense Regent Sound Studios met Bill Farley als technicus. De New Yorkse DJ Murray The K heeft bij aankomst van de Stones voor hun eerste Amerikaanse tournee de nieuwe single van The Valentinos, aan de groep gegeven. Lead zanger Bobby Womack van The Valentinos is niet blij met de versie van The Rolling Stones, hij denkt dat zijn eigen versie niet meer gedraaid zal worden, en hij krijgt gelijk. In de Engelse hitparade staat Itxc2xb4s All Over Now vanaf 18 Juli 1964 één week aan de top. In Nederland staat de single vanaf 29 Augustus 1964 drie weken op één in de voorloper van de Top 40, de Hitwezen Top 50. Later, als de royalties binnenkomen, vindt Bobby Womack het niet zo erg meer dat The Rolling Stones het nummer hebben opgenomen, en probeert hij meer van zijn nummers te laten opnemen. 22 jaar later, op het album Dirty Works van The Rolling Stones, is Bobby Womack te horen als één van de gast muzikanten, ondermeer op het nummer Harlem Shuffle. Op het origineel van Harlem Shuffle van Bob & Earl uit 1969 is Bobby Womack overigens ook te horen.

In een recensie die is te lezen in Time Magazine van 7 Augustus 1964 wordt over A Hard Day's Night, de eerste film van The Beatles, niet veel positiefs geschreven. Lezers wordt aangeraden niet naar de bioscoop te gaan. 'Zonde van de tijd' vindt Time.

Someone_loves_you_honeyOp 7 Augustus 1982 bereikt Someone Loves You Honey van June Lodge en Prince Mohammed de eerste plaats in de Belgische hitparade, en blijft daar twee weken staan. Someone Loves You Honey wordt begin jaren zeventig geschreven door Don Devaney. De country-zangeres Marie Owens zet in 1975 dit liedje als eerste op de plaat. Charley Pride heeft in 1978 een nummer 1-hit met zijn versie van Someone Loves You Honey in de country-lijst van Billboard. In 1980 nemen June Lodge en Prince Mohammed hun vertolking op met de Jamaicaanse producer Joe Gibson. Deze uitvoering staat eind 1980 op de eerste plaats in de hitparade van Jamaica. June Lodge is in december 1958 geboren in Londen. Op haar tiende verhuist zij met haar ouders naar Jamaica. Tegenwoordig drijft zij er kunstgalerie in de hoofdstad Kingston.

Op de cover van het Engelse muziekblad Melody Maker van 7 Augustus 1976 staat voor de allereerste keer de afbeelding van een punk-groep. Deze eer is weggelegd voor The Sex Pistols, de groep rond zanger Johnny Rotten.

Ann_christyDe Belgische zangeres Ann Christy overlijdt op 7 Augustus 1984 aan de gevolgen van baarmoederhalskanker. Ann Christy wordt op 22 September 1945 in Antwerpen geboren als Christiane Leenaerts. In 1965 begint zij haar zangcarriere bij het orkest The Adams. Haar vriend en latere echtgenoot Marc Hoyois is hun drummer. Haar eerste single Kussen Onder De Regenboog blijft onopgemerkt. Als Robert Bylois haar manager wordt, krijgt Ann Christy meer succes. Zij zingt Frans repertoire en gaat met Adamo op tournee door Belgie en Frankrijk. Het Vlaamse publiek leert Ann Christy in 1968 beter kennen dankzij haar deelname aan het Knokke Festival. In het gezelschap van o.m. Jacques Raymond en Nicole Josy wint Belgie voor het eerst de Knokke Cup. Ann Christy probeert namens Belgie deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival. In 1970 doet zij voor de RTBF en in 1971 voor de BRT mee aan de voorronden. In 1975 dringt zij door tot de Europese finale met Gelukkig Zijn. Ann Christy eindigt op de veertiende plaats. In 1980 heeft zij nog één hit met De Roos, een vertaling van The Rose van Bette Midler door Johan Verminnen. Twee jaar later gaat Ann Christy op tournee met Erik van Neygen. Niet veel later wordt baarmoederkanker bij haar geconstateerd. Ann Christy is 38 jaar geworden. In November 2005 komt postuum een 'nieuw' album uit met de titel Ik Deed Alsof Het Mij Niet Raakte. Hierop staan acht nooit eerder uitgegeven nummers en drie live-versies van klassiekers als Dag Vreemde Man, Lisa Is Lisa en Zal Ik Je Ooit Nog Zien. Zes van de acht nieuwe nummers komen uit de musical Midzomernachtsdroom en zijn gecomponeerd en van tekst voorzien door Pieter Verlinden en Rita Van Dievel, de ouders van de bekende VRT-journalist Peter Verlinden.

Op 7 Augustus 1975 bereikt het album Made In The Shade van The Rolling Stones de gouden status in Amerika. Het verzamelalbum Made In The Shade is op 13 Juli 1975 in Amerika uitgebracht. Op het album staan ondermeer Brown Sugar, Bitch, Tumblin' Dice en Angie. Made In The Shade komt op 21 Juni 1975 de Billboard-albumlijst binnen, en bereikt de zesde plaats. In Nederland flopt het album en haalt de albumlijst niet!

Boom_boom_boom_boomBoom Boom Boom Boom van de Nederlandse Vengaboys komt op 7 Augustus 1999 de Billboard Hot 100 binnen. De single, uitgebracht op Groovilicous 089, blijft op 84 steken. Na Nakatomi (o.a. Children of the Night en Sing) zijn de Vengaboys het tweede belangrijke project van DJ/VJ/producer/componist Wessel van Diepen alias DJ Delmundo en zijn compaan Dennis van den Driesschen alias Danski. Van Diepen is al eerder succesvol als de drijvende kracht L.A. Style (James Brown is Dead) en Lick (feat. Kentucky Martha). Het promotieverhaal wil dat de Vengaboys (spreek uit 'Benga Boys') twee Spaanse deejays zijn die al een jaartje of vijf met een oude Amerikaanse schoolbus, de Vengabus, door Spanje toeren om strandfeesten te organiseren. Zuidamerikaans getinte partynummers vormen een belangrijke ingredixc3xabnt in de succesformule. Wegens een overdaad aan succes, en een naar verluidt schrijnend gebrek aan podiumuitstraling schuiven de heren DJ's Kim, Robin, Roy & Denice als podiumartiesten naar voren. De eerste twee singles, Parada de Tettas en To Brazil! zijn in Nederland kleine hits. Met Up And Down is het bingo. Het nummer groeit uit tot een Europese hit en haalt de Amerikaanse club dance chart. De volgende single We Like To Party! (The Vengabus) gaat daar in Europa ruimschoots overheen, behaalt de eerste plaats in de Amerikaanse dance charts en behaalt zelfs een 25e plaats in de Billboard Hot 100. In April 1998 verschijnt het debuut album Up & Down, The Party Album. Veel nummers hiervan staan ook op The Platinum Album dat begin 1999 uitkomt. Na Boom, Boom, Boom, Boom volgt nog het zomerse We're Going To Ibiza (een bewerking van Going To Barbados van Typically Tropical uit '75) die dezelfde weg gaat als de voorgangers en ook de eerste plaats haalt in vele hitparades. Boom, Boom, Boom, Boom!! komt in Juli 1999 zelfs van niets binnen op 1 in de Engelse charts. Danski & DJ Delmundo mogen zich dan de meest succesvolle Nederlandse producers in het buitenland sinds jaren noemen.

Een internationale arbitragecommissie wijst op 7 Augustus 2000 de rechten van het internet-adres http://www.jimihendrix.com/ toe aan de nabestaanden van Jimi Hendrix. De voormalig houder van deze URL heeft niet het recht om er nog langer aanspraak op te maken, meent de commissie, omdat hij er zelf slecht beter van wil worden, en niets met Jimi Hendrix van doen heeft.

Marc_cohnMarc Cohn wordt op zondag 7 Augustus 2005 na een optreden neergeschoten. De dader probeert de auto met Cohn en zijn manager Tom Dube op een snelweg tot stoppen te dwingen. Wanneer de manager weigert de auto langs de weg stil te zetten, schiet de man met een vuurwapen en raakt daarbei beide mannen. De 46-jarige zanger overleeft de aanslag ternauwernood. Cohn wordt uit het ziekenhuis ontslagen, nadat artsen een kogel hebben verwijderd uit de rechterkant van zijn hoofd. De kogel heeft eerst de manager van Cohn geschampt. Een dag later wordt de man al aangehouden. De politie was al naar hem op zoek, omdat hij niet was komen opdagen in een rechtbank. Hij wordt verdacht van het illegaal bezit van drugs en wapens. Nu worden hem 24 extra aanklachten ten laste gelegd, waaronder pogingen tot moord. Mark Cohn wint in 1991 een Grammy Award in de categorie beste nieuwkomer en beste nummer voor het liedje Walking In Memphis. De muzikant is getrouwd met ABC News-correspondente Elizabeth Vargas. Zij hebben samen een zoon van 2 jaar.

Bad_candyBad Candy komt op 7 Augustus 2004 op nummer 40 de Nederlandse Top 40 binnen met de single (You Are) Not My Father. Deze single komt niet hoger dan plaats 38. Bad Candy is een meidengroep die in 2002 door Barry Hay, de zanger van Golden Earring, en manager Cees van Leeuwen bij elkaar is gebracht na langdurige audities. Bad Candy bestaat uit Janneke Nijhuis (basgitaar), Stefanie Salmon (drums), Chantal van Brummelen (slaggitaar), Ryanne van Dorst (sologitaar) en Else Schreur (zang).

Slave_to_the_music_van_twenty_4_sevOp 7 Augustus 1993 komt Slave To The Music van Twenty 4 Seven op een 35ste plaats de Nederlandse Top 40 binnen. Met een vijfde plaats is Slave To The Music de eerste Top 10-hit van zangeres Nance (Coolen) en rapper Stay-C. Ruud van Rijen is de producer van Slave To The Music. Nance verlaat in 1995 de groep om een solocarriere te beginnen. Ze wordt vervangen door de zangeres Stella. In 1997 verlaat Stella Twenty 4 Seven weer, omdat ze het werk als zangeres niet kan combineren met haar werk als model en danseres. Twenty 4 Seven gaat verder als een soloproject rondom Stay-C, maar scoort geen hits meer. De groep is nooit officieel opgeheven, maar er is sinds 1999 weinig meer van vernomen.

LL Cool J treedt op 7 Augustus 1995 in het huwelijk met Symone Johnson. De als James Todd Smith geboren Amerikaanse rapper en zijn vrouw hebben inmiddels vier kinderen; Najee (1989), Italia (1990), Samaria (1995) en Nina Simone (2000).

Jim Dale presenteert op 7 Augustus 1965 een zomerse aflevering van het televisieprogramma Thank Your Lucky Stars. Dale laat ondermeer opnamen zien van Joe Brown & The Bruvvers, Heinz & The Wild Boys, Sue Thompson, Sonny & Cher, The Small Faces, The Other Two en Michael Leslie. Thank Your Lucky Stars wordt uitgezonden door de Britse commerciele omroep ABC.

A_fool_am_iCilla Black staat op 7 en 10 Augustus 1966 in de Abbey Road-studio in Londen om onder productionele leiding van George Martin de nummers A Fool Am I en For No One op te nemen. A Fool Am I is het Italiaanse nummer Dimmelo Parlami, en is door Peter Callander in het Engels vertaald. For No One is geschreven door John Lennon en Paul McCartney voor de Beatles-LP Revolver die op 5 Augustus 1966 is uitgebracht. A Fool Am I b/w For No One wordt op 14 Oktober 1966 uitgebracht. Deze eerste stereo-single van Cilla Black komt op 20 Oktober 1966 binnen in de Britse hitparade en bereikt een 13e plaats als hoogste notering.

Op 7 Augustus 2002 maakt voormalig Boyzone-zanger Keith Duffy zijn acteerdebuut in de Engelse televisieserie Coronation Street. Duffy speelt de rol van Pete Barlow, een oude maat van Cairan McCarthy uit diens marinetijd.

We_dont_talk_anymoreCliff Richard komt op 7 Augustus 1979 met zijn LP We Don't Talk Anymore binnen in de albumlijst van Billboard. We Don't Talk Anymore staat 15 weken genoteerd en bereikt een 93ste plaats als hoogste notering. We Don't Talk Anymore wordt in September 1979 in Europa uitgebracht als Rock 'n Roll Juvenile. Naast deze twee titels staan op dit album de volgende nummers: Doing Fine, Monday Thru' Friday, You Know That I Love You, Sci-Fi, Fallin' In Luv, Carrie, Hot Shot en Language Of Love. Alan Tarney is de producer van dit album. In Groot-Brittannie bereikt Rock 'n Roll Juvenile van Cliff Richard de derde plaats. In Nederland komt het album niet hoger dan een 20ste plaats in de Nederlandse LP Top 50.


Muziek Jarige Op 7 Augustus

1925: Felice Bryant - Songwriter USA († 22 April 2003)
1936: Charles Pope - The Tams Zanger († 16 Maart 1996)
1942: B.J. Thomas (Billy Joe Thomas) - Zanger USA
1945: Kerry Chater - Gary Puckett & The Union Gap Gitaar
1949: Tim Renwick - Sutherland Brothers & Quiver Gitaar
1949: Carlo Novi - Southside Johnny & The Asbury Jukes Saxofoon
1950: Rodney Crowell - Country Gitarist/Songwriter USA
1952: Andy Fraser - Free Bas
1958: Bruce Dickinson - Iron Maiden Zanger
1959: Michael Peterson - Country Zanger USA
1960: Jacqui O' Sullivan - Bananarama Zangeres
1964: Ian Dench - EMF Gitaar
1965: Raul Malo - The Mavericks Zanger
1966: Kristin Hersh - Throwing Muses Zangeres
1969: Donnie Wahlberg - New Kids On The Block Zanger
1971: Dennis Bone - Brooklyn Bounce Producer
1974: Dana Dawson - Zangeres USA
1974: Marc Van Der Voorn - IOS Toetsen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten