Zoeken in de muziekgeschiedenis

7 apr. 2012

Muziekgeschiedenis van 8 April

Cor_van_beekDrummer Cor van Beek overlijdt op 8 April 1998. Cor Van Beek wordt in 1949 geboren en is het meest bekend van zijn tijd bij de Haagse formatie Shocking Blue. Deze groep in de bezetting van gitarist Robbie Van Leeuwen (ex-Motions), Zanger Fred de Wilde (zang, ex-Hu & The Hiltops), bassist Klaasje van der Wal en Cor van Beek (ex-Roadrunners Sect) maakt in de periode 1967- 1968 platen waarop de groep klinkt als een getemde Jimi Hendrix Experience. In 1967 wordt Fred De Wilde vervangen door de zangeres Mariska Veres, die al eerder een plaatje (Topkapi) als solo-artieste heeft gemaakt en door manager Cees van Leeuwen ontdekt wordt op het Loosdrechtse Jazz-festival. Aangezien Veres al eerder in de groep Bumble Bees gezongen heeft, heeft ze weinig moeite om zich binnen Shocking Blue aan te passen. Na met Send Me A Postcard hoge ogen te hebben gegooid, worden er met de Van Leeuwen-composities Out Of Sight, Out Of Mind, Never Marry A Railroad Man, Blossom Lady, Shocking You, Mighty Joe en Venus in Nederland vrijwel aan de lopende band hits gescoord, waarvan de laatste ook de eerste plaats in een aantal andere landen (waaronder de Verenigde Staten) haalt. Ondanks succesvolle tournees door onder andere Japan (waar Shocking Blue een immense populariteit weet op te bouwen) zet het verval in en gaat de formatie na veel interne spanningen in 1974 uit elkaar. Na zijn Shocking Blue-tijd raakt Cor Van Beek behoorlijk aan de drank. Na het artiesten bestaan geeft hij les aan het conservatorium in Rotterdam. Regelmatig komt hij daar 's morgens binnen met een tas vol bierblikjes. Cor van Beek is 49 jaar geworden.


SteveiredaleNa afloop van een show van U2 op 8 April 1985 in het Capital Centre in Landover, Maryland wordt de road manager van de groep, Steven Iredale gearresteerd door de plaatselijke politie. Steven Iredale is gevraagd om er voor te zorgen dat U2 het publiek niet oproept om uit hun stoelen te komen. Op deze manier is het makkelijker om de 17.000 fans onder controle te houden. Wanneer Bono tijdens de show veiligheidsmensen ziet lopen, met t-shirts waarop staat "Crowd Control" roept hij de zaal direct op om uit hun stoelen te komen en naar het podium te komen. Het concert verloopt verder chaotisch, en moet zelfs enoge tijd gestopt worden vanwege de enorme mensenmassa voor het podium. Steven Iredale wordt na het betalen van $500 weer vrijgelaten, in afwachting van een eventuele rechtszaak.


Young_kurt_cobainOp 8 April 1994 wordt in, zijn woning in Seattle, het lichaam van Kurt Cobain gevonden door electricien Gary Smith, die de alarminstallatie komt repareren. Het locale radiostation KXRX is de eerste die om 09.40 AM het nieuws brengt dat Kurt Cobain dood is. Hoewel er een afscheidsbrief wordt gevonden, en Cobain het vuurwapen nog in zijn hand heeft, wordt er van meet af aan hevig gespeculeerd over de werkelijke toedracht van zijn dood. Er zijn nog steeds allerlei theorieen in omloop, waarvan de meest hardnekkige is dat Cobain's vrouw, Courtney Love, hem zou hebben laten vermoorden. De overlijdensverklaring vermeldt evenwel gewoon zelfmoord als doodsoorzaak. Cobain werd 27 jaar. Kort na zijn dood volgen diverse Nirvana fans het voorbeeld van hun idool en plegen zelfmoord.


FriendsVanaf 8 April 1968 ligt de single Friends van The Beach Boys in de Amerkaanse platenwinkels. In Europa wordt Friends, met op de B-kant het nummer Little Bird pas in Mei 1968 uitgebracht. Friends is door The Beach Boys op 13 Maart 1968 op de band vastgelegd in de home-studio van Brian Wilson in Bel Air, Californie. De B-kant, Little Bird, is op 7 Maart 1968 in de Western Recorders-studio in Hollywood opgenomen. Friends komt op 20 April 1968 binnen in de Billboard Hot 100, en bereikt een 47ste plaats. In Nederkand bereikt Friends in April 1968 niet meer dan een notering in de Tipparade.


Madonna_slane_castleJoe Deegan, een priester in Slane, Ierland maakt op 8 April 2004 bezwaar tegen het feit dat Madonna een concert wil geven op een zondag. Het eerste Ierse concert in Madonna's carriere staat gepland voor 29 Augustus 2004 bij Slane Castle, bijna vijftig kilometer ten noorden van Dublin. "The Lord's Day for a lot of people around this part of the world is Sunday and it seems a bit inconsiderate and insensitive that our religious beliefs are not taken into account." aldus Joe Deegan. In een reaktie zegt Lord Henry Mount Charles, de eigenaar van Slane Castle dat de zondag de enige mohelijke datum is: "It is the only date and day feasible." Lord Henry Mount Charles ontkent verder dat Madonna zou hebben geweigerd om op zaterdag op te treden, omdat dit voor het joodse volk een sabbatdag is. Madonna is erg geintresserd in de Joodse mythologie. In 1984 heeft Bob Dylan, ook op een zondag, een concert gegeven bij Slane Castle. Dit heeft indertijd tot ongeregeldheden geleid. "I knew people would stir up memories of 1984. But that happened 20 years ago and there was a very different scenario in operation. There was a very much lower level of policing. This year Bob Dylan is paying Galway on Sunday, June 27. So if he can play there on a Sunday, I am puzzled why there is opposition to Madonna playing Slane on a Sunday." aldus Lord Henry Mount Charles.


Platenmaatschappij Virgin Records wordt op 8 April 1991 voor de rechter gedaagd. Volgens de aanklacht zingt Paula Abdul niet alle vocale partijen op haar album Forever Your Girl. Eén van The Mary Jane Girls zou haar stem aan de plaat hebben geleend, zonder hiervoor te zijn gehonoreerd


Kloksgewijs_mike_vickers_mike_hugg_Mike Vickers (links boven) verlaat op 8 April 1966 Manfred Mann om zich meer te gaan bezighouden met studiowerk. De gitarist heeft in eerste instantie toch nooit lang in de band willen spelen: "I never really intended to be in the group for very long in the first place. I went up to London with the intention of being an arranger and composer and Mike Hugg was a friend of mine working in a similar area. Mike had already met Manfred and the thing just kind of started and I happened to be there. When I did leave and went into arranging; that was just getting back to my original plan," aldus Mike Vickers. Hij wordt opgevolgd door Jack Bruce, die later vertrekt om met Eric Clapton en Ginger Baker het trio Cream te beginnen. Opvolger voor Jack Bruce bij Manfred Mann is Klaus Voorman. Drie maanden na het vertrek van Mike Vickers besluit zanger Paul Jones om Manfred Mann te verlaten. Mike D'Abo wordt in Augustus 1966 de nieuwe zanger van Manfred Mann. Eind jaren zestig ontbindt Mann zijn groep om Chapter III op te richten, een van de eerste jazz-rockgroepen die Engeland kent. In 1972 formeert hij de Earth Band met gitarist Mick Rogers, bassist Colin Pattenden en slagwerker Chris Slade.


Stacey_rookhuizenDe 20-jarige Stacey Rookhuizen wint op 8 April 2006 de Bart Award. Rookhuizen is als zestienjarig meisje haar eigen platenmaatschappij Stacey Records begonnen, waarop onbekende artiesten de kans krijgen een plaat te maken. De Bart Award, onderdeel van De Hoofdprijs Van BNN, is een publieksprijs die in 2006 voor de vierde keer wordt uitgereikt. In 2009 wordt Stacey Rookhuizen een BN'er wanneer ze samen met Eric van Tijn, Angela Groothuizen en Gordon jurylid is bij de X Factor, een talentenjacht van RTL4.


J. Fred Coots overlijdt op 8 April 1985 in New York. John Frederick Coots wordt op 2 Mei 1897 in Brooklyn, New York geboren. Gedurende zijn loopbaan schrijft hij meer dan 700 nummers. waaronder Love Letters In The Sand voor Pat Boone en de Kerst klassieker Santa Claus Is Coming To Town. J. Fred Coots is 88 jaar geworden.Jacques_brelDe Belgische zanger, componist en tekstschrijver Jacques Brel wordt op 8 April 1929 in de Brusselse wijk Schaarbeek geboren. In 1952 neemt hij zijn eerste single Il Y A op. Er volgen nog vele successen zoals Le Moribond, Ne Me Quitte Pas, Bruxelles, Marieke, Amsterdam en Jacky. In 1968 kiest Jacques Brel voor een filmcarriere. Hij is ondermeer te zien in de volgende films: Les Risques Du Metier (1967), La bande Bonnot (1968), Mon Oncle Benjamin (1969) en Les Assassins De l'ordre (1971). Ook minder artistieke bezigheden hebben in de periode na 1968 Brels aandacht: hij behaalt zijn vliegbrevet en zijn zeilbrevet en bevaart samen met minnares Maddly Bamy per zeiljacht Askoy de Atlantische en Stille Oceaan. Uiteindelijk beland het paar op het eiland Hiva Oa, onderdeel van de Marquesaseilanden in de Stille Oceaan. Wanneer er bij Jacques Brel in 1974 longkanker wordt geconstateerd besluit hij zich definitief op Hiva Oa te vestigen. Met het vliegtuigje Jojo (genoemd naar zijn kort tevoren overleden vriend) verleend hij hand- en spandiensten aan de lokale bevolking. Brel reist zo nu en dan naar Europa voor medische behandeling (een deel van zijn linkerlong wordt verwijderd) en uiteindelijk voor het opnemen van zijn (naar later blijkt) laatste LP. Het album Brel verschuint eind 1977 en is de eerste volwaardige Brel-plaat in bijna tien jaar. Er worden op de dag dat de plaat uitkomt 600.000 exemplaren van verkocht en ook in artistiek opzicht wordt Brel als een succes beschouwd. Kort na het uitkomen van de plaat keerd Brel alweer terug naar Hiva Oa. Een snel verslechterende gezondheidstoestand dwingt Brel de laatste drie maanden van zijn leven in Frankrijk door te brengen. Hij overlijdt in een ziekenhuisbed in Bobigny (vlakbij Parijs) aan een longembolie en wordt begraven op Hiva Oa.


Mien_frogerDe Amsterdamse Jordaanzangeres overlijdt op 8 April 2009 in een ziekenhuis in haar woonplaats aan de gevolgen van een acute hartaanval. Mien Froger wordt op 6 Maart 1942 geboren als Mien van Es (meisjesnaam). Op 21 Mei 1960 treedt zij in het huwelijk met Jan Froger (beiden zijn op dat moment 18 jaar oud). Jan Froger speelt al vanaf zijn jeugd met zijn accordeon op bruiloften en partijen. In de jaren '60 verschijnen er van Jan Froger twee albums met voornamelijk seksueel getinte liedjes; Vize Verze en Verze Vize. In 1969 start het echtpaar Cafe Bolle Jan aan de 2e Nassaustraat in Amsterdam. In de jaren zeventig brengt het echtpaar Froger als Duo Jan & Mien verschillende singles uit en zijn zij geregeld te zien in televisieprogramma's als Op losse groeven. In 1978 weet de single Mariandel de Tipparade te halen. Singles als Tranen op Schiphol en De Zuiderwind hebben wel bekendheid, maar bereiken niet de hitparade. In 1981 wordt het cafxc3xa9 aan de Nassaustraat verkocht en start het echtpaar een nieuw cafxc3xa9 onder dezelfde naam bij het Amsterdamse Rembrandtplein. Jan Froger en Mien Van Es zijn de ouders van zanger Rene Froger (5 November 1960). Na het overlijden van zijn vrouw overlijdt Jan Froger twee maanden later, op 22 Juni 2009, aan een buikvliesontsteking. Mien Froger is 67 jaar geworden.


Live_in_het_philips_stadionGuus Meeuwis ontvangt op 8 April 2007 goud voor zijn album Live In Het Philips Stadion. In de rechtstreekse televisie-uitzending van Life & Cooking op RTL4 wordt de Gouden Award hem overhandigt door presentatoren Carlo Boszhard en Irene Moors. Eerder heeft de Brabantse zanger al goud voor de gelijknamige DVD ontvangen. Live In Het Philips Stadion is op 9 September 2006 binnengekomen in de Mega Album Top 100, en bereikt uiteindelijk een 6e plaats als hoogste notering. Het album is samenvatting van de drie uitverkochte concerten die Guus Meeuwis op 9, 10 en 11 Juni 2006 heeft gegeven in het PSV-stadion in Eindhoven.


Tijdens een boottrip voor de kust van Brazilie bij Rio De Janeiro op 8 April 1998 worden Ron Wood en de rest van de passagiers gered door de kustwacht nadat de motor van het schip is ontploft. Ron Wood is met The Rolling Stones in Brazilie in het kader van hun Bridges To Babylon Tour. De gitarist van The Rolling Stones komt met de schrik vrij.


Sandie_shaw_puppet_on_a_stringHet Eurovisie Songfestival wordt op 8 April 1967 gewonnen door Sandie Shaw. De Engelse zangeres, die geboren is als Sandra Goodrich, wint het in Wenen gehouden festival met het nummer Puppet On A String. Sandie Shaw is de eerste vrouwlijke Engelse artiest die het festival wint. Puppet On A String wordt in Engeland een grote hit, het nummer staat 18 weken in de hitlijst, waarvan 3 weken op de nummer 1. Ook in Nederland bereikt Sandie Shaw de hoogste positie. De Ierse Sean Dumphy wordt tijdens de finale in Wenen tweede met If I Could Chose. De Francaise Noelle Cordier is derde met Il Doit Faire Beau Labas. De Griekse Vicky Leandros komt uit voor Luxemburg. Zij wordt vierde met L'Amour Est Bleu. Het aanstekelijke O O O Ik Heb Zorgen van de Belgische zanger Louis Neefs wordt zevende. De Nederlandse Therese Steinmetz krijgt twee punten voor de moeite voor Ring Dinge Ding.


Op 8 April 1994 wordt door de Recording Industry Association Of America bekend gemaakt dat Dark Side Of The Moon van Pink Floyd op de vierde plaats staat in de lijst van bestverkochte albums in Amerika. Van deze LP zijn alleen al in de Verenigde Staten over de dertien miljoen exemplaren verkocht. Pink Floyd is hiermee de bestverkopende niet-Amerikaanse groep. Wereldwijd zijn van Dark Side Of The Moon tot dan toe ruim 25 miljoen LP's en CD's verkocht.


R.E.M tekent op 8 April 1988 een platencontract met Warner Brothers Records, na jarenlang voor IRS Records platen te hebben gemaakt. Reden is dat na het laatste album wat R.E.M. maakte voor IRS, het album Document met de hit The One I Love, de grote maatschappijen R.E.M ook ontdekt hebben. Het eerste album wat de groep maakt voor hun nieuwe werkgever is Green, met de hit Pop Song 89.


Laura_nyroOp 8 April 1997 overlijdt Laura Nyro, in haar woning in Danbury, Connecticut, aan eierstokkanker. Laura Nyro wordt op 18 Oktober 1947 geboren in de Bronx, New York, als kind een Italiaanse vader en een joodse moeder. Ze wordt door haar moeder samen met haar broer, naar de Ethical Cultural Sunday School gestuurd, wat de basis voor haar opvoeding verschaft. Haar jeugd is eenzaam. Hoewel ze maar een paar pianolessen volgt, ontwikkelt ze al vroeg een sterk gevoel voor componeren. Haar carriere begint als ze op 15-jarige leeftijd, tegen het eind van haar verblijf op de Newyorkse Highschool Of Music And Art, serieus begint met componeren en spelen. Na de school neemt Laura Nyro haar enige echte baantje als babysit en probeert ze haar songs te slijten. Door de zanglessen, die ze bij de opera heeft gevolgd, weet ze dat ze kan zingen, maar voorlopig ziet ze zichzelf meer als componiste dan als uitvoerend artieste. Ze tekent bij een paar oudere uitgevers, die noch haar noch haar muziek begrijpen. Voor Verve Folkways neemt ze haar eerste single, Wedding Bell Blues, op. Peter Paul & Mary nemen vervolgens haar And When I Die op, waarna Nyro haar eerste album, More Than A New Discovery maakt. Een aantal van Laura's nummers worden succesvol gecoverd en brengen The Fifth Dimension (Save The Country, Wedding Bell Blues en Stoned Soul Picnic), Barbra Streisand (Stoney End) en Blood, Sweat & Tears (And When I Die) gouden hits. Het is dan ook ironisch dat Laura zelf, in 1970, maar een keer de hitparade haalt, met een cover van de oude Drifters hit Up On The Roof. Verlegenheid en schuwheid maken dat ze de pers mijdt en een waas van geheimzinnigheid om zich heen trekt. Het begin van de mythevorming. In 1967 is zij naast Tops Of The Bill acts als Jimi Hendrix en Janis Joplin te gast op het Monterey Pop Festival. Het optreden wordt een fiasco en ze treedt een jaar lang niet meer op. Nyro verstopt zich in een luxueus appartement in Manhattan met haar hond Beautybelle, haar kat Timmer en cocaine. Ze trekt een nieuwe manager aan, haar vriend David Geffen, tekent bij CBS en werkt in koortsachtig tempo aan het album Eli And The Thirteenth Confession. In 1969 brengt ze New York Tendaberry uit. De songs zijn complexer, dubbelzinniger dan die van de vorige elpee. Als Hubert Humphrey in 1968 als democratisch kandidaat meedingt naar het presidentschap van de Verenigde Staten, wordt Laura's Save The Country ieder uur gedraaid door een radiostation in Los Angeles. In 1971 verschijnt het album Christmas And The Beads Of Sweat geproduceerd door Arif Mardin en oud-Rascal Felix Cavaliere. In de Fillmore East in 1970 treedt ze op met Jackson Browne en in 1971 neemt Nyto in de Philadelphia Studio's met producer Kenny Gamble en Leon Huff het album Gonna Take A Miracle op. Na een Japanse tournee trouwt ze met David Blancini en woont gedurende drie lange jaren in het dorpje Gloucester in Massachusetts. Het duurt vijf jaar voor er weer een album van haar verschijnt, Smile haar comeback-album. Laura Nyro is 49 jaar geworden.


Woodstock06In Londen gaat op 8 April 1970 de film Woodstock in premiere. Het Woodstock Music and Art Festival is het beroemdste rockfestival van de jaren '60. Het festival wordt in het weekend van 15, 16 en 17 Augustus 1969 gehouden op de boerderij van Max Yasgur in Bethel, New York, vlakbij bij Woodstock, New York. Hoewel tien- tot twintigduizend mensen worden verwacht, ligt het bezoekersaantal ruim boven de 400.000, waarvan de meesten geen entreegeld hebben betaald. Hierdoor is het festival niet winstgevend voor de organisatoren (promotors), maar dankzij de platenverkoop en inkomsten van de film wordt het uiteindelijk toch nog winstgevend. De film Woodstock is geregiseerd door Michael Wadleigh.


Op 8 en 9 April 2007 staat Bob Dylan in een uitverkochte Heineken Music Hall in Amsterdam. De optredens zijn onderdeel van de internationale promotietournee voor het album Modern Times. Dit album is in Augustus 2006 uitgekomen. Modern Times bereikt de tweede plaats in de Mega Album Top 100. In Oktober 2005 heeft Bob Dylan, in Ahoy' Rotterdam, voor het laatst in Nederland land opgetreden.


The_supremes_where_did_our_love_goThe Supremes nemen op 8 April 1964, in de Hitsville USA Studio van Motown in Detroit het nummer Where Did Our Love Go op. Holland Dozier & Holland hebben het nummer in eerste instantie geschreven voor The Marvelettes. Deze groep wijst het liedje echter af, omdat ze het te kinderachtig vinden. Holland Dozier & Holland bieden het dan aan aan The Supremes, die op dat moment pas één Top 40 hebben gescoord (When The Lovelights Starts Shining Through His Eyes) en acht flops op hun naam hebben staan. Hoewel ook The Supremes in eerste instantie het nummer niet zien zitten, beseffen ze ook dat ze eigenlijk geen keus hebben. Where Did Our Love Go komt op 11 Juli 1964 de Billboard Hot 100 binnen, en staat vanaf 22 Augustus 1964 op de eerste plaats. Where Did Our Love Go is de eerste van twaalf Amerikaanse nummer 1-hits van Diana Ross & The Supremes. De andere 11 zijn achtereenvolgens: Baby Love en Come See About Me uit 1964. Stop! In The Name of Love, Back In My Arms Again en I Hear A Symphony uit 1965. You Can't Hurry Love en You Keep Me Hangin' On uit 1966. Love Is Here And Now You're Gone en The Happening uit 1967, en tenslotte Love Child uit 1968 en SomedayWe Be'll Together 1969.


De 26-jarige David Hirsch is op 8 April 1989 de nieuwe presentator van American Bandstand. Hirsch is de opvolger van de 59-jarige Dick Clark, die het ABC televisieprogramma van 1957 tot 31 Maart 1989 gepresenteerd heeft. American Bandstand heeft artiesten als Chuck Berry, Jerry Lee Lewis, Buddy Holly en Chubby Checker in de show gehad. De show is zo populair dat er ruim 20 miljoen fans kijken en dat de show binnen een jaar op bijna alle tv-zenders te zien is. Hank Ballard heeft ooit het volgende gezegd over Dick Clark: "The man was big. He was the biggest thing at the time in America at that time. He was bigger than the President!" Sinds David Hirsch American Bandstand presenteert, vallen de kijkcijfers tegen. Om deze reden besluit ABC op 7 oktober 1989 het programma te schrappen. Dick Clark, die een eigen productiemaatschappij heeft, overweegt American Bandstand in de zomer van 2005 weer op de buis te brengen.


Toys_in_the_attic_aerosmithOp 8 April 1975 wordt Toys In The Attic, het derde album van Aerosmith door platenmaatschappij Columbia uitgebracht. Het door Jack Douglas geproduceerde en in de Record Plant, New York opgenomen album komt op 26 April 1975 de Billboard-albumlijst binnen. Toys In The Attic bereikt de elfde plaats. Toys In The Attic staat voor Insane (krankzinnig) en is een eufemisme voor Drugs In The Brain. De uitdrukking wordt in 1979 ook gebruikt in het nummer The Trial op het album The Wall van Pink Floyd: "Crazy, Toys In The Attic, I am Crazy, they must have taken my marbles away". Van Toys In The Attick worden in Amerika twee singles getrokken: Sweet Emotion (Nr 36 in de Billboard Hot 100) en Walk This Way (Nr 10 in de Billboard Hot 100). In 2003 haalt Toys In The Attic een 228ste plaats in de door Billboard samengestelde lijst van The 500 Greatest Albums Of All Time.


Wout van Doleweerd overlijdt op 8 April 2006 in het Sint Antonius-ziekenhuis in Nieuwegein aan de gevolgen van kanker. Van Doleweerd is ondermeer de manager van Wolter Kroes en Marianne Weber. In 1994 richt hij het bedrijf Dutch Artists Management op, wat nu geleidt wordt door zijn zoon Patrick. Wout van Doleweerd is 51 jaar geworden.


Sean Puffy Combs annuleert op 8 April 2000 een uitverkocht concert in het Wembley-stadion in Londen. De show zou het sluitstuk vormen van zijn Europese tournee. De fans van Puff Daddy krijgen verder geen tekst-en-uitleg bij de annulering. Wel krijgen zij hun geld terug.


Op 8 April 2007 presenteert Nina van Dijk een eigen programma op het radiostation 100%NL. De zangeres van de groep Treble interviewt collega's zoals Lange Frans en de leden van Intwine en Di-rect. Voor de 21-jarige zangeres is het haar presentatiedebuut. Nina van Dijk zegt altijd al te hebben gedroomd van het presenteren van een eigen radioprogramma. "In mijn show hangt een losse, ontspannen sfeer. Daarom mag ik het presenteren", aldus Nina van Dijk.


Alice_deejay_better_off_aloneDe Nederlandse Alice Deejay komt op 8 April 2000 de Billboard Hot 100 binnen met Better Off Alone. Deze single bereikt de 27ste plaats. Alice Deejay bestaat uit Eelke Kalberg (producer), Jurgen Rijkers (producer) en Sebastiaan Molijn (producer). Het gezicht van Alice Deejay is echter Judy(Judith Pronk). Judith Pronk wordt geboren op 8 December 1973 in Amsterdam. Als kind is ze al bezig met mensen te vermaken met haar zang en dans. Op zesjarige leeftijd begint ze met klassiek ballet en staat ze bij ieder school- en buurtfeest op het podium. Later besluit Judith een opleiding tot docent theaterdans te gaan volgen aan de Hogeschool voor de Kunsten. Na deze opleiding komt Judith in contact met de mannen achter Alice Deejay en de drie jaar daarna ziet ze als het gezicht van de groep alle uithoeken van de wereld. Behalve Better Off Alone scoort Alice Deejay ook hits als Back In My Life en Will I Ever. Eind 2002 besluit Judith een punt achter Alice Deejay te zetten en zich op nieuwe dingen te gaan storten. Exc3xa9n van die nieuwe dingen is het presenteren van het kinderprogramma Wensdagmiddag en Taai Taai TV op Nicklelodeon (Kindernet).


U2 is op 8 April 2001 voor de tweede achtereenvolgende dag in Los Angeles om te werken aan de videoclip voor Elevation. U2 heeft hiervoor speciaal twee dagen vrij tijdens de Elevation tournee. Deze tournee wordt de volgende dag, 9 April 2001 weer hervat met een concert in het Pengrowth Saddledome in Calgary, Canada. Tijdens dit concert wordt het voorprogramma verzorgd door PJ Harvey. 


In het Dominion Theatre in Londen is op 8 April 1981 de premixc3xa8re van Rock Show van Paul McCartney & Wings. Deze 'rockumentary' is een live-registratie van een optreden van de groep in Seattle in 1976.


Renaldo_obie_bensonWanneer The Four Tops op 8 April 2005 optreden in het Amerikaanse televisieprogramma The Late Show With David Letterman, blijkt dat achteraf het laatste optreden te zijn geweest wat Renaldo "Obie" Benson met de groep zal doen. Bij Renaldo "Obie" Benson is longkanker geconstateerd wanneer hij in een ziekenhuis wordt opgenomen voor een beenamputatie, ten gevolge van zijn suikerziekte. Renaldo "Obie" Benson overlijdt op 1 Juli 2005 op 69-jarige leeftijd. Abdul "Duke" Fakir en Levi Stubbs zijn de nog twee levende leden van de originele bezetting van The Four Tops uit 1953. Lawrence Payton is op 59-jarige op 20 Juni 1997 aan de gevolgen van leverkanker overleden. The Four Tpos scoren in de jaren 60 hits als: Reach Out I'll Be There, Standing In The Shadows Of Love, Bernadette, It's The Same Old Song, Loving You Is Sweeter Than Ever, I Can't Help Myself (Suger Pie, Honey Bunch), Walk Away Renee en Simple Game.


In het Paramount Theatre in Brooklyn, New York wordt op 8 April 1955 de eerste show van Alan Freed's Rock'n'Roll Easter Jubilee gehouden. Een week lang zijn er ondermeer optredens van The Penguins, The Moonglows en Lavern Baker.


Met een optreden op 8 April 1977 in de CBGB's in New York is The Damned de eerste Engelse punkband die optreedt in deze beroemde club. Precies een jaar later gaat de groep uit elkaar. De oorspronkelijke naam van de CBGB's is CBGB & OMFUG wat staat voor Country Bluegrass Blues And Other Music For Uplifting Gormandizers. Al snel wordt de naam ingekort tot het makkelijker CBGB's.


Garbage_bleed_like_meOp 8 April 2005 begint Garbage in Seattle aan een Noord-Amerikaanse tournee langs clubs en theaters om het nieuwe album Bleed Like Me te promoten. Dit vierde album van de groep rond zangeres Shirley Manson is de opvolger van Beautifulgarbage uit 2001 en wordt op 12 April 2005 uitgebracht. De eerste single van Bleed Like Me is Why Do You Love Me. In het nummer Bad Boyfriend is Dave Grohl van The Foo Fighters als gast te horen op drums. Drummer Butch Vig van Garbage en Dave Grohl kennen elkaar nog uit een ver verleden wanneer Butch Vig het album Nevermind van Nirvana produceerd. De Noord-Amerikaanse tournee duurt tot en met 4 Mei 2005. Daarna komt Garbage voor live-data naar Europa. Op 2 Juni 2005 staat Garbage in een uitverkocht concert in de Amsterdamse Paradiso.

Tijdens het Paasweekeinde op 8 en 9 April 2007 verzorgt Radio Mi Amigo haar programma's live vanaf de Norderney. Op Eerste Paasdag presenteert Marc Jacobs van twaalf tot twee uur 's middags het historische programma Baken 16 vanaf het oude zendschip van Radio Veronica. In de nacht van Eerste op Tweede Paasdag maakt Radio Mi Amigo een gezamenlijk programma met 100%NL.


Het concert wat Madonna gaat geven op 3 September 2006 in de Amsterdam Arena is op 8 April 2006 binnen een half uur uitverkocht. Mojo, het organisatiebureau, besluit onmiddellijk met verkoop van nog eens 48.000 kaarten te beginnen voor een extra show. Dit optreden, op 4 September 2006, te starten is voor Madonna het laatste van haar Confessions-wereldtournee die op 21 Mei 2006 in Los Angeles in Californixc3xab van start gaat.


Chicago_live_in_carnegie_hallChicago is op 8 April 1971 de allereerste rock-groep die in de Carnegie Hall in New York als rock band een concert mag geven. Het concert wordt opgenomen en op 25 April 1971 onder de titel Chicago Live In Carnegie Hall als 4 dubbel LP (!) uitgebracht, en bereikt de derde plaats in de Billboard albumlijst. Chicago bestaat in 1971 uit: Peter Cetera (bas, zang), Terry Kath (gitaar, zang), Robert Lamm (toestsen, zang), Lee Loughnane (trompet, percussie, gitaar, zang), James Pankow (trombone, percussie), Walter Parazaider (woodwinds, percussie, zang) en Danny Seraphine (drums).


Eén van de grootste schilders van de twintigste eeuw, Pablo Picasso, overlijdt op 8 April 1973 op 91-jarige leeftijd. Artiesten die door deze schilder geinspireerd zijn, zijn ondermeer Paul McCartney (Picasso's Last Words uit 1973), Neil Diamond (The Last Picasso uit 1974) en de Duitse groep Dschinghis Khan (Pablo Picasso uit 1982)


Tijdens het US Film Festival in Dallas, Texas gaat op 8 April 1973 de film Journey Through The Past in premiere. Journey Through The Past is een autobiografische film van de Canadese zanger/gitarist Neil Young. De soundtrack van Journey Through The Past is sinds 1969 de eerste LP van Neil Young die hem geen gouden plaat oplevert in zijn geboorteland.


Too_late_for_goodbyesOp 8 April 1963 wordt John Charles Julian Lennon in Liverpool geboren, als enige zoon van Beatle John Lennon en diens vrouw Cynthia Powell. John en Cynthia zijn op 23 Augustus 1962 met elkaar in het huwelijk getreden. Julian Lennon gaat net als zijn vader het artiestenvak in. Op 24 november 1984 komt hij binnen in de Nederlandse Top 40 met Too Late For Goodbyes. Deze single bereikt op 5 Januari 1985 de tiende plaats als hoogste notering.

Muziek Jarige Op 8 April

1929: Jacques Brel - Zanger Frankrijk († 9 Okt. 1978)
1942: Roger Chapman - Family Zanger
1947: Steve Howe - Yes Gitaar
1951: Mel Schacher - Grand Funk Railroad Bas
1953: Hugo Sinzheimer - The Meteors Zanger
1956: Justin Sullivan - New Model Army Zanger
1962: Adam Mole - Pop Will Eat Itself Toetsen
1962: Izzy Stradlin (Jeff Isbell) - Guns N' Roses Gitaar
1962: Jerry Kelly - Lotus Eaters Gitaar
1963: Julian Lennon - Zanger USA
1963: Donita Sparks - L7 Gitaar / Zang
1969: Dulce Pontes - Zangeres Portugal
1971: Darren Jessee - Ben Folds Five Drums
1975: Anouk (Teeuwe) - Zangeres Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten