Zoeken in de muziekgeschiedenis

17 apr. 2012

Muziekgeschiedenis van 18 April

Bernard_edwardsOp 18 April 1996 treft Nile Rodgers zijn muzikale partner Bernard Edwards dood aan in een hotelkamer in Tokyo. Na afloop van het reunie concert, waarvoor ze in Japan waren, klaagt Edwards over duizeligheid. Hij gaat vroeg naar bed en wordt niet meer wakker. Bernard Rodgers wordt geboren op 31 Oktober 1952 in Greenville, North Carolina, en ontmoet Nile Rodgers in 1970 waarna zij hun muzikale loopbaan beginnen in de Big Apple Band. Het grote succes komt aan het einde van de jaren zeventig, als ze met de groep Chic hits scoren als Le Freak en Good Times. Als componist en producer is Bernard Edwards ondermeer aktief voor Sister Sledge, Diana Ross, ABC, The Power Station en Rod Stewart. Bernard Edwards is 43 jaar geworden.


De opnames van het nieuwe Oasis album Morning Glory, de opvolger van het succesvolle Definitely Maybe verlopen niet geheel van een leien dakje. Herhaaldelijk loopt Noel Gallagher kwaad weg, en op 18 April 1995 wordt drummer Tony McCarrol thuis opgebeld met de mededeling dat hij ontslagen is. Alan White is zijn vervanger.


Madonna_gekruisigdHet gerechtshof in Amsterdam bepaald op 18 April 2008 dat de kruisigingsact waarmee Madonna in 2006 tijdens haar Confessions Tour op het podium staat niet strafbaar is. Het Openbaar Ministerie hoeft daarom de aangifte die de SGP-jongeren tegen de zangeres deden niet in behandeling te nemen. De jonge leden van de gereformeerde politieke partij doen in 2006 aangifte van godslastering en belediging na de concerten van Madonna in September 2006 in de Amsterdam Arena. Vooral de kruisiging tijdens het nummer Live To Tell, waarbij Madonna met een doornenkrans op haar hoofd aan een enorm kruis vol kristallen hangt, stoot de christelijke jongeren tegen de borst. Het OM bepaald in Januari 2007 al dat dit schouwspel voor meerdere interpretaties vatbaar is en besluit de popster niet te vervolgen. Hierop dienen de gereformeerde jongeren via een beroepsprocedure een verzoek in om alsnog tot vervolging over te gaan. Dit verzoek is nu dus ook afgewezen. Eerder al verklaard Madonna zelf al dat de omstreden act niet 'anti-christelijk, heiligschennend of godslasterlijk bedoeld is. De zangeres wil ermee de aandacht vestigen op de miljoenen kinderen in Afrika die elke dag sterven of leven zonder zorg, medicijnen en hoop. Tijdens het nummer zijn op de achtergrond foto's van Afrikaanse kinderen te zien.


18_april_maliveldOp 18 April 1973 houdt een parlementaire commissie, in het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag, een hoorzitting over de toekomst van de zeezender Radio Veronica. Buiten het parlementsgebouw vindt op hetzelfde moment een protest manifestatie plaats, die wordt afgesloten met een grootschalig gratis openluchtconcert op het Haagse Malieveld. Meer dan 150.000 mensen betuigen steun aan Radio Veronica en protesteren tegen het verdwijnen van de zender. De dag was overigens begonnen met goed nieuws voor Veronica. Het zendschip Norderney, dat sinds 2 April op het strand van Scheveningen lag, wordt in de ochtend van 18 April 1973 weer vlot getrokken en de zender komt weer in de lucht op haar eigen golflengte, 538 meter in de middengolf, op ongeveer hetzelfde moment waarop in Den Haag de hoorzitting begint.


Etta_james_starEtta James onthult op 18 April 2003 een ster op de Hollywood Walk Of Fame. Etta James is in Nederland vooral bekend van het nummer I Just Want To Make Love To You uit 1960. Dit nummer is in 1996 een hit in Nederland nadat het is gebruikt in een televisiereclame voor Coca Cola Light.


Maurice_gibb_en_luluZangeres Lulu (geboren als Marie McDonald McLaughlin Lawrie ) trouwt op 20 jarige leeftijd op 18 April 1969 in de St. James Church in Gerrards Cross, Buckinhamshire,Londen, met Maurice Gibb van de Bee Gees. Getuige is Maurice's tweeling broer Robin. Lulu heeft geprobeerd het huwelijk geheim te houden, maar ruim 1000 fans, merendeel vrouwen en meisjes, zijn naar de kerk gekomen. Wanneer Lulu in haar groene Rolls Royce arriveerd raken 7 kinderen gewond als de menigte die al uren staat te wachten zich verdringd om haar te kunen zien. De derde broer van The Bee Gees, Barry Gibb, arriveert 10 minuten te laat. Hij heeft eerder verklaard tegen het huwelijk te zijn omdat hij vind dat Lulu en Maurice te jong zijn. Vier jaar later, in 1973 gaan Lulu en Maurice Gibb uit elkaar.


Stars_on_45_vol_1Op 18 April 1981 komt Stars On 45 Vol. 1 de Engelse hitparade binnen. De single is in Groot-Brittannie uitgebracht onder de groepsnaam Starsound. Stars On 45 is een legale bewerking van een illegale 12-inch van Alto Passion waarop originele opnamen van o.a. The Beatles tot medley zijn gemonteerd. Als muziekuitgever Willem van Kooten deze 12-inch in handen krijgt, vraagt hij Jaap Eggermont en Martin Duiser er een legale versie van te maken. Bas Muys imiteert de stem van John Lennon. Hans Vermeulen doet George Harrison na. Okkie Huysdens is te horen als Paul McCartney. Ook Albert West en Jody Pijper werken mee aan Stars On 45. De single haalt in Engeland de tweede plaats.


Wanneer Neil Young in 1972 de LP Harvest uitbrengt is hij plots een superster. Van het album worden ruim 2 miljoen exemplaren in Amerika verkocht. De roem eist zijn tol en Neil Young verandert in een kluizenaar en begint aan de soundtrack van de film Journey Through The Past te werken. De film gaat op 18 April 1973 op het Dallas Film Festival in premiere, maar zal nooit in de bioscopen gaan draaien.


Vier Fans van The Bay City Rollers worden op 18 April 1975 in het ziekenhuis opgenomen en 35 andere krijgen ter plekke hulp wannner zij proberen naar de overkant van een meer te zwemmen, om hun idolen te ontmoeten. De groep doet mee aan de BBC Radio 1 Fun Day in het Mallory Park in Londen.


Op 18 April 1970 geeft Santana een concert in de Royal Albert Hall in Londen. In het voorprogramma staan Tai Mahal en It's A Beautiful Day. Opnames van het concert zullen later verschijnen op een re-release van het album Abraxas. Op de heruitgave uit 1998 staan Se A Cabo, Toussaint L'Overture en Black Magic Woman/Gypsy Queen, die opgenomen zijn op 18 April 1970 in de Royal Albert Hall in Londen.


Eddie_holland_lamont_dozier_en_briaOp 18 April 1988 worden Eddie Holland, Lamont Dozier en Brian Holland geintroduceerd in de Songwriters Hall Of Fame. Het trio is vooral bekend als de componisten van de vele hits die zij schrijven voor Motown artiesten als The Suprenes, The Four Tops, Martha & The Vandellas, The Miracles, The Temptations en Marvin Gaye. Nummers die zij schrijven zijn ondermeer: Where Did Our Love Go, Baby Love, Nowhere To Run, How Sweet It Is, Reflections, Heat Wave, Baby I Need Your Lovin', I Can't Help Myself, It's The Same Old Song, How Sweet It Is en Reach Out I'll Be There.


Lay_lady_layThe Byrds nemen op 18 April 1969 het door Bob Dylan geschreven nummer Lay Lady Lay op. Voor de uit Roger McGuinn, Clarence White, John York en Gene Parsons bestaande groep is het al de vijfde Dylan compositie die zij als single uitbrengen. Lay Lady Lay wordt in Amerika geen hit, en in Nederland haalt de single slechts de Tipparade.


Vier Look-Alikes acteurs van The Monkees worden op 18 April 2000 gecontracteerd om in een TV film over de 60's groep te gaan spelen. De film die Daydream Believers moet gaan heten, gaat over de komeetachtige opkomst en bestaan van de groep. Opnames moeten plaats vinden in Toronto, Canada, maar het is er nooit van gekomen.


Bruno_adamsOp 18 April 2009 overlijdt in Berlijn, Duitsland de Australische singer/songwriter Bruce 'Bruno' Adams aan de gevolgen van kanker. Bruno Adams wordt op 2 September 1963 in Bacchus Marsh, Australie geboren. In 1978 verhuist hij naar Melbourne waar hij deel uitmaakt van de ontluikende punk/new wave-scene. Adams speelt mee met groepen als Saints, Crime & The City Solution en Laughing Clowns. In 1984 richt hij de band Once Upon A Time op, die bekend wordt om haar psychedelische blues. In 1989 verhuist de groep naar Berlijn om op te treden als support-act voor de Good Son-Tour van Nick Cave & The Bad Seeds. Once Upon A Time stopt er in 1996 mee. De muzikale erfenis van de band bestaat uit drie albums: Once Upon A Time (1990), In The Blink Of An Eye (1992) en Don't Look Down (1994). In 2004 en 2005 volgen er in respectievelijk Berlijn en Praag nog twee reunies. Na het uiteenvallen van de groep in 1996, wordt Adams zanger bij de door hem opgerichte rockgroep Fatal Shore. Deze groep is redelijk succesvol en produceerd vanaf 1997 vier albums: Fatal Shore (1997), Free Fall (2003), Real World (2007) en Bird On A Wire (2009). Het bericht dat Bruno Adams, het uithangbord van Fatal Shore, ongeneeslijk is komt bij de band hard aan. Bruno Adams is 45 jaar geworden.


Op 18 April 2003 wordt bekend gemaakt dat het aandeel Britse artiesten wat in Engeland op de radio te horen is, in vijf jaar is teruggelopen van 60% naar nog maar 30%. In de hitlijst over het jaar 2002 staan nog maar drie Britse acts: Sugababes, Blue en Liberty X. De meest gedraaide plaat in het jaar 2002 op de Engelse radio is van de Australische Kylie Minogue. Haar Love At First Sight is 48.486 keer gedraaid.


Cliff, het debuutalbum van Cliff Richard komt op 18 April 1959 de Engelse albumlijst binnen. Het album komt tot een vierde plaats. Cliff is in Abbey Road Studio 1 in Londen opgenomen met live aanwezig publiek dat bestaat uit leden van de Engelse fanclub van Cliff Richard.


Ren_klijn_2 Rene Klijn krijgt op 18 April 1993 uit handen van Paul de Leeuw een platina plaat voor Mr. Blue. In de vorm van een cheque overhandigt Rene Klijn de opbrengst van zijn single, 200.000 gulden, aan het Aids Fonds. De zanger, eens lid van de jongensgroep Bam To Bam Bam, is op 28 November 1992 te gast in het televisieprogramma De Schreeuw Van De Leeuw van de VARA. Hij blijkt ernstig verzwakt door Aids. Aan het slot van het programma zingt Rene Klijn Mr. Blue. Het is een nummer dat hem 'de kracht geeft om door te gaan'. Begin 1993 verschijnt een studioversie op cd-single. Op 10 April 1993 bereikt Mr. Blue de eerste plaats in de Top 40. Op 5 September 1993 overlijdt Rene Klijn. Drie dagen later, op zijn geboortedag, wordt hij gecremeerd. Zijn as wordt later door Paul de Leeuw in de Hudsonbaai bij New York uitgestrooid. Rene Klijn is 30 jaar geworden. Mr. Blue is geschreven door Vince Clarke en oorspronkelijk een nummer van Yazoo uit 1983. Het nummer staat op het album You And Me Both van Yazoo, dat verschijnt op het moment dat de twee leden Vince Clarke en zangeres Alison Moyet al uit elkaar zijn.


Op 18 April 1971 zijn de Jacksons Five en Bill Cosby te gast bij de eerste speciale ABC show die geheel gewijd is aan Diana Ross. De Jackson Five speelt twee medleys: Mama's Pearl/Walk On/The Love You Save en I'll Be There/Feelin' Alright. Michael Jackson doet mee in twee sketches, een met Diana Ross en een met zijn broers en Bill Cosby.


Michael Jackson wordt op 18 April 1984 in Los Angeles geopereerd. Chirurgen proberen dan de verwondingen te herstellen die de zanger in Januari 1984 heeft opgelopen. Tijdens de opnamen van een commercial voor Pepsi Cola vliegt zijn haar door een ongeluk in brand.


AnastaciaOp 18 April 2004 maakt Anastacia haar opwachting in de show rond de uitreiking van de Logie Awards in Melbourne, Australixc3xab. Het is het eerste live-optreden van de Amerikaanse zangeres sinds in Januari 2003 bij haar borstkanker is geconstateerd. Na een operatie en chemotherapie heeft Anastacia de ziekte overwonnen, en werkt zij keihard aan haar comeback. Woordvoerster Emma Nolan van de Logie Awards is erg blij dat de zangeres juist in Melbourne haar comeback wil beginnen: "We're thrilled that Anastacia will perform at the 2004 TV Week Logie Awards. She is an amazing performer and after her courageous battle with cancer last year, we are delighted she has chosen the Logies as part of her showbiz comeback".


In China wordt op 18 April 1985 het album Make It Big van Wham uitgebracht. Make It Big is hiermee het eerste album van een westerse groep wat officieel in de Chinese Volksrepubliek wordt uitgebracht. Op Make It Big staan de volgende nummers: Wake Me Up Before You Go-Go, Everything She Wants, Heartbeat, Like A Baby, Freedom, If You Were There, Credit Card Baby en Careless Whisper.


Op 18 April 2006 verzorgt Juanes een optreden in het gebouw van het Europees Parlement in Brussel. De Colombiaanse zanger wil als ambassadeur voor de Verenigde Naties aandacht vestigen op de strijd tegen landmijnen. Het opmerkelijke live-optreden is een initiatief van de Spaanse Europarlementarier Salafranca. Fans van Juanes kunnen niet bij deze show aanwezig zijn. Alleen parlementsleden en genodigden mogen dit live-optreden bijwonen.


Owner_of_a_lonely_heart_yesYes maakt op 18 April 1981 bekend dat zij uit elkaar gaan. Steve Howe en Geoff Downes gaan verder in Asia. Zanger Jon Anderson gebruikt zijn vrije tijd om twee solo-albums uit te brengen: Song Of Seven en Animation. In Juni 1983 komen de originele leden van Yes weer bij elkaar, alleen gitarist van het eerste uur Steve Howe is nog afwezig, hij wordt vervangen door de Zuid-Afrikaan Trevor Rabin. Met Owner Of A Lonely Heart staat Yes vanaf 21 Januari 1984 twee weken op de eerste plaats in de Billboard Hot 100. Yes in deze vorm blijft bijelkaar tot September 1988. Daarna is het bijna drie jaar lang stil rond de groep, totdat in de Lente van 1991 Yes met alle (!) originele leden weer bijelkaar komt. Yes bestaat dan uit: Alan White (drums), Chris Squire (bas), Tony Kaye (toetsen), Trevor Rabin (gitaar), Jon Anderson (zang), Rick Wakeman (toetsen), Bill Bruford (drums) en Steve Howe (gitaar)


Op 18 April 1974 wordt de single The Payback (Part One) van James Brown goud in Amerika. The Payback (Part One) is op 23 Maart 1974 de Billboard Hot 100 binnengekomen, en komt tot een 26ste plaats.


Rob_touberRob Touber overlijdt op 18 April 1975 aan de gevolgen van een hartstilstand. De regisseur houdt dan net even een rustpauze tijdens de opnamen van een show rond Adele Bloemendaal. Rob Touber wordt geboren in 1936. De programma's die hij maakt als regisseur zijn brutaal, speels, vernieuwend en zeer gevarieerd. Hij is Hilversums 'wonderkind' en word door pers en publiek op handen gedragen. Met zijn flamboyante stijl van leven en onbetwist goede smaak weet hij internationale sterren als Melina Mercouri, Hildegard Knef en Greta Keller naar Hilversum te krijgen. Touber is de eerste freelance regisseur in Hilversum en maakt vooral naam in het amusementsgenre. In de uitvoering van zijn programma's verwerkt hij altijd de dan spelende maatschappelijke thema's, wat zijn werk absoluut uniek maakt. Met zijn Grote Gerard Reve Show uit 1974 krijgt hij heel conservatief Nederland op de kast door God als marionet in de gedaante van een ezel op te voeren. Het zou zijn laatste grote productie worden. 1 van honderden, want Touber werkt in een niet te evenaren tempo. Energie die aanvankelijk uit hemzelf komt, gedreven als hij is door het vak. Maar al snel begint hij met een 'pilletje voor de pep'. Zijn afhankelijkheid van stimulerende middelen wordt uiteindelijk een vicieuze cirkel van uppers en downers die hem in combinatie met zijn astma fataal wordt. Rob Touber is 39 jaar geworden


Blof staat op 18 April 2002 in het Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht voor een Radio 2 concert, waarbij zij begeleidt worden door het Metropole Orkest. Op 5 Mei 2002 wordt een samenvatting van de live-registratie op Radio 2 uitgezonden. In Oktober 2002 verschijnt een DVD met het volledige concert van Blof.


Wally Tax wordt op 18 April 2005, om half vier 's middags, op de Nieuwe Oosterbegraafplaats in Amsterdam Oost begraven. Voorafgaand is er in uitvaartcentrum Elders gelegen om afscheid te nemen van de voormalige zanger van The Outsiders, die op 10 April 2005 op 57-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval is overleden.


Cliff_richardOp 18 April 1959 komt de titelloze debuut-LP van Cliff Richard de Engelse albumlijst binnen. De LP bereikt de vierde plaats. De plaat is onder productionele leiding van Norrie Paramor in Studio 1 van de Abbey Road Studio in Londen opgenomen met publiek dat bestaat uit leden van de Engelse fanclub van Cliff Richard. Richard wordt dan nog begeleidt door The Drifters. Pas nadat er achter wordt gekomen dat er in Amerika al een groep bestaat die The Drifters heet, wordt de naam veranderd in The Shadows. Eerste leden Terry Smart (drums), Norman Mitham (gitaar) en Ian Samwell (gitaar) zijn dan al vervangen door drummer Tony Meehan, de van The Most Brother's afkomstige bassist Jet Harris en de gitaristen Hank Marvin en Bruce Welch. Op het album staan de volgende nummers: Tracklist: Apron Strings, My Babe, Down The Line, I Got A Feeling, Jet Black (The Drifters), Baby I Don't Care, Donna, Move It, Ready Teddy, Too Much, Don't Bug Me Baby, Driftin' (The Drifters), That'll Be The Day, Be Bop A Lula (The Drifters), Danny en Whole Lotta Shakin' Goin' On


Op 18 April 2006 laat Melissa Etheridge via haar website weten dat haar partner Tammy Lynn Michaels in verwachting is van een tweeling. "Om de voor de hand liggende vraag te beantwoorden, wij hebben gebruik gemaakt van een anonieme donor van een spermabank", aldus Melissa Etheridge. Op 17 Oktober 2006 bevalt Michaels van een meisje Johnny Rose en een jongen, Miller Steven. Uit haar eerdere relatie met de actrice Julie Cypher heeft Melissa Etheridge ook al een zoon en een dochter; Beckett en Bailey Jean Cypher. De vader van deze kinderen is David Crosby, voormalig zanger van Crosby Still Nash & Young.


The_rolling_stones_1964Voor het radioprogramma Saturday Club, wat uitgezonden wordt door de BBC, maken The Rolling Stones op 18 April 1964 opnamen. De Stones spelen de volgende nummers: Not Fade Away, Walking The Dog, I Just Wanna Make Love To You, Beautiful Delilah, Hi-Heeled Sneakers en Carol. 's Avonds staat de groep voor een optreden in het Royalty Theatre in Chester, Cheshire in het kader van een 10 weken durende tournee door Engeland. Deze tour is met een optreden op 15 Maart 1964 in de Invicta Ballroom in Chatham begonnen. Het laatste optreden heeft plaats op 31 Mei 1964 wanneer The Rolling Stones in de Empire Pool in Wembley zowel 's middags als 's avonds optreden voor Pop Hit Parade. Het optreden op 18 April 1964 in Chester is volgens bassist Bill Wyman 1 van de meest bizarre shows die hij oooit meegemaakt heeft: "Het optreden was meer variete dan rock en roll. Als opening van de show speelde ene Miss Olivia Dunn liedjes op de piano, die voor het podium op de dansvloer stond. Vervolgens kwam er een zeemanskoor dat elk nummer met een zogenaamd leuk commentaar aankondigde. Bijvoorbeeld 'En nu het genot van alle visbakkers! Mashed Potatoes'. Terwijl dat aan de gang was en wij in de coulissen stonden te lachen, bleef Olivia Dunn aan haar piano zitten. In de pauze, voordat wij aan de beurt waren, speelde zij weer. Toen wij opkwamen, werdt het publiek helemaal gek en rende naar voren. Miss Dunn werdt samen met haar piano helemaal vertrapt onder de grote massa, en is nooit meer gezien".


Op uitnodiging van Beatles Unlimited is Mike McCartney, de broer van Paul McCartney op 18 en 19 April 1987 in Nederland. Op 19 April 1987 is Mike McCartney de eregast tijdens de jaarlijkse Beatles-dag van Beatles Unlimited in De Meervaart in Amsterdam. Voor de 24ste Beatles Conventie, die op 19 April 2003 in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht gehouden wordt is Henry McCullough de Special Guest. De voormalige gitarist van Paul McCartney & Wings komt op 18 April 2003 aan op Schiphol en gaat daar vandaan naar het AKN-gebouw in Hilversum voor een interview dat op 23 April 2003 wordt uitgezonden.


Tijdens de rechtszaak tegen Michael Jackson over vermeend seksueel misbruik haalt de moeder van Gavin Arzino, de jongen die Michael Jackson beschuldigt, op 18 April 2005 fel uit naar de 46-jarige popster. In de getuigenbank zegt zij dat Michael Jackson zich niet zozeer bekommert om kinderen, zoals hij zelf altijd beweert, als wel om wat hij met hen kan doen. Volgens de 36-jarige vrouw heeft de zanger de wereld jarenlang voorgelogen omtrent zijn bedoelingen. Michael Jackson wordt ervan beschuldigd de destijds dertienjarige zoon van de vrouw te hebben misbruikt, nadat hij hem alcohol zou hebben geschonken, en kan hiervoor veroordeeld worden tot twintig jaar gevangenisstraf.


Eddy_wally_75Op 18 April 2007 'wordt' Eddy Wally 75 jaar. De Belgische zanger viert dit met een concert in het Sportpaleis in Antwerpen in Belgixc3xab. Gasten tijdens deze 'Eddy Wally 75 jaar-avond' zijn ondermeer Kamagurka, Gorki, Kate Ryan en Vader Abraham. "Wij gaan er een prachtige show van maken met glitter, danseressen en liedjes uit het hart. Het gaat een kick geven", aldus Eddy Wally voordat het concert begint. Echt jarig is de zanger echter nog niet. Pas op 12 Juli 2007 mag Eddy Wally zijn 75ste verjaardag vieren.


Brian Matthew presenteert op 18 April 1964 een nieuwe aflevering van het televisieprogramma Thank Your Lucky Stars. Matthew ontvangt als gasten ondermeer The Searchers, Craig Douglas, The Merseybeats, The Fourmost, Peter's Faces, Petula Clark, de Franse zanger Richard Anthony en de Italiaanse zangeres Gigliola Cinquetti, de winnares van het recente Eurovisie Songfestival. Thank Your Lucky Stars wordt uitgezonden door de Britse commerciele omroep ABC.


Divas_2004Op 18 April 2004 wordt het jaarlijkse Diva's concert gehouden in de MGM Grand in Las Vegas. Tijdens dit door de muziekzender VH-1 georganiseerde evenemnt zijn er optredens van Patti LaBelle, Cyndi Lauper, Debbie Harry, Cyndi Lauper, Jessica Simpson, Eve, The Pussycat Dolls, Sheila E., Joss Stone en Tom Jones. De opzet van de Divas-concertreeks is het inzamelen van bijdragen aan de Save The Music Foundation. Deze stichting stelt zich ten doel muzieklessen in het onderwijs te bevorderen. Sinds 1997 heeft de stichting voor bijna dertig miljoen euro aan instrumenten geschonken aan scholen.


In het programma Jongbloed & Joosten worden op 18 April 1989 de Edisons uitgereikt. De beeldjes gaan ondermeer naar Robert Long (voor Tsjechov en Hartstocht), Corry Konings (voor Jou Alleen), Louis van Dijk (voor Musica Di Gloria), The Nits (voor Hat), The Fatal Flowers (voor Johnny D. Is Back). In de categorie Buitenland zijn er Edisons voor Barbra Streisand (voor Till I Loved You), Prince (voor Lovesexy), Queensryche (voor Operation Mindcrime), Womack & Womack (voor Conscience), Jeff Healy Band (voor See The Light), John Hiatt (voor Slow Turning) en Nanci Griffith (voor One Fair Summer Evening).


Mark_dakrietOp 18 April 2007 is Mark Dakriet de winnaar van het SBS6 televisieprogramma De Afvallers Met Sterren. De voormalige zanger van Re-Play is gestart met een gewicht van ruim 160 kilo, en is in drie maanden tijd bijna 36 kilo afgevallen. De zanger is blij met het verlies van de vele kilo's, en ook met de winst van het programma: "Dit is echt waanzinnig! Ik ben er vanaf dag 1 voor gegaan want ik kan niet tegen mijn verlies en wilde echt winnen, en dat is me gelukt. Ik had niet verwacht dat het zo emotioneel zou worden, want normaal ben ik een bikkel, maar dit doet me echt wel wat. En nu ga ik door om onder de 100 kilo te komen!", aldus Mark Dakriet die het In De Afvallers Met Sterren heeft opgenomen tegen Justine Pelmelay, Linda Wagenmakers, Menno Kohler, Renee de Haan, Henk Pleket van De Havenzangers, Rachel Massing (van Groeten Uit De Rimboe) en de tienjarige zanger Bob Offenberg.


De Amerikaanse omroep ABC zendt op 18 April 1971 een televisieprogramma rond Diana Ross uit. Als gasten ontvangt zij ondermeer The Jackson Five, Danny Thomas en Bill Cosby.


Op 18 April 1975 wordt er in het Hilton Hotel in New York een groot feest gegeven ter ere van de Engelse televisiepionier Sir Lew Grade en de oprichting, twintig jaar geleden, van de omroep ABC. Het publiek wordt verrast met een live-optreden van John Lennon, die zichzelf begeleidend op gitaar, ondermeer Imagine speelt. Het is de laatste keer dat John Lennon een live-optreden verzorgt.


One_more_cup_of_coffee_for_the_roadDe 25-jarige Richard Dickinson krijgt op 18 April 1992 van de autoriteiten van Hobart in Australie toestemming een concert van zijn idool Bob Dylan bij te wonen. Richard Dickinson zit in het Hobart Remand Centre een straf uit omdat hij in 1987 zijn moeder vermoord heeft terwijl hij op zijn CD-speler het nummer One More Cup Of Coffee For The Road van Bob Dylan afspeelt. Na de moord op zijn moeder sprenkelt hij instant-koffie over het stoffelijk overschot. Richard Dickinson zegt tot zijn daad te zijn gekomen nadat zijn moeder klaagt over de geluidssterkte van zijn muziek. Volgens Dickinson was zijn moeder "An evil character from the song".Muziek Jarige Op 18 April

1939: Glen D.Hardin - The Crickets Toetsen
1942: Mike Vickers - Manfred Mann Gitaar
1946: John Kane - New World Zanger
1947: Harry Heeren - De Lords Drums
1944: Alexander Lee "Skip" Spence - Jefferson Airplane (16 April 1999)
1954: Kim Stone - Spyro Gyra Bas
1958: Andy Kyriacou - Modern Romance Drums
1958: Les Pattinson - Echo & The Bunnymen Bas
1964: Bez (Mark Berry) - Happy Mondays Danser
1970: Greg Eklund - Everclear Drums
1974: Mark Tremonti - Creed Gitaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten